خواص جوانه لوبيا قرمز

دوره مقدماتی php
خواص جوانه لوبيا قرمز
خواص جوانه لوبيا قرمز

سندروم درد منطقه ای پیچیده (CRPS) وضعیتی است که تعداد زیادی از مردم جهان را به خود دچار کرده است. تاکنون محققین و پزشکان، مطالعات و بررسی های کافی در ارتباط با این سندروم انجام نداده اند. مبتلایان به این وضعیت احساس می ‌کنند که از آن ها حمایت نمی ‌شود و باید به تنهایی با درد خود زندگی کنند. اگر به این سندروم دچار شده اید باید بدانید که راه هایی برای مقابله با این وضعیت وجود دارد که تمامی آن ها در این …

رژیم لیموناد یا رژیم لیمو که به اسم استاد پاکسازی یا رژیم غذایی شربت افرا نیز شناخته می شود، باعث کاهش وزن سریع در حدود دو هفته می شود. این رژیم غذایی سموم مضر را از بدن شما خارج می کند. رژیم لیمو یک برنامه ساده سم زدایی 16 روزه می باشد. در این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام به بررسی فواید و عوارض رژیم لیموناد پرداخته و تاثیرات آن را بر زیبایی پوست و تناسب اندام بررسی خواهیم کرد. همچنین برنامه هفتگی این …

در سراسر جهان بیش از 10000 نفر مبتلا به التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت هستند. بسته به شدت بیماری، پانکراتیت می تواند حاد یا مزمن باشد. به منظور تسریع بهبود و جلوگیری از عوارضی مانند میزان قند خون غیرطبیعی، مشکلات کلیوی و عود مجدد التهاب لوزالمعده حاد، باید رژیم غذایی مناسب با این بیماری را رعایت کنید. این مقاله از بخش تغذیه و بیماری های دکتر سلام را به منظور کسب اطلاعاتی مانند اینکه بدانید چه غذایی بخورید و از خوردن چه غذاهایی باید اجتناب کنید …

صرف نظر از اینکه چقدر عاشق سگ های خود هستیم، ریختن موی سگ ، می تواند برای همه ما ناراحت کننده باشد. کثیفی و ژولیدگی موی سگ ، به اندازه کافی می تواند باعث خجالت و ناراحتی صاحب سگ شود. به استثنای سگ هایی که کلا بدون مو هستند، موی تمام سگ ها تا حدی می ریزد. در این مقاله از بخش حیوانات خانگی دکتر سلام به بررسی علت ریختن موی سگ های خانگی پرداخته و راه های پیشگیری و درمان آن را مورد بررسی …

بارداری و زایمان می تواند خسته کننده باشد. بعد از بارداری، در بدن شما خستگی رخ می دهد و ناگهان کمبود انرژی را تجربه می کنید. خستگی پس از زایمان چیزی است که مادران باید در هفته های پس از تولد نوزاد آمادگی آن را داشته باشند. اما چه چیزی منجر به خستگی می شود و چگونه می توانید انرژی مورد نیاز برای مراقبت از کودک را به دست آورید؟ این مقاله از بخش زنان و زایمان دکتر سلام در مورد خستگی بعد از زایمان …

خواص جوانه لوبيا قرمز

دوره مقدماتی php

سندروم درد منطقه ای پیچیده (CRPS) وضعیتی است که تعداد زیادی از مردم جهان را به خود دچار کرده است. تاکنون محققین و پزشکان، مطالعات و بررسی های …

رژیم لیموناد یا رژیم لیمو که به اسم استاد پاکسازی یا رژیم غذایی شربت افرا نیز شناخته می شود، باعث کاهش وزن سریع در حدود دو هفته می …

از جمله پلی کلینیک های شبانه روزی سعادت آباد، میتوان به ساج اشاره کرد که فعالیت خود را از سال 1387 آغاز کرده است. هدف اصلی این پلی …

در سراسر جهان بیش از 10000 نفر مبتلا به التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت هستند. بسته به شدت بیماری، پانکراتیت می تواند حاد یا مزمن باشد. به منظور تسریع …

صرف نظر از اینکه چقدر عاشق سگ های خود هستیم، ریختن موی سگ ، می تواند برای همه ما ناراحت کننده باشد. کثیفی و ژولیدگی موی سگ ، …

احتمالا وحشتناک ترین کلمه ای که ممکن است مادران باردار با آن روبرو شوند، سقط جنین می باشد. این وضعیت تاسف انگیز و وحشتناک …

از جمله پرخطرترین و پرمسئله ترین دوران بارداری، سه ماهه سوم بارداری می باشد. اکثر زنان باردار در این دوران دچار درد و بی …

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

لیمو به عنوان یک سفید کننده طبیعی عمل می کند و لکه و زخم جوش را از بین می برد و باعث روشن شدن پوست می شود. لیمو دارای خواص اسیدی است که می تواند باعث از بین بردن باکتری های پوست شده و از چرب شدن بیش از حد پوست نیز جلوگیری می کند.

خمیر دندان نه تنها باعث تمیزی دندان های شما می شود بلکه جای جوش را نیز به سرعت از بین می برد. به یاد داشته باشید از خمیر دندان سفید به جای ژل خمیر دندان استفاده کنید. به این منظور، مقداری خمیر دندان سفید را قبل از خواب بر روی پوست آسیب دیده بگذارید و صبح صورت خود را با آب بشویید.

ویتامین C به درست شدن بافت آسیب دیده کمک می کند و پوست را در برابر مضرات نورخورشید محافظت می کند. مواد غذایی مانند فلفل دلمه ای، بروکلی، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، آویشن، جعفری، ریحان، گشنیز، کلم فندقی و مرکبات مانند لیمو ترش، پرتقال، توت فرنگی، کیوی و آناناس منابع غنی از ویتامین C هستند.

امگا 3 برای درمان آکنه یا جوش بسیار مفید است. آنها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که برای کاهش التهاب و حفظ انعطاف پذیری پوست مناسب می باشند. غذاهایی که حاوی اسیدهای چرب هستند عبارتند از ماهی آزاد، شاه ماهی، ساردین، ماهی کولی، ماهی قزل آلا، ماهی تن و ماهی خال مخالی

ناخن های شما به مواد مغذی مناسبی برای بلند شدن و استحکام نیاز دارند. ویتامین C برای تولید کلاژن مورد نیاز است تا بدن  از آن برای رشد ناخن ها استفاده کند. از آنجا که بدن شما نمی تواند این ویتامین را تولید کند، از ویتامین ها یا مواد غذایی که حاوی این ویتامین هستند استفاده کنید تا با کمبود آن مواجه نشوید. برای جلوگیری از شکنندگی ناخن، بیشتر از سبزیجات دارای برگ سبز، گوشت قرمز بدون چربی وآجیل ها مصرف کنید که شامل ویتامین های مهمی برای ناخن هستند.

همانطور که می دانیم، ناخن ها از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده اند. برای رشد سریع تر ناخن می توانید پروتئین بیشتری را در رژیم غذایی تان بگنجانید.کمبود پروتئین منجر به بروز لکه های سفیدی بر روی ناخن ها می شود و آنها را ضعیف می کند. با خوردن گوشت گاو، تخم مرغ، گوشت بره، ماهی و مرغ  مقدار پروتئین دریافتی خود را افزایش دهید. سبزیجات سبز، اسفناج، دانه، آجیل و حبوبات دارای پروتئین هستند و برای گیاهخواران انتخاب خوبی است.

ورزش کگل به عنوان تمرین کف لگن شناخته می شود و شامل انقباض و استراحت مکرر عضلات کف لگنی است و گاهی اوقات به طور …

فعالیت جسمی و ورزش در سنین کودکی و نوجوانی باعث رشد بهتر و تناسب اندام ایده آل برای کودک و نوجوان می شود،یکی از …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است




دکتر رضا راست‌منش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به پرسش‌های مربوط به جوانه‌ها این‌گونه پاسخ می‌دهند:

 

خواص جوانه لوبيا قرمز

این ادعا درست است که جوانه‌ها ارزش غذایی بالایی دارند؟

بله. هر دانه‌ای یک قوه نامیه دارد یعنی در یک زمان تعریف‌شده می‌تواند مجدداً حیاتش را آغاز کند و طی این روند، میزان مواد مغذی موجود در آن افزایش پیدا می‌کند.

 

به نظر شما ارزش غذایی دانه‌ها با جوانه‌هایشان یکسان است؟

نه. وقتی دانه به جوانه تبدیل می‌شود ویژگی‌هایی پیدا می‌کند که قبلاً نداشته است؛ مثلاً سلنیوم موجود در دانه یا قابل‌دسترسی نیست یا در کمترین مقدار قابل‌دسترسی است ولی وقتی دانه، جوانه می‌زند مقدار سلنیومی که بدن می‌تواند دریافت کند، به چند برابر افزایش می‌یابد. در مورد ویتامین‌ها هم همین‌طور است. به‌طور مثال، 100 گرم عدس خام، 15 میلی‌گرم ویتامین C دارد ولی 100 گرم جوانه عدس، دارای 5/16 میلی‌گرم ویتامین C است. البته جوانه زدن باعث می‌شود میزان دسترسی بدن به پروتئین‌های گیاهی نیز افزایش پیدا کند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم قبل از پخت غلات و حبوبات اجازه دهید جوانه بزنند. در این شرایط دسترسی به پروتئین به مراتب بیشتر می‌شود، مقدار پورین و پریمیدین جوانه‌ها نیز بالا می‌رود و این ترکیب‌ها زمانی اهمیت پیدا می‌کنند که فرد دچار سوختگی یا سرطان است و باید سلول‌ها تکثیر سریعی داشته باشند و زودتر ترمیم شوند.

 

آیا با پختن یا تفت دادن جوانه‌ها از ارزش غذایی‌شان کاسته می‌شود؟

نه، می‌توانیم جوانه‌ها را روی سالادمان بریزیم. در ضمن،‌ اگر آن‌ها را بپزیم، حرارت باعث از بین رفتن موادمغذی آن‌ها نمی‌شود.


آیا ارزش غذایی جوانه‌های مختلف با هم متفاوت است؟

چارچوب کلی ترکیب‌های غذایی و میزان پروتئین، چربی، ویتامین‌ها و موادمعدنی آن‌ها چندان تفاوتی با هم ندارد. البته برخی دانه‌ها و جوانه‌ها حاوی ترکیب‌هایی هستند که خاص خودشان است؛ مثلاً برخی جوانه‌ها ترکیب‌های حلقوی دارند که اشتها را بالا می‌برند، برخی دیگر اشتها را کاهش می‌دهند، برخی حاوی ویتامین K و… هستند. برخی هم بر شدت درد قاعدگی تأثیر می‌گذارند.

 

می‌توانید بگویید مصرف چه جوانه‌ای برای چه فردی مناسب‌تر است؟

در کل، نمی‌توان گفت کدام جوانه مناسب کدام فرد یا کدام بیماری است، اما تحقیقات نشان داده برای خانم‌های باردار بهترین جوانه، جوانه نخود و لوبیاست چون حداقل نمایه گلایسمی را دارند و جوانه‌های آن‌ها حاوی مقادیر فراوانی از ماده‌ای به نام سلنوسیستئین است که در فرایند افزایش قد جنین تأثیر مثبتی می‌گذارد. قد جنین مادرانی که در طول بارداری از این جوانه‌ها مصرف می‌کنند در مقایسه با مادرانی که جوانه نخورده‌اند، بلندتر است. در کل، جوانه‌ها سلنیوم دارند و باعث افزایش قد کودکان می‌شود و ما به مادران توصیه می‌کنیم به فرزندانشان انواع جوانه‌ها را بدهند تا قدشان بلندتر شود.

 

جوانه‌ها را با چه موادی مصرف کنیم تا جذب مواد مغذی‌شان بهتر شود؟

مواد موجود در جوانه‌ها، جذب کاملی دارند و میزان جذب آن‌ها تابع شرایطی مثل حرارت و دما یا pH نیست. نیازی نیست کار خاصی انجام دهیم مثلاً آن را با آب‌لیمو یا ماست یا روغن بخوریم تا جذب مواد مغذی‌شان بیشتر شود.

 

آیا تمام جوانه‌ها قابل خوردن هستند یا محدودیت و ممنوعیتی وجود دارد؟

مصرف جوانه حبوبات و غلات، محدودیت و ممنوعیتی ندارد و می‌توان همه آن‌ها را مصرف کرد. البته استثناهایی هم وجود دارد؛ مثلاً برای فردی که مصرف باقلا برایش ممنوع است و فاویسم دارد، مسلماً مصرف جوانه آن نیز توصیه نمی‌شود.

 


جوانه‌ها را در چه شرایطی و تا چه مدت می‌توان نگهداری و مصرف کرد؟

مادامی که دانه خشک است، حداقل امکان فساد قارچی و کپکی را دارد اما وقتی جوانه زد چون میزان آب آن فراوان است، عمری بین 2 تا 6 روز در یخچال دارد. توصیه می‌شود برای پیشگیری از لزج و بدبو شدن جوانه، آن‌ها را در یخچال نگهداری و فوراً مصرف کنید. وقتی جوانه تغییر رنگ می‌دهد و لزج می‌شود بو و طعم آن تغییر پیدا می‌کند و این‌ها نشانه‌هایی از فساد هستند.

 

آیا لازم است جوانه‌ها را قبل از مصرف بشوییم؟

اگر خودتان در منزل آن‌ها را تهیه کرده‌اید و دانه‌ها را قبل از جوانه زدن شسته‌اید و در شرایط مناسب نگهداری کرده‌اید، نیاز به شستن نیست اما جوانه‌های آماده بهتر است شسته و در سبدی آبشان گرفته شود و بعد مصرف شوند.

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: سلامتیران – سمیه مقصودعلی

 

اسرار شگفت‌انگیز جوانه‌ها

جوانه‌ها، جوانتان می‌کنند!

معجزه جوانه گندم

خواص جوانه لوبيا قرمز

خودتان در منزل، جوانه تهیه کنید

ارزش غذایی جوانه‌ها

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– اگر اهل مصرف جوانه‌ ها هستید که جای تشویق دارد. اما اگر تاکنون سراغ آن‌ها نرفته‌اید بهتر است این مطلب را بخوانید و تجدید نظر بکنید.

این جوانه‌ ها آماده مصرف با ماست، انواع سالاد کاهو، کلم یا سالاد شیرازی بوده یا به همراه ساندویچ و برگرها استفاده می‌شود. برخی خانواده‌ها این جوانه‌ ها را به‌صورت خام می‌خورند و برخی هم به مدت کوتاهی در روغن تفت می‌دهند، اما آیا این درست است که می‌گویند جوانه‌ ها از خود دانه غنی‌تر است؟ آیا جوانه‌ ها از نظر ارزش تغذیه‌ای بر یکدیگر برتری دارد؟ مزیت اصلی هر جوانه در چیست؟ پودر جوانه در مقایسه با جوانه تازه مزیتی هم دارد؟ آیا جوانه‌ ها سهمی در تغذیه کودکان یا سالمندان دارد؟

خاصیت بارز این جوانه برطرف کردن خستگی و رخوت است. باعث ازدیاد شیر مادران شده و ادرار آور خوبی است. سموم بدن را دفع کرده و صفرابر است. این جوانه به دلیل خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را زود سیر می کند. میزان اسید فولیک و پتاسیم آن بسیار بالاست و مصرف آن برای پیشگیری از بیماری های قلبی ـ عروقی و پرفشاری خون توصیه می شود، اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند باید در مصرف آن محتاط باشند.

خواص جوانه لوبيا قرمز

جوانه ماش سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه‌ های ماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده می‌شوند خواص تغذیه‌ای آنها کاهش می‌یابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسد حفظ می‌کنند.

جوانه شبدر را دست‌کم نگیرید، مصرف این جوانه را اکثر پزشکان خیلی زیاد توصیه می‌کنند. جوانه شبدر به تنهایی یک دکتر پوست است و مصرف آن پوست‌تان را جوان می‌کند. از دیگر خواص شبدر برای شما خاصیت تصفیه‌کنندگی و تنظیم فعالیت‌های کبدی است که در نهایت باعث طراوت و شادابی پوست صورت می‌شود.

از جوانه شبدر می‌توان برای درمان پرفشاری خون نیز استفاده کرد. شبدر و جوانه آن سرشار از ویتامین‌هایی مانند A، C و همین‌طور آهن و کلسیم است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف جوانه شبدر برای آرامش اعصاب بسیار مفید است و مصرف آن به‌ویژه به زنان میانسال که در آستانه یائسگی قرار دارند، توصیه می‌شود.

جوانه شبدر از آن‌دست جوانه‌ هایی است که بعضی شرکت‌ها در بسته‌بندی پاکیزه و آماده آن را به بازار ارائه کرده‌اند. جوانه شبدر کلسیم فراوانی داشته و کم کالری است. باعث تنظیم هورمون های بدن می شود، تصفیه کننده خون و تقویت کننده کبد است.

مواد معدنی موجود در دانه نخود هنگام جوانه زدن به میزان حداقل پنج‌برابر افزایش می‌یابد و هر جوانه کوچک تبدیل به یک بمب ویتامین C و B می‌شود که بسیار انرژی‌زاست. جوانه نخود سرشار از پروتئین است و در برخی غذاهای خاورمیانه، مدیترانه‌ای و. . . استفاده می‌شود. از فواید درمانی این جوانه انرژی‌بخش می‌توان به ضدعفونی‌کنندگی، محرک ادرار، مفید برای معده و کرم‌زدا بودن آن اشاره کرد.

از طرف دیگر نخود هنگام جوانه زدن نرم‌تر و قابل هضم‌تراست. جوانه نخود را می‌توان به صورت خام یا بخارپز استفاده کرد. برای بخارپز کردن نباید مدت پخت بیش از ۱۵دقیقه باشد. جوانه نخود در سوپرمارکت‌های بزرگ محله‌ها به فروش نمی‌رسد و بسیار مطمئن‌تر است که خودمان آن را سبز کنیم.

شستشودهنده کلیه ها و افزاینده انرژی است و به دلیل پروتئین زیاد، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد. بد نیست بدانید جوانه عدس قرمز در مقایسه با انواع دیگر آن آهن و کلسیم بیشتری دارد.

و در آخر یکی از جوانه‌ هایی که طرفداران بسیاری دارد و عموما با آن آشنایی دارند جوانه گندم است. چرا جوانه گندم پرطرفدار است؟ به دلیل اینکه هم مصرف خوراکی دارد و هم از آن ماسک تولید می‌شود و هزار و یک فایده دارد که تنها چند دانه آن را می‌شماریم؛ اول از همه سلنیوم و منیزیم موجود در جوانه گندم در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است. دومین فایده این است که به اعتقاد برخی از متخصصان پوست، مو و زیبایی، جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است.

سومین فایده جوانه گندم اینکه کسانی که از یبوست، خستگی و بی‌حالی، کلسترول بالا و دردهای عضلانی رنج می‌برند، باید از این ماده غذایی کمک بگیرند و در آخر اگر می‌خواهید لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو 10 دقیقه قبل از صرف غذا و اگر می‌خواهید چاق شوید، آن را 10 دقیقه بعد از غذا میل کنید. جوانه گندم به دلیل مصرف‌کننده بسیاری که دارد در اکثر سوپرمارکت‌های بزرگ در بسته‌های آماده به فروش می‌رسد.

خواص گردو تازه برای زنان باردار و کودکان

خواص فلفل سیاه برای لاغری و پوست

مواد غذایی افزایش دهنده متابولیسم بدن

اهمیت صبحانه و طرز تهیه چند صبحانه مقوی

ابتدا به یک بطری شیشه‌ای دهانه گشاد و مقداری پارچه نیاز دارید. سپس دانه‌ها را خوب شسته و در شب در داخل بطری با آب خالص خیس ‌کنید (بطری باید توسط پارچه پوشانده شود). زمان خیساندن بستگی به اندازه دانه دارد. دانه‌های کوچک ۵ ساعت، سایز متوسط ۸ ساعت و دانه‌هایی مانند لوبیا و حبوبات به ۱۰-۱۲ ساعت زمان نیاز دارند. روز بعد دانه‌ها را آبکش کرده و آب آن را دور بریزید؛ سپس حدود ۴/۱ بطری را از دانه‌ها پر ‌کنید.

مطمئن شوید که بطری شما فضای کافی برای رشد دانه‌ها دارد؛ زیرا آنها ۸ برابر افزایش حجم پیدا می‌کنند. بطری باید در محلی دور از جریان هوای سرد و گرم قرار گیرد و همچنین در بطری باید کمی باز باشد تا هوا وارد آن شود. دانه‌ها باید روزی سه بار شسته شده و آبکشی شوند تا آماده مصرف گردند. بطری باید در دمای اتاق و در جای تاریک نگهداری شود.

بعد از شش روز آنها را در جای روشن بگذارید تا میزان کلروفیل آن افزایش یابد.حبوباتی مانند عدس و لوبیای سویا به‌دلیل سفت بودن، باید ابتدا ۱۵ ساعت خیسانده و سپس دو بار در روز شسته شوند. این دانه‌ها بعد از سه روز جوانه می‌زنند.

طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربی های موجود در دانه به واحدهای کوچک تری تجزیه می شود و قابلیت هضم و جذب بهتری پیدا می کند. در این فرآیند میزان ویتامین و املاح معدنی دانه همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، ویتامین های گروه B و پروتئین آن دو تا سه برابر و حتی بیشتر افزایش می یابد، اما از کالری و کربوهیدرات آن دو برابر کاسته می شود.

البته لازم است بدانید کاهش کالری به معنای حذف کالری نیست. اگر در صد گرم گندم ۴۰۰ کالری انرژی نهفته باشد در همین میزان جوانه آن ۲۰۰ کالری انرژی وجود دارد و مصرف یک فنجان جوانه می تواند تامین کننده بخش عمده ای از نیاز روزانه بدن ما باشد.

گاهی سالمندان به دلیل احساس تنهایی بی‌اشتها می‌شوند. در واقع تنهایی عاملی است که سالمند علاقه‌ای برای تهیه و طبخ غذا برای خود نداشته باشد. البته گاهی تاثیر برخی داروها یا افزایش سن هم سبب کم شدن اشتها به غذا می‌شود. گاهی هم برخی سالمندان به دلیل پرهیز غذایی مجبور به استفاده از خوردنی‌های کم‌چرب و کم‌شیرین با حداقل نمک هستند و همین عامل موجب بی‌مزه یا بدمزه شدن غذای آنان می‌شود.

بر این اساس برای آن که سالمندان دچار سوءتغذیه نشوند، باید از مواد غذایی مقوی و مغذی استفاده کنند و بهترین توصیه به آنان اضافه کردن جوانه گندم، ماش، عدس یا پودر آن به غذاهایشان است. جوانه‌ ها با وجود حجم کم‌، اشتهاآور خوبی بوده و انرژی و پروتئین از دست رفته را جبران می‌کند. بسیاری از پزشکان مصرف جوانه‌ ها را برای کاهش تورم، افسردگی و حتی استرس و بسیاری از مشکلات کبدی به سالمندان توصیه می‌کنند.

اما بیشترین سوالی که خانواده‌ها از متخصصان و کارشناسان علوم غذایی می‌پرسند این است که آیا می‌توان در غذای مکمل کودک از جوانه‌ ها استفاده کرد؟ در منابع جدید علمی در مورد استفاده از جوانه‌ ها بخصوص جوانه گندم در رژیم غذایی کودک اختلاف‌نظر فراوان وجود دارد. ولی آنچه مورد تائید استادان انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر است، استفاده از گندم و فرآورده‌های آن به بعد از پایان هشت‌ماهگی کودک موکول شده است.

توصیه می‌شود برای بچه‌های بین دو تا پنج سال جوانه گندم را به ماست اضافه کنید. اگر هم کودک بالای پنج سال دارد، جوانه‌ ها را به سالاد او بیفزایید. بهتر است جوانه عدس و ماش به سبب هضم آسان‌تر و مقوی و مغذی‌تر بودن در سوپ، آش یا در پوره و فرنی کودک استفاده شود. مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچ‌ خانگی، میان‌ وعده‌ای مناسب برای تمام افراد بخصوص دانش‌آموزان است.

این روزها در برخی مغازه‌ها بسته‌های پودر جوانه گندم یا پودر مالت (جوانه جو) عرضه می‌شود و به گفته فروشندگان از این پودر می‌توان در تهیه سوپ، غذای کودک، غذاهای رژیمی، نان، کتلت، سمنو و حلوا استفاده یا با نوشیدنی‌هایی چون شیر، آبمیوه و حتی آب میل کرد.

این پودر از نشاسته و جوانه دانه تشکیل شده و اغلب بدون سبوس است و از این رو جوانه تازه بهتر از پودر آن است. البته این پودرها هم حاوی مواد مغذی است و می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه و کمبودهای تغذیه‌ای ما را جبران کند و بخصوص موجب لینت مزاج شود و التیام‌دهنده بیماری‌های گوارشی است.

در مورد ارزش تغذیه ای جوانه غلات در مقایسه با جوانه حبوبات باید گفت این جوانه ها از نظر خواص درمانی و میزان ریزمغذی ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد، البته با توجه به این که حبوبات پروتئین و غلات کربوهیدرات بیشتری دارد، می توان اندکی تفاوت در میزان درشت مغذی های این دو گروه جوانه قائل شد، اما همان طور که گفته شد، ریزمغذی های هر دو گروه خواص برابری دارند.

نبض ما– گردآوری

منابع:

جام جم،هفت گنج،راستینه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ همچنین لطفاً درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

خواص جوانه لوبيا قرمز

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

سزارین یا طبیعی ؟ عمل زایمان خانم های باردار+فیلم

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

درمان شگفت انگیز زانو درد

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

کاشت مو به روش sut + ویدئو

فیستول مقعدی چگونه درمان می شود؟

دلیل رشد موهای زائد در خانم ها چیست؟+ویدئو

تزئین دستمال سفره با قاشق ، چنگال+ویدئو

علل و درمان انواع جوش صورت/ویدئو

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

کاشت مو به روش sut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

Welcome, Login to your account.

Recover your password.

A password will be e-mailed to you.

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما – مجله اینترنتی ریموژ




خانه

موبایل

خودتان در منزل، جوانه تهيه کنيدجوانه های غلات و دانه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. دانه هایی که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند، عبارتند از: ماش، عدس، گندم، جو، شنبلیله، تخمه کدو، کنجد، آفتاب گردان و سویا.گفته شده است در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند، سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند. جوانه سویا از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت می کند و ضررهای گوشت را نیز ندارد، همچنین از لحاظ وجود ویتامین C، رقیب گوجه فرنگی است.

خواص جوانه لوبيا قرمز

جوانه دارای اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، قند طبیعی و مقدار زیادی املاح معدنی است و اگر چند نوع آن با هم خورده شوند می توان گفت که همه مواد ضروری بدن را به آن رسانده ایم.

وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند می شود. پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه می شود و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود. این فعالیت آنزیمی در جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.

● تهیه انواع جوانه ها:تهیه جوانه ها کار بسیار آسانی است و ما ایرانیان با سبزکردن انواع دانه ها برای سبزه شب عید، آشنایی زیادی با تهیه جوانه داریم. محل تهیه جوانه باید کمی گرم باشد. مثلاً یک طاقچه بالای شوفاژ یا نزدیک اجاق و یا یک قفسه که هوا در آن جریان داشته باشد ولی سرد نباشد.برای آن که گرد و غبار روی جوانه ننشیند ، روی شیشه یا سینی را با تنزیبی بپوشانید. توجه کنید که از هر یک قاشق غذاخوری دانه غلات، هشت قاشق جوانه به دست می آید.

● وسایل لازم برای تهیه جوانه:▪ یک شیشه دهان گشاد نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه آن اندکی بلند باشد،▪ یک تکه ململ یا تنزیب و چند کش لاستیکی▪ یک آب کش و یا یک چای صاف کن بزرگ

● طرز تهیه:▪ دانه ها را از شب تا صبح در آب خیس کنید و آن را در جای نیم گرمی قرار دهید ( بعضی دانه ها نیاز به خیس کردن ندارند).▪ پس از خیساندن و آب کش کردن، آن را به آرامی زیرشیر آب بگیرید و سپس بگذارید در همان آب کش، کاملاً آبش جدا شود تا نپوسد.

▪ آن را در شیشه و یا سینی کوچک بریزید و پارچه مرطوبی روی آن بکشید و هر صبح و شب عمل شستن( به آرامی ) و آب کش کردن را تکرار کنید.در تابستان وقتی هوا خیلی گرم است عمل شستن را سه بار در شبانه روز تکرار کنید. در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و نسبتاً گرم نگاه دارید. توجه کنید که باید اندکی آب در انتهای دانه ها وجود داشته باشد.

▪ اگر حرارت محیط حدود ۲۲ درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد، دانه خیلی زود جوانه می زند. بسته به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر می توانید جوانه را از تاریکی درآورید و پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید. جوانه را همیشه مرطوب نگاه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند ( آب کش کردن را فراموش نکنید).

▪ پس از یک تا دو روز ماندن در جلوی نور خورشید، جوانه آماده مصرف است. آن را یک بار دیگر به آرامی آب کش کنید و در ظرفی دربسته ای در یخچال نگه دارید و به تدریج مصرف کنید.

اگر بخواهید پوسته روی بعضی از جوانه ها ( مانند ماش یا سویا ) را از آن ها جدا کنید، جوانه آماده شده را در کاسه ای بریزید و آن را پر از آب کنید. سپس به آرامی آن را هم بزنید. پوسته ها روی آب می آیند، ولی بهتر است پوسته ها را از جوانه ها جدا نکنید، زیرا همین پوسته ها دارای مقدار زیادی فیبر هستند که برای کار دستگاه گوارش بسیار مفیدند.

-بعضی از دانه ها مانند عدس، سویا، نخود، و مانند آن را یکی دو بار در روز زیر و رو کنید تا همه آنها هوا بگیرند و جوانه بزنند.

-بعضی دانه ها زودتر و برخی دیرتر جوانه می زنند، ولی اگر دانه کهنه باشد جوانه نمی زند. همیشه بهترین نوع دانه را بخرید و تا آنجا که ممکن است دانه هایی را بخرید که به آنها سموم نباتی نزده اند.

-بدین گونه انواع مختلف موادمعدنی را با خوردن جوانه ها به بدن خود می رسانید. می توانید دانه ی هر نوع سبزی را سبز و سپس مصرف کنید.( به جز سیب زمینی، گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده اند).

آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آن ها تخمه آفتاب گردان، کدو، کنجد، بزرک، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو، ذرت و ارزن.از میان جوانه ها، دانه سویا بسیار مغذی است. توجه کنید که دانه سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه نصف نشده باشد.

● زمان لازم برای تهیه جوانه ها:الف) دانه های که باید حدود ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید:ـ یونجه ( مدت جوانه زدن : ۶-۵ روز )ـ شنبلیله ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز )ـ تربچه ( مدت جوانه زدن : ۵-۴ روز )ـ کنجد ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )

ب) دانه هایی که باید حدود ۱۰ تا ۱۸ ساعت خیس کنید:ـ نخود ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز )ـ عدس ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )ـ ماش ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )ـ سویا ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )ـ آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )گندم ( مدت جوانه زدن : ۳-۲ روز )ـ چاودار ( مدت جوانه زدن :۳-۲ روز )ـ ارزن ( مدت جوانه زدن :۴-۳ روز )منبع:faridbag.blogfa.com

تور ویژه مشهد // قیمت مناسب-*-

شماره موبایلتان را نام خودتان بگذارید 0912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

خانه » دسته بندی خواص خوراکی ها » مطالب متفرقه خواص خوراکی ها » جوانه حبوبات | همه چیز در مورد خواص، مضرات و ارزش غذایی جوانه حبوبات

شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
مینا قطب الدینی

همه ما از این واقعیت آگاهیم که حبوبات یکی از سبزیجات مغذی محسوب می شود. اما آیا می دانستید که جوانه حبوبات (جوانه ماش ، جوانه سویا ، جوانه عدس ، جوانه نخود ، جوانه لوبیا قرمز ، جوانه لوبیا سفید) می تواند ارزش تغذیه ای حبوبات را افزایش دهد؟ از آنجا که هضم جوانه حبوبات بسیار آسان تر است، بنابراین مقدار مواد مغذی را که از آن دریافت می کنید، افزایش می دهد. به غیر از آن، آماده سازی جوانه حبوبات راحت تر است. جوانه حبوبات را می توان در ساخت سالاد و یا آب میوه استفاده کرد. همچنین می توانید آن را بخار پز یا سرخ کنید. با ما همراه باشید تا در مورد خواص جوانه ها ی حبوبات و ارزش غذایی آن ها بیشتر بدانیم.

خواص جوانه لوبيا قرمز

جوانه های ترد و خوشمزه حبوبات می تواند برای سلامتی کلی مفید باشد، زیرا حاوی پروتئین گیاهی هستند ولی حاوی چربی نیستند و کالری بسیار کمی دارند. این جوانه ها در کاهش وزن، تقویت استخوان، سلامت قلب و کبد، درمان اختلالات مغزی و بهبود هضم مفید هستند. جوانه های حبوبات برای بهینه سازی متابولیسم، تنظیم سطح کلسترول، حفظ بینایی خوب و داشتن اثرات آنتی اکسیدانی نیز مفید هستند. این جوانه ها غنی از فولات هستند، بنابرین به سلامت زنان نیز کمک می کنند و از نقایص تولد در نوزادان جلوگیری به عمل می آورند.

جوانه حبوبات حاوی میزان بالایی از  پروتئین هستند، به طور متوسط ​۳ تا ۵ گرم در هر فنجان. این جوانه ها علاوه بر مقادیر قابل توجهی ویتامین C و ویتامین B6، حاوی آهن، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، نیاسین، تیامین، روی، کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و مس نیز هستند. این جوانه های کوچک همچنین دارای سطح بسیار پایین چربی، بدون کلسترول و بدون چربی اشباع هستند. محتوای فیبر رژیمی آنها نیز عالی است – بیش از ۲.۵ گرم در هر فنجان، همراه با سطح پایین کربوهیدرات های پیچیده دیگر. در نهایت، میزان کالری این جوانه ها بسیار کم است و بیش از ۶۵ کالری در هر فنجان را فراهم نمی کنند.

۱. یک فنجان جوانه حبوبات، یعنی حدود ۸۵ گرم، حاوی تنها ۳۰ کالری با کلسترول بد صفر است.

۲. حاوی ۰.۵ گرم یا %۱ مقدار روزانه چربی مورد نیاز است.

۳. منبع عالی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۵ است که به ترتیب ۱۶ و ۴۲ میلی گرم است.

۴. این مقدار جوانه حبوبات حاوی حدود ۳ گرم پروتئین و ۲٪ فیبر رژیمی است. مقدار پروتئین در بدن مهم است، زیرا اساسا بخشی از همه عملکرد سلولی است.

۵. بر خلاف سایر سبزیجات که مواد مغذی آنها پس از برداشت کاهش می یابد، جوانه های حبوبات توانایی حفظ مواد مغذی خود را دارند.

۶. علاوه بر آن، جوانه های حبوبات دارای ویتامین B ،A کمپلکس، E، C و K فراوان هستند.

۷.جوانه های حبوبات همچنین حاوی ترکیبات ویتامین B به ویژه ویتامین B1 یا تیامین و ویتامین B6 یا پیریدوکسین هستند.

۸. از نظر مواد معدنی، جوانه های حبوبات حاوی کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر و پتاسیم هستند.

۹. ۲٪ مقدار مورد نیاز روزانه کلسیم که در هر فنجان جوانه حبوبات موجود است.

۱۰. ۴% مقدار آهن مورد نیاز به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند، در حالی که به تشکیل گلبول های قرمز  نیز کمک می کند.

نکته: در حالی که برخی جوانه های حبوبات را به صورت خام مصرف می کنند، با این وجود کارشناسان بهداشت توصیه می کنند که جوانه های حبوبات را قبل از خوردن بپزید تا از ابتلا به آلودگی احتمالی آن پرهیز شود.

یکی از ویتامین های فوق العاده مورد نیاز بدن برای سلامت کلی بدن ویتامین C است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که سیستم بدن ما را از باکتری ها، ویروس ها و اختلالاتی که باعث بیماری می شوند، محافظت می کند. اگر مقدار ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن خود را ذخیره کنید، یک دفاع قوی در برابر بیماری های مختلف ایجاد خواهد کرد. جوانه های حبوبات حاوی مقادیر بسیار غنی از ویتامین C هستند. جوانه حبوبات یکی از سبزیجات با بالاترین مقدار ویتامین C است، زیرا جوانه ها در حالی که در فرآیند جوانه زدن و شکوفایی هستند، برداشت می شوند.

پیری اجتناب ناپذیر است، چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم، به سمت پیر شدن می رویم. پیری نه تنها ظاهر فیزیکی بلکه سلامت بخش های داخلی و خارجی بدن ما را نیز تغییر می دهد. از آنجا که جوانه حبوبات یکی از غنی ترین منابع ویتامین C است، بنابراین به جلوگیری از پیری و اثرات وحشتناک آن کمک می کند. همانطور که ما پیر می شویم، بدن مان هم تخریب می شود. اگر می خواهیم زندگی طولانی تر داشته باشیم، باید بخواهیم که بدن مان به آرامی تخریب شود. این کار را می توان از طریق دادن مواد مغذی و ویتامین های کافی مورد نیاز، به ویژه ویتامین C، به بدن انجام داد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که بدن را از سموم مضر که باعث تحریک پیری و آسیب سلولی می شود، پاک می کند. ویتامین C همچنین تولید کلاژن را افزایش می دهد که نه تنها باعث می شود جوان به نظر برسید، بلکه احساس جوان بودن نیز کنید. در صورت وجود مقدار کافی ویتامین C در بدن، سلول ها در صورت نیاز ترمیم و بازسازی می شوند.

جوانه های حبوبات دارای چربی بسیار کمی هستند. اضافه کردن این سبزی به یک رژیم غذایی کم چرب کاری بسیار معقول است، زیرا به تنظیم وزن کمک می کند. یک فنجان جوانه حاوی فقط ۳۱ کالری است. اگر به دنبال یک رژیم غذایی موثر هستید که به شما کمک می کند وزن خود را کم کنید، نباید وجود جوانه حبوبات را از یاد ببرید.

جوانه های حبوبات به علت غنی بودن آهن، اثر مثبتی بر آنمی دارند. آهن در ترکیبات هموگلوبین در گلبول های قرمز حیاتی است. به علاوه جوانه های حبوبات دارای ویتامین C هستند که دارای اثرات جذب آهن در روده است. کمبود آهن سبب کم خونی می شود و توانایی جوانه حبوبات سبب فراهم کردن آهن کافی برای بدن می شود و از کم خونی جلوگیری می کند.

همانطور که در بالا ذکر شد، این سبزی دارای چربی بسیار پایینی است. غذاهای کم کالری و چربی برای قلب خیلی خوب است. این مساله باعث کاهش کلسترول LDL  و یا نوع کلسترول بد می شود. علاوه بر آن، کلسترول خوب به نام کلسترول HDL نیز افزایش می یابد. و چون جوانه های حبوبات دارای فیبر بالا و حاوی لسیتین هستند، ثبات قلب و عروق خونی را حفظ می کنند و در نتیجه به داشتن قلبی سالم منجر می شود. خوردن جوانه حبوبات همچنین از بیماری تصلب شرایین و انواع مختلف بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

استرس بخشی از زندگی است و اگر هم نخواهیم، باز هم استرس در زندگی وجود دارد. آنچه شما می توانید انجام دهید این است که یاد بگیرید که چگونه به طور موثری استرس را مدیریت کنید. اطمینان حاصل کنید که سطوح بالای انرژی را به اندازه کافی برای انجام وظایف و کارهای روزانه خود دارید. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم جوانه حبوبات سبب کاهش استرس فیزیکی و ذهنی و نیز کاهش خستگی می شود. اگر می خواهید در شرایطی باشید که آماده و قادر به انجام کارآمد و موثر کارها باشید، مطمئن شوید که دوز روزانه مورد نیاز از جوانه حبوبات را دریافت می کنید.

کبد یکی از مهمترین و مورد نیازترین اجزاء برای عملکرد بدن است. با توجه به خاصیت لسیتین بالای جوانه های حبوبات، مصرف این سبزی سالم به تنظیم چربی های طبیعی و سالم در کبد کمک می کند. مصرف منظم جوانه حبوبات به اجتناب از اختلال در عملکرد کبد ناشی از کبد چرب کمک می کند.

ویتامین K و ویتامین C هر دو نقش مهمی را در درمان ایفا می کنند؛ ویتامین K یک جزء مهم در انعقاد خون است که به درمان زخم ها کمک می کند و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد. از سوی دیگر، ویتامین C، برای تولید کلاژن، ترکیب اصلی که بافت، سلول، عضلات و رگ های خونی ما را تشکیل می دهد، مورد نیاز است. جوانه های حبوبات هر دو ویتامین را دارا هستند.

علاوه بر ویتامین C، که نقش مهمی را در  ایمنی ایفا می کند، جوانه های حبوبات حاوی آهن نیز هستند که باعث کشتن بیماری ها می شومند.

مطالعات نشان می دهد که تا ۵۰ درصد از زنان و ۲۵ درصد از مردان بالای ۵۰ سال، به علت پوکی استخوان در نقطه ای از زندگی خود، دچار شکستگی استخوان می شوند. منگنز، که در جوانه های حبوبات یافت می شود، در ساخت استخوان های قوی مفید است. نشان داده است که منگنز در ترکیب با کلسیم، ویتامین D، منیزیم، روی، مس و بور توده استخوانی در زنان را بهبود می بخشد، بنابراین خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

ویتامین K در سلامتی ما غالبا نادیده گرفته می شود ، اما نقش مهمی در تنظیم تراکم مواد معدنی استخوان در بدن دارد و این امر باعث می شود که مواد معدنی در سطح مناسب خود در خون باقی بمانند که می تواند سلامت قلب و دیگر فعالیت های متابولیکی را حفظ کند. مواد معدنی اضافی مانند منگنز و روی نیز به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کنند و استخوان هایی قوی ایجاد می کنند.

یکی از خواص جوانه ها ی حبوبات حفظ سلامت مو و ناخن است. مصرف ناکافی غذاهای مغذی موجب شکنندگی مو و ناخن می شود. اگر می خواهید سلامت مو و ناخن خود را حفظ کنید، باید مصرف روی، پروتئین و ویتامین را تنظیم کنید. خوشبختانه، جوانه های حبوبات از نظر این ویتامین ها و مواد معدنی بسیار غنی هستند. برای حفظ موهای و ناخن سالم، تا آنجا که می توانید جوانه حبوبات بخورید.

یائسگی یک مرحله دشوار است. شما احساس تپش قلب ناگهانی و گرگرفتگی را تجربه خواهید کرد که باعث می شود احساس بد و ناراحت کننده ای داشته باشید. جوانه حبوبات دارای فیتواستروژن فراوان است که سطوح استروژن را افزایش می دهد. فیتواستروژن به کاهش اثرات وحشتناک یائسگی کمک می کند.

فیتواستروژن های جوانه حبوبات دارای اثرات کلاژن، الاستین و اسید هیالورونیک هستند. به همین دلیل است که خوردن جوانه حبوبات به صورت منظم می تواند وضعیت پوست را بهبود بخشد و از مشکلات پوستی جلوگیری کند. مطالعات نشان داده است که مصرف جوانه های حبوبات می تواند تعادل رطوبت و کشش در پوست را حفظ کند.

جوانه های حبوبات به طور فزاینده ای تبدیل به یک ماده غذای اصلی می شوند. اما جوانه حبوبات دقیقا چیست؟ ساقه های بسیار جوان و ظریف حبوبات هستند که جوانه زده اند. این جوانه ها دارای طعمی شیرین و بافتی ترد هستند، به همین دلیل به انواع زیادی از غذاها وارد شده اند. با این حال، یکی از دلایل اصلی که این روزها مردم هر چه بیشتر در حال خوردن جوانه های حبوبات هستند، ارزش غذایی آنهاست. در زیر برخی از حقایقی عنوان می شوند که نشان می دهد باید جوانه های حبوبات را به طور منظم در وعده های غذایی خود بگنجانید.

۱. خوردن جوانه حبوبات یکی از راه های جذب مواد مغذی از یک گیاه است. جوانه ها نوعی آنزیم را برای بدن فراهم می کنند که کربوهیدرات ها و پروتئین ها را بیشتر قابل هضم می کنند و جذب مواد مغذی موجود در غذا را به حداکثر می رسانند.

۲. جوانه حبوبات به عنوان یک نیروگاه مواد مغذی توصیف شده است. این مسئله تعجب آور نیست، به لیست مواد مغذی طولانی آنها نگاه کنید: ویتامین های B-کمپلکس و همچنین ویتامین های C ،A و K؛ اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶؛ آمینو اسید؛ و مواد معدنی آهن، مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، منیزیم و فسفر.

خواص جوانه لوبيا قرمز

۳. جوانه های حبوبات در بسیاری از غذاهای آسیای شرقی یافت می شود. این جوانه ها یک عنصر رایج در غذاهای سرخ کرده، رول ها و سوپ یا ترکیب با برنج یا ماکارونی هستند.

۴. شایع ترین جوانه های حبوبات، جوانه ماش و جوانه سویا هستند. سایر انواع جوانه های حبوبات که می توانند رشد کنند عبارتند از جوانه یونجه ، جوانه لوبیا قرمز ، جوانه عدس ، جوانه نخود ، جوانه لوبیا سفید و جوانه لوبیا آزوکی (ماش قرمز) هستند.

۵. چینی ها برای قرن ها خواص جوانه های حبوبات را می شناخته اند. اشراف در چین باستان آنها را برای جوان سازی و درمان مصرف می کرده اند. در سفرهای دریایی طولانی همچنین حبوبات به همراه برده می شد و حبوبات در طول سفر جوانه می زدند و روی دریا برای جلوگیری از اسکوربوت (بیماری کمبود ویتامین C) خورده می شد.

۶. در طول جنگ جهانی دوم، زمانی که عرضه گوشت بسیار کم بود، دانشمندان توصیه می کردند که مصرف جوانه حبوبات یکی از بهترین راه ها برای دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی است.

۷. جوانه ها به صورت خام هم می توانند مصرف شوند، اما یک نگرانی اصلی در خوردن جوانه های حبوبات خام، خطر ابتلا به بیماری های غذایی است. یکی روش مطمئن برای داشتن جوانه های حبوبات سالم، ارگانیک و بدون آلودگی به آفت کش ها، تولید جوانه ها توسط خودتان است. برای رشد جوانه ها نیازی به داشتن یک زمین یا باغ بزرگ ندارید. حبوبات را می توان در شیشه های مربایی جوانه زد و ظرف ۳ تا ۴ روز هم برای خوردن آماده می شوند.

در اینجا می خواهیم طرز تهیه جوانه ها را برای شما توضیح دهیم. تولید جوانه در منزل کار بسیار راحتی است. برای این کار باید به طریق زیر عمل کنید:

برای هر شیشه، ⅓ فنجان دانه از هر نوع جوانه ای که می خواهید سبز شود را حدود هشت تا دوازده ساعت در آب خیس کنید. حتما آنها را در یک مکان تاریک نگه دارید. ترجیحا آنها را در یک شیشه ی دهان گشاد دارای سرپوش بخیسانید. چند سوراخ در در شیشه ایجاد کنید که اجازه تخلیه آب و فرار گرما هنگام رشد جوانه ها را بدهد. سپس، آب شیشه را تخلیه و دوباره آن را از آب پر کنید.

پس از این که دانه ها مختصری خیس خوردند، شیشه را وارونه کنید تا آب آن تخلیه شود و سپس آن را برگردانید، دانه ها را تکان دهید تا به طور یکنواخت توزیع شوند و شیشه در یک مکان تاریک مانند یک کابینت نگهداری کنید. در روز دوم، دانه ها و جوانه ها را یک تا دو بار در روز بشویید (احتمالا یک سری از جوانه ها سبز شده اند). این روند را تا پنج روز ادامه دهید. با این حال، جوانه ها احتمالا برای استفاده در روز چهارم آماده می شوند، زیرا در آن موقع باید حدود ۲.۵ سانتیمتر طول داشته باشند.

هنگامی که جوانه ها به طولی که مد نظرتان است، رسیدند، آنها را در آب سرد بشویید و تمام ریشه ها و هر گونه اضافات دیگر را برطرف کنید. بهتر است آنها را زود بخورید، زیرا می توانند به راحتی خراب شوند، همچنین می توانید آنها را به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید. جوانه ها را در ساندویچ، سالاد یا دیگر دستورات آشپزی خود استفاده کنید.

در مورد عوارض جانبی جوانه های حبوبات بحث بسیار کمی وجود دارد، چرا که برخی از عوارض جانبی رایج، از جمله ناراحتی دستگاه گوارش و آسیب به سیستم ایمنی دیده شده است. در حالی که این بحث هنوز هم شدید است، اما اکثر مردم بر این باورند که با آماده سازی و ذخیره سازی مناسب، جوانه های حبوبات می تواند برای سلامت کلی بسیار مفید باشند.

ترجمه تحقیقی توسط سایت خلایق
منابع:
servingjoy.com , organicfacts.net , draxe.com

مطالب پیشنهادی برای شما:

تمام خواص زیره سبز به همراه مضرات آن، هر آن چه که در مورد زیره سبز باید بدانید

انواع ماسک موز صورت برای همه انواع پوست با خواصی شبیه به معجزه

رفع سیاهی دور چشم برای همیشه با ۲۶ روش خانگی و طبیعی


۱۳۹۷-۰۲-۰۵

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
اکبر جودکی
· Published ۱۳۹۷-۰۲-۰۵
· Last modified 2018-07-11


۱۳۹۷-۰۲-۱۱

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
اکبر جودکی
· Published ۱۳۹۷-۰۲-۱۱
· Last modified 2018-07-11


۱۳۹۷-۰۶-۳۱

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
مینا قطب الدینی
· Published ۱۳۹۷-۰۶-۳۱
· Last modified 2018-09-22


۱۳۹۷-۰۲-۲۱

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
اکبر جودکی
· Published ۱۳۹۷-۰۲-۲۱
· Last modified 2018-07-11

مطلب مفیدی بود.

باز نشر مطالب تنها با ذکر نام سایت خلایق و ذکر آدرس و درج بک لینک khalayegh.com مجاز است.

خواص جوانه لوبيا قرمز
خواص جوانه لوبيا قرمز
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *