خواص ترشي زغال اخته

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها می روید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می شود و در زبان انگلیسی به آن CORNELIAN CHERRY گویند.

گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای می باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل  دارد . برگ های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی دارد. میوه ی آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه ی آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه ی آن ق بسیار خوش رنگ می باشد .

درختچه ی زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند و در حدود 25 سالگی تا 8 متر می رسد. این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود 8-4 متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.

زغال اخته در منطقه ی وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه ی الموت، کوهین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان می باشد.

منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. میوه ی زغال اخته در اواخر تابستان آماده ی چیدن است.

میوه ی نرسیده ی آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است ، ولی میوه ی رسیده ی آن به رنگ ق روشن و خوش مزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف می شود ، ولی به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص های آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

دوره مقدماتی php

این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن  ، کلسیم  ، اسید فولیک  ، ویتامین های E ,  B1  ,  B2  , C  و فلاوونوئیدهاست.

آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها می باشد که عامل رنگ ق در گوجه فرنگی  و دیگر میوه هاست. میوه های خانواده ی گیلاس  (CHERRY) و زغال اخته (CORNELIAN CHERRY) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند. حدود 17 ترکیب  آنتی اکسیدان  از خانواده ی گیلاس استخراج شده است که ویتامین E,C و ملاتونین نیز جزء آنها هستند. قرص های آنتی اکسیدان  در برخی کشورهای اروپایی به نام قرص های یکی در روز (ONE DAY) معروف هستند و بدون تجویز پزشک نیز خریدشان برای عموم آزاد است.

قسمت هایی از این گیاه که در تغذیه درمانی استفاده می شود عبارتند از : میوه ، برگ ، پوست و ریشه درخت.

1. زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی، آنتوسیانین ها (گروهی از فلاونوئیدها) به ویژه از خانواده ی فلاون و ایزوفلاون، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ملاتونین ( که به صورت قرص آنتی اکسیدان حاصل از فرآورده های طبیعی به بازار عرضه می شود) می باشد. آنتی اکسیدان ها  مقاومت بدن در برابر بیماری های غیرواگیر که از رادیکال آزاد تولید می شود را بالا می برند و به پیش گیری از صدمه به سلول ها و بافت های بدن در مقابل این رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد، داخل بدن تولید می شوند و یا از طریق عوامل محیطی وارد بدن می گردند.رادیکال آزاد اتمی با یک کمبود الکترون در آخرین مدار خود است و می تواند به بافت های بدن آسیب برساند و بیماری هایی چون بیماری قلبی  ، سرطان  ، دیابت  ، تصلب شرایین، آب مروارید  ، آرتروز  و آرتریت را به وجود آورد. آنتی اکسیدان هایی چون فلاونوئیدها، ویتامین E , C ، ملاتونین، آنتوسیانین ها با دادن یک الکترون، باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد بدن می شوند ، در نتیجه از این بیماری ها جلوگیری می کند.

2. مقدار فروکتوز و گلوگز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی  مشکلی به وجود نمی آورد. حتی جوشانده ی برگ آن با گل توت فرنگی  برای درمان دیابت  (مرض قند) مؤثر است.

3. هورمون ملاتونین موجود در آن خواب انسان را راحت و عمیق می کند. این عمل به طور طبیعی و روزمره انجام می شود. این هورمون مسئولیت تنظیم ریتم 24 ساعته ی، روز و شب بدن را به عهده دارد. زغال اخته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین است.

4. پوست زغال اخته تب بر است و در رفع اسهال مؤثر می باشد. حتی میوه ی آن نیز اثر قابض دارد ، از این رو خوردن آن در رفع اسهال و ورم معده مؤثر است. برای درمان اسهال بهتر است یک قاشق سوپخوری زغال اخته را با یک فنجان آب سرد مخلوط نموده و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان بنوشید.

5. محققی به نام دکتر LECLERC,H. نشان داده است که جوشانده ی پوست زغال اخته در درمان بیماری مالاریا مؤثر است. جوشانده ی 60 گرم پوست درخت زغال اخته در یک لیتر آب اثر تب بر و ضد مالاریا دارد. جوشانده ی فوق را باید به تدریج صبح و ظهر و شب به میزان 1 یا 2 استکان با کمی قند میل نمود.

6. زغال اخته به عنوان ضد اتصال چند نوع باکتری در ادرار و مدفوع شناخته شده است؛ به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری ها از بدن کمک می کند. باکتری اشرشیاکلی عامل 85 درصد عفونت های مجاری ادراری  است. یکی از متداول ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم ها شایع است. که به نظر می رسد اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته در ایجاد خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغال اخته است که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است. این ملکول ناشناخته از اتصال اشرشیا کلی، به دیواره ی مثانه و مجاری ادراری جلوگیری می کند و به این ترتیب، از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت، جلوگیری می کند. لازم به ذکر است که زغال اخته نمی تواند جایگزین آنتی بیوتیک شود، اما استفاده از این میوه و آب آن می تواند اثر داروهای مورد استفاده در این شرایط را تقویت کند.

7. همچنین دریافت منظم آب زغال اخته برای اسیدی کردن ادرار در افراد مبتلا به ادرار بدبو و سنگ های ادراری مؤثر است. اگر سنگ کلیه  از جنس کلسیمی باشد ، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد .

8. زغال اخته در بند آمدن خون مؤثر است. لذا خوردن میوه ی خام و سایر فرآورده های آن برای بیماران توصیه می شود. در این رابطه ابوعلی سینا دانشمند و پزشک مشهور اسلام، آب زغال اخته را برای شستشوی زخم های جلدی و گرد ریشه ی آن را برای التیام زخم  ها بکار می برد.

9. شربت زغال اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی  نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.

10. نظریه ای وجود دارد که زغال اخته برای درمان شب ادراری  بچه ها هم مفید است. بدین منظور 30 گرم برگ آن را در یک لیتر آب بریزید و آن را بقدری بجوشانید تا یک سوم آن بخار شود و پس از صاف نمودن آن را با شکر شیرین کنید و قبل از خواب 1 فنجان به کودک بدهید.

این میوه و فواید زیاد آن در ایران ناشناخته مانده است بدین دلیل که ؛

1- این میوه به صورت بسته بندی غیربهداشتی ، فله ای و عمدتاً توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می گردد.

2- متخصصان صنایع غذایی در مورد صنایع تبدیلی این میوه مثل خشک کردن، مربا، شربت، ژله، مارمالاد و … تحقیقات انجام نداده اند.

3- متخصصان علم تغذیه در مورد تأثیر زغال اخته بر سلامتی بدن تحقیقاتی انجام نداده اند.

4- متخصصان داروساز در مورد تولید داروهای ضد اکسیدان و ضدالتهابی و … این میوه بررسی های لازم را به عمل نیاورده اند.

منابع مورد استفاده:



زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان و مهم تر از همه کم کالری است. این دلبرانه پاییزی منبع فیبر بوده و دوستدار قلب است.


در این مطلب می خواهیم شما را با گوشه ای از خواص این قهای خوش رنگ آشنا کنیم. لطفاً با ما باشید.


زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان


زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد و التهاب های مسئول انواع بیماری ها از قبیل آرتریت، آلزایمر و بیماری های قلبی می شود. نتایج پژوهش های اخیر نشان داده است که نوشیدن آب زغال اخته به طور منظم می تواند برای مقابله با التهاب های بیماری زا و تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد. علاوه بر این پولیفنول های موجود در زغال اخته مانع از فعالیت سلول هایی می شود که التهاب را در بدن افزایش می دهد. نتایجی که اخیر در دانشگاه جزیره پرنس ادوارد انجام شده است نشان می دهد پروانتوسیانیدین موجود در زغال اخته می تواند کارایی سلول های سرطانی پروستات را کاهش دهد.

زغال اخته برای تحریک کلسترول خوب و مفید برای قلب


ویتامین C موجود در زغال اخته به ویژه به تولید نورآدرنالین کمک می کند که باعث ارتقای ارتباط بین سلول های مغزی می شود.


یک لیوان آب زغال اخته به طور روزانه می تواند برای سلامتی قلبتان مفید باشد. نتایج بررسی های علمی نشان می دهد که مصرف آب زغال اخته به صورت روزانه در افزایش میزان کلسترول خوب خود موثر است. به عقیده متخصصان مصرف فلاوونوئیدها که در این میوه ق وجود دارد باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.

زغال اخته برای پیشگیری از عفونت های ادراری و باکتریایی


نتایج یک بررسی علمی که در مدرسه علمی هاروارد انجام شده نشان می دهد که مصرف 45 گرم زغال اخته شیری و خشک می تواند مانع از چسبیدن باکتری ها به مجاری ادراری و بروز عفونت های این ناحیه شود. نتایج پژوهشی که انستیتو پلی تکنیک ورستر انجام داده است، آب زغال اخته می تواند برای پیشگیری و مقابله با عفونت های باکتریایی نیز موثر عمل کند.

زغال اخته منبع ویتامین C و رفقا


زغال اخته تأمین کننده ویتامین C بدن است. 100 گرم از این میوه های ق تازه حدود 22 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می کند. ویتامین C موجود در زغال اخته به ویژه به تولید نورآدرنالین کمک می کند که باعث ارتقای ارتباط بین سلول های مغزی می شود. یادتان باشد که این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی، افزایش سرعت التیام زخم ها و جراحت ها و همچنین پیشگیری از بروز آب مروارید چشم موثر است. این میوه ق همچنین حاوی ویتامین های B1 ،E ،K و منگنز و مس است.


زغال اخته منبع فیبرهای غذایی


زغال اخته همچنین منبع خوب فیبرها است. 100 گرم از این میوه تازه می تواند بیش از 4.6 گرم فیبر یعنی معادل 18 درصد نیاز روزانه را به بدن برساند. فیبرها علاوه بر کمک به هضم غذا به کاهش خطر سرطان روده نیز کمک می کنند. این فیبرها ترکیبی به نام بوتیرات تولید می کنند که مانع از رشد تومور در کولون و رکتوم می شود. یادتان باشد که مواد غذایی حاوی فیبر مانند زغال اخته به کنترل کلسترول بد خون کمک زیادی می کنند. واقعیت این است که فیبرها در بدن ما مانند اسفنج عمل می کنند. به این ترتیب که عناصر غیرضروری را به خود جذب و از بدن دفع می کند. این ترکیبات با چسبیدن به برخی ترکیبات کلسترول بد خون به کاهش میزان آن کمک زیادی می کند.

زغال اخته تازه و آب طبیعی آن کم کالری است


آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته همچنین باعث تولید کلاژن شده و پوست را سفت و جوان نگه می دارد.


زغال اخته در حالت طبیعی خوش طعم و کم کالری است. 100 گرم از این میوه به صورت تازه به زحمت 46 کالری دارد. می توانید این میوه را به کیک ها، مافین ها و بیسکویت ها اضافه کرده و علاوه بر افزایش طعم آن ارزش غذایی شان را نیز بالا ببرید. توجه داشته باشید که این خواص شامل حال محصولات تهیه شده از این میوه مانند مربا و غیره نمی شود.

زغال اخته برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت


زغال اخته می تواند به کنترل قند خونتان کمک کند. نتایج بررسی های اخیر نشان می دهند که نوشیدن آب زغال اخته بدون قند افزوده و یا خوردن میوه خشک آن می تواند به کنترل قند خون کمک کند. البته توجه داشته باشید که به نظر نمی رسد مکمل های زغال اخته چنین تأثیری داشته باشند. اکثر مکمل ها میزان اندکی از ترکیبات فعال زغال اخته را دارا هستند. بنابراین نمی توانند تمام خواص زغال اخته را داشته باشند. توصیه می کنیم برای کنترل بهتر قند خونتان زغال اخته را به صورت میوه تازه یا خشک و یا آب میوه طبیعی مصرف کنید.


زغال اخته برای مقابله با باکتری های روده ای


با وجود اینکه نیاز به بررسی های علمی بیشتری وجود دارد اما با این حال زغال اخته اثرات مثبتی روی فلور روده موش های آزمایشگاهی داشته است. محققان در موش هایی که با عصار زغال اخته تغذیه شده بودند مشاهده کردند که میزان باکتری های مفید روده آن ها افزایش یافته است. اگر دانشمندان بتوانند این اثرات را روی نمونه های انسانی نیز به اثبات برسانند و مکانیسم تأثیر آن را دریابند این باکتری های روده ای می تواند کمک زیادی به دیابتی ها در جهت سوخت و ساز قند بکند. زغال اخته همچنین می تواند برای معده نیز مفید باشد. باکتری هایی که به مخاط معده چسبیده است باعث بروز زخم و یا بدتر از آن سرطان معده شود. نتایج بررسی ها نشان می دهد که پولیفنول های زغال اخته می تواند معده را در برابر این زخم ها محافظت کند.

خواص زغال اخته برای پیشگیری از آلزایمر و کاهش حافظه


مصرف آب زغال اخته به صورت روزانه در افزایش میزان کلسترول خوب خود موثر است. به عقیده متخصصان مصرف فلاوونوئیدها که در این میوه ق وجود دارد باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.


بهتر است بدانید که زغال اخته حاوی دو ترکیب مغذی است که نقش موثری در محافظت از مغز در برابر کاهش حافظه دارد. آنتی اکسیدان های موجود در آن رادیکال های آزاد مضری که به دی ان ای آسیب می زند و باعث ایجاد التهاب در مغز می شود را خنثی می کند. زغال اخته باعث کاهش خطر بروز بیماری آلزایمر می شود.

زغال اخته برای داشتن پوست و دندان های سالم


آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته همچنین باعث تولید کلاژن شده و پوست را سفت و جوان نگه می دارد. این آنتی اکسیدان ها همچنین پوست را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و از بروز پیری زودهنگام در سلول ها پیشگیری می کند. باید بگوییم که آنتی اکسیدان های موجود در این میوه باعث کاهش پلاک های دندانی شده و از بروز بیماری های مربوط به لثه پیشگیری می کند. آنتی اکسیدان های زغال اخته تأثیر ضدالتهابی دارد و مانع از فعالیت عوامل بیماری زا و باکتریایی می شود. در نتیجه لثه ها و دندان ها را سالم تر نگه می دارد. این میوه به ویژه از بروز پوسیدگی دندانی پیشگیری می کند چون آنتی اکسیدان های آن مانع از چسبیدن باکتری ها به دندان ها می شود.


لطفا نظرات خود را درباره این مطلب با نی نی نما در میان بگذارید …

مواد لازم جهت آماده سازی زغال اخته: زغال اخته: نیم کیلو سرکه : یک لیتر نمک: 2 قاشق مربا خوری گلپر: کمی ‌از گل خشک آن

طرز تهیه ترشی زغال اخته: زغال اخته را دم گرفته خوب بشویید و روی یک دستمال خشک پهن کنید تا کاملا خشک شوند. ظرفی را که می‌خواهید در آن ترشی درست کنید آماده کرده و مقداری از زغال اخته‌ها را داخل شیشه ترشی ریخته و کمی‌نمک روی آن بپاشید این عمل را تا موقعی که کل ظرف را زغال اخته ریختید تکرار کنید تا کل زغال اخته‌ها نمکی شوند. اگر زغال اخته‌هایتان سفت و نارس بودند می‌توانید با خلال دندان چند سوراخ به آن‌ها وارد کنید. همچنین گل‌های خشک گلپر را در لابه‌لای زغال اخته‌ها بریزید. اگر دوست داشتید می‌توانید کمی‌هم تخم گشنیز به مخلوطی که درست کردید اضافه کنید. حالا نوبت سرکه است، سرکه را طوری روی زغال اخته‌ها در ظرف بریزید که روی آن‌ها را کاملا بگیرد. سپس در ظرف را محکم بسته و داخل یخچال قرار دهید. پس از 10روز تا دوهفته دیگر ترشی شما آماده است. می‌توانید آن را در کنار غذا سرو کرده و با خانواده یا مهمان خود نوش جان کنید.


سایت زیباشهر در پی یک سبک زندگی مبتنی بر ارزشهای جامعه ایران است. از اینکه با حفظ کپی رایت، هم ترانهٔ ما در این شهر اینترنتی هستید، ممنونیم


العالم – گوناگون

زغال اخته‌ها تیره‌ای از گیاهان دو لپه‌ای پیوسته گلبرگ که دارای ساقه‌های چوبی و برگ‌های منفرد و دایمی هستند.

گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه‌ها می‌روید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می‌شود و در زبان انگلیسی به آن Cornelian Cherry گویند.

گل‌های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه‌ای می‌باشد و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد.

برگ‌های سبز پررنگ و براق و نوک تیزی دارد. میوه آن به شکل بیضی و حدوداً به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد.

رنگ میوه آن ق بسیار خوش رنگ می‌باشد. درختچه زغال اخته حدود ۳۰۰ سال عمر می‌کند و در حدود ۲۵ سالگی تا ۸ متر می‌رسد.

این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود ۸-۴ متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.

زغال اخته در منطقه وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می‌روید.

محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل‌های ارسباران، کوه‌های البرز، منطقه الموت، کوهین قزوین و در جنگل‌های بین مازندران و گیلان می‌باشد.

منطقه قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیشترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته کشور محسوب می‌شوند. میوه زغال اخته در اواخر تابستان آماده چیدن است.

ترکیبات و ارزش غذایی زغال اخته

میوه نرسیده آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ ق روشن و خوش مزه و شیرین است.

این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف می‌شود، ولی به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص‌های آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، اسید فولیک، ویتامین‌های E. ,B۱ ,B۲ ,C و فلاوونوئیدها است.

آنتوسیانین موجود در زغال اخته رنگدانه‌ای از گروه فلاونوئیدها می‌باشد که عامل رنگ ق در گوجه فرنگی و دیگر میوه‌ها است.

میوه‌های خانواده گیلاس (cherry) و زغال اخته (cornelian Cherry) حاوی مقادیر بالای آنتوسیانین هستند.

حدود هفده ترکیب ضد اکسیدان از خانواده گیلاس استخراج شده است که ویتامین E. و C. و ملاتونین نیز جزء آن‌ها هستند.

قرص‌های آنتی اکسیدان در برخی کشورهای اروپایی به نام قرص‌های یکی در روز (one a. day) معروف هستند و بدون تجویز پزشک نیز خریدشان برای عموم آزاد است.

فواید درمانی زغال اخته

میوه، برگ، پوست و ریشه درخت از قسمت‌هایی از این گیاه هستندکه در تغذیه درمانی استفاده می‌شود. عبارتند از:

۱- مقدار فروکتوز و گلوگز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی به وجود نمی‌آورد. جوشانده برگ آن با گل توت فرنگی برای درمان دیابت (مرض قند) مؤثر است.

۲- زغال اخته دارای تانن و اسیدهای آلی، آنتوسیانین‌ها (گروهی از فلاونوئیدها) به ویژه از خانواده فلاون و ایزوفلاون، کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان ملاتونین (که به صورت قرص آنتی اکسیدان حاصل از فرآورده‌های طبیعی به بازار عرضه می‌شود) می‌باشد.

آنتی اکسیدان‌ها مقاومت بدن در برابر بیماری‌های غیرواگیر که از رادیکال آزاد تولید می‌شود را بالا می‌برند و به پیش گیری از صدمه به سلول‌ها و بافت‌های بدن در مقابل این رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

رادیکال‌های آزاد، داخل بدن تولید می‌شوند و یا از طریق عوامل محیطی وارد بدن می‌گردند.

رادیکال آزاد اتمی با یک کمبود الکترون در آخرین مدار خود است و می‌تواند به بافت‌های بدن آسیب برساند و بیماری هایی، چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلب شرایین، آب مروارید، آرتروز و آرتریت را به وجود آورد.

آنتی اکسیدان هایی، چون فلاونوئیدها، ویتامین E.، C، ملاتونین، آنتوسیانین‌ها با دادن یک الکترون، باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد بدن می‌شوند، در نتیجه از این بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

۳- هورمون ملاتونین موجود در آن خواب انسان را راحت و عمیق می‌کند. این عمل به طور طبیعی و روزمره انجام می‌شود.

این هورمون مسئولیت تنظیم ریتم ۲۴ ساعته ی، روز و شب بدن را به عهده دارد. زغال اخته حاوی مقادیر زیادی ملاتونین است.

۴- پوست زغال اخته تب بر است و در رفع اسهال مؤثر می‌باشد. حتی میوه آن نیز اثر قابض دارد، از این رو خوردن آن در رفع اسهال و ورم معده مؤثر است.

برای درمان اسهال بهتر است یک قاشق سوپخوری زغال اخته را با یک فنجان آب سرد مخلوط نموده و آن را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و پس از ۱۵ دقیقه دم کشیدن آن را صاف کرده و هر روز ۲ تا ۶ فنجان بنوشید.

۵- محققی به نام دکتر Leclerc,h. نشان داده است که جوشانده پوست زغال اخته در درمان بیماری مالاریا مؤثر است.

جوشانده ۶۰ گرم پوست درخت زغال اخته در یک لیتر آب اثر تب بر و ضد مالاریا دارد. جوشانده فوق را باید به تدریج صبح و ظهر و شب به میزان ۱ یا ۲ استکان با کمی قند میل نمود.

۶- زغال اخته به عنوان ضد اتصال چند نوع باکتری در ادرار و مدفوع شناخته شده است؛ به عبارت دیگر زغال اخته به خروج باکتری‌ها از بدن کمک می‌کند.

باکتری اشرشیاکلی عامل ۸۵ درصد عفونت‌های مجاری ادراری است.

یکی از متداول‌ترین عفونت ها، التهاب مثانه است که به ویژه در خانم‌ها شایع است که به نظر می‌رسد.

اسید بنزوئیک موجود در زغال اخته در ایجاد خواص درمانی و پیشگیری نقش داشته باشد؛ هر چند تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که این اثر احتمالاً به دلیل وجود پلیمری در زغال اخته است که ماهیت آن هنوز شناخته نشده است.

این ملکول ناشناخته از اتصال اشرشیاکلی، به دیواره مثانه و مجاری ادراری جلوگیری می‌کند و به این ترتیب، از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت، جلوگیری می‌کند.

لازم به ذکر است که زغال اخته نمی‌تواند جایگزین آنتی بیوتیک شود، اما استفاده از این میوه و آب آن می‌تواند اثر داروهای مورد استفاده در این شرایط را تقویت کند.

۷- همچنین دریافت منظم آب زغال اخته برای اسیدی کردن ادرار در افراد مبتلا به ادرار بدبو و سنگ‌های ادراری مؤثر است.

اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد، آب زغال اخته در رفع آن اثر چشمگیری دارد.

۸- زغال اخته در بند آمدن خون مؤثر است؛ لذا خوردن میوه خام و سایر فرآورده‌های آن برای بیماران توصیه می‌شود.

در این رابطه ابوعلی سینا دانشمند و پزشک مشهور اسلام، آب زغال اخته را برای شستشوی زخم‌های جلدی و گرد ریشه آن را برای التیام زخم‌ها بکار می‌برد.

۹- شربت زغال اخته ضد عطش است. خصوصاً در تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن شربت آن بسیار مؤثر است.

۱۰- نظریه‌ای وجود دارد که زغال اخته برای درمان شب ادراری بچه‌ها هم مفید است.

بدین منظور ۳۰ گرم برگ آن را در یک لیتر آب بریزید و آن را بقدری بجوشانید تا یک سوم آن بخار شود و پس از صاف نمودن آن را با شکر شیرین کنید و قبل از خواب ۱ فنجان به کودک بدهید.

چرا زغال اخته در ایران ناشناخته است؟

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقش انجیر خشک در لاغری x بخوانید...