خاصيت پنير درخت خرما

دوره مقدماتی php
خاصيت پنير درخت خرما
خاصيت پنير درخت خرما

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ در میانه تنه نخل، مغز ترد و شیری‌رنگی وجود دارد که شیرین و گس است که به آن “پنیر نخل” گفته می‌شود و بسیار مقوی و گران‌قیمت است.

برای دستیابی به پنیر نخل (با رنگ سفید) که در اصطلاح محلی به آن غاپ می‌گویند معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند و در همه فصل‌های سال به دست می‌آید و در فصل‌های پربارش از طعم شیرین‌تری برخوردار است.

در ابتدای بهار که نخل شکوفه می‌زند، شکوفه‌ها را که “تارونه” نام دارد، می‌‌چینند و از آن عرق تارونه می‌گیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمان‌گر دردهای معده است؛ عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.

پنیر نخل یا همان غاپ، سوغات لذیذی است که از دل نخل بیرون می‌آید و بسیار مقوی است. هر نخل 3 تا 10 کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند، مواد معدنی، ویتامین، کالری و آهن است‌.

پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده بسیار مقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است؛ مریستم که یکی از حساس‌ترین بخش‌های گیاهی بوده در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه می‌شود.

خاصيت پنير درخت خرما

دوره مقدماتی php

نخل‌داران آن دسته از نخل‌هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، قطع می‌کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می‌کنند.

از جمله خواص آن درمان نازایی، درمان بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و درمان کم‌خونی و ضعف قوای جسمی و جنسی را می‌توان نام برد.

انتهای پیام/*

پاسخگویان – مجله اینترنتی

25 دقیقه

پنیر نخل به ماده ترد، سفیدرنگ، خوردنی و شیرین بخش میانی سر درخت خرما گفته می‌شود.

پنیر نخل در استان هرمزگان کور و در بوشهر غاپ نامیده می‌شود که برای دستیابی به آن معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند.

خاصيت پنير درخت خرما

همه چیز در مورد پنیر درخت خرما

در میانه تنه نخل، مغز ترد و شیری‌رنگی وجود دارد که شیرین و گس است که به آن “پنیر نخل” گفته می‌شود و بسیار مقوی و گران‌قیمت است.که برای دستیابی به آن معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند.

پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگ‌های نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.اگر چه بعضی از عشایر عادت دارند برای مهمان مهمی که سر می‌رسد گوسفندی قربانی کنند، حال اینکه مردم مناطق کویر به جای گوسفند یکی از درختان نخل‌شان را سر می‌زنند.

در این میان در شهرهایی که درخت خرما وجود دارد رسم بر این است تا هرگاه اهالی مهمان ویژه‌ای دارند، یکی از درختان خرما – درخت پیر – را سر بریده و پنیر خرمای آن را پیشکش‌ او می کنند.پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند با رنگ سفید، در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری برخوردار است.

درخت خرما با نام لاتین (phoenix dactlyliferal) یکی از سه نوع درخت میوه ای مهم از خانواده نخیلات می-باشد. درخت خرمای کبکاب از عمده ترین نوع نخیلات کشت شده در جنوب غربی ایران، استان بوشهر می باشد. قلب خرما که قسمت انتهایی بالای درخت و در حقیقت سلول های بنیادی درخت خرما را تشکیل می دهد از ارزش های غذایی بالایی برخوردار می باشد

 به عنوان یک داروی محلی مورد استفاده متعددی از جمله تقویت بنیه و در درمان ضعف جنسی به کار برده می شود.

به منظور بررسی ارزش های غذایی این محصول درخت خرما میزان کربوهیدرات ها، پروتئین-ها، چربی‎ها و مواد معدنی موجود در آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.پنیر خرما از چند درخت مختلف خرمای کبکاب از منطقه تهیه و توسط مخلوط کن خرد و در دمای ۷۰ درجه سانتی‎گراد به‎صورت پودر خشک در آمد.

میزان پروتئین تام و کربوهیدرات ها به ترتیب با روش کجل- دال و لین – آینون (Eynon Lane –and Kjldahl) اندازه گیری شد. مواد معدنی موجود در نمونه ها توسط روش اتمیک آبزوربشن تعیین مقدار گردید. همچنین مقدار فیبر موجود در نمونه ها اندازه‎گیری شد.

میانگین مقدار چربی تام نمونه ها ۵/۰±۲۷/۰ گرم در ۲۸ گرم تعیین گردید. میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در نمونه های مورد آزمایش عمدتاً اسیدهای چرب لینولئیک، لینولنیک و اولئیک جمعاً ۲/۲۷ درصد کل چربی ها را تشکیل می دهند. عمده ترین چربی اشباع موجود در نمونه ها اسید پالمتیک می باشد.

میزان پروتئین تام نمونه ها ۳/۰ گرم در هر اونس (۲۸ گرم) تخمین زده شد. مقدار کربوهیدرات نمونه ها ۲۹/۲ گرم در هر اونس تعیین مقدار گردید. مواد معدنی موجود در نمونه ها عمدتاً روی، آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، کلسیم، پتاسیم و سلنیوم می باشد.

از نتایج این مطالعه این طور به عمل می آید که پنیر خرما حاوی اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی مفید به ویژه روی که اثرات ضد التهابی دارد می باشد. میزان فیبر خام موجود در نمونه ها ارزش غذایی آنها را بیشتر نشان می دهد و پیشنهاد می شود که این محصول به‎عنوان یک مواد مغذی بدون کلسترول مورد استفاده در رژیم های غذایی مختلف قرار گیرد.

پنیر نخل از جمله محصولات درخت خرماست که با طعم شیرین خود بسیار دلپذیر است. پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند با رنگ سفید ، برای دستیابی به آن معمولا سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند و در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری برخوردار است

در ابتدای بهار که نخل شکوفه می‌زند، شکوفه‌ها را که تارونه نام دارد، می‌‌چینند و از آن عرق تارونه می‌گیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمان‌گر دردهای معده است. عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.

پنیر نخل یا بقولی (غاپ) سوغات لذیذی که از دل نخل بیرون می آید و بسیار مقوی است. هر نخل ۳ تا ۱۰ کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند – مواد معدنی ویتامین کالری و آهن است

پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده بسیار مقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است. مریستم که یکی از حساس‌ترین بخش‌های گیاهی بوده در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه می‌شود.

نخل داران آن دسته از نخل هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است قطع می کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می کنند.پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده بسیار مقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است؛ مریستم که یکی از حساس‌ترین بخش‌های گیاهی بوده در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه می‌شود.

نخل‌داران آن دسته از نخل‌هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، قطع می‌کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می‌کنند.از جمله خواص آن درمان نازایی، درمان بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و درمان کم‌خونی و ضعف قوای جسمی و جنسی را می‌توان نام برد.

11 خواص خرما برای سلامتی

 درخت خرما

۱. مستحکم کردن استخوان‌ها

میزان قابل توجه مواد معدنی مثل فسفر، پتاسیم و کلسیم که در خرما یافت می‌شود آن را به یک غذای کامل و فوق‌العاده برای تقویت استخوان‌ها و مقابله با بیماری‌های دردناک و ناتوان‌کننده‌ای مثل پوکی استخوان تبدیل کرده است.

خرما حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم است که همه‌ی آن چیزی است که برای رشد و تقویت استخوان‌ها ضروری است به‌خصوص برای افرادی که پا به سن می‌گذارند و استخوان‌هایشان رو به ضعیف شدن می‌گذارد.

۲. درمان یبوست

خرما را معمولاً جزو خوراکی‌های ملین طبقه‌بندی می‌کنند. به همین دلیل خوردن مرتب آن به افرادی که دچار یبوست هستند توصیه می‌شود. برای اینکه از خاصیت مسهل کنندگی خرما بیشترین بهره را ببرید شب آن‌ها را در آب بخیسانید و صبح خرما و آب آن را میل کنید.

خاصيت پنير درخت خرما

خرما حاوی مقادیر زیادی فیبر محلول است که برای بهبود حرکت دودی روده و عبور آسان غذا از جهاز هاضمه ضروری است، به همین خاطر می‌تواند علائم یبوست را از بین ببرد.

۳. درمان اختلالات روده‌ای

ترکیبات نیکوتینی موجود در خرما برای درمان بسیاری از اختلالات روده‌ای مفید است. مصرف مداوم آن از رشد ارگانیسم‌های مضر جلوگیری می‌کند درنتیجه به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند.

خرما، چون هم فیبر‌های غیر محلول و هم فیبر‌های محلول به همراه مقادیر فراوانی از اسید‌آمینه‌های مفید دارد می‌توان به گوارش بهتر غذا کمک کند بنابراین باعث می‌شود مواد مغذی غذا‌ها توسط جهاز هاضمه بهتر جذب شوند.

۴. درمان کم‌خونی

خرما مواد معدنی زیادی دارد که برای بسیاری عوارض و اختلالات مفید هستند، اما مقادیر بالای آهن، خرما را به یک مکمل رژیمی عالی برای مبتلایان به کم‌خونی تبدیل کرده است.

خرما با میزان بالای آهنی که دارد کمبود آهن را در بیماران کم‌خون جبران می‌کند انرژی و بنیه را تقویت می‌کند و احساس رخوت و سستی را از بین می‌برد.شما می‌توانید تکه‌های خرما را به غلات صبحانه و فرنی خود اضافه کنید.

۵. درمان حساسیت‌ها

یکی از جالب‌ترین نکات در مورد خرما این است که این میوه حاوی سولفور طبیعی است. سولفور به‌ندرت در مواد خوراکی یافت می‌شود، اما اثراتش بر سلامتی انسان بی‌شمار است ازجمله اینکه از بروز واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌های فصلی جلوگیری می‌کند.

طبق پژوهشی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، ترکیبات ارگانیک سولفور بر بسیاری از افرادی که مبتلا به آلرژی فصلی رینیت هستند اثر مثبتی دارد. حدود ۲۳ میلیون نفر فقط در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. خرما می‌تواند با واردکردن سولفور به رژیم غذایی علائم این حساسیت‌های فصلی را به طرز قابل‌توجهی کاهش دهد.

  • طرز تهیه کیک اسفنجی عالی برای خامه کشی
  • ۶. کمک به افزایش وزن

    خرما باید جزوی از رژیم غذایی سالم باشد چراکه حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامین‌های ضروری است. اگر خرما را با خیار له‌شده مصرف کنید می‌توانید وزنتان را در محدوده‌ی نرمال و متعادل نگه دارید. یک کیلو خرما تقریباً ۳۰۰۰ کالری دارد و کالری موجود در این مقدار برای تأمین نیاز روزانه‌ی بدن انسان به انرژی کفایت می‌کند.

    ۷. افزایش انرژی

    خرما سرشار از قند‌های طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکروز است؛ بنابراین اگر می‌خواهید با خوردن یک میان وعده انرژی‌تان را به‌سرعت افزایش دهید خرما را انتخاب کنید.

    بسیاری از مردم سرتاسر جهان برای میان وعده‌ی عصرشان و برای اینکه از خستگی و رخوت خارج شوند از خرما استفاده می‌کنند. عموماً هنگام ورزش در باشگاه یا در خانه دچار خستگی شدید می‌شوید، با خوردن چند عدد خرما در چنین مواقعی به‌سرعت انرژی خود را بازیابی کنید.

    ۸. حفاظت از سلامت دستگاه عصبی

    ویتامین‌های موجود در خرما موجب می‌شوند سلامت و عملکرد دستگاه عصبی تقویت شود. پتاسیم یکی از مواد اصلی و مهم برای داشتن یک دستگاه عصبی سالم است و علاوه بر آن سرعت و هوشیاری مغز را افزایش می‌دهد.

    ازآنجاکه خرما حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است پس غذایی عالی برای افراد مسن و افرادی که سیسم عصبی‌شان دچار کندی و رخوت شده است می‌باشد؛ همچنین برای افرادی که می‌خواهند قدرت ذهنی و مغزی خود را افزایش دهند.

    ۹. بهبود سلامت قلب

    خرما در حفظ سلامت قلب شما بسیار مؤثر است. اگر خرما را شب در آب بخیسانید و صبح آن را له کنید و مصرف کنید می‌تواند در درمان ضعف قلب مؤثر واقع شود. پتاسیم موجود در آن‌هم طبق پژوهش‌ها می‌تواند از حملات قلبی و سایر بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.

    خاصيت پنير درخت خرما

    علاوه بر این ثابت‌شده که مصرف خرما میزان کلسترول‌های بد خون را کاهش می‌دهد و از این طریق خطر حملات قلبی و سکته را کاهش می‌دهد. به همین خاطر است که مصرف دو بار در هفته‌ی خرما موجب بهبود سلامت کلی قلب می‌شود.

    ۱۰. درمان ضعف جنسی

    مطالعات نشان داده‌اند خرما حتی برای افزایش بنیه‌ی جنسی هم مفید است. یک مشت خرما را در شیر تازه‌ی بز شب تا صبح بخیسانید و بعد آن را با همان شیر به‌اضافه‌ی مقداری پودر هل و عسل مخلوط‌کنید. این ترکیب معجونی عالی برای افزایش توان جنسی و کاهش عقیمی ناشی از اختلالات جنسی مختلف است.

    دانش امروزی تجربه‌ی پیشینیان در استفاده از خرما برای تقویت قوای جنسی را تأیید می‌کند. پژوهشی در سال ۲۰۰۶ اثرات خرما و روغنش را بر عملکرد جنسی بررسی کرد و نشان داد میزان بالای ترکیبات استرادیول و فلاونوئید موجود در خرما موجب افزایش تعداد و تحرک اسپرم‌ها می‌شود.

    همچنان که اندازه و وزن بیضه‌ها را هم افزایش می‌دهد؛ بنابراین اگر شما به دنبال تقویت قوه‌ی مردانگی هستید خرما بخورید، چون خرما یک داروی مقوی قوه‌ی باه قوی و طبیعی است.

    ۱۱. پیشگیری از شب‌کوری

    خواص درخت خرما کم نیست و از آن جمله باید به کاربرد آن در درمان بیماری‌های مختلف گوش، بینی و گلو اشاره کرد.

    مثلاً اگر برگ‌های درخت خرما را به خمیر تبدیل کنند و دور چشم بمالند یا اگر آن را به‌صورت خوراکی مصرف کنند، ثابت‌شده که فراوانی شب‌کوری را کاهش می‌دهد. از این راه‌حل به‌عنوان جایگزینی برای دارو عمدتاً در نواحی روستایی که خرما در آن می‌روید استفاده می‌شود.

     

    حکم خوردن پنیر حاوی رنت(rennet) چیست؟

    توجه داشته باشید:

    نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.

    ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    پربازدیدترین ها

    خواب بعد از نماز صبح چه تعبيري دارد؟ اگر مربوط به آينده و سرنوشت شخصي باشد چگونه است.و چه خوابهايي در چه زمانهايي تعبير…

    اين كه مي گويند ديدن سيّد درخواب امام”ع” است درست است؟

    قد حضرت آدم (ع) چقدر بوده است؟

    بعد از زايمان، غسل نفاس را در روز دهم، و غسل‏هاي نفاس، استحاضه و حتي حيض را چهل روز بعد از زايمان انجام دادم، باز بعد از…

    متن صیغه عقد موقت و دائم را می خواهم؟

    آيا لباس هايي كه در حال جنابت مي‏پوشند. همه بايد شسته شود ؟

    خواص پاچه چیست ؟

    آيا انساني كه هم‌زاد، او را اذيّت و آزار مي‌دهد، وظيفة انسان در برابر او چيست‌، آيا در قرآن اسمي از هم‌زاد آمده است و…

    چگونگي شاداب سازي مدارس با توجه به فرهنگ اسلامي

    خوردن شیر همراه با موز و خرما چه فوایدی دارد ؟‌

    آیا برای درمان خود ارضایی داروی خاصی وجود دارد؟

    خوردن چه غذاهایی برای درمان خود ارضایی مفید است؟

    اگر خانمي در حال حيض يا جنابت موهايش را رنگ كند يا از حنا استفاده كند،‌ براي غسل يا نماز يا وضوي او ضرري مي رساند؟

    خواص قاووت چیست ؟

    بروکلی خام مصرف شود بهتر است یا پخته ؟

    تامیفلو چیست؟

    جینکوبیلوبا چیست و چه خواصی دارد ؟

    متن سخنرانی مجلس ختم

    کفاره روزه سال ۹۹ و ۹۸ چقدر است؟

    معنای ذکر لا اله الا الله الملك الحق المبين چيست؟

    مخاطبان

    جستجو

     

     

    پنیر نخل از جمله محصولات درخت خرماست كه با طعم شیرین خود بسیار دلپذیر است. پنیر نخل كه در اصطلاح محلی به آن غاپ می گویند با رنگ سفید ، برای دستیابی به آن معمولا  سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا  می‌کنند و در همه فصل های سال به دست می آید و در فصل های پر بارش از طعم شیرین تری  برخوردار است. نخل داران آن دسته از نخل هایی را كه زمان ثمردهی آنها تمام شده است قطع می كنند و پنیر آن را كه در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می كنند. هر نخل 3 تا 10 كیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند – مواد معدنی – ویتامین كالری و آهن است .پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگ‌های نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.

    خاصيت پنير درخت خرما

     

    سازمان صداوسیما

    معاونت امور استان ها

    سایت نگاه

    باشگاه مخاطبان نگاه

    تلویزیون اینترنتی

    رادیو اینترنتی

    پژوهش مرکز

    صفحات ویژه

    نقشه سایت

    ارتباط با ما

    انتقادات و پیشنهادات

    پرسش و پاسخ متداول

    روابط عمومی

    باشگاه مخاطبان

    جدول پخش هفتگی

    فرکانس

    آرشیو

    جذب ایده

    برندگان سیما

    پخش زنده

    خبرخوان (موضوعی)

    جدول پخش هفتگی

    فرکانس

    آرشیو

    خاصيت پنير درخت خرما

    جذب ایده

    برندگان سیما

    پخش زنده

    خبرخوان (موضوعی)

    سيماي استانها

    شبكه شما

    پخش سیمای مراکز استانی

    رویدادها

    هنرمندان

  • عکس نوشته محمّد افشین
  • کلیه حقوق متعلق به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می باشد. | هرگونه برداشت مطالب با ذکر منبع بلامانع است. | آخرین بروز رسانی : ۱۳۹۹/۰۶/۱

    پیاده سازی توسط شرکت سپهر افزار ایرانیان

    در میانه تنه نخل مغز ترد و شیری‌رنگ با طعم شیرین و گس وجود دارد که به آن «پنیر نخل» می‌گویند؛ این ماده بسیار مفید و مغذی است.

    به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم؛ برای دستیابی به پنیر نخل (با رنگ سفید) که در اصطلاح محلی به آن غاپ می‌گویند معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند و در همه فصل‌های سال به دست می‌آید و در فصل‌های پربارش از طعم شیرین‌تری برخوردار است.

    در ابتدای بهار که نخل شکوفه می‌زند، شکوفه‌ها را که «تارونه» نام دارد، می‌‌چینند و از آن عرق تارونه می‌گیرند که مانند بقیه عرقیجات مفید و درمان‌گر دردهای معده است؛ عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.

    پنیر نخل یا همان غاپ، سوغات لذیذی است که از دل نخل بیرون می‌آید و بسیار مقوی است. هر نخل 3 تا 10 کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند، مواد معدنی، ویتامین، کالری و آهن است‌.

    پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده بسیار مقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است؛ مریستم که یکی از حساس‌ترین بخش‌های گیاهی بوده در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه می‌شود.

    خاصيت پنير درخت خرما

    نخل‌داران آن دسته از نخل‌هایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، قطع می‌کنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده می‌کنند.

    از جمله خواص آن درمان نازایی، درمان بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و درمان کم‌خونی و ضعف قوای جسمی و جنسی را می‌توان نام برد.


    در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد


    در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد

    نماینده مجلس یازدهم در گفتگو با جام جم آنلاین :

    سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتگو با جام جم آنلاین:

    رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جم جم آنلاین:

    سلیمی نمین در گفتگو با جام جم آنلاین:

    موسیقی حلقه اتصال فرهنگ‌هاست

    برنامه های آبفا در هفته دولت

    نگین توسعه بوشهر

    افتتاح و کلنگ زنی ۱۵طرح عمرانی در هفته دولت

    سایه غم بر ورزش

    خاصيت پنير درخت خرما

    مسافران و رهگذرانی که برای عبور از جاده برازجان به گناوه مسیر آبپخش را انتخاب می نمایند حتما در طول گذر از این طبیعت بکر و نخلستان انبوه تعدادی غرفه را که با شاخ و برگ درختان نخل به صورت به هم پیوسته برپا شده اند مشاهده می کنند…

    مسافران و رهگذرانی که برای عبور از جاده برازجان به گناوه مسیر آبپخش را انتخاب می نمایند حتما در طول گذر از این طبیعت بکر و نخلستان انبوه تعدادی غرفه را که با شاخ و برگ درختان نخل به صورت به هم پیوسته برپا شده اند مشاهده می کنند که رنگ و لعاب مواد غذایی موجود در پیشخوان این غرفه ها که محلی ها به آن کپر می گویند چشم نواز خاصی دارد و مشتریان را به قصد خرید فرا می خواند. در این کپر ها از شیره خرما گرفته تا ارده وخرما و قصب و لورک سایر خوراکیها و مواد احصاء شده از نخل به فروش می رسد در واقع سوغات سراهایی که انوع و اقسام خوراکی های رایج جنوبی در آن خودنمایی میکند. اما در فصل زمستان در کنار همه ی این سوغاتی ها صاحبان این غر فه ها به فروش پنیر نخل رو می آورند.

    احسان  بوستانی یکی از این فروشندگان است که حدود ده سالی است علاوه بر شغل کشاورزی اوقات فراغت خود را در جوار این غرفه های کپری به کار فروش پنیر نخل می پردازد و از این رهگذر معیشت خود و خانواده اش را فراهم می کند.این فروشنده در مورد پنیر نخل به جنوب آنلاین می گوید :پنیر نخل ماده ای است به رنگ سفید که از قسمت پایینی نخل بین تنه و شاخ وبرگ درخت درست در محل رویش شاخه هابه دست می آید.

    وی می افزاید :بیشتر نخلهایی که ثمرده نیستند و یا از نوع نر هستند برای بدست آوردن پنیر آن مورد استفاده قرار می گیرند. اما در ختان نخلی که در حریم فعالیت های عمرانی وپروژه ها هم قرار می گیرند قطع می شوند.

    بوستانی اضافه می کند :پنیر نخل در فصل پاییز وزمستان که آب وهوا و اقلیم  بوشهربرای بارگیری وتولید آن مناسبتر است بیشتر است. چون در فرورین تا آخر شهریور که فصل ثمربخشی نخل ها و چینش خرماست مناسب برداشت نیست. پنیر نخل نر همه رنگ و لعاب زیباتری دارد و هم ظریف تر است و به دلیل تردی و مزه شیرین آن مشتری بیشتری نسبت به سایر نخل ها دارد.

    پس از حذف شاخ و برگ اضافی که با تبحر خاصی برداشته می شوند قسمت مخروطی شکل پنیر جهت استفاده آماده می شود البته قسمت تحتانی آن که زیرتر است از خواص بیشتری برخوردار است که در بین عوام مشهور است که برای شستشو معده مناسب است.

    وی با اشاره به اینکه هر نخل به طور متوسط ۳۰تا ۳۵ کیلو پنیر دارد که هرکیلوی آن ۳۰هزار تومان قیمت دارد می گوید: هر چه نخل تنومندتر باشد و سبزتر، پنیر آن هم بهتر و سنگین تر خواهد بود پس از به دست آمدن پنیر باید ظرف ۱۰ روز استفاده شود یا در یخچال نگهداری شود تا فاسد نشود.

    حدود ۲۰غرفه یا کپر موجود در این مسیر یعنی ورودی آبپخش زمینه اشتغال ۵۰نفر را فراهم آورده اند که  به گفته احسان بوستانی در عین حالی که اشتغال پایدار برای ۵۰نفر زمینه فراهم شده است  سالانه ۱۰تا۱۵میلیون سود نصیبشان می کند اما از سارقانی هم که شبانه دارایی آنها را به تاراج می برند هم می گوید و می افزاید:بعضا افرادی هم پیدا می شوند که  شبانه به نخلستانها رفته و با قطع مخفیانه نخل ها ،پنیر آنها را برداشت کرده و در نقاط مختلف استان به صورت دوره گردی به فروش می رسانند که موجب ضرروزیان هم باغداران می شود و هم با شکستن قیمت ها روی فروش ما هم تاثیر می گذارند که تقاضا داریم تا مسئولان با این پدیده هم برخورد کنند.

    این غرفه دار اضافه می کند: فروش پنیر تقریبا تا نیمه اسفند ادامه دارد و پس از آن با به بارنشستن نخلها و گرده افشانی آنها فروشندگان و صاحبان این کپرها به فروش خرما و سایر سوغاتی ها می پردازند.

    عضو گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر هم در گفتگو با جنوب آنلاین با اشاره به ارزشهای غذایی پنیر خرما می گوید:  پنیر خرما که در واقع در قسمت انتهایی بالای درخت خرما قرار گرفته و در حقیقت سلولهای بنیادی درخت خرما را تشکیل می دهد از ارزشهای غذایی بالایی برخوردار می باشد تا آنجا که به عنوان یک داروی گیاهی در مواردی چون تقویت بنیه و درمان ضعف جنسی به کار برده می شود.

    محمد مهدی محمدی با بیان اینکه پنیر خرما منبعی غنی از اسیدهای چرب ضروری است می افزاید: اهمیت این گونه اسیدهای چرب آزاد موجود در پنیر خرما در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی  است بنابراین این ماده غذایی می تواند در رژیم غذایی روزانه مخصوصا در قالب سالاد سبزیجات گنجانده شود.

    این کارشناس با اشاره به نتایج حاصل از مطالعات صورت گرفته بر روی پنیر نخل تصریح می کند: این مطالعات نشان داده که  مواد معدنی شامل منیزیم، روی، آهن، کلسیم، سدیم، روی، پتاسیم و سلنیوم با نسبت های گوناگون در پنیر خرما وجود دارد. این مواد معدنی نقش های متعددی در بدن انسان ایفا می نمایند و جزء منابع بالقوه سلامتی انسان می باشند .

    وی اضافه می کند : از آنجا که جذب روده ای روی در سالمندان کاهش می یابد پنیر خرما می تواند به عنوان یک منبع غذایی حاوی روی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین پنیر خرما به خاطر وجود ۲۳ اسید آمینه در آن که بعضی از آنها در میوه های رایج از جمله پرتقال، سیب و موز وجود ندارد از ارزش غذایی خوبی برخوردار است. ضمن اینکه پنیر خرما منبع غذایی خوبی از لحاظ کربوهیدرات نمی باشد و این خود برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

    محمدی با بیان اینکه پنیر خرمای گونه ایرانی معروف به درخت خرمای کبکاب در بومیان جنوب غربی ایران یعنی استان بوشهر  بیشتر مورد استفاده قرار دارد می افزاید: درخت های خرمایی که برای تولید پنیر استفاده میشوند غالبا در امریکای مرکزی و شمالی یافت می شوند. در کشور آمریکا این محصول عمدتا به صوت کنسرو و در دسترس می باشد و به صورت افزودنی به سالاد سبزیجات  استفاده ی جهانی قرار دارد.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه

    پنیر نخل به ماده ترد، سفیدرنگ، خوردنی و شیرین بخش میانی سر یا تاج درخت خرما گفته می‌شود.[۱] پنیر نخل در جهرم کچ و در قیروکارزین بوکوم و در بلوچستان کوش یا کیش و در استان هرمزگان کور[۲] ، در بوشهر غاپ، در لارستان نیز «خَپ»[۳] و در شهر گراش پیزگ نامیده می‌شود. برای دستیابی به آن معمولاً سر درخت را می‌اندازند و برگ‌ها و لیف‌های دور برگ‌ها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل، جدا می‌کنند.

    پنیر نخل در واقع ماده اولیه تشکیل تنه و برگ‌های نخل پیش از مرحله چوبی شدن است.


     

     

    URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-256-fa.html

    خاصيت پنير درخت خرما

    Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
    copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

    Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

    خاصيت پنير درخت خرما
    خاصيت پنير درخت خرما
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *