زیتون میوه ی خوشمزه و گرمسیری که برای درمان نقرس و
کاهش فشار خون بسیار کمک کننده است. رنگ زیتون مهم نیست و سبز وسیاه آن
خواص یکسانی دارند. زیتون در کودکان باعث رشد بیشتر و افزایش قد می گردد.
در این مقاله بیشتر درمورد خواص جادویی زیتون مطالعه کنید.
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه ناس زیتون
سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک
می باشد دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد .
بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس کمی قند بآن اضافه کرده و بمقدر یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید .
بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید روغن زیتون نرم کننده و صفرا بر است روغن زیتون دفع
کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف کرد
روغن زیتون کرم کش است روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک مفید است برای رفع
خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید بدن بچه هایی را
که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر
مفیدی دارد.
برای رفع خشکی لثه، روغن زیتون
را بر روی لثه بمالید برای برطرف کردن خراش و ترک پوست ، گلیسیرین و روغن
زیتون را بمقدر مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید دم کرده برگ درخت
زیتون تب بر است جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است.
خواص زیتون شور برای کودکان
برای سرباز کردن جوشها و کورک ها
زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید دم کرده و جوشانده پوست درخت
زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی
مفید است.
جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.
برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط کرده و بمدت سه روز از آن بخورید.
زیتون به دو صورت به کاهش وزن کمک می کند، نخست از طریق چربی های موجود در زیتون و دیگری به علت نقش زیتون در افزایش میزان هورمون سروتونین می باشد. در مورد اول تحقیقات دانشمندان که در سال ۲۰۱۱
به چاپ منتشر شده است نشان داده است که افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر
از دیگر غذاهای چرب از زیتون و روغن زیتون استفاده می نمایند، نسبت به
دیگران میزان افزایش وزن در آنها کمتر بوده است. محققان بر اساس نتایج این
پژوهش چنین نتیجه گرفتند که این خاصیت زیتون در پیشگیری از افزایش وزن به
علت وجود میزان زیادی از اسیدهای چرب غیر اشباع تک زنجیره ای در آن می
باشد. در واقع پیوندهای موجود در این نوع چربی راحتتر شکسته میشوند و
مانند دیگر انواع چربی در بدن انباشته نمیشود.
رادیکالهای
آزاد سلولهای سالم بدن را به سلولهای سرطانی تبدیل میکنند بنابراین
اضافه کردن آنتی اکسیدانها به رژیم غذایی میتواند بهترین انتخاب باشد.
زیتون حاوی آنتوسیانین است که به عنوان یک مادهی ضد التهابی و آنتی
اکسیدانی، میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند. در واقع مواد آنتی
اکسیدانها، رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین برده، از تخریب سلول
ها توسط این رادیکال ها پیشگیری می کنند.
التهاب کرونیکی و استرس اکسیداتیو، دلایل اصلی پیشرفت سرطان هستند. زیتون
حاوی ترکیبات آنتیاکسیدان و ضدالتهابی فراوانی است و میتواند از ترکیب
خطرناک التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو مزمن جلوگیری کند.
زیتون سیاه منبع شناخته شده ویتامین E است
که در خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بافت چربی سریع عمل میکند. بسیاری
از کارشناسان تأیید کردهاند که یک رژیم غذایی حاوی روغن زیتون و زیتون
منجر به کاهش خطر وقوع سرطان روده بزرگ میشود.
مصرف منظم ویتامین E و چربی های تک غیر اشباع (monounsaturated fats) موجود در زیتون سیاه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. این مواد مغذی یعنی ویتامین E و
چربی های تک غیر اشباع با خنثی نمودن رادیکال های آزاد از بروز سرطان روده
بزرگ جلوگیری می کنند. علاوه بر این مصرف زیتون و روغن زیتون در پیشگیری
از زخم معده و ورم معده (گاستریت) موثر است. با خوردن روغن زیتون
ترشح صفرا و هورمون های پانکراس بسیار طبیعی تر از زمانی که فرد برای این
منظور دارو مصرف می کند صورت می گیرد و به این صورت خطر تشکیل سنگ کیسه
صفرا کمتر می گردد.
از دیگر خواص زیتون
باید به وجود مقدار زیاد فیبر در آن اشاره داشت که گونه ای خوردن یک فنجان
زیتون سیاه ۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن ما به فیبر را تامین می نماید.
فیبر باعث حرکت بهتر و راحت تر غذا در دستگاه گوارش می شود و به این صورت
به سلامت دستگاه گوارشی کمک می کند.
ترکیبات مختلف در زیتون
نه تنها به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدانی عمل میکنند بلکه دارای خاصیت ضد
التهابی نیز هستند و موجب کاهش التهابات بدن می گردند. مصرف زیتون باعث
کاهش درد و التهاب در مفاصل، ماهیچهها، قسمتهای آسیب دیده،تاندونها و
اندامهای مختلف بدن میشود. به ویژه بیماران مبتلا به آرتریت، نقرس و دیگر
بیماری های روماتیسمی، از زیتون بخوردند، درد آنها کاهش می یابد.
الودکتر
زیتون میوه ی کوچک و بیضی شکل درخت زیتون از خانواده زیتونیان است، زیتون سیاه و سبز از انواع زیتون هستند که در طبیعت یافت می شوند.
مطالعات نشان می دهد که میوه زیتون سیاه و سبز برای سلامتی بدن، زنان باردار، درمان رفلاکس معده، لاغری، دیابت، فشار خون و یبوست عالی هستند.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.
خواص زیتون شور برای کودکان
مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.
مقادیر بالای مس، آهن و ویتامین E موجود در زیتون باعث افزایش گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می کند.
زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود.
زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.
زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند.
ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می شوند و خطر ابتلا به بیماری در زنان باردار را کاهش می دهند.
ویتامین C موجود زیتون باعث بهبود رشد جنین و تشکیل کلاژن، رگ های خونی، تاندون ها و پوست جنین می شود.
نیاسین و پانتوتنیک اسید موجود در زیتون خطر ابتلا به افسردگی را در زنان باردار کاهش می دهند.
با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.
میوه زیتون حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت معده و زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.
مصرف منظم زیتون به سلامت روده ها کمک کرده و با افزایش پروبیوتیک ها در روده برای پیشگیری و درمان اسهال مفید می باشد.
مقادیر بالای فیبر موجود در زیتون باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند، مصرف زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیاری های کبد از جمله کبد چرب را کاهش می دهد.
رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود، زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند.
چربی های غیر اشباع موجود در زیتون با سرعت قابل توجهی سرعت جذب گلوکز خون را کاهش داده و با کاهش قند خون بالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیماری های کلیوی و آسیب های چشمی ناشی از دیابت را کاهش می دهند.
تحقیقات نشان داده که مصرف زیتون به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنلی موجود در آن به بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.
اما فراموش نکنید که زیتون حاوی مقادیر بالای سدیم است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.
ترکیبات فنلی و اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در زیتون سیاه و سبز است، باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.
ترکیبات فنلی همچنین انعطاف پذیری رگ های خونی را بیشتر کرده و از رسوب کلسترول در آن ها پیشگیری می کند.
تحقیقیات نشان داده که میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور های مدیترانه پایین تر از سایر کشور ها می باشد، محققان بر این باورند که ترکیبات فنلی موجود در زیتون به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای ویتامین E، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی از جمله اسکالن و ترپنوئید ها و اسید اولئیک موجود در زیتون چرخه ی تکثیر سلول های سرطانی را مختل کرده و با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ و معده را کاهش می دهد.
ترکیبات فنلی موجود در زیتون باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.
خواص زیتون شور برای کودکان
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی با کاهش التهاب در ریه ها و کاهش تولید موکوس به درمان آلرژی فصلی کمک می کند.
مقادیر قابل توجه ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت بینایی شده و احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.
زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز شناخته می شوند. افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می کند.
تحقیقات نشان داده که یک ترکیب فنولی به نام اولئوکانتال در زیتون سیاه و سبز وجود دارد که مانند ایبوپروفن دارای خواص ضد درد و ضد التهابی قوی بوده و به درمان درد ناشی از آرتریت روماتوئید کمک می کند.
درخت زیتون وحشی گونه ای از زیتونیان است که بیشتر در مناطق غیر قابل کشت می روید و برداشت میوه آن بسیار دشوار صورت می گیرد، این درخت به راحتی به دلیل میوه کوچک و ناقص آن قابل تشخیص می باشد.
در زمان های قدیم، زیتون وحشی و روغن زیتون وحشی به دلیل طعم تند و تلخش استفاده نمی شد اما تحقیقات نشان داده که زیتون وحشی حاوی مقادیر بالای چلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها و اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.
زیتون وحشی برای پیشگیری و درمان بیماری قلبی و عروقی، سرطان، چاقی و افزایش وزن، آلزایمر، دیابت و سلامت پوست و مو مفید می باشد.
روغن زیتون وحشی به صورت موضعی برای درمان سفیدی مو، سفید تر و روشن تر کردن پوست صورت و درمان خشکی پوست استفاده می شود.
برخی افراد ممکن است با خوردن زیتون دچار واکنش های آلرژیک و حساسیت شوند.
برخی مطالعات نشان داده که زیتون سیاه به دلیل مقادیر بالای آکریل آمید موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
طبیعت زیتون گرم و خشک است. زیتون سیاه و سبز حاوی مقادیر بالای آهن، کلسیم، فیبر، مس، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، کولین، سدیم، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی و اسید اولئیک هستند.
زیتون بومی کشور های مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا می باشد.
زیتون را اغلب برای تهیه روغن زیتون، زیتون پرورده، زیتون شور، انواع سالاد ها، ساندویچ ها و پاستا استفاده می کنند.
جالب است بدانید که در کشور های مدیترانه ای، 90 درصد زیتون برای تولید روغن زیتون استفاده می شود.
درخت زیتون، از درختان همیشه سبز می باشد.
برخی گونه های زیتون، زمانی که نابالغ هستند به رنگ سبز دیده می شود و هنگامی که رسیده و بالغ شوند، زیتون سیاه به دست می آید.
زیتون خام به دلیل مقادیر بالای اولئوروپین موجود در آن مزه ای بسیار تلخ دارد.
زیتون سیاه و سبز دارای فواید و خواص یکسانی هستند فقط در بافت و طعم با هم فرق دارند؛ زیتون سبز سفت تر است در حالی که زیتون سیاه نرم تر و چرب تر بوده و طعم ملایم تری دارد.
منابع : healthline – naturalfoodseries – organicfacts
خواص زیتون شور برای کودکان
فال حافظ
متن عاشقانه متن زیبا
صفحه اصلی تبلیغات تماس با ما درباره ما
مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.
بگذارید غذایتان نخستین پزشک شما باشد
تغذيه كودكان 3تا6 سال
تهیه و تنظیم:
خواص زیتون شور برای کودکان
سعیده واسطی ، کارشناس علوم تغذیه
فریبا سالاری لک ، کارشناس علوم تغعذیه
حمیده کوشا ، کارشناتس مامایی
اگر چه آمار ملی به طور کلی تصویر رضایتبخشی از وضعیت کودکان ایرانی ارائه میدهند؛ اما همین آمار نشانگر آن نیز هستند که در برخی مناطق محروم مانند نقاطی از استان سیستان و بلوچستان درصد زیادی از کودکان کم وزناند و سوءتغذیه دارند. طبق بررسیهای صورت گرفته توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 11% از کودکان زیر پنج سال در استان کرمان کم وزناند. در سیستان و بلوچستان این رقم به 16% افزایش مییابد. در این استانها و نقاط روستایی کشور باید اقدامات جدیدی برای بهبود وضع سلامت و بهداشت کودکان در پیش گرفت. اگر میخواهیم کودکان روستایی ایران از امکانات برابر با کودکان شهری برخوردار باشند باید تلاش بیشتری برای برطرف کردن سوءتغذیه در روستاها داشته باشیم.
كودكان 3تا 6 سال سرشار از شادابي ، تحرك ، جنب و جوش و كنجكاوي هستند . در اين پويايي و تحرك تامين نياز هاي تغذيه اي آنان از اهميت ويژه برخوردار است و نقش اساسي در سلامت جسمي و ذهني آنان دارد . در روستاهاي كشور كودكان ضمن اينكه شانس نزديك بودن به طبيعت را دارند ولي اغلب به حال خود رها شده و در شرايط نا مناسب در معرض آلودگي هاي زيست محيطي زندگي كودكانه خود را ميگذرانند . و ممكن است به دلايل مختلف ماننــــــــــد تغذيه نا متناسب و غيره از رشد مطلوب و توانمند يهاي بالقوه خود باز مانند . رفتار هاي سالمي كه در مهد كودك به كودكان منتقل ميشود بصورت عادت هميشگي در آمده و بعضا به خانواده ها نيز منتقل ميشود .
گروههاي غذايي :
براي تامين تمامي مواد مغذي مورد نياز كودك ، برنامه غذايي بايد شامل تركيبي از غذاهاي مختلف در گروه هاي غذايي باشد .
گروههاي غذايي عبارتند از :
1- گروه نان و غلات مانند نان ، برنج و ماكاروني كه تامين كننده انرژي مورد نياز كودك است و سهم بيشتري از غذاي كودك را تشكيل ميدهد .
2- گروه ميوه ها و سبزي ها مانند سيب ، پرتقال ، هويج و گوجه فرنگي كه تامين كننده املاح و ويتامين ها است .
3- گروه شير و لبنيات مانند شير ، ماست ، پنير ، دوغ ، بستني كه تامين كننده پروتئين ، كلسيم و فسفر است .
4- گروه گوشت ، حبوبات ، تخم مرغ و مغز ها مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهي ، تخم مرغ ، عدس و ساير انواع حبوبات كه تامين كننده پرو تئين مورد نياز كودك است .
انرژي :
كودكان براي رشد ، بازي ، و مقابله با بيماري هاي عفوني نياز به انرژي دارد كه مواد قندي ، نشاسته اي و چربيها تامين كننده هستند .
كودكاني كه فعاليت زياد دارند و همچنين براي جبران وزن از دست رفته نياز به انرژي بيشتري نيز دارند
كودك در حال رشد است و براي ساختن و نگهداري ماهيچه ها و استخوان ها و ساير بافت هاي بدن و نيز مقاومت در برابر عوامل بيماريزا نياز به پروتئين دارد كه ميتواند با مصرف گوشت قرمز و سفيد ، تخم مرغ و يا حبوبات برآورد شود . ارزش غذايي پروتئين هاي حيواني بيشتر از پروتئين هاي گياهي است و مصرف آنها بصورت مخلوط توصيه ميشود ، مانند عدسي و نان ويا شير برنج .
ويتامين ها و املاح :
خواص زیتون شور برای کودکان
كودك در اين سنين جهت حفظ سلامتي و افزايش مقاومت در برابر عفونتها نياز به ويتامينها و املاح مختلف دارد .از جمله : ويتامينA( كه در كره ، جگر ، زرد آلو ، طالبي ، هويج و جعفري وجود دارد )؛ ويتامين C ( در مركبات ، گوجه فرنگي ) و ويتامين D( كه از قرار دادن كودك بطور روزانه 10 دقيقه در برابر نور مستقيم خورشيد) تامين ميشود .
كلسيم و فسفر در شير ، ماست ، پنير و بستني وجود دارد .
آهن در انواع گوشتها و حبوبات وجود دارد .
توصيه هاي مفيد براي تغذيه كودكان:
مصرف حبوبات و غلات جوانه زده:
حبوبات مثل عدس و ماش و انواع لوبيا ها مقدار زيادي پروتئين و مواد معدني دارند. بنا براين براي رشد وسلامت كودكان مفيد هستند . عمل جوانه زدن باعث بيشتر شدن ارزش تغذيه اي غلات و حبوبات ميشود و مقدار ويتامين و املاح را افزايش ميدهد. همچنين هضم غلات و حبوبات جوانه زده راحت تر نيز است .
مصرف سبزيهاي سبز و زرد:
سبزي هاي سبز مثل جعفري و كاهو و….. و سبزيهاي زرد مانند هويج و كدو حلوايي و…… علاوه بر اينكه منبع خوب ويتامينها و مواد معدني هستند از بروز يبوست در كودكان جلوگيري ميكنند .
بافت و تركيب غذا
خوردن غذاهاي خشك براي كودكان مشكل است سعي كنيد در تغذيه آنها غذاها ي خشك حتما با غذا ها ي آبكي همراه شود مانند پلو و خورشت . همچنين كودكان از صداي جويدن غذا هاي ترد كه براحتي جويده ميشوند لذت ميبرند .
از دادن غذا هاي پرادويه و تند به آنها پرهيز كنيد . كودكان به رنگ غذا نيز توجه دارند از اين رو در غذا هاي آنها سبزي هاي رنگي مانند هويج و گوجه فرنگي بريزيد .
حجم و اندازه غذا :
در هر وعده اصلي غذا ، مقدار غذايي كه مناسب سن كودك است در اختيار او قرار دهيد و اگر سير نشد كمي ديگر با او بدهيد . كودكان از خوردن غذايي كه با دست برداشته ميشود لذت ميبرند بنا براين تكه هايي از برخي مواد غذايي مانند سبزي و ميوه و تخم مرغ را در اختيار آنان قرار دهيد .گوشت بهتر است بصورت چرخ كرده در غذاي آنها ريخته شود . ضمنا درجه حرارت غذاي كودك بايد متعادل باشد كودكان غذا هاي سرد و داغ را دوست ندارند .
ظروف غذا :
خواص زیتون شور برای کودکان
كودكان در هنگام غذا خوردن ريخت و پاش ميكنند پس بهتر است مايعات را در فنجان سرخالي و غذا را در بشقاب گود و نشكن به او بدهيد و نيز از قاشق كوچك استفاده نمائيد .
وعده هاي غذايي
تعداد وعده هاي غذايي :
كودك بايد هر روز حداقل 5 وعده غذا شامل سه وعده اصلي و دو ميان وعده بخورد .صبحانه مهمترين وعده غذايي اوست و باعث يادگيري بهتر و دقت بيشتر او ميگردد .
ميان وعده :
ميان وعده يك غذاي مختصري است كه بين دو وعده اصلي به كودك داده ميشود . از آنجايي كه معده كودك كوچك است ولي نياز او به انرژي بيشتر است با خوردن سه وعده غذاي اصلي نياز هايش تامين نميشود . ميان وعده جاي وعده هاي اصلي را نخواهد گرفت و سهم كوچكي در تامين نياز هاي كودك دارد . ميان وعده با وعده هاي اصلي غذايي 3-2 ساعت بايد فاصله داشته باشد . مثال :
ساعت 7صبح : صبحانه
ساعت 10 صبح: ميان وعده
ساعت 30/12: ناهار
ساعت 3 بعد از ظهر: ميان وعده
ساعت 6 بعد از ظهر : شام
قبل از خواب : يك ليوان شير يا ماست
نكات زير را در هنگام دادن ميان وعده به كودكان مورد توجه قرار دهيد :
ميان وعده از ميان چهار گروه اصلي غذايي انتخاب شود كه اين امر موجب تامين بخشي از نياز هاي تغذيه اي كودك خواهد گرديد .
سه نمونه از ميان وعده هاي مناسب
1- نان و پنير و گردو :
نان سنگك ( 10×10)
پنير يك قطعه كوچك
گردو 5 نيمه گردو
2- شير و خرما
شير يك ليوان
خرما 2 عدد
3- مخلوط ميوه:
موز يك عدد كوچك
پرتقال يك عدد كوچك
گلابي يك عدد كوچك
نكات مهم رفتاري در تغذيه كودك :
1- كودك در زمان تغذيه بايد در وضعيت راحت و مناسب قرار گيرد .
2- بشقاب و لوازم غذا خوردن كودك بايد از جنس نشكن باشد .
3- در دادن غذا به كودك نبايد عجله كرد ، زمان بيشتري را صرف تغذيه او نمائيد .
4- بايد بي علاقگي كودك را نسبت به يك ماده غذايي پذيرفت و با يك ماده خوراكي ديگر از همان گروه غذايي آن را جايگزين كرد .
5- غذا خوردن در يك ساعت معين سبب تحريك اشتهاي كودك ميشود .
6- خستگي كودك مهمترين عامل از بين بردن اشتهاي كودك است حتما پس از استراحت كافي به او غذا بدهيد .
7- مشاجره ، بلند كردن صداي تلويزيون و رفت و آمد زياد تمايل كودك به غذا خوردن را كم ميكند .
8- دادن غذاي يكنواخت و تكراري باعث بيزاري كودك از غذا ميشود .
9- امتناع از خوردن غذاها ممكن است تقليدي از اطرافيان باشد .
10- خوردن غذا با همسالان براي كودك جالب تر است
مشكلات تغذ يه اي شايع در كودكان :
حساسيت غذايي :
حساسيت غذايي كودك يعني نا سازگاري به برخي مواد غذايي كه خوردن آنها باعث عوارض گوارشي ما نند اسهال ، تهوع و….. ويا عوارض پوستي مانند جوش و كهير و خارش ميشود . برخي مواد حساسيت زا عبارتند از :
– شير گاو
– سفيده تخم مرغ
– دانه بادام زميني
– ماهي
– سويا
– گندم
– اسفناج
بي اشتهايي:
اگر اشتهاي كودك كم است به او اجازه دهيد از غذاها و مواد غذايي مورد علاقه اش استفاده كند . كودكان را مجبور به غذا خوردن نكنيد . كودكان را از نظر اشتها با همديگر مقايسه نكنيد .
علاقه بيش از حد به يك نوع غذا :
دوست داشتن و يا دوست نداشتن غذا ها ممكن است از يك روز به روز ديگر تغيير كند . اين رفتار طبيعي ، موقت و زود گذر است بايد با آرامش با آن برخورد كرد .
بهداشت و نگهداري مواد غذايي :
غذاي خوب غذايي است كه تركيب آن نياز هاي تغذيه اي بدن را نامين كند و به هنگام مصرف سالم و بدون آلودگي باشد . مواد غذايي از نظر آمادگي براي فاسد شدن و سرعت فساد پذيري متفات هستند :
1- مواد غذايي مانند شير، گوشت ؛ماهي ، تخم مرغ كه سريع فاسد ميشوند و فقط مدت كوتاه و آن هم در يخچال قابل نگهداري هستند .
2- سبزي و ميوه ها را ميتوان مدت كمي در بيرون از يخچال نگهداري كرد
3- مواد غذايي مانند حبوبات و دانه هاي غلات خشك را در شرايط مناسب تا مدت طولاني ميتوان نگهداري كرد .
روش هاي نگهداري مواد غذايي :
روش هاي مختلف از جمله : منجمد كردن ، خشك كردن ، اضافه كردن نمك و شكر و نگهداري در يخچال
مدت نگهداري مواد غذايي در يخچال متفاوت است از جمله :
– شير پاستوريزه يا جوشيده را ميتوان فقط 2 تا 3 روز در يخچال خانگي نگهداري نمود . انواع گوشت قرمز را به شرط تازه و بهداشتي بودن فقط براي حدود يك هفته ميتوان در قسمت جا يخي قرار داد . زمان نگهداري گوشت هاي سفيد مانند مرغ و ماهي حدود 2 الي 3 روز است .
نگهداري گوشت :
گوشت اگر سالم تهيه شده باشد بايد براي مصارف كوتاه مدت در يخچال و براي مصارف بلند مدت در فريزر نگهداري شود .در مكان هاي جمعي بهتر است براي كودكان از گوشت چرخ شده استفاده نمود چون علاوه بر پخت كامل گوشت ، خوردن آن آسانتر است .
نگهداري تخم مرغ :
تخم مرغ هاي آلوده و شكسته را اول بايد جدا نمود سپس در يخچال نگهداري كرد . هرگز نبايد سطح تخم مرغ شست و براي مصرف نگهداري كرد چون لايه محافظ روي سطح تخم مرغ از بين رفته وآلودگي از منافذ وارد آن ميشود و بايد درست قبل از مصرف تخم مرغ را بايد شست .
توجه : اگر تخم مرغ بمدت طولاني آب پز شود يك لايه متمايل به خاكستري يا سياه رنگ روي زرده ديده ميشود كه مربوط به سولفور آهن است و مصرف آن ضرري ندارد .
نگهداري سبزي ها :
از پلاسيدگي و يخ زدگي و زرد شدن سبزيها بايد جلو گيري كرد . براي نگهداري سيب زميني و هويج بايد آنها را در جاي خشك و دور از نور انبار كرد . پياز را بايد بصورت يك رديف روي زمين خشك و محل تاريك پهن كرد .بطوريكه ريشه هاي آن بطرف بالا باشد كه احتمال سبز شدن آن كمتر شود و پياز هاي كپك زده را بايد خارج كرد .
حفظ ارزش غذايي سبزيها :
براي حفظ مواد غذايي سبزيها توجه به نكات زير ضروري است :
1- زمان پخت سبزي بايد كوتاه باشد .
2- آب سبزي در هنگام پخت كم و در حال جوش بايد سبزي به آن اضافه شود .
3- از سرخ كردن سبزيجات جدا خوداري گردد .
ده نكته مهم براي بهداشت غذاي كودك :
1- قبل و بعد از تهيه غذا دست ها را بشوئيد .
2- غذا ها را خوب بپزيد . حرارت بالا موجب از بين رفتن ميكروبهاي بيماريزا ميشود .
3- غذاي كودك را تازه تهيه كنيد .
4- غذاهاي پخته را بطور صحيح نگهداري نمائيد .
5- غذاي اضافي را قبل از مصرف مجدد ، حرارت دهيد
6- غذا هاي خام و پخته را مجزا نگهداريد .
7- محل پخت و تهيه غذا را تميز نگهداريد .
8- غذا هارا از دسترس حشرات و جوندگان دور نگهداري نمائيد چون حامل ميكروب هستند .
9- آب پاكيزه مصرف كنيد .
10- مواد غذايي پاستوريزه مصرف كنيد .
شروع تغذیه تکمیلی برای کودکان پایان شش ماهگی است
همانند بزرگسالان، نیازهای تغذیهای در کودکان با یکدیگر متفاوت است. بسته به سن، جنس و میزان فعالیت بدنی کودکان نیز نیازهای متفاوتی دارند. با افزایش سن نیازهای تغذیهای کودکان افزایش مییابد. شروع تغذیه تکمیلی برای کودکان پایان شش ماه یا 180 روزگی است و از این زمان باید علاوه بر شیر، مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق غذاهای دیگر دریافت دارند. شروع تغذیه تکمیلی با یکبار در روز غذای جامد شروع شده و به تدریج تا پایان یکسال به سه وعده غذایی در روز افزایش مییابد.از حدود یک سالگی به بعد بسته به میزان وزنگیری کودک و بررسی وضعیت نیازهای تغذیهای وی میتوان میان وعدههای مغذی را در برنامه روزانه وی قرار داد. این میان وعدهها میتواند ترکیبی از شیر و میوههای طبیعی، انواع نان همراه پنیر و مغزها، کورن فلکسهای ساده همراه میوهها و شیر، خرما و مغزها و … موارد متنوع دیگری باشد.بستنی، چوب شور، انواع کیک و کلوچه و پاستیل و حتی ژله میان وعدههای مناسبی برای کودکان محسوب نمیشوند. بستنی بسیار شیرین بوده و ذائقه کودک را به سمت شیرینی میبرد و علاوه بر آن احساس سیری زودرس در کودکان ایجاد میکند که نتیجه آن محدودیت در دریافت غذاهای اصلی است.اما آیا همه کودکان به میان وعده نیاز دارند؟ از حدود دو سالگی به بعد استفاده از میان وعدهها به جهت حذف شیر برای همه کودکان ضروری است و به خصوص در مورد کودکانی که وزن گیری مناسبی ندارند سه وعده اصلی صبحانه، ناهار و شام و دو میان وعده مغذی در نظر بگیرید.
خواص زیتون شور برای کودکان
نکته مهم در تامین غذای روزانه کودکان استفاده از همه گروههای غذایی به صورت روزانه است و این مساله در تامین همه جانبه مواد مغذی جهت رشد کودک اهمیت دارد.
میوه ها و سبزی ها در شادابی کودکان، حائز اهمیت هستند
گروههای غذایی اصلی که باید به صورت روزانه برای کودکان استفاده کنید، عبارتند از:1. غلات: شامل نان، برنج، ماکارونی، سیب زمینی که این گروه اصلی ترین تامین کننده انرژی برای بدن هستند و 50 تا 60 درصد نیاز روزانه را شامل می شوند. توصیه می شود در سه وعده اصلی حتما از این گروه استفاده نمایید.2. گروه گوشتها: شامل انواع گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، حبوبات و تخم مرغ که به لحاظ تامین پروتئین مورد نیاز جهت رشد بدن و همچنین تامین آهن و روی از اهمیت زیادی برخوردارند و توصیه به مصرف آنها در سه وعده اصلی روزانه است.3. گروه لبنیات: شامل شیر، ماست، پنیر و دوغ است. این گروه هم تامین کننده اصلی منابع کلسیم در بدن هستند که جهت رشد استخوانها و دندان های کودکان در این دوران بسیار ضروری هستند و مصرف روزانه این گروه توصیه میشود. توصیه به مصرف لبنیات کم چرب است.4. گروه سبزیجات: که بسیار مهم هستند و تامین بسیاری از ریز مغذیهای ضروری به عهده این گروه است. تامین فیبر، اسید فولیک، ویتامین آ و دیگر مواد مغذی ضروری از طریق این گروه امکانپذیر است.
سبریجات بسیار مهم هستند و تامین بسیاری از ریز مغذیهای ضروری به عهده این گروه است
5. گروه میوهها: که از گروههای اصلی و مهم هستند. دریافت روزانه آنها جهت تامین ویتامین ث مورد نیاز بدن و دیگر مواد مغذی توصیه میشود. میوه ها و سبزی ها در شادابی کودکان، دریافت ریز مغذیهای ضروری و همچنین استفاده از منابع آهن حائز اهمیت هستند.6. گروه روغنها: که در میان آنها روغن زیتون، کنجد و همچنین انواع آجیلها به خصوص بادام و گردو از اهمیت بیشتری برخوردارند. توصیه میشود کودکانی که دچار اضافهوزن هستند میزان کمتری از انواع روغنها در رژیم غذایی آنها باشد.مصرف انواع دسرها و اسنکها و نوشیدنیهای شیرین حاوی شکر و همچنین مصرف مواد غذایی آماده مثل چیپس و پفک را که حاوی مقادیر بالایی نمک هستند، برای کودک خود بسیار محدود کنید.یکی از نکات مهم در تامین مواد مغذی کودکان تامین ویتامین دی لازم برای رشد آنها است. استفاده روزانه از نور خورشید به مدت 10 تا 15 دقیقه سه بار در هفته و همچنین استفاده از لبنیات غنی شده با ویتامین دی و استفاده از انواع ماهی در رژیم غذایی میتواند نیاز به این ویتامین را تامین کند.
منبع:ninisite.com
ازبهترین متخصصها آنلاین نوبت بگیر
آبسردکن یخچالدار با کیفیت و ارزان
تور هیجان انگیز کیش با تخفیف استثنائی
رزرواسیون آنلاین هتل/تضمین کمترین قیمت
نظم و زیبایی را به دندان های خود ببخشید
هوشمند سرمایه گذاری کنید
بهترین مدل کنسول بازی با پایینترین قیمت
بدون مراجعه حضوری ویزیت شو!
آموزش مجازی کودک و والدین
خرید گیفت کارت xbox
درمان ناهنجاری جلو بودن فک با ارتودنسی
متنوع ترین اسباب بازیها/تمامی رده های سنی
ماکت های دکوری واسباب بازی قیمت مناسب
آسانترین راه خرید برنامه در کنسول ps4
Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2020
زیتون خواص بسیاری دارد که در این مقاله قصد داری در مورد آن صحبت کنیم. بهبود عملکرد قلب، پیشگیری از پوکی استخوان و … با جیمیتو همراه باشید تا با خواص زیتون آشنا کنیم.
نام علمی زیتون olea europea است که از کلمه oliva که به معنی زِیتون است گرفته شده. زِیتون بومی مناطق فلسطین است و در قرن هفدهم قبل از میلاد شناخته شد. ۳۵۰۰ سال قبل زیتون در جزیرهای در یونان کشت میشد. جالب است بدانید شاخه زیتون نماد صلح است. درخت زیتونی گیاهی همیشه سبز است و ارتفاع آن به ۱۵ متر نیز میرسد. برگهای درخت زِیتون دراز و بیضی شکل هستند. گلهای درخت زیتون به صورت کوچک و سفید رنگ و خوشهای در کنار برگها قرار میگیرند. میوه زیتون بیضی شکل، گوشتدار و رنگ سبز تیره دارد. هر دانه زیتون حدود ۳ تا ۵ گرم وزن دارد و رنگ آن نیز از سبز تا سیاه متغیر است.
آیا میدانستید انتی اکسیدآنها شما را در برابر بیماریهایی به مانند سرطان، التهاب مفاصل و حتی دیابت محافظت میکنند؟ زیتون به عنوان یکی از منابع مهم انتی اکسیدان خوراکی میتواند نقش مهمی در بهبود سلامتی داشته باشد. از این رو مصرف زیتون به عنوان یک ماده غذایی کاملاً ضروری و مهم است. امروز در جیمیتو به بررسی خواص زیتون خواهیم پرداخت.
خواص زیتون شور برای کودکان
در هر ۱۰۰ گرم از زیتون، مواد مغذی مهمی به مانند
وجود دارد. رژیم مدیترانهای با دارا بودن زیتون تبدیل به سالمترین رژیم غذایی در دنیا شده است که افراد زیادی نه تنها در حوضه مدیترانه بلکه در سراسر جهان برای لاغری و سلامت بیشتر از آن پیروی میکنند. مهمترین ترکیبی که در زیتون وجود دارد انتی اکسیدآنها است. فنل یکی از مواد دارای خاصیت انتی اکسیدانی است که میتواند باعث جلوگیری از لخته شدن خون در عروق شود. مصرف متداول ترکیبات فنولی بر سلامتی قلب اثر مثبت فراوانی دارد.
زیتون در ایران به صورت پرورده نیز مورد استفاده قرار میگیرد که خواص بیشتری نسبت به زیتون خالص دارد. زیتون ضد حساسیت است و تقریباً هیچکس به زیتون حساسیت ندارد. شما میتوانید زیتون را به عنوان یک پیشغذا یا ترکیب شده در سالاد میل کنید. در ادامه خواص زیتون برای سلامتی، پوست و مو را بررسی و شرح خواهیم داد.
همانطور که گفته شد گیاه زِیتون بومی شرق مدیترانه بوده ولی امروزه در مناطقی که آب و هوای مشابه با مناطق اولیه کشت زیتـون دارند نیز کشت میشود. زیتـون طعم تلخی دارد که برای خوش خوراک شدن فرآیندهایی بر روی آن انجام میشود. زیتـون در رنگهای سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دیده میشود. زیـتونهای سبز و سیاه برای ما آشناتر هستند. زیـتون قبل از چیده شدن روی درخت باقی میماند تا به طور کامل برسد. زیتـون تازه چیده شده معمولا طعم تلخی دارد، برای از بین بردن این تلخی زِیتون فرآوری میشود. برای از بین بردن طعم تلخ زِیتون از دو روش استفاده میشود.
یکی از این روشها نگهداری زیتون برای یک هفته یا بیشتر در آب است. دومین روش برای از بین بردن طعم تلخ زیتون استفاده از مایع نمکی غلیظ شده است. زیتون سیاه به دلیل ظاهر خوب و طعم بهتر قیمت بالاتری داشته و نسبت به زیتون سبز حاوی مواد مغذی بیشتری نیز هست. این نوع زیتون به دلیل شرایط آب و هوایی در کشور ما تولید نمیشود و کشورهای اسپانیا و ایتالیا تولید کننده اصلی آن هستند.
زیتون میوه درختی است که سر منشأ اصلی آن مدیترانه بوده است. در ایران نیز کشت زیتون به دو هزار سال قبل باز میگردد. از زیتون فراوردههایی به مانند روغن نیز استخراج میشود. روغن زیتون دارای خواص مشابه با میوه آن است. روغن زیتون یکی از سالمترین روغنهای قابل استفاده برای مصارف خوراکی است. در ادامه به خواص زیتون اشاره خواهیم کرد.
علت پایین بودن آمار سرطان در مناطق مدیترانهای را میتوان به مصرف زیاد زیتون و فراوردههای حاصل از آن نسبت داد. ترکیبات فنولی موجود در زیتون، در درمان و جلوگیری از بروز انواع سرطانها نقش مهمی دارد. علاوه بر فنول زیتون حاوی ترکیباتی به مانند اسکوالن و ترینوئید نیز میباشد که خاصیت ضد سرطانی آن را بهبود میبخشد. بنابراین یکی از خواص زیتون این است که ضد سرطان است.
درست است زیتون دارای مقدار زیادی چربی است اما بخش اعظمی از این چربی را چربیهای تک اشباع نشده و سالم تشکیل میدهد. به این ترتیب با خوردن زیتون یا استفاده کردن از فراوردههای زیتون شما کالری کافی برای انجام کارهای روزانه را خواهید داشت و از سوی دیگر کلسترولتان افزایش پیدا نخواهد کرد.
از مهمترین اسیدهای چرب موجود در زیتون میتوان به اسید اولئیک و پالمیتولئیک اسید اشاره کرد که همگی نقش مؤثر و مثبتی در کاهش یافتن مقدار کلسترول و چربی در بدن دارند. البته کسانی که دچار چربی خون هستند نباید خودسرانه مصرف روغن زیتون را افزایش دهند.
درصد اندک چربی مضر در زیتون نیز میتواند در مصرف زیاد از خواص زیتون باعث بروز مشکلات و افزایش کلسترول خون شود. به همین دلیل توصیه شده است قبل از اینکه به خواص زیتون به عنوان یک معجزه در درمان کلسترول خون نگاه کنید از پزشک خود در مورد استفاده کردن از روغن زیتون در غذاهای خود سؤال کنید.
تنشهای حاصل از اکسیدانها میتوانند قلب شما را درگیر کنند. وجود رادیکالهای آزاد در جریان خون، عاملی برای بیماریهای قلبی و عروقی است که تنها راه دفاعی شما در برابر آنها خوردن مواد مغذی آنتی اکسیدانی است. وجود کلسترول زیاد در خون و مواد غذایی از جمله دلایل بیماریهای اکسیدانی است. انتی اکسیدآنهای موجود در زیتون، کلسترول خون شما را کنترل و از افزایش کلسترولهای مضر در بدن جلوگیری میکند.
یکی از خواص زیتون این است که حاوی چربیهایی است که التهاب در رگها را کاهش داده و از بیماریهای قلبی عروقی که ناشی از التهاب رگهای خونی است جلوگیری میکند. مهمترین بیماری التهابی رگهای خونی، گرفتگی و انسداد شریانهای اصلی است که موجب بروز سکتههای قلبی و مغزی میشود.
مطالعات در مورد خواص زیتون نشان داده است که استفاده طولانی مدت از زیتون و فراوردههای آن باعث خواهد شد تا فشار خون نیز کاهش پیدا کند. علت کاهش فشار خون مشابه با کاهش کلسترول خون است. افزایش فشار خون نتیجه گرفتگی عروق و فشار بیشتر به قلب است که با مصرف کردن کلسترول مفید و همچنین تغییر سبک زندگی، فشار روی قلب کاهش و در نهایت فشار خون کمتر خواهد شد.
از جمله مقالههای منتشر شده در این مورد نشان میدهد که پس از مصرف ۶ ماهه ترکیبات زیتون در کنار داروهای کنترل فشار خون، تأثیر داروها افزایش پیدا میکند. به هیچ عنوان از توصیههایی که در سایت جیمیتو به شما داده میشود به جای داروی تجویزی پزشک استفاده نکنید.
خواص زیتون و دیگر مواد مغذی در طولانی مدت مؤثر واقع میشوند. افزایش فشار خون عارضهای نیست که شما به شکل طولانی مدت آن را درمان کنید. استفاده کردن از روغن زیتون و خواص آن در کنار داروهای تجویزی نیز با مشورت گرفتن از پزشک توصیه میشود.
همانطور که اشاره کردیم، زیتون حاوی چربیهای غیراشباع مفید، ویتامین E و پلی فنل است که در مبارزه با بیماریهای التهابی کاملاً مفید و کاربردی هستند. علاوه بر ترکیبات یاد شده، زیتون حاوی الئوکانتال است. این ماده در اغلب محصولات ضد درد وجود دارد. از این رو است که شما میتوانید زیتون را به عنوان یک ماده ضد درد نیز استفاده کنید. البته قبل از هر درمانی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
خواص زیتون شور برای کودکان
دردها عموماً به دلیل فعالیت رادیکالهای آزاد یا استرسهای اکتیواسیونی بروز میکند. تجربه در علم طب سنتی نشان داده است که استفاده کردن از روغن زیتون به صورت موضعی در برخی موارد باعث تسکین درد میشود. از جمله مهمترین دردهایی که با استفاده از روغن زیتون میتواند شدت آن را کاهش داد، سردردهای میگرنی است.
زمانی که احساس میکنید سر دردتان شروع میشود مقدار روغن زیتون با استفاده از انگشتانتان روی شقیقههایتان بکشید و به آرامی ماساژ دهید. با این کار متوجه خواهید شد که روغن زیتون باعث کاهش درد میشود. مطالعات علمی در این مورد نشان میدهد وجود ترکیبی با عنوان اولئوکانتال به کاهش سردرد در انسان کمک میکند.
این ترکیب که در قرصهای ایبوپروفن نظیر آن وجود دارد شدت دردهای عضلانی را نیز میتواند کاهش دهد. در مواردی که حس میکنید بعد از ورزش دچار کوفتگی شدهاید، مقدار روغن زیتون روی عضلات خود بکشید و آنها را گرم نگه دارید. به این ترتیب از درد عضلات کاهش پیدا خواهد کرد.
زیتون به عنوان یکی از مواد مؤثر در استحکام استخوانها نیز شناخته میشود. این خاصیت نیز به علت وجود ترکیبات فنولی در زیتون است. پلی فنول ها باعث افزایش استحکام استخوانها در افراد مسن میگردد. پلی فنول باعث تحریک سلولهای سازنده ماتریس استخوانی شده و استحکام آنها را افزایش میدهد. همچنین انتی اکسیدآنهایی که در مورد آنها به وفور صحبت کردیم در استحکام استخوانها نیز نقش مهم و اساسی دارند.
با خوردن انتی اکسیدآنهای کافی، استخوانهای شما در برابر خطرات بزرگی به مانند پوکی استخوان مقاوم خواهند بود و شما در سنین کهنسالی نیز استخوانهای سالم خواهید داشت.
تا به حال اسمی از گلوتاتیون نشنیدهاید؟ این ترکیب حاصل سه نوع اسید آمینه حیاتی در بدن است. گلوتاتیون به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی میتواند بروز واکنشهای رادیکال آزادی در سطح سلولی را به شدت کاهش دهد. عموماً رادیکالهای آزاد با واکنش دادن به این ترکیب از بدن دفع میشوند.
خواص زیتون در این است که باعث خواهد شد مقدار گلوتاتیون در بدن شما افزایش پیدا کند. برای اینکه گلوتاتیون بیشتری از زیتون به دست آورید آن را به شکل پوست نشده بخورید چرا که گلوتاتیون در پوست زیتون به وفور وجود دارد.
زیتون دارای خواص پروبیوتیکی است. این ترکیب در گوارش سالمتر به انسان کمک میکند. میوه زیتون در دسته مواد غذایی تخمیری قرار میگیرد که به نوعی نشان دهنده وجود باکتریهای مفید برای سیستم گوارشی بدن است. همچنین ترکیبات فنلی در زیتون وجود دارد که رشد باکتریهای مفید در هضم غذا را روی جداره معده افرایش میدهد. پلی فنول ها خاصیت دیگری نیز دارند. آنها به مدت طولانی در سیستم گوارشی باقی میمانند و باعث رشد بهتر باکتریهای مفید برای هضم غذا و بهبود سلامتی سیستم گوارشی میشوند.
اگر میخواهید که ویتامین ای کافی در بدن داشته باشید و به واسطه وجود این ویتامین از سلامت پوست و مو بهرهمند شوید به شما توصیه میکنیم که از زیتون استفاده کنید. زیتون دارای مقدار زیادی ویتامین ای است که مصرف کردن آن به عنوان یک انتی اکسیدان از فعالیت عوامل مخرب سلامتی در بدن جلوگیری میکند.
همچنین مشاهدات علمی نشان داده است که مصرف کردن ویتامین ای باعث افزایش سلامتی عروق و همچنین بهبود فعالیت اکسیژن رسانی به اندامهای داخلی میشود که خود عاملی در افزایش سلامتی است.
زیتون حاوی مقادیر زیادی چربی غیراشباع است. این چربیها در افزایش سطح کلسترول مفید خون نقش مهمی دارند. از این رو شما برای داشتن چربی خون متعادل و کلسترولهای سالم در بدن، میتوانید از فراوردههای حاصل از زیتون استفاده کنید. علاوه بر این، با کاهش کلسترولهای مضر در بدن، کاهش وزن شما سرعت بیشتری خواهد داشت.
علاوه بر موارد گفته شده، زیتون سیستم گوارشی شما را بهینه میکند و جذب مواد مغذی شما را افزایش میدهد. همچنین زیتون به سیستم گردش خون شما کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشد. در این صورت ورزشهایی که انجام میدهید نتیجهای بهتر خواهد داشت و بدن شما روند رو به تری به خود میگیرد.
کاهش آلرژی یا حساسیت بدن به فاکتورهای مهم از دیگر خواص زیتون است. ثابت شده که استفاده کردن از عصاره زیتون تأثیر انتی هیستامینی روی بدن دارد آنتی هیستامین را کسانی که عموماً دچار حساسیتهای فصلی میشوند به خوبی میشناسند. مصرف کردن این ترکیب دارویی بروز آلرژی را کاهش میدهد که شما میتوانید به جای آن از خواص زیتون استفاده کنید.
زمانی که احساس میکنید به فصل آلرژیزا نزدیک میشوید یا ترکیباتی خوردهاید که بدن شما میتواند به آنها آلرژی دهد، مقداری زیتون به شکل دانه یا روغنگیری شده مصرف کنید. این کار باعث خواهد شد تا شدت آلرژی به مقدار زیادی کاهش یابد.
خواص زیتون شور برای کودکان
در صورتی که آلرژی شما شکل پیشرفته به خود بگیرد لازم است که سریعاً به پزشک مراجعه کنید چرا که عوارض ناشی از آلرژی موجب بروز مشکلات سلامتی شدید منجر به مرگ میتواند شود. باز هم توصیه پزشک در این خصوص را جدی بگیرید.
مغز انسان عمدتاً از اسیدهای چرب ساخته شده است؛ بنابراین شما با خوردن زیتون به سلامتی آن کمک فراوانی خواهید کرد. اسیدهای چرب غیراشباع به بهبود عملکرد حافظه و حتی تمرکز بیشتر کمک میکند. مصرف زیتون به صورت روزانه خطر بروز سکتههای مغزی را به شدت کاهش میدهد. از طرف دیگر شما با مصرف فراوردههای زیتون نباید نگران حافظه خود نیز باشید.
انتی اکسیدآنهایی در زیتون وجود دارد که به عنوان عاملی برای مبارزه با پارکینسون شناخته شدهاند. اغلب افراد با افزایش سن دچار مشکلات اختلال حواس میشوند که مصرف زیتون در سنین پایینتر، احتمال بروز آن را کاهش میدهد.
از دیگر خواص زیتون این است که به کاهش لختههای خونی در عروق کمک میکند. این ماده غذایی دارای ترکیب مهمی با عنوان فنول است. فنول با وارد شدن به بدن از لخته شدن خون در عروق جلوگیری میکند. همانطور که میدانید لخته شدن خون در بدن یک هشدار جدی است. زمان یکه در عروق شما لخته خونی وجود داشته باشد حرکت کردن آن به سمت مغز و قلب باعث بروز سکته های مغزی و قلبی میشود.
در مطالعه انجام شده روی ۲۱ نفر که همگی غذایی دارای روغن زیتون مصرف کرده بودند، مشاهده شد خوردن این ترکیب غذایی به شدت عوامل لخته کننده خون در بدن را کاهش میدهند. به این ترتیب اگر دوست دارید که سالم زندگی کنید و از زندگی خود لذت ببرید به سراغ مصرف زیتون و ترکیبات به دست آمده از آن بروید.
در مورد تأثیر زیتون روی قند خون اطلاعات اندکی وجود دارد اما نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم زیتون در مواردی میتواند سطح قند خون را کاهش دهد. محققان بر این باورند که مصرف زیتون غدد تولید انسولین را تحریک و قند خون را کاهش میدهد. همچنین به بیمارانی با قند خون بالا توصیه شده است که مصرف زیتون را در وعدههای غذایی خود قرار دهند.
همانطور که متوجه شدید زیتون دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. این عامل مهم در بدن شما فعالیت باکتریها و ویروسها را میتواند مختل کند و از همه مهمتر به کاهش خطر سرطان کمک میکند. از سوی دیگر ویتامینهای گوناگون در زیتون به افزایش قدرت سیستم ایمنی شما نیز کمک خواهد کرد. به این ترتیب با مصرف کردن زیتون با یک تیر چند نشان خواهید زد.
زیتون به واسطه داشتن انتی اکسیدآنهای زیاد در خود باعث افزایش عملکرد سیستم بینایی در انسان میشود. شما با خوردن زیتون و دیگر مواد غذایی که سلامت بینایی و چشم شما را تضمین میکنند، نباید نگران کهنسالی و کاهش دید باشید.
در ادامه خواص زیتون بدانید که این ماده غذایی و ترکیبات به دست آمده از آن به بهبود زخم معده کمک میکند. بر اساس مطالعات انجام شده روی زیتون، فعالیت باکتری هلیکوباکترپیلوری در معده که عامل بروز زخم معده است کاهش پیدا میکند.
به این ترتیب باید گفت که روغن زیتون را به سالاد و همچنین غذای خود اضافه کنید. البته باز هم توصیه میکنیم که درمان زخم معده به سرعت با استفاده از مصرف کردن روغن زیتون حاصل نمیشود و روغن زیتون به شکل یک عامل بهبود دهنده میتواند عمل کند.
اسیدهای چرب و انتی اکسیدآنهای موجود در زیتون باعث افزایش رطوبت و ماندگاری آن در پوست و مو میشود. همچنین ویتامین E به عنوان انتی اکسیدانی قوی، پوست و مو شما را در برابر آسیبهای ناشی از تابش اشعه فرابنفش مصون نگه میدارد. ویتامین E در پوست شما باعث رفع بسیاری از چروکیها و خطوط پیری میگردد.
از دیگر ترکیباتی که میتواند به سلامتی مو شما کمک کند، اسید اولئیک است. این ترکیب در پوست انسان به عنوان تحریک کننده سلولهای پوستی عمل میکند و شما با خوردن زیتون پوستی شاداب و سرزنده خواهید داشت. همچنین اسید اولئیک در سلامت مو نیز بیتأثیر نیست.
شکستگی استخوان مهمترین عارضهای است که در دوران کهنسالی افراد را زمینگیر و ناتوان میکند، خبر خوب این است که مصرف کردن مواد غذایی همانند زیتون باعث خواهد شد تا تراکم استخوانی در دوران کهنسالی افزایش پیدا کند. به این ترتیب شکستگی استخوان نسبت به همسنان کاهش پیدا میکند.
از سوی دیگر وجود استخوانهای قوی به شما این امکان را خواهد داد که فعالیت بیشتری داشته باشید به این ترتیب چربی خون و دیگر بیماریهای مربوط به کاهش فعالیت روزانه را نیز در دوران کهنسالی نخواهید داشت.
تحقیقات نشان دادهاند وجود آنتی اکسیدان در رژیم غذایی میتواند خطر بروز بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و سرطانها را کاهش بدهد. زِیتون سرشار از آنتی اکسیدانهاست و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. درمان التهاب و کاهش رشد میکروارگانیسمهای مضر از جمله خواص زیتون است.
تحقیقات نشان دادهاند بیمارانی که سطح بالاتری از چربیهای تک اشباع نشده، مانند زیتون، را در رژیم غذایی خود جای دادهاند، ۳٫۵ برابر شانس لقاح موفقتری داشتند. بنابراین یکی از خواص زیتون کمک به افزایش شانس باروری است. که میتوانید با مشورت پزشک در برنامه غذایی خود قرار دهید.
زیتون سبز و سیاه به عنوان یک مادهی تقویت کننده قوای جنسی شناخته میشوند. زیتون سبز آقایان را به لحاظ جنسی پرتوان میکند و زیتون سیاه میل جنسی را در بانوان افزایش میدهد. البته باید توجه داشت این خواص زیتون بدون مشورت با پزشک نباید مورد استفاده قرار گیرد.
مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را کاهش میدهد پژوهشگران به زنان توصیه میکنند که در رژیم غذایی خود از زیتون و روغن آن استفاده کنند. همچنین روغن زیتون به جز خاصیت ضد سرطانی فواید فراوانی دارد که از آن جمله ملین بودن آن و نرم کردن عضلات و آرامبخشی درد استخوان است. همچنین روغن زیتون به موها نرمی و لطافت خاصی میبخشد و باعث تقویت مو میشود. عصاره زیتون برای چین و چروک پوست بسیار مفید است و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت میشود.
روغن زیتون، سوزش و درد ناشی از سوختگی را تسکین داده و از بروز تاول جلوگیری میکند. کمپرس پوست در موارد آفتابسوختگی، سرمازدگی، گزش مار، عقرب و حشرات با روغن زیتون سبب تسکین درد و سوزش و التیام میشود. همچنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت میکند. این در حالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف کرده و موهای سپید شده را سیاه میکند. چند قطره روغن زیتون سریعاً خارش و سوزش چشم و پلک را تسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت میکند.
انواع زیتون در بازار وجود دارد، زیتون سیاه، سبز، پرورده، اسپانیایی، سفید و غیره که شما میتوانید آنها را بر اساس ذائقه خودتان مصرف کنید. خوشبختانه هیچ تفاوتی میان خواص آنها وجود ندارد. از بهترین راههای مصرف زیتون به عنوان یک ماده غذایی مغذی، استفاده از روغن زیتون به عنوان یک افزودنی غذایی به سالاد و کمک گرفتن از آن به عنوان روغن طبخ غذا است. همچنین روغن زیتون را میتوانید به عنوان یک رطوبت رسان، نرمکننده یا محافظ پوست به طور مستقیم روی پوست استفاده کنید.
البته خوردن زیتون به مقدار زیاد ممکن است برای سلامتی شما مفید نباشد.
خوردن هر ماده غذایی به صورت افراطی مشکلات زیادی برای سلامتی ممکن است به دنبال داشته باشد. به شما توصیه میکنیم که خوردن زیتون را در حد متعادل نگه دارید. از زیتون به عنوان یک ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنید و بدانید که این خاصیت میتواند سلامتی شما را تضمین کند. ایران منبع غنی از زیتون است. کافی است سری به شمال ایران بزنید تا از انواع زیتونها لذت ببرید. اگر سوالی در مورد خواص زیتون دارید در بخش نظرات منتظر شما هستیم.
زیتون که واقعا سرشار از خاصیت هست
من همیشه با سالاد روغن زیتون میخورم
البته نوع بدون بوش رو
زیتون واقعا خواص زیادی داره
وای زیتون پرونده خیلی خوبه
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وبسایت
0