جگر گاو برای کم خونی

دوره مقدماتی php
جگر گاو برای کم خونی
جگر گاو برای کم خونی

افرادی که کم‌خونی داشته در صورتی که مشکل چربی خون و کلسترول نداشته باشند می‌‌توانند هفته‌ای یک یا دو بار جگر مصرف کنند

مرتضی صفوی, متخصص تعذیه با اشاره به خواص درمانی جگر گفت: دانش آموزان برای تأمین انرژی بدن خود می‌توانند هفته‌ای ۹۰ گرم جگر مصرف کنند. جگر گاو،‌ گوسفند و مرغ یکی از منابع غنی از آهن به شمار رفته و برای رفع کم‌خونی مصرف آن مناسب است. وی افزود: افرادی که کم‌خونی داشته در صورتی که مشکل چربی خون و کلسترول نداشته باشند می‌‌توانند هفته‌ای یک یا دو بار جگر مصرف کنند. بیمارانی که مبتلا به کلسترول خون هستند برای تأمین آهن مورد نیاز بدن خود باید از مواد غذایی جایگزین جگر همچون مغز پسته و بادام و نان‌های سبوس‌دار استفاده کنند.

بیشتر بدانید : نکاتی درباره جگر

از زمانی که جگر تازه تهیه می‌شود،‌ تنها دو روز فرصت است که آن را استفاده کنیم چرا که بیش از این مدت این ماده غذایی خراب شده و دیگر مناسب مصرف نیست. جگر پس از خرید برای مصرف نباید در فریزر نگه‌داری شود چرا که خواص خود را از دست می‌دهد. گوشت قرمز نیز در صورتیکه یک سال در فریزر نگه‌داری شود. همچون تفاله بوده و هیچ خاصیتی ندارد.جگر گاو برای کم خونی

جگر علاوه بر اینکه غنی از آهن بوده حاوی املاح دیگری همچون منیزیم،‌ کلسیم و فسفر است، بدن روزانه به 180 گرم پروتئین نیاز دارد, بنابر این روزی که از جگر در وعده‌های غذایی استفاده می‌شود تقریبا نیمی از پروتئین بدن تأمین شده و نیازی به مصرف بیشتر نیست.جگر را باید از مراکزی تهیه کرد که مورد تأیید دامپزشکی بوده و همچنین از بوی جگر می‌‌توان به فاسد بودن یا نبودن آن پی برد.

دوره مقدماتی php

بیشتر بدانید : دانستن این نکات در مورد نحوه مصرف جگر الزامی است

بیشتر بدانید : مضرات جگر چیست؟ در هفته چقدر جگر بخوریم؟

بیشتر بدانید : دل و جگر و قلوه بخوریم یا نه؟

گردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع:farsnews.com

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

فارس نوشت: متخصص تغذیه گفت: آلو، کشمش،گوجه‌فرنگی،عسل، اسفناج، تخم‌مرغ،ماهی و جگر، از جمله مواد غذایی خون ساز بوده و در تأمین آهن بدن بسیار مؤثر هستند.

سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه درباره «مهمترین مواد غذایی خون‌ساز»، اظهار داشت: چند سال پیش حدود ۴۵ درصد زنان باردار و شیرده کم‌خونی داشتند که اکنون این میزان به زیر ۱۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به روش‌های مختلف رفع کم‌خونی، خاطرنشان کرد: یکی از مواد غذایی سرشار از آهن خوراک‌های دریایی مانند ماهی قزل‌آلا و ماهی تن است؛ البته توصیه می‌کنیم مردم بیشتر از ماهی‌های جنوب استفاده کنند؛ چرا که ماهی‌های این منطقه امگا ۳ دارند و این ماده در آب‌های‌ آزاد است و منبع بسیار خوبی برای جذب آهن بوده و به کاهش فقر آهن کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف میوه‌هایی همچون آلو، هلو و کشمش به صورت تازه و خشک بسیار مهم است و هر صد گرم هلو تازه یا خشک ۶ میلی‌گرم آهن دارد؛ضمن اینکه می‌توانیم از جو دوسر به عنوان یکی از منابع خوب تأمین آهن استفاده کنیم؛ به شکلی که مصرف دو قاشق غذاخوری در روز از جو دوسر ۲.۵ میلی‌گرم از آهن بدن را تأمین می‌کند و می‌توانیم جو دوسر را به صورت سوپ یا همراه با سالاد استفاده کنیم.جگر گاو برای کم خونی

صفوی گوجه‌فرنگی را یکی دیگر از منابع بسیار مهم تأمین آهن بدن برشمرد و گفت: گوجه‌فرنگی ویتامین C زیادی دارد و جذب آهن را در بدن بالا می‌برد؛ ضمن اینکه ویتامین E و بتاکاروتن موجود در گوجه برای سلامت پوست بسیار مفید است.

وی با بیان اینکه کره بادام زمینی و عسل از منابع بسیار مهم خون‌ساز در بدن است، تصریح کرد: بادام زمینی منبع خوبی از ویتامین E است که یک آنتی‌اکسیدان قوی بوده و از بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان جلوگیری می‌کند؛ ضمن اینکه آهن زیادی دارد و به رفع کم‌خونی کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه با اشاره به نقش مهم عسل در کاهش کم‌خونی در بدن، تصریح کرد: عسل یک ماده طبیعی است و هر صد گرم آن ۴۵ صدم آهن دارد؛ ضمن اینکه دارای منیزیم و مس بوده و موجب افزایش گلبول‌های قرمز بدن می‌شود.

صفوی از اسفناج، شکلات‌های تیره و تخم‌مرغ  به عنوان منابع دیگر در تأمین آهن بدن و خون‌سازی نام برد و افزود: جگر، دل و قلوه (آهن هِم) دارند؛ یعنی آهنی که جذب بالاتری از آهن معمولی دارد و بیشتر در مواد غذایی حیوانی است؛ در حالی که آهن غیرهِم در منابع گیاهی است و جذب آهن‌های غیرهِم مشکل‌تر است؛ در نتیجه آهن هِم در جگر، دل و قلوه زیاد بوده و برای رفع کم‌خونی توصیه می‌شود. 

۴۷۴۷

«کرونا یکساله شد و ما هنوز منتظریم بعد از پایان دو هفته قرنطینه اسفند ماه، کرونا تمام بشه و ما عید نوروز رو جشن بگیریم و بریم سفر» این یکی از توییت های پر بازدید در توییتر هست که حرف دل خیلی از ما ایرانی هاست.

امروزه یکی از دغدغه‌های رانندگان در سراسر کشور پرداخت عوارض آزادراه‌ها به صورت آنلاین است. این کار مزایای زیادی دارد از جمله این که بار ترافیک خودروها در ایستگاه‌های عوارضی بسیار کم شده و رانندگان برای پرداخت عوارض خودرو زمان از دست نخواهند داد. از طرفی به جز این مهم که باید از سفرهای غیر ضروری پرهیز نمود اما، با الکترونیکی نمودن این موضوع و حذف برگه‌های کاغذی علاوه بر محافظت از محیط زیست، میزان آلودگی و انتقال بیماری نیز کاهش می‌یابد. در کنار مزایای بسیار این روش باید توجه نمود که نحوه پرداخت مطمئن و سریعی از دغدغه‌های کاربران است.

تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2018 khabaronline News Agancy, All rights reserved

سبد خرید شما خالی است

گوشت سفید

گوشت قرمز

آلایش دامی

فراورده های گوشتی

جگر گاو برای کم خونی

تخم خوراکی پرندگان

مقالات علمی

تماس با ما

همیشه از کودکی به محض این که در بدن خود دچار سستی می شدیم، مادرانمان خوردنجگر گوسفندی را به ما توصیه می کردند. اما آیا تا به حال از خودتان پرسیده اید چرا جگر گوسفند، و نه جگر گوساله؟ یا جگر پرندگانی همچون شتر مرغ و …؟ مگر چه خواصی در جگر گوسفند وجود دارد که در دیگر پرندگان وجود ندارد؟

اصولا کباب و خوراک هایی که با جگر گوسفندی تهیه می شوند، از محبوب ترین و مفید ترین غذاهایی هستند که انسان می تواند میل کند. اما چرا بیشتر از این که از همه نوع جگر استفاده کنیم، ترجیح می دهیم از جگر گوسفند برای کباب و خوراک بهره مند شویم؟ 

یکی از مهمترین تفاوت هایی که در جگر گوساله و گوسفندی وجود دارد و می توانیم به آن اشاره کنیم، میزان پروتئین، کالری، و چربی موجود در این ماده غذایی است.جگر گوسفندی خود به دو دسته جگر سفید و سیاه تقسیم می شود، که اصولا جگر سیاه هم از نظر داشتن مواد مغذی و هم از نظر میزان ویتامینA خواص بیشتری دارد. 

اما این جگر سیاه در گوسفند و گوساله با هم تفاوت هایی دارند که در این مطلب به تک تک تفاوت های آنها خواهیم پرداخت.

جگر گوسفندی و خواص آن

جگر را می توانیم از جمله مقوی ترین غذاهایی به شمار آوریم که برای تمامی سنین مناسب است. یک کودک یا بزرگسال می تواند بدون هیچ دغدغه ای اقدام به میل نمودن جگر گوسفند به هر صورت که علاقه مند است نماید. این قسمت از بدن حیوانات حلال گوشت، بسیار برای درمان کم خونی مناسب است.

از جمله مهمترین خوراک هایی که با استفاده ازجگر گوسفندی تهیه می شود، می توانیم به واویشکا یا همان جغور بغور اشاره نماییم. اما بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که جگر گوساله و گوسفندی و جگر مرغ با هم تفاوت های خاصی دارند. از جمله این تفاوت ها می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:

1. سرعت هضم جگر مصرفی

بهترین جگری که استفاده از آن می تواند با مزاج هر شخصی سازگار باشد،جگر گوسفندی است. به دلیل سرعت هضم بالای این ماده غذایی، بیشتر افراد ترجیح می دهند از جگر گوسفند به جای جگر گوساله استفاده کنند. زیرا جگر گوساله در اصل چاق کننده بوده و دیرتر هضم می شود.

2. میزان کالری موجود در جگر

فاکتور بعدی میزان کالری موجود در جگر ها است. اگر شما 100 گرمجگر گوسفندی استفاده کنید، بدون شک دو برابر مصرف جگر گوساله کالری دریافت نموده اید. شنیده اید که طبع گوشت گوساله سرد است و گوشت گوسفند گرم، که این مسئله در انتقال کالری به بدن نیز تاثیر گذار است. 

شما زمانی که اقدام به استفاده ازجگر گوسفندی می نمایید، به راحتی می توانید نشاط و انرژی فوق العاده را به بدن خود منتقل نمایید. در حالی که مصرف جگر گوساله چنین خاصیتی برای شما به بار نخواهد آورد. البته این میزان کالری بالا در جگر گوسفند، دلیل بر چرب بودن آن نیز می باشد. 

خوراک خوشمزه با جگر گوسفندی

3. پروتئین موجود در جگر ها 

بافت نرم و خاصی کهجگر گوسفندی دارد باعث شده است تا طعمی خوش به این ماده غذایی ببخشد. اما بدانید که تمامی ارزش غذایی موجود در جگر های گوسفندی و گوساله یا حتی مرغ یکسان است. میزان آهن موجود در هر یک از این جگر ها، ویتامین ها، روی و … همگی به یک میزان هستند.

تنهای مسئله ای که می توانیم در خصوص جگر گوساله بیان نماییم، این است که بافت پروتئینی در این جگر، نسبت به جگر گوسفندی بیشتر بوده و از این رو بدنسازان با مصرف آن می توانند به افزایش قدرت و حجم عضلات خود کمک شایانی نمایند. پس جگر گوساله نسبت بهجگر گوسفندی برای بدنسازان مناسب تر است. 

با عضویت در خبرنامه، از تخفیفات ویژه بارنج با خبر شوید.

هدف بارنج ایجاد بستری مطمئن برای دست یافتن مشتریان به پروتئین و موادغذایی سالم و ارزان است و لذا برای نیل به این اهداف با همکاری تیم متخصص و حذف واسطه ها و هزینه های سرسام آور فروشگاه ها به این مهم دست یافتیم،امیدواریم که همچنان مهر رضایتمندی شما در کارنامه عملکرد ما بدرخشد.

سبد خرید شما خالی است

نهایی کردن سفارش

جگر گاو برای کم خونی

در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید می توانید ایمیل و یا شماره تلفن همراه خود را وارد کنید تا کد تغییر پسورد برای شما ایمیل یا پیامک شود

قبلا ثبت نام نکرده اید؟عضو شوید

افرادی که کم‌خونی داشته در صورتی که مشکل چربی خون و کلسترول نداشته باشند می‌‌توانند هفته‌ای یک یا دو بار جگر مصرف کنند.

برای رفع کم خونی چقدر جگر بخوریم؟

دانش آموزان برای تأمین انرژی بدن خود می‌توانند هفته‌ای ۹۰ گرم جگر مصرف کنند. جگر گاو،‌ گوسفند و مرغ یکی از منابع غنی از آهن به شمار رفته و برای رفع کم‌خونی مصرف آن مناسب است. افرادی که کم‌خونی داشته در صورتی که مشکل چربی خون و کلسترول نداشته باشند می‌‌توانند هفته‌ای یک یا دو بار جگر مصرف کنند.

جگر گاو برای کم خونی

بیمارانی که مبتلا به کلسترول خون هستند برای تأمین آهن مورد نیاز بدن خود باید از مواد غذایی جایگزین جگر همچون مغز پسته و بادام و نان‌های سبوس‌دار استفاده کنند.

مصرف جگر برای کودکان زیر یک سال به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود

از زمانی که جگر تازه تهیه می‌شود،‌ تنها دو روز فرصت است که آن را استفاده کنیم چرا که بیش از این مدت این ماده غذایی خراب شده و دیگر مناسب مصرف نیست. جگر پس از خرید برای مصرف نباید در فریزر نگه‌داری شود چرا که خواص خود را از دست می‌دهد. گوشت قرمز نیز در صورتیکه یک سال در فریزر نگه‌داری شود. همچون تفاله بوده و هیچ خاصیتی ندارد.

مصرف جگر مرغ با جگر گاو و گوسفند تفاوتی ندارد

جگر علاوه بر اینکه غنی از آهن بوده حاوی املاح دیگری همچون منیزیم،‌ کلسیم و فسفر است.

بدن روزانه به ۱۸۰ گرم پروتئین نیاز دارد, بنابر این روزی که از جگر در وعده‌های غذایی استفاده می‌شود تقریبا نیمی از پروتئین بدن تأمین شده و نیازی به مصرف بیشتر نیست.

جگر را باید از مراکزی تهیه کرد که مورد تأیید دامپزشکی بوده و همچنین از بوی جگر می‌‌توان به فاسد بودن یا نبودن آن پی برد.

جگر گاو برای کم خونی
جگر گاو برای کم خونی
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *