دوران بارداری دوران زیبایی است و تنها بخش سخت آن ویار بارداری و رژیم غذایی برای پیشگیری از اضافه وزن بالاست. در این دوران باید مراقب باشید به اندازه و متعادل غذا بخورید. یکی از راهکارهای برای حفظ زیبایی در این دوران استفاده از روغن زیتون در بارداری است. در این مطلب به شما خواهیم گفت که روغن زیتون در بارداری چگونه مصرف کنیم و نیز فواید اسفاده از روغن زیتون در بارداری چیست؟
همانقدر که مهم است روی مصرف تمام گروههای غذایی در دوران بارداری تمرکز کنید توجه به نوع روغنهای مصرفی هم اهمیت ویژهای دارد.
– روغن زیتون یکی از بهترین روغنهایی است که نه تنها خانمهای باردار بلکه تمامی افراد میتوانند انتخاب کنند.
افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی در دوران بارداری فواید بیشماری دارد.ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
در این مقاله بیشتر به خواص روغن زیتون و میزانی که باید در دوران بارداری مصرف شود میپردازیم:
روغن زیتون در بارداری
درخت زیتون که میوه زیتون بار میآورد بومی منطقه مدیترانه است. روغن زیتون از فشردن دانههای زیتون به دست میآید و یکی از اجزای اصلی آشپزی اسپانیایی، یونانی، پرتغالی و ایتالیایی است و غیر از آشپزی در صنعت آرایش و پزشکی هم کاربرد دارد.
روغن زیتون بوی خاصی دارد که به اثبات رسیده افزودن آن به مواد غذایی با خواص بیشماری همراه است. در اینجا به 5 خاصیت آن در دوران بارداری اشاره میکنیم:
آیا مصرف روغن زیتون در بارداری مجاز است؟ بله. نه تنها مصرف این روغن ایمن است بلکه خواص بسیاری هم برای مادر باردار دارد. روغن زیتون حاوی ویتامینها و اسیدهای چربی است که در رشد جنین و سلامت مادر تاثیر گذار است. غیر از این، خواص دیگری هم دارد که به آن میپردازیم:
روغن زیتون حاوی ویتامین A است که به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و از خانم باردار در برابر عفونتها محافظت میکند. ویتامین A همچنین در داشتن چشمانی سالم و تکامل بینایی در جنین در حال رشد هم موثر است.
بر اساس تحقیقات انجام شده نوزادان مادرانی که در دوران بارداری روغن زیتون مصرف کردهاند در مقایسه با سایر نوزادان رشد بهتری دارند. عکس العملهای روانی در این نوزادان نیز بسیار بهتر و پیشرفتهتر است.
روغن زیتون حاوی اسید چرب امگا 3 است که برای قلب بسیار مفید بوده و در رشد جنین زنان باردار تاثیر قابل توجهی دارد. بر اساس برخی مطالعات به اثبات رسیده ترکیبات موجود در روغن زیتون کارکردهای مغزی جنین را تقویت کرده و بعد از تولد به یادگیری بهتر مهارتها کمک میکند. همچنین بین مصرف روغن زیتون در دوران بارداری توسط مادر و وزن، قد و رشد مغزی در جنین ارتباطی وجود دارد. (تکامل بینایی، شنوایی و مغز جنین در رحم مادر)
روغن زیتون حاوی مقادیر بالایی از ویتامین E نیست ولی به دلایل تاثیراتی که در برابر اکسیداسیون دارد، همان مقدار ویتامین E موجود در آن برای خانم باردار کفایت میکند. ویتامین E به رشد جنین و آماده شدنش برای تنفس اکسیژن بعد از تولد کمک میکند.(آسم نوازد نتیجه کمبود ویتامین E در بدن مادر بارداری)
مصرف روغن زیتون در دوران شیردهی نیز سبب انتقال ویتامین ٍ Eاز طریق شیر به نوزاد شده و مخصوصا در نوزادان نارس به رشد و کارکرد بهتر کلیهها و پانکراس کمک میکند.
مصرف روغن زیتون در دوران بارداری به کاهش بروز ترکهای پوستی یا استریا کمک میکند دلیل بروز این ترکها باز شدن ماهیچههای شکمی مخصوصا در سه ماهه آخر بارداری است.
مصرف مرتب روغن زیتون در دوران بارداری سبب کاهش بروز این نوع ترکها یا حتی محو کامل آنها بعد از بارداری میشود. گمان نکنید با یکی دو وعده مصرف روغن زیتون معجرهای رخ میدهد. حداقل برای چندین هفته باید مصرف این روغن را ادامه دهید تا اثرات آن را ببینید.
اثرات مفید روغن زیتون در بارداری بر سلامت مادر ثابت شده است و غیر از مصرف خوراکی میتوانید از خواص موضعی آن بر پوست هم استفاده کنید اما فراموش نکنید میزان کالری این روغن نیز همانند سایر روغنهاست و مصرف بیش از اندازه آن میتواند دردسرساز باشد. پس قبل از افزودن آن به برنامه غذایی حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.
مطالعه بیشتر:
پیشگیری و کاهش ترک های پوستی و کشیدگی های پوستی در بارداری
عوارض مصرف بیش از حد ویتامین
منبع: momjunction
نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس
مراقبت های بارداری
مصرف دارو در بارداری
مراقبت های بارداری
مراقبت های بارداری
مراقبت های بارداری
مراقبت های بارداری
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
سلامت مادر در بارداری
این بخش در حال طراحی می باشد
کودک شید | مجله تخصصی مادر و کودک – تخصصی ترین سایت مادر و کودک ، سایت تخصصی روانشناسی کودک
سلامت و تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم است. اما مصرف زیتون در دوران بارداری چه نقشی دارد؟ زیتون درخت یا درختچهای همیشه سبز و بدون خزان است. میوه درخت زیتون گوشتی و هستهدار بوده، پوست آن براق و صاف، بسیار تلخ مزه است و رنگ آن ابتدا سبز بوده که در نهایت به بنفش تغییر رنگ میدهد. زیتون بر دو نوع است، داخلی و خارجی. انواع مختلف زیتون داخلی عبارتند از: زرد، روغنی، ماری، فیشمی و دزفول و انواع خارجی آن که بیشتر متعلق به کشوهای اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا و سوریه است.
ترکیب شیمیایی زیتون رسیده شامل روغن بوده، این روغن مخلوطی از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پال میتیک اسید است، همچنین دارای سدیم، ویتامین A و E و آهن میباشد. از اینرو ارزش غذایی این گیاه پرخاصیت فراوان بوده، علاوه بر آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این مطلب خواص و فواید خوردن زیتون در بارداری و مصرف روغن آن در دوران بارداری گردآوری شده است.
زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا میکند و کمبودش اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کردهاند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنشهای رفتاری، بهتر هستند. با توجه به اینکه جنین برای رشد نیاز به انواع ویتامینها و به ویژه ویتامین E دارد، با وجودیکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما کیفیت کافی را به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون، دارا میباشد. بنابراین از کیفیت بالایی برخوردار میباشد. از آنجا که مقدار و نوع غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطهاش با جنین ایجاد میشود، دارد، لذا استفاده از روغن زیتون در بارداری بسیار موثر خواهد بود.ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
از دیگر خواص زیتون وجود آنتیاکسیدانها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در آن است، که به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل میکند. روغن زیتون شامل oleocanthal است که یک ماده با خواص ضد التهابی میباشد و بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل میکند، به طوری که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل میکند که این میتواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.
در دوران بارداری به علت تاثير هورمونها، حركت طبيعی رودهها كاهش يافته و يبوست ايجاد ميشود، از فواید مصرف و خوردن زیتون و روغن زیتون در بارداری، رفع یبوست این دوران خواهد بود.
استفاده موضعی از روغن زیتون در بارداری یکی از راههای درمان بیخطر و پیشگیری از ایجاد ترکهایی است که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد میشوند. ترکهای بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماههای آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ میشود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد میشود. ترکهای بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد میشوند. این ترکها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوهای مایل به قرمز، بنفش، قهوهای تیره میباشند که در آینده کم رنگ میشوند، اما کاملاً محو نخواهند شد. مرطوب نگه داشتن پوست شکم با روغن زیتون، در حین بزرگ شدن آن میتواند به کاهش خارش پوست و پیشگیری از ایجاد ترک کمک کند.
زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بارداری نیاز بدن به آهن افزایش چشمگیری مییابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلولهای قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافتهای بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمیکنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین میگردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیمها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.
جواب کارشناسان به این سوال مثبت است. یک پژوهش نشان داده زنان بارداری که درمناطق مدیترانه ای زندگی می کنند و روزانه ۶ تا ۷ عدد زیتون می خورند فشار خون پایین تری نسبت به بقیه کسانی که زیتون نمیخورند، دارند. این پژوهش نشان داده اسید اولئیک موجود در زیتون مسئول کاهش میزان کلسترول در خون است. خوردن زیتون در دوران بارداری باعث محافظت از کودکان در برابر برخی از آلرژی ها و آسم می شود. اما زیتون فواید دیگری هم دارد مثل:
زیتون سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که خطر بیماری های مضر مانند بیماری های قلبی، سرطان خون و غیره را کاهش می دهند. علاوه بر بهبود گردش خون، همچنین به مقاومت معده علیه باکتری ها معده و ویروس های خطرناک کمک می کند.
زیتون منبع غنی از ویتامین E است. اسیدهای اولئیک و پلی فنول موجود در زیتون در کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کنند.
زیتون احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. سلول های سرطانی روی روده بزرگ، سینه ها و معده تاثیر میگذارند. اما مصرف زیتون در دوران بارداری میتواند جلوی این سرطان را بگیرد.
زیتون خطر ابتلا به شکستگی را کاهش میدهد و به افزایش توده استخوانی و کیفیت استخوان کمک میکند.
روغن زیتون هم مثل خود زیتون پر از فایده است.
مصرف روغن زیتون در دوران بارداری به رشد مغز و سیستم عصبی و شناختی جنین کمک میکند. همچنین و یتامین آ موجود در روغن زیتون در شکل گیری چشم جنین سهم زیادی میتواند داشته باشد. اسید چرب امگا ۳ زیتون هم برای قلب جنین بسیار مفید است. مصرف روغن زیتون در دوران بارداری عملکرد و پیشرفت مغز را بهبود میبخشد و همچنین باعث بهبود مهارت های یادگیری کودک میشود. اگر مادر در دوران بارداری به طور منظم روغن زیتون مصرف کند، در آینده تاثیر آن را در رشد قد فرزندش می بیند.
مطالعات نشان می دهد مادرانی که به طور منظم در دوران بارداری روغن زیتون را مصرف میکنند، نوزادانشان واکنش بهتری به درمانهایرفلاکس نشان میدهند.
روغن زیتون مسئول کاهش علائم و کاهش رگه ها است. استفاده منظم از این روغن طبیعی در دوران بارداری میتواند ترک های شکم را از بین ببرد. ماساژ شکم با روغن زیتون باعث حذف سلول های مرده و جوان سازی پوست میشود.
بارداری ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف به همین دلیل زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به انواع مختلف عفونت قرار دارند. با این حال، روغن زیتون در رژیم بارداری بسیار سودمند است. روغن زیتون منبع غنی از ویتامین A است که به ایجاد یک سیستم ایمنی قوی کمک میکند و جلوی ابراز وجود عفونت ها را میگیرد.
نکته:
حواستان باشد زیتون و روغن زیتون، مثل هر مواد غذایی دیگر باید در حد اعتدال مصرف شود. اگر برای اولین بار میخواهید زیتون یا روغن زیتون مصرف کنید حتما با پزشکتان مشورت کنید. هر بارداری متفاوت است و ممکن است برای یک زن مفید باشد اما برای دیگری بسته به شرایطی که دارد، ضرر داشته باشد.
منبع: ستاره ، نی نی سایت
پست قبلی
شیردهی صحیح به نوزاد، نحوه صحیح شیر دادن
پست بعدی
معنای نقاشی کودکان، تفسیر نقاشی کودک
هفته چهلم بارداری
هفته سی و نهم بارداری
هفته سی و هشتم بارداری
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
هفته سی و هفتم بارداری
اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم
روغن زیتون را از بهترین انواع روغن میدانند و علت اصلی این امر میزان بسیار ناچیز اشباع بودن این روغن و فواید منحصر به فرد میوه زیتون است. استفاده از زیتون فواید بسیار زیادی دارد که از جمله میتوان به زیبایی پوست اشاره کرد. متخصصان معتقدند مصرف زیتون و روغن زیتون در دوران بارداری فواید بسیار زیادی برای مادر و فرزند به دنبال دارد. با مجله لادن همراه باشید.
درخت زیتون درخت یا درختچهای همیشه سبز و بدون خزان است. میوه درخت زیتون گوشتی و هستهدار با پوست براق و صاف است. زیتون خام بسیار تلخمزه است و رنگ آن ابتدا سبز بوده که در نهایت به بنفش متمایل میشود. در ایران هم زیتون داخلی و هم خارجی وجود دارد. انواع مختلف زیتون داخلی عبارتند از: زرد، روغنی، ماری، فیشمی و دزفول و انواع خارجی آن بیشتر متعلق به کشورهای اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا و سوریه است. ترکیب شیمیایی زیتون رسیده شامل روغنی است که مخلوطی از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پالمیتیک اسید است. همچنین زیتون دارای سدیم، ویتامین A و E و آهن است. از این رو ارزش غذایی این گیاه پرخاصیت فراوان است و علاوه بر آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این مطلب خواص و فواید خوردن زیتون در بارداری و مصرف روغن آن در دوران بارداری گردآوری شده است.
مواد مغذی زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا میکنند و کمبود این مواد اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کردهاند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنشهای رفتاری، بهتر هستند. با توجه به اینکه جنین برای رشد نیاز به انواع ویتامینها و به ویژه ویتامین E دارد، با وجود اینکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون کیفیت بالایی دارد. از آنجا که مقدار و نوع غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوختوسازی بدن مادر و رابطهاش با جنین دارد، استفاده از روغن زیتون در دوران بارداری برای سلامتی جنین بسیار موثر خواهد بود.
از دیگر خواص زیتون وجود آنتیاکسیدانها و مواد مغذی ضدالتهاب موجود در آن است، که به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل میکند. روغن زیتون شامل oleocanthal است که مادهای با خواص ضدالتهابی است و بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل میکند، به طوری که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل میکند که این میتواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
در دوران بارداری به علت تاثیر هورمونها، حرکت طبیعی رودهها کاهش یافته و یبوست ایجاد میشود. از فواید مصرف و خوردن زیتون و روغن زیتون در بارداری، رفع یبوست است.
استفاده موضعی از روغن زیتون در بارداری یکی از راههای درمان بیخطر و پیشگیری از ایجاد ترکهایی است که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد میشوند. ترکهای بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماههای آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ میشود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد میشود. ترکهای بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد میشوند. این ترکها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوهای مایل به قرمز، بنفش یا قهوهای تیره میباشند که در آینده کمرنگ میشوند، اما کاملا محو نخواهند شد. مرطوب نگه داشتن پوست شکم با روغن زیتون، در حین بزرگ شدن آن میتواند به کاهش خارش پوست و پیشگیری از ایجاد ترک کمک کند.
زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بـارداری نیـاز بدن به آهن افزایش چشمگیری مییابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلولهای قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافتهای بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمیکنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین میگردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیمها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.
یکی از مزایای اصلی مصرف روغن زیتون در طول بارداری، محتوای فوقالعاده بالای اسیداولئیک آن است که برای تنظیم کلسترول بد، کاهش خطر ابتلا به ترومبوز وریدی و ریسک ابتلا به حمله قلبی بسیار مفید است. همچنین برای گردش خون مفید است که خطر ابتلا به آرتروسکلروز را کاهش میدهد.
با خواص بینظیر روغن زیتون بیشتر آشنا شوید.
نقش روغن زیتون در سلامت پوست
۱۰ کاربرد جالب و متفاوت روغن زیتون
روشهای استفاده از روغن زیتون برای تقویت مو
نقش روغن زیتون در بخش دارو و سلامت
سلامت نیوز:بارداری ممکن است باعث شک شما در زمینه مصرف مواد مختلف غذایی شود. اگر شما هم اکنون شک دارید که روغن زیتون یا خود آن را در طول بارداری استفاده کنید یا نه؟ بهتر است با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ، قبل از مصرف هر چیزی باید به این نکته توجه کنید که آیا آن ماده در زمان بارداری ضرری برای شما یا جنین دارد یا نه. درباره زیتون و روغن زیتون میتوانیم بگوییم با خیال راحت آن را مصرف کنید. در حقیقت مصرف زیتون و روغن آن نه تنها برای مادر بلکه برای نوزاد نیز بسیار مفید است.
فواید زیتون و روغن زیتون در بارداری
زیتون و روغن زیتون حاوی فیبر، روغنهای اشباع نشده و آهن است.همچنین سرشار از ویتامین E است. مصرف زیتون و روغن زیتون برای دستگاه گوارش بسیار مناسب است و مصرف آن در بارداری بسیار اهمیت دارد.میزان ویتامین E روغن زیتون خیلی زیاد نیست اما همین مقدار کم تاثیر مثبت به سزایی دارد. ویتامین E یکی از شاخص های کمک کننده است که باعث میشود نوزاد به محض تولد بتواند نفس بکشد و اکسیژن را به ریههای خود وارد کند.به همین علت در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا میآیند و از شیر مادر استفاده میکنند تاثیر مثبت زیادی دارد.
تاثیر زیتون و روغن زیتون بر جنین
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
مصرف زیتون و روغن زیتون در زمان بارداری بر رشد و نمو جنین تاثیر مثبت زیادی دارد. زیتون و روغن آن به دلیل داشتن امگا ۳ روی قلب جنین اثر میگذارد و همچنین باعث بهبود عملکرد مغز جنین میشود.مصرف مداوم زیتون و روغن زیتون در زمان بارداری باعث یادگیری بهتر نوزاد بعد از تولد میشود و همچنین یکی از دلایل وزنگیری و افزایش قد جنین است.
کاهش ترکهای شکم در مادر
یکی از عوارض بارداری که اغلب خانم هایباردار آن را تجربه میکنند ایجاد شدن ترک روی پوست شکم است. این مشکل به دلیل بزرگ شدن شکم و رشد ماهیچههای شکمی اتفاق میافتد. اگر خانمهای باردار تقریبا هر روز شکم خود را با مقداری روغن زیتون چرب کنند این اتفاق به میزان چشمگیری کمتر پیش میآید.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، برای داشتن یک نوزاد و بچه زیبا اضافه بر ژنتیک که در زیبایی نوزاد تاثیر دارد می توان از برخی مواد غذایی که تاثیر مثبت در زیبایی و قشنگی کودک دارد نیز در دوران بارداری استقاده کرد . و بعد از آن نیز نتیجه را که ان شاءالله یک فرزند زیبا و قشنگ می باشد را به احسن الخالقین سپرد. مواد غذایی مفید در دوران بارداری برای زیباترشدن جنین 1.شیر زعفرانی بسیاری از مادران باردار در طول بارداری از شیر زعفران استفاده میکنند که بهتر است مقدار زعفران آن زیاد نباشد، چون در مقادیر بالا باعث افزایش خطر سقط میشود. 2. شیره نارگیل اگر شما دیابت بارداری ندارید و یا حتی مستعد به ابتلا به آن هم نیستید، می توانید در برنامه غذایی خود از هسته نارگیل استفاده کنید. 3. مصرف روزانه شیر مادر باردار باید روزانه 2 تا 3 لیوان شیر مصرف کند، مخصوصا در سه ماهه اول بارداری نوشیدن شیر را فراموش نکنید که برای رشد جنین لازم و ضروری است. 4.مصرف تخم مرغ تخم مرغ نیز دارای پروتئین بالاست و بهتر است مادر باردار بصورت مرتب مخصوصا در سه ماهه دوم بارداری مصرف کند. 5. بادام و گردو مادر باردار بهتر است مرتب بادام و گردو خشک شده و یا تازه را در برنامه غذایی خود بگنجاند. 6. روغن زیتون بهتر است مادر باردار روغن مصرفی خود را با زیتون و دانه هسته انگور جایگرین کند. 7.پرتقال این میوه سرشار از ویتامین c است و برای تقویت و کلاژن سازی پوست جنین شما لازم است، پس در برنامه غذایی خود از این میوه استفاده کنید. 8. آناناس این میوه سرشار از آهن و ویتامین C می باشد و توصیه میشود آناناس تازه و یا آب آناناس را هفته ای یکبار مصرف کنید. مصرف رب انار در هنگام بارداری علاوه براینکه از ویار خوردن خاک، مهر، زغال، برفک یخچال نجات میدهد، تاثیر زیادی در زیبایی نوازد دارد. خوردن گلابی توسط پدر ، سبب زیبایی فرزند می شود .در کتاب کافی از امام صادق (ع) نقل شده : ایشان در حالی که به کودکی زیبا می نگریست فرمود : باید پدر این پسر بچه ، گلابی خورده باشد خوردن گلابی مایه قوت قلب ، پاکی معده ، صفای دل ، دلیری و زیبایی بچه می شود . خوردن کندور توسط زن باردار باعث زیادی عقل بچه ، باهوش ، پاکدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خشخو و نیکو شدن دختر می شود . خوردن آب اناناس به همراه یک قاشق عسل برای نظافت، زیبایی و شادابی پوست مادر و جنین مفید است. سویا حاوی مواد معدنی غنی و ویتامینهای D ، B2، A است و مصرف آن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است. همچنین سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا میکند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت. مصرف انجیر و شنبلیله از ریزش مو جلوگیری کرده و سبب افزایش مو میگردد. اگر میخواهید نوزادی با چشمان شهلا و زیبا داشته باشید توصیه میشود مصرف رازیانه و بادیان را فراموش نکنید. مصرف به خطر سقط جنین را کاهش داده، نوزاد را خوش آب و رنگ کرده و از ویار زنان باردار جلوگیری مینماید. خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد. خوردن عسل به زنان باردار توصیه میشود، زیرا دارای قند، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سدیم و فسفر است. شلغم به خاطر داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان بندی نافع است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیرده توصیه میشود. به زنان باردار شیر بنوشانید زیرا شیر در مشاعر کودک تاثیر نیکویی خواهد داشت. کسانی که غذای تند میخورند مبتلا به لکهای صورت میشوند، چنانچه حامله باشند نوزادشان ممکن است لکههایی در بدنشان داشته باشند. چنانچه مادر هنگام آبستن ادویههای تند مانند خردل یا دارچین و نعناع زیاد مصرف کند نوزاد مبتلا به اگزما میگردد. اگر میخواهید فرزندتان رنگ و روی خوب داشته باشد در هنگام بارداری سراغ دوستان کبد بروید. دوستان کبد عبارتند از: روغن زیتون- انار -روغن ماهی- کاسنی- کنگر- هویج- زرشک- شکر- نعناع.
خوردن توت فرنگی و هلو نیز در زیبایی رخ جنین و شادابی پوست زن باردار تاثیر دارد.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/
بازگشت به صفحه سایر رسانهها
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
مطالب پر بازدید
روغن زیتون از را بهترین نوع روغن می نامند و علت اصلی این امر میزان بسیار ناچیز اشباعیت این روغن و فواید منحصر به فرد میوه زیتون است. استفاده از زیتون فواید بسیار زیادی را در خود دارد که از جمله می توان به زیبایی پوست اشاره کرد. متخصصان معتقدند مصرف زیتون و روغن زیتون در دوران بارداری فواید بسیار مفیدی را برای مادر و فرزند به دنبال دارد. با دکتر سلام همراه باشید.
به کمک این کلینیک تخصصی می تونید بیش از ۷ کیلو در یک دوره (۲۱روزه) وزن کم کنید و به اندام ایده آل خودتون برسید.
پشتیبانی و مشاور رایگان
کاهش وزن تضمینی بدون بازگشت
زیتون درخت یا درختچهای همیشه سبز و بدون خزان است. میوه درخت زیتون گوشتی و هستهدار بوده، پوست آن براق و صاف، بسیار تلخ مزه است و رنگ آن ابتدا سبز بوده که در نهایت به بنفش تغییر رنگ میدهد. زیتون بر دو نوع است، داخلی و خارجی. انواع مختلف زیتون داخلی عبارتند از: زرد، روغنی، ماری، فیشمی و دزفول و انواع خارجی آن که بیشتر متعلق به کشوهای اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا و سوریه است. ترکیب شیمیایی زیتون رسیده شامل روغن بوده، این روغن مخلوطی از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پال میتیک اسید است، همچنین دارای سدیم، ویتامین A و E و آهن میباشد. از اینرو ارزش غذایی این گیاه پرخاصیت فراوان بوده، علاوه بر آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این مطلب خواص و فواید خوردن زیتون در بارداری و مصرف روغن آن در دوران بارداری گردآوری شده است.
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا میکند و کمبودش اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کردهاند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنشهای رفتاری، بهتر هستند. با توجه به اینکه جنین برای رشد نیاز به انواع ویتامینها و به ویژه ویتامین E دارد، با وجودیکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما کیفیت کافی را به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون، دارا میباشد. بنابراین از کیفیت بالایی برخوردار میباشد. از آنجا که مقدار و نوع غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطهاش با جنین ایجاد میشود، دارد، لذا استفاده از روغن زیتون در بارداری بسیار موثر خواهد بود.
از دیگر خواص زیتون وجود آنتیاکسیدانها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در آن است، که به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل میکند. روغن زیتون شامل oleocanthal است که یک ماده با خواص ضد التهابی میباشد و بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل میکند، به طوری که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل میکند که این میتواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.
در دوران بارداری به علت تاثیر هورمونها، حرکت طبیعی رودهها کاهش یافته و یبوست ایجاد میشود، از فواید مصرف و خوردن زیتون و روغن زیتون در بارداری، رفع یبوست این دوران خواهد بود.
استفاده موضعی از روغن زیتون در بارداری یکی از راههای درمان بیخطر و پیشگیری از ایجاد ترکهایی است که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد میشوند. ترکهای بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماههای آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ میشود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد میشود. ترکهای بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد میشوند. این ترکها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوهای مایل به قرمز، بنفش، قهوهای تیره میباشند که در آینده کم رنگ میشوند، اما کاملاً محو نخواهند شد. مرطوب نگه داشتن پوست شکم با روغن زیتون، در حین بزرگ شدن آن میتواند به کاهش خارش پوست و پیشگیری از ایجاد ترک کمک کند.
زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بـارداری نیـاز بدن به آهن افزایش چشمگیری مییابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلولهای قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافتهای بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمیکنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین میگردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیمها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.
منبع: سلامت
مطالب مرتبط
هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172
مجری انحصاری نیتیو، سنجاق
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است
سعید مینایی در گفتگو با خبرنگار حوزه پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص مصرف میوه زیتون به دلیل نزدیکی با فصل تولید این محصول در کشور گفت: یکی از خوردنیهایی که باید کمتر در دوران بارداری مورد استفاده زنان باردار قرار بگیرد زیتون است زیتون جزو میوههایی محسوب میشود که بهدلیل دارا بودن مواد مغذی مانند فیبر، آهن، مس و ویتامین E، مصرف آن برای بدن بسیار مفید بوده و متخصصان طب سنتی نیز مصرف آن را برای همه افراد توصیه میکنند.
وی گفت: جلوگیری از پوکی استخوان، جلوگیری از سرطانهای متعدد، کاهش التهاب و ورم مفاصل، کمک به سیستم گوارشی، بهبود جریان خون، کنترل فشار خون، تقویت ایمنی، دفع سموم و درمان سرماخوردگی از جمله فواید مصرف زیتون برای بدن انسان است.
این کارشناس تغذیه افزود: از طرفی بهدلیل وجود سدیم در زیتون، مصرف این ماده برای افرادی که فشار خون بالا دارند و از بیماریهای قلبی رنج میبرند، توصیه نمیشود؛ همچنین مصرف زیتون برای زنان باردار نیز بهدلیل وجود اسیدهای مختلف در آن توصیه نمیشود.
انتهای پیام/4110/
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی – آنا می باشد
اکسیرطب – مرجع آموزشی طب سنتی و گیاهی | درمان بیماری های زنان | تحلیل و برسی دارو های گیاهی
یکی از زمانهایی که به هیچ وجه نباید انواع مواد غذایی و داروهای گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است و زنان باردار باید در استفاده از هرگونه ماده غذایی، داروی شیمیایی و حتی داروهای گیاهی با احتیاط کامل عمل نمایند، چرا که سلامت جنین ممکن است در خطر قرار بگیرد. زیادهروی و افراط در مصرف کنجد و روغن آن خطر سقط جنین را افزایش می دهند، به همین دلیل همان قدر که مصرف زیاد آن در ماههای نخست بارداری میتواند نامطلوب باشد، مصرف آن در ماه آخر بارداری و به ویژه یک هفته به زایمان میتواند به انجام زایمانی طبیعی و آسان کمک کند. به طور کلی لازم است زنان باردار در مصرف کنجد در بارداری اعتدال را رعایت کرده و با پزشک خود در این باره مشورت نمایند.
جالب است بدانید که روغن زیتون هم برای دوران بارداری بسیار مفید است زیرا پوست جنین روشن میشود .
روغن زیتون چون یکی از دوستانِ کبد هست اگر در دوران بارداری بخورید باعث میشود تا کبد کارش رو درست انجام بدهد و وقتی کبدِ مادر مشکلی نداشته باشد پوست و موی جنین هم بدونِ مشکل تشکیل میشه و رشدمیکند.
مصرف روغن کنجد در بارداری به دلیل داشتن انواع ویتامینها، آهن و اسید فولیک مفید بوده، خوردن کنجد در بارداری بر افزایش ضریب هوشی جنین تاثیر دارد.ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
مطالعات نشان داده که روغن کنجد در روند حافظه و يادگيري تاثير دارد. خوردن مقدار مناسب کنجد در دوران بارداری دارای فواید زیادی برای سلامتی اوست. اگر شما به کنجد حساسیت ندارید می توانید از فواید مصرف آن در بارداری بهره مند شوید.
در دیدگاه طب سنتی ایران، طبع کنجد گرم بوده و مادهای بسیار مغذی محسوب میشود که خواص فوقالعادهای دارد. تامین کلسیم، اسید فولیک، آهن و روی در کنار درمان کم خونی، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، افزایش سوخت و ساز بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و خواص ضد التهابی، کنجد را به یکی از اصلی ترین مواد غذایی در حفظ سلامتی بدن تبدیل نمودهاست.
در کنار مزایای کنجد و روغن کنجد برای سلامتی، تحقیقات نشان دادهاست که مادران باردار با مصرف کنجد، به خوبی میتوانند انواع مواد معدنی و ویتامینها مورد نیاز جنین را در اختیار او قرار دهند. همینطور روغن کنجد به دلیل داشتن اسیدهای چرب تاثیر مثبتی بر تکامل دستگاه عصبی نوزادان دارد.
کنجد منبع غنی از کلسیم، پروتئین، آمینو اسید و ویتامین E، C و B است. این ماده سرشار از مواد مغذی و املاح مورد نیاز بدن مادر باردار است.
دانه کنجد حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع نشده، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، و همینطور مقادیر زیادی ویتامین است. همانطور که میدانید ویتامینهای گروه B نقش بسیار مهمی در تکامل جنین و ارتقای سلامت خانمهای باردار دارند. همچنین مصرف فولیک اسید و ویتامین E نیز همواره توسط پزشکان در دوران بارداری توصیه میشود. دانه کنجد با دارا بودن این ویتامینها عضوی مهم در سبد غذایی خانمهای باردار است که به سلامت مادر و جنین کمک میکند.
علاوه بر اینها، یکی از مهم ترین موادی که در دوران بارداری باید تامین شود، کلسیم است. مصرف مناسب کلسیم در این دوره، روی ضریب هوشی جنین تاثیرگذار بوده و کمک شایانی به رشد مغزی او خواهد کرد. در سه ماهه آخر بارداری، سیستم عصبی جنین در حال تکامل است، درنتیجه میزان نیاز به کلسیم و ویتامینها بیشتر میشود. ۳۰ گرم دانه کنجد در حدود ۲۵ درصد از کلسیم موردنیاز مادر را تامین میکند که این مقدار مساوی با مصرف یک سوم لیوان شیر است.
در عین حال، کنجد منبع فوقالعادهای برای تامین مس، منگنز، فسفر و منیزیم مادر و جنین محسوب میشود. در دوره بارداری، حجم خون تقریبا دو برابر شده و سلولهای خونی جنین و جریان خون آن نیز شکل میگیرد. به همین دلیل یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که خانمهای باردار با آن دست و پنجه نرم میکنند کمبود آهن است. مصرف روزانه ۳۰ گرم کنجد، یک پنجم نیاز خانمها به آهن را تامین خواهد کرد. در عین حال خواص آنتی اکسیدان موجود در دانه کنجد و روغن کنجد، سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت میکند.
به خاطر داشته باشید که مصرف خودسرانه هرگونه داروی گیاهی یا شیمیایی در دوران بارداری میتواند اثرات بسیار نامناسبی داشته باشد. به همین دلیل به هیچ وجه حتی در مصرف مواد کاملا گیاهی نباید زیاده روی کنید. بهتر است همواره با پزشک خود در ارتباط بوده و در مورد میزان مصرف هر یک از داروها، مواد غذایی و یا مکملها با او مشورت کنید.
زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا میکند و کمبودش اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کردهاند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنشهای رفتاری، بهتر هستند. از خواص دیگر آن میتوان به :
استفاده از روغن زیتون برای علائم کششی در دوران بارداری واقعا کمک می کند. کشش عضلات لگن و رشد شکم باعث ایجاد علائم کششی در سه ماهه آخر می شود.
منابع: http://oghabhalva.com
https://www.momjunction.com
تیم تحقیقاتی اکسیرطب با تلاش برای جمع آوری مطالب موثق از کتب معروف طب سنتی و ترجمه منابع خارجی، مقالات ارزشمندی را در اختیار شما عزیزان قرار میدهد.
جلوگیری و درمان زردی نوزاد با طب سنتی (مادران حتما بخوانید)
درمان کهیر باداری با بهترین و ساده ترین روش های طب سنتی
سزارین بهتر است یا زایمان طبیعی از دیدگاه طب سنتی ایران
روش های زیبا شدن فرزند در دوران بارداری به صورت طبیعی
ایا روغن زیتون در دوران بارداری ضرر دارد
اطلاعات من را ذخیره کن تا در آینده نیازی به ورود اطلاعات نداشته باشم
محبوب ترین مقالات
ویدئویی از سه گیاهی که فواید تمام نشدنی دارند 😲
وقتی مضرات فست فود، کوهی از بیماری را به بدنتان هدیه می…
نکات بسیار مهم حجامت و اصول انجام آن (قسمت دوم)
مناسب ترین برنامه غذایی برای سلامت بدن
جلوگیری و درمان زردی نوزاد با طب سنتی (مادران حتما بخوانید)
درمان کهیر باداری با بهترین و ساده ترین روش های طب سنتی
سزارین بهتر است یا زایمان طبیعی از دیدگاه طب سنتی ایران
روش های زیبا شدن فرزند در دوران بارداری به صورت طبیعی
سلام! به اکانت کاربری خود وارد شوید
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد
0