خواص جوش شيرين براي معده

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :




خانه

موبایل

دوره مقدماتی php

 

جوش شيرين يا همان بي كربنات سديم داراي كاربردهای خلاقانه بسياری است كه به آنها اشاره مي كنيم:1- با پاشيدن جوش شيرين به روی مواد شعله ور مي تـوان آتش را فرو نشاند.2- از مـخلوط جوش شيرين و آب براي شستن ميوه ها و سبزيجات استفاده كنيد.3- جوش شيرين خارش و سوزش گزش پشه، زنبور و ساير حشرات را تسكين ميدهد. با مخلوط آب و جوش شيرين يك خمير غليظ تهيه كنيد و براي چند دقيقه بروي محل گزيدگي قرار دهيد.4- جوش شيرين واكنشهاي آلرژيك پوست مانند كهير را التيام ميبخشد. كافيست درون آب وان حمام 2 فنجان جوش شيرين اضافه كنيد.5- براي كاهش تب و يا خنك كردن بدن نيز ميتوانيد از جوش شيرين استفاده كنيد. كافيست در آب وان حمام 2 فنجان جوش شيرين مخلوط كنيد.6- براي التيام جوش صورت نيز ميتوان از جوش شيرين استفاده كرد. با مخلوط جوش شيرين و آب يك خمير تهيه كنيد و روي جوش بماليد و بگذاريد 15-10 دقيقه بماند تا خشك شود. همچنين از اين خمير ميتوان بعنوان يك ساينده ملايم صورت نيز استفاده كرد.7- از جوش شيرين بعنوان يك كانديشنر مو نيز ميتوان سود برد. كافيست 2 قاشق سوپخوري جوش شيرين را با يك قاشق چايخوري شامپو مخلوط كنيد و با آن سر خود را بشوييد. جوش شيرين موها را روشنتر و درخشنده تر كرده و چربي آن را كاهش ميدهد.8- براي شستن و تميز كردن برس و شانه هاي خود ابتدا آب درون ماهي تابه ريخته بگذاريد بجوش آيد سپس يك فنجان جوش شيرين به آن اضافه كنيد. سپس برس و شانه خود را بمدت 10 دقيقه درون ماهي تابه بجوشانيد. سپس زير آب داغ گرفته و آنها را آب بكشيد. البته مراقب باشيد كه آب جوش شانه و برس شما را ذوب نكند.- براي رفع بوي بد دهان پس از مصرف سير، پياز و يا فلفل ميتوانيد 10/1 قاشق چايخوري جوش شيرين و اندكي آب دهانتان را شستشو دهيد. جوش شيرين بوي بد دهان را خنثي ميكند.10- براي سفيد تر شدن دندانهايتان مسواك تر خود را درون جوش شيرين فرو بريد سپس با آن دندانهايتان را مسواك بزيند. همچنين ميتوانيد روي خمير دندان اندكي جوش شيرين بپاشيد و سپس دندانها را مسواك بزنيد. جوش شيرين يك سفيد كننده دندان طبيعي ست.11- براي التيام تبخال و هر گونه زخم داخل دهان نيز ميتوانيد از جوش شيرين استفاده كنيد.12- براي ريكس كردن و رفع بوي بد پا نيز ميتوانيد از جوش شيرين استفاده كنيد. جوش شيرين را درون يك تشت آب داغ مخلوط كرده و پا ها را با آن بشوييد.13- براي شستشوي دندانهاي مصنوعي مخلوط رقيقي از آب و جوش شيرين تهيه كرده و دندانهاي مصنوعي را در مدت شب درون آن قرار دهيد.14- در دستگاه بخور خود جوش شيرين بريزيد تا هم گرفتگي بيني شما رفع گردد و هم بوهاي نامطبوع منزلتان گرفته شود.

 

15- براي خوشبو كردن دهان ميتوانيد آدامس را مرطوب كرده و در جوش شيرين فرو بريد و سپس آن را بجويد.16- براي از بين بردن بوي نامطبوع دستها پس از آشپزي و غيره… دستهاي خود را با آب و جوش شيرين شستشو دهيد.17- براي رفع سوزش معده نصف قاشق چاي خوري جوش شيرين را درون يك نصف ليوان آب مخلوط كرده و بنوشيد. جوش شيرين اسيد معده را خنثي كرده و بعنوان يك آنتي اسيد طبيعي عمل ميكند.18- از جوش شيرين بعنوان يك دهان شوي خانگي و ارزان قيمت سود بريد. دو قاشق چاي خوري جوش شيرين را با نصف ليوان آب مخلوط كرده و دهان خود را با آن غر غره كنيد.1- براي التيام آفتاب سوختگي پوست بمدت نيم ساعت درون وان حمام كه در آب آن جوش شيرين مخلوط گرديده برويد.20- عوض پودر بچه ميتوان از جوش شيرين استفاده كرد چرا كه خاصيت رطوبت گيري آن بيشتر است.21- براي التيام سوختگيهاي خفيف پوست از جوش شيرين استفاده كنيد. يك خمير غليظ از جوش شيرين و آب تهيه كرده روي محل سوختگي قرار دهيد و بگذاريد تا خشك شود.22- براي گرفتن و حذف بوي داخل يخچال و يا فريزر جوش شيرين را درون يك ظرف سر باز ريخته و درون يخچال قرار دهيد. جوش شيرين را هر 2 ماه يكبار تجديد كنيد.23- براي نابود كردن كك هاي فرش به نسبت مساوي نمك و جو ش شيرين را با هم تركيب كرده و روي فرش بپاشيد و 24 ساعت بگذاريد بماند. روز بعد فرش را با جارو برقي كاملا از جوش شيرين و نمك پاك كند. البته اين كار را در روزهاي باراني و يا در مناطق مرطوب انجام ندهيد.24- براي خلاص شدن از شر مورچه ها نيز كافيست در مسير حركت آنها جوش شيرين بپاشيد.25- براي باز گرفتن و رفع گرفتگي سينك آشپزخانه و يا هر لوله اي كافيست 1/4 فنجان جوش شيرين را با نمك تركيب كرده و درون آنها بريزيد و سپس آب جوش روي آن خالي كنيد.26- جوش شيرين را درون يك كيسه كوچك مانند كيسه چاي كيسه اي قرار داده و آن را درون كمد، دراور و گنجه لباس قرار دهيد تا به عنوان رطوبت گير از لباسهاي شما محافظت كند.27- براي رفع بو و رطوبت پا اندكي جوش شيرين درون كفش بپاشيد.28- پيش از شستن سگ و يا گربه ي خانگي خود چند ساعت پيش از استحمام كردن روي سطح بدن آنها جوش شيرين بپاشيد. اين كار بوي نامطبوع و ككهاي بدن آنها را از ميان ميبرد. البته هنگام استحمام، حيوانات خانگي خود را كاملا بشوييد تا جوش شيرين روي بدن انها باقي نماند.2- براي ترد كردن گوشت ميتوانيد اندكي جوش شيرين را روي گوشت پاشيده و گوشت را براي چند ساعت درون يخچال قرار دهيد. سپس گوشت را كاملا آب بكشيد.30- براي كاهش نفخ شكم پس از مصرف لوبيا ميتوانيد لوبيا را در مخلوط آب و جوش شيرين براي چند ساعت قرار دهيد تا خيس بخورد.31- براي رفع تلخي چاي هنگام دم كردن چاي اندكي جوش شيرين درون آن بريزيد.32- هميشه درون ماشين لباسشويي خود 1/2 فنجان جوش شيرين اضافه كنيد. جوش شيرين لباسها را خوشبو و نرم ميسازد. جوش شيرين يك لكه بر، بو زدا و نرم كننده طبيعي لباسهاست.33- خمير حاصل از تركيب نمك، جوش شيرين و آب يك شوينده عمومي خيلي موثر است.34- براي تميز كردن ماهي تابه هاي ته گرفته خميري از جوش شيرين تهيه و روي ته گرفتگي ماهي تابه قرار دهيد تا 7 ساعت بماند.35- از سودا ميتوان براي جلا دادن و صيقلي كردن برخي فلزات مانند ظروف سيلور(نقره) و يا استيل زنگ نزن نيز استفاده كرد. كافيست با يك پارچه نرم و مرطوب توسط جوش شيرين ظروف را پرداخت كنيد.36- جوش شيرين يك قارچ كش طبيعي ست.37- چنانچه دچار التهاب و عفونت مهبلي شديد جوش شيرين را در آب وان حمام مخلوط كرده و در آن قرار گيريد.

 

منبع : khanoomgol.com


شهریور ام, خواص مواد غذایی 0 نظرات
1611

جوش شیرین یک ماده شکفت انگیز و تاثیر گذار در بسیاری از امور روز مره می باشد که با دانستن خواص جوش شیرین می توان از آن بیشترین بهره را کسب کرد. برای آشنایی با این خواص و این ماده معجزه آسا در ادامه این مطلب همراهمان باشید.

مواد غذایی مختلف دارای خواص و ویژگی های متفاوتی نیز هستند. شناخت خواص مواد غذایی به میزان استفاده درست و در نتیجه سلامت شما کمک فراوانی می کند. جوش شیرین از جمله مواد غذایی است که علاوه بر ویژگی های مثبت در صورت استفاده نادرست دارای مضرات زیادی نیز می باشد. در ادامه با خواص جوش شیرین و همچنین مضرات این ماده غذایی آشنا می شوید.

جوش شیرین، یک ماده بی نظیر و عالی در از بین بردن بوهای بد زیر بغل، پا و واژن می باشد. جوش شیرین یک ژل اصلاح طبیعی برای آقایانی است که پوست حساس دارند. با استفاده از خواص جوش شیرین می توان ظروف نقره و برس و شانه ها را تمیز کرد. این ماده پر فایده با خاصیت های بی شمار به راحتی در دسترس می باشد و می توان از فایده های بی نظیر آن بهره برد, اما به یاد داشته باشید حدالامکان از خوردن غذاهایی که حاوی این ماده می باشد به دلیل اثرات زیانبار آن خودداری کنید.

برای رهایی از اضطراب و استرس و رسیدن به آرامش دمنوش به لیمو را امتحان کنید!

اما بد نیست بدانید که جوش شیرین ماده‌ای همه‌کاره و طبیعی که از کربنات سدیم ساخته شده است و مورد استفاده‌های فراوانی دارد، مثلا در پخت نان و کیک، خوشبوکردن فضا، تمیزکردن خانه و حتی زیبایی!

خیلی از محصولات زیبایی را می‌توانید به راحتی در منزل تهیه کنید. مقدار مناسبی جوش‌شیرین به همراه مواد مورد نیاز دیگر یک محصول زیبایی را به وجود می‌آورد که می‌تواند رضایت شما را هم جلب کند.

در اینجا 10 محصول زیبایی را که شما می‌توانید به راحتی با استفاده از جوش شیرین در منزل تهیه کنید فراهم آورده‌ایم.

1. حمام آرامش‌بخش:برای داشتن حمامی آرام‌بخش مقدار یک دوم فنجان جوش شیرین به آب وان حمام‌تان اضافه کنید. جوش شیرین، تازگی، نرمی و آرامش را بر پوست شما باقی خواهد گذاشت.

2. مراقبت از پا:با استفاده از جوش شیرین به پاهایتان درمانی بدهید که از آن لذت ببرد، به این صورت که مقدار سه قاشق سوپ‌خوری جوش شیرین را به یک ظرف بزرگ پر از آب گرم اضافه کنید و تا هر زمانی که دوست داشتید پاهایتان را در آن قرار دهید؛ سپس به آرامی پاهایتان را ماساژ دهید. مطمئن باشید که پاهای خسته شما از شما بابت این کار تشکر خواهند کرد.

3. برس‌ها و شانه‌ها را تمیزکنید:برای تمیزکردن شانه و برس‌ها که بر اثر شانه زدن، چربی موها برآن باقی مانده است، می‌توانید از جوش شیرین استفاده کنید؛ به این ترتیب که آنها را در محلولی از یک قاشق چای خوری جوش شیرین حل شده در یک لگن کوچک آب گرم،  بخیسانید تا به راحتی چربی‌ها  از آنها زدوده شوند.

4. زدودن سلولهای مرده پوست:برای داشتن پوستی نرم و بدون هیچگونه زبری، خمیری متشکل از سه بخش جوش شیرین و یک بخش آب تهیه کنید و سپس این خمیر را به آرامی روی پوست صورت و بدن‌تان به صورت دورانی بمالید تا سلول‌های مرده پوست به آرامی جدا شود، سپس با آب گرم خمیر جوش شیرین را از روی پوست‌تان بشویید.

5. مراقبت از موها:برای داشتن موهایی زیبا، درخشنده، نرم و حالت پذیر، می‌توانید مقدار یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین را در کف دست‌تان با شامپوی دخواهتان ترکیب کنید و به موهایتان بزنید و طبق معمول موهایتان را شامپو کنید و سپس با آب، این ترکیب جوش شیرین و شامپو را بشویید. مطمئن باشید که این ترکیب کمک خواهد کرد موهایتان تمیزتر شود.

6. دندان‌های سفیدتر:برای اینکه دندان‌هایی سفید تر داشته باشید آنها را با جوش شیرین مسواک بزنید و زمانی که کار مسواک زدن تمام شد به دقت با آب زیاد دهانتان را بشویید.

7. حمام جوش شیرین و روغن:برای داشتن حمامی لطیف و آرام‌بخش، احتیاج به چهار قاشق سوپ‌خوری جوش شیرین، هشت اونس عسل روان، شانزده اونس شیر، شانزده قاشق سوپخوری نمک، و چهار اونس روغن بچه دارید.

در یک ظرف بزرگ جوش شیرین، عسل، شیر و نمک را مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید. مخلوط را در وان آب گرم بریزید و سپس روغن بچه را اضافه کنید برای هم زدن مخلوط در آب وان از دست‌هایتان کمک بگیرید و بعد قدم در این حمام تسکین‌دهنده و آرامش بخش بگذارید.

8. پوستی صاف و زیبا:برای داشتن پوستی نرم و روشن در قسمت آرنج‌ها، زانو‌ها و…، خمیری از جوش شیرین و آب بسازید و آن را به قسمت مورد نظر بمالید. سپس خمیر را با آب گرم بشویید و پوستتان را تمیز کنید.

. مراقبت از ناخن:برای نرم کردن پوست کنار ناخن‌ها و تمیزکردن ناخن‌ها از جوش شیرین برای شستن‌شان به همراه لیف زدن استفاده کنید. این کار ظاهری زیبا ت به ناخن‌ها‌یتان می‌بخشد.

10. یک شامپوی سریع:خیلی دیرتان شده وقت برای شامپو زدن موهایتان ندارید؟ یک بخش جوش شیرین، یک بخش پودر بچه، و سه قطر روغن گیاهی را با هم مخلوط کنید. مخلوط آماده شده را به ریشه موهایتان بزنید و سپس تمام موها را شانه کنید.

این مخلوط چربی اضافی موها و سرتان را جذب خواهد کرد و به موهایتان طراوت و تمیزی می‌بخشد.

حالا که با این روش‌ها آشنا شدید می‌توانید مقداری جوش شیرین بردارید و شروع به ساختن این محصولات زیبایی در منزلتان بکنید.

ساعت – اين روزها بيشتر از خواص تركيب آبليمو و جوش شيرين مي‌شنويم و اينكه اين تركيب هر ساله جان هزاران نفر را نجات مي‌دهد. خواص درماني ليمو از سال موضوع مطالعه و تحقيق بيش از مورد آزمايش بوده است. همه اين آزمايشات بر اين نكته تاكيد دارند كه ليمو خاصيت ضد سرطاني داشته و سلول‌هاي سرطاني نوع سرطان را نابود مي‌كند. علاوه بر اينكه ليمو رشد سرطان را مهار مي‌كند و نيز هزار بار موثرتر از داروهاي شيمي درماني مانند «آدريامايسين» است.

چرا آبليمو؟ اگرچه آبليمو خاصيت اسيدي دارد اما به هنگام واكنش شيميايي محيط قليايي را در بدن شما ايجاد مي‌كند. آبليمو در درمان بيماري‌هاي گوارشي و بيماري‌هاي مرتبط با آن مانند برگشت اسيد معده، سوزش سردل، يبوست، نفخ و حالت تهوع بسيار موثر است.

فراواني ويتامين‌هاي B و C در آبليمو آن را به يك آنتي‌باكتري طبيعي و قوي تبديل كرده است. همچنين آبليمو از توليد سنگ كليه جلوگيري مي‌كند. خاصيت ضد سرطاني ليمو به دليل دارا بودن مقدار زيادي ليمونوئيد (ماده شيميايي گياهي موجود در مركبات) است. ليمو يكي از موثرترين راه‌ها براي ايجاد محيط قليايي در بدن است. ميزان PH بدن را نيز تنظيم مي‌كند.

زماني كه آبليمو با جوش شيرين تركيب مي‌شود فوايد آن دوچندان مي‌شود. اين درمان طبيعي نه تنها سلول‌هاي سرطاني را از بين مي‌برد بلكه به سلول‌هاي سالم هم آسيبي نمي‌رساند. اين درست برعكس آن چيزي است كه در شيمي درماني اتفاق مي‌افتد. زيرا شيمي درماني همه سلول‌ها از جمله سلول‌هاي سالم را نيز از بين مي‌برد.

اثرات ضدميكروبي قوي: وجود مقدار زياد ويتامين C باعث شده تا ليمو خاصيت ضد ميكروبي قوي داشته باشد. آبليمو در مقابل باكتري‌ها و عفونت‌هاي قارچي، انگل‌هاي داخلي و كرم‌ها بسيار موثر است. از فوايد ديگر آن اين است كه خاصيت ضدافسردگي قوي دارد و استرس را به طرز قابل توجهي كاهش داده و فشار خون را تنظيم مي‌كند.

براي تهيه تركيب جوش شيرين و آبليمو لازم است تا در يك فنجان ميلي‌ليتر آب ليمو را با يك قاشق چايخوري جوش شيرين مخلوط كنيد. همچنين مي‌توانيد اين محلول را با مقداري آب خالص رقيق كنيد. بهتر است براي رسيدن به نتيجه مطلوب اين محلول را صبح‌ها با معده خالي ميل كنيد.

تمامی حقوق برای ساعت24 محفوظ است



شاید برای خیلی از مردم این سوال مطرح باشد، که جوش شیرین چگونه درست می شود، مضرات آن چیست، کجاها استفاده می شود، آیا مفید هم هست یا نه،… در این بخش از سایت مطالبی در مورد جوش شیرین را برای شما آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.

مضرات جوش شیرین

مضرات مصرف جوش شیرین در تولید نان

مضرات استفاده از جوش شیرین به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

الف) اثرات سوء جوش شیرین بر کیفیت نان

– مصرف توام جوش شیرین و مایه خمیر که بعضی نانواها به آن اقدام می نمایند عملا اتلاف هزینه و تحدید فرآیند تخمیر می باشد.

– کربنات سدیم باقی مانده در نان سبب تیرگی رنگ مغز نان شده و نان بوی نامطبوعی به خود می گیرد.

– کربنات سدیم باقی مانده در نان در موقع مصرف مزه نامطبوعی می دهد که به نام نیش سودا شناخته می شود.

– مصرف بی کربنات سدیم از آن رو که سبب رسیدن سریع و کاذب خمیر و تولید خمیر نارس در نهایت موجب سریع بیات شدن نان و منجر به دور ریز هر چه بیشتر نان می گردد.

– نان های حاصله از جوش شیرین فاقد طعم و مزه طبیعی نان هستند.

ب) اثرات سوء جوش شیرین بر بهداشت و سلامت مصرف کنندگان

– عوارش گوارشی: همان طور که می دانید PH معده در حدود 4-3 و این عدد بیانگر غلظت اسید کلریدریک مترشحه توسط سلول های جدار معده می باشد و ماده قلیایی جوش شیرین این تعادل را بر هم می زند.

– اختلال در جذب فلزات دو ظرفیتی: کلسیم و فسفر از عناصر ضروری به شمار می آیند در قسمت ابتدایی روده ها جذب شده و این جذب در PH بین 7-2 صورت می گیرد و جوش شیرین باعث قلیایی شدن این محیط و کم جذب شدن این عناصر می شوند و کمبود ذخائر این دو عنصر باعث نرمی و پوکی استخوان ها و افزایش فساد دندان ها می شوند.

جذب آهن در معده و قسمت نخستین روده صورت می گیرد و بستگی به عواملی از قبیل غلظت آهن، حالت اسیدی شیره معده، ویتامین B12، و … دراد. افزایش PH دستگاه گوارش مانع از احیاء آهن سه ظرفیتی و تشکیل آهن دو ظرفیتی می گردد و این اختلال به بروز زمان موجب کاهش مقدار هموگلوبین و کم خونی و کاهش مقدار آهن سرم خون می شود.

اختلالات الکترونیکی

تغییرات یون هیدروژن سبب بروز تغییراتی در سرعت واکنش های بدن شده و پاره ای رامحار و بعضی را تشدیـد می نمایــد. از این رو تنظیم غلظت الکترولیت ها و یون هیدروژن از مهم ترین وظایف بدن است که این مهم توسط ریه و کلیه و با فرم های مختلف انجام می شود. آلکالوز متابولیک عبارتست از افزایش اولیه HCO3- (یون بی کربنات) که ناشی از فقدان اسید یا با شیوع کمتر افزایش بی کربنات می باشد.

از علائم و عوارض آلکالوز متابولیک می توان به آرتیمی های قلبی، هیپوتاسیون، کاهش هوشیاری و کوتاه و کندشدن تنفس به علت کاهش هیدروژن و به دنبال آن کاهش تحریک پذیری مرکز تنفس اشاره نمود.

اخلال در تجویز رژیم های غذایی خاص

محدودیت بودن سدیم در رژیم غذایی بیماران قلبی و عروقی معضلی است که بیماران حتی با مصرف نان های رژیمی بدون نمک به دلیل استفاده جوش شیرین در فرمولاسیون خمیر نان تهدید می شوند.

تجمع تدریجی فلزات سنگین در بدن

جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیـوم، سرب و جیوه شده که باعث کم خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی می شود.

علل استفاده نانوایان از افزودنی شیمیایی جوش شیرین:

– صرفه جویی در وقت: برخی نانوایان بر این باورند که فرآیند عمل آوری خمیر با خمیر مایه طولانی است و آن ها با جایگزین نمودن جوش شیرین به جای خمیر مایه عمل آوری خمیر را تسریع می نمودند.

– رشد جمعیت: بدیهی است با توجه به افزایش رشد جمعیت سالیانه، تهیه و توزیع محصولات غذایی نیز باید گسترده تر گردد، نانوایان نیز به دلیل محدودیت ظرف خمیرگیری و همچنین پخت آن ها و نانوایان از جوش شیرین به عنوان گریز گاهی در جهت افزایش تولید استفاده کرده اند.

– افزایش هزینه ها و کنترل نرخ نان: افزایش هزینه های اخیر زندگی و دستمزد اندک برخی از نانوایان و کارگران واحدهای نانوایی و هزینه های مختلف استهلاک وسایل و … نانوایان را به سوی کاستن از هزینه ها سوق داد و یکی از آن راه ها استفاده از ماده ارزان قیمت جوش شیرین به جای خمیر مایه بود.

– ارزانی و سهولت استفاده: جوش شیرین ماده ای ارزان قیمت است و در مقایسه با خمیر مایه و مخمر بسیار ارزان تر است و دسترسی به آن نیز بسیار راحت است و همچنین طرز استفاده این افزودنی شیمیایی نیز بسیار آسان می باشد.

– ناآگاهی برخی از نانوایان در مورد مشکلات ناشی از افزودن جوش شیرین: برخی نانوایان بر این باورند که جوش شیرین ماده ای فرار است و با پخت به صورت گاز و به طور کامل از نان خارج می شوند و هیچ ضرر و زیاتی از این بابت حاصل نمی گردد. در صورتی که آثار باقیمانده از این افزودنی شیمیایی در نان موجبات بیماری های گوارشی و عروقی را فراهم می سازد.

– پوشاندن عیوب نان: نان تهیه شده با جوش شیرین علی رغم کیفیت پایین طعم، مزه، بو و همچنین فطیر ماندن، ظاهر بسیـار خوبــی پـیدا می کند و جوش و پز سطح آن موجب می شود تا مردم آن را ورآمده محسوب کنند.

اثرات مضر جوش شیرین در پخت نان ها

خمیر نان به صورت بیولوژیکی، یعنی توسط میکروارگانیسم های مخمر نانوایی، گاز CO2 تولید می کند که این عمل باعث پوکی نان می شود. هم چنین این میکروارگانیسم ها، اسیدهایی تولید می کنند که باعث فرم پذیری نان می شود و طعم و بوی نان را بهبود می بخشد.

جوش شیرین

در نان نیز از مواد پوک کننده ی بیولوژیکی استفاده می شود. جوش شیرین در دمای 60 درجه ی سانتیگراد در محیط خمیر، گاز CO2 تولید می کند و باعث تخلخل می شود.

مسئله ای که این جا مطرح می شودPH جوش شیرین است که قلیایی و معادل 10 است. در حالی که PH مطلوب خمیر نان برای مخمر بین 5/4 تا 5/5 است، و زمانی که ما از جوش شیرین استفاده می کنیم محیط اسیدی به قلیایی تبدیل می شود و میکروارگانیسم ها در این محیط نمی توانند فعالیت کنند تا باعث طعم بهتر و پوکی نان شوند. از طرفی در گندم و آرد گندم، ماده ای به نام اسید فیتیک وجود دارد که با املاح موجود در آرد مثل آهن، روی و کلسیم ترکیب می شود و نمی گذارد این املاح جذب بدن شوند، در نتیجه باعث کمبود آهن خواهد شد.

مصرف مخمر نان با خمیر ترش باعث می شود، آنزیمی به نام فیتاز تولید شود. فیتاز باعث تجزیه ی اسید فیتیک می شود، بنابراین اسید فیتیک با املاح فوق ترکیبی ایجاد نمی کند و به این ترتیب املاح جذب می شود.

حال اگر از جوش شیرین در خمیر استفاده کنیم ، PH مناسب خمیر را تغییر داده ایم و میکروارگانیسم ها در این محیط قادر نخواهند بود اسید فیتیک را تجزیه کنند؛ به همین دلیل جذب املاح مختل می شود. از سوی دیگر، PH خمیر و نان در اثر مصرف جوش شیرین تغییر می کند، در حالی که برای هضم و جذب آسان، محیط باید اسیدی باشد. تغذیه ی دراز مدت با چنین نان هایی ( حاوی جوش شیرین ) باعث ایجاد سوء هاضمه در افراد می شود. همچنین با جستجو در تحقیقات پایان نامه های مختلف به این نتیجه رسیده ایم که مصرف زیاد جوش شیرین در نان موجب تجزیه برخی از ویتامین های گروه B، مانند ریبوفلاوین ( ویتامین B2 ) می شود.

نکته ای حائز اهمیت این است که در برخی از نان ها، مانند لواش و پس از آن تافتون، مقادیر بیشتری جوش شیرین به کار می رود، زیرا چنانچه CO2 هم تولید شود، ما به وسیله ی وردنه کشیدن و نازک کردن خمیر، قسمت اعظم گازها را خارج می کنیم. در نتیجه، خمیر متراکم و فشرده می شود. نانوایان، برای جبران این مشکل، مبادرت به مصرف جوش شیرین می کنند.

بنابراین ماهیت برخی از نان ها باعث شده، نانوا از مقادیر بیشتری جوش شیرین استفاده کند.همچنین استفاده از جوش شیرین موجب افزایش بازده تولید در واحد زمان می شود.

نان ماده ای است که از آب، آرد، خمیرمایه ( خمیر ترش ) به دست می آید. این ماده غذایی در طول فرایند پخت به یک ماده قابل هضم و جذب آسان تبدیل می شود و بر آن اساس که زمان پخت نان لواش و پس از آن تافتون بسیار کوتاه بوده و برای این که نشاسته به طور کامل ژلاتینه شود، به مدت پخت بیشتری نیاز است و زمان پخت 10 تا 20 ثانیه برای انجام این فرایند کافی نیست.

تمام نان ها از خمیر تخمیر شده تهیه می شوند. فقط نوع خاصی از نان ها ی مسطح مانند نان پیتا را می توان بدون تخمیر تهیه کرد ( تصویر بالا ).

در زمان های بسیار قدیم مردم نان را از خمیرتخمیر نشده تهیه می کردند. البته بعدها از خمیری که مدتی مانده بودة، نان می پختند. در نهایت خمیر را با استفاده از خمیر ترش تخمیر کردند. در شرایط کنونی کشور ما به علت تقاضای زیاد مردم برای نان و نبودن فرصت کافی برای تخمیر، نانوایان برای تهیه نان مسطح مانند نان

لواش یا نیمه مسطح مانند بربری به غلط از جوش شیرین به عنوان ماده ترد کننده یا حجم آور استفاده می کنند. به همین دلیل نان ها به سرعت بیات می شوند، زیرا گاز کربنیک تولید شده حاصل از تجزیه جوش شیرین به سرعت خارج می شود. در حالی که درتخمیر واقعی ، گازکربنیک از تجزیه آنزیمی نشاسته آرد تولید می شود و به این ترتیب نان حاصله دیرتر بیات می شود و قابلیت هضم آن بیشتر است. ضمن اینکه استفاده از ترکیبات قلیایی مانند جوش شیرین، اسیدیته طبیعی معده را تغییر می دهد و باعث ناراحتی گوارشی می شود. همچنین جذب آهن و ویتامین C را در بدن کند می کند.

استفاده از جوش شیرین در نان باعث بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی ، پوکی استخوان ، بیماری های قلب وعروق ، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارش و هضم و جذب، افزایش اسیدیته معده و بیمارهای روده ای می شود.

جوش شیرین واکنش های مفید خمیر را مهار می کند،PH را افزایش داده و اسیدهای آلی نان را کاهش می دهد. همچنین ویتامین های آنزیمی را غیر فعال می کند. جوش شیرین از عطر و طعم نان می کاهد و باعث فطیر شدن آن می شود.

البته با تلاش و پی گیری های مداوم وزارت بهداشت و درمان، هم اکنون استفاده از این ماده مضر شیمیایی ممنوع اعلام شده است.

نان های ایرانی چگونه اند؟در حال حاضر انواع مختلفی از نان از جمله سنگک، تافتون، لواش و بربری در ایران به مصرف می رسند که خوشبختانه این نان ها تا اندازه ای از شر الک های چند صفر مصون مانده اند. هر چند متاسفانه در گوشه و کنار نان سفید به چشم می خورد و فروشندگان ادعا می کنند که این نان ها را با آرد چند صفر تهیه کرده اند.

آزمایش هایی که روی نان سنگک دولتی صورت گرفته است نشان می دهد که این نان تقریباً کامل است و در تهیه ی آن آرد چند صفر به کار نرفته، یعنی تقریباً تمام املاح و ویتامین های خود را حفظ کرده است. نان سنگک از نظر ویتامین ها زیاد غنی نیست زیرا در طی فرایند پخت، در معرض نور و حرارت تنور قرار می گیرد و ویتامین های خود را از دست می دهد. ویتامین B2 آن تقریباً کافی است؛ ویتامینB1 در اثر حرارت بسیار کم می شود؛ اثری از ویتامینC وجود ندارد و ویتامین A آن نیز کافی می باشد.

اغلب ، نان های ایرانی در معده دچار تخمیر نشاسته ای شده و تنها پنج در صد نان های سنگک ( اگر برشته باشند کمتراز 5 در صد آن ) هضم نشده و دفع می شوند.

در بیشتر کشورهای جهان نان یک غذای اصلی است و در اثر استفاده زیاد از نان سفید، باید گفت که نسل بشر رو به انهدام می رود.

جای تاسف دارد که مصرف نان سفید روز به روز در کشور ما زیادتر می شود.

آن چه تاکنون گفتیم مربوط به نان سفید بود که با الک کردن به دست می آید و بدتر از آن نان سفید شیمیایی است. آردهای سفید تنها آرد الک کرده ی ساده نیستند بلکه در بعضی از کارخانجات آن ها را با مواد شیمیایی سفید می کنند و این عمل سفید گری با گازهای سمی انجام می شود و بدتر این که به جای خمیر ترش هم، مواد شیمیایی به کار می برند که کارخانجات شیمیایی آن ها را به جای خمیر ترش ساخته اند. پس از مطالعات و آزمایش های مکرر ثابت شده که مصرف این خمیر ترش مصنوعی که در فروشگاه های مواد غذایی به فروش می رسد و بعضاً از آن برای پف در پخت نان، کیک و شیرینی استفاده می کنند مضر است. این خمیر ترش مصنوعی از ترکیبات زاج سفید است ک باید جداً از مصرف آن خودداری کرد و آزمایش آن بر روی سگ معلوم کرد که مولد زخم های سخت معدی و روده می باشد؛ هم چنین از موارد مخرب دیگر آن اثر عمیق بر روی غدد تناسلی زنان است و باعث کوچک شدن وعدم کارایی تخمدان ها می شود. ضمناً با عمل الک کردن، گلوتن آرد از بین می رود.

یکی دیگر از موارد خطرزا استفاده از کودهای شیمیایی در تولید گندم است.

از نظر شیمیایی، گندمی که با کودهای مصنوعی به عمل آمده است ممکن است با گندم طبیعی یکسان باشد، ولی ترکیبات آن از نظر املاح معدنی با گندم طبیعی متعادل نیست.

سلول های سرطانی دارای مقدار زیادی پتاسیم هستند و کودهای مصنوعی این فلز را به مقدار زیادی دارا می باشند. گندم که از غنی ترین غلات به شمار می رود، دارای انواع مواد مغذی و نیز ویتامین ها و مواد معدنی و فسفر می باشد که باید در تهیه ی آن دقت خاصی باید مبذول گردد.

سبوس گندم از نظر خواص بسیار غنی است و بهتر از آن گندمی است که از آن سبز می شود که در جوانه ی آن ویتامین های جدیدی یافت می گردد.

به تمامی بیماران و افراد سالم توصیه می شود که نان سفید را از غذای خود حذف کنند و به جای آن نان سیاه کامل بخورند که بهترین نمونه ی آن نان سنگک است.

سبوس چیست؟

سبوس جدار خارجی گندم را تشکیل می دهد و آن قسمت از گندم است که دائماً در معرض آفتاب و هوا بوده و از تشعشع خورشید استفاده می کند.

این قسمت دارای مقادیر زیادی از ویتامین هاست. به طور کلی تمام قسمت های فعال و زنده ی گندم در پوست آن جمع شده است. در سیلوهای بزرگ جدید، معمولاً آسیاب ها دارای نرده های بزرگ فلزی هستند. این نرده ها هنگام آسیاب کردن فشار زیادی ایجاد می کنند که این فشار و حرارت سبب می شود که چربی گندم به سبوس بچسبد و سپس با آن خارج شود. لازم به ذکر است که این روغن یا چربی دارای فواید و منافع بسیار زیادی است که متاسفانه اکثر مردم از روی عدم آگاهی آن را به دور می ریزند. قسمت زنده و فعال گندم با الک کردن گرفته می شود و خاصیت حیاتی آرد در اثر ماندن از بین می رود. بهتر است که گندم را به صورت احتیاجات روزانه آرد نماییم که البته این کار عملاً غیر ممکن است.

موادی که به سبوس می چسبند عبارتنداز: مواد چربی، مواد فسفردار و از همه بالاتر گلوتن که تنها قسمت ازت دار گندم است و در حقیقت جزومصالح ساختمانی بدن به شمار می رود.

سیلیس نیز که عامل ساختمانی دندان ها و عامل استحکام استخوان هاست و با کمک اکسیژن هوا قلب و کلیه ها را تقویت می نماید در اثر الک کردن از بین می رود. هم چنین یکی از علل ایجاد مرض قند، فقدان سیلیس است.

فسفر ماده ای است که برای استخوان ها و مغز و سلسله اعصاب و جذب کلسیم ضرورت دارد.

فقدان منیزیم اساس و پایه ی عمده ای از سرطان ها است.

آهن فلزی است که کمبود آن باعث کم خونی می شود.

فسفر و منیزیم مواد سازنده ی سلول های عصبی هستند و با آن عوامل اساسی ساختمانی خود را تشکیل می دهند.

منیزیم و آهن حرکات دودی را تشدید می کنند. هم چنین به وسیله ی الک کردن مقادیر زیادی از موجودات زنده و عوامل زنده ی گندم از قبیل فرمان ها، دیاستازها، ویتامین ها و آنزیم ها از بین می روند.

در ضمن روغن گندم خاصیت ملیّن دارد و حاوی ویتامینE است.

هم چنین مواد معدنی که در اثر الک کردن گندم یا همان سبوس گیری و تصفیه ی گندم از بین می رود عبارتند از: پتاسیم، نمک، آهن، آرسنیک و کمی کلسیم. این مواد تماماً برای گلبول های سفید خون که سربازان مدافع بدن می باشند، بسیار ضرورت دارند و هم چنین وجودشان برای گلبول های ق خون ضروری است.

دیاستازهای مخصوص گندم که رنگ نان را در موقع پختن کمی خرمایی می نمایند نیز در اثر الک کردن از بین می روند و نان را سفید می کنند.

فلوئور یکی از شبه فلزات گرانبهایی است که در گندم وجود دارد و مینای دندان به آن بستگی دارد که آن هم با الک کردن از آرد خارج می شود.

اشخاصی که با نان سفید تغذیه می شوند 58 در صد آن را هضم نکرده، دفع می نمایند. ولی چنانچه این افراد با نان کامل تغذیه شوند، فقط 5 درصد آن را هضم نشده دفع می نمایند.

کاربرد جوش شیرین برای زیبایی

دئودورانت

جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا تبدیل به خمیر رقیقی شود، سپس آنرا بعنوان دئودورانت به زیر بغل هایتان بمالید! این محلول برای پیشگیری از رنگ پس دادن عرق و همچنین بوی بد آن عالی است.

شامپوی روشن کننده

موهای ما برای اینکه از انباشت محصولات ی مختلف خلاص شوند همیشه در حال التماسند! مقدار کمی جوش شیرین به شامپوتان اضافه کنید و مانند همیشه از آن استفاده کنید. با اینکار توده های انباشت شده روی موهایتان تمیز شده و دوباره تمام محصولات ی تان عین اول روی موهایتان نمو پیدا خواهند کرد.

سفید کننده ی دندان

‍ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با قطره پراکسید هیدروژن و چند قطره آب مخلوط کنید. دکتر جسیکا امری دندانپزشک شیکاگویی، می گوید:برای سفید کردن دندان هایتان، جوش شیرین و پراکسید هیدروژن را در ظرف کوچکی باهم ترکیب کنید تا خمیر غلیظی بدست بیاید. آنگاه فقط اگر نیاز بود به آن آب اضافه کنید. خمیر بدست آمده را توسط یک مسواک، با رعایت تساوی به دندان هایتان بمالید، و اجازه دهید تا دقیقه بر روی دندان هایتان باقی بماند.

آنگاه با خمیردندان معمولی تان دندان هایتان را بشویید و سپس آبکشی کنید. برای نتایج پایدار، می توانید یکبار در هفته این فرایند را تکرار کنید. دکتر امری می گوید: اگر نتایج بدست آمده، برایتان راضی کننده نبود، هر بار مخلوط را دقیقه روی دندان هایتان رها کنید، اما نه بیشتر؛ چرا که ممکن است با عدم تساوی مالیدن ترکیب بر دندان ها، حساسیت هایی رخ دهد.

مراقبت از کاتیکل ها

آیا تابحال بیش از حد ژل مانیکور کرده اید؟ آیا کاتیکل های ناخن هایتان به شکلی در آمده که انگار از جنگ برگشته اید؟! توسط جوش شیرین و آب گرم خمیری درست کنید و آنرا به کاتیکل های ناخن هایتان بمالید. اگر خمیر اضافه آمد، کمی هم بر روی دستانتان بمالید تا پوستتان نرم شود.

لایه برداری

جوش شیرین یک رویه سایی عالی و کاملا طبیعی برایتان انجام خواهد داد. تنها کافیست مقداری جوش شیرین را با آب در کف دستتان مخلوط کنید و آنرا به صورتتان بمالید. بلافاصله سلول های مرده ی پوستتان از بین خواهد رفت. کاملا طبیعی و بدون مواد شیمیایی!

جوش های سرسیاه

مخلوط یک قاشق چای خوری جوش شیرین با یک فنجان آب مقطر، ترکیبی عالی برای از بین بردن جوش های سرسیاه است! این ترکیبی است که بسیاری از متخصصین زیبایی با استفاده از ابزارهای مخصوصشان از آن استفاده می کنند. این ترکیب کمک می کند تا جوش های سرسیاه به راحتی خارج شوند! شما هم می توانید همین کار را در خانه انجام دهید.

صورتتان را تمیز کنید. ترکیب را درست کنید و به صورتتان بمالید. روی سرتان یک حوله بیندازید و سرتان را روی یک ظرف آب داغ نگاه دارید. حالا برای فشار دادن جوش ها باید دور انگشتانتان دستمالی بپیچید و با فشار ملایمی اینکار را انجام دهید.

حمام سم زدایی

جوش شیرین می تواند یک حمام سم زدایی عالی برایتان فراهم کند. آنرا با مقدار مساوی نمک دریا مخلوط کنید و اسانس مورد علاقه تان را هم به آن بیفزایید (عطر سنبل یا یاس بسیار آرامش دهنده خواهد بود).

برخی دیگر از خواص جوش شیرین:

• به عنوان یک آنتی اسید استفاده می شود.

• به عنوان یک دئودورانت از آن استفاده می شود.(با استفاده از دستگاه اسپری)

• به عنوان خمیر دندان برای شستشوی دهان به کار می رود.

• برای ساییدن (اسکراب) دست و صورت مصرف می شود.

• برای نرمش پوست ، یک پیمانه از آن را درون آب وان حمام بریزید.

• خارش پوست ناشی از گزش حشرات را کاهش داده و برای رفع آفتاب سوختگی مفید است.

• برای رفع بوهای شدید و نامطبوع از دست، شستن دست با مقداری جوش شیرین و آب توصیه می شود.

• برای تسکین حساسیت های پوستی، حمام جوش شیرین بگیرید.[جوش شیرین هم شما را زیبا می کند]

• برای سلامت و شادابی دهان، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را غرغره کنید.

• برای تسکین نیش زنبور از آن استفاده کنید.

• برای رفع گرفتگی بینی، یک قاشق چای خوری جوش شیرین به دستگاه بخور، اضافه کنید.

• برای این که گل های چیده شده به مدت بیشتری تازه بمانند، یک قاشق چای خوری جوش شیرین به آب گلدان اضافه کنید.

جوش شیرین

• به عنوان بوگیر درون یخچال از آن استفاده می شود.

• برای رفع بوی نامطبوع پا، درون کفش از اسپری جوش شیرین استفاده کنید.

• برای دفع سوسک و مورچه، در زیر سینک و زیر پنجره و ی ها مقداری جوش شیرین بریزید.

• برای نظافت یخچال و لکه گیری اجاق گاز به کار می رود.

• برای تمیز کردن سطل زباله به کار می رود.

• برای تمیز کردن شیشه شیر بچه، آن را با آب داغ مخلوط کنید و شیشه را بشویید.

• برای شستن اجاق گاز و کباب پز به کار می رود.

• برای رفع غذاهای سوخته و چسبیده به ظرف، ظرف را به مدت 10 دقیقه درون محلول جوش شیرین قرار داده سپس آن را بشویید.

• برای تمیز کردن دوش حمام، آن را درون محلول جوش شیرین و آب قرار دهید.

• برای پف کردن بیشتر املت، برای هر سه عدد تخم مرغ نصف قاشق چای خوری پودر جوش شیرین بریزید.

• برای تمیز کردن دیوار و آینه از اسپری جوش شیرین استفاده کرده سپس آن را بشویید.

• با ترکیب جوش شیرین با آب خمیری تهیه کرده و برای تمیز کردن و صیقل دادن ظروف استیل و کروم از آن استفاده کنید.

• کفش هایتان را با جوش شیرین تمیز کنید.

• برای تمیزی راحت تر و بهتر ظروف، درون ماشین ظرفشویی مقداری جوش شیرین اضافه کنید.

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید


مضرات طولانی شدن زمان پخت تخم مرغ , گاز حاصل از جوش شیرین و سرکه چیست , ساندویچ برای جوش چه ضرری دارد؟ , چگونه سیب زمینی جوانه میزند , یک چیز شیرین یا شور میخورند , جوش شیرین وسرکه می شود خورد , نحوه مصرف nhv dd جوش شیرین , فواید جوش شیرین برای واژن , مضرات جوش شیرین برای پوست , ضرر جوش شیرین برای پوست , درمان آبسه با جوش شيرين , تشخیص جوش شیرین در نان , جوش شیرین برای معده , نحوه مصرف جوش شیرین , نشستن در جوش شیرین , نتشخیص جوش شیرین , جوش شیرین خوراکی , ضررهای جوش شیرین , جوش شیرین و قهوه , خاصیت جوش شیرین , جوش شیرین خوردن , عوارض جوش شیرین , جوش شیرین وحمام , ترکیب جوش شیرین , جوش شیرین گیاهی , جوش شیرین بازده , خوتص جوش شیرین , جوش شیرین معده , جوش شیرین چیست , خواص جوش شيرين , جوش شيرين


دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *