آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

دوره مقدماتی php
آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد
آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

اسطوخودوس یک گیاه دارویی است که در طب سنتی کاربردهای زیادی دارد. از این داروی گیاهی برای تسکین دردهایی مثل اسم، روماتیسم، عفونت، نقرس، مشکلات پوستی و سردرد استفاده می‌شود. شاید برای شما هم سوال باشد که اسطوخودوس در بارداری چه فواید و مضراتی به همراه دارد. آیا مصرف جوشانده یا روغن این گیاه هیچ آسیبی به مادر و جنین نمی‌زند؟ در بارداری بدن بانوان در شرایط خاصی قرار می‌گیرد. چرا که قرار است یک انسان دیگر در وجود او رشد کند. پس مراقبت از سلامت جسمانی یکی از مهمترین نکاتی است که یک مادر باردار باید به آن توجه داشته باشد. در ادامه سعی داریم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم. آنچه در ادامه می‌خوانید:

در دوره‌ی بارداری بدن به مصرف برخی از گیاهان، داروها و موادغذایی واکنش متفاوتی را خود نشان می‌دهد. برای مثال ممکن است در حالت عادی بدن یک زن به مصرف غذایی مثل مرغ هیچ واکنشی نشان ندهد. اما مصرف آن در دوره‌ی بارداری با حالت تهوع و استفراغ همراه شود. البته این حالت در تمامی بانوان باردار طبیعی است و نباید روی آن حساس شوند. اما نکته مهمی که زنان باردار باید به آن توجه کنند، خودداری از مصرف خودسرانه‌ی برخی از داروها و گیاهان دارویی از جمله اسطوخودوس است. مصرف دمنوش این گیاه باعث آرامش اعصاب می‌شود. همچنین فواید زیادی برای سلامت پوست دارد. بسیاری از بانوان باردار از روغن این گیاه برای نرمی و زیبایی پوست و موی خود استفاده می‌کنند. اما آیا اسطوخودوس در بارداری مضر است ؟ اگر بانوان باردار به مقدار کمی از این دمنوش را در دوره‌ی باردار میل کنند، هیچ عارضه یا خطری برای آن‌ها ندارد. هر چند قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین بانوان باردار قبل از مصرف اسطوخودوس باید مطمئن شوند که به آن حساسیت ندارند.

در دانشگاه مریلند تحقیقاتی بر روی مصرف اسطوخودوس در دوره‌ی بارداری انجام شد که نشان می‌داد مصرف بیش از حد این گیاه بر روی سلامت جنین تاثیر منفی دارد. عوارض آن با تاثیر منفی بر روی رشد جنین اتفاق می‌افتد.

در دانشگاه مریلند تحقیقاتی بر روی مصرف اسطوخودوس در دوره‌ی بارداری انجام شد که نشان می‌داد مصرف بیش از حد این گیاه بر روی سلامت جنین تاثیر منفی دارد. عوارض آن با تاثیر منفی بر روی رشد جنین اتفاق می‌افتد. برخی از بانوان باردار که هر روز دمنوش اسطوخودوس را مصرف می‌کنند، تحت تاثیر عواض منفی آن قرار می‌گیرند. اما مصرف این دمنوش برای شستشوی مو (به عنوان شامپو) و برای پوست صورت هیچ اثر منفی بر روی آن‌ها نداشت. بانوانی که به اندازه‌ی کافی (حداکثر ۳ فنجان در هفته) چای اسطوخودوس مصرف می‌کنند، خواب راحت‌تری در زمان شب دارند. حتی مصرف این گیاه بر روی لاغری بانوان باردار هم تاثیرگذار است.

روغن این گیاه یکی از فرآورده‌های این گیاه است که نباید به صورت خوراکی مصرف شود. اسانس و روغن آن باعث مسمومیت می‌شود. اگر در دوره‌ی بارداری مصرف شود، مطمئناً عوارض آن متوجه جنین هم می‌شود. پس اگر یک مادر باردار روغن یا اسانس اسطوخودوس مصرف کند، باید فوراً به پزشک مراجعه کند. از روغن این گیاه برای پوست و مو استفاده می‌شود که هیچ آسیبی به جنین و مادران باردار وارد نمی‌کند. ماساژ روغن این گیاه بر روی بدن مادر باعث از بین بردن گرفتگی عضلات و دردهای موضعی می‌شود. آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

اگر دمنوش این گیاه در دوره‌ی بارداری ز شود، بر روی هورمون‌های بدن و غدد درون ریز بدن تاثیر مثبت می گذارد. مصرف زیاد آن باعث خارج شدن ترشح هورمون‌ها از حد تعادل می‌شود.

دوره مقدماتی php

اگر دمنوش این گیاه در دوره‌ی بارداری زیاد شود، بر روی هورمون‌های بدن و غدد درون ریز بدن تاثیر مثبت می گذارد. مصرف زیاد آن باعث خارج شدن ترشح هورمون‌ها از حد تعادل می‌شود. در نتیجه به جای اینکه تاثیر مثبتی بر روی سلامت بدن مادر و جنین داشته باشد، تاثیر منفی می‌گذارد. اسطوخودوس به رفع بی‌خوابی کمک می‌کند، اما نباید از این دمنوش در بارداری برای رفع بی‌خوابی، افسردگی و آرامش‌بخشی استفاده شود. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند اسطوخودوس در دوره بارداری نباید به عنوان یک داروی مسکن استفاده شود. هر زمان که مادر دچار بی‌خوابی یا افسردگی شد، فوراً به سراغ این دمنوش برود. همچنین اگر از داروهایی مثل سیتالوپرام استفاده می‌کنید، مصرف همزمان گیاه با آن آسیب زیادی به سلامت مادر و جنین وادر می‌کند.

عرق این گیاه هم یکی دیگر از فرآورده‌های این گیاه محسوب می‌شود که نتیجه‌ی آرامبخشی دارد. عرق این گیاه برای از بین بردن تب و گرفتگی عضلات مؤثر است. همچنین بانوان بارداری که سرماخورده‌اند، می‌توانند چند قاشق عرق این گیاه را مصرف کنند. این عرق تاثیر زیادی در تأمین کلسیم بدن زنان باردار دارد.

من در زمینه تولیدمحتوای وب و SEO فعالیت می‌کنم. در سودای شهرت و ثروت نیستم. بلکه اندیشه موفقیت مهمان تک تک لحظه های تنهایی منه.

اسم و ایمیل مرا در این مرورگر ذخیره کن.

با اپلیکیشن کرفس به وزن ایده‌آل خود برسید.

تهران٬ ونک- خیابان برزیل- خیابان شمس لاهیجانی- کوچه دوازدهم- پلاک ۸

@2019 – طراحی و توسعه تیم کرفس

درمان روماتیسم و بیماری های مفصلیکمک به درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس از دیگر خواص اسطوخودوس میباشد. به این منظور ۲ قطره روغن آنرا با یک قاشق روغن بادام تلخ و یا روغن زیتون مخلوط کرده و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید .همچنین استفاده از کمپرس اسطوخودوس نیز برای کاهش درد مفید است.طریقه مصرف اسطوخودوسبه منظور استفاده دارویی از خواص اسطوخودوس میتوان آن را به روشهای زیر استفاده نمودچای اسطوخودوس: یکی از راههای استفاده از خواص این گیاه دارویی تهیه چای این گیاه است. به این منظور حدود ۵ گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید . مقدار مصرف این دم کرده ۴-۳ فنجان در روز است.روغن اسطوخدوس: از روغن این گیاه به عنوان روغن ماساژ همراه با روغنهای دیگر استفاده میشود. این روغن را میتوانید از عطاریها و داروخانه ها تهیه کنید.

کمپرس اسطوخودوس: برای تهیه کمپرس این گیاه، ۳۰ گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یک لیتر آبجوش مخلوط کرده و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید .سپس آن را در کیسه ای تمیز ریخته و بر روی موضع مورد نظر بگزارید.مضرات اسطوخودوس موارد احتیاطی و منع مصرفاین گیاه دارویی تقریبا بی ضرر بوده و استفاده از آن در صورتی که حد اعتدال رعایت شود، عوارضی به همراه نخواهد داشت. ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که طبع این گیاه گرم و خشک است، مصرف آن برای افراد دارای مزاج صفراوی مناسب نبوده و بهتر است این افراد آن را با سکنجبین یا کتیرا به عنوان مصلح استفاده کنند. همچنین در برخی افراد زمانی که از آن به عنوان ماساژ استفاده شود، ممکن است ایجاد حساسیت پوستی نماید.

نوزادان و کودکاناسطوخودوس باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن نوزادان و کودکان پسر شده و خطر ابتلا به ژنیکوماستی (رشد غیر طبیعی پستان در پسر) را افزایش می دهد.

شرکت حسابداری

ماه عسل

سیکس پک

یکی از خواص اسطوخودوس رفع مشکلات بی خوابی و افسردگی است. استفاده از چای اسطوخودوس قبل از خواب کمک میکند که خوابی آرام و راحت داشت باشید.

گیاه اسطوخودوس یکی از گیاهان دارویی است که از دیرباز در طب سنتی کابرد داشته و از آن برای مصارف درمانی مختلف استفاده می شده است. چای اسطوخودوس از دمنوش‌های رایجی بوده که گذشتگان ما برای رفع خستگی روزانه و کسب آرامش، رفع مشکلات بدخوابی از آن استفاده می کرده‌اند. قسمتهای مورد استفاده این گیاه در طب سنتی گلها و سرشاخه‌های گلدار گیاه است. گیاه اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی داشته و به همین دلیل در صنایع عطرسازی و لوازم آرایشی و بهداشتی از آن استفاده میگردد. امروزه در صنعت داروسازی اسانس آن نیز تولید شده که برای درمان برخی بیماری‌ها و به ویژه برای ماساژ به همراه روغن بادام و روغن زیتون استفاده میشود.آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

 

طبیعت گیاه اسطوخودوس گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی گیاه اسطوخودوس عبارتند از:

رفع مشکل بدخوابی بزرگسالان: یکی از خواص اسطوخودوس رفع مشکلات بی خوابی و افسردگی است. استفاده از چای اسطوخودوس قبل از خواب کمک میکند که خوابی آرام و راحت داشت باشید. همچنین گزاشتن چند شاخه از گلهای اسطوخودوس در بالشت و بوییدن رایحه آن کمک می کند که خوابی آرام و دلپذیر را تجربه کنید، علاوه بر آن مصرف اسطوخودوس اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد.

رفع مشکل بی خوابی نوزادان: از روغن اسطوخودوس میتوان به عنوان روغن ماساژ برای نوزادان و کودکان استفاده نمود. روغن اسطوخودوس را و بعد از حمام کردن به بدن نوزاد خود بمالید. این روغن نوعی شل کننده و ریلکس کننده طبیعی است که سبب القای خواب به نوزاد می شود. امروزه اکثر شامپوهایی که برای نوزدادان و کودکان تهیه شده حاوی روغن اسطوخودوس است.

رفع مشکلات خواب زنان باردار: استفاده از عرق اسطوخودوس زیر نظر پزشک یکی از بهترین عرقیات گیاهی است که زنان باردار میتوانند در دوران بارداری خود از آن مصرف کنند. خوردن عرق اسطوخودوس و چای آن باعث شده اضطراب و نگرانی از زنان باردار دور شده و مشکل بی خوابی آنها را رفع کند. همچنین در درمان خانگی سرماخوردگی به آنان کمک میکند.

از دیگر خواص اسطوخودوس رفع مشکلات عصبی نظیر افسردگی ، اضطراب و استرس میباشد. چنانچه شما از دسته افرادی هستیدد که شغل پر استرسی دارید و در طول روز زیاد عصبانی میشوید، پیشنهاد میشود از چای اسطوخودوس میل کرده و با اسانس این گیاه حمام کنید. استحمام با روغن اسطوخودوس تاثیر زیادی در افزایش توان بدن، سیستم ایمنی و سیستم عصبی بدن دارد. به این منظور می‌توانید ۳ تا ۱۰قطره از روغن اسطوخودوس را در آب وان حمام بچکانید و قبل از خواب یک حمام با بو و طعم اسطوخودوس داشته باشید. با اضافه کردن روغن اسطوخودوس به وان حمام و قرار گرفتن در آن علاوه بر آنکه می‌توان از اثرات درمانی این گیاه در کنترل تحریکات عصبی و تنش‌های روزمره بهره برد، می‌توان به افزایش عملکرد مغز و میزان تمرکز بر فعالیت‌های روزمره و تقویت حافظه نیز پرداخت. نوشیدن یک فنجان عرق اسطوخودوس هر شب پیش از خواب، به مدت ۳۰ تا ۴۰ روز می‌تواند تاثیر زیادی در افزایش توان مغز، بهبود عملکرد آن و تقویت حافظه داشته باشد.

کمک به درمان روماتیسم، آرتروز و نقرس از دیگر خواص اسطوخودوس میباشد. به این منظور ۲ قطره روغن آنرا با یک قاشق روغن بادام تلخ و یا روغن زیتون مخلوط کرده و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید .همچنین استفاده از کمپرس اسطوخودوس نیز برای کاهش درد مفید است.

به منظور استفاده دارویی از خواص اسطوخودوس میتوان آن را به روشهای زیر استفاده نمود:

چای اسطوخودوس: یکی از راههای استفاده از خواص این گیاه دارویی تهیه چای این گیاه است. به این منظور حدود ۵ گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید . مقدار مصرف این دم کرده ۴-۳ فنجان در روز است .

روغن اسطوخدوس: از روغن این گیاه به عنوان روغن ماساژ همراه با روغنهای دیگر استفاده میشود. این روغن را میتوانید از عطاریها و داروخانه ها تهیه کنید.

کمپرس اسطوخودوس: برای تهیه کمپرس این گیاه، ۳۰ گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یک لیتر آبجوش مخلوط کرده و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید .سپس آن را در کیسه ای تمیز ریخته و بر روی موضع مورد نظر بگزارید.

این گیاه دارویی تقریبا بی ضرر بوده و استفاده از آن در صورتی که حد اعتدال رعایت شود، عوارضی به همراه نخواهد داشت. ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که طبع این گیاه گرم و خشک است، مصرف آن برای افراد دارای مزاج صفراوی مناسب نبوده و بهتر است این افراد آن را با سکنجبین یا کتیرا به عنوان مصلح استفاده کنند. همچنین در برخی افراد زمانی که از آن به عنوان ماساژ استفاده شود، ممکن است ایجاد حساسیت پوستی نماید.

 

سلام طرحی دارم که درمجلس تصویب و دولت اجرا کند ظرف پنج سال دریافتی کلیه حقوق بگیران از خط فقر خارج و بشکرانه خدا در کشور نه فقیری داریم ونه دزد چون همه با دریافتی از خط فقر خارج میشوند و زندگی عامه مردم بهتر خواهد شدو شرایط اقتصادی مطلوبتر خواهد شد و تمام ngoها به تولید روی خواهند آورد و با اجرای این طرح در کشورهای دیگر میتوان فقر و گرسنگی را محو کرد

عاشق اسطوخودوسم … واقعا آرام بخشه و باعث ایجاد خواب عمیق میشه

پایگاه خبری افکارخبر توسط سرورهای

گروه نرم افزاری آسام

میزبانی می شود.

اسطوخودوس (که به زبان انگلیسی به آن Lavender و در زبان فرانسوی به آن Lavande گفته می شود) گیاهی است با خواص دارویی و درمانی فراوان که از گذشته های دور برای مصارف بسیاری از آن استفاده می شده است.

تهران – اقتصادبرتر – ۱۷ آذر ۹۶

اسطوخودوس (که به زبان انگلیسی به آن Lavender و در زبان فرانسوی به آن Lavande گفته می شود) گیاهی است با خواص دارویی و درمانی فراوان که از گذشته های دور برای مصارف بسیاری از آن استفاده می شده است.

در مقاله «خواص اسطوخودوس – ۲۰ خاصیت اسطوخودوس برای سلامتی» می خواهیم شما را با مهمترین فواید اسطوخودوس آشنا سازیم که از آن جمله می توان به خواص اسطوخودوس برای سرماخوردگی، کاهش فشار خون، درمان سردرد، کاهش استرس و ایجاد آرامش اشاره نمود.آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

به علاوه اسطوخودوس و فرآورده های آن همچون روغن اسطوخودوس، عصاره اسطوخودوس و چای یا دمنوش اسطوخودوس فواید دیگری نیز دارد. در قسمت آخر مقاله به صورت مبسوط به بررسی خواص اسطوخودوس برای پوست خواهیم پردازد و فواید اسطوخودوس برای موها بررسی می شود.

بخور دادن در دوره‌ی سرماخوردگی باعث می‌شود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. توجه داشته باشید که خود بخار تأثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد.

یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار ۵ قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می‌دهد.

روغن اسطوخودوس قلب را آرام می کند و می تواند در کاهش فشار خون بالا موثر باشد. به همین دلیل توصیه می شود برای مقابله با فشار خون بالا از اسطوخودوس به عنوان درمان مکمل استفاده کنید. می توانید از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید یا ۲ قطره از روغن اسطوخودوس را با ۲۰ قطره روغن گیاهی رقیق کرده و روی ستون فقرات، انحنای کف پا و یا کف دست ها بمالید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.

یک خاصیت برگ اسطوخودوس تاثیر آن در درمان سردرد می باشد. نوشیدن عصاره تهیه شده از برگ‌ اسطوخودوس تاثیر زیادی در بهبود و تسکین سردرد دارد. این نوشیدنی برای درمان سردرد به ویژه سردردهای میگرنی کاربردی اعجاب‌انگیز دارد. این داروی گیاهی اگر چه طعمی تلخ و گس دارد اما خاصیت و تاثیرگذاری آن چنان زیاد است که بسیاری از بیماران تلخی آن را تحمل می کنند. اما در صورتی که برخی از بیماران قادر نباشند گسی و تلخی عصاره اسطوخودوس را تحمل کنند کافی است این عصاره را رقیق کرده و آن را میل کنند.

افرادی که مشاغل سخت و دشوار دارند و میزان فشار و استرس کاری آن‌ها زیاد است، بهتر است در طول روز یک یا ۲ لیوان از چای یا جوشانده گیاه اسطوخودوس میل کنند. نوشیدن این چای به افزایش توان سیستم عصبی کمک می‌کند. این خاصیت به رفع اضطراب، بیخوابی، استرس و افسردگی کمک می‌کند. در گیاه درمانی توصیه می شود چای اسطوخودوس برای خواب بهتر شبانه میل گردد. برای تهیه ۸ تا ۱۰ لیوان چای اسطوخودوس کافی است یک قاشق مرباخوری اسطوخودوس را در یک لیوان آب جوش مثل چای دم کرده و همراه با نبات و عسل مصرف کنید.

نوشیدن دمنوش اسطوخودوس – که به آن چای اسطوخودوس نیز گفته می شود – پیش از خواب به افرادی که دچار اختلال خواب هستند و شب ها چندین بار از خواب بیدار می شوند، کمک می کند تا به مرور خوابی آرام و بی دغدغه را تجربه کنند. برای بهره مندی از تاثیر این دمنوش کافی است یک ساعت پیش از خواب شبانه یک فنجان دمنوش اسطوخودوس را به صورت ولرم بنوشید. برای تهیه دمنوش اسطوخودوس یک قاشق چای‌خوری برگ خشک شده این گیاه را درون یک فنجان آب جوش بریزید و سر فنجان را با کمک نعلبکی ببندید تا در عرض ۱۰ دقیقه دم بکشد.

توجه: از مصرف بیش از اندازه دمنوش اسطوخودوس (بیش از مقدار ذکر شده) خودداری کنید. در صورت زیاده روی احتمال این وجود دارد که اسطوخودوس تاثیر معکوس داشته باشد و به جای آرام بخشی باعث تحریک اعصاب شود.

تحمل استرس در مواقعی مثل اسباب کشی، دغدغه ها یا درگیری های خانوادگی و … اغلب باعث ایجاد اختلالاتی در عملکرد روده ها می شود و اسطوخودوس می تواند درمان موثری برای این قبیل ناراحتی ها باشد. اسطوخودوس به عنوان یک مُسکن و ضد اسپاسم روی اختلالاتی که منشا عصبی دارند اثر گذاشته و باعث کنترل و تسکین آن ها می شود. در واقع درمانگران طب سنتی ماساژ شکم با روغن اسطوخودوس را یکی از مفیدترین شیوه‌های درمان و تسکین اسپاسم‌ها و انقباض‌های عضلات شکم می‌دانند.

برای درمان دل درد و اسپاسم شکم با استفاده از اسطوخودوس، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری گل خشک را با ۱۵ میلی لیتر آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و روزانه ۲ تا ۳ فنجان و موقع خواب نیز ۱ فنجان از این دم کرده میل نمایید. همچنین می توانید ۲ الی ۴ قطره از روغن اسطوخودوس را با ۱ قاشق سوپ خوری روغن گیاهی رقیق کرده و مستقیماً روی شکم خود بمالید. نواحی دردناک(روی دستگاه گوارش) را در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید تا روغن جذب پوست شود.

اسطوخودوس برای درمان بیماری‌های تنفسی مثل برونشیت، رینیت و غیره بسیار موثر است. این گیاه ضد عفونی کننده ریوی موثری است که ترشحات برونشیتی را کاسته، به خلط انداختن آن را آسان تر ساخته و گلودرد و سرفه را درمان می‌کند. ۲۰ گرم اسطوخودوس را با یک لیتر آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. محلول را از صافی رد کنید و روزانه ۳ فنجان بنوشید. این کار را حداکثر ۵ تا ۷ روز تکرار کنید. البته توجه داشته باشید که مصرف دم کرده اسطوخودوس باید با مشورت پزشک و به عنوان درمان مکمل در کنار درمان مخصوص این بیماری و زیر نظر پزشک صورت گیرد.

اسطوخودوس در بین تمام فوایدی که دارد می‌تواند حالت تهوع را هم برطرف کند. به ویژه زمانی که به دلیل استرس و فشارهای روحی و یا پرخوری دچار این حالت شده باشید اسطوخودوس به دادتان می‌رسد. به خاطر اینکه اسطوخودوس مسکن است و به همین دلیل سیستم عصبی را کنترل می‌کند؛ همچنین ترشح معده و انقباض‌های روده را بیشتر می‌کند و به این ترتیب غذا هضم می‌شود. یک قطره از اسانس خوراکی اسطوخودوس را در یک قاشق چای‌خوری عسل بچکانید و بخورید. اگر حالت تهوع شدید بود قطره را مستقیماً زیر زبانتان بچکانید (یک قطره).

برای درمان نفخ یا یبوست می توان به اسطوخودوس اعتماد نمود. اسطوخودوس خاصیت ضداسترس دارد و به همین دلیل به هضم غذا کمک می کند. ۱ الی ۲ قاشق چایخوری گل خشک اسطوخودوس را در ۱۵ میلی لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد؛ سپس از صافی رد کنید و روزانه ۲ یا ۳ فنجان و ۱ فنجان نیز موقع خوابیدن از این دم کرده بنوشید.

علاوه بر این، می توانید روغن اسطوخودوس را به صورت موضعی استفاده کنید به این ترتیب که ۲ الی ۴ قطره از این روغن را در یک قاشق سوپخوری روغن گیاهی رقیق کرده و روی شکم خود بمالید و در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید تا کاملا جذب پوست شود.

بسیاری از درمانگران طب سنتی و مکمل بر این باورند که استفاده از روغن گل اسطوخودوس به صورت موضعی موجب از بین رفتن آثار باقی مانده زخم‌ها و برخی از سوختگی‌ها می‌شود. ماساژ روغن اسطوخودس به روی زخم‌ها به صورت مستمر و روزانه کمک می کند تا جای زخم‌ها و سوختگی‌ها از بین رود.

برای این کار از دو روش می توان بهره جست. در روش اول یک قاشق چای‌خوری از روغن اسطوخودوس را در یک تشت آب حل کنید و محدوده‌ای که دچار سوختگی شده را در آن قرار دهید تا دردتان کم شود و درست از همان دقایق بعد از سوختگی روند ترمیم پوست‌تان آغاز شود. شاید نتوانید روغن اسطوخودوس را مثل روغن نارگیل به‌راحتی روی پوست‌تان بمالید اما نگران نباشید. همان یک قاشق چای‌خوری روغنی که در آب ریخته‌اید می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی در حفظ سلامت و زیبایی پوست‌تان بگذارد.

اما روش دوم به این گونه است که: به مدت ۱۵ دقیقه، روی ناحیه ای که دچار سوختگی شده آب سرد بریزید. توجه داشته باشید آب خیلی خنک نباشد. سپس با یک دستمال تمیز، پوست را به آرامی خشک کرده ۲ الی ۵ قطره روغن اسطوخودوس را روی پوست سوخته بمالید. روزانه سه مرتبه، تا درمان کامل بافت های آسیب دیده این کار را تکرار کنید.

اگر شما هم جزء افرادی هستید که در طول روز دچار عصبانیت و استرس می‌شوید بهتر است اسپای اسطوخودوس را تجربه کنید. اسپای اسطوخودوس یا همان استحمام با روغن اسطوخودوس تاثیر زیادی در افزایش توان بدن، سیستم ایمنی و سیستم عصبی بدن دارد. می‌توانید ۳ تا ۱۰ قطره از روغن اسطوخودوس را در آب وان حمام بچکانید و قبل از خواب یک حمام با بو و طعم اسطوخودوس داشته باشید. با اضافه کردن روغن اسطوخودوس به وان حمام و قرار گرفتن در آن علاوه بر آنکه می‌توان از اثرات درمانی این گیاه در کنترل تحریکات عصبی و تنش‌های روزمره بهره برد، می‌توان به افزایش عملکرد مغز و میزان تمرکز بر فعالیت‌های روزمره نیز پرداخت.

برای افزایش توان حافظه و عملکرد مغز راهکارهای مختلفی در طب سنتی و دیگر شیوه‌های درمانی طب مکمل وجود دارد. اما یکی از کاربردی ترین آنها استفاده ازعرقیات گیاهی و مصرف میوه‌های طبیعی نظیر کشمش، خرما وانجیر است. به اعتقاد درمانگران نوشیدن یک فنجان عرق اسطوخودوس هر شب پیش از خواب و به مدت ۳۰ تا ۴۰ روز می‌تواند تاثیر زیادی در افزایش توان مغز، بهبود عملکرد آن و تقویت حافظه داشته باشد.

در اینجا می خواهیم کمی در خصوص خواص اسطوخودوس و روغن اسطوخودوس به عنوان یک منبع عالی ترکیبات آنتی اکسیدان توضیحاتی ارادئه نماییم. یکی از خطرناک ترین و شایع ترین عوامل خطر در ارتباط با هر بیماری، رادیکال های آزاد (سموم، مواد شیمیایی، آلاینده ها و غیره) می باشد. رادیکال های آزاد سبب از کار افتادن دستگاه ایمنی بدن انسان شده، می تواند تاثیرات مخرب غیر قابل تصوری بر سلامتی ما داشته باشد. حال این سوال مطرح می شود که برای پیشگیری از این آسیب ها چه باید کرد؟ پاسخ این است که بدن ما با تولید آنتی اکسیدان ها از خود در برابر رادیکال های آزاد دفاع می کند.آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

واکنش و پاسخ طبیعی بدن در مقابل رادیکال های آزاد مخرب، تولید آنزیم های آنتی اکسیدان – به خصوص گلوتاتیون، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) – می باشد، که سبب می شود تا این رادیکال های آزاد نتوانند به ما آسیب برسانند. اما اگر میزان رادیکال های آزاد زیاد باشد، بدن از لحاظ ترکیبات آنتی اکسیدان به منظور مقابله با آنها، با کمبود مواجه می شود. و این مشکلی است که امروزه به واسطه رژیم های غذایی نامناسب و قرار گرفتن زیاد در معرض سموم نسبتا شایع شده است. ولی از سوی دیگر روش های طبیعی زیادی برای حل این مشکل وجود دارد که یکی از آنها استفاده از روغن اساسی اسطوخودوس می باشد. دانشمندان ثابت کرده اند که روغن اسطوخودوس یک منبع بسیار عالی از ترکیبات آنتی اکسیدان می باشد.

برای نمونه اخیرا دانشمندان چینی در یافته اند که مصرف روغن اسطوخودوس (روغن اساسی اسطوخودوس) به بدن انسان کمک می کند تا از میان ۴ ترکیب آنتی اکسیدان بسیار قوی که از آنها برای مقابله با رادیکال های آزاد استفاده می کند، ۳ تا را در مدت ۲۲ ساعت پس از مصرف روغن اسطوخودوس تولید نماید. این ترکیبات آنتی اکسیدان عبارتند از گلوتاتیون، کاتالاز و SOD.

همچنین دانشمندان رومانیایی در یافته اند که استنشاق بخار روغن اسطوخودوس به مدت ۷ روز و هر روز ۶۰ دقیقه، دارای چنین تاثیراتی است. این محققان در یافتند که انتشار روغن اسطوخودوس در محیط و هوا سبب محافظت از سلول ها در برابر آسیب هایی ناشی از رادیکال های آزاد می شود؛ آسیب هایی که اگر با آنها مقابله نشود می تواند باعث بروز سرطان گردد.

مصرف اسطوخودوس برای خانم هایی که به مشکل بی خوابی و افسردگی پیش از قاعدگی مبتلا هستند پیشنهاد می شود. اسطوخودس همچنین می تواند مشکلات گوارشی را برطرف کند و نفخ شکم و گاز ناشی از آن را از بین ببرد. بسیاری از خانم های مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی با مشکلات گوارشی مواجه هستند، در نتیجه استفاده از اسطوخودوس به آنها پیشنهاد می شود. اسطوخودوس مقوی معده هم است. ریختن گل تازه اسطوخودوس در بالش خاصیت آرام بخش دارد. ۲ گرم اسطوخودوس را باید به مدت ۱۰ دقیقه در یک استکان آب جوش دم کرد و قبل از خواب نوشید.

قارچ انگشتان پا که بیشتر اوقات به شکل پوسته پوسته شدن بین انگشتان پا دیده می شود، عارضه ای ناخوشایند و بدشکل است و حتی می تواند باعث ترک خوردن، شکاف و افتادن کامل ناخن پا شود. ۲۵ قطره (۱میلی لیتر) روغن اسطوخودوس، ۲۵ قطره روغن مرزه و ۴ میلی لیتر روغن بادام شیرین یا روغن هسته انگور را به آرامی مخلوط کنید. چند قطره از این ترکیب را روی پوست یا ناخن مبتلا به قارچ، سه بار در روز بریزید. این کار را تا زمان از بین رفتن قارچ ها ادامه دهید. برای پیشگیری از عود آن ها کافی است طی چند هفته بعد، فقط یک بار در روز این کار را ادامه دهید.

روغن طبیعی گل اسطوخودوس یکی از ترمیم کننده های عالی پوست کودکان است و او را از گزند پشه ها و حشرات در امان نگه می دارد. همچنین مصرف روغن اسطوخودوس به بهبود خواب کمک می کند و درمانی بسیار عالی برای بی خوابی کودکان است. از دیگر خواص روغن اسطوخودوس برای کودکان می توان به درمان عفونت های پوستی، کاهش استرس و رفع خستگی اشاره نمود.

حمام کردن نوزاد قبل از خواب شب باعث می شود نوزاد خسته شده و با سرعت بیشتری به خواب عمیق فرو می رود. همچنین آب گرم نه تنها نوزاد را آرام می کند، بلکه عضلات او را هم آرام می کند. اگر مادر بتواند در طی استحمام، با آب گرم نوزاد را ماساژ هم بدهد برای نوزاد بسیار مطلوب می باشد. مادران خوش ذوق می توانند روغن اسطوخودوس را و بعد از حمام کردن به بدن نوزاد خود بمالند. این روغن نوعی شل کننده و ریلکس کننده طبیعی است که سبب القای خواب به نوزاد می شود. لازم به ذکر است که شامپوی معروف و رایجی که از قدیم برای نوزادان و کودکان استفاده می شود، از این روغن دارد.

اسانس اسطوخودوس نیز آرامش بخش خوبی برای القای خواب به نوزاد محسوب می شود. اگر به هر دلیلی ، مثل ترس از سرماخوردگی نوزاد، تمایل ندارید که نوزاد خود را شب ها و قبل از خواب به حمام ببرید می توانید قبل از خواب بالش و وسایل رختخواب نوزاد را به اسانس اسطوخودوس آغشته کنید. لازم به ذکر است که باید ملحفه ای تمیز بر روی بالش آغشته شده به اسطوخودوس بیندازید و سپس نوزاد خود را بر روی آن بخوابانید زیرا تماس مستقیم پوست نوزاد با اسطوخودوس و اسانس آن ممکن است حساسیت هایی برای او ایجاد کند.

استرس و اضطراب در دوران بارداری ممکن است سراغ هر مادر بارداری برود. مهم‌ترین مسئله این است که مادر در این دوران باید استرس را از خود دور کند و آرامش اعصاب داشته باشد. عرق اسطوخودوس یکی از بهترین عرقیاتی است که زنان باردار را به آرامش دعوت می‌کند. همچنین برای خانم‌های بارداری که سرماخورده‌اند بسیار مفید است، چون تب را کاهش می‌دهد.

  • عکس خانه خداوند ج
  • اسطوخودوس ضدعفونی کننده‌ای طبیعی است که گردش خون را افزایش می‌دهد، نمک هم به نرمی از پوست لایه‌برداری می‌کند و باعث بازسازی آن می‌شود. آلوورا هم به آبرسانی پوست کمک کرده و سلول‌ها را احیا می‌کند. بنابراین مخلوط این مواد می‌تواند معجزه کند.

    یک قاشق غذاخوری گل اسطوخودوس، ۱۰ قطره روغن اسطوخودوس، نصف فنجان نمک، یک‌چهارم فنجان آب آلوورای خالص یا ژل آن و یک‌چهارم فنجان روغن (به دلخواه)، را با هم خوب مخلوط کنید. نتیجه مخلوط کردن این مواد با هم یک خمیر غلیظ و سفت خواهد شد. اگر خمیر زیادی خشک بود چند قطره دیگر روغن به آن اضافه کنید، سپس در حمام آن را روی لیف یا کف دست ریخته و به آرامی با حرکات دایره‌ای پوست صورت را شست‌وشو دهید.

    شما به یک کاسه آب، اجاق یا کتری، حوله و روغن پایه اسطوخودوس نیاز دارید. آب درون کاسه را روی اجاق یا در کتری داغ کنید. همان‌طور که آب در حال جوشیدن است، صورت خود را با روش‌های همیشگی تمیز کنید. به محض اینکه آب جوش آمد، آن را از روی اجاق بردارید. کاسه آب داغ را روی یک میز بگذارید یا اگر آب را درون کتری جوش آورده‌اید، آن را درون کاسه‌ای بریزید. حالا چند قطره روغن اسطوخودوس به آب جوشیده بیفزایید. البته می‌توانید از اسطوخودوس خشک شده نیز استفاده کنید.

    اگر به رایحه نعناع یا رزماری نیز علاقه دارید، می‌توانید چند قطره از این مواد را به آب اضافه کنید. اجازه دهید آب کمی ‌‌خنک شود. روی کاسه آب خم شوید. اگر بخار آب خیلی داغ است، فاصله صورت خود را با آب بیشتر کنید یا صبر کنید آب خنک‌تر شود؛ البته یادتان باشد که آب همچنان باید بخار داشته باشد. حالا حوله را روی صورت خود بیندازید، طوری که مثل چادری روی سر شما و بخار آب قرار گیرد. حداقل بین ۵ تا ۱۰ دقیقه صورت خود را درمعرض بخار آب قرار دهید. گاهی صورت خود را به چپ و راست حرکت دهید تا بخار به تمام پوست صورت‌تان برسد.

    وقتی کارتان تمام شد، صورت خود را اول با آب ولرم و بعد با آب سرد بشویید و آن را خشک کنید. این آبکشی نهایی باعث شسته شدن تمام آلودگی‌های موجود روی پوست شده و آبکشی با آب سرد نیز باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود. حالا می‌توانید از کرم مرطوب‌کننده‌ غیرچرب استفاده کنید.

    عصاره اسطوخودوس یکی از بهترین و طبیعی‌ترین مواد برای پیشگیری از آفتاب سوختگی و پوسته پوسته شدن پوست به واسطه نور آفتاب است. البته استفاده از این ضدآفتاب طبیعی در روزهای پاییزی و زمستانی که نور خورشید مانند تابستان مستقیم و شدید نیست توصیه می‌شود. سعی کنید خالص‌ترین و مرغوب‌ترین روغن اسطوخودوس را تهیه کنید. با آغشته کردن پوست دست و صورت خود به عصاره این گیاه می‌توانید علاوه بر مراقبت از پوست‌تان در مقابل تابش خفیف نور خورشید از سرخ شدن و پوسته شدن پوست به دلیل سردی هوا پیشگیری کنید.

    اگر به دنبال یک لوسیون طبیعی هستید که بتوانید به صورت روزانه از آن برای شست‌و‌شوی موهای‌تان استفاده کنید و به طور همزمان علاوه بر از بین بردن شوره سر به پرحجم شدن موهای‌تان کمک کنید حتما این نسخه را تجربه کنید. برای تهیه و استفاده از این لوسیون دست‌کم یک ماه فرصت لازم دارید.

    یک فنجان عصاره اسطوخودوس را تهیه کنید و آن را با میزان برابر روغن زیتون خالص که فرآوری نشده باشد، مخلوط کرده و آن را به مدت ۳ تا ۴ هفته در محیط تاریک و سرد قرار دهید. می‌توانید از یک بطری تیره‌رنگ استفاده کنید یا اگر بطری تیره رنگ در دسترس ندارید دور بطری را با فویل خوب بپیچید تا نور به این ترکیب نرسد. سپس آن را در طبقه پایین یخچال قرار دهید و اجازه دهید ۳ تا ۴ هفته در این شرایط باقی بماند.آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

    از این لوسیون می‌توانید هر شب برای ماساژ موهای‌تان استفاده کنید. آن را به آرامی روی پوست و ساقه موها ماساژ دهید و فراموش نکنید که از کلاه حمام یکبار مصرف برای محافظت از موها و پیشگیری از آلودگی بالشت استفاده کنید. فردا صبح با یک شامپوی ملایم روزانه گیاهی موهای‌تان را بشویید. با استفاده از این لوسیون نه تنها باکتری‌ها و شوره را از پوست سر دور می‌کنید بلکه می‌توانید به پرحجم شدن موهای‌تان نیز کمک کنید.

    این گیاه دارویی تقریبا بی ضرر بوده و استفاده از آن در صورتی که حد اعتدال رعایت شود، عوارضی به همراه نخواهد داشت. ذکر این نکته ضروری است که از آنجا که طبع این گیاه گرم و خشک است، مصرف آن برای افراد دارای مزاج صفراوی مناسب نبوده و بهتر است این افراد آن را با سکنجبین یا کتیرا به عنوان مصلح استفاده کنند. همچنین در برخی افراد زمانی که از آن به عنوان ماساژ استفاده شود، ممکن است ایجاد حساسیت پوستی نماید.

    *طب

    پاموه – مجله سلامت و پزشکی و دارویی – پاموه » سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

    عوارض و مضرات اسطوخودوس :‌ پاموه دات کام »در مطلب قبلی به برخی از رایج ترین و مهم ترین فواید اسانس و روغن اسطوخودوس اشاره کردیم . در این مطلب برخی از مضرات و عوارض جانبی روغن ، اسانس و دمنوش اسطوخودوس را لیست کرده ایم که برخی از آنها می توانند بسیار مهم باشند.

    فهرست

    در دوران بارداری بدن می تواند در برابر گیاهان و بسیاری از خوراکی ها واکنش متفاوتی نشان دهد و همه زنان در این دوره باید برای حفظ سلامت خود و جنین ، در مورد چیزهایی که مصرف می کنند بسیار محتاط باشند. اسطوخودوس یکی از گیاهانی است که به دلیل مزایای آرامبخشی آن و همچنین به دلیل فواید آن برای سلامت پوست ممکن است در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی بسیاری از کرم ها ، شامپوها ، صابون ها و سایر مواد آرایشی ممکن است حاوی روغن و یا اسانس اسطوخودوس باشند. از آنجایی که اسطوخودوس از طریق پوست ، هوا (بو کردن) و مصرف به صورت دمنوش به راحتی جذب می شود ، اهمیت بیشتری در دوران بارداری دارد.

    تحقیقات در مورد تاثیر اسطوخودوس در دوران حاملگی به اندازه کافی وجود ندارد و اختلاف نظرهای بسیاری در این مورد بین متخصصان وجود دارد.آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

    به طور کلی می توان گفت مصرف مقدار بسیار کم اسطوخودوس به صورت دمنوش و چای می تواند بی خطر باشد ولی در هر حال در این مورد حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و مطمئن شوید که به این گیاه دارویی قوی حساسیت ندارید و یا از لحاظ هورمونی برای شما مضر نیست.
    ولی زمانی که شما از اسطوخودوس به صورت دارویی استفاده کنید ممکن است مضراتی برای شما داشته باشد. طبق تحقیقات دانشگاه مریلند ، مصرف بیش از حد این گیاه دارویی می تواند در دوران بارداری بر روی رشد جنین تاثیر منفی داشته باشد.

    مصرف بیش از حد ممکن است به علت استفاده ترکیبی از اسطوخودوس اتفاق بیافتد . برای مثال ممکن است شما روزانه از شامپوی حاوی اسطوخودوس استفاده کنید و روزی یک فنجان هم دمنوش اسطوخودوس مصرف کرده و در شب نیز برای داشتن خواب راحت تر از رایحه اسطوخدوس استفاده کنید.در این صورت این گیاه دارویی در دوران بارداری می تواند مضر باشد در حالی که اگر فقط یک فنجان دمنوش مصرف می کردید (بدون استفاده از شامپو و رایحه درمانی)هیچ عارضه جانبی در پی نداشت .

    طبق تحقیقات اخیر استفاده موضعی از روغن اسطوخودس و یا دمنوش آن می تواند بر روی هورمون های بدن و غدد درون ریز بدن تاثیر گذار باشد.به دلیل اینکه هنوز به صورت کامل مشخص نیست که آیا اسطوخودوس می تواند به صورت خطرناکی بر روی هورمون های زنانه در دوران بارداری تاثیر گذار باشد ، محققان توصیه می کنند اگر حامله هستید از این گیاه دارویی استفاده نکنید.علاوه بر این اگر برای درمان افسردگی و یا بی خوابی از داروهای آرامبخش و خواب آور مانند سیتالوپرام استفاده می کنید نباید از اسطوخودوس استفاده کنید. استفاده از روغن اسطوخودوس به صورت موضعی نیز ممکن است باعث بروز خارش پوست در دوران بارداری شود.

    در صورتی که فشار خون پایینی دارید و دچار افت فشار خون می شوید ، استفاده از اسطوخودوس به هر طریقی می تواند برای شما مضر باشد. در یک آزمایش که بر روی 50 بیمار بستری در آی سی یو انجام شده است مشخص شد بیمارانی که از ساعت 10 صبح تا 6 بعد از ظهر بر روی میز کنار تختشان ظرفی حاوی 3 میلی گرم اسانس اسطوخودوس قرار داشت ، به طور قابل توجهی با کاهش فشار خون مواجه شدند .البته این خاصیت می تواند برای کسانی که فشارخون بالایی دارند برای کاهش فشار خون مفید باشد .

    در برخی از تحقیقات اشاره شده است که استفاده از اسطوخودوس می تواند باعث تغییرات هورمونی در بدن پسران شده و باعث افزایش ترشح هورمون استروژن و در نتیجه بزرگ شدن پستان ها شود.در یک آزمایش ادعا شده است که 30 پسر که دچار بزرگی پستان شده بودند به طرق مختلف (مثلا شامپو ، روغن ، اسانس و دمنوش) از اسطوخودوس استفاده کرده بودند.در این تحقیق ، با قطع مصرف اسطوخودوس ، بزرگی پستان پسران به مرور زمان از بین رفت .

    مخالفان این تحقیق ، اعتقاد دارند که در این تحقیق روش های مصرف اسطوخودوس به صورت دقیق مورد بررسی قرار نگرفته و احتمالا این عارضه به دلیل اضافه شدن مواد شیمیایی به اسانس و یا روغن اسطوخودوس اتفاق افتاده است . در هر صورت تحقیقات در این مورد ادامه دارد. ولی شواهدی وجود دارد که شامپوها ، صابون ها و دمنوش های اسطوخودوس می تواند باعث تغییرات هورمونی در بدن پسران زیر 18 سال شود .

    تست IN VITRO یا برون تنی نیز نشان داده است که روغن و دمنوش اسطوخودوس اثراتی هرچند کم بر روی غدد درون ریز و افزایش سطح هورمون استروژن بدن دارد.

    روغن و اسانس اسطوخودوس به هیچ عنوان نباید به صورت خوراکی مصرف شوند و فقط از دمنوش اسطوخودوس می توان به صورت خوراکی استفاده کرد. استفاده از اسانس و روغن آن می تواند باعث ایجاد مسمومیت شود و در صورتی که به اشتباه اسانس و روغن را به صورت خوراکی مصرف کرده اید باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.

    اسطوخودوس می تواند با برخی از داروها تداخل داشته باشد که به این مورد قبلا در مطلب : تداخل دارویی اسطوخودوس اشاره شده است که توصیه می شود بخوانید.

    به دلیل وجود برخی از ترکیبات در اسطوخودوس ، مصرف همزمان این گیاه دارویی با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و پلاویکس می تواند احتمال خونریزی را افزایش دهد که در این مورد باید با پزشک خود مشورت کنید.

    توجه داشته باشید که این عوارض ذکر شده می تواند شامل : روغن اسطوخودوس ، دمنوش ، اسانس ، عرق اسطوخودوس ، بخور و تمام محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی اسطوخودوس باشد .

    این مطلب برای شما مفید بود ؟

    ستاره سمت راست بیشترین امتیاز است.لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.

    میانگین آراء 4.2 / 5. تعداد: 31

    اولین نفری باشید که به این نویسنده امتیاز میده 🙂

    خیلی متاسفم که مطلب رو دوست نداشتی

    برای ارتقاء مطلب کمکم میکنی ؟

    لطفا دلیل اینکه مطلب رو دوست نداشتی بهم بگو

    No related posts.

    آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه ایمیل معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما ایمیل خواهد شد.

    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

    این نام و آدرس ایمیل را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

    دیگران می خوانند

    اسانس و روغن رزماری – خواص و فواید درمانی و دارویی

    پنج انگشت – خواص دارویی + عوارض جانبی و روش مصرف

    سفید کردن دندان ها – روش های خانگی و گیاهی برای “سفید کردن دندان”

  • عکس مدل خوابیدن زن و مرد
  • روغن اکالیپتوس چیست و چه خواص و فوایدی دارد ؟

    روغن آرگان – لیست خواص + نحوه ترکیب با سایر روغن ها

    درمان جوش پشت و شانه و کمر با 12 روش گیاهی و خانگی

    خواص و فواید بامیه – 13 خاصیت بامیه + عوارض جانبی آن


    قرص لیورگل – تداخل – عوارض و موارد مصرف

    جدیدترین ها


    ایمپلنت دندان بیشتر از دندانهای…


    7 ایراد شایع یخچال که خودتان می…


    آسیب‌های پنهان ویروس کرونا –…


    اتاق سرور چیست ؟ بهترین سیستم اطفای…

    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد


    10 ماده غذایی که خوردن آنها باعث…

    برای اطلاع از قیمت سمعک و یا خرید سمعک گوش بصورت اقساطی می توانید با کلینیک شنوایی تهران صفیر تماس بگیرید

    تیک بان سایت معتبر خرید اینترنتی بلیط هواپیما

    نکته بسیار مهم :

    تمام توصیه های دارویی ، گیاهی و پزشکی موجود در این سایت فقط جهت افزایش آگاهی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست.شما به هیچ عنوان مجاز به خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها و گیاهان دارویی نیستید.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.قوانین | حریم شخصی | تماس با ما (بخش تبلیغات) : 09144029928 (فقط سوالات مربوط به تبلیغات)

    هیچ محصول و یا دارویی برای فروش نداریم.لطفا سوال نفرمایید.

    در صورتی که هرگونه مشکل پزشکی فوری و اورژانسی دارید این سایت هیچ کمکی به شما نمی کند.

    آدرس بیمارستان های تهران و شماره هایی که ممکن است نیاز داشته باشید.(کلیک)

    نوع مقاله: مقاله پژوهشی

    نویسندگان

    گروه آموزشی فیزیولوژی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.

    چکیده

    کلیدواژه‌ها

    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

    مقدمه

     

    درد زایمان یکی از شدیدترین دردهایی است که اغلب زنان آن را تجربه می­کنند. با استفاده از روش­های نوین و حمایتی، از جمله روش­های غیردارویی یا روش­های طب مکمل که موجب ایجاد احساس آرامش، تصحیح اختلال در عملکرد فیزیکی، تغییر پاسخ های فیزیولوژیک و کاهش ترس و نشانه­های بیماری می­شوند،می­توان درد زایمان را کاهش داد و این رویداد را به یک اتفاق خوشایند و لذت بخش تبدیل نمود (35). زایمان یکی از تجارب درد ناک زنان می باشد که می تواند بر مادر و نوزاد دارای اثرات سوء باشدلذا به منظور پیشگیری از بروز این اثرات کاهش درد زایمان یکی از اهداف مهم مراقبت­های مامایی به شمار می آید(29).با توجه به آنکه مرحله دوم زایمان فوق العاده دردناک می باشد و نیازمند صرف انرژی بسیار است و موجب درد، اضطراب و خستگی در مادر می‌شود، اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از این معضلات ضروری به نظر می رسد(5). استفاده از روغن­های گیاهی معطر از هزاران سال پیش در کشورهای مصر و هند برای درمان بیماری­های مختلف رایج بوده است و امروزه نیز این روش درمانی از طرف بورد ایالتی پرستاری آمریکا، به عنوان بخشی از پرستاری آمریکا، به عنوان بخشی از پرستاری کل­نگر معرفی شده است (19). امروزهازروغن های معطر به دست آمده از گیاهان و گل­های گوناگون، در جهت زایمان­های  طبیعی بدون درد و هم چنین زایمان های از طریق سزارین استفاده می شود (34).گیاه اسطوخودوس که از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار می­گرفته است متعلق به تیره نعنائیان، گیاهی علفی، معطر و همیشه سبز بوده که طعمی تلخ داشته و محتوی اسانس روغنی فراری است که در رایحه درمانی کاربرد زیادی دارد (17).نشان داده شده است که ماساژ همراه با روغن اسطوخودوس باعث کاهش درد ناشی از عمل سزارین در زنان نخست زا می شود(13) در یک بررسی نشان داده شده است که رایحه درمانی ضمن کاهش درد زایمان،نمره آپگار را نیزتحت تاثیر قرار می­دهد (30). مطالعات نشان داده­اند که انجام ماساژ توسط ماما باعث کاهش شدید اضطراب  و افزایش حمایت روانی از زنان در حال زایمانمی شود(36).رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس در بهبود کیفیت خواب بیماران همودیالیزی تاثیر مثبت داشته و می‌تواند به­عنوان یک روش غیرتهاجمی، آسان و کم هزینه در درمان اختلالات خواب این بیماران مورد استفاده قرار گیرد(27). نشان داده شده است که استنشاق رایحه اسطوخودوس بر اضطراب ناشی از کارگذاری آی یو دی موثر بوده است(24).گیاه اسطوخودوس بر اکثر اندام ها و سلول‌های بدن ازجمله بر سیستم اعصاب مرکزی و محیطی اثرات آرامبخشی، ضدتشنجی، ضدصرعی، ضداضطراب، ضدافسردگی و محافظت از اعصاب دارد. همچنین دارای اثرات ضد دردی و ضدالتهابی است و موجب کاهش تحمل و وابستگی به مرفین می‌گردد. همچنین گیاه اسطوخودوس بر مکانیسم‌های سلولی نظیر واکنش‌های اکسیداسیون (کاهش واکنش‌های اکسیداتیو)، مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی (ضد آپوپتوز) و کاهش تولید نیتریک اکساید و بر سلامت ژنتیکی سلولی اثرگذار است(38) . در یک بررسی نشان داده شد که عصاره اسطوخودوس بر کیفیت خواب پرستاران بی اثر می باشد(11). نتایج یک مطالعه نشان داده شد که در زنان باردار استفاده از روغن بادام باعث کاهش بروز استریای شکمی و کاهش خارش ناشی از آن می شود(21).بتا آندروفین ها یک محصول جدا شده از پرواپیوملانوکورتین است که از نورون های هیپوتالاموس در طناب نخاعی ، مغز و هم چنین غده هیپوفیز ترشح می‌شوند و تمایل بالایی به گیرنده‌های  اوپیوئیدی داشته  و با ممانعت از آزادسازی انتقال دهنده‌های عصبی درد و افزایش آزاد سازی مسیرهای عصبی دوپامینی ، باعث تسکین بیشتر درد می‌شوند(2).همچنین بر اساس نتایج حاصل از مطالعات، ماساژدرمانی و حمایت­های اجتماعی از زنان باعث کاهش معنی­دار شدت درد زایمان و هم چنین کاهش نیاز به داروهای ضددرد می­شود (12). ماساژ30دقیقه ای نواحی شکم، ساکرال، شانه یا پشت و کمر  باعث کاهش درد و اضطراب در مرحله فعال زایمان می گردد (18). همچنین ماساژ نواحی پشت بدن باعث کاهش دردهای مربوط به زایمان و نیاز به داروهای ضددرد می گردد (37). ماساژ درمانی باعث تقویت حس کنترل و آمادگی درد زایمان و کاهش معنادار شدت خستگی در زنان در حال زایمان در فاز انتقالی میگردد(23).مطالعات نشان داده اند استفاده از اسانس اسطوخودوس به صورت استنشاقی در موش دارای اثرات ضد اضطراب است (7).اضطراب، شایع‌ترین واکنش روانی زنان در زمان زایمان است وآروماتراپی یکی از روش‌های طبّ مکمّل می باشدکه با استفاده از روغن‌های اساسی و معطر علاوه بر تحریک سیستم بویایی، سببایجاد آرامش و کاهش اضطراب  و درد می‌گردد(9)لذا با توجه به آن کهماساژدرمانی یکی از مداخلات غیر دارویی است که باعث کاهش اضطراب و حمایت از زنان در حال زایمان می گردد لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثر ماساژ با روغن بادام و با روغن اسطوخودوس بر میزان سرمی آندورفین ها و هم چنین مدت زمان و میزان درد زایمان در زنان نخست زا انجام گردید.­

     مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی است که پس از موافقتکمیته اخلاق دانشگاه جهت مقایسه اثر ماساژ درمانی همراه با روغن بادام تلخ به تنهایی، با ماساژ درمانی بااسطوخودوسهمراه با روغن بادامتلخ بر زمان و درد زایمان و میزان سرمی بتا آندروفین ها در زنان نخست زا انجام گرفت. جامعه آماری این مطالعه را مادرانی که به علت انجام عملزایمان در بخش زنان بیمارستانشهید مطهری مرودشت بستری بودند تشکیل دادند. این زنان از نظر جسمانی فاقد بیماری­های خاص و از سطحهوشیاری کافی برخوردار بودند و استفاده از ماساژ با روغن اسطوخودوسو با روغن بادام تلخ برای آن­ها منعی نداشت. این زنان تک قلو باردار بودند و از بی­هوشی استفاده نکرده و فاقد چسبندگی شکمی و بیماری­هایی نظیر التهاب،عفونت­های پوستی و سایر بیماری­هایی که مانع از استفاده از ماساژ  باروغن های اسطوخودوس و بادام  می­شود بودند و سن آن­ها بین 22 تا 30 سال بود و همگی دارای سن حاملگی 37-40 هفته و در مرحله فعال زایمان بودند.حجم نمونهبا در نظر گرفتن01/0 =α، 1/0= βو با احتساب 10 درصد ریزش نمونه در مجموع 60 نفر تشخیص داده شد(3).از بین جامعه 60 نفری که واجد شرایط پژوهش تشخیص داده شدند و فرم رضایت جهت شرکت در این تحقیق را امضاء کرده بودند،20 نفر به طور تصادفی به گروه کنترل و 20 نفر به گروه تجربی دریافت کننده ماساژ با روغن اسطوخودوس  و 20 نفر نیز به گروه تجربی دریافت کننده ماساژ با روغن بادام تلخ  تقسیم شدند. همچنین به منظور تعیین شدت بصری احساس درد زایمان از مقیاس درجه­بندی عددی- بصری درد استفاده شد(14). همچنین گروه  های تجربی و کنترل، از نظر سن مادر، وضعیت اجتماعی و میزان تحصیل، شغل، شرایط بارداری و میزان تحصیلات با یکدیگر تطبیق داده شدند. سپس به آن­ها مفهوم هر کدام از اعداد خط کش مدرج در مقیاس درجه­بندی عددی- بصری درد تعلیم داده شد در این مطالعه در گروه‌های آزمون ماساژ به صورت افلوراج (مالش) به آرامی و با فشار متوسط به طور هماهنگ با تنفس انجام شد و هم‌زمان با شروع انقباضات زائو در حالت لترال قرار می گرفت و به مدت 20 دقیقه طی سه مرحله دیلاتاسیون 4-3 سانتی متری، 5-7 سانتی متری و 8-10 سانتی متریماساژ سرتاسر پشت داده می‌شد(3). در هر بار ماساژ ابتدا زائو به یک پهلو خوابیده و یک بالش در پشت و بالشی دیگر در بین پاهای وی قرار می­گرفت و سپس ماساژ شروع می­شد و مجدداً در حالتی که مادر به پهلوی دیگر خود خوابیده این عمل تکرار گردید. در این مطالعه زنان گروه تجربی در هر مرحله از دریافت ماساژ تحت استنشاق 2 میلی لیتر روغن(اسانس) اسطوخودوس قرار گرفتند. زنان گروه تجربی دریافت کننده ماساژ با روغن بادام  نیز همانند افراد گروه تجربی دیگر تحت تاثیر ماساژ  با روغن بادام قرار گرفتند و  افراد گروه کنترل نیز  تحت هیچ تیماری قرار نگرفتند. انتخاب گروه­های آزمایش و کنترل به گونه­ای انجام شد که دو گروه از نظر متغیرهای تداخل کننده سن مادر، خواسته یا ناخواسته بودن بارداری، جنسیت نوزاد، وضعیت کیسه آب، معاینه واژینال و … همسان بودند. هم چنین در این مطالعه جهت اندازه گیری میزان سرمی بتا اندورفین در مرحله  دیلاتاسیون8-10 از آزمودنی ها  خون گیری به عمل آمد و جهت تهیه سرم نمونه های خونی برای مدت 20 دقیقه در لوله آزمایش قرار داده شدند تا لخته شوند آنگاه با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ پارت آزما ساخت کشور ایران برای مدت 15 دقیقه و با دور 2500 در دقیقه سانتریفیوژ گردیدند.میزان غلظت سرمی بتا آندورفین با استفاده از کیت ساخت شرکت  بایواسپس کشور چین با حساسیتpg/ml70 وبه روش الایزا اندازه گیری گردید.به منظور اجتناب از ایجاد سوگیری جمع­آوری اطلاعات به وسیله پژوهشگری که کلاً نسبت به وضعیت نمونه­ها بی­اطلاع بود انجام گرفت. نتایج با استفاده از آزمون تجزیه واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی به کمک نرم­افزار آماری SPSS-18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند

    نتایج

    نتایج حاصل از آنالیز داده های این مطالعه نشان داد که ماساژدرمانی با روغن های بادام  و اسطوخودوس  باعث

    کاهش معنادار مدت زمان زایمان نسبت به گروه کنترل به ترتیب در سطح 05/0P≤ و001/0P≤ می شود و بین مدت زمان زایمان در گروه ماساژدرمانی با روغن اسطوخودوس نیز  نسبت به ماساژدرمانی با روغن بادام کاهش معناداری در سطح 05/0P≤ مشاهده می گردد. هم چنین نتایج  حاصل از آنالیز داده ها نشان داد که در میزان شدت درد در مقیاس بصری نیز  در گروه های ماساژدرمانی با روغن بادام در دیلاتاسیون هایcm4-3 وcm7-5وcm10-8کاهش معناداری در سطح05/0P≤ و در گروه ماساژدرمانی با روغن اسطوخودوس در دیلاتاسیون های cm4-3 و cm7-5وcm10-8 کاهش معناداری در سطح001/0P≤  نسبت به گروه کنترل و در دیلاتاسیون های cm4-3 و cm7-5 در سطح 05/0P≤ و در دیلاتاسیون cm10-8در سطح 01/0P≤ نسبت به گروه ماساژدرمانی با روغن بادام مشاهده گردید.به علاوه آنالیز داده های این بررسی نشان داد که ماساژدرمانی با روغن های بادام  و اسطوخودوس نسبت به گروهکنترل باعث افزایش معنادار میزان سرمی آندورفین ها به ترتیب در سطح 05/0P≤ و001/0P≤ می شود و بین ماساژدرمانی با روغن اسطوخودوس نیز  نسبت به ماساژدرمانی با روغن بادام افزایش معناداری در سطح 05/0P≤ مشاهده گردید(جدول1).

     

    جدول1-مقایسه­ی میانگین­ نمرات احساس درد در دیلاتاسیون­های مختلف، میزان سرمی آندورفین ها و زمان زایمان بین گروه­های کنترل و ماساژدرمانی با روغن های بادام و اسطوخودوس

    میزان سرمی آندورفین

    مدت زمان زایمان

    (بر حسب ساعت)

    شدت بصری احساس درد در دیلاتاسیون cm10-8

    شدت بصری احساس درد در دیلاتاسیون cm7-5

    شدت بصری احساس درد در دیلاتاسیون cm4-3

    گروهها

    75/15±43/278

    56/0±84/6

    65/0±54/7

    43/0±54/6

    56/0±84/5

    کنترل

    *55/23±10/394

    *87/0±89/4

    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

    *55/1±10/4

    *55/0±68/3

    *27/0±89/3

    دریافت کننده ماساژ با روغن بادام

    #**90/86±92/1025

    $**12/0±48/2

    #**29/1±92/2

    $**59/0±76/1

    $**12/0±48/2

    دریافت کننده ماساژ با روغن اسطوخودوس

  • مدل مانتو شیک و اسپرت دخترانه
  • * نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح 05/0P≤ نسبت به گروه کنترل می باشد.

    ** نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح 001/0P≤ نسبت به گروه کنترل  می باشد

    # نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح 01/0P≤ نسبت به گروه ماساژ با روغن بادام می باشد.

    $نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح 05/0P≤ نسبت به گروه ماساژ با روغن بادام می باشد.

     

     

     

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که ماساژدرمانی با روغن­های بادام و اسطوخودوس باعث کاهش زمان و میزان درد زایمان و افزایش میزان سرمی آندورفین ها در زنان نخست زا می شود. در این رابطه اثر ماساژدرمانی با روغن اسطوخودوس بیشتر از اثر ماساژدرمانی با روغن­های بادام می باشد. نشان داده شده است که ماساژ با تحریک تارهای عصبی قطور و هم چنین تحریک ترشح آندورفین­ها از انتقال درد جلوگیری می نماید(6). لذا احتمالاًکاهش میزان درد در مطالعه حاضر نیز به دلیل تاثیر ماساژ برافزایش میزان سرمی آندورفین ها می باشد. هم سو با نتایج این بررسی با مطالعات دیگر نیز نشان داده­اند که مداخلات غیر دارویی نظیر گوش دادن به موسیقی آرام بخش و یا ماساژ باعث کاهش درد و مدت زمان زایمان می گردد(15،14). با توجه به آن که در یک بررسی نشان داده شده است که ماساژ باعث کاهش اضطراب، میزان سرمی کورتیزل و افزایش میزان خواب می شود(28). هم چنین با عنایت به آن که در یک مطالعه دیگر نیز نشان داده شده است که استنشاق اسانس اسطوخودوس شدت درد و میزان اضطراب آشکار زایمان را تا زمان 60 دقیقه پس از استنشاق کاهش می­دهد، به علاوه با توجه به نتایج یک پژوهش که پیشنهاد شده است که در هر زمانی از مرحله­ی اول زایمان که زنان احساس اضطراب داشتند، از استنشاق این اسانس استفاده نمایند تا از شدت درد و طولانی شدن مدت زمان زایمان آنان جلو گیری نمایند(33). بنابر این در پژوهش حاضر نیز احتمالاً ماساژ و روغن اسطوخودوس از طریق کاهش میزان اضطراب باعث کاهش مدت زمان و شدت درد زایمان در زنان نخست شده است. شایع ترین واکنش زنان در حال زایمان اضطراب است به طوری که بیش از 80 درصد از زنان در حال زایمان دارای اختلالات اضطرابی هستند(31). یکی از مشکلاتی که مادران در طی زایمان با آن مواجه هستند، زایمان طولانی است که با عوارض نامطلوب مادری و جنینی همراه است و دوره‌ای سرشار از نگرانی و اضطراب و همراه با تحریک ترشح هورمون‌های استرس به ویژه کورتیزول می باشند و باکاهش انرژی و افزایش خستگی مادر باعث طولانی شدن مدت زمان زایمان و کاهش روحیه همکاری مادر در حین زایمان می گردد(8). لذا با توجه به آن که در مطالعه دیگر ما نشان داده شد که اضطراب و استرس در حین زایمان با تحریک ترشح کورتیزول و با کاهش سرعت پیشرفت زایمان باعث طولانی شدن مدت زمان زایمان شده و ماساژ با کاهش میزان سرمی کورتیزول و اضطراب باعث افزایش فعالیت رحمی و کاهش مدت زمان زایمان می شود(16). لذا در مطالعه حاضر نیز احتمالاً ماساژ از طریق کاهش میزان سرمی کورتیزول و اضطراب باعث کاهش مدت زمان زایمان شده است. در مطالعه ای دیگر نیز نشان داده شد که استشمام رایحه اسطوخودوس و هم چنین دریافت ماساژ باعث کاهش سطح اضطراب هنگام زایمان، کاهش ترشح کورتیزول و افزایش ترشح سروتونین می­گردد(25،10). و از آن جا که نشان داده شده است که رهایی سروتونین از پایانه ­های سروتونرژیک نخاعی با مهار نورون های انتقال درد، باعث کاهش درد می  شود(25)، لذا احتمالاً کاهش درد زایمان در گروه های تجربی به دلیل تحریک ترشح سروتونین در سیستم عصبی می باشد. هم چنین نتایج حاصل از مطالعات بیان­گر اثر نیتریک اکساید بر ایجاد شرایط هیپرآلژی است(20) و با توجه به نقش اسطوخودوس در کاهش میزان نیتریک اکساید(37) لذا احتمالاً کاهش درد ناشی از اثر ماساژ با روغن اسطوخودوس را می توان به نقش آن در کاهش تولید این ماده در سیستم عصبی نسبت داد. در بررسی دیگری نیز نشان داده شد که ماساژدرمانی باعث کاهش زمان زایمان و میزان سرمی هورمون کورتیزل در زنان نخست­زا می شود که این اثر را احتمالاً از طریق کاهش اضطراب و استرس اعمال می کند(32). لذا از آن جا که استرس و اضطراب و هم چنین هورمون کورتیزل باعث کاهش شدت و تکرار انقباضات رحمی و در نتیجه طولانی تر شدن زمان زایمان و هم چنین باعث گرفتگی شدید عضلات کف لگن و پرینه می شود که عاملی برای افزایش درد زایمان است(16)، لذا کاهش درد و زمان زایمان در زنانی که در طی زایمان از ماساژ همراه با روغن اسطوخودوس که باعث کاهش میزان اضطراب و هورمون کورتیزول می شوند استفاده می نمایند قابل توجیه می باشد. هم سو با نتایج مطالعه حاضر نتایج یک بررسی نشان داد که آروماتراپی ماساژی با اسانس اسطوخودوس می تواند به عنوان یکی از روش های غیر دارویی وبدون عوارض بر روی مادر و جنین مدت مرحله اول و دوم زایمان را کوتاه و باعث کاهش شدت درد فاز اول زایمان شود(4). از آن جا که نشان داده شده که رایحه اسطوخودوس دارای اثرات ضد دردی و ضد التهابی است(26)، لذا در مطالعه حاضر نیز کاهش درد زایمان را می توان به این اثر اسطوخودوس نسبت داد. نتایج حاصل از یک بررسی دیگر نشان داده است که ماساژدرمانی در طی زایمان از طریق افزایش ترشح اکسی­توسین و تحریک نورون­های اوپیوییدی منجر به کاهش شدت درد و مدت زمان زایمان می­گردد(36). هم چنین ماساژ از طریق تحریک سیستم های اوپیوئیدی و دوپامینرژیک مغز و با اثر بر هیپوتالاموس باعث تحریک ترشح هورمون اکسی توسین در حین زایمان می­شود و هورمون مذکور نیز با تحریک رحم واز طریق تشدید انقباضات عضلات میومتر رحم باعث تسریع زایمان می گردد(22، 1). لذا با توجه به آن که در پژوهش حاضر نیز ماساژ با روغن اسطوخودوس باعث افزایش میزان سرمی اوپیوئیدها شده است احتمالاً از طریق تحریک مکانیسم های اکسی توسینی باعث کاهش مدت زمان زایمان و از طریق مکانیسم های اوپیوئیدی باعث کاهش میزان درد زایمان می شود. براساس نتایج این بررسی ماساژ درمانی با رایحه اسطوخودوس و روغن بادام باعث کاهش درد و زمان زایمان و افزایش میزان سرمی آندورفین ها می شود و تاثیر ماساژ با رایحه اسطوخودوس بیشتر از ماساژ با روغن بادام می باشد که این اثر احتمالاً به دلیل خاصیت ضد اضطرابی اسطوخودوس می باشد.

    تشکر و قدردانی

    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد

    نویسندگان این مقاله که با کد 45855 در کمیته اخلاق دانشگاه به تصویب رسیده است بر خود واجب می­دانند که از همکاری و همیاری مدیریت و اساتید بخش زنان و زایمان بیمارستان شهید مطهری شهرستان مرودشت تقدیر و تشکر نمایند

    لقایی, صدیقه, حسینی, ابراهیم. (1397). مقایسه اثر ماساژ درمانی با رایحه اسطوخودوس و روغن بادام برمدت زمان و درد زایمان و میزان سرمی بتااندروفین ها در زنان نخست زا. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 12(شماره 1 زمستان 1397), 81-95.

    صدیقه لقایی; ابراهیم حسینی. “مقایسه اثر ماساژ درمانی با رایحه اسطوخودوس و روغن بادام برمدت زمان و درد زایمان و میزان سرمی بتااندروفین ها در زنان نخست زا”. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 12, شماره 1 زمستان 1397, 1397, 81-95.

    لقایی, صدیقه, حسینی, ابراهیم. (1397). ‘مقایسه اثر ماساژ درمانی با رایحه اسطوخودوس و روغن بادام برمدت زمان و درد زایمان و میزان سرمی بتااندروفین ها در زنان نخست زا’, فیزیولوژی و تکوین جانوری, 12(شماره 1 زمستان 1397), pp. 81-95.

    لقایی, صدیقه, حسینی, ابراهیم. مقایسه اثر ماساژ درمانی با رایحه اسطوخودوس و روغن بادام برمدت زمان و درد زایمان و میزان سرمی بتااندروفین ها در زنان نخست زا. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 1397; 12(شماره 1 زمستان 1397): 81-95.

    برای دریافت اخبار و اطلاعیه های مهم نشریه در خبرنامه نشریه مشترک شوید.

    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد
    آیا اسطوخودوس برای زن باردار ضرر دارد
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *