خواص دارویی و گیاهی :
آیا می دانید چگونه می توانید بیماری خود یا عزیزانتان را تشخیص و برای آنها دارو تجویز کنید؟
این سامانه براساس نظریه تدبیر و درمان شیخ اجل ابوعلی سینا و ترکیب ماتریسی اطلاعات مندرج درپایگاه های گیاهان دارویی ، بیماریها و خصوصیات اختصاصی
ادامه مطلب
در کسبوکارهای اینترنتی تمایل افراد برای به اشتراکگذاری پستهاى شبکههاى اجتماعى، به صورت طبیعى (ارگانیک)، بسیار پایین است. راهکار نوین بازاریابی #به_اشتراک_بگذارید_ارزان_بخرید امروزه در کسبوکارهای اینترنتی تمایل افراد برای به اشتراکگذاری پستهاى شبکههاى اجتماعى، به صورت طبیعى (ارگانیک)، بسیار پایین است. این مهم در مورد معرفی محصولات و ایدههای جدید و یا پیشنهادات فروش ویژه به یک چالش اساسی برای سازمانها تبدیل شده است و کسبوکارها مجبور هستند محتواى خود را با استفاده از صرف هزینه و به صورت غیر طبیعى، پخش کنند. که
در یک تحقیق جدید که با موضوع تاثیر زایمان بر میزان عمر زنان صورت گرفت مشخص شد زایمان و استرس ناشی از آن می
طبق آخرین تحقیقات محققان تاثیر داروهای رانولازین در افرادی که به صورت منظم ورزش می کنند بسیار کمتر از سایر افراد می باشد. داروهای رانولازین
سلامت – پزشکی – چرا دوغ خواب آور است
به طور کلی، دوغ در مقایسه با سایر فرآورده های شیر، نسبت به گرمای محیط مقاومت بیشتری در برابر فساد دارد و در دمای محیط بهتر باقی می ماند و نیاز به نگهدارنده های مصنوعی دیگر ندارد….
دوغ یکی از فرآورده های مشتق از شیر است که از قدیم در فرهنگ ما جایگاه ویژه ای داشته و دامنه نفوذ آن حتی به داستان ها، متل ها و ضرب المثل های ما نیز کشیده شده است. مصرف فراوان دوغ به عنوان یک نوشیدنی همراه با غذا یا به صورت مجزا به خصوص در ماه های گرم سال سبب شده تا در سال های اخیر، اغلب شرکت های تولید کننده فرآورده های لبنی توجه ویژه ای به تولید این محصول داشته باشند و بخشی از تولیدات خود را به آن اختصاص دهند. اما دوغ از نظر غذایی چه جایگاهی دارد و چه عواملی بر کیفیت آن موثر هستند؟ دکتر گیتی کریم، متخصص علوم و صنایع شیر و استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، به این سوال پاسخ می دهد.
خانم دکتر! ارزش غذایی دوغ تا چه میزانی است؟ آیا دوغ می تواند جایگزین شیر شود؟
دوغ فرآورده ای حاصل از شیر است که از اختلاط ماست و آب با نسبت های مختلف و افزودن نمک تهیه می شود. در صنعت برای طعم دار کردن آن از اسانس های مختلف مثل کاکوتی و نعناع یا گلبرگ های خشک و خردشده گل محمدی استفاده می کنند. شاید این طور بتوان گفت که دوغ نوشابه ماست است و حاوی کلسیم و سایر مواد معدنی، ویتامین های موجود در ماست، پروتئین و چربی است. به همین دلیل ارزش غذایی آن از ماست کمی کمتر است. بنابراین جایگزین کردن آن به جای شیر چندان درست نیست اما برای افرادی که دارای مشکل عدم تحمل لاکتوز هستند، می تواند مناسب باشد.
چرا دوغ این قدر خواب آور است؟
این فقط مربوط به دوغ نیست. ماست و دوغ به دلیل داشتن برخی پپتیدهای موجود در کازئین و پروتئین های سرم شیر (مثل تریپتوفان) دارای این ویژگی هستند.
دوغ هایی که روی بطری شان نوشته شده: گرمادیده؛ چه فرقی با دوغ های معمولی دارند؟
دوغ گرمادیده، دوغی است که بعد از آماده شدن تحت فرآیند پاستوریزاسیون، دوباره پاستوریزه می شود تا میکروارگانیسم های مایه ماست موجود در آن کاهش یابد. کم شدن میزان میکروارگانیسم های موجود در دوغ باعث می شود که فرآیند ترش شدن در آن آهسته تر انجام شود؛ در حالی که دوغ معمولی این حرارت را نمی بیند.
چگونه می توانیم فساد دوغ را تشخیص دهیم؟
عمده ترین عوامل فساد دوغ عبارتند از کپک ها و مخمرها. می توان گفت که مخمرها بهتر می توانند در دوغ رشد و در آن گاز ایجاد کنند و طعم آن را تغییر دهند. به هر حال، مخمرها تاثیر نامطلوبی بر مصرف کننده نمی گذارند اما برخلاف آن ها، کپک ها به ندرت دوغ را آلوده می کنند و رشد آن ها با تغییر طعم دوغ و سپس تغییر رنگ آن مشخص می شود.
برای جلوگیری از فساد دوغ باید شرایط خاصی فراهم کرد؟
البته این مساله نباید دلیلی بر نگهداری دوغ در دمای محیط باشد. این فرآورده نیز مانند تمام مشتقات شیر و فرآورده های لبنی بهتر است در دمای یخچال نگهداری شود.
چه نوع میکروارگانیسم هایی در دوغ وجود دارند؟
از نظر میکروبیولوژیک می توان گفت که دوغ حاوی همان میکروارگانیسم هایی است که در ماست وجود دارد ولی باید به این نکته توجه داشت که میزان این میکروارگانیسم ها در دوغ کمتر از ماست است. دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. باکتری های مفید نظیر استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس ولگاریس موجود در این فرآورده لبنی، در دستگاه گوارش جایگزین می شوند و می توانند آثار بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش بگذارند. این میکروارگانیسم ها همچنین از رشد و تکثیر بسیاری از باکتری های مضر در دستگاه گوارش جلوگیری می کنند.
چرا این محصول بعد از مدتی باقی ماندن در دمای محیط، گازدار می شود؟
چون برخی میکروارگانیسم ها در محیط وجود دارند که می توانند طی فرآیند رشد و تکثیر خود در محیط به صورت طبیعی گاز تولید کنند. در صورتی که مواد اولیه مورد استفاده درتهیه دوغ یا ظروف مورد استفاده حاوی این میکروارگانیسم ها و مخمرها باشند، به مرور زمان باعث تولید گاز و در نتیجه گازدار شدن دوغ می شوند و این پدیده در شرایط عادی مشکلی برای انسان ایجاد نخواهد کرد.
دوغ هایی که به شیوه مصنوعی گازدار می شوند، چطور؟
این هم یکی دیگر از راه های گازدار کردن دوغ است. افزودن گاز دی اکسیدکربن در صورتی که این کار تحت شرایط استاندارد بهداشتی و با رعایت اصول صحیح و مناسب تولید انجام شود، مانعی ندارد. گازدار کردن این محصول به صورت مصنوعی، عملی است که مورد تایید کدکس الیمانتاریوس (یک نهاد جهانی تدوین کننده استانداردهای غذا) هم قرار گرفته است. انجام این عمل بستگی به سلیقه و پذیرش مصرف کننده دارد و بهتر است گاز اضافه شده، طبیعی باشد.
آیا مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل ساز باشد؟
خب، هر ماده غذایی، حتی آب، اگر بیش از اندازه مصرف شود، می تواند بر سلامت انسان اثر منفی و نامطلوب بگذارد. دوغ هم از این قاعده مستثنا نیست. متخصصان تغذیه نیز در این زمینه توصیه می کنند که رژیم غذایی افراد باید به شکلی متنوع و در عین حال متعادل باشد تا تعادل بدن از وضعیت عادی خارج نشود.
رعایت بهداشت در تهیه دوغ چه نقشی در سلامت آن دارد؟
اگر این فرآورده لبنی تحت شرایط مطلوب بهداشتی و مطابق با اصول استاندارد تهیه مواد غذایی (مثل آب مناسب، اسانس های مجاز و سالم، نمک با ویژگی تاییدشده برای مصرف در غذا) تولید شود، می تواند به عنوان یک نوشابه سالم و مغذی در اختیار مصرفکنندگان قرار گیرد. باید به این نکته توجه داشت که افزودن هر نوع ماده نگهدارنده به دوغ در فرآیند تولید، غیرمجاز است و تخلف محسوب می شود. رعایت اصول استاندارد تهیه این فرآورده نیز از مواردی است که باید توسط نهادهای ذیربط مورد بررسی و کنترل قرار گیرد.
ویرایش و تلخیص:
شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید
نوشیدنی گازدار لبنیاتی که دوغ نیست , چرا موقعه دوغ خوردن خوبمان میگیرد , فرضیه در مورد خوردن دوغ کفیر , چرا موقع درس خوابمان میگیره , آیا دوغ کفیر الکل دارد , فواید خوردن دوغ در شب , خوردن دوغ قبل از خواب , عكس هايی زيا از دوغ , چرا لبنیات بد است؟ , خواص دوغ گاومیش , خواص دوغ بز , دوغ گاومیش , خا صیت دوغ , دوغ نعنا , مزاج دوغ
186
ارزش غذایی دوغ تا چه میزانی است؟ آیا دوغ میتواند جایگزین شیر شود؟
دوغ فرآوردهای حاصل از شیر است که از اختلاط ماست و آب با نسبتهای مختلف و افزودن نمک تهیه میشود. در صنعت برای طعمدار کردن آن از اسانسهای مختلف مثل کاکوتی و نعناع یا گلبرگهای خشک و خردشده گل محمدی استفاده میکنند. شاید این طور بتوان گفت که دوغ نوشابه ماست است و حاوی کلسیم و سایر مواد معدنی، ویتامینهای موجود در ماست، پروتئین و چربی است. به همین دلیل ارزش غذایی آن از ماست کمی کمتر است. بنابراین جایگزین کردن آن به جای شیر چندان درست نیست اما برای افرادی که دارای مشکل عدم تحمل لاکتوز هستند، میتواند مناسب باشد.
چرا دوغ اینقدر خوابآور است؟
این فقط مربوط به دوغ نیست. ماست و دوغ به دلیل داشتن برخی پپتیدهای موجود در کازئین و پروتئینهای سرم شیر (مثل تریپتوفان) دارای این ویژگی هستند.
دوغهایی که روی بطریشان نوشته شده: «گرمادیده»؛ چه فرقی با دوغهای معمولی دارند؟
دوغ گرمادیده، دوغی است که بعد از آمادهشدن تحت فرآیند پاستوریزاسیون، دوباره پاستوریزه میشود تا میکروارگانیسمهای مایه ماست موجود در آن کاهش یابد. کم شدن میزان میکروارگانیسمهای موجود در دوغ باعث میشود که فرآیند ترششدن در آن آهستهتر انجام شود؛ در حالی که دوغ معمولی این حرارت را نمیبیند.
چگونه میتوانیم فساد دوغ را تشخیص دهیم؟
عمدهترین عوامل فساد دوغ عبارتند از کپکها و مخمرها. میتوان گفت که مخمرها بهتر میتوانند در دوغ رشد و در آن گاز ایجاد کنند و طعم آن را تغییر دهند. به هر حال، مخمرها تاثیر نامطلوبی بر مصرفکننده نمیگذارند اما برخلاف آنها، کپکها به ندرت دوغ را آلوده میکنند و رشد آنها با تغییر طعم دوغ و سپس تغییر رنگ آن مشخص میشود.
برای جلوگیری از فساد دوغ باید شرایط خاصی فراهم کرد؟
البته این مساله نباید دلیلی بر نگهداری دوغ در دمای محیط باشد. این فرآورده نیز مانند تمام مشتقات شیر و فرآوردههای لبنی بهتر است در دمای یخچال نگهداری شود.
چه نوع میکروارگانیسمهایی در دوغ وجود دارند؟
از نظر میکروبیولوژیک میتوان گفت که دوغ حاوی همان میکروارگانیسمهایی است که در ماست وجود دارد ولی باید به این نکته توجه داشت که میزان این میکروارگانیسمها در دوغ کمتر از ماست است. دوغ علاوه بر مزایای تغذیهای، حاوی باكتریهای مفیدی است كه اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. باكتریهای مفید نظیر استرپتوكوكوس ترموفیلوس و لاكتوباسیلوس وولگاریس موجود در این فرآورده لبنی، در دستگاه گوارش جایگزین میشوند و میتوانند آثار بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش بگذارند. این میکروارگانیسمها همچنین از رشد و تکثیر بسیاری از باکتریهای مضر در دستگاه گوارش جلوگیری میکنند.
چرا این محصول بعد از مدتی باقی ماندن در دمای محیط، گازدار میشود؟
چون برخی میکروارگانیسمها در محیط وجود دارند که میتوانند طی فرآیند رشد و تکثیر خود در محیط به صورت طبیعی گاز تولید کنند. در صورتی که مواد اولیه مورد استفاده درتهیه دوغ یا ظروف مورد استفاده حاوی این میکروارگانیسمها و مخمرها باشند به مرور زمان باعث تولید گاز و در نتیجه گازدار شدن دوغ میشوند و این پدیده در شرایط عادی مشکلی برای انسان ایجاد نخواهد کرد.
دوغهایی که به شیوه مصنوعی گازدار میشوند، چطور؟
این هم یکی دیگر از راههای گازدار کردن دوغ است. افزودن گاز دیاکسیدکربن در صورتی که این کار تحت شرایط استاندارد بهداشتی و با رعایت اصول صحیح و مناسب تولید انجام شود، مانعی ندارد. گازدار کردن این محصول بهصورت مصنوعی، عملی است که مورد تایید کدکس الیمانتاریوس (یک نهاد جهانی تدوینکننده استانداردهای غذا) هم قرار گرفته است. انجام این عمل بستگی به سلیقه و پذیرش مصرفکننده دارد و بهتر است گاز اضافه شده، طبیعی باشد.
آیا مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلساز باشد؟
خب، هر ماده غذایی، حتی آب، اگر بیش از اندازه مصرف شود، میتواند بر سلامت انسان اثر منفی و نامطلوب بگذارد . دوغ هم از این قاعده مستثنا نیست. متخصصان تغذیه نیز در این زمینه توصیه میکنند که رژیم غذایی افراد باید به شکلی متنوع و در عین حال متعادل باشد تا تعادل بدن از وضعیت عادی خارج نشود.
رعایت بهداشت در تهیه دوغ چه نقشی در سلامت آن دارد؟
اگر این فرآورده لبنی تحت شرایط مطلوب بهداشتی و مطابق با اصول استاندارد تهیه مواد غذایی (مثل آب مناسب، اسانسهای مجاز و سالم، نمک با ویژگی تاییدشده برای مصرف در غذا) تولید شود، میتواند بهعنوان یک نوشابه سالم و مغذی در اختیار مصرفکنندگان قرار گیرد. باید به این نکته توجه داشت که افزودن هر نوع ماده نگهدارنده به دوغ در فرایند تولید، غیرمجاز است و تخلف محسوب میشود. رعایت اصول استاندارد تهیه این فرآورده نیز از مواردی است که باید توسط نهادهای ذیربط مورد بررسی و کنترل قرار گیرد.
دوغ یک نوشیدنی سالم و سنتی نزد ما ایرانیان است. مصرف دوغ بیشتر در فصول گرم سال پیشنهاد می شود. دوغ یکی از فرآورده های شیر است و دارای فواید و خاصیت های زیادی است. در این مطلب راجع به نوشیدنی دوغ هر آنچه باید بدانید، آورده شده است.
خیلی اوقات اکثر افراد بعد از نوشیدن دوغ احساس خواب آلودگی به آنها دست می دهد. علت خواب آور بودن دوغ بدلیل پیتیدهای موجود در کازئین که از پروتنین های موجود در شیر است، می باشد. برخی از پزشکان طب سنتی نیز پیشنهاد می کنند برای داشتن یک خواب آرام وراحت دوغ بنوشید و از خواب خود نهایت لذت را ببرید. از این رو بدلیل خواب آور بودن دوغ توصیه می شود قبل از کارهایی که احتیاج به هوشیاری کامل دارند از مصرف دوغ بپرهیزید.
بطور کلی اکثر کارشناسان و پزشکان معتقد هستند از مصرف دوغ گازدار می بایست بپرهیزید. دوغ گازدار مخصوصا به افرادی که دارای بیماری های گوارشی هستند توصیه می شود اکیدا پرهیز نمایند. زیرا مصرف دوغ گاز دار می تواند باعث برخی بیماری های گوارشی مثل زخم اثنی عشر، ورم معده، نفخ شکم و برخی مشکلات گوارشی دیگر شود. دوغ گاز دار بصورت کلی برای سلامت انسان ضرر دارد و باعث ایجاد برخی مشکلات گوارشی می شود.
نوشیدن دوغ دارای فواید زیادی است. در زیر به برخی از مهمترین فواید دوغ خوردن اشاره شده است:
– دوغ دارای ویتامین های B و D است از اینرو می تواند در تامین این ویتامین ها به بدن کمک نماید.- دوغ از رشد و نمو بسیاری از باکتری های مضر در سیستم گوارشی انسان جلوگیری می نماید.- دوغ هایی سنتی خیلی بهتر از دوغ های صنعتی هستند بیشتر بدلیل احتمال آلودگی های میکروبی در بسته بندی آنها است. از اینرو سعی نمایید دوغ های سنتی را بیشتر استفاده نمایید.- دوغ به هضم غذا کمک می کند و التیام بخش نیز است.- دوغ به گردش بهتر خون در بدن انسان کمک می کند.- برخی از سردردها که ناشی از گرمی هوا می باشد، با نوشیدن دوغ التیام می یابد.- نوشیدن دوغ از بوی بد دهان نیز جلوگیری می کند.
این یکی از سوالاتی است که برای خیلی ها پیش می آید که نوشیدن دوغ بهتر است یا نوشابه؟ نوشیدن نوشابه باعث مضرات زیادی برای بدن است برخی از مهمترین مضرات مصرف نوشابه عبارتند از:- پوسیده شدن دندانها- ابتلا به چاقی- سوء تغذیه- تاثیر بد روی کلیه ها- پوکی استخواندر صورتیکه از دوغ های صنعتی و گاز دار استفاده نشود، نوشیدن دوغ که یک نوشیدنی قدیمی نزد ما ایرانیان است بیشتر از هر نوشیدنی دیگری پیشنهاد می شود. که در قسمت قبلی فواید نوشیدن دوغ عنوان شد. علت عدم استفاده از نوشیدنی های گاز دار مخصوصا دوغ گاز دار بدلیل گاز موجو در آنها نیست بلکه بدلیل اسید فسفریکی است که در این نوع نوشیدنی ها اضافه می شود که برای سلامتی بدن مضر است.
دوغ یکی از بهترین و سالم ترین نوشیدنی ها است و به علت اینکه این فرآورده مستقیما از شیر بدست می آید و بسیاری از ترکیب ها و پروتئین های موجود در شیر را دارد، بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقد هستند دوغ همانند شیر می تواند دارای خاصیت ضد سرطانی باشد.
نوشیدن دوغ پس از مصرف غذاهای گوشتی می تواند در برخی مواقع می تواند باعث بیماری درد مفاصل شود. توصیه می شود مصرف دوغ به عنوان یک نوشیدنی سالم، بیشتر در فصل های گرم سال استفاده شود و همچنین در مصرف آن نیز زیاده روی نشود.
مطالب مرتبط :
فواید نوشیدن دوغ
اگر با نوشیدن دوغ دچار نفخ میشوید یا سردیتان میکند, بخوانید
دوغ ضرری هم دارد؟
دوغ و ماست خارج از یخچال سرطان زا می شوند؟
دوغ گازدار را خودتان درست کنید
چرا نباید دوغ گازدار بخوریم؟
با غذایمان چه چاشنی بخوریم، دوغ ؟ نوشابه ؟ کفیر
فواید آب دوغ خیار
فواید خوردن دوغ
دوغ و سنگ کلیه!؟
پذیرایی ویژه از وزیر بهداشت با آش دوغ + عکس
قیمت هر بشکه دوغ معادل 3 بشکه نفت!
قاچاق مواد به صورت مایع در بطری دوغ+عکس
در رستوران نوشابه و دوغ باز سفارش ندهید!
درد زانو امروزه حتی در بین نسل جوان هم بسیار دیده می شود. در این مطلب به تاثیر برخی خوراکی ها بر زانو درد می پردازیم.
دکتر علی پناهی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، با بیان اینکه ترشیهایی مانند ماست و دوغ ترش درد زانو را افزایش میدهند، ادامه داد: اما خوراکیهایی مانند توت، زنجبیل، آووکادو، سویا، کلم برگ، و ویتامین c اثر کاهنده درد در این افراد دارند یعنی ضددردهای طبیعی هستند.
افراد اگر مشکل عضلانی اسکلتی دارند، توجه به آن را به تأخیر نیندازند، زیرا گاه با ورزش درمانی، گرما درمانی، لیزر و مگنتتراپی مشکل برطرف میشود، اما اگر بیتوجهی کرده و آسیب رباط و منیسک پیدا کنند، مراحل درمان سخت تر میشود.
وی با تأکید بر اینکه افرادی که درد زانو دارند، به ورزشهای تقویتکننده عضلات بپردازند، گفت: به این ترتیب که بنشینند و پاها را دراز کنند و صاف کنند. توپ خیلی کوچک را زیر زانو قرار دهند یا یک دستمال کوچک را تا کنند و زیر زانو بگذارند. زانو را به سطح زمین فشار دهند و ثانیه زانو را سفت کنند و بعد از ثانیه به زانو استراحت بدهند. بار این کار را انجام دهند. اگر یک مفصل آسیب دیده، هر دو زانو را ورزش بدهند. این ورزش را روزی بار، صبح و ظهر و شب تکرار کنند.
بهترین کار برای افراد مبتلا به آرتروز، آب درمانی است. این افراد بهتر است به استخر بروند و شنا کنند. بجز کرال پشت همه انواع شنا برایشان خوب است واگر هم نمیتوانند شنا کنند، در آب با قدمهای بلند راه بروند.
این متخصص توانبخشی در پاسخ به این پرسش که منظور از درمان مرحله به مرحله آرتروز چیست؟، گفت: منظور اصلاح حرکات است. یعنی طرز نشستن و راه رفتن را اصلاح کنند. اگر زانو آسیب دیده، اول باید استراحت کنند، بعد روی مفصل کیسه یخ قرار دهند. در مرحله حاد که مفصل ورم میکند، قرار دادن یخ و بی حرکت کردن باعث بهبود می شود. بعد باید به محل مفصل فشار آوریم و فشار میتواند با دست باشد. همچنین به بیمار مبتلا به آرتروز باید آموزش سبک زندگی داد.گردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع:salamatonline.ir