حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

دوره مقدماتی php
حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی
حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

ولادت حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع)تولد نور

حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله در عام الفیل ( سال 570 میلادی ) در ماه ربیع الاول دیده به جهان گشود.مورخان شیعه، ولادت پیامبر اکرم را در صبح جمعه‌ی هفدهم ربیع الاول و اکثر علمای اهل سنت، در روز دوازدهم همان ماه می‌دانند.امام صادق(ع) به نقل از سلمان فارسى فرمود:

پيامبر اكرم(ص)فرمود: خداوند متعال مرا از درخشندگى نور خودش آفريد  نيز امام صادق(ع) فرمود: خداوند متعال خطاب به رسول اكرم(ص)فرمود: «اى محمد! قبل از اين كه آسمان‏ها، زمين، عرش و دريا راخلق كنم. نور تو و على را آفريدم…». ثقه‏ الاسلام كلينى(ره) مى‏ نويسد: امام صادق(ع) فرمود:

«هنگام ولادت‏ حضرت رسول اكرم(ص) فاطمه بنت اسد نزد آمنه (مادر گرامى پيامبر)بود. يكى از آن دو به ديگرى گفت: آيا مى‏بينى آنچه را من‏مى‏بينم؟ديگرى گفت: چه مى‏بينى؟ او گفت: اين نور ساطع كه ما بين مشرق ومغرب را فرا گرفته است! در همين حال، ابوطالب(ع) وارد شد و به‏ آن‏ها گفت:
چرا در شگفتيد؟ فاطمه بنت اسد ماجرا را به گفت. ابوطالب به اوگفت: مى‏خواهى بشارتى به تو بدهم؟ او گفت: آرى. ابو طالب گفت:از تو فرزندى به وجود خواهد آمد كه وصى اين نوزاد، خواهد بود سیمای محمد(ص)
امام جعفر صادق(ع) فرمود: امام حسن(ع) از دائى‏اش، «هند بن ابى‏هاله‏» كه در توصيف چهره پيامبر(ص) مهارت داشت، در خواست‏ نمود تا سيماى دل آراى خاتم پيامبران(ص) را براى وى توصيف‏ نمايد. هند بن ابى هاله در پاسخ گفت:حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

«رسول خدا(ص) در ديده‏ هابا عظمت مى‏ نمود، در سينه‏ ها مهابتش وجود داشت .قامتش رسا، مويش‏نه پيچيده و نه افتاده، رنگش سفيد و روشن، پيشانيش گشاده،ابروانش پرمو و كمانى و از هم گشاده، در وسط بينى برآمدگى‏ داشت، ريشش انبوه، سياهى چشمش شديد، گونه هايش نرم و كم‏ گوشت.دندان هايش باريك و اندامش معتدل بود. آن حضرت هنگام راه ‏رفتن با وقار حركت مى‏كرد. وقتى به چيزى توجه مى‏كرد به طور عميق‏ به آن مى‏ نگريست، به مردم خيره نمى‏شد، به هر كس مى‏ رسيد سلام‏ مى‏ كرد، همواره هادى و راهنماى مردم بود.
براى از دست دادن امور دنيايى خشمگين نمى‏ شد. براى خدا چنان غضب‏ مى ‏نمود كه كسى او را نمى‏شناخت. اكثر خنديدن آن حضرت تبسم بود،برترين مردم نزد وى كسى بود كه، بيشتر مواسات و احسان و يارى‏مردم نمايد…» سعدى با الهام از روايات، در اشعار زيبايى آن حضرت را چنين‏ توصيف نمود:
ماه فرو ماند از جمال محمد سرو نرويد به اعتدال محمد قدر فلك را كمال ومنزلتى نيست در نظر قدر با كمال محمد وعده ديدار هر كسى به قيامت ليله اسرى شب وصال محمد آدم و نوح و خليل و موسى وعيسى آمده مجموع در ظلال محمد عرصه گيتى مجال همت او نيست روز قيامت نگر مجال محمد و آنهمه پيرايه بسته جنت فردوس بو كه قبولش كند بلال محمد شمس و قمر در زمين حشر نتابد نور نتابد مگر جمال محمد همچو زمين خواهد آسمان كه بيفتد تا بدهد بوسه بر نعال محمد شايد اگر آفتاب و ماه نتابد پيش دو ابروى چون هلال محمد چشم مرا تا بخواب ديد جمالش خواب نميگيرد از خيال محمد سعدى اگر عاشقى كنى و جوانى عشق محمد بس است و آل محمدمصونيت و پيراستگى پيامبر از خلاف و خطا، بسان ديگر پيامبران داراى مراحل سه‏گانه است، و اين مراحل عبارتنداز:
1- مصونيت مطلق (عمدى و سهوى) در تبليغ شريعت.
2- عصمت از خلاف و گناه در رفتار و گفتار.
3- پيراستگى از خطا و لغزش در جريانهاى عادى.

دوره مقدماتی php

——————————————————-

امام‌ صادق‌ ( ع‌ )حضرت‌ امام‌ جعفر صادق‌ عليه‌ السلام‌ رئيس‌ مذهب‌ جعفرى‌ ( شيعه‌ ) در روز 17ربيع‌ الاول‌ سال‌ 83 هجرى‌ چشم‌ به‌ جهان‌ گشود .
پدرش‌ امام‌ محمد باقر ( ع‌ ) و مادرش‌ “ام‌ فروه‌” دختر قاسم‌ بن‌ محمد بن‌ ابى‌ بكر مى‌باشد.
كنيه‌ آن‌ حضرت‌ : “ابو عبدالله‌” و لقبش‌ “صادق‌” است‌ . حضرت‌ صادق‌ تا سن‌ 12 سالگى‌ معاصر جد گراميش‌ حضرت‌ سجاد بود و مسلما تربيت اوليه‌ او تحت‌ نظر آن‌ بزرگوار صورت‌ گرفته‌ و امام‌ ( ع‌ ) از خرمن‌ دانش‌ جدش‌ خوشه‌چينى‌ كرده‌ است‌ .
پس‌ از رحلت‌ امام‌ چهارم‌ مدت‌ 19 سال‌ نيز در خدمت‌ پدر بزرگوارش‌ امام‌ محمد باقر ( ع‌ ) زندگى‌ كرد و با اين‌ ترتيب‌ 31 سال‌ از دوران‌ عمر خود را در خدمت‌ جد و پدر بزرگوار خود كه‌ هر يك‌ از آنان‌ در زمان‌ خويش‌ حجت‌ خدا بودند ، و از مبدأ فيض‌ كسب‌ نور مى‌نمودند گذرانيد .
بنابراين‌ صرف‌ نظر از جنبه‌ الهى‌ و افاضات‌ رحمانى‌ كه‌ هر امامى‌ آن‌ را دار مى‌باشد ، بهره‌مندى‌ از محضر پدر و جد بزرگوارش‌ موجب‌ شد كه‌ آن‌ حضرت‌ با استعداد ذاتى‌ و شم‌ علمى‌ و ذكاوت‌ بسيار ، به‌ حد كمال‌ علم‌ و ادب‌ رسيد و در عصر خود بزرگترين‌ قهرمان‌ علم‌ و دانش‌ گرديد .پس‌ از درگذشت‌ پدر بزرگوارش‌ 34 سال‌ نيز دوره‌ امامت‌ او بود كه‌ در اين‌ مدت‌ “مكتب‌ جعفرى‌” را پايه‌ريزى‌ فرمود و موجب‌ بازسازى‌ و زنده‌ نگهداشتن‌ شريعت‌ محمدى‌ ( ص‌ ) گرديد.

هم‌اکنون ۰ کاربر آنلاین هستند.

حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

 

حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

نشانی:

تهران -بزرگراه شهید بابایی (غرب به شرق)- خروجی حکیمیه- خیابان شهید صدوقی- بلوار شهید عباسپور- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

پست الکترونیکی:

ravabet-omomi@iau-tnb.ac.ir

تلفن:

۷۷۰۰۹۸۰۰-۷۷۰۰۹۸۴۷

دورنگار:

۷۷۰۰۹۸۴۸

کد پستی:

۱۶۵۱۱۵۳۳۱۱


 آدرس اینستاگرام واحد : iautnb.official

 

 

الف)احوال پرسی با دیگران

۱. هر که را می دید مبادرت به سلام می کرد و کسی در سلام بر او سبقت نگرفت.

۲. وقتی با کسی دست می داد، دست خود را زود تر از دست او بیرون نمی کشید.

۳. با مردم چنان معاشرت می کرد که هر کس گمان می کرد عزیز ترین فرد نزد آن حضرت است.

ب)معاشرت با دیگران

حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

۴. هرگاه به کسی می نگریست با گوشهٔ چشم نظر نمی کرد.

۵. هرگاه با کسی هم صحبت می شد به سخنان او خوب گوش فرا می داد.

۶. چون با کسی سخن می گفت کاملا برمی گشت و رو به او می نشست.

۷. هرگز در حضور مردم تکیه نمی زد

۸. هرگز با کسی جدل و منازعه نمی کرد.

۹. هرگز کسی را حقیر نمی شمرد.

ج)ادب مجلس

۱۰. در مجلس جای خاصی را به خود اختصاص نمی داد و از آن نهی می کرد.

۱۱. در جمع یارانش دایره وار می نشست و اگر غریبه ای بر آنان وارد می شد، نمی توانست تشخیص دهد که پیامبر کدام یک از ایشان است.

۱۲. با هرکه می نشست تا او ارادهٔ برخاستن نمی کرد آن حضرت برنمی خاست.

۱۳. هنگام ورود به مجلسی در آخر و نزدیک درب می نشست نه در صدر آن.

د)عفو و گذشت

۱۴. اگر در محضر او چیزی رخ می داد که ناپسند وی بود نادیده می گرفت.

۱۵. هرکه عذر می آورد عذر او را قبول می کرد.

۱۶. اگر از کسی خطایی صادر می گشت آن را نقل نمی کرد.

۱۷. چون سخن ناصواب از کسی می شنید. نمی فرمود: «چرا فلانی چنین گفت» بلکه می فرمود «بعضی مردم را چه می شود که چنین می گویند؟».

۱۸. بر جسارت دیگران صبر می نمود و بدی را به نیکی جزا می داد.

ه)خوبی با بدان

۱۹. با نیکی به شروران دل آنان را به دست می آورد و مجذوب خود می کرد.

۲۰. از شر مردم برحذر بود ولی از آنان کناره نمی گرفت و با همه خوشخو بود.

۲۱. از دشمنان خود در هنگام مریضی با نهایت احترام عیادت می کرد.

و)تعامل نیکو با نیازمندان

۲۲. با فقرا زیاد نشست و برخاست می کرد و با آنان هم غذا می شد.

۲۳. دعوت بندگان و غلامان را می پذیرفت.

۲۴. از بیماران عیادت می کرد؛ اگرچه دور افتاده ترین نقطهٔ مدینه بود.حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

۲۵. هرگاه چیزی به فقیر می بخشید به دست خودش می داد و به کسی حواله نمی داد.

۲۶. احدی از محضر او نا امید نبود و می فرمود: برسانید به من حاجت کسی را که نمی تواند حاجتش را به من برساند.

ز)مدارا و ارتباط نیکو با خویشاوندان

۲۷. بیش از همه صلهٔ رحم به جا می آورد.

۲۸. به خویشاوندان خود احسان می کرد، بی آنکه آنان را بر دیگران برتری دهد.

۲۹. هرگز کسی از اطرافیان و بستگان خود را نفرین نمی کرد.

ح)کُنش زیبا و اخلاقی با اصحاب و یاران

۳۰. هدیه را قبول می کرد؛ هرچند به اندازهٔ یک جرعه شیر بود.

۳۱. هرگز جواب رد به درخواست کسی نداد، مگر آنکه برای معصیت باشد.

۳۲. سراغ اصحاب خود را می گرفت و همواره جویای حال آنان می شد.

  • عکس پروفایل محمّد آرتین
  • ۳۳. سکوتی طولانی داشت و تا نیاز نمی شد لب به سخن نمی گشود.

    ط)تبسم وخوشرویی

    ۳۴. همواره متبسم بود و در عین حال خوف زیادی از خدا بردل داشت.

    ۳۵. چون شاد می شد چشم ها را بر هم می گذاشت و خیلی اظهار فرح نمی کرد.

    ۳۶. اکثر خندیدن آن حضرت تبسم بود و صدایش به خنده بلند نمی شد.

    ک)التزام جدی به رعایت حق الناس

    ۳۷. اگر در حال نماز بود و کسی پیش او می آمد نمازش را کوتاه می کرد.

    ۳۸. اگر در حال نماز بود و کودکی گریه می کرد نمازش را کوتاه می کرد.

    ۳۹. وفادار ترین مردم به عهد و پیمان بود.

    40.و بالا تر از همه اینکه بعد از فتح مکه به رغم انتقاد ها و مخالفت های برحی از صحابه، همه خیانت ها و دشمنی ها را حتی از کسانی مانند ابوسفیان نادیده گرفت و فرمان عفو عمومی صادر نمودند و زیبا تر آنکه در تاریخ می خوانیم وقتی سر و دندان او را شکستند، دعا کرد خدایا قومم را هدایت نما که نادانند.حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی

    خدایا به حق پیامبر عشق و محبت، صفا و صمیمیت به پیروان و دوستان او هم توفیق ده تا در بینش، منش و روش خویش، اندکی اندیشه نموده و همسان و همتراز او شوند.

    آیةاللَّه سید موسی صدر، به سال 1307 در قم به دنیا آمد. از دانشگاه تهران، لیسانس حقوق گرفت و در حوزه های علمیه قم و نجف، تحصیلات عالی را تا سطح اجتهاد، ادامه داد و همزمان، زبان فرانسه را به خوبی آموخت….

    محو دلدارپدرآفتاب

    برگرفته از سخنرانی آیت الله ناصری حفظه الله

    یکی از راه های جلب توجه و عنایت امام زمان عجل الله تعالی و فرجه الشریف، عرض ارادت و احترام به پدر و مادر بزرگوار آن حضرت است. این کا…

    رهبری درخشان امام موسی صدر برای شیعیان لبنان غلامرضا گلی زواره در شمارۀ گذشته با فعالیتهای فرهنگی امام موسی صدر در جنوب لبنان و تأسیس مراکز فرهنگی برای شیعیان این منطقه آشنا شدیم و تاریخ تأسیس مجلس اع…

    در شماره گذشته، فعالیت های وسیع و دامنه دار امام موسی صدر را در جهت جلب توجه و حمایت دولت لبنان به منطقه ی جنوب این کشور (منطقه ی شیعه نشین) و محرومیت زدایی از این منطقه مورد بررسی قرار دادیم و با آثا…

    امام موسی صدر در راستای هویت بخشیدن به شیعیان لبنان، علاوه بر مدارس دینی و کلاسیک، چندین مرکز فنی و حرفه ای نیز برای دختران به وجود آورد که دختران بی بضاعت شیعهیان از این طریق امرار معاش کرده و از وضع…

    در برهه ای از زمان که مردم لبنان از لحاظ فقر فرهنگی در محرومیتی کامل بسر می بردند و همه گروه ها و احزاب در مقابل هم قرار گرفته و کشت و کشتارها به راه افتاده بود، امام موسی صدر، رهبری داهیانه خود را آغ…

    با ترور شهید قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق به دست ارتش تروریستی آمریکا نیز بار دیگر این سیاست خودش را (هر چند که در حد یک سیلی) در حمله موشکی به پایگاه رسمی آنها د…

    رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت حجت الاسلام دکتر جواد اژه ای، از ایشان به علت فعالیت های گسترده در برقراری ارتباط با دانشجویان خارج از کشور و حفظ و تقویت آنها در خط انقلاب، از عبار…

    در سال های ابتدایی انقلاب اسلامی، روحیه جهادی در تفکر بسیجی همواره مورد تاکید امام(ره) بوده است؛ ولی آنچه از بیانات امام راحل برمی آید این است که ایشان بیش از توجه به مصادیق روز، سعی کردند مقوله جهادی…

    هر چند شناخت کنه و حقیقت ذات خدای تبارک و تعالی برای انسان غیر ممکن است ولی از راههای بسیار زیادی می توان یقین به وجود خداوند تبارک و تعالی پیدا نمود.
    پس – ساده ترین راه اثبات وجود خداوند، استفاده از …

    1- توجّه امام مهدی(علیه السلام) به شیعیان خویش

    «. . . . إِنَّا غَیرُ مُهْمِلِینَ لِمُرَاعَاتِکمْ وَ لاَ نَاسِینَ لِذِکرِکمْ وَ لَوْ لاَ ذَلِک لَنَزَلَ بِکمُ اَللَّأْوَاءُ وَ اِصْطَلَمَکمُ اَل…

    تمامی حقوق برای قدس آنلاین محفوظ است.

    © 2018 www.qudsonline.ir

    حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی
    حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *