برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

دوره مقدماتی php
برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم
برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

نوشته

نوشته

نوشته

نوشته

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

اقدام شما برای بارداری ممکن است کمی طولانی‌تر از آنچه فکر می‌کردید شده باشد و هنوز به نتیجه نرسیده باشید. یکی از راه‌های افزایش شانس بارداری و بچه…

دوره مقدماتی php

واریکوسل از مشکلات شایعی است که احتمالاً در جریان درمان‌های ناباروری با آن مواجه می‌شوید. واریکوسل وجود سیاهرگ‌های واریسی در بیضه است که معمولاً…

ملاقات‌های منظم با پزشک در دوران بارداری از اهمیت خاصی برخوردارند. انجام منظم مراقبت‌های بارداری می‌تواند از بروز عوارض بارداری و زایمان به شکل…

شروع زایمان علائمی دارد که به راحتی قابل تشخیص است. از زمان شروع نشانه‌های زایمان تا خارج شدن نوزاد ممکن است نزدیک به ۲۰ ساعت طول بکشد. این نشانه…

اگر نوزاد یا کودک شما به هر دلیل قرار است با شیر خشک تغذیه شود، برای آگاهی از چگونگی و میزان شیر خشک مورد نیاز نوزاد، لازم است از برخی نکات ضروری…

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

یکی از سؤالات تمام مادران این است که قطرهٔ آهن را از چه سنی باید به کودک داد؟ در این ویدیو، خانم دکتر غزال علیزاده، متخصص كودكان و نوزادان و فوق…

برخی موضوعات مثل اینکه کودکان در چه سنی از خوردن شیر و رژیم غذایی مایع به رژیم غذاهای جامد می‌رسند، از چه سنی می‌توانند خودشان غذا بخورند و بالاخره…

درک گفتار و مفاهیم، یکی از نقاط عطف رشد کودک در کودکان نوپاست. اما این مهارت چه زمانی و چگونه کسب می‌شود؟ در این مطلب می‌توانید با برخی از بخش‌های…

آنفلوانزا،‌ نوعی عفونت دستگاه تنفسی است که توسط ویروس‌های این بیماری ایجاد می‌شود. انواع متفاوتی از ویروس آنفلوانزا وجود دارد که در هر سالی،‌ برخی…

یک سرویس بهداشتی، حمام و دستشویی‌ هم می‌تواند یکی از جاهای خطرساز خانه برای کودکان باشد، چون کودکان کوچک کنجکاوند، مهارت حرکتی ضعیفی دارند و سرشان…

کودکان بسیار با یکدیگر متفاوتند. به عنوان مثال، برخی از آنها راه رفتن را از ۹ ماهگی شروع می‌کنند و برخی تا ۱۷ ماهگی‌شان هنوز راه نمی‌روند. به همین…

ماما

خیر. نمی‌توانید داروهای سرماخوردگی را بدون مشورت با پزشک مصرف کنید. اگر احساس سرماخوردگی دارید، با پزشک خود تماس بگیرید. تا زمان مراجعه به پزشک، سعی کنید زمان زیادی را استراحت کنید و مایعات مصرف کنید. قبل از صحبت با پزشکتان، هیچ دارویی مصرف نکنید، زیرا ممکن است در تشخیص بیماری خود اشتباه کرده باشید.

درصورتی‌که سرماخوردگی شما خفیف باشد، احتمالاً پزشک برایتان دارو تجویز نمی‌کند و توصیه خواهد کرد که با استراحت کردن و مصرف مایعات و غذاهای مفید، خود را درمان کنید. اگر پزشک تشخیص دهد شما به دارو احتیاج دارید، ممکن است برای رفع التهاب‌ها و آبریزش بینی برایتان لوراتادین یا دیفین‌هیدرامین تجویز کند و همچنین برای رفع سرفه و گلودرد هم برایتان اکسپکتورانت یا دکسترومتورفان در نظر بگیرد. مصرف این داروها در بارداری، از دیگر داروهای سرماخوردگی خطر کمی دارد، اما این موضوع، هرگز دلیل درستی برای مصرف خودسرانۀ آنها نیست.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب در صورت استفاده آنلاین) بلامانع است. کليۀ حقوق اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

سرماخوردگی یکی از بیماری های شایع است که داروهای زیادی جهت درمان آن وجود دارد. اما به دلیل اینکه زنان باردار نمی توانند از همه داروها استفاده کنند توصیه می شود در صورت سرماخوردگی در دوران بارداری از درمان های خانگی به جای درمانهای دارویی استفاده کنند.

یکی از مسائل دردسر ساز دوران بارداری, ابتلا به بیماری ها است, به این دلیل که زنان باردار نمی توانند هر دارویی را استفاده کنند چون بر روند رشد جنین تاثیر منفی می گذارد. زنان باردار ممکن است سریعا به عفونت ها مبتلا شوند. یکی از بیماری های شایع که زنان باردار را نگران می سازد, سرماخوردگی در دوران بارداری است که خوشبختانه با پیشرفت علوم پزشکی درمان این بیماری بسیار راحت تر از قبل شده است.

زنان در هنگام بارداری, سیستم ایمنی بدن شان تغییر می کند به همین دلیل ممکن است در طول بارداری دچار بیماری های شایع از جمله سرماخوردگی شوند. علاوه بر این به دلیل محدودیت استفاده از داروها, احتمال طولانی شدن سرماخوردگی در آن ها افزایش پیدا می کند. خوشبختانه علائم سرماخوردگی برای جنین در حال رشد خطرناک نیست و معمولا عوارض جانبی دارو ها هستند که روند رشد جنین را دچار مشکل می سازند. به همین دلیل داروها و مواد طبیعی خانگی بهترین جایگزین درمان دارویی برای زنان باردار محسوب می شوند چرا که علاوه بر درمان بیماری, عوارضی برای بدن مادر و جنین نداشته و سلامتی بدن را حفظ و بهبود می بخشند.

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

در صورتی که زنان باردار علائم اولیه سرماخوردگی را در خود مشاهده می کنند, سریعا باید اقدامات خانگی جهت درمان را شروع کنند تا از تشدید بیماری جلوگیری و طول درمان کاهش یابد. برخی از اقدامات عبارت اند از:

زنان باردار برای آرامش و آسوده بودن خود, باید نشانه های سرماخوردگی را درمان کنند. برخی از درمان های علائم سرماخوردگی در این دوران عبارت اند از:

با استفاده از روش ها و مواد طبیعی و خانگی می توان سرماخوردگی در دوران بارداری را درمان کرد. در درمان خانگی نیاز است که هر روش را تا زمان بهبود بیماری, انجام داد و نباید انتظار داشت این روش ها به سرعت پاسخ دهند.

منبع : آرگا



راز زیبایی سلنا گومز !


چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم ؟


انواع دمنوش های طبیعی و پرخاصیت نیوشا رو از اینجا تهیه کن



ژله شب یلدا رو اینطوری تزیین کن


تزیین میز شب یلدا با انواع خلاقیت های جذاب و جدید



تزیین کردن لبوی شب یلدا با روش های جذاب

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “adda011e57805709e8888b4ecaada9bf” );document.getElementById(“ec3af8f186”).setAttribute( “id”, “comment” );

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

وقتی باردار می شوید، هر چیزی که برای شما اتفاق می افتد تنها بر روی بدن شما تاثیر نمی گذارد، بلکه روی جنین تاثیر می گذارد و این باعث پیچیده تر شدن بیماری می شود.در گذشته، اگر سرما می خورید و یا آنفلانزا می گرفتید ، دارو مصرف می کردید.

اما حالا ممکن است شگفت زده شوید آیا الان با این شرایط ایمن هستید ؟ اگرچه دارو می تواند علائم را تسکین دهد ، اما نمی خواهید دارو ها برای نوزاد مشکلاتی ایجاد کند .بسیاری از داروها را می توان در زمان بارداری مصرف کرد، بنابراین درمان سرماخوردگی یا انفلانزا در دوران بارداری یک تجربه پر استرس نیست.

مطابق با سیستم بهداشت دانشگاه میشیگان ، بهتر است از همه داروها در 12 هفته اول بارداری اجتناب کرد. این زمان حیاتی برای توسعه اندام های حیاتی نوزادتان است. بسیاری از پزشکان پس از 28 هفته احتیاط را توصیه می کنند. قبل از خوردن دارو با پزشک صحبت کنید اگر باردار هستید و یا می خواهید باردار شوید.

بعد از 12 هفته بارداری ، داروهای متعددی در نظر گرفته می شوند. این موارد عبارتند از :

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

از تمام داروهایی که مواد لازم برای مقابله با بسیاری از نشانه ها را با هم ترکیب می کنند ، خودداری کنید. در عوض، یک دارو را برای نشانه هایی که با آن سر و کار دارید انتخاب کنید. همچنین باید از داروهای زیر اجتناب کنید در حالی که پزشک تان توصیه می کند . آن ها ریسک مشکلات را افزایش می دهند:

چنانچه در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک خواهید خواند زمانی که در هنگام بارداری بیمار می شوید، اولین قدم ها باید شامل موارد زیر باشد:

ادامه این بخش از نمناک با موضوع درمان سرماخوردگی در دوران بارداری مربوط به درمان های طب سنتی است که شامل:

مایعات گرم زیادی بنوشید ، بهترین آنها سوپ پیاز و سیر

سوپ داغ که با پیاز، سیر و کمی فلفل به عنوان محتویات اصلی آماده شده است برای رفع گرفتگی مجاری تنفسی بسیار مفید است.

بخور اسطوخودوس درمان امن سرماخوردگی در بارداری است

یکی از بخورهای مفید برای درمان سرماخوردگی بخور با اسطوخودوس است که مجاری تنفسی را باز کرده و گرفتگی بینی و تنفس را فورا رفع می کند. برای این کار 5 قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه بخور دهید.

شربت عسل و لیموترش

یکی از رایج ترین نسخه های درمان سرماخوردگی همین ترکیب عسل و لیموترش است ؛ شما باید شربت عسل، لیموترش و آب جوش میل کنید. محتویات مفید این شربت حساسیت سینه را تسکین می دهد و می تواند به عنوان یک ضدعفونی کننده عالی عمل کند.

شربت پیاز

به گفته ی مادر بزرگها بهترین درمان سرماخوردگی پیاز است به خصوص پیاز پخته که یک خلط آور قوی و طبیعی است ، پس با تهیه شربت پیاز گلودرد خودر ا تسکین داده و ترشحات را قطع کنید.

روش تهیه شربت پیاز

مواد مورد نیاز:

ماساژ سینه با اکالیپتوس

اکالیپتوس یکی از پیشنهادات متخصصان طب سنتی برای درمان سرماخوردگی است چراکه به طوری موثر با بیمارهای تنفسی مقابله می کند.ترکیبات اکالیپتوس ترشحات ریوی را روان کرده و دفع آن ها را آسان تر می سازند. برای درمان سرماخوردگی 15 تا 20 قطره روغن اکالیپتوس را در 25 میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینه تان را با آن ماساژ دهید ؛ برای تاثیر بهتر و بهبودی کامل هر روز 3 مرتبه این کار را تکرار کنید.

این حال شما به دلیل سرماخوردگی است یا آنفولانزا ؟

سرماخوردگی و انفلانزا خیلی از علایم، مانند سرفه و آبریزش بینی را دارند. با این حال، تفاوت هایی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که آن ها را از هم جدا کنید. اگر علائم شما به طور کلی خفیف باشد، احتمالا سرماخوردگی خواهید داشت. هم چنین ،سرما و خستگی معمولا با انفلانزا در ارتباط هستند.

کارهایی که می توانید برای کاهش ریسک انجام دهید:

برخی دیگر کارهایی که می توانید انجام دهید تا ریسک ابتلا به بیماری را کاهش دهید :

اگر چه بیشتر سرما خوردگی باعث ایجاد مشکلاتی برای جنین نمی شود، اما این بیماری باید جدی تر گرفته شود.انفلانزا ریسک زایمان زودرس و نقص های مادرزادی را افزایش می دهد. اگر علائم زیر را تجربه می کنید ، کمک های پزشکی فوری دریافت کنید:

( مرکز کنترل بیماری ها ) توصیه می کند که زنان باردار مبتلا به آنفولانزا فورا با داروهای ضد ویروسی درمان شوند ؛ فراموش نکنید که همیشه، اگر سوالی دارید ، با پزشک خود تماس بگیرید.

 

بارداری تا بلوغ ۳۴ دیدگاه 397,128 بازدید

 سرماخوردگی به طور کلی بیماری خطرناکی نیست اما هنگام سرماخوردگی در بارداری احتمال دارد مشکل حاد تر و شدیدتر شود و البته به دلیل محدودیت های مصرف دارو زنان باردار با مشکلات بیشتری نسبت به سایر افراد دست و پنجه نرم می کنند. ناراحتی های مربوط به بینی نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در طول دوره بارداری به علت تاثیر هورمون ها بر مجرای تنفسی و بینی معمول است.در زمان بارداری سیستم بدن خانم باردار تمام تلاش خود را برای رشد جنین متمرکز می کند. بنابراین بدن شما بیشتر در معرض ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا قرار می گیرد.

در ابتدا باید زنان باردار مراقب باشند تا مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی نشوند زیرا که پیشگیری بسیار راحت تر از درمان است. مصرف میوه و سبزیجات تازه به مقدار زیاد و غلات کامل. این دسته از غذاها به بدن شما مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدان از قبیل ویتامین سی را می رسانند و به کشتن عفونتها در بدن کمک می کنند.

خوردن آب، آبمیوه و چای های گیاهی ، باعث بهبود حجم ویتامین و مواد معدنی در بدن است. سعی کنید میزان مصرف کافئین و نوشیدنی های شیرین را در دوران بارداری محدود کنید. زمانی احساس می کنید نیاز است، استراحت کرده تا میزان استرس را تا جایی که ممکن است به حداقل برسانید.

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

نرمش های سبک انجام دهید. این کار باعث گردش بهتر خون در بدن شده . به بدن کمک می کند تا بهتر با عفونتها مبارزه کند.

در صورت ابتلا به سرماخوردگی بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید و در صورت مراجعه به پزشک حتما وی را از بارداری خود مطلع سازید و حتی المقدور از روش های طبیعی برای درمان بیماری خود استفاده کنید.

نوشیدن آب، بدن را تمیز می‌کند. در واقع نوشیدن آب توکسین‌ها یا همان سموم بدن و باکتری‌ها و ویروس‌ها را دفع می‌کند. لازم است که روزانه یک و نیم لیتر آب مصرف شود. در دوره‌ی سرماخوردگی برای خودتان جوشانده‌های مناسب و سوپ مرغ، تهیه و میل کنید.

سوپ داغ با پیاز، سیر و اندکی فلفل مجاری تنفسی را باز می‌کند. توصیه می‌کنیم شربت عسل، لیموترش و آب جوش میل کنید. این شربت حساسیت سینه را تسکین می‌دهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است.

پیاز ضدعفونی کننده‌ی موثری است. پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد.

۱۰۰ گرم پیاز را خرد کنید و در ۲۰ سی‌سی لیتر آب و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و ۱ قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. دوباره محلول را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید مثل شربت غلیظ شود. روزانه ۲ تا ۶ قاشق چای‌خوری از این شربت میل کنید.

بخور دادن در دوره‌ی سرماخوردگی باعث می‌شود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. توجه داشته باشید که خود بخار تأثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد. حمام، سونا و حتی دوش آب گرم باعث بهبود سرماخوردگی می‌شود.

یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار ۵ قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می‌دهد.

اکالیپتوس به طوری موثر با بیمارهای تنفسی مقابله می‌کند. به خاطر اینکه این گیاه ضدعفونی کننده و خلط آور است. خواص دارویی این گیاه مدیون ماده ایی به نام اوکالیپتول است. این ماده به طور مستقیم روی سلول‌های برونشیت تأثیر می‌گذارد.

پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد.

ترکیبات اکالیپتوس ترشحات ریوی را روان کرده و دفع آن‌ها را آسان‌تر می‌سازند. این گیاه التهاب مجاری تنفسی را درمان می‌کند.زمانی که سرما می‌خورید ۱۵ تا ۲۰ قطره روغن اکالیپتوس را در ۲۵ میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینه‌تان را با آن ماساژ دهید. هر روز ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.

شستشو دادن بینی با سرم شستشو یا آب نمک معمولی باعث تمیز شدن مجاری بینی و از بین رفتن خلط می‌شود. زمانی که مجاری تنفسی شستشو داده نشود شرایطی به وجود می‌آید که میکروب‌ها در مجاری تنفسی بیشتر شوند.

برای شستشوی مجاری تنفسی‌تان یک لیتر آب را با یک قاشق چای‌خوری پُر نمک بجوشانید و بگذارید تا خنک شود. آب نمک را در مشتتان ریخته و وارد سوراخ‌های بینتان کرده سرتان را به عقب ببرید به طوری که آب نمک وارد مجاری بینی‌تان شود و مخاط را تمیز کند. هر روز این کار را چندین با تکرار کنید خواهید دید که به زودی علائم بیماری‌تان رفع خواهد شد.

به نقل از افکار نیوز

برچسببارداری حاملگی درمان سرماخوردگی سرماخوردگی عوارض سرماخوردگی در بارداری

2019-10-24

2019-10-07

2019-08-22

سلام خانمم ماه ۲۸بارداری هست وسرماخوردگی گرفته وسرفه زیاد می‌کنه جوشانده به وعناب آیاخوبه یاک ضرر داره

ممنون

من هفته ۱۲ بارداریم و سرما خوردم نمیخوام برم دکتر و دارو مصرف کنم خلط گلومم زیاده چیکار کنم راهنماییم کنین کلافه شدم از این وضع گلومم میسوزه

عسل که در بارداری ممنوعه دکترم به من گفته.

عسل در ماه اول ممنوعه عزیزم

عسل برای خانمهایی که قند بارداری دارن هم مضره. چون عسلها اکثرا توش شکر زیادی داره

من الان ماه هشتمم و هرروز عسل میخورم.سه ماهه اول احتیاط میخواد

عصاره پیاز جدید بود .ممنون

سلام….من ۵ماهم هست ….گلوم خیلی مسوزه و سرفه میکنم و سردرد گرفتم.. ..جکار کنم.. لطفا کمکم کنید.. ممنونتون میشم

سلام من تو هفته هفت بارداری هستم وسرما خوردگی شدید دارم چی میتونم مصرف کنم؟

سلام من در هفته دوم بارداری هستم و احساس میکنم که سرماخوردم لطفاً مرا راهنمائی کنید.

هفته دوم!!!!!!هفته دوم بارداری که هنوز اصلا چیزی تشکیل نشده هنوز تخمکگذاری هم نکردی

مرسی امیدوارم با این توصییه ها همسرم سریعتر بهبود پیدا کنه

خوب بود.من ماه اخر بارداریم تا الان دوبار سرماخوردم باهمین چیزا درمان کردم.به دکترم هم اصلأ نگفتم

خانمم سرما خورده عسل که میگن نباید بخوره شما هم که همه موارد رو تقریبا با عسل ذکر کردید

عسل رو هر وقت دلتون خواست بخورید ولی در هیچ کاری افراط و تفریط نکنید من از اول تا آخر همه بارداریهام هر چیزی دلم خواست به اندازه اش خوردم

عالی بود

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

خوب بود

خوب بود ممنون

مرسی واقعا برای درمان خانومم به مطالبتون نیاز داشتم دسستتون درد نکنه

خیلی خوب بود یکم جامع تر بود عالی میشد

با سلام و خسته نباشید آیا مصرف گل پنیرک و نیلوفر و کشنیز در دوران بارداری مجاز است ۲ ماه ام هست و داروگیاهی اینها را خریدم با تشکر از پاسخگویی شما

نه ..داروهای گیاهی ضرر داره

اتفاقا داروهای گیاهی رو در بارداری باید بااحتیاط مصرف کرد.ممکنه مضر باشن

سلام آتنا نخوریا این گیاهان دارویی رو خطر سقط جنین دارد گل پنیرک برای عفونت ولی نه برای شما ماعطارهستیم

از راهنمایی شما متشکریم

ممنون عالی بود

خوب بود. دستتون درد نکن.

خوب بود مر۳۰

متشکرم خیلی خوب بود

مطالب خوبی بود ممنون

عالی. خسته نباشید

ممنون

مطلب خوبی بود

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

“پارسی طب” یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند. ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

آرایش

مدل مو

مدل لباس

درمان سریع سرماخوردگی

 سرماخوردگی به طور کلی بیماری خطرناکی نیست اما هنگام سرماخوردگی در بارداری احتمال دارد مشکل حاد تر و شدیدتر شود و البته به دلیل محدودیت های مصرف دارو زنان باردار با مشکلات بیشتری نسبت به سایر افراد دست و پنجه نرم می کنند. ناراحتی های مربوط به بینی نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که در طول دوره بارداری به علت تاثیر هورمون ها بر مجرای تنفسی و بینی معمول است.در زمان بارداری سیستم بدن خانم باردار تمام تلاش خود را برای رشد جنین متمرکز می کند. بنابراین بدن شما بیشتر در معرض ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا قرار می گیرد.

در ابتدا باید زنان باردار مراقب باشند تا مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی نشوند زیرا که پیشگیری بسیار راحت تر از درمان است. مصرف میوه و سبزیجات تازه به مقدار زیاد و غلات کامل. این دسته از غذاها به بدن شما مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدان از قبیل ویتامین سی را می رسانند و به کشتن عفونتها در بدن کمک می کنند.

خوردن آب، آبمیوه و چای های گیاهی ، باعث بهبود حجم ویتامین و مواد معدنی در بدن است. سعی کنید میزان مصرف کافئین و نوشیدنی های شیرین را در دوران بارداری محدود کنید. زمانی احساس می کنید نیاز است، استراحت کرده تا میزان استرس را تا جایی که ممکن است به حداقل برسانید.

در صورت ابتلا به سرماخوردگی بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید و در صورت مراجعه به پزشک حتما وی را از بارداری خود مطلع سازید و حتی المقدور از روش های طبیعی برای درمان بیماری خود استفاده کنید.

نوشیدن آب، بدن را تمیز می کند. در واقع نوشیدن آب توکسین ها یا همان سموم بدن و باکتری ها و ویروس ها را دفع می کند. لازم است که روزانه یک و نیم لیتر آب مصرف شود. در دوره ی سرماخوردگی برای خودتان جوشانده های مناسب و سوپ مرغ، تهیه و میل کنید.

سوپ داغ با پیاز، سیر و اندکی فلفل مجاری تنفسی را باز می کند. توصیه می کنیم شربت عسل، لیموترش و آب جوش میل کنید. این شربت حساسیت سینه را تسکین می دهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است.

پیاز ضدعفونی کننده ی موثری است. پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می برد.

۱۰۰ گرم پیاز را خرد کنید و در ۲۰ سی سی لیتر آب و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و ۱ قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. دوباره محلول را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید مثل شربت غلیظ شود. روزانه ۲ تا ۶ قاشق چای خوری از این شربت میل کنید.

بخور دادن در دوره ی سرماخوردگی باعث می شود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ های خونی و افزایش سرعت جریان خون می شود و به این ترتیب سرعت عکس العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. توجه داشته باشید که خود بخار تأثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد. حمام، سونا و حتی دوش آب گرم باعث بهبود سرماخوردگی می شود.

یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار ۵ قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می دهد.

اکالیپتوس به طوری موثر با بیمارهای تنفسی مقابله می کند. به خاطر اینکه این گیاه ضدعفونی کننده و خلط آور است. خواص دارویی این گیاه مدیون ماده ایی به نام اوکالیپتول است. این ماده به طور مستقیم روی سلول های برونشیت تأثیر می گذارد.

پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می برد.

ترکیبات اکالیپتوس ترشحات ریوی را روان کرده و دفع آن ها را آسان تر می سازند. این گیاه التهاب مجاری تنفسی را درمان می کند.زمانی که سرما می خورید ۱۵ تا ۲۰ قطره روغن اکالیپتوس را در ۲۵ میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینه تان را با آن ماساژ دهید. هر روز ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.

شستشو دادن بینی با سرم شستشو یا آب نمک معمولی باعث تمیز شدن مجاری بینی و از بین رفتن خلط می شود. زمانی که مجاری تنفسی شستشو داده نشود شرایطی به وجود می آید که میکروب ها در مجاری تنفسی بیشتر شوند.

برای شستشوی مجاری تنفسی تان یک لیتر آب را با یک قاشق چای خوری پُر نمک بجوشانید و بگذارید تا خنک شود. آب نمک را در مشتتان ریخته و وارد سوراخ های بینتان کرده سرتان را به عقب ببرید به طوری که آب نمک وارد مجاری بینی تان شود و مخاط را تمیز کند. هر روز این کار را چندین با تکرار کنید خواهید دید که به زودی علائم بیماری تان رفع خواهد شد.

به محض بروز علائم سرماخوردگی ازاین خوراکی های مصرف کنید :

درمان سرماخوردگی در بارداری

نعناع : بهتر است هنگام سرماخوردگی برگ نعناع را به آب جوش اضافه و مصرف کنید تا گلودرد شما را تسکین دهد. عصاره آن را به آبی که در حالت بخار کردن است اضافه کنید تا هوای خشک را مرطوب کند.

درمان سرماخوردگی در بارداری

فلفل: ماده ای به نام «capsaicin» موجود در فلفل تند عملکردی شبیه یک ماده محرک را دارد که باعث تحریک ترشح خلط و ترشحات بینی می شود.

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

درمان سرماخوردگی در بارداری

زنجبیل: زنجبیل دم کرده در صورتی که  تب و لرز  کرده اید بدن را گرم می کند. یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده را به یک لیوان آب داغ اضافه و مصرف کنید.

درمان سریع سرماخوردگی

دارچین: همانند زنجبیل طعم تندی دارد و احساس گرمی ایجاد می کند. کمی پودر دارچین به آب داغ اضافه کنید یا چند چوب دارچین بجوشانید تا بخار آن گرفتگی بینی را برطرف کند. از این مایع به عنوان نوشیدنی هم می توانید استفاده کنید.

سرماخوردگی در بارداری

عسل: عسل را هرطور که استفاده کنید، درمانی برای سرماخوردگی به حساب می آید. بررسی ها نشان می دهد کودکانی که روزی یک قاشق چای خوری عسل مصرف می کنند هنگام سرماخوردگی کمتر سرفه می کنند و خواب بهتری دارند.

سرماخوردگی در بارداری

لیمو: ویتامین c موجود در آن برای درمان این بیماری موثر است. از آن جا که مصرف آب لیمو هنگام سرماخوردگی اهمیت زیادی دارد، برای طعم دار کردن آب از لیمو استفاده کنید. برای رفع گلودرد، کمی لیمو در یک لیوان آب جوش بریزید و یک قاشق چای خوری عسل و یا کمی زنجبیل به آن اضافه و مصرف کنید.

درمان سریع سرماخوردگی

آب نمک: قرار دادن نمک روی زخم می تواند آزاردهنده باشد اما غرغره کردن آب نمک می تواند تسکین دهنده گلودرد باشد. زیرا آب نمک التهاب گلو را کاهش می دهد. نصف قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب مخلوط کنید و آرام غرغره کنید. این کار را بر حسب نیاز تکرار کنید.

سرماخوردگی در بارداری

سوپ مرغ: مایعات داغ و مغذی تاثیر مثبتی روی بیماری سرماخوردگی دارند. به خصوص سوپ مرغ. محققان معتقدند که مواد موجود در سوپ مرغ برای مقابله با واکنش التهابی بدن هنگام سرماخوردگی مفید و موثر است.

گردآوری پرتال آکاایران

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی



مطالب پر بازدید



برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم

خانم های باردار باید برای ابتلا به سرماخوردگی باید پیشگیری های لازم را در نظر بگیرند و مانع مبتلاشدن به این عارضه شوند توصیه های مهم در این زمینه را در نظر بگیرید و به آن ها عمل کنید

اگر انتظار مادر شدن را می‌کشید، سرفه‌ها و تب کردن‌های‌تان تنها برای خود شما گران تمام نمی‌شود. آنفلوآنزا در روزهای بارداری، نه تنها سلامتی و جان شما را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند برای جنین‌تان هم گران تمام شود. از دست دادن بارداری و زایمان زودرس، تنها بخشی از عوارضی است که ابتلا به آنفلوآنزای شدید می‌تواند برای‌تان به همراه بیاورد اما پزشکان می‌گویند گذشته از جان جنین شما، سلامتی روانی‌اش در سال‌های بعد از تولد هم می‌تواند به‌خاطر چنین ویروسی خدشه‌دار شود. دکتر کتایون برجیس، متخصص زنان، معتقد است گرچه سرماخوردگی ساده خطر چندانی را برای خانم‌های باردار به همراه نمی‌آورد، اما مقابله با آسیب‌های ناشی از ویروس مرموزی مثل آنفلوآنزا کار هر کسی نیست.

سرماخوردگی خطری ندارد
علائم خفیف و مختصری که خبر از سرماخوردگی یا حساسیت فصلی می‌دهند، سلامتی مادر و جنین را چندان تهدید نمی‌کنند اما وقتی درگیری فرد با ویروس شدت می‌گیرد و علائم عمومی شدیدتری مثل تب، بدن درد، تهوع شدید، درد عضله و … سراغ بیمار می‌رود، حتما باید مراحل درمان به موقع طی شود. سرماخوردگی و آنفلوآنزا دو بیماری کاملا متفاوت هستند و مادر باردار هم با ابتلا به هر کدام، شرایط کاملا متفاوتی را تجربه خواهد کرد. سرماخوردگی برخلاف آنفلوآنزا با واکنش های شدید بدنی همراه نمی شود و در اغلب موارد مشکلی را برای مادر و جنین به همراه نمی آورد.

پیشگیری کنید
مادران باردار هم مثل دیگران چاره‌ای جز رعایت نکات ساده بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری ندارند. رعایت کامل بهداشت فردی، پرهیز از دست دادن، در زمان عطسه و سرفه جلوی دهان را گرفتن، پرهیز از تماس با فرد بیمار یا فرد مشکوک به بیماری، حاضر نشدن در اماکن عمومی در زمان ابتلا و استراحت کافی از نکاتی است که خانم‌های باردار هم باید آنها را رعایت کنند.

گذشته از این، پرهیز از استرس، انجام تمرین‌های ملایم ورزشی که گردش خون در بدن را تسریع می‌کند، نوشیدن آب و مایعات فراوان و تغذیه صحیح و مصرف فراوان میوه‌ها و سبزیجات تازه هم می‌تواند راهگشا باشد و فرد با رساندن ویتامین C و ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان به بدنش، می‌تواند مقاومت خود در برابر این ویروس را بالاتر ببرد و در برابر بیماری ایمن شود.

ممکن است بارداری‌تان از دست برود
آنفلوآنزا در بارداری به‌خاطر کاهش سطح ایمنی بدن در این دوران می‌تواند درگیری شدیدتری را ایجاد کند. درگیری راه‌های تنفسی تحتانی، ذات‌الریه یا پنومونی بخشی از این مشکلات است. از عوارض دیگر آنفلوآنزا در دوران بارداری، از دست دادن بارداری و زایمان زودرس است. آنفلوآنزا می‌تواند عوارض بسیار شدیدی مثل مرگ مادر را به همراه بیاورد و علائمی مثل تب بالا به‌خصوص در سه ماهه اول برای سلامتی جنین می‌توان آسیبرسان باشد.

گذشته از تهدید جان جنین، احتمال ابتلا به یکسری بیماری‌های روانشناختی در اطفالی که مادران‌شان در بارداری دچار تب و آنفلوآنزا شده‌اند افزایش می‌یابد و سلامت روانی فرزند آینده آنها را تهدید می‌کند. نمی توانیم بگوییم تمام کسانی که به مشکلات روانی مبتلا می شوند، مادری داشته‌اند که در دوره بارداری افسرده بوده، اما محققان توانسته‌اند ارتباط میان این دو بیماری را در بعضی موارد اثبات کنند. در هر حال نباید فراموش کرد که ابتلا به این بیماری ها در آینده تنها تهدیدی نیست که به‌خاطر ابتلای مادر به آنفلوآنزا ایجاد می شود.

تا دیر نشده واکسن بزنید!
حوالی مهر تا اردیبهشت فصل پرخطر ابتلا به آنفلوآنزاست. به همین دلیل بهترین ماه‌ها برای تلقیح واکسن، مهر و آبان است.

این ۶ ماه بیشتر مراقب باشید
در همه ماه‌های بارداری ابتلا به آنفلوآنزا می‌تواند خطرساز باشد اما در سه ماهه دوم و سوم سلامت مادر و جنین بیشتر تهدید می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که مادران باردار در سه ماهه دوم مورد تلقیح واکسن آنفلوآنزا قرار بگیرند ولی در مادرانی که احتمال بروز عوارض آنفلوآنزا در آنها زیاد است یا کسانی که آسم یا بیماری قلبی و … دارند در سه ماهه اول هم می‌توانند این واکسن را تلقیح کنند.

به دیدن مسافران نروید
حضور مادر باردار در جمع‌های شلوغ یا بیمارستان‌ها ممنوع است. چراکه در بیمارستان‌ها فرد ممکن است در معرض انواع ویروس‌ها و عوامل عفونی قرار بگیرد. بهتر است خانم‌های باردار تا ۱۰ روز به دیدن کسی که از حج یا سفر برگشته نروند. گفته می‌شود که ویروس آنفلوآنزا از طریق سفر آدم‌ها از یک گوشه دنیا به گوشه دیگر، تنها در عرض چند ساعت به تمام دنیا فرستاده می‌شود و از آنجا که ممکن است مسافران ناقل یک ویروس تازه باشند، خانم‌های باردار تا زمان اطمینان از سلامت آنها، نباید به دیدن‌شان بروند.

واکسن بزنید
در صورتی که خانمی باردار علائم ابتلا به بیماری را در خود مشاهده کرد یا در صورت تماس او با فرد مبتلا، پزشک معالج می‌تواند داروهای خاص ضدویروس را برای کاهش شدت ابتلا تجویز کند اما نباید فراموش کرد که ویروس آنفلوآنزا، ویروس بسیار باهوشی است و در هر سال به شکل متفاوتی درمی‌آید.

به همین دلیل توصیه می‌شود افراد مسن هر شش ماه یک‌بار با تلقیح واکسن، ایمنی بدن خود را در برابر شکل تازه این ویروس بالا ببرند و خانم‌های باردار هم در ماه‌های گفته شده این کار را انجام دهند. ایمنی سرم دو تا سه هفته بعد از تلقیح ایجاد می‌شود و خانم‌های باردار می‌توانند امیدوار باشند که در صورت کمک گرفتن از این روش، احتمال ابتلا به ویروس در آنها به شکل قابل توجهی پایین بیاید.

باید واکسن بزنید اگر…
–  باردارید
–  در دوران شیردهی قرار دارید
–  سن‌تان بیشتر از ۶۵ سال است (حتی اگر سالم و ورزشکار باشید)
–  خردسالید

–  مبتلا به بیماری‌های قلبی، تنفسی، بیماری‌های مزمن مثل دیابت، اختلال مزمن عملکرد کلیه، نقص سیستم ایمنی و بیماری‌های خاصی که سیستم ایمنی را درگیر کرده‌اند هستید یا داروهایی مثل کورتون مصرف می‌کنید یا مورد رادیوتراپی قرار می‌گیرید.

واکسن آنفلوآنزا  ممنوع است اگر…
–  دچار تب یا عفونت حاد هستید
–  حساسیت به تخم مرغ و پروتئین‌های مشابه دارید
–  به جنتامایسین حساسیت دارید

منتظر این عوارض باشید
واکسن آنفلوآنزا سه دسته عوارض موضعی (مثل کبودی و التهاب خفیف)، عمومی (مثل تب ملایم و لرز، ضعف و خستگی) و نادر (مثل کهیر و تشنج) را برای بیمار ایجاد می‌کند. عوارض عمومی این واکسن یکی دو روز پایدار می‌ماند و عوارض نادر در کمتر فردی مشاهده می‌شود. کسی که واکسن آنفلوآنزا می‌زند،  تا چند هفته بعد از آن نباید مورد برخی سنجش‌های آزمایشگاهی قرار گیرد. برای مثال اگر مدت زمان کوتاهی بعد از تزریق آزمایش هپاتیت را انجام دهد، احتمال اینکه نتیجه آزمایش او به طور گذرا و کاذب مثبت نشان داده شود، زیاد است.

نگران نباشید؛  ویروسی نمی‌شوید
در واکسن تزریقی برخلاف واکسن استنشاقی خود ویروس زنده وجود ندارد، بلکه این واکسن محتوی آنتی ژن سطحی ویروس آنفلوآنز و نه خود ویروس زنده است که روی تخم‌مرغ کشت داده می‌شود. به همین دلیل کسانی که به تخم‌مرغ و پروتئین‌هایی مثل پروتئین مرغی حساسیت دارند، نمی‌توانند از این واکسن استفاده کنند. واکسن آنفلوآنزا فرم استنشاقی هم دارد که مصرف آن برای خانم‌های باردار ممنوع است و در ایران هم فرم استنشاقی این واکسن را نداریم.

چه داروهایی مجاز و ممنوع است؟
در قرص‌های سرماخوردگی بزرگسالان (ادالت کلد) ترکیبات منقبض کننده عروق وجود دارد و به همین دلیل مصرف این قرص‌ها مگر در موارد خاص، برای کسانی که در سه ماهه اول قرار دارند، ممنوع است و در ماه‌های بعد بهتر است از آنها استفاده نشود. خانم‌های بارداری که علائم را مشاهد می‌کنند، بهتر است از محلول‌های آماده مثل سرم نمکی و قطره‌های مخصوص بینی کمک بگیرند.

اگر فرد علائم آبریزش بینی و علائم تنفسی ناشی از ویروس را مشاهده کرد، می‌تواند از ترکیبات آنتی هیستامین استفاده کند. ترکیبات دیگر که ضد سرفه هستند یا شربت‌ها حتما باید با نظر پزشک معالج مورد مصرف قرار بگیرند. در صورت تجویز پزشک، مصرف استامینوفن برای خانم‌های باردار ممنوعیتی ندارد اما این افراد باید از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها جدا پرهیز کنند.

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم
برای سرماخوردگی در دوران بارداری چی بخوریم
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *