خاصیت کنجد سیاه چیست

دوره مقدماتی php
خاصیت کنجد سیاه چیست
خاصیت کنجد سیاه چیست

پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹

دانه های کنجد سیاه برای بدن انسان ها مفید هستند. دانه های کنجد سیاه منبع خوبی از انرژی هستند. می توانید این دانه های مغذی را روی غذا و سالاد خود بپاشید.خاصیت کنجد سیاه چیست

دانه های کنجد سیاه یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده برای بشر است. بیشتر ارزش آنها به دلیل روغن آن هاست. درسته که این ها دانه های بسیار کوچکی هستند اما بدون شک دانه های بسیار قوی هستند که برای سلامتی استفاده می شوند و خواص ضد پیری نیز دارند. می توانید این دانه های ضد پیری را در وعده ی صبحانه ، همراه برنج، نودل و یا هر وعده ی غذایی دیگر مصرف کنید. حتی می توانید آن را با ماست بخورید و یا به صورت له شده با سایر مغزها مصرف نمایید. در ژاپن همه ی دانه ها را در اسنک و آبمیوه های مخلوط استفاده می کنند. حتی می توانید دانه های کنجد را در سوشی نیز بیابید. دانه کنجد سیاه در کره بسیار محبوب هستند و از آن در کیک و گوشت و سبزیجات استفاده می کنند. سرآشپزها در رستوران دانه های کنجد سیاه را با روغن کتان برای سرخ کردن بهتر استفاده می کنند. کنجد سیاه در آفریقا تحت عنوان سیم سیم شناخته می شود و در غذاهای متفاوتی مانند ماهی دودی و خرچنگ دریایی مصرف می کنند. دانه و روغن کنجد سیاه  در هند نیز مصرف بالایی دارد. این دانه ها را با شکر زرد مصرف می کنند. بر اساس نظریه دکتر دوتا متخصص تغذیه، دانه های کنجد سیاه به خاطر روغنی که دارد منبع خوبی برای تامین انرژی هستند. این  دانه ها حاوی چربی های مفید مانند امگا 6 و حاوی فیبر ، آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند.

دوره مقدماتی php

 

چینی ها معتقدند که مواد مغذی موجود در دانه های کنجد سیاه می تواند پیری را به تعویق بیاندازد و خاصیت ضد پیری دارند. مطالعه ای که در سال 2010 در دانشگاه هاروارد انجام شد و نتایج آن نشان داد که دانه های کنجد سیاه سرشار از ویتامین ب و آهن است و بیشتر مردم می دانند که ویتامین ب و آهن باعث عقب افتادن سفیدی مو ، کاهش ریزش مو می شوند که اینها همه با هم پیری را عقب می اندازد.

 

 

بر اساس نظریه ی دکتر رونالد دفینو در مرکز سرطان در بیمارستان هوستون ، دانه های کنجد سیاه از کبد در برابر خطرهای احتمالی از طرف رادیکال های آزاد در بدن محافظت می کند. همچنین این دانه ها سرشار از فیبر ، لیگنان و فیتوسترول است که از بروز سرطان روده جلوگیری می کند.

آمول گوش از بیمارستان کلکته می گوید که دانه های کنجد سیاه به دلیل فیبر بالا و اسیدهای چرب اشباع نشده شان برای رفع یبوست مناسب هستند. روغن موجود در این دانه ها می تواند روده هایتان را روان کند و فیبر موجود در آن حرکات مواد غذایی را در شکم راحت تر می کند. این دانه ها همچنین به پاکسازی کرم های روده ای کمک می کند و عمل هضم را راحت تر می کند. با کوبیدن این دانه ها و یا له کردن شان می توانید آن ها را در شب مصرف کنید و با این کار عمل هضم را در بدن خود راحت تر کنید.

 

دانه های کنجد سیاه سرشار از منیزیم هستند که از بروز فشار خون مزمن جلوگیری می کنند. چربی های اشباع نشده در ترکیبات روغن کنجد می تواند میزان فشار خون را تحت کنترل داشته باشند.

بر اساس دکتر شارما در کلینیک دهلی، استئوپروسیس حالتی شکنندگی در استخوان هاست که احتمال شکستگی را افزایش می دهد. حجم استخوان معمولا بعد از سن 35 سالگی کاهش میابد و این مورد در زنان سریع تر از مردان اتفاق میفتد. دانه های کنجد سیاه سرشار از کلسیم و زینک است که استخوان هایتان را محکم تر می کند.

 

 

بر اساس گفته ی دکتر سود متخصص تغذیه ، می توانید این  دانه های مغذی را در وعده ی صبحانه ، همراه نودل و یا برنج مصرف کنید. می توانید آن ها را با ماست ترکیب کرده و میل کنید. همچنین از دانه های له شده ی آن می توانید در شب برای هضم بهتر استفاده کنید و مصرف آن در شب جذب کلسیم و مواد معدنی موجود در این دانه ها را بیشتر می کند. افرادی که معده ی ضعیفی دارند و یا سابقه ی سنگ کلیه دارند باید مصرف آن را بیشتر کنند.

منبع: food.ndtv.com

مقالات مرتبط

خواص چای سفید | 7 فایده بی نظیر برای سلامتی

5 روغن خوراکی مفید برای سلامت

25 ماده غذایی و خوراکی مفید برای تغذیه پوست

لیست پزشکان پربازدید

 

خاصیت کنجد سیاه چیست

شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


نظرات کاربران

سلام راسته میگن کنجد واسه کفل خیلی مفیده؟

خیلی ممنون بابت توضیحاتتون

سلام من کنجد سیاه خریدم ولی این شکلی که شما نشون دادین نیست باریک و کشیدس انتهای دونه هاشم یه نقطه کوچولوی سفید هستش خواستم بپرسم اینم کنجده یا نه

همه می‌دانند خوردن نمک زیاد می‌تواند باعث فشار خون و سایر بیمار‌ی‌های قلبی شود اما بسیاری از شما نمی‌دانید که خوردن زیاد نمک می‌تواند باعث ایجاد سرطان معده شود.

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به خانه پزشکان می باشد. طراحی سایت حرفه ای توسط وب 24 و سئو توسط سئو 24

دانه کنجد یکی از بهترین انواع دانه های روغنی خوراکی غنی از پروتئین و از سالم ترین مواد غذایی جهان است که به رنگ سفید، قهوه ای و سیاه در طبیعت یافت می شود.

دانه کنجد حاوی بالاترین مقدار روغن در بین دانه های روغنی است. هزاران سال است که در طب سنتی از دانه کنجد برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی، دیابت و آرتروز استفاده می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید دانه کنجد برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

دانه های کنجد یکی از بهترین منابع غذایی سرشار از فیبر هستند. مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های کنجد به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، برخی از سرطان ها، چاقی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

برخی مطالعات نشان می دهد که خوردن دانه های کنجد به طور منظم می تواند باعث کاهش چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) شود.خاصیت کنجد سیاه چیست

همچنین دانه های کنجد شامل دو ترکیب گیاهی (لیگنان و فیتواسترول) هستند که ممکن است به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهند.

یک تحقیق بر روی 38 فرد مبتلا به چربی خون بالا نشان داده که مصرف روزانه 5 قاشق غذا خوری (40 گرم) دانه کنجد به مدت 2 ماه باعث کاهش 10 درصدی کلسترول بد خون (LDL) و کاهش 8 درصدی تری گلیسیرید بالای خون می شود.

دانه های کنجد حاوی مقادیر بالای آمینو اسید ها هستند و به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی برای گیاهخواران، افراد وگن و خام گیاهخواران شناخته می شوند.

مقادیر بالای منیزیم موجود در دانه های کنجد به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از بین می برد.

علاوه بر این مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و لیگنان های موجود در دانه کنجد از ایجاد پلاک در شریان ها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد.

دانه های کنجد به صورت خام و بو داده حاوی مقادیر بالای کلسیم، منیزیم، منگنز و روی هستند که به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.

مطالعات نشان می دهد که روغن کنجد و دانه های کنجد به دلیل مقادیر بالای سسامین موجود در آن ها دارای خواص ضد التهاب طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.

دانه های کنجد منبع خوبی از ویتامین های گروه ب (ویتامین B1، ویتامین B3 و ویتامین B6) است که برای عملکرد سلولی مناسب و متابولیسم بدن ضروری هستند.

مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین B موجود در دانه کنجد به افزایش تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان کم خونی می شوند.

دانه های کنجد کربوهیدرات کمی دارند در حالیکه سرشار از پروتئین و چربی بوده و می توانند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.

علاوه بر این، مقادیر بالای پینورسینول موجود در دانه های کنجد با مهار فعالیت آنزیم مالتاز (آنزیمی که دی ساکارید مالتوز را به گلوکز تجزیه می کند) باعث کاهش قند خون می شود.

دانه کنجد حاوی مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو که عامل بیماری های قلبی، سرطان و دیابت است را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در دانه کنجد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهند.

دانه کنجد به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهاب قوی که دارد، می تواند غضروف ها را از آسیب محافظت کرده و خطر ابتلا به آرتروز (استئو آرتریت) را کاهش دهد.

در یک مطالعه 2 ماهه بر روی افراد مبتلا به آرتروز زانو مشخص شد که مصرف روزانه 5 قاشق غذا خوری (40 گرم) پودر دانه کنجد، درد زانو را تا 63 درصد کاهش می دهد.

دانه های کنجد منبع خوبی از سلنیوم هستند که نقش مهمی در ساخت هورمون های تیروئید دارد.

علاوه بر این، دانه های کنجد منبع خوبی از آهن، مس، روی و ویتامین B6 هستند که از تولید هورمون های تیروئید حمایت کرده و باعث سلامت آن می شود.

دانه های کنجد حاوی فیتواستروژن ها، ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن هستند که به کاهش علائم یائسگی مانند گر گرفتگی کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان یائسه کاهش می دهد.

دانه کنجد به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای ترکیب فیتیک اسید موجود در دانه کنجد به کاهش تومور های کولورکتال کمک می کند.

تیامین (ویتامین B1) موجود در دانه کنجد دارای خواص آرام بخش طبیعی است که به درمان خستگی و افسردگی کمک می کند.

تریپتوفان موجود در دانه کنجد با افزایش تولید سروتونین به بهبود خلق و خو کمک کرده و برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه کنجد به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

همچنین مطالعات نشان داده که برخی ترکیبات موجود در دانه کنجد سیاه به افزایش چربی سوزی بدن کمک کرده و باعث کاهش چربی شکم می شود.

آنتی اکسیدان های موجود در دانه کنجد به کاهش رادیکال های آزاد کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.خاصیت کنجد سیاه چیست

دانه های کنجد سرشار از مواد مغذی است که به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و برای افزایش رشد آن ها مفید می باشد.

در طب آیورودا از دانه های کنجد برای افزایش انرژی بدن، افزایش باروری و درمان معده درد استفاده می شود.

در طب سنتی چینی از دانه های کنجد سیاه برای درمان کم خونی، یبوست، کمر درد، افسردگی و بهبود عملکرد کلیه و کبد استفاده می کنند.

دانه کنجد در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود که به صورت شوک آنافیلاکسی بروز می کند.

طبیعت و مزاج دانه کنجد گرم و تر می باشد. دانه کنجد سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین A، ویتامین ب 1، ویتامین ب 2، نیاسین، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، پتاسیم، کلسیم، روی، آهن، مس، سلنیوم، منگنز، منیزیم، فسفر، پروتیئن و فیبر است.

کنجد گیاهی بسیار مقاوم در برابر خشکسالی می باشد. بزرگترین تولید کننده دانه های کنجد در جهان میانمار است، در حالی که هند، ژاپن و چین بزرگترین صادر کننده های این محصول هستند.

دانه کنجد را به صورت خام (کنجد سیاه) و بو داده (کنجد قهوه ای – طلایی) برای تهیه انواع سس سالاد، ارده، حلوا ارده و حلوا شکری به کار می برند.

دانه کنجد را برای تهیه و تزیین انواع نان، کیک، کلوچه و کوکی، شیرینی، کراکر، ماست، سالاد، هوموس (حمص)، بابا گانوش، خوراک سیب زمینی، خوراک سبزیجات، بستنی، معجون و اسموتی استفاده می کنند.

از دانه های کنجد برای تهیه روغن کنجد استفاده می شود.

منابع : healthline – stylecraze – draxe

  • دانلود رمان عاشقانه بدون سانسور جديد
  • فال حافظ

    © کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

    مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

    کنجد از قدیمی‌ترین چاشنی‌های شناخته شده‌ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می‌گردد. روغن کنجد به سختی تند می‌شود. نام علمی کنجد”Sesamun indicum” است.

    به گزارش خبرگزاری برنا؛ کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.

    دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می‌بخشد و از اجزای اصلی تاهینی (Tahini) و شیرینی خوشمزه‌ی خاورمیانه یعنی حلوا (Halva) است. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه‌های آسیاب شده‌ی کنجد است.

    کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می‌رود.

    خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد، موجب تامین 14 درصد از نیاز کلسیم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخن‌هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن‌هایشان محکم‌تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی‌‌شود.خاصیت کنجد سیاه چیست

    به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلی‌گرم روی را به بدن خصوصاً پوست و مو و ناخن‌ها آسان می‌کند.

    حتما می‌دانید که کنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب می‌شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود، پوست کاملاً یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد. جالب است بدانید که وجود همین چربی‌هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی، پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری می‌کند و موجب راحتی افرادی می‌شود که سال‌هاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشکشان می‌هراسند. امروزه از روغن کنجد خصوصاً کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده‌های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی‌ها تجویز می‌شوند استفاده می‌شود. معمولا، در ترکیب انواع کرم‌ها و ماسک‌ها و شامپو‌های ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود.

    کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70 درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.

    به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی” را به طور مرتب در برنامه‌های غذایی خود بگنجانند.

    مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری‌های آرتریت روماتوئید دارد.

    علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.

    همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است.

    گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می‌شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.

    تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.

    در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.

    فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می‌یابد، پاسخ ایمنی تقویت می‌شود و خطر بروز سرطان های خاص کاهش می‌یابد.

    امروزه به دلیل خواص مهم فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن ها از دانه های سویا، ذرت و گیاهان دیگر می‌کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذاهای فرآوری شده به کار می‌برند.

    در گزارش‌هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می‌شود که کنجد، از غنی‌ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول‌هاست. در هر 100 گرم از کنجد 400 تا 413 میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.

    میزان فیتواسترول در پسته و دانه های آفتابگردان از 270 تا 289 میلی گرم متغیر است و میزان آن در تخمه های کدو تنبل عبارت است از 265 میلی گرم در هر 100 گرم.

    به منظور برخورداری از ارزش های غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده ی غذایی به عنوان جزئی مهم از چاشنی‌ها و طعم دهنده‌ها در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.

    در ضمن اگر می‌خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید باید آن‌ را در داخل ظرف شیشه‌ای خشک و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید. همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده‌روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصین مهم تلقی شود.

     

    88492747

    88830950

    info@bornanews.ir

    تهران – خیابان شهید مطهری – خیابان فجر – خیابان نظری – انتهای خیابان دلفان – نبش اتوبان مدرس – پلاک 50

    تمام حقوق برای خبرگزاری برنا محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

    تاریخ مصرف کنجد:

    متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده
    است. پهلوانان قدیم آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین
    قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی  است.

    هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند
    و آن را زیادکننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در
    تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور که ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات
    می کنیم آنها کنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیر می کنند و
    بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد
    است.

    خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.

    حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است. روغن
    کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول
    است.خاصیت کنجد سیاه چیست

    شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و
    معتقد بودند ترشی معده را کم می کند و سودا را از بین می برد. آب برگ کنجد
    برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارد و برای این کار بایستی آب آن
    را با کوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید.

    میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است
    که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.

    وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته
    است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیا است. هندوستان و
    حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید
    می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.

     

    ترکیبات شیمیاییکنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و
    لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغن کنجد مرکب
    از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید
    و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.

    روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای
    شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول
    خون  را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.

    برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین
    برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب
    بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و
    خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این
    روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی
    بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد
    را ندارد.

    تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می
    برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای
    شیرده است.

    اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که
    به نام ”FIRST COLD PRESSED” معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد
    خواص خود را از دست می دهند.

     

    خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن

    ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر
    کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر
    است:

    1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.

    2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار
    نصف وزن کنجد، مغز بادام  پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر
    کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید.

    3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.

    4- نرم کننده معده و روده است.

    5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.

    6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.

    7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.

    8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.

    9- کنجد ضد رماتیسم است.

    10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.

    11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.

    12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک  و زخم ریه مفید است.

    13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.

    خاصیت کنجد سیاه چیست

    14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.

    15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم
    آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.

     

    ویتامین F  چیست؟ویتامین F یک اسید چرب ضروری است که باعث تشکیل
    لایه هایی در پوست می شود که از سلولهای پوستی محافظت و از خشکی و خرابی
    پوست جلوگیری می کند. همچنین باعث انتقال سایر ویتامینها در پوست می شود.

     

    کنجد، تقویت کننده مو

    هرچند نانواییها امروزه با پاشیدن چند دانه کنجد مشتریان خود را با
    عنوان نان کنجدی فریب می دهند، اما اگر خوردن کنجد را در برنامه غذایی خود
    قرار دهید، موهایی پرپشت و مقاوم خواهید داشت.

    متخصصان تغذیه می گویند روغن کنجد علاوه بر تقویت موها، برای رفع تنگی
    نفس، سرفه خشک و زخم ریه هم مفید است. همچنین سوزش ادرار را برطرف می کند.

    دمکرده برگ کنجد هم اسهال خونی را درمان می کند و خوردن این دانه گیاهی برای رماتیسم، فشار خون بالا و ناراحتی کیسه صفرا مفید است.

    در طب سنتی برای رفع قولنج، کنجد را آسیاب و با سرکه مخلوط می کردند و
    با افزودن مغز بادام پوست کنده هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری میل می
    کردند.

  • عکس خودکشی دو دختر اصفهانی پل چمران
  • ارده کنجد به همراه خرما غذایی مقوی برای رشد کودکان و همچنین کارگران
    یدی است. این دانه های ریز سفید و سیاه، قوای جنسی را تقویت می کند و نرم
    کننده معده و رودههاست.

    خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد موجب تامین ۱۴ درصد از نیاز کلسیم خانمها
    شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخنهایشان داشته باشند با مصرف کنجد
    ناخنهایشان محکمتر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزیی از زیبایی
    انگشتان است دیده نمی شود.

    به علاوه مصرف دو قاشق غذاخوری آن رساندن پنج میلیگرم روی را به بدن بخصوص پوست و مو و ناخنها آسان می کند.

    شاید بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آکنه را کمتر می کند
    و از نازک شدن موها جلوگیری می کند و مانع ریزش موها بخصوص در خانمها می
    شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد
    چندان شده و می توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین
    استفاده کرد.

    حتما می دانید که کنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و
    چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست
    به عنوان یک جز اصلی محسوب می شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی
    ایجاد نشود پوست کاملا یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می رسد و جالب است
    بدانید که وجود همین چربیهاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد
    به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته
    و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری میکند و موجب راحتی افرادی می
    شود که سالهاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای
    خشکشان می هراسند.

    امروزه از روغن کنجد بخصوص کنجد سیاه در تهیه انواع فراودههای آرایشی و
    بهداشتی خصوصا محصولاتی که برای رفع انواع خشکیها تجویز می شوند استفاده می
    شود.

    معمولا در ترکیب انواع کرمها و ماسکها و شامپوهای ترمیمی از این روغن
    استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسکی
    که با روغن کنجد تهیه می شود و برای تقویت موهای خشک و آسیب پذیر توصیه می
    شود آشنا می کنیم.

    قبل از هر چیز باید بگوییم که شما می توانید از این ماسک بسته به
    موهایتان هفته ای یک تا دو بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده کنید.

     

    مواردی که در تهیه این ماسک استفاده می شوند شامل:خاصیت کنجد سیاه چیست

    روغن کنجد دو قاشق غذاخوری

    زرده تخم مرغ یک عدد

    شیر دو قاشق مرباخوری

    آرد جوانه گندم دو قاشق غذاخوری

    ابتدا مواد را کاملا مخلوط کرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسک
    را بر تمام مو بخصوص پوست سر قرار داده و کاملا با دو دست ماساژ دهید. هر
    قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسانتر نفوذ می کنند.

    سپس با گذشت ۱۰ دقیقه آنها را با آب ولرم آبکشی کنید. در ضمن اگر می
    خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید
    باید آن را در داخل ظرف شیشهای خشک و دربدار و دور از هرگونه رطوبت و قرار
    گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره کنید.

    همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصان مهم تلقی شود.

     

    نکاتی جالب از کنجد:

    مخلوط کردن برگ کنجد با حنا جهت مشکی کردن مو نیز نتایج نیکو دارد و نیز جوشانده برگ آن برای دراز شدن و مشکی شدن مو نافع است.

    روغن کنجد برای جلای مو بسیار مفید و بهترین روغنهاست. روستاییانی که 
    هنوز روغن کنجد می خورند عمر زیادتری می کنند و تا 80 سالگی تقریبا جوان
    هستند. برای اولین بار چند دانشمند فرانسوی در ترکیه به خواص معجزه آسای
    این گیاه پی برده و مصرف آن را در اروپا معمول کردند و امروز غذاهای
    اختصاصی از آن می سازند و می فروشند و اکنون ترکیبی از آن به نام تامینا
    معروف است ودر فرانسه معمول است. تامینا لغتی است ترکی به معنی کنجد و
    ترکیبی از آن است.

    در سال ۱۹۲۴ یک دانشمند آمریکایی که درهند به خواص معجزه آسای این گیاه
    پی برده بود یک سلسله امتحانات علمی را درباره آن شروع کرد و به این موضوع
    پی برد که این گیاه دارای مواد سفیده ای و چربی است و از همه مهمتر اینکه
    مواد سفیده ای این گیاه به طور خام نیز قابل هضم است و دارای پانزده نوع
    مواد سفیده ای است و برای کسانی که نمی خواهند گوشت بخورند خوردن آن تقریبا
    واجب است و می توان آن را گوشت گیاهی نامید. لسیتین این گیاه حتی از
    باقلای هندی بیشتر است.

    لسیتین چربی فسفر داری است که وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را
    دارد و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارد. تقویت قوه حافظه بشر
    احتیاج زیادی به این ماده دارد و تقریبا ۲۸ درصد مغز از لسیتین ساخته شده
    است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات ازاین ماده دارد و سر موفقیت بشر و
    پیشرفت آن در عالم تمدن مرهون همین لسیتین است که در گوشت و زرده تخم مرغ و
    گیاههایی مانند: باقلای چینی، ماش، قره ماش، خرفه و کنجد وجود دارد.

    در امتحانات تشریحی ثابت شده که بیماران فکری در اعصابشان مقدار لسیتین
    پایین آمده است و در نتیجه خوردن اکسیر لسیتین یه سرعت معالجه می شوند،
    کلیمیها کنجد زیاد می خورند و زیاد زیرک هستند. کنجد معدن مواد معدنی قابل
    جذب است و دارای منیزیم، کلسیم، آهن، سیلیس، آلومینیوم، کورم، مس، نیکل،
    سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است. اثر کنجد بیشتر در اثر داشتن
    ویتامینهای زیاد آنست مخصوصا ویتامینهای ب و ویتامینهای ف که فراوان دارد.

     

    برتر از همه داروهاغذایی که بر هر دارویی ترجیح دارد کنجد است که
    تقریبا بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست. لذا یک غذای قیمتی و پر
    ارزش برای انسان متمدن است. دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.

    قوت، جوانی، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد. طعم گوارای آن
    مورد توجه شکم پرستان است و به خوبی آسانی برای انسان در هر سنی که باشد
    قابل هضم است. کنجد برای زن، مرد، بزرگ و کوچک برای ادامه حیات و طول عمر
    مفید است، اثر آن در تعویض سلولهای کهنه بدن بسیار سریع است و در تسهیل
    تفکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان، سل، کم خونی بی
    نظیر است. در زندگانی جدید که فکر بشر بیش از سایر اعضای بدن او به کار می
    رود کنجد از نان واجبتر است.

    خاصیت کنجد سیاه چیست
    خاصیت کنجد سیاه چیست
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *