خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

دوره مقدماتی php
خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری
خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

یکی از نکات بارداری تغییراتی است که در جنبه های مختلف رفتاری و عادات روزمره شما رخ خواهد داد. وقتی از باردار شدنتان مطلع شدید، به عنوان یک مادر آگاه احتمالا یکی از نکاتی که به ذهنتان می رسد، تغییراتی است که باید در پوزیشن های هنگام خوابتان اعمال کنید.

در این مقاله مطالب زیر را می خوانید:

در اوایل بارداری رحم شما آنقدر بزرگ نیست که بتواند به احشای اطراف فشار وارد کند. در این زمان رحم در درون لگن بوده و توسط لگن استخوانی حمایت می شود و خوابیدن به پشت نمی تواند اختلالی در روند خون رسانی به جنین ایجاد کند. اما هرقدر بارداری پیشرفت می کند رحم نیز بزرگتر خواهد شد و به تدریج از درون لگن خارج شده و وارد شکم شما می شود. با گذر از ماه شش، رحم آنقدر بزرگ و سنگین شده است که وقتی بر روی یکی از احشای شکمی شما قرار می گیرد می تواند بر روی آن به طرز چشمگیری فشار وارد کند. یکی از نتایج ناگوار خوابیدن به پشت در ماه های آخر بارداری فشار رحم بزرگ و سنگین بر روی بزرگ سیاهرگ زیرین است.

این سیاهرگ که در کنار آئورت شکمی و در جلوی مهره های کمر قرار گرفته است، خون را از نیمه تحتانی بدن به قلب باز می گرداند. درصورتی که در اثر قرار گرفتن رحم بزرگ و سنگین بر روی آن، دیواره هایش بر روی هم قرار گیرند، جریان خون در درون آن به شدت کاهش می یابد. این امر علاوه بر ورم پاهای مادر، منجر به کاهش بازگشت خون به قلب می شود. یکی از نتایج کاهش بازگشت خون یه قلب، کاهش برون ده قلبی در نتیجه کاهش خون رسانی به جنین است. کاهش خون رسانی به جنین به معنای کمبود مواد مغذی و اکسیژن در جنین خواهد بود، که اگر برای مدت طولانی ادامه پیدا کند می تواند خطر ساز باشد. یکی دیگر از نتایج کاهش بازگشت خون به قلب، تجمع آن در پاها و افزایش استعداد ابتلای مادر به ورم شدید پاها و حتی هموروئید است.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

بدون شک شنیده اید که خوابیدن به پشت برای مادران بارداری اصلا مناسب نبوده و سبب ایجاد اختلال در جریان خون بین مادر و جفت و جنین خواهد شد.

دوره مقدماتی php

در ابتدای دوران بارداری که هنوز جنین رشد قابل ملاحظه ای ندارد، رحم تا حدی بزرگ و سنگین نشده است که خوابیدن به پشت مشکلی برای بارداری ایجاد کند. با گذشت زمان جنین بیشتر رشد کرده و رحم نیز به طبع آن بزرگ و سنگین خواهد شد. به صورت متداول در یک بارداری تک قلویی، روند رشد رحم به گونه ای است که در هفته 20 ام بارداری بالاترین بخش آن (که به آن فوندال هایت نیز گفته می شود) به ناف مادر می رسد. کاملا قابل درک است که از این به بعد رحم مادر وزن و اندازه قابل ملاحظه ای خواهد داشت که درصورت قرار گرفتن بر روی سایر احشا از جمله کبد، آئورت، بزرگ سیاهرگ زیرین و … می تواند آنها را تحت فشار قرار دهد.

اگر تاکنون توجهی به طرز خوابیدن خود در دوران بارداری نداشته اید و حال از ماه چهار و پنج نیز عبور کرده اید، وقت آن رسیده که عادت خود را تغییر دهید. زیرا از هفته 20 و 24 بارداری به بعد یعنی از حوالی ماه پنج و شش، خوابیدن به پشت برای سلامتی شما و جنین تان خطر ساز خواهد بود. زیرا در این زمان رحم بزرگ و سنگین شما در هنگام خوابیدن به پشت بر روی بزرگ سیاهرگ زیرین قرار می گیرد و مانع از جریان مناسب خون در درون آن خواهد شد.

یک نکته مهم این است که با پیشرفت بارداری و آغار ماه های پنجم و ششم، رحم تا حدی بزرگ می شود که در صورت خوابیدن به پشت، تا حدی به دیافراگم مادر فشار می آورد که نفس کشیدن را برای او دشوار خواهد کرد. به همین ترتیب معمولا مادران با رسیدن به هفته های 24 و 28، دیگر در هنگام خوابیدن به پشت احساس راحتی نکرده و ناخود اگاه پوزیشن دیگری را برای یک خواب مناسب انتخاب می کنند.

 

در شروع بارداری خیلی از مادران باردار احساس خستگی می کنند و به خواب بیشتری نیاز دارند. ویار بارداری هم ممکن است این حالت خستگی را افزایش دهد. این حالت خستگی بیشتر به علت تغییرات هورمونی دوران بارداری است.

درهر حال به مادران باردار توصیه می شود بعد از غذای نیمروز حدود یک ساعت استراحت داشته باشند تا با خون رسانی بیشتر به معده، هضم غذای آنها بهتر انجام شود.

خانم ها در طول دوران بارداری بخصوص در سه ماهه اول بارداری احساس خستگی بیشتری می کنند و نسبت به قبل از بارداری به خواب بیشتری نیاز دارند. علائم اولیه بارداری مانند تهوع، سوزش معده، نیاز مکرر به دفع ادرار در طول شب، سوء هاضمه و … عواملی هستند که می توانند روی الگوی خواب مادر تاثیر گذارند. با ایجاد چند تغییر و اعمال چند ترفند در سبک زندگی می توان به بهبود خواب مادر در سه ماهه اول بارداری کمک کرد.

در این زمان ممکن است به دلایل فراوانی دچار مشکل کمبود خواب شوید که تقریبا تمامی آنها ناشی از تغییرات هورمونی بدن شما است و در حقیقت مدت زمانی طول خواهد کشید تا بدن شما با این تغییرات به شکل مناسبی تطابق پیدا کند. از جمله این دلایل می توان به حالت تهوع خصوصاً در اوایل صبح، ترس و اضطراب، سوزش معده، تکرر ادرار و … اشاره کرد.

اگر عادت دارید به پشت بخوابید، در ماه های اولیه بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. ولی با گذشت زمان و در ماه های بعدی نباید به پشت بخوابید. زیرا رحم در حال رشد به ماهیچه های کمر، ستون فقرات و شریان های اصلی خون که از طریق همین شریان ها خون در بدن شما و جنین جریان پیدا می کند فشار وارد می کند. به پشت خوابیدن باعث درد ماهیچه ها، ورم و هموروئید می شود. این حالت باعث سرگیجه ناشی از افت فشار خون می شود. فشار خون برخی از خانم ها در این حالت بالا رفته و باعث آپنه خواب می شود. خوابیدن به پشت در حالت نیمه نشسته و در صورتی که به چند بالش تکیه داده اید وضعیت مناسبی است و از سوزش معده نیز خودداری می کند.

سه ماهه اول بارداری بهترین زمان برای عادت دادن خود برای خوابیدن به پهلوی چپ است که بهترین حالت برای خوابیدن است.

بارداری دورانی است که احتمالا با آغاز آن همه چیز تغییر خواهد کرد. نوع رژیم غذایی، انجام کارهای روزانه، مدیریت کارهای منزل و حتی حالت خوابیدن. با وجود یک موجود کوچک در حال رشد در درون رحمتان شرایط هر ماه تغییر خواهد کرد. مثلا شاید یک پوزیشن برای خواب شما در سه ماهه اول بی خطر باشد، اما همان حالت در هنگام خواب در سه ماهه سوم سلامتی شما و جنینتان را به خطر اندازد.

درست است که در سه ماهه اول بارداری هنوز شکم شما بزرگ نشده و حتی شاید بتوانید بر روی شکمتان نیز بخوابید. اما توصیه می کنیم که از همین زمان، طرز خوابیدن صحیح را تمرین کنید تا با گذشتن از ماه چهارم و شروع ماه های پنج و شش مجبور نباشید که یکباره عادات مربوط به خوابیدنتان را تغییر دهید.

مادران باردار بهتر است به پهلوی چپ بخوابند، زیرا خون رسانی به رحم و جفت و نهایتا جنین بهتر انجام شود و رشد جنین بهبود می یابد. ضمنا استراحت به پهلوی چپ سبب کاهش ورم مادران می شود.

گاهی مادران باردار سوال می کنند که آیا هنگام بلند شدن از رختخواب احتمال پیچیده شدن بند ناف به دور گردن جنین وجود دارد. در پاسخ می توان گفت که پیچیده شدن بند ناف به دور گردن جنین به علت بلند بودن طول بند ناف می باشد و ارتباطی به طرز خوابیدن یا بلند شدن مادر ندارد.

بنابراین بهترین پوزیشن خواب در دوران بارداری بر روی پهلو و ترجیحا پهلوی چپ است. در این زمان خوابیدن به پهلوی راست سبب وارد شدن فشار به کبد نمی شود، زیرا هنوز رحم شما تا حدی بزرگ نشده است که بتواند به هیچ یک از ارگان ها فشار وارد کند، خوابیدن به صورت طاق باز و یا بر روی شکم نیز برای جنین مشکلی ایجاد نمی کند، اما توصیه می شود، با توجه به این که در ماه های بعد لازم است به طور کاملا جدی از خوابیدن به صورت دمر و طاق باز اجتناب کنید، از همین حالا شکل گیری این عادت جدید و درست را در خود تقویت کنید.

نکته بسیار مهم این است که در این زمان بدن تحت تاثیر تغییرات هورمونی قرار خواهد گرفت. بخشی از این تغییرات مربوط به شل شدن مفاصل و دردناک شدن آنها خصوصا در ناحیه لگن و کمر است. بنابراین اگر در این زمان به شیوه های نادرست خوابیدن همچون خوابیدن بر روی شکم ادامه دهید، به احتمال زیاد دردهای لگنی و کمر دردهای مداوم در ماه های بعد در انتظار شما خواهد بود.

یاد آوری می شویم که استراحت مطلق در بارداری ممنوع است زیرا در بارداری فاکتورهای انعقاد خون فعال تر از غیر بارداری است لذا شانس انعقاد و لخته شدن خون در عروق شخصی که استراحت مطلق دارد و فعالیت او کم است بسیار زیاد می شود.

حتی در زنان بارداری که لکه بینی دارند هم استراحت مطلق جایگاهی ندارد در انتهای سه ماهه دوم بارداری، مدت زمان خواب شبانه کاهش می یابد و معمولا زنان از اختلالات خواب شکایت می کنند. توصیه می شود در طول روز بخوابند و کمبود خواب را جبران کنند.

همچنین از شربت بنادریل (Diphenhydramine) می توانند در زمان خواب استفاده نمایند.

 

اگر عادت دارید به پشت بخوابید، در ماه های اولیه بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. ولی با گذشت زمان و در ماه های بعدی نباید به پشت بخوابید. زیرا رحم در حال رشد به ماهیچه های کمر، ستون فقرات و شریان های اصلی خون که از طریق همین شریان ها خون در بدن شما و جنین جریان پیدا می کند فشار وارد می کند. به پشت خوابیدن باعث درد ماهیچه ها، ورم و هموروئید می شود. این حالت باعث سرگیجه ناشی از افت فشار خون می شود. فشار خون برخی از خانم ها در این حالت بالا رفته و باعث آپنه خواب می شود. خوابیدن به پشت در حالت نیمه نشسته و در صورتی که به چند بالش تکیه داده اید وضعیت مناسبی است و از سوزش معده نیز خودداری می کند.

خوابیدن طولانی مدت به پشت در طول سه ماهه سوم بارداری با کاهش اکسیژن رسانی به جنین می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

از آنجایی که یافتن وضعیت مناسب خواب بخصوص در مراحل پایانی بارداری دشوار است به همین علت بسیاری از مادران باردار در این دوران از مشکل بی خوابی رنج می برند. بر اساس مطالعات صورت گرفته در دانشگاه اوکلند نیوزلند با نزدیک شدن به مراحل پایانی بارداری باید احتیاط بیشتری کرده و تا حد امکان از خوابیدن به پشت پرهیز کرد. علت این امر آن است که خوابیدن به پشت با کاهش گردش خون میان مادر و جنین می تواند منجر به تهدید جانی جنین شود.

محققان برای انجام این مطالعه که گزارش نهایی آن در نشریه فیزیولوژی به چاپ رسید به مطالعه و بررسی بر روی 29 مادری که بارداری سالم و بی عارضه ای داشته و آخرین سه ماه بارداری خود را سپری می کردند پرداختند. در این مطالعه داوطلبان شرکت کننده در تحقیق هر بار به مدت 30 دقیقه در موقعیت های مختلف خوابیده و محققان در خلال این فاصله زمانی سلامت مادر و جنین را در هر یک از شیوه های مختلف خواب مورد بررسی قرار دادند. به این ترتیب وضعیت سلامت همه مادران و نوزادان آنها تا هنگام زایمان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج این مشاهدات حاکی از آن بود که خوابیدن مادر به پشت باعث تغییر در ریتم ضربان قلب مادر و همچنین ایجاد تغییراتی در میزان فعالیت جنین می شود.

پروفسور پیتر استون سرپرست گروه تحقیق و استاد جنین شناسی دانشگاه اوکلند در این باره می گوید:” نظر ما بر این است که در این شیوه خواب فشار ناشی از رحم به ورید اجوف تحتانی (سیاهرگ بزرگی که خون را از اندام های تحتانی به سمت قلب می برد) سبب کاهش جریان خون در بدن مادر می شود. البته باید خاطر نشان کرد که این مساله در مادرانی که بارداری سالم و بدون عارضه ای دارند، معمولا خطری ایجاد نمی کند، بلکه صرفا در صورتی منجر به مرده زایی خواهد شد که سایر عوامل خطر ساز مانند بیماری های زمینه ای نیز در مادر وجود داشته باشند.”

بر این اساس محققان به کلیه مادران باردار توصیه می کنند که در هنگام استراحت به پهلوی چپ خود بخوابند. زیرا دیواره شریان آئورت بسیار محکم تر بوده و امکان فشرده شدن آن کمتر است.

 

 

مطالعه بیشتر:

1- آیا بی خوابی در دوران بارداری به جنین آسیب می رساند؟

2- مشکلات بی خوابی در بارداری

3- عوارض بی خوابی در بارداری

4- شایعترین علل بی خوابی در دوران بارداری

5- زمان خواب جنین در شکم مادر

خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

اگر عادت دارید به پشت بخوابید، در ماه های اولیه بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. ولی با گذشت زمان و در ماه های بعدی نباید به پشت بخوابید. زیرا رحم در حال رشد به ماهیچه های کمر، ستون فقرات و شریان های اصلی خون که از طریق همین شریان ها خون در بدن شما و جنین جریان پیدا می کند فشار وارد می کند. به پشت خوابیدن باعث درد ماهیچه ها، ورم و هموروئید می شود. این حالت باعث سرگیجه ناشی از افت فشار خون می شود. فشار خون برخی از خانم ها در این حالت بالا رفته و باعث آپنه خواب می شود. خوابیدن به پشت در حالت نیمه نشسته و در صورتی که به چند بالش تکیه داده اید وضعیت مناسبی است و از سوزش معده نیز خودداری می کند.

خوابیدن طولانی مدت به پشت در طول سه ماهه سوم بارداری با کاهش اکسیژن رسانی به جنین می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

از آنجایی که یافتن وضعیت مناسب خواب بخصوص در مراحل پایانی بارداری دشوار است به همین علت بسیاری از مادران باردار در این دوران از مشکل بی خوابی رنج می برند. بر اساس مطالعات صورت گرفته در دانشگاه اوکلند نیوزلند با نزدیک شدن به مراحل پایانی بارداری باید احتیاط بیشتری کرده و تا حد امکان از خوابیدن به پشت پرهیز کرد. علت این امر آن است که خوابیدن به پشت با کاهش گردش خون میان مادر و جنین می تواند منجر به تهدید جانی جنین شود.

محققان برای انجام این مطالعه که گزارش نهایی آن در نشریه فیزیولوژی به چاپ رسید به مطالعه و بررسی بر روی 29 مادری که بارداری سالم و بی عارضه ای داشته و آخرین سه ماه بارداری خود را سپری می کردند پرداختند. در این مطالعه داوطلبان شرکت کننده در تحقیق هر بار به مدت 30 دقیقه در موقعیت های مختلف خوابیده و محققان در خلال این فاصله زمانی سلامت مادر و جنین را در هر یک از شیوه های مختلف خواب مورد بررسی قرار دادند. به این ترتیب وضعیت سلامت همه مادران و نوزادان آنها تا هنگام زایمان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج این مشاهدات حاکی از آن بود که خوابیدن مادر به پشت باعث تغییر در ریتم ضربان قلب مادر و همچنین ایجاد تغییراتی در میزان فعالیت جنین می شود.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

پروفسور پیتر استون سرپرست گروه تحقیق و استاد جنین شناسی دانشگاه اوکلند در این باره می گوید:” نظر ما بر این است که در این شیوه خواب فشار ناشی از رحم به ورید اجوف تحتانی (سیاهرگ بزرگی که خون را از اندام های تحتانی به سمت قلب می برد) سبب کاهش جریان خون در بدن مادر می شود. البته باید خاطر نشان کرد که این مساله در مادرانی که بارداری سالم و بدون عارضه ای دارند، معمولا خطری ایجاد نمی کند، بلکه صرفا در صورتی منجر به مرده زایی خواهد شد که سایر عوامل خطر ساز مانند بیماری های زمینه ای نیز در مادر وجود داشته باشند.”

بر این اساس محققان به کلیه مادران باردار توصیه می کنند که در هنگام استراحت به پهلوی چپ خود بخوابند. زیرا دیواره شریان آئورت بسیار محکم تر بوده و امکان فشرده شدن آن کمتر است.

 

مطالعه بیشتر:

1- بهترین روش خوابیدن در سه ماهه اول بارداری

2- از خوابیدن به پشت در بارداری خودداری کنید

3- عوارض خوابیدن روی شکم در دوران بارداری

4- آیا خوابیدن روی شکم در دوران بارداری مجاز است؟

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

سه ماهه دوم بارداری ،معمولا برای زنان مناسب است “همه چیز عادی شده و هرچیزی با سرعت قبل تغییر نمی کند.”لی ،توضیح داد که تغییرات هورمونی، که در طول سه ماهه اول سیر صعودی دارند، در سه ماهه دوم کاهش یافته و در سه ماهه سوم دوباره دچار شیب افزایشی می شوند. در طول سه ماهه دوم، ممکن است در یک شب تغییرات رخ دهد ، در برخی زنان باردار، به خصوص اگر آنمی و سطح آهن پایین داشته باشند، ممکن است سندرم پای بیقرار در ساعات بعد از ظهر در سه ماهه دوم و در سه ماهه سوم افزایش یابد. این وضعیت، که در آن پا احساسی مانند گزگز و خواب رفتگی دارد، می تواند ،در حالی که نشسته و یا دراز کشیده اید و ممکن است خیلی راحت نباشید، رخ دهد.

اغلب، تنها تسکین این مشکل پیاده روی است، اما پس از آن یک زن ممکن است قادر به خواب رفتن نباشد ، سوزش سر دل، یک مشکل دیگر است که می تواند زنان را در شب بیدار نگه دارد. همانطور که بارداری پیشرفت کند و رحم زن بزرگتر شود، ممکن است بر شکم فشار آورده و فرد احساس سوزش بیشتری را، تجربه کند. خوابیدن بر پهلوی سمت چپ، همراه با خم کردن زانو ممکن است حالتی مناسب برای زنان مبتلا به سوزش سر دل در دوران بارداری باشد.

بعضی از زنان نیز ممکن است رختخواب خود را بالا ببرند، و یا با گذاشتن سرشان بر روی بالش های بیشتر ،برای تسکین وعقب کشیدن سوزش سر دل اقدام کنند بسیاری از زنان می گویند که خوابی عجیب و غریبی را در رابطه با نوزاد خود در دوران بارداری دیده اند. اگر چه بسیاری از زنان رویای عجیب و غریب را گزارش می کنند، نتایج تحقیقات هیچ تفاوتی در خواب های دیده شده در سه ماهه دوم در مقایسه با خواب های پیش از بارداری زن ،نشان نمی دهد ، ممکن است، زنان بتوانند رویای خود را بهتر در دوران بارداری به خاطر بسپارند، زیرا اغلب در فواصل کم بیدار می شوند.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

یک مطالعه نشان می دهد، که در اواخر دوران بارداری، زنان گزارش می کنند که کیفیت کلی خواب آنها بسیار پایین بوده است، آنها با مشکل به خواب نرفتن دست و پنجه نرم می کنند، و تعداد بیداری های شبانه و صبحگاهی آن ها نسبت به اواسط بارداری افزایش می یابد. همانطور که شکم فرد باردار افزایش حجم می یابد، جنین بزرگتر و فعالتر می شود، لی، پیشنهاد می کند که زنان باردار در موقعیتی راحت که خود می توانند پیدا کنند، استراحت کنند اما او همچنین توصیه می کند که مادران، اگر می توانند تا حد امکان درست تکیه دهند، زیرا رحم سنگین شده و می تواند بر روی سلسله اعصاب تعبیه شده در ستون فقرات و در یک ورید بزرگ (وانازیرین) که خون بین پایین تنه و قلب را پمپاژ می کند، تحت فشار قرار گیرد.

بنیاد ملی خواب نیز ،توصیه می کند که زنان باردار برروی پهلوی چپ خود بخوابند، چرا که این امر می تواند جریان خون و مواد مغذی را به جنین در حال رشد و قلب، و رحم و کلیه های فرد باردار را بهبود بخشد. لی، توصیه می کند از تعدادی بالش استفاده کنید، تا راحت تر باشید، یکی را بین زانو، یکی زیر شکم و یکی پشت برای تکیه دادن به آن و از بین بردن درد قرار دهید.

در خرگوش ها نیز در سه ماهه سوم بارداری به دلیل افزایش وزن و تراکم مخاط بینی خرناس بیش از حد معمول است ، او توصیه کرد که زنان مبتلا به آبریزش غلیظِ بینی از تامپون بینی استفاده کنند، تا به باز کردن بینی خود و بهبود تنفس شبانه خود کمک کنند. یک مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به خروپف در دوران بارداری در معرض خطر ببیشتری بخاطر فشار خون بالا و پریکلامپسی، در مقایسه با مادرانی که خرخر نمی کنند، هستند.

 

تقریباً 50 درصد زنان باردار، به ویژه در شش ماه آخر بارداری، با مشکل خواب مواجه می­شوند. حتی اگر پیشتر هم مشکل خواب نداشته اید، در این دوره ممکن است حالت ­های مورد

علاقه خوابیدنتان نیز بی فایده باشند. در ادامه به راه حل این مشکل پرداخته­ ایم.

چندین دلیل وجود دارند که خواب شبانه راحت در سه ماهه نخست بارداری را به چالش می­کشند. افزایش میزان پروژسترون، تغییرات بدن، حالت تهوع، کمردرد و ادرار شبانه مکرر از جمله این عوامل هستند.

بهترین حالت خوابیدن به پهلو است. در واقع خوابیدن روی پهلوی چپ بسیار بهتر است چرا که جریان خون و مواد مغذی دریافتی جنین افزایش می­یابد.

 

خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

یکی از بدترین حالت­ ها خوابیدن روی شکم است، چرا که منجر به درد کمر و گرفتگی عضلات گردن می­شود. همچنین، خوابیدن به پشت، مشکل آفرین است چرا که باعث می­شود رحم به سیاهرگ بزرگ فشار وارد کند. این دو حالت جریان خون به سمت جنین را کاهش داده و منجر به گیجی و حالت تهوع فرد می­شود.

با به کارگیری راهکارهای مفید زیر می­توانید در دوران بارداری خواب آرام داشته باشید:

اگرچه در سه ماهه دوم بارداری مشکلات کمتری خواهید داشت، باز هم ممکن است با مشکل خواب مواجه شوید.

در این دوره نیز خوابیدن به پهلو می­تواند بهترین حالت برای شما باشد. خوابیدن روی پهلو سمت چپ نیز می­تواند عملکرد کلیه را بهبود بخشیده و جریان مواد مغذی دریافتی توسط جفت جنین را تقویت می­کند.

خوابیدن به پهلو در دوران بارداری

با قرار دادن بالش بین پاها یا زانوها، احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. اگر کمردرد دارید، سعی کنید زیر کمر و شکم خود بالش بگذارید. این کار می­تواند فشار وارد بر کمرتان را کاهش دهد.

اگر هنگام بیدار شدن متوجه شویم روی پهلوی سمت راست یا به پشت خوابیده­ایم چه باید کرد؟

نگران نباشید، خوابیدن به پهلوی راست اگرچه توصیه نمی­شود اما مشکلی به وجود نمی­آورد. خوابیدن به پشت نیز نمی­تواند مشکل بسیار بزرگی برای جنین به وجود آورد. در این موارد به آرامی به حالت مناسب خود بازگشته و بخوابید.

با عملی کردن این راهکارها در سه ماهه دوم بارداری خواب آرام داشته باشید:

سه ماهه سوم بارداری می­تواند مشکل ­ترین دوران برای خواب شبانه باشد. شکم بسیار بزرگتر شده است و یافتن پوزیشن راحت برای خواب دشوار است.

طبق معمول، خوابیدن به پهلو بهترین پوزیشن برای زنان باردار است. اگرچه خوابیدن روی پهلوی سمت چپ بهترین پوزیشن است، خوابیدن روی پهلوی سمت راست احساس بهتری خواهد داشت.

به یاد داشته باشید که برای احساس راحتی بیشتر، زیر برآمدگی شکم و بین زانوها، و به ویژه اطراف لگن بالش بگذارید.

اگر در سه ماهه سوم بارداریتان با مشکل بی­خوابی مواجه شده ­اید، عوامل متعددی وجود دارند که در این قضیه نقش دارند.

با عملی کردن این راهکارها در ماه­ های پایانی بارداری می­توانید خواب آرام ­تری داشته باشید:

خوشبختانه کمبود خواب تأثیر مخربی روی جنین ندارد. با این­ حال استرس و خستگی ناشی از بی­خوابی، می­تواند احتمال نیاز به سزارین را افزایش دهد. به همین خاطر است که عملی کردن تمامی مراحل فوق برای داشتن خواب مناسب در دوران بارداری اهمیت دارد.

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

 

مادران باردار باید سعی کنند به پشت نخوابند زیرا بهترین حالت خوابیدن برای سلامت جنین، خوابیدن به سمت پهلو است. در این حالت جنین خیلی آرام و بدون تحرک درون رحم باقی می ماند.

تحقیقات نشان می‌دهد عادت به پشت خوابیدن در طول بارداری می‌تواند موجب خطر مرده‌زایی شود. به نظر می‌رسد برای خانم‌های باردار با شکمی برآمده و بزرگ خوابیدن به پشت می‌تواند یکی از طبیعی‌ترین روش‌های خوابیدن باشد.

اما تحقیقات اخیر حاکی از آن است که این شیوه خوابیدن می‌تواند برای سلامت جنین خطرساز باشد. خوابیدن به پشت آن هم در اواخر بارداری موجب کم شدن فعالیت جنین می‌شود و در نهایت این امر می‌تواند باعث مرده به دنیا آمدن نوزاد قبل از زمان طبیعی تولد شود. درحالیکه خوابیدن به پهلو هم برای سلامت مادر و هم برای سلامت نوزاد از هر لحاظ ایمن‌ و سالم‌تر است. با انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، شب‌ها ۳۰ خانم باردار بوسیله دوربین‌های مادون قرمز زیر نظر گرفته شدند و وضعیت و شیوه خواب آن‌ها در طول ۳۴ تا ۴۸ هفته بارداری تحت نظر قرار گرفت و به وسیله دستگاه ECG (الکتروکاردیوگرام) ضربان قلب مادر و نوزاد به دنیا نیامده هر دو ضبط و مورد بررسی قرار گرفت.

نتیجه آزمایش به طرز شگفت‌انگیزی مشخص کرد، تنها زمانی که مادر به پهلو می‌خوابد جنین در سالم‌ترین شکل و حالت ممکن قرار دارد چه به پهلو راست و یا پهلو چپ. اما در مقایسه با مادرانی که به پشت می‌خوابیدند، در این حالت نوزادان خیلی آرام و کم تحرک درون رحم باقی می‌ماندند.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

نکته مهم‌ دیگر اینکه در شرایطی که وضعیت خود جنین هم عادی و طبیعی نباشد یعنی جنین دچار مشکلاتی مثل عدم رشد مناسب باشد به هیچ وجه قادر نخواهد بود عوارض ناشی از به پشت خوابیدن مادر را تحمل کند و احتمال اینکه در نهایت از دست برود وجود خواهد داشت. توصیه می‌شود با مدارک و شواهد به دست آمده تا جایی که امکان دارد مادران از این شیوه خوابیدن به خصوص در اواخر دوره بارداری امتناع کنند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

دکتر جرج سعاده، مدیر پزشکی مادر و جنین در دانشگاه واحد پزشکی تگزاس در گالوستون می گوید: “باید این نتایج را با احتیاط تفسیر کنیم “.

سعاده که در تحقیق یادشده نقشی نداشته است، اظهار می کند: “نمی توان نتیجه گرفت که خوابیدن به پشت باعث مرده زایی جنین می شود یا مثلا به بغل خوابیدن از این امر جلوگیری می نماید”.

البته دکتر سعاده اظهار می دارد که نقش احتمالی خوابیدن به پشت در این امر قابل تامل است و باید آنرا در نظر گرفت. وی در شرح این موضوع می گوید: خوابیدن به پشت ممکن است آپنه خواب را افزایش بدهد، در این صورت نفس کشیدن در سرتاسر شب مدام با وقفه مواجه شده و دوباره شروع می شود و اگر جنین آسیب پذیر باشد، این میزان اکسیژن کاهش یافته می تواند احتمال مرده زایی را افزایش بدهد.

 

 

خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

دکتر آدرینه گوردن محقق ارشد در تحقیق مذکور به طورکلی امکان اثرگذار بودن وضعیت خواب بر مرده زایی را تایید می کند، البته احتمالا صرفا درصورتی اینگونه است که سایر عوامل خطر نیز، مثل اختلال در رشد جنین، وجود داشته باشند.

گوردون، متخصص نوزادان در بیمارستان سلطنتی شاهزاده آلفرد در سیدنی استرالیا می گوید: “مرده زایی جنین بسیار پیچیده تر از صرفا یک عامل موثر است”.

 وی ادامه می دهد اگر وضعیتِ خواب  مادر واقعا اثرگذار باشد، آنگاه عامل مهمیست، زیرا می توان تغییرش داد. 

مرده زایی جنین اشاره به از دست دادن حاملگی بعد از هفته بیستم دارد. با توجه به آمار موجود، تقریبا یکی از هر 160 حاملگی منجر به مرده زایی می شود که از جمله دلایل آن نقصان مادرزادی، رشد ضعیف جنین و مشکلات مربوط به جفت و سایر دلایل می باشد.

زنان سیگاری یا زنانی که فشار خون بالایی دارند در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران قرار دارند، اما بنا به گفته دکتر سعاده، برخی اوقات هم دلیل مشخصی برای این اتفاق وجود ندارد.

به منظور بررسی رابطه احتمالی میان وضعیت خواب با خطر مرده زایی، تیم گوردون 103 زن را که جنین خود را در هفته های آخر بارداریشان (بعد از هفته 31 بارداری) مرده به دنیا آورده بودند و نیز 192 زن بارداری را مورد بررسی قرار دادند که در سه ماهه سوم بارداری قرار داشتند.

 

براین اساس، تیم یادشده متوجه شدند که از میان زنانی که جنین خود را مرده بدنیا آورده بودند، تقریبا 10 درصد اظهار داشتند که در طول بارداری و ماه آخر به پشت خود می خوابیده اند. این میزان در زنانی که بارداری سالمی داشتند صرفا 2 درصد را شامل می شد.

 

وقتی محققان سایر عوامل از قبیل استعمال دخانیات و وزن بدن زنان را هم درنظرگرفتند، همچنان متوجه شدند که خوابیدن به پشت با خطر روبه فزونی مرده زایی جنین ارتباط داشته است.

دکتر هالیت پینار مدیر پاتولوژی پیش از تولد و کودکان در بیمارستان زنان و نوزادان در پراویدنس رود آیلند، عوامل خطرزای بالقوه در مرده زایی جنین را مطالعه می کند. 

وی می گوید بنابر آنچه در تحقیقات خود بدان دست یافته است، رشد ناقص جنین یکی از “عوامل عمده خطرِ” مرده زایی جنین است (رابطه ای که تیم گوردون نیز در بررسی های اخیر خود متوجه آن شدند).

 

پینار می گوید: در ارتباط با وضعیت خوابیدن، یافته های اخیر سوال جالبی را به ذهن متبادر می سازد.

 طبق نظر وی، به پشت خوابیدن زنان در دوران بارداری، کم شدن جریان خونی که به سمت جنین می رود را “امکان پذیر” میکند.

 اما وی خاطر نشان می کند “بدون انجام اندازه گیری عینی مثلا اندازه گیری میزان جریان خونی که به جفت و  نوزاد می رسد، نمی توان این نظر را با قطعیت قبول کرد”.

 بنا به گفته وی “فکر نمی کنم فعلا بتوانیم به نتیجه ای در مورد اثرگذاری وضعیت خواب بر مرده زایی جنین دست پیدا کنیم و پیشنهادی در این رابطه ارائه بدهیم.”

 گوردون و سعاده تصدیق می کنند که هنوز برای ارائه هرنوع پیشنهاد جامعی خیلی زود است.

 سعاده ادامه می دهد: “زنان نباید از نتیجه این یافته ها نگرانی به خود راه دهند و اگر خانمی جنین خود را از دست داده است مطمئنا نباید به خاطر خوابیدن خود بر پشت در دوران بارداری احساس گناه کند”.

اما آیا برای در امان ماندن زنان باید به پهلو بخوابند؟ سعاده می گوید این کار لزوما نیاز نیست. وی اشاره می کند که خوابیدن در این وضعیت می تواند بالقوه موجب لخته شدن خون در پاها شود.

به گفه وی “زنان باید به هر وضعیتی که برایشان راحت تر است بخوابند.”

اما بنا به گفته متخصصان اگر خانمی در مورد وضعیت خوابیدنش نگرانی هایی دارد، بایستی با دکتر خود مشورت کند.

اشتراک

اینجانب فعالیت خود را به عنوان مترجم از سال 88 و با همکاری با انتشارات طاهریان آغاز کردم .و سپس به عنوان کارمند مترجم با شرکت های مختلفی همکاری داشته ام . در این میان لازم به ذکر است که فعالیت های اینجانب علاوه بر ترجمه کتاب (در آخرین مورد نشر آوند دانش)شامل ترجمه مقالات ، همکاری به عنوان مترجم شفاهی در دوره ها و سمینارهای مختلف و کار به عنوان مسئول مکاتبات و مکالمات خارجی شرکت توسعه اطلاعات بوده است .علاوه بر زبان انگلیسی ، آشنایی متوسط با زبان های اسپانیولی و ترکی استانبولی را نیز دارا می باشم .

 

در حال حاضر، باکتریِ مقاوم در برابر آنتی بیوتیک (MRSA) در طول سال باعث مرگ هفتصد هزار نفر می شود. دانشمندان نگران این موضوع هستند که این آمار در سال 2050 به رقم هولناک ده میلیون نفر در سال برسد. در این بین دانشجویی 25 ساله از دانشگاه ملبورن بنام خانم «شو لام» باور دارد که راه حل را یافته است. او توانست راهی را کشف کند که مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها در باکتری ها را از بین ببرد و اینکار را بدون استفاده از آنتی بیوتیک ها انجام داده است. وی با موفقیت کامل یک مشکل بزرگ در تست های آزمایشگاهی را با استفاده از یک «پلیمرِ ستاره ای شکل» که باعث شکاف در سلولها می شود، برطرف کرده است. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه باشید…

تصور کنید که ایمپلنتهای استخوانی آینده از ذرات ریزی از گرافن که با هم جوش خورده اند و به ماده ای جامد تبدیل شده اند، ساخته شوند! این مهم بر اساس مطالعه ای که توسط دانشمندان دانشگاه رایس انجام گرفته امکانپذیر است. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه باشید…

تحقیق جدیدی که مسئولیت آنرا دانشمندان کینگ کالج لندن و دانشگاه بریستول برعهده داشتند مشخص کرد که رژیمهای پرچرب و پرقند در طول بارداری با بروز علائم اختلال کم توجهی (ADHD) در کودکان مرتبط است. این مطالعه در ژورنال Child Psychology and Psychiatry منتشر گردیده و اولین مطالعه در نوع خود است که بیان می کند مشکلات رفتاری کودک و همچنین اختلال کم توجهی و بیش فعالی بخاطر تاثیر مستقیم رژیم غذایی ناسالم مادر مخصوصاً در زمان بارداری است. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه باشید…

محققان موفق شدند طی یک درمانِ آزمایشی در موشهای مبتلا به دیابت، رگهای جدیدی را تولید کنند. این درمان در نهایت می تواند به افرادی که به بیماریهای عروقی مبتلا هستند، امیدهای تازه ای بدهد. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه شوید…

سویلنت 2 هم صبحانه است، هم نهار و هم شام، آنهم بصورت یک نوشیدنی. «سویلنت کافی اِست» برای تامین کافئین و داشتن طعم شکلات، در خودش کمی قهوه دارد. 20 درصد از آنرا ماکروناترینت تشکیل شده تا مواد مغذی روزانه شما را تامین کند. همچنین با اضافه کردن روغنهای موجود در برگه هلو، عصاره های سویا و آمینو اسیدهای موجود در چای سبز در نهایت معجونی برای صبحانه شما آماده می کند که با انرژی فوق العاده صبح خود را آغاز کنید.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

بقای انسانی در گرو تنفس، دریافت انرژی کافی برای حرکت، تغذیه و تولید مثل است. در واقع همه جانداران زنده اعم از خشکی زی یا دریازی هم شامل همین قانون هستند. تأسف آور آنکه بیشتر موجودات دریازی، برای انطباق با این قانون در آینده با مشکل روبرو خواهند شد.

در ماه ژوئن سال 2014 میلادی، بیمارستان هارتلند واقع در شهر بیرمنگام شیوع عفونت سالمونلا را گزارش داد. این عفونت 30 بیمار و کارمند را در دو بخش مورد حمله قرار داده بود و در دراز مدت بین بیماران دو بخش مجاور نیز گسترش یافته بود. مسمومیت غذایی سالمونلا در تخم مرغ و مرغ های نپخته یافت می شود و اگر چه شیوع آن رایج است ولی در محیط های بیمارستانی به ندرت ظاهر می شود.

یکی دیگر از باریکترین گوشی های هوشمند جهان توسط TENNA در چین گواهینامه گرفت. در حالی که گوشی هوشمند ویوو X5Max s با قطر 7.29 میلی‌متر جزو گوشی‌های باریک به حساب می‌آید‌، اما با مدل مشابه و باریک‌تر خود یعنی ویوو X5Max با قطر 4.75 میلی متر فاصله‌ی زیادی دارد. اما باتری قدرتمندتر این محصول، آن را از مدل بسیار باریک تر خود متمایز می سازد.

یکی از فضانوردان ایستگاه بین المللی فضایی دوربین این ایستگاه را برای گرفتن تصویری زیبا از دریای مدیترانه شمالی تنظیم کرده بود، اما به جایش موفق به گرفتن تصویر منحصر به فردی ناشی از انعکاس نور ماه بر سطح دریا شد.

تست های فورد نشان می دهد استفاده از لیدار برای یکی از خودروهای تحقیقاتی بی سرنشین این شرکت به منظور جهت یابی در تاریکی کافی است.

عضویت در خبر نامه کویآخرین اخبار علمی دنیا را در ایمیل خود دریافت کنید


نام:


ایمیل:


برداشت ، بازنشر و استفاده از مطالب سایت بصورت کامل و یا صرفا بخشی از یک مطلب صرفا باقرار دادن لینک آن مطلب (Hyperlink) مجاز می باشد .

خوابیدن در بارداری مهم است. اما برای بیشتر خانم ها دردسر ساز شده است  که چگونه بخوابم و به پهلو چپ بخوابیم یا به پهلو راست بخوابم، خوابیدن بصورت طاق باز مجازه؟ در طول دوران بارداری وقتی شما به رختخواب می روید ممکن است تا زمانی که به خواب روید تقلا و کش و قوس زیاد داشته باشید. متاسفانه یک موقعیت درست خواب در دوران بارداری زیاد دوام نمی آورد و بدن شما به آن عادت میکند و شما بعد از یه مدت باید دوباره به شکل دیگری بخوابید. دلایل زیادی برای بد خوابیدن در دوران بارداری وجود دارد و تقریبا همه مادران هنگام خوابیدن درگیر هستند. در این مقاله طرز درست خوابیدن را در دوران بارداری به شما معرفی می کنیم:

چرا وضعیت خوابیدن در بارداری مشکل شده است؟

دلایل اذیت شدن شما در هنگام خواب در دوران بارداری

عوارض کم خوابیدن در دوران بارداری

طرز درست خوابیدن در ماه های مختلف بارداری

خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

بهترین طرز خوابیدن در دوران بارداری

از چه نوع خوابیدن در دوران بارداری باید پرهیز کرد؟

وقتی شما باردار هستید تغییرات زیادی در بدن شما اتفاق می افتد. این تغییرات باعث ایجاد نا خوشی هایی در شما میشود که یکی از آنها در هنگام خواب است.

در سه ماهه اول بارداری بدن شما دچار تغییرات جدید شده است و ممکن است باعث کم خوابی شما شود، مواردی که باعث این کم خوابی شده است شامل:

بهترین زمان برای چرت زدن شما بین ساعت 2 تا 4 بعدازظهر است. بهتر است دو بار هر بار 30 دقیقه بخوابید تا اینکه یک ساعت بطور پیوسته خواب باشید

از ساعت 6 عصر به بعد مصرف مایعات را به صفر نرسانده اما آن را محدود کنید.

کراکر درمان خوبی برای بیماری صبحگاهی است.

ورزش کردن در دوران بارداری بسیار مفید است اما در هنگام عصر و یا شب باعث بی خوابی میشود پس ورزش را صبح زود انجام دهید.

در سه ماه دوم بارداری شما ممکن است نگران باشید و خواب شما مختل شده باشد به دلایل زیر:

در این ماه بدلیل یزرگ شدن شکم شما سخت تر به خواب می روید اما دلایل دیگری هم وجود دارد:

راه حل پیشنهادی برای خوابیدن در سه ماهه سوم بارداری

بهترین طرز خوابیدن در بارداری حالت ” SOS” است و همانطور که در تصویر میبینید به معنای خوابیدن به پهلو است که بهتر از آن خوابیدن به پهلوی چپ است. خوابیدن به پهلو چپ باعث افزایش خونرسانی و مواد مغذی بیشتر به جفت و بدن جنین شما میشود. پاها و زانو خود را خمیده کرده و یک بالش را در بین پاهای خود قرار دهید.

 – اگر شما درد پشت دارید، بهترین حالت برای شما همین حالت است اما بهتر است که بالش را زیر شکم خود قرار دهید.

– اگر شما سوزش سر دل در شب دارید. بالش را زیر سر خود قرار دهید و پاها را کاملا به حالت کشیده درآورید.

– در اواخر بارداری که کوتاهی نفس دارید به پهلو خوابیدن شما را کمک خواهد کرد.

این پیشنهادات شاید به ظاهر خیلی راحت بنظر نرسند بویژه اگر شما عادت دارید که به پشت و یا سر معده بخوابید. در تمام طول شب به یک حالت نخوابید و مدل خوابیدن خود را در طول شب تغییر دهید.

اگر چنین اتفاقی بیفتد نگران نباشید. سعی کنید به پهلو بخوابید، اما فقط به خاطر تغییر حالت خواب در طول شب از خواب بیدار نشوید. باید به بدن اجازه دهید کاری که راحت تر است و از آن لذت می برد را انجام دهد.

تنش ها و ناراحتی های حاملگی باعث می شود در هنگام خواب بیشتر اذیت شوید. علاوه بر این، داروهای خواب را نمی توانید در دوران بارداری مصرف کنید. بنابراین از این روش های طبیعی برای خوابیدن استفاده کنید:

اگر به طور معمول به پشت یا روی شکم می خوابید، خوابیدن به پهلو می تواند چالش انگیز باشد. خوشبختانه، برخی از چیزهایی که می توانید انجام دهید، آسان تر خوابیدن و خوابیدن به پهلو است.  از بالشتک بدن استفاده کنید. بالشتک بدن، یا بالش بارداری، یک بالش بلند است که زیر شکم و بین پاها قرار می دهید. این بالشت از شکم و پشت کمر حمایت می کند. شما همچنین می توانید یک بالش های بدن دیگر در کنار پشت خود قرار دهید تا از غلت زدن جلوگیری شود.

حالت خوابیدن در سه ماهه سوم مهم است، زیرا اگر به پشت بخوابید وزن ترکیبی جنین و رحم باعث فشار بر اندام های دیگر بدن شما می شود. محققان به طور خاص نمی دانند دقیقا چه چیزی باعث افزایش خطر تولد نوزاد مرده می شود، اما موارد زیر در این مسئله نقش بازی می کنند:

مطالعات اخیر نشان داده است هنگامی که یک زن در اوایل بارداری به پشت می خوابد (در مقایسه به بغل خوابیدن)، جنین فعالیت کمتری دارد و تغییراتی در الگوهای ضربان قلب او ایجاد می شود. به نظر می رسد این مسئله به خاطر کاهش سطح اکسیژن منتقل شده به جنین می باشد.

تحقیقات بر روی حالت به خواب رفتن می باشد و در خصوص حالت خوابیدن در طول شب نمی باشد. اگر بیدار شدید و به پشت خوابیده بودید، حالت خود را تغییر داده و ب پهلو دراز بکشید. ما نمی توانیم حالت خواب خود را در طول شب کنترل کنیم.

در اولین روزهای بارداری، خوب است روی شکم بخوابید. شکم شما تا سه ماهه دوم بارداری خود را نشان نمی دهد و خوابیدن بر روی شکم ناراحت کننده نیست. در سه ماهه سوم، شکم شما بزرگ است و این حالت خوابیدن دشوار است. با این حال، اگر در حالت خوابیده بر روی شکم از خواب بیدار شدید، نگران نباشید، فقط به پهلو بخوابید.

تحقیقات نشان داده است در سه ماهه سوم (پس از هفته 28  بارداری) به پشت خوابیدن باعث افزایش خطر تولد نوزاد مرده می شود. توصیه می شود در سه ماهه سوم بارداری به پهلو بخوابید زیرا این امر برای جنین امن تر است. این توصیه مربوط به هر قسمت از خواب است، از جمله:

نمی خواهیم در مورد این مسئله نگران باشید. اگر حاملگی شما بدون عارضه باشد خطر زایمان نوزاد مرده بسیار کم است (1 نوزاد در 200 نوزاد). به پهلو خوابیدن این خطر را بسیار کاهش میدهد.

منبع: momjunction.com

خسته نباشی خانم دکتر. ببخشید من باردارم و هفته 26 بارداری هستم. آیا برای جابجا شدن باید کاملا بشینم. اینقد این خوابیدن تو بارداری منو اذیت کرده همش میترسموشبها خوابم نمیبره کمکم کنید همش میترسم جفت دور گردن جنین گره بخوره

سلام شادی جان خیر نیاز به نشستن و سبب جابجا شدن نیست شما باید به آرامی پهلو به پهلو شوید. دروران بارداری به اندازه کافی استرس زا هست پس شرایط خوابیدن را برای خودتان سخت نکنید.

سلام ببخشید یه سوال درباره خوابیدن در بارداری برام پیش اومده من اصلا پهلو نمی تونم بخوابم. فقط بصورت طاق باز می خوابم شنیدم جفت ممکنه دور گردن بچه پیچ بخوره و براش خطرناک باشه.میخواستم بدونم چقد درسته و اینکه من حتما در بارداری باید به پهلو بخوابم. مممنونم از پاسخ شما

سلام عزیزم. بهترین حالت خوابیدن در بارداری پهلوی چپ است که خونرسانی به جنین را بیشتر میکند.اما در ماههای اول بارداری و تا زمانی که شکم خیلی بزرگ نشده است میتواند در هر موقعیتی که راحتتر هستید، بخوابید. در ماههای آخر بارداری به دلیل بزرگ شدن شکم، خوابیدن بصورت طاق باز و یا روی شکم سخت خواهد بود و بهتره که به پهلو خوابیده شوید. در ماههای آخر باید پهلو به پهلو شدن به آرامی انجام شود اما نیاز نیست که بلند شوید و بعد به پهلو بخوابید.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

من که هنوز باردار نیستم سخت می خوابم، خدا بخیر کنه

دوران بارداری

هنگامی که شما در دوران بارداری به سر می برید تغییرات عمده ای در بدن شما رخ میدهد و این تغییرات نهایتا منجر به این میشوند که مجبور باشید برخی عادات را ترک کنید خصوصا اصلاح عادات نحوه “خوابیدن در بارداری” بسیار مهم است.

برخی از این تغییرات که در دوران بارداری اتفاق می افتند عبارتند از :

این عوامل میتوانند باعث شوند شما نتوانید حالت یا پوزیشن خوابی را که در گذشته به آن عادت کرده اید را داشته باشید.

از هفته 20 به بعد ملزم هستید حتما به پهلو و بخصوص پهلوی چپ بخوابید.خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری

در مواقع لزوم فقط به مدت 10 دقیقه مجازید بر روی کمر بخوابید.

 

بهترین وضعیت خوابیدن در دوران بارداری حالت SOS ( مخفف Sleep On Side ) است که به معنی خوابیدن به پهلو است. یعنی در این صورت میتوانید به پهلوی راست و یا به پهلوی چپ بخوابید ولی بین این دو وضعیت، خوابیدن به پهلوی چپ بهتر است.

*** تحت هیچ عنوان در ماه های انتهایی هنگام خوابیدن در بارداری غلت نزنید بلکه به آرامی بچرخید. این کار به چرخیدن بند ناف به دور جنین منجر نمی شود و عواقب خطرناکی ندارد. اگر طی شب نیاز داشتید جهت خوابیدن را تغییر دهید باید ابتدا از سر و بعد قسمت های دیگر و به ترتیب شروع به چرخش و تغییر وضعیت کنید و جهت را تغییر دهید.

قبل از اقدام به بارداری از سلامت دندان‌های خود مطمئن شوید. مشکلات دندان در بارداری، می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند. ضمن اینکه هر عمل دندانپزشکی را در بارداری نمی‌توان انجام داد.

در دوران بارداری توجه كنید:

بدیهی است كه هر مادر بارداری دوست دارد زیبایی خودش را در این دوره مهم زندگیش حفظ کند. اما بدانید که مواد شیمیایی می تواند اختلال در رشد مغزی كودكان ایجاد كند.

ولی بدانید

خانم‌های باردار باید هنگام قرار گرفتن در معرض هر گونه ماده‌ شیمیایی (رنگ مو و مواد آرایشی مو) احتیاط به خرج دهند و این توصیه ها را جدی بگیرند:

– ترتیبی دهید که استفاده از این مواد در جایی با تهویه خوب انجام شود.

– مواد شیمیایی را بیش از زمان لازم روی موها باقی نگذارید.

– اطمینان حاصل کنید که موها و پوست سرتان پس از استفاده از این مواد کاملا شسته شده‌اند.

– همیشه هنگام مصرف این مواد شیمیایی از دست‌کش استفاده کنید و دستورات سازنده را دقیقا رعایت کنید.

– همیشه بدانید آسیب پذیری پوست بدن در برایر مواد آلرژی زا در بارداری افزایش می یابد.

– شاید هایلایت با توجه به اینكه مستقیم با ریشه مو در ارتباط نیست ،زیانش كمتر باشد ولی حتما برای پیشگیری از استنشاق بوی ماده از ماسك استفاده كنید.

 

 

من دکتر معصومه یونسی هستم. دوره تخصص را در رشته زنان و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1384 تا 1388 در بیمارستانهای زینبیه، حافظ، سعدی و نمازی شیراز و دوره فوق تخصص را در رشته نازایی و جراحی لاپارسکوپی زیر نظر پروفسور سعید البرزی و پروفسور محمد ابراهیم پارسانژاد در بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1390 تا 1391 گذرانده ام.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

بلاگ پزشکی و سلامت کلینیک مجازی (ویکلینیک) شامل مطالب تخصصی و عمومی پزشکی، تازه های سلامت، دارو ها، متخصصین، ورزش و بهداشت

کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک مجازی است.

کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک مجازی است.

خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری
خوابیدن به پشت در طول دوران بارداری
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *