خواص خرما و ارده در بارداري

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

 

**به تازگی دو کارخانه به تولید حلوا ارده برای بیماران دیابتی پرداخته‌اند که در آن از قند مصنوعی و بی‌ضرر استفاده شده است. آن کلسترول را کاهش می‌دهد.

 

** از کنجد در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.

** همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می‌شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک‌کننده بقایای غذاها در روده و معده می‌دانند. البته شیره انگور محرک اعمال کبدی هم هست و به خون‌سازی نیز کمک می‌کند.

 

دوره مقدماتی php

علاوه بر آن، روغن کنجد نیز خواص بی‌شماری دارد. چربی‌های اشباع نشده نقش بسیار موثری در سلامت قلب و کنترل کلسترول دارند، درحالیکه چربی‌های اشباع شده، کاملا بر خلاف آن عمل می‌کنند. برخلاف بسیار از روغن‌ها، یک چهارم فنجان روغن کنجد در حدود گرم چربی اشباع نشده و تنها حدود ٫ گرم چربی اشباع دارد.

 

دانه کنجد حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع نشده، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، و همینطور مقادیر زیادی ویتامین است. همانطور که می‌دانید ویتامین‌های گروه B نقش بسیار مهمی در تکامل جنین و ارتقای سلامت خانم‌های باردار دارند.

میوه یا همان دانه کنجد.

ارده، به کنجد خمیر شده‌ گفته می‌شود. برای تهیه ارده، ابتدا دانه‌های کنجد را پس از جمع‌آوری، خیس می‌کنند تا پوسته سیاه یا قهوه‌ای‌ رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود.

روغن ارده که گاهی به روغن کنجد ارده نیز معروف است از ارده استخراج می شود. روغن ارده به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن کنجد یا به عبارتی بو دادن کنجد و سپس آسیاب نمودن آن تولید می‌شود.

برای دستیابی بهتر به فواید ارده کنجد و فواید روغن کنجد بایستی با نحوه نگهداری از این ماده مغذی آشنایی داشت، ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده‌اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی‌هایشان اکسید می‌شود،

از فواید ارده کنجد انرژی‌زا بودن آن می‌باشد، بنابراین دارای درصد بالایی کالری نیز می‌باشد، و چنان چه شما جزو افراد کم‌ تحرک هستید که روزانه بیش از دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.



احمد علی آقا رفیعی در مورد دستورالعمل‌های طب سنتی در مورد خواص خرما گفت: خرما حاوی آهن زیاد و مواد معدنی مفید است که جلوی ضعف و کم‌خونی مادر را می‌گیرد بنابراین مادران در تمام طول مدت بارداری خود علی‌الخصوص در ماه اول صبح‌ها به صورت ناشتا یا در طول روز از این ماده غذایی مفید استفاده کنند.

آقارفیعی افزود: مادرانی که طبع آنها گرم است از رطب استفاده کنند و پس از مصرف آن آب بنوشند و مادران دارای طبع سرد بهتر است رطب را بدون نوشیدن آب مصرف کنند.

وی زنان بارداری که از ویار رنج می‌برند را به خوردن انار و برجستگی‌های درون آن توصیف کرد و گفت: سماق زدن به غذاها و 2 بار در روز مصرف یک قاشق مرباخوری تخم ترب برای رفع ویار مفید است.

وی همچنین حجامت عمومی و حجامت سر را برای رفع ویار مفید دانست.

آقارفیعی یکی دیگر از دستورالعمل‌هایی که در طب اسلامی برای ماه اول بارداری آمده است را خواندن 40 بار سوره قدر عنوان کرد.

این متخصص طب اسلامی در پاسخ به این سوال که می‌گویند زنان باردار باید از مصرف خودسرانه داروهای گیاهی در این دوران بپرهیزند، گفت: در کتابی به اسم مخزن‌الادویه دوز مصرف هر داروی گیاهی را آورده است اما ما معمولاً می‌گوییم تمام داروهای گیاهی را می‌توان به اندازه یک قاشق مرباخوری مصرف کرد اما برای مصرف دقیق‌تر می‌توان به این کتاب مراجعه کرد.

آقارفیعی برای تقویت قلب مادران خواندن سوره یس و صافات در ماه اول، زدن گلاب به سر و صورت، خوردن هویج زرد رنگ، عسل (3 قاشق مرباخوری)، انگور و گوشتی که در شیر پخته شده باشد را توصیه کرد.

وی گفت: علاقمندان به زیبایی و خوشرنگی نوزاد می‌توانند یک استکان کاسنی را 2 بار در روز و همچنین روزی 7 عدد زیتون یا روغن زیتون را مصرف کنند.

آقارفیعی افزود: کره گاومیش (3 قاشق)، خربزه، سیب، گلابی و انار همگی در زیبایی نوزاد اثرگذار هستند.

این متخصص طب اسلامی، پر مو شدن و سیاهی موی نوزاد را با خوردن شنبلیله، ترب، خیار و موادی همچون خشکبار، جوانه‌ها و آناناس که دارای منابع گوگرد و منگنز هستند و همچنین سبزیجات با برگ سبز و جو سبوس‌دار را امکان‌پذیر دانست.

آقارفیعی خوردن روزی یک لیوان آب دریا از 4 ماهگی به بعد را باعث طلایی شدن موی نوزاد دانست.

وی خوردن کندر و 21 عدد مویز در صبح ناشتا را باعث باهوشی نوزاد و مصرف خرما و پخش صوت قرآن را سبب شجاعت نوزاد دانست.

این متخصص طب سنتی برای زایمان آسان و راحت گفت: مادران باردار در ماه قدم زدن را در برنامه روزانه خود داشته باشند و همچنین روغن مالی شکم با روغن گل بنفشه، خوردن کباب هر 3 روز یکبار و غذاهای مایع را در یک زایمان راحت و خوب موثر است.

آقارفیعی در پایان گفت: زنان باردار از شب نشینی بپرهیزند همچنین آنهایی که میل به خوردن دارند برای تأمین خون جنین از شیرینی‌جات طبیعی همچون شیره انگور، شیره توت و خرما استفاده کنند.

 


دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرورش لونگان x بخوانید...