آش دوغ افغانستان

دوره مقدماتی php
آش دوغ افغانستان
آش دوغ افغانستان

شبکه اطلاع رسانی افغانستان >>
اطلاعات عمومی

 


آش قورتی

مواد لازمه
۱ـ آش ۵۰۰ گرام
۲ـ روغن ۱۵۰گرام
۳ـ رومی تازه ۵۰۰ گرام
۴ـ پیاز دو عدد
۵ـ گوشت کوفته ۲۵۰ گرام
۶ـ قورت سایده شده یا چکه ؛ ماست ۵۰۰ گرام
۷ـ سیر ونمک ودیگر مصالح که خوش دارید بقدر ضرورت

طرز تهیه
۱ـ روغن را داغ نموده پیاز را ریزه ریزه میده کرده قدری حرارت دهید.
زیاد سرخ نشود سیر و رومی میده را هم با نمک و زرچوبه بالای پیازبی
اندازید و بگذارید به روغن بیآید.
کمی آب علاوه کرده بگذارید به جوش آید. گوشت را بشکل پاشان و کوفته های
خورد خورد تا زمانیکه نرم و به روغن بیآید حرارت دهید. حالا که قورمه
به اصلاح لعاب آش آماده است.
۲ـ در بین یک دیگ آب را ۱۰۰ درجه سانتی ( جوش) حرارت داده یک قاشق ماست
خوری روغن و نمک به اندازه آب نمکی شود علاوه کنید.آش که پخته شد آنرا
در چلو صاف اندخته بگذارید تمام آب آن بر طرف شود.
۳ـ به ظرف دلخواه کاسه و بشقاب آش را با قورت مخلوط کنید و یا بالای آش
بیاندازید. قورمه را که قبلاً آماده کرده بودیم بی اندازید . با نعناع
گشنیز و مرچ سیاه نوش جان کنید.آش دوغ افغانستان


آش قاشقی

دوره مقدماتی php

موادلازمه
۱ـ آرد سفید ۱۰۰۰ گرام
۲ـ روغن ۲۰۰ گرام
۳ ـ پیاز دو عدد
۴ـ رومی تازه ۵۰۰ گرام یا رُب رومی یک قاشق کلان
۵ـ هر تر کاری که خوش دارید
۶ـ سیر نمک
۷ـ رنگ شیرین
۹ـ گشنیز تازه یا تخم گشنیز
۱۰ـ مرچ سیاه پودینه

طرز تهیه
روغن داغ کرده پیازمیده کرده گی به آن سرخ میکنیم سیر بالای پیاز سرخ
شده علاوه کرده کمی داغ میکنیم رومی های میده شده را بالای آن عـلاوه
کنید و حـرارت دهـیـد به روغـن بی آید.هر ترکاری باشد.
اگرخام باشد لازم است کمی حرارت بدهیم.به اندازهء که کاملاً نرم نشود .
و آب به اندازه که بعد از نرم شده آش کاملاً خشک نشود. و یک مقدار باقی
بماند .بالای لعاب اضافه کنید وبگزارید به جوش بیاید.
رنگ دیگ و مطالح را اضافه کنید.گشنیز را میده و یا صرف گل های آن را در
آب علاوه کنید . قابل یاد آوریست اکثراً گشنیز تازه را بعد از پختن و
کشیدن به کاسه ها بالای آش می اندازند و صرف میکنند.
آش را یا به شکل که است و یا هم توته کنید . ودر آب جوش خوب نرم کنید
.در ظروف دلخواه تان بکشید .
با مصالح مانند پودینه ؛ نعناع مـرچ سیاه ؛ مـرچ سرخ خـوش مزه و نوش
جان کنید.
در وطن عزیز ما آش کاسه های مـخصوص سفـالی مسی و قـاشق ها چوبی که نی
هم گویند دارد. آش اکثراً در موسوم سرما به مصرف میرسد. و درهنگام ریزش
آنرا به میل صرف میکنند.


آش دوغ

اول آرد را خمـیر کرده توسط آشگـز هـموار
نمـوده توسـط کارد طویل طویـل بریــده و یا هــم از آش را خـرید کرده
در بیـن دیـگ آب جوش جوشانده بعد از آن که نرم شد .آب را بر طرف کرده
دردوغ را بالای آش بی اندازید .روغن را با رزچوبه سیر داغ کرده و با هر
قورمه که خانم های محترم تهیه میکنند . صرف میدارند.
ظـروفی را که آش در بیـن آن صرف میـدارندعبارت است از کـاسهء چوبی؛
کاسه مسی که شاکاسه هم گـویند. یا به عباره دیگـرکـاسه خورد مسی وگلی و
مصالحه های آش مذکور مرچ سرخ نمک و پودینه میباشد.

آشک
خمیر آشک مانند آش آماده میگردد. آشک در افغانستان عزیز از گندنه وگوشت
طبخ میگردد. خمير را سخت آماده نموده و به شکل دايره های کوچک قطعه می
کنند، سپس در بين آن گندنهء ميده شده را پر نموده جوش ميدهند. بعد از
صاف نمودن، قروت، نعنا و قورمهء دالنخود را بالای آن علاوه نموده نوش
جان می کنند.


آشک گوشتی

مواد لازم
۱ . آرد ترمیده ۱۰۰۰ گرام
۲.تخم
۳. گوشت کوفته ۷۵۰ گرام
۴. پیاز دو عدد
۵. سیر
۶. نمک
۷. نعناع
۸. رومی تازه یا رب رومی
۹. روغن
۱۰. چکه یا قورت
۱۱. آب

طرز تهیه

۱- آرد را با آب شیر گرم تخم و نمک ۲۰گرام روغن خمیر کنید. برای
دقیقه۳۰ بگذارید.
۲- گوشت کوفته شده را نمک سیر بزنید.
۳- پیاز را میده ریزه کرده سرخ کنید .رومی سیر نمک را نیز بالای آن
علاوه نموده بمانید به روغن بیاید. لوبیا را نیز نرم کرده آب اش را
برطرف کنید و بالای لعاب اماده شده بریزید.
۴- چکه را نیز کمی سیر و آب سرد آماده کنید.
۵- به یک دیگ بزرگ آب و نمک را بالای آتش قرار دهید .به جوش بیاید.
۶- خمیر را ذغاله کوچک نموده ازدرجه ۴ ماشین بکشید.


بعداً به شکل دلخواه ی خود شما چارکنجه و
یا گرد خمیر را ببُرید. گوشت را در بین خمیر ها برش شده قرار داده و
محکم بسته کنید. همه آشک ها را در بین تکری آرد پاش داده و بیچیند.
همین که تٌکری پر شد روی آن را بپوشانید آشک ها خشک نشوند. همین که پر
کردن آشک تمام شد. به احتیاط آشک ها را به دیگ آب جوش بی اندازید.غوری
ها را چکه بزنید.همیه که از پخته بودن آشک مطمین شدید توسط آشک صاف اب
ان را برطرف کرده آشک ها را در بین غوری بریزید و روی آشک ها را چکه
بیاندازید. لعاب آماده شده را نیز انداخته وومصالحه های را خوش دارید
.مثلاً نعناع مرچ سرخ … پاش داده نوش جان کنید.
نوت !گوشت کوفته شده را نمک سیر بزنید.. واگر لازم میدانید حرارت دهید.


آشک گندنه یی

مواد لازم
۱ـ گندنه دو کیلو
۲ – آرد ترمیده ۱۰۰۰ گرام
۳- یک عدد تخم
۴ـ آب
۵- چکه

مواد لازم برای
لعاب آشک
روغن به اندازه دلخواه
رومی تازه یا رب رومی
سیر
دالنخود ۱۵۰ گرام
گوشت کوفته ۲۰۰ گرام
مرچ و نعناع

طرز تهیه
۱- ابتدا گندنه را چیده ( قسمت سر و آخر آن را دور میکنند) به طور منظم
بالای هم قرار داده میده میده ریزه میکنند.


بعداً با آب فراوان شسته و برای حفظ
الصحه بهتر است که گندنه رادر بین پتاس( پتاسیم پرمنگنات) و یا نمک هم
خاصیت میکروب کش دارد حد اقل ۲۰ دقیقه تر کنید.
2- گندنه شسته شده را در بین چلو صاف بگذارید .نمک و کمی روغن یک یا
دوقاشق مرچ خشک و یا مرچ تازه اگر خوش دارید. اضافه کرده( روغن برای
نرم ساختن کندنه اضافه میکنیم.)گندنه با مواد که اضافه کردید با دست
خوب مخلوط نماید. و کمی هم فشار دهید که آب گندنه برآید.


3-آرد را با آب شیرگرم نمک و تخم ( برای اینکه آش حین جوش خوردن
بازنشود لازم است.) مگراکثراً خانم های عزیز بدون تخم خمیر میکنند .
فرق ندارد سخت خمیر کنید.برای مدت ۲۰ دقیقه بگذارید. دم راست کند.
بعداً از خمیر آماده شده به اندازه مناسب برداشته توسط آشگز یا ماشین
نازک کنید. و به شکل چهار کنجه یا دایروه برش کنید.به اندازه که زیاد
بزرگ نباشد. هم چنان هنگام هموار نمودن خمیر دقت لازم است تمام ذغاله
ها را یکسان هموارکنید. دبل و نازک نشود.هنگام پختن یکی خام و دیگر
پخته میشود.
4ـ خمیر را به هر شکل که برش کرده اید بگیرید دست آب زده بروی خمیر برش
شده بزنید.بعداً در بین آن گندنه پر کرده و آنرا محکم بسته کنید.


5- بروی تکری یا پتنوس آرد بریزید و آشک های جور شده را بچیند. بالای
آن یک یک دستپاک ؛صافی که پاک و خشک باشد هموار کنید.


در یک دیگ کلان در جریان پر گردن آشک آب
و نمک به اندازه ء که آب شور باشد بالای حرارت گذارید. که به جوش
بیاید. آشک های را به آب جوش انداخته برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه جوش آشک های
توسط آشک صاف برداشته ظرف مورد نظرتان را چکه بزنید. سپس آشک به آن
ریخته روی آن چکه بیاندازید و لعاب آماده شده مرچ و مساله را بالای آشک
پاش داده نوش جان کنید.طرز تهیه لعاب آشک
ابتدا دال نخود را با مقداري آب میگذاريم روي حرارت تا نرم شود. بعد در
ظرفي مقدار روغن ريخته و پياز رنده شده را روي حرارت سرخ نموده بعد به
آن رب را اضافه كرده و سرخ ميكنيم.
بعد گوشت ماشین شده نمك ورا به آن اضافه كرده با مقدار آب ميگذاريم
پخته شود, سپس دال نخود نرم شده را به آن اضافه نموده و حرارت را خاموش
ميكنيم.
بعد از آن سير را رنده كرده با چكه يا ماست,نمك مخلوط ميكنيم, سپس آشك
پخته شده را در ظرف مورد نظر خود ريخته و روي آن روغن داغ شده را ريخته
و قورمه , چكه يا ماست ترش كه از قبل آماده كرده بوديم ميريزيم و
همچنين نعنا’ خشك را روي آن پاشيده و نوش جان ميكنيم.



آش دوغ افغانستان

نوت !
اکثرا برای لعاب روی آشک تنها روغن و زردچوبه رااستفاده میکنند.برای
لعاب روی آشک لوبیای سرخ هم خیلی خوش مزه است.قورمه رومی تازه با مرچ
سیر هم گاهی مورد استفاده قرار میگیرد.Tortellini آشک آلمانی

طرز تهیه آن مانند آشک افغانی میباشد که
در داخل آن پنیر پر میکنند.






 

 

اول آرد را خمـیر کرده توسط آشگـز هـموار نمـوده توسـط کارد

 طویل – طویـل بریــده و یا هــم از آش را خـرید کرده در بیـن

 دیـگ آب جوش جوشانده بعد از آن که نرم شد .آب را بر طرف

کرده و دوغ گاوی را بالای آش بی اندازید .

آش دوغ افغانستان

روغن را با زرچوبه سیر داغ کرده و با هر قورمه که خانم های

 محترم تهیه میکنند . صرف میدارند.

ظـروف را که آش در بیـن آن صرف میـدارند.

عبارت است از:

 کـاسهء چوبی،  کاسه مسی که شاکاسه هم گـویند. یا به عباره

دیگـرکـاسه خورد مسی وگلی

 

ادویه جات آش

 مصالحه های آش مذکور مرچ سرخ نمک و پودینه میباشد.

     

 اشپگتی

مواد لازم

 ۱- اشپگتی ۳۰۰ گرام

 ۲- مکرونی ۲۰۰ گرام

آش دوغ افغانستان

 ۳- چکه ۲۵۰ گرام

 را با سیر کوبیده شده نمک و آب حل نماید !

 ۴- سیر سه ، چهار حبه

 ۵ – روغن  دلخواه

 ۶- کنسرو لوبیا سرخ یک قوطی

   لوبیا را قورمه کنید

 ۷- رومی تازه یا رب رومی

 ۸- نمک بقدر ضرورت

 ۹- نعناع  و مرچ

 ۱۰ – آب

 طرز تهیه

 ۱-  روغن را سیر داغ نموده با رومی علاوه کنید . بگذارید به روغن

بیاید .نمک و لوبیا را اضافه کنید .

 ۲- در بین بادیه آب سرد نمک و دو قاشق روغن ریخته روی حرارت

بگذارید . آب به غلیان بیاید .

اشپگتی و مکرونی را علاوه نموده بگذارد . با اندازه ی دلخواه نرم

گردد . بعدا آب اش را برطرف نموده ته غوری را چکه بزنید .

 اشپگتی را تزیین نموده رویش با چکه و  قورمه لوبیا و نعناع آراسته

نوش جان فرماید .

 

  

 

 

 

آش دوغ افغانستان

آش طبخ شده با شوربا مرغ

مواد لازم

۱-  گوشت مرغ

(از قمست سینه رانها و یا بالها باشد .*

۲-  روغن

۳-  پیاز دوعدد متوسط

۴-  رب رومی

۵-  آش

۶-  نمک

۷-  مرچ

  • عکس هایی از گل خار مریم
  • ۸-  ترکاری و حبوبات را میپسندید .

     

    طرز تهیه

    روغن را داغ نموده پیاز گلابی بریان نماید . رب و یا رومی تازه را

    لعاب نموده گوشت مرغ را بالای آن علاوه نموده بگذارید . نرم گردد

    مقدار بیشتر آب ریخته بگذارید آب به جوش بیاید .

    آش بریده شده و آش را خریداری نموده اید بالای آب جوش اضافه

    نموده نمک را فراموش نکرده اگر ترکاری را درنظر دارید نیز قبلا

    آماده و علاوه نماید . بگذارید همه با هم جوشیده و نرم گردند .

    غذا ها آماده است . در بین کاسه ها کشیده نوش جان نماید .آش دوغ افغانستان

     

    نوت

    اگر آش را از بازار خریداری مینماید . میتوانید لعاب را تهیه و آش

    را جداگانه آب پز تهیه نموده بعدا با لعاب یکجا نموده نوش جان

    نماید .

    اکثرا کسانیکه رژیم میگیرند و از مصرف  بیشترنشایسته جلوگیری

    مینمایند چنین میکنند .

    ۲- آش غذای خوب برای اطفال نیز میباشد . شما میتوانید برای

     اطفال نازنین بالاتر از پنج ماهه باشند او را به خورد آش عادت

    دهید .

     

    آش سوپ با گوشت مرغ

    این آش را به دو نوع طبخ میدارند .

    الف آش طبخ شده با یخنی مرغ

    ب – آش طبخ شده با شوربا مرغ

     

     الف – مواد لازم

    ۱ـ  گوشت مرغ

     ( سینه ران ها ویا بالهای مرغ  باشد)

    ۲ـ ۲ دانه زردک

    ۳ـ پیازه ریزه شده

    ۴  سیر دو سه دندانه

    ۵ـ آب ٫ مرچ سیاه و زردچوبه

     

    مواد لازم برای خمیرآش

    ۱- آرد ترمیده / صفر سه

    ۲- نمک

    ۳- دو قاشق کلان روغن مایع

    ۴- یک عدد تخم  اگر لازم میدانید .

    ۵- آب

     

    طرز خمیر نمودن و بریدن آش

    اگر شما خود تان آش میبرید . پس آرد ترمیده و نمک بقدری

    ضرورت را با آب شیر گرم  و دو قاشق کلان روغن مایع سخت

    خمیر کنید.

    برای دم گرفتن بگذارید . بعداً خمیر را به حصه های مساوی تقسیم

    و ذغاله نماید . با آشگز و یا ماشین آش  را آماده نموده البته در

    هر دو صورت در لابلای خمیر حین هموار نموده آرد بریزید .

    از بهم چسپیدن جلوگیری شود.

     

     طرز طبخ آش

     

    ۱-  در بین دیگ  آب ریخته  و پیاز ریزه شده علاوه نموده و نمک

    بقدرلازم  بی اندازید . مرغ را شسته قطعه قطعه کنید . بالای آن

     علاوه نماید .

     برعلاوه مرغ درست شما میتوانید  از گوشت سینه مرغ رانها و

    بالهای مرغ استفاده نماید .

    ۲-  گوشت مرغ که نرم گردید. آش را بطور پاش پاشان بالای یخنی

    علاوه نماید . ترکاری وها چون گشنیز زردک شلغم  متر… را نیز

    میتوانید . خورد خورد توته چند دقیقه قبل از آش علاوه نماید .

    همچنان میتوانیم از حبوبات کنسروها نیز استفاده نمایم .

    و با مرچ سیاه نوش جان کنید

     

     

    نوت

    ترکاری ها با بازاری میتوانید یکجا علاوه نماید .

    اما با آش در خانه تهیه میدارید چنین نمیتوانیم . زیرا آش خانه

    گی خیلی زودپز میباشد .

     

     

    اول آرد را خمـیر کرده توسط آشگـز هـموار نمـوده توسـط کارد

     طویل – طویـل بریــده و یا هــم از آش را خـرید کرده در بیـن

     دیـگ آب جوش جوشانده بعد از آن که نرم شد .آب را بر طرف

    کرده و دوغ گاوی را بالای آش بی اندازید .

    روغن را با زرچوبه سیر داغ کرده و با هر قورمه که خانم های

     محترم تهیه میکنند . صرف میدارند.

    ظـروف را که آش در بیـن آن صرف میـدارند.

    عبارت است از:

     کـاسهء چوبی،  کاسه مسی که شاکاسه هم گـویند. یا به عباره

    دیگـرکـاسه خورد مسی وگلی

     

    ادویه جات آش

     مصالحه های آش مذکور مرچ سرخ نمک و پودینه میباشد.

         

      

    در افغانستان عزیز آش به اقسام مختلف با ترکاری های مختلف

     پخته میشود.آش با لوبیا ؛ نخود؛دال نخود؛زردک؛ کچالو؛ شلغم

    ؛با گوشت ؛آش قروتی  آش کوفته دار آش شیرین وغیره وغیره.

    …. حال چند تصویر از دیگر به نمایش میگذارم .

     

     

      

     

     آش خانه گی

     

    طوری یاد آور شدیم خمـیر آش را در خانه خانـم ها عـزیز خـود

     شـان آماده میکنند. و برای ساعتی برای دم گرفتن میگذارند.

     بخاطری که خمیرفطیر است .

    و خوب هضم شود. در اکـثر ولایـت عـزیز ما آش تـوسط دست

    مـیبُـرند. تـوسط چـوب آش که آن را  آش گـز( وردنه) هـم گـویند

    خمیـر را همـوار میـکنند.

    بعدا خـمیر قـات قـات کرده الـبته در هرلای آن آرد میریزند .

    با مهارت خاص آش میبُرند . بعـداً دسته میـزنند که باریکـتر شود.

    آش های بریده را در آفتاب یا سایه خشک هم میکنند .

    درهروقت میخواستند مقداری آن را طبخ میدارند و نوشش جان

    میکنند . و یا در صورت امکان آش را توسط ماشین تهیه میدارند .

    آش خانه گی را به شکل سوپ می پزند. طوری که قبلاً یاد آور شدیم.

     

    ۲- بریدن آش توسط  ماشین

     

     

        

    مواد لازمه             

    ۱-  آرد سفید ترمیده ،آرد صفر سه

    ۲-  نمک

    ۳-  دو قاشق کلان روغن

    ۴-  دو عدد تخم اختیاری

    ۵- آب شیر گرم

             

                                     طرز تهیه

     

     در ظرف که دهن فراغ داشته باشد آرد را بی اندازید. و آنرا در

     ظرف هموار و در وسط آرد روغن تخم نمک را انداخته خوب

     مخلوط کنید.

    با آب شیرگرم سخت خمیر کنید . به انداره کافی خمیر مشت بزنید .

    که خمیر هموار شود.

                 

     

                      

     

     

     خمیر آش و آشک یکسان تهیه میشود. اما مقدار نمک

     خمیر آشک بیشتر میباشد .

     

     

     

    موادلازمه

    ۱ـ آش خانه گی یا بازاری 

    ۲ـ روغن ۲۰۰ گرام

    ۳ ـ پیاز دو عدد

    ۴ـ  رومی تازه ۵۰۰ گرام یا رُب رومی دو یک  قاشق کلان

    ۵ـ  هر تر کاری که خوش دارید

    ۶ـ  سیر نمک

    ۷ـ رنگ شیرین

    ۹ـ گشنیز تازه یا تخم گشنیز

    ۱۰ـ مرچ سیاه پودینه

     

     طرز تهیه ::

     روغن داغ کرده پیازمیده کرده گی  به آن سرخ میکنیم سیر بالای

    پیاز سرخ شده علاوه کرده کمی داغ میکنیم رومی های میده شده را

    بالای آن عـلاوه کنید. و حـرارت دهـیـد به روغـن بیآید.

     سبزیجات یا حبوبات مد نظر دارید اگرخام باشد لازم است کمی

    تفت  بدهید نرم شوند.

    سپس آب را علاوه میکنیم همین که به جوش آمد

    رنگ دیگ و مصالح و آش را اضافه کنید.  بعدا گشنیز میده  و

    یا صرف گلهای آن را علاوه کنید .

     قابل یاد آوریست اکثراً گشنیز تازه را بعد ازپختن  بالای کاسه

     های آش میریزند و در ظروف دلخواه کشیده با مصالحه ها مانند

    پودینه ؛ نعناع مـرچ سیاه ؛ مـرچ سرخ خـوش مزه و نوش

     جان کنید. در وطن عزیز ما آش کاسه های مـخصوص سفـالی

    مسی و قـاشق ها چوبی که نی هم گویند دارد.

    آش اکثراً در موسوم سرما به مصرف میرسد. و درهنگام ریزش آنرا

     به میل صرف میکنند.

     

       

      

     

                                  آش قورتی

    مواد لازمه

    ۱ـ آش ۵۰۰ گرام

    ۲ـ روغن ۱۵۰گرام

    ۳ـ رومی تازه ۵۰۰ گرام

    ۴ـ پیاز  دو عدد

    ۵ـ گوشت کوفته ۲۵۰ گرام

    ۶ـ قورت  سایده شده یا چکه ؛ ماست  ۵۰۰ گرام

    ۷ـ سیر ونمک ودیگر مصالح  که خوش دارید بقدر ضرورت

     

         طرز تهیه

    ۱ـ روغن را داغ نموده پیاز را ریزه ریزه میده کرده قدری حرارت

    دهید. زیاد سرخ نشود سیر و رومی میده را هم با نمک و زرچوبه

    بالای پیازبی اندازید و بگذارید به روغن بیآید.

    کمی آب علاوه کرده بگذارید به جوش آید. گوشت را بشکل پاشان و

    کوفته های خورد خورد تا زمانیکه نرم و به روغن بیآید حرارت دهید.

    حالا که قورمه به اصلاح لعاب آش آماده است

    ۲ـ در بین یک دیگ آب را ۱۰۰ درجه سانتی ( جوش) حرارت داده

    یک قاشق ماست خوری روغن و نمک به اندازه آب نمکی شود.

     علاوه کنید. آش که پخته شد آنرا در چلو صاف اندخته بگذارید.

     تمام آب آن برطرف شود.

    ۳ـ  به ظرف دلخواه کاسه و بشقاب آش را با قورت مخلوط کنید.

     و یا بالای آش بی اندازید. قورمه را که قبلاً آماده کرده بودیم بی

     اندازید . با نعناع گشنیز و مرچ سیاه  نوش جان کنید.

                                        

    اشتهاء خوب از این که آش به شکل دست پخت افغانی تصویر

    در دست نیست این تصویر را گذاشتم

     

    دستور پخت‌های متفاوتی از این آش در کتب مختلف وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می‌شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستورالعمل است.

    مواد لازم برای 6 نفر:

    طرز تهیه:

    نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید.

    برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید.آش دوغ افغانستان

    فردا نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه 6 لیوان آب بپزد.

    بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.

    دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.

    بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی‌ها رنگشان تیره نشود.

    15 دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیافزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.

    وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود (اصطلاحا نبُرد).

    بعد از حدود 15 دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید.

    موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.

    نکات:

    این آش بیشتر در آذربایجان غربی پخته می‌شود و جزو غذاهای اصیل و محلی این منطقه می باشد.

    در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل، مقدار برنج را خیلی کمتر از این
    می‌ریزند تا آش کاملا رقیق باشد. ولی در اردبیل و بخش‌های دیگری از این
    استان، مقدار برنج به همین اندازه است.

    این آش به دلیل داشتن مقدار زیادی دوغ و سیر باعث افت شدید فشار خون می‌شود. بنابراین در خوردن آن زیاده‌روی نکنید.

    اگر گذرتان به گردنه حیران افتاد، خوردن آش دوغ‌های گردنه را فراموش نکنید.

    کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.

    آش دوغ افغانستان
    آش دوغ افغانستان
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *