انواع غذاهاي مجلسي ايراني

دوره مقدماتی php
انواع غذاهاي مجلسي ايراني
انواع غذاهاي مجلسي ايراني

طرز تهیه سالاد مکزیکی سالاد مکزیکی سالاد مکزیکی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و پرطرفردار در جهان است که همانطور که از نامش مشخص است متعلق به کشور مکزیک می …

طرز تهیه بورانی کنگر بورانی کنگر بورانی کنگر یا کنگر ماست یکی از پیش غذاها و میان وعده های بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است که می توانید با اضافه …

طرز تهیه آش آبادانی آش آبادانی آش آبادانی یکی از انواع آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتش متعلق به شهر …

طرز تهیه ناگت مرغ ناگت مرغ ناگت مرغ یکی از انواع ناگت های پر طرفدار و بسیار خوشمزه در سراسر جهان است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دار …

طرز تهیه اسنک مرغ اسنک مرغ اسنک مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و فوری است که می توانید با گوشت مرغ در منزل تهیه کنید. جالب است بدانید اسنک …انواع غذاهاي مجلسي ايراني

طرز تهیه سالاد کلم فرانسوی سالاد کلم فرانسوی سالاد کلم فرانسوی یکی از انواع سالادهای بسیار سالم و پرطرفدار در سراسر جهان است که اصالت ان متعلق به کشور فرانسه …

دوره مقدماتی php

طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ پیتزا مرغ و قارچ پیتزا مرغ و قارچ یکی از انواع پیتزاهای خوشمزه و بسیار پر طرفدار در سراسر جهان می باشد. پیتزا قارچ …

طرز تهیه بورانی اسفناج بورانی اسفناج بورانی اسفناج یکی از پیش غذاها و میان وعده های بسیار خوشمزه و سالم ایرانی است که می توانید با اضافه کردن موادی مانند …

طرز تهیه باقالی پلو با مرغ باقالی پلو با مرغ باقالی پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که در میان ایرانیان به عنوان یک غذای مجلسی …

طرز تهیه سالاد کاردینال سالاد کاردینال سالاد کاردینال یکی از انواع سالادهای خوشمزه و بسیار معروف در جهان است که اصالت آن متعلق به کشور فرانسه می باشد. این سالاد …

طرز تهیه دلمه کلم برگ دلمه کلم برگ دلمه کلم برگ یکی از انواع دلمه های پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که علاوه بر اینکه می توانید آنرا به …

طرز تهیه فلفل دلمه ای شکم پر فلفل دلمه ای شکم پر فلفل دلمه ای شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به دلمه …

طرز تهیه شیرین پلو شیرین پلو شیرین پلو یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که به عنوان یک غذای پر طرفدار و مجلسی در میان ایرانیان شناخته می شود. …

طرز تهیه آب دوغ خیار آب دوغ خیار آب دوغ خیار یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک غذای فصلی بسیار محبوب محسوب می شود. …

طرز تهیه املت گوجه فرنگی املت گوجه فرنگی املت گوجه فرنگی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در رستوران ها و قهوه ها خانه ها هم از …

 

ابتدا پیاز ها را نگینی ریز کرده درون روغن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت تکه شده را روی پیاز ها قرار داده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، مقداری زرد چوبه، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه نمایید.

انواع غذاهاي مجلسي ايراني

کاملا مواد را با هم مخلوط کنید، در مرحله بعد طرز تهیه خورش قیمه بادمجان, سه لیوان آب را درون ظرف بریزید و بگذارید تا آب جوش آید، شعله را کم کنید تا با حرارت کم بجوشد، سپس رب را در کمی روغن تفت دهید، به گوشت اضافه کنید.

لپه را از چند ساعت قبل خیس نمایید و چند دفعه آب آن را عوض کنید، در ظرف دیگری مقداری پیاز نگینی شده بریزید و در روغن سرخ نمایید، سپس لپه را داخل آن بریزید، تفت دهید، آب بریزید و بگذارید جداگانه بجوشد تا نرم شود، سپس بادمجان ها را پوست بگیرید، به اندازه دلخواه برش بزنید، روی آن ها نمک بپاشید و دو ساعت زمان دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود، سپس آبکشی و در روغن سرخ نمایید.

زمانی که لپه ها پخت شعله را خاموش کرده، صبر کنید تا گوشت هم کاملا پخته شود، در مرحله بعد لپه را به گوشت اضافه  و به خورش اضافه نماید، بعد گوجه هارا برش زده شده  و بادمجان ها را به خورش اضافه کرده در صورت تمایل می توانید آبلیمو نیز اضافه نمایید. و بعد از ده دقیقه زیر خورش را خاموش کنید، خورش آماده است می توانید برای تزیین آن از سیب زمینی سرخ شده نیز استفاده نمایید.

خورش قیمه بادمجان یکی از انواع خورش های اصیل و محبوب ایرانی است، این خورش خوشمزه را تهیه و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.

منبع : آرگا

یکی از انواع کوفته های بسیار خوشمزه و پرطرفدار بین خانواده های ایرانی کوفته قلقلی می باشد در این مطب طرز تهیه کوفته قلقلی را برای شما دوستایس گلم اورده ام. امیدوارم تا پایان مطلب همراه من باشید.

کوفته قلقلی را میتوان در انواع غذا و خورشت ها استفاده کرد.امروز قصد داریم طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه ای را آموزش دهیم امیدوارم که از خوردن آن لذت ببرید

 

گوشت را ۲ یا ۳بار چرخ کرده و با پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کنيد و حسابی مواد را چنگ بزنید تا چسبندگی پیدا کنند. سپس گوشت‌ها را قلقلی کرده و نیم ساعت درون یخچال قرار می‌دهیم.

کوفته‌ها را داخل روغنِ داغ، ولي با حرارت ملايم سرخ مي‌کنيم.

بهترين راه دريافت آهن، خوردن جگر (و در مرحله بعد گوشت قرمز) است. مصرف گوشت قرمز در ميان انواع خوراکي​ها بيش از همه باعث تحريک اعصاب مي‌شود. يعني مصرف ميزان متعادل آن موجب سريع​العمل شدن تيزهوشي مي​شود. ولي افراط در خورن آن باعث مي​شود فرد عصبي‌مزاج و پرخاشگر شود.

در پست های بعدی طرز تهیه پیتزا خانگی را برای شما خواهم آورد.

منبع: پزشکین

مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت خورشتی= 400 گرم …

خلال بادام=5 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی=2 قاشق غذاخوری

کره=به مقدار لازم

فلفل سیاه،زرد چوبه،دارچین=به مقدار لازم

زعفران آبکرده=به مقدار لازم

برنج =4 پیمانه

پیاز = 2 عدد متوسط

پیاز داغ3 قاشق غذاخوری

دارچین و هل=به مقدار لازم

طرز تهیه:

در طرز تهیه قیمه نثار ابتدا پیاز را با رنده درشت رنده میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و بعد زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و بعد گوشت را به اندازه گوشت قیمه ای یعنی کوچک خرد کرده و به پیازها اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و بعد فلفل سیاه و نصفی از دارچینی که مد نظرمون هست و پودر هل را به آن اضافه میکنیم و بعد از آن رب را اضافه کرده و کمی سرخ میکنیم و آب میریزیم و میگذاریم که بپزد و در آخر که پخت باید خیلی کم آب داشته باشد و در آخر نصف دیگر از دارچین و نصفی از زعفرانمان را اضافه میکنیم،که عطر و بوی آن در موادمان بماند.

خلال بادام را چند باری شسته و آبش را بیرون میریزیم و بعد دوباره مقداری آب داخل آن میریزیم و به مدت 30 دقیقه میگذاریم در آب بماند تا کمی نرم شود و بعد از آن در کمی کره تفتش میدهیم و به مواد بالا اضافه کرده و میگذاریم با مواد بالا یک قولی بخورد.

زرشک را هم پاک کرده و چند باری میشوریم و کمی آب رویش میریزیم و میگذاریم 5 دقیقه در آب سرد خیس بخورد و آبش را خالی کرده و 1 قاشق غذاخوری به ان شکر اضافه کرده و در کمی روغن تفتش میدهیم،(نباید زیاد زرشک را تفت بدهیم چون سریع میسوزد)و کنار میگذاریم.برنج را از چند ساعت قبل در مقداري آب ولرم و نمک خيس می كنیم.قابلمه مناسبي را آب کرده و ميگذاريم جوش بياید و بعد آب و نمک برنج را خالي مي کنيم و برنج را در آب جوش ميريزیم.انواع غذاهاي مجلسي ايراني

در فاصله جوشيدن گاهي کف آن را بر میداریم.مقداری روغن هنگام جوشيدن داخل برنجمان میريزيم،زمان آبکش کردن برنج زمانی هست که دانهای برنج را در دست له کرديم،مغز آن زبر و خشک نباشد و بعد برنج را در آبکش می كنیم .

در ته دیگ مقداری روغن می ریزیم و برنج را روی آن می ریزیم و اگر دوست داشتید ته دیگ شما سیب زمینی باشد،چند عدد سیب زمینی را پوست کنید و ورقه ورقه های کلفت برش دهید و کف قابلمه بچینید و بعد برنج را میریزیم داخل قابلمه و چند تا حفره با قاشق داخل برنجمان ایجاد میکنیم تا برنجمان خفه نشود و زود تر بخار کند.

بعد از 5 تا 6 دقیقه آب روغن درست کرده و روی سطح برنج می ریزیم و وقتی پلویمان بخار کرد،در آن دم کنی مگذاریم.

وقتی پلو آماده شد چند کفگیر از پلو و مقداری از مواد گوشتی را رویش میدهیم و در آخر با باقی موادمان و زرشک و زعفران و پیاز داغ،روی آن را تزئین میکنیم.

در پست های بعدی برای شما دوستای گلم طرز تهیه خورشت قیمه و خورشت فسنجان را خواهم آورد .

منبع:فان پاتوق

یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی جنوب کشور قلیه ماهی می باشد در این مطلب با طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه در خدمت شما هستیم امیدوارم با استفاده از این مطلب بتوانید این غذای خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه نمایید تا پایان مطلب همراه من باشید .

تزیین ماهی با ایده های ناب را نیز برای شما خواهم آورد .

مواد لازم:

 

 

 

 

*سبزی قلیه را از قبل سرخ کنید و کنار بگذارید(جعفری و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله)500 گرم

*ماهی مخصوص قلیه(شیر،صُبیتی،سکن)800 گرم.معمولا آبادانی ها برای قلیه “میش ماهی”استفاه می کنن.

*پیاز درشت 2 عدد

*سیر یک بوته

*رب گوجه 3 قاشق سوپخوری

*ادویه مخصوص ماهی که شامل:زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز،پودر لیمو عمانی.

*آرد و نمک و ادویه برای سرخ کردن ماهی

*تمر هندی یک بسته 100 گرمی

*روغن به میزان لازم

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

در طرز تهیه قلیه ماهی ابتدا اول پیازها رو ریز ریز خورد کرده و سرخ می کنیم وقتی پیازها دارن خوب رنگ می گیرند،سیر های ریز خورد شده رو

هم اضافه می کنیم و تفت می دیم.ادویه مخصوص ماهی رو به سیر و پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دیم و بوی سیر و پیاز که بلند شد و به مشامتون رسید رب گوجه رو اضافه کنید و مقداری دیگه تفت بدید تا رنگ رب گوجه باز بشه و به خوشرنگی برسه.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی قلیه ماهی می باشد که از قبل بطور جدا سرخ کرده ایم .

3 تا 4 دقیقه ای مواد رو با هم مخلوط کرده و تفت می دیم تا مواد در عین تفت دان با هم

میکس شوند.

تمر هندی رو با آب گرم مخلوط کرده و چنگ می زنیم تا شیره ی تمر با آب میکس بشه.

تمر را که خوب با آب مخلوط کردیم از صافی یا پارچه ی تمیزی عبور میدیم تا

هسته و ریشه تمر گرفته بشه و آب تمر صاف شده رو به مواد تفت داده اضافه می کنیم و

به مدت نیمساعتی صبر می کنیم تا بجوشد و جا بیافتد.

توی یک دیس آرد و زردچوبه و نمک رو با هم مخلوط می کنیم .

حالا ماهی ها رو که از قبلا شسته ایم و با روزنامه یا پارچه تمیزی خشک کرده و آب ماهی را گرفته ایم

قطعه به قطعه درون مخلوط آرد و زردچوبه و نمک زده و درون روغن داغ سرخ می کنیم

وهر قطعه ماهی که کاملا سرخ شد به آرامی درون دیگ قلیه قرار می دیم .

وقتی همه ی ماهی ها رو سرخ کردیم و درون دیگ قلیه جا دادیم زیر شعله ی اجاق گاز رو

کم می کنیم(بصورت دم کشی)و درب دیگ قلیه رو نیمه باز میزاریم و می گذاریم تا به مدت یکساعت

ردی شعله اجاق باشد تا قلیه جا بیفتد یعنی روغن قلیه بیاد بالا و روی قلیه بگیرد.

قلیه شما آماده است

نوش جان

در پست بعدی طرز تهیه دال عدس را برای شما خواهم آورد .

منبع:ماهی ها

کباب دارای تنوع زیادی می باشد که از جمله می توان به کباب برگ و کباب ترکی اساره نمود با رز تهیه کباب کوبیده در خدمت شما هستیم .

مواد اولیه برای  10 نفر: نمك  به میزان لازم مرغ (فیله) نیم كیلو جوز هندی (اختیاری)  یك سوم عدد پیاز نیم كیلو جوش شیرین  1هشتم قاشق چایخوری گوشت (نیم كیلو قلوه گاه گوسفندی و نیم كیلو ماهیچه گوساله)  1كیلو زعفران  به میزان لازم

 

طرز تهیه:در مرحله اول طرز تهیه کباب کوبیده ابتدا دو نوع گوشت گوسفند و گوساله را پاك كرده و بشویید و یك ساعت اجازه دهید كاملا خشك شوند.سپس آنها را با هم مخلوط كرده و دوبار چرخ كنید. پیازها را پوست كنده و چرخ كنید و آب آنها را كامل بگیرید به طوری كه اصلا آب نداشته باشند.كمی از آب پیاز را نگه دارید.نمك، جوزهندی و جوش شیرین را به پیاز اضافه كرده و پیاز را به گوشتی كه از قبل دو بار چرخ شده اضافه كرده مجدداً یك بار دیگر چرخ كنید. سپس گوشت را در یك ظرف بزرگ بریزید و آن را با كف دست حسابی ورز دهید. برای این كار می‌توانید از غذاساز نیز استفاده كرده و به مدت 5 تا 7 دقیقه بگذارید تا گوشت حسابی كش بیاید. سپس به مدت 15 دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا قدری سرد شود. سپس از گوشت تكه‌هایی به وزن 100 تا150 گرم چانه بگیرید. دست را با آب پیاز مرطوب كرده و گوشت را به سیخ بكشید. وسط هر برش یك تكه از فیله مرغ به صورت نگین قرار دهید. در صورت تمایل از زعفران غلیظ دم كشیده نیز می‌توانید استفاده كنید.به این صورت كه آن را یا در مایه كوبیده یا روی كباب بریزید.

نكات:1)بهتر است پیاز چرخكرده را یك شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد و آب آن جدا شود. سپس پیاز را چنگ زده در تنظیف بریزید و حسابی فشار دهید تا آب آن خارج شود تا تفاله پیاز به دست آید. دقت كنید ظرف پیاز حتما باید دارای درپوش چفت باشد!2)جوش شیرین به مقداری مصرف شود كه كباب زود سرخ نشود. زیرا جوش شیرین باعث زودتر بریان شدن كباب می‌شود. 3)اینكه پیاز شما آب نداشته باشد نكته بسیار مهمیست كه ممكن است در صورت عدم توجه باعث ریختن كباب از سیخ شود. 4)بهتر است برای كباب كردن از آتش بسیار تند استفاده كنید و چند ثانیه اول كباب را زود به زود بچرخانید تا مایه آن نریزد. نوش جان

منبع:نیک صالحی

یکی از غذاهای ملل که بخاطر طعم فوق العاده اش در سراسر دنیا به روش های مختلف تهیه می گردد وطرفداران بیشماری دار سالاد الویه می باشد در این مطلب با طرز تهیه سالاد الویه در خدمت شما هستیم تا پایان همراه من باشید .

سیب زمینی متوسط 5 عدد . تخم مرغ 4 عدد . مرغ پخته خرد شده 1 لیوان

نخود فرنگی 1 لیوان . خیار شور خرد شده 1 لیوان . سس مایونز مقدار لازم . نمک و فلفل مقدار لازم

 

 

 

طرز تهیه : ابتدا در طرز تهیه سالاد الویه مرغ را  بپزید و پس از اینکه سرد شد با دست استخوان های مرغ را جدا و مرغ را ریش ریش یا خرد کنید ( میتوانید از بخش های مختلف مرغ برای تهیه سالاد الویه استفاده کنید ، استفاده از بال و گردن مرغ سالاد الویه را خوشمزه تر میکند ).

 

سیب زمینی ها و تخم مرغ ها داخل قابلمه بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید ، در قابلمه را ببندید و 1 ساعت روی حرارت قرار دهید تا مواد بپزند سپس سیب زمینی ها و تخم مرغ ها را پوست بکنید و ریز خرد کنید ( میتوانید سیب زمینی ، تخم مرغ و خیارشور را رنده کنید ).

 

 

 

مرغ پخته خرد شده ، سیب زمینی ، تخم مرغ و خیارشور خرد شده ، مقداری نمک و فلفل را داخل کاسه ای بریزید و با هم خوب مخلوط کنید سپس نخود فرنگی کنسروی یا پخته و سس مایونز را اضافه نمایید کنید ( در صورتی که میخواهید سالاد الویه کاملا یکدست باشد بهتر است ابتدا سیب زمینی ، تخم مرغ و مرغ خرد شده را باهم خوب مخلوط کنید سپس بقیه مواد را اضافه کنید ).

 

پس از مخلوط کردن مواد و آماده شدن سالاد الویه آن را در ظرف بریزید و تزیین کنید و به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سرد و آماده سرو شود.

 

نکته ها : در صورت تمایل میتوانید به جای مرغ از کالباس استفاده کنید ، همچنین میتوانید 1 عدد هویج پخته رنده شده را به الویه اضافه نمایید ، بهتر است سس را کم کم به مواد اضافه کنید تا بهتر با مواد ترکیب شود.

سالاد ماکارونی و سالا سزار نیز طرفداران زیادی دارند.

منبع:ایران کوک

میگوپلو ازجمله پلوهای مخلوطی است كه در شهرهای جنوبی كشور خودمان نیز طبخ می‌شود ولی در اینجا نحوه پخت آن متفاوت بوده و به سبك و سیاق اسپانیایی است؛ البته باتوجه به اینكه طبخ پلو در كشورهای دیگر چندان با ذائقه ما هماهنگی ندارد، با تغییر كوچكی در دستور پخت، آن را خوشمزه‌تر كرده‌ایم.     مواد لازم برای 4 نفر:     * 2 قاشق سوپ‌خوری روغن     * یك عدد پیاز (خرد شود)     * 2 ساقه كرفس (خرد شود)     * 2 حبه سیر (خرد شود)     * یك قاشق چای‌خوری فلفل قرمز     * 2 عدد برگ بو     * یك قاشق چای‌خوری پودر ارگانو یا آویشن     * 4 عدد گوجه فرنگی (ریز خرد شود)     * 3 پیمانه آب مرغ     * یك قاشق سوپ‌خوری رب گوجه فرنگی     * یك و یك‌دوم پیمانه برنج     * 225 گرم فیله ماهی سفید (به تكه‌های متوسط خرد شود)     * 130 گرم میگوی ریز     * نمك و فلفل سیاه به میزان لازم     * 4  عدد پیازچه و 4 عدد میگوی درشت برای تزئین     طرز تهیه: 1. در مرحله ابتدایی طرز تهیه میگو پلو تابه كوچكی آماده كرده و پس از ریختن روغن داخل آن و قراردادن روی شعله اجاق‌گاز، پیاز و كرفس خردشده را در آن سرخ كنید. سپس مواد سرخ‌شده را به قابلمه متوسطی منتقل كرده و سیر، فلفل قرمز، برگ بو، پودر ارگانو، گوجه فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و آب مرغ را به آن اضافه كنید. در ظرف را بگذارید و به مدت نیم ساعت آن را روی اجاق‌گاز حرارت دهید.

2. پس از طی این مدت، ‌برنج را همراه نمك و فلفل سیاه در قابلمه ریخته و نیم ساعت دیگر حرارت دهید تا برنج نیم‌پز شود.

3. در این فاصله در تابه كوچكی، كمی روغن ریخته و فیله ماهی سفید را در آن تفت دهید.

4. میگوها را نیز در قابلمه كوچكی حاوی آب بریزید و همراه كمی نمك بپزید.

5. تكه‌های ماهی را با میگوی پخته‌شده روی برنج ریخته و در قابلمه را بگذارید تا برنج كاملا پخته و آب اضافی آن نیز از بین برود.   نكته1: برای دم‌كشیدن برنج قراردادن دم‌كنی را روی در قابلمه فراموش نكنید.

نكته2: باتوجه به اینكه برنج این غذا در اصل به حالت دان سرو می‌شود، برای جلوگیری ازبه‌هم‌چسبیدن برنج، پیش از قرار دادن دم‌كنی، یك چهارم استكان آب سرد به آن اضافه كنید.

در مطالب بعدی طرز تهیه ماهی شکم پر و ماش پلو را برای شما دوستای گلم خواهم آورد .

منبع:ایران ناز

طعم مرصع پلو به خاطر مواد اولیه به کار رفته در آن متفاوت و ایده آل می باشد مواد لازم مرصع پلو دارای رنگ های متفاوت و جذاب می باشند در این مطلب طرز تهیه رصع پلو را برای شما دوستای گلم آورده ام تا پایان مطلب همراه من باشید .

بچه که بودم، وقتی مادرم مرصع پلو می پخت، هر کاری می کردم تا مجبور نباشم آن را بخورم. طعم شیرین و خلال های فراوان این غذا بزرگ ترین عیب هایی بودند که مرا از خوردن این غذا بازمی داشتند…طرز تهیه این پلوی خوشمزه تقریبا همانند طرز تهیه شیرین پلو و هویچ پلو می باشد .

 

چند وقت پیش برای مهمانی به خانه یکی از دوستان رفته بودم و یکی از غذاهای پخته شده مرصع پلو بود. من نیز به اصرار دیگران کمی از این غذا کشیدم، ولی به نظرم بد نیامد. با خودم فکر کردم که شاید در این سال ها ذائقه ام تغییر کرده است پس بار دیگر به سمت دیس مرصع پلو رفتم و مقداری از آن را دوباره در بشقابم ریختم. شاید بد نباشد که شما هم برای یک بار این غذای مجلسی را امتحان کنید.

● مقدار کالری

این غذا در مجموع ۲۱۲۵ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن میان ۴ نفر، مقدار انرژی ای که به هر نفر می رسد حدود ۵۳۲ کیلوکالری خواهد بود.

 

 

● همراه غذا

 

بهتر است نوشیدنی همراه این غذا دوغ ساده یا کفیر باشد تا لبنیات هم در این وعده غذایی دریافت کنید. کنار آن نیز بهتر است که یک پیش دستی سبزی خوردن یا سالادی از سبزی های تازه شامل کاهو، گوجه فرنگی، هویج و جوانه گندم، بگذارید. پیشنهاد ما این است که این سالاد با آبلیموی تازه و روغن زیتون یا سرکه مزه دار شود، نه سس مایونز.

● مـواد لازم (برای۴ نفر)

برنج/۳لیوان/۵۶۰کیلوکالری

 

سینه مرغ/۳۰۰گرم/۵۰۰کیلوکالری

کشمش پلویی/۱لیوان/۱۲۰کیلوکالری

 

زرشک/۵/۰لیوان/۰کیلوکالری

خلال بادام/۵قاشق غذاخوری/۲۲۵کیلوکالری

 

خلال پسته/۵قاشق غذاخوری/۲۲۵کیلوکالری

پیاز خرد شده/۱لیوان/۲۵کیلوکالری

 

نبات/۱بند انگشت/۲۰کیلوکالری

روغن کانولا/۵قاشق غذاخوری/۴۵۰کیلوکالری

 

خلال پرتقال/به میزان دلخواه /۰کیلوکالری

نمک، زردچوبه و زعفران آب کرده/به میزان دلخواه صفر/۰کیلوکالری

 

 

● طـرز تـهـیـه

 

برای شروع، در مرحله اول طرز تهیه مرصع پلو برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید و سپس در آب جوش بریزید و آبکش کنید. در تابه ای پیاز را در ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و به آن تکه های مرغ را بیفزایید و ادویه ها (نمک، زردچوبه و کمی زعفران آب کرده) را اضافه کنید. در این مخلوط، ۳ لیوان آب بریزید تا با حرارت ملایم بپزد. در تابه ای دیگر، خلال های بادام و پسته را در ۳ قاشق غذاخوری روغن و کمی زعفران تفت دهید و در ظرفی جداگانه بگذارید. کشمش و خلال های پرتقال (البته شیرین شده با نبات) را نیز جداگانه تفت دهید. پس از دم کشیدن برنج، هنگام کشیدن، لابه لای آن تکه های مرغ را قرار دهید و روی آن را با خلال ها، کشمش، زرشک و برنج زعفرانی بپوشانید.

 

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

 

مدرس آشپزی

مرصع پلو دستپخت دوران صفوی است

 

تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی گردد؛ در این دوران پیشرفت های شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند. از آنجا که تزئین این غذا به اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج با انواع مغزها و میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبایی به فرش ایرانی تشبیه کرد. البته به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی است که مردم استان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر استان های ایران می پزند و به آن علاقه دارند. البته در استان خراسان به این غذا رنگینک پلو می گویند بنابراین اگر روزی مهمانی از این ۲ استان داشتید، بهتر است یکی از غذاهایی که برای پذیرایی انتخاب می کنید، مرصع پلو باشد. البته گاهی این غذا با شیرین پلو اشتباه گرفته می شود و نکته های ریزی هنگام طبخ آن از قلم می افتد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

 

۱. تفاوت این غذا با شیرین پلو این است که در شیرین پلو خلال ها لابه لای برنج داده می شوند و هویج خلال شده یکی از اجزای تشکیل دهنده اصلی شیرین پلو است در حالی که در مرصع پلو، مواد لابه لای برنج قرار نمی گیرند و سطح آن را می پوشانند. خلال هویج هم در آن ریخته نمی شود.

 

۲. در مرصع پلو، حتما باید برنج ایرانی و آبکش شده باشد و نباید آن را کته کرد. برای هر چه بهتر قد کشیدن برنج هنگام جوشیدن آن در آب، یک قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید.

۳. هنگام خریدن خلال بادام و پسته، بهتر است انواع بسته بندی شده آنها را انتخاب کنید و خلالی بخرید که تاریخ تولید و انقضا داشته باشد و بسته اش کدر نباشد زیرا کدر بودن بسته، نشانه کهنگی خلال های بادام و پسته است.

 

۴. برای تهیه خلال پرتقال، خودتان قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید، به صورت خلال درآورید و آن را ۳ بار و هر بار به مدت ۷ دقیقه در آب بجوشانید و آب را خالی کنید. در سومین مرحله جوشاندن، بهتر است به اندازه یک بند انگشت نبات به خلال ها اضافه کنید تا خلال های پرتقال شیرین شوند.

۵. ادویه ای که هنگام تهیه این غذا نباید از قلم بیفتد، زعفران است و توصیه می شود نوع مرغوب آن را انتخاب کنید. برای تهیه مرغی هم که برای تکمیل مرصع پلو آماده می کنید، باید حتما از زردچوبه فراوانی هنگام پخت استفاده کنید.

 

۶. فراموش نکنید که نوشیدنی مناسب این غذا شربت آلبالو است. یعنی شربتی که بعد از تهیه مربای آلبالو به دست می آید و البته بهتر است این شربت هم به صورت خانگی تهیه شده باشد و خنک سرو شود.

 

 

● اگر اضافه وزن دارید

بهتر است حداکثر ۵ قاشق غذاخوری از این غذا را در وعده ناهارتان میل کنید، البته هنگام تهیه آن بهتر است حداقل شکر و روغن را به کار برید و آن را با سالاد یا سبزی خوردن بخورید. پیشنهاد می شود برای خوردن از چنگال استفاده کنید تا سرعت غذاخوردنتان کاهش یابد و با مصرف مقدار کم غذا، احساس سیری هم خواهید کرد.

 

 

● اگر چربی خون دارید

 

برای تهیه این غذا از روغن زیتون استفاده کنید البته مقدار روغن باید محدود باشد زیرا به هر حال این روغن نیز کالری دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث اضافه وزن شود. در ضمن، مقدار مغزهایی که در آن می ریزید، محدود کنید زیرا به هر حال آنها نیز کالری دارند و اضافه دریافت کالری می تواند چربی خون را افزایش دهد. نوشیدنی مناسب شما هم آب گریپ فروت است زیرا به تنظیم چربی خونتان کمک می کند.

 

 

● اگر فشارخون دارید

مقدار نمک مصرفی این غذا را به حداقل برسانید. به جای مصرف زیاد مغزها، مقدار خلال پرتقال، زرشک و حتی کشمش را افزایش دهید، البته آنها را بدون شکر تهیه کنید. نوشیدنی تان نیز بهتر است آب پرتقال تازه باشد زیرا مملو از پتاسیم و در تنظیم فشارخون موثر است.

منبع:پرشین پرشیا

مواد لازم جهت طرز تهیه ماش پلو (برای دو نفر) :

مراحل طرز تهیه ماش پلو: ۱_ در مرحله اول طرز تهیه ماش پلو ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .

۲_ برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد .روی  شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد . در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید . (طرز استفاده از پلو پز برای درست کردن کته ) ۳ _گوشت چرح کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه وفلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید . پلوی شما آماده است . می توانید این پلو را همراه با سالاد فصل میل کنید .

منبع:ویتامینا

انواع غذاهاي مجلسي ايراني
انواع غذاهاي مجلسي ايراني
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *