در بارداری چه چیزهایی نخوریم

دوره مقدماتی php
در بارداری چه چیزهایی نخوریم
در بارداری چه چیزهایی نخوریم

برنامه غذایی زنان باردار به دلیل حفظ سلامت جنین و مادر با دقت بیشتری تنظیم می شود. در بین مواد غذایی دسته ای از خوراکی ها جزو مواد غذایی سقط کننده جنین هستند که نباید مصرف شوند. مواد غذایی سقط جنین را می شناسید؟ شما خانم باردار که همه کار برای سلامتی جنین خود انجام می دهید برای حفظ آن و جلوگیری از سقط جنینتان باید در مصرف برخی از مواد غذایی بسیار محتاط عمل کنید ، مواد غذایی و خوردنی هایی که در این بخش از نمناک به طور کامل خواهیم گفت.

1. سبزیجات نشسته:

این، در واقع اولین مورد از غذاهایی است که موجب سقط جنین میشود قطعا، سبزیجات برای سلامتی انسان مفید هستند، و می توانند به ما برای مقابله با بیماری ها و عفونت های مختلف بدون استفاده از انواع داروها، قرص ها کمک کنند بنابراین، حتی اگر از آن خوشتان نمی آید، باید مصرف کنید البته به صورت شسته شده.

 2.ماهی دارای جیوه:

ماهی هایی که دارای جیوه بالا هستند نیز ،در میان بدترین غذاها هستند که موجب سقط جنین می شود، که زنان باردار باید از آن اجتناب کنند مصرف جیوه در دوران بارداری، می تواند منجر به آسیب مغزی و تاخیر رشد در جنین شود. نمونه ای از این گونه ماهی ها، عبارتند از:کوسه، ماهی دزد دریایی، ماهی خال خالی و ماهی تیلفی. کنسرو تن ماهی، جیوه کمتری نسبت به دیگر ماهی ها دارد، اما بهتر است زنان باردار از آن اجتناب کنند شما همچنین، باید از خوردن انواع ماهی ها به شکل سوشی اجتناب کنید، چون محتوای غنی از جیوه دارند.در بارداری چه چیزهایی نخوریم

 3. نوشیدنی های کافئین دار:

دوره مقدماتی php

اگر چه بیشتر محققان بر این باور هستند، که مصرف کافئین برای آرامش خوب است، برخی اعتقاد دارند که مصرف کافئین می تواند به افزایش خطر ابتلا به سقط جنین مرتبط باشدبنابراین، زنان باردار در 3 ماه اول حاملگی خود، از این نوشیدنی ها اجتناب کنند ،تا با خطر سقط مواجه نشوند.

 

 

4.صدف خام:

بیشتر بیماری های ناشی از غذاهای دریایی به دلیل خام بودن آنها است ، پخت و پز می تواند به جلوگیری از برخی از انواع عفونت کمک کند، اما نمی تواند به جلوگیری از بیماری های مرتبط با جلبک قرمز کمک کند. غذاهای دریایی خام میتوانند اثرات منفی بر همه داشته باشند و مردم باید از خوردن این غذاها در دوران بارداری اجتناب کنند. بنابراین، این نیز یکی از بدترین غذاها است که موجب سقط جنین می شود، که مردم نباید حتی نگاهشان کنند!

 5. غذاهای دریایی دودی:

در اینجا یکی دیگر از مواد غذایی است که باعث سقط جنین میشود و مردم باید مراقب باشند، زیرا می تواند به نتایج بد منجر شود در طول بارداری، باید از غذاهای دریایی دودی، یخ زده که اغلب برچسب گذاری شده اند، از قبیل کپوره، نوآا یا لکس اجتناب کنید، زیرا ممکن است با لیستریا آلوده شوند فقط زمانی که کاملا پخته شده باشند، قابل مصرف هستند.

 6. شیر غیر پاستوریزه:

شیر غیر پاستوریزه، ممکن است حاوی یک نوع باکتری شناخته شده به عنوان لیستریا باشد ،که یکی از عمده ترین و شایع ترین علل سقط جنین است ، باکتری های لیستریا توانایی عبور از جفت را دارند و می توانند جنین را آلوده کنند، منجر به مسمومیت خون و یا عفونت می شود، که حتی می تواند زندگی جنین را تهدید کند. بنابراین، زنان باردار باید مطمئن شوند که فقط شیر پاستوریزه مصرف میکنند.

 

 7. گوشت گاو:

هنگام خرید گوشت بسیار دقت کنید، خرید محصولات فریز شده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند برای همین گوشت ها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتری های آن کشته شود و موقع پخت حتماً انواع گوشت را تا متوسط و کامل بپزید. گوشت گاو، به دلیل آلودگی با لیستریا یکی از علل عمده سقط جنین شناخته شده است ، اگر باردار هستید حتما گوشت را کاملا و با دقت بپزید و بعد مصرف کنید .

 8. آناناس:

این نیز یکی از بدترین غذاهاست که منجر به سقط جنین می شود، که می خواهم امروز در این مقاله به آن اشاره کنم مطمئنا، بسیاری از زنان باردار خود را با نوشیدن آب آناناس برای زایمان آسان «مجهز» می کنند یعنی یکی از مضرترین مواد غذایی سقط جنین را مصرف میکنند، تمام افراد از این موضوع آگاه نیستند. آناناس، حاوی برملائین است که موجب نرم شدن انقباضات دهانه رحم میشود، و ماده ای تولید میکند ،که موجب سقط جنین میشود بنابراین، در سه ماهه اول بارداری، زنان باردار نباید آناناس مصرف کنند و یا آب آناناس بنوشند پس از آن دوره، شما می توانید یک مقدار کمی از آناناس بخورید، چون دارای مواد مغذی است !

 

9. پاپایا:

پاپایا ،همچنین غذای خطرناک برای زنان باردار،به خصوص پاپایا سبز است ، به دلیل کمبود تجربه، بسیاری از زنان باردار از پاپایای سبز به عنوان عنصری برای تهیه وعده غذایی استفاده می کنند دلیل آن، این است که پاپایای سبز و پاپایای خام و نارس، حاوی آنزیم هایی هستند که می توانند باعث انقباض رحم و در نتیجه سقط جنین شوند بنابراین، در دوران بارداری، برای اطمینان از ایمنی مطلق، زنان باردار قطعا نباید پاپایا، به ویژه پاپایا سبز را مصرف کنند.

 10. سیب زمینی جوانه زده:

این غذا نه تنها برای زنان باردار بلکه برای تمام افراد خطرناک است، زیرا حاوی سمومی است که برای سلامتی مضر است ؛ به خصوص، سولانیون در سیب زمینی جوانه زده، بر رشد جنین تاثیر می گذارد و خطر سقط جنین را افزایش می دهد بنابراین، زنان باردار باید از این ماده غذایی و غذاهای فرآوری شده با آن، اجتناب کنند. این نیز، یکی از خطرناک ترین مواد غذایی است که موجب سقط جنین می شود، که مردم باید بدانند و مراقب باشند.

 11. سیب وحشی – سیب جنگلی :

سیب وحشی ، تلخ و شیرین است و یک میان وعده عالی محسوب میشود، اما این میوه واقعا برای زنان باردار مناسب نیست با توجه به بسیاری از اسناد ثبت شده، سیب وحشی می تواند موجب تحریک رحم و تسریع انقباض رحم شود، در نتیجه باعث سقط جنین و زایمان زودرس میشود بنابراین، این نیز یکی از مواد غذایی است که موجب سقط جنین زنان باردار میشود و باید اجتناب کنند.

 

12. هلو:

هلو شیرین و “گرم” است به طوری که اگر زنان باردار بیش از حد از آن مصرف کنند، به خونریزی می افتند ، پرز پوسته هلو همچنین می تواند باعث خارش و سوزش گلو شود بنابراین، این نیز یکی از بدترین غذاها است، که موجب سقط جنین می شود که مردم باید از خوردن آن در دوران بارداری اجتناب کنند.

13.ماهی کنسرو شده:

اگر ماهی را دوست دارید، باید به طور خاص در طول بارداری مصرف ماهی های کنسروی و انواع ماهی به طور کلی را محدود کنید، زیرا شما می توانید تحت تاثیر آلودگی ماهی هایی که در رودخانه ها، دریاچه ها و حوضچه ها زندگی می کنند، قرار بگیرید ؛ در واقع، ماهی ،یک منبع غنی از پروتئین و ویتامین ها است، برای اطمینان از ایمنی و جلوگیری از سقط جنین، زنان باردار باید به طور کامل از خوردن ماهی ها اجتناب کنند. به خصوص، ماهی های کنسروی را مصرف نکنید ،زیرا حاوی مواد نگهدارنده، نمک و برخی مواد شیمیایی است ،که ممکن است باعث فشار خون بالا در مادران آینده شود.

 

 

14. مرغ خام و تخم مرغ باعث سقط میشود: 

همانطور که قبلا به آن اشاره شد، زنان باردار باید از خوردن هر نوع ماده ی خام پرهیز کنند. مرغ و تخم مرغ نیز شامل این موضوع میشوند ، شما باید غذا را طبخ کنید ،تا باکتری ها (سالمونلا) را از بین ببرید در حقیقت، این نیز یکی از مواد غذایی است که موجب سقط جنین زنان باردار می شود و باید از آن دوری کنند.

15. پنیر نرم:

پنیر، برای زنان باردار ایمن نیست ، انواع پنیری که زنان باردار باید از آنها اجتناب کنند ،عبارتند از:پنیر کامبو، پنیر روکوفو، پنیر فتا، پنیر گرگنزولا و انواع پنیر مکزیکی. به دلیل آن که پنیر در درجه اول از شیر غیر پاستوریزه ساخته می شود و برای زنان باردار و جنین مضر است.در بارداری چه چیزهایی نخوریم

16. آب میوه کنسرو شده:

زنان باردار باید برچسب تولید آب میوه را بررسی کنند، تا مطمئن شوند که آیا آنها پاستوریزه شده اند یا نه. E. coli در آب میوه های کنسرو یافت می شود، بنابراین زنان باردار باید از این مواد غذایی برای جلوگیری از سقط جنین اجتناب کنند در حین بارداری ،بهتر است از آبمیوه های خانگی استفاده کنید این ایمنی شما را تضمین خواهد کرد.

 

17. گیاه سنتلا:

سنتلا ،تاثیرات زیادی بر کاهش فشارخون و افزایش طول عمر جوانان دارد ، همچنین، دارای اثر تبخیری، اثر دیورتیک و مفید برای دفع سموم بدن. از این گیاه ،در نوشیدنی و وعده های غذایی استفاده میشود به خصوص در تابستان که دمای بدن را کاهش میدهد. زنان باردار و شیرده ،باید از مصرف سنتلا جلوگیری کنند. زیرا ممکن است منجر به سقط جنین شود، باعث التهاب و سردی معده میشود و اثربخشی داروهای انسولین، دیابت و داروهای کاهش کلسترول را کاهش یابد.

18. مصرف بیش از حد ویتامین C:

مصرف غذاهای غنی از ویتامین C بر تخمک گذاری و چرخه قاعدگی تاثیر میگذارد علاوه بر این، افراد همچنین معتقدند که دوزهای زیاد ویتامین C ، می تواند منجر به سقط جنین در اولین ماههای بارداری شود بنابراین، این نیز یکی از بدترین غذاها است ،که موجب سقط جنین می شود که زنان باردار باید مراقب باشند!

19. ترکیب دانه کنجد و عسل یا همان کنجد عسلی :

خوردن بیش از حد دانه های کنجد، بخصوص دانه های کنجد مخلوط با عسل، یک عامل خطرناک است که موجب سقط جنین میشود بنابراین، اگر باردار هستید، باید در هفته های آخر بارداری برای زایمان ساده تر، لوبیا سیاه بخورید.

20. نوشیدن بیش از حد چای سبز:

این نیز یکی از بدترین غذاها است که موجب سقط جنین می شود که مردم نباید نگاهش کنند ، اگر شما یک زن باردار یا شیرده هستید، نباید چای سبز بیش از یک بار در روز بنوشید.یک فنجان چای سبز ،حاوی 200 میلی گرم کافئین است اگر بیش از این مقدار مصرف کنید، ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهید.کافئین ،همچنین از طریق شیر مادر تغذیه می شود و همچنین می تواند نوزاد را در طول دوره شیردهی، تحت تاثیر قرار دهد.

21. زعفران:

مصرف زعفران به ویژه در 3 ماهه اول بارداری می تواند باعث سقط جنین شود.

22. آلوئه ورا:

همانطور که همه می دانند، آلوئه ورا به عنوان “پاناساکت” برای زیبایی زنان در نظر گرفته می شود، زیرا این مواد طبیعی می تواند به مراقبت و تقویت انواع پوست کمک کند همچنین، اثر شگفت انگیز بر کاهش و پیشگیری از چین و چروک و کاهش وزن دارد. با این حال، زنان باردار نباید غذاهای فرآوری شده ،با آلوئه ورا مصرف کنند و یا آب آلوئه ورا را بنوشند ،زیرا ممکن است خونریزی لگن را ایجاد کند و حتی باعث سقط جنین شوند.

23. جو:

جو، یکی از غلات است که اغلب به انواع غذاهای مغذی تبدیل می شود ، با این حال، جو می تواند عضلات رحم را تحریک کند و خطرناک است به همین دلیل، باید در لیست مواد غذایی ممنوعه قرار گیرد.

24. جگر حیوانات:

جگر حیوانی، می تواند به زنان باردار صدمه بزند زیرا اگر کبد مصرف شده آلوده باشد، منبع انواع سموم است علاوه بر این، جگر همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A و کلسترول است همچنین جگر حیوانات حاوی بسیاری از سموم است، به طوری که حتی مردم عادی هم نباید آن را مصرف کنند!

25. مصرف بیش از حد ویتامین A :

در طول بارداری از مصرف بیش از حد ویتامین A جلوگیری کنید.

 

26. گوشت فرآوری شده:

گوشت فرآوری شده ،شامل سوسیس، کالباس و غیره … مواد غذایی هستند که زنان باردار واقعا نباید در دوران بارداری بخورند موجب آسیب به جنین میشود.

27. خربزه تلخ:

دومین لیست از غذاهایی که موجب سقط جنین در اوایل بارداری می شوند،خربزه تلخ است ؛ خربزه تلخ غنی از ویتامین B، آهن، روی، پتاسیم، منگنز، منیزیم است، بنابراین این میوه نقش مهمی در فراهم آوردن مواد مغذی به بدن و افزایش سیستم ایمنی بدن میشود با این حال، زنان باردار، نباید خربزه تلخ مصرف کنند ،چون ممکن است باعث انقباض رحم، خونریزی جنین و آسیب شود علاوه بر این، خربزه تلخ می تواند رحم را تحریک کند و می تواند منجر به زایمان زودرس شود.

28.غذاهای خام:

اجتناب از مصرف مواد غذایی خام در دوران بارداری، برای زنان باردار بسیار مهم است ؛ این غذاها، حاوی باکتری ها و ویروس هایی هستند که می توانند ایمنی جنین و حتی مادر را تهدید کنند.

 

 

 

29. قهوه، چای:

اجتناب از مصرف قهوه، چای و الکل در دوران بارداری امری مهم است علاوه بر این، زنان باردار که بیش از حد این 3 محرک را مصرف می کنند، احتمال بروز سقط جنین را افزایش می دهند. به خصوص، چای که دارای محتوای بالایی از فلوراید است، و از جذب آهن جلوگیری میکند، منجر به کم خونی می شود ؛ علاوه بر این، ما نمی توانیم تاثیر کافئین را فراموش کنیم که به افزایش ضربان قلب و اثر دیورتیک کمک می کند، ایجاد فشار بر سیستم قلبی عروقی و سیستم ادراری. مادران شیر ده ، نباید چای بخورند زیرا اسید تانیک در چای، سبب گردش خون در پستان،و در نتیجه مانع تولید شیر می شود.

30 .دانه اشک آبی؛

دانه اشک آبی، حاوی مقدار زیادی اسید آمینه است که برای سیستم بدن ضروری است. خوردن بسیاری از این دانه می تواند انرژی فیزیکی بدن را تامین کند و سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد. استفاده مقدار کمی از آن ،موجب صافی پوست، کاهش چین و چروک پوست و از بین بردن لکه های قهوه ای میشود با این حال، برای زنان باردار، خوردن این دانه کاملا خوب نیست این دانه ،می تواند به آرامی عضلات رحم را تحریک کند و باعث انقباض رحم شود.

31 . آویشن

این گیاه پرخاصیت که اغلب به عنوان چاشنی و دمنوش مصرف می شود سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب می شود پس بهتر است زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.

32. دارچین

طبق گفته ی متخصصان زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند زیرا این ادویه پرطرفدار می تواند منجر به زایمان زودرس شود.

33. گلپر

مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص 3 ماهه اول جایز نیست به این دلیل که موجب سقط جنین می شود.

34 . پونه و بابونه

مصرف پونه و بابونه برای زنان باردار ممنوع است چراکه باعث سقط جنین می ‎شود.

35. زرشک و غوره

غوره و زرشک که به دلیل ترش مزه بودن توسط خانم های باردار گاها مصرف می شوند برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکشان را به دنبال دارد.

خوردنی های ممنوع دیگر در دوران بارداری که موجب سقط جنین می شوند:

مصرف کرفس و گِشنیز چه در دوران لقاح و چه در بارداری مضر و البته ممنوع است.

در ماه های آخر بارداری از مواد غذایی ترش و مواد غذایی قابض مانند غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، ماکارونی، فست فود ها، میوه خرمالو، بادمجان و حلیم خودداری شود.

دوران بارداری یکی از زمان هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی مصرف کرد، زیرا برخی از این گیاهان موجب سقط جنین و از دست دادن جنین می شوند. برای زن آبستن افراط در کلیه خوراکی ها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد. همچنین مصرف بیش از حد برخی از گیاهان در این دوران خطر سقط جنین را در پی دارد در حالی که اگر این گیاهان در مقدار کم مصرف شوند ، موجب به خطر افتادن سلامتی آنها و جنینشان نمی شوند.

گیاهانی که باعث سقط جنین می شوند به دو دسته تقسیم می شوند دسته ای از آنها سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرند و دسته دوم گیاهانی که چندان مصرفی ندارند و شاید حتی نام آنها هم به گوشتان نخورده باشد.

در این بخش از نکات بارداری در نمناک ما گیاهانی را که موجب سقط جنین در بارداری می شوند و مصرف آنها در بارداری خطرناک است را آورده ایم هر چند شما با برخی از این گیاهان آشنا نیستید و ممکن است نام آنها را نشنیده باشید .

به عبارت دیگر اگرچه به خاطر این که ترکیبات مۆثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق تر و در نتیجه اثرات جانبی آن ها کمتر است اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد. این که فکر کنید همه داروهای گیاهی بی خطرند کاملا اشتباه است.در بارداری چه چیزهایی نخوریم

استفاده از داروهای گیاهی در برخی موارد از جمله زمانبارداری می توانند خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. دکتر رضا راست منش، دکترای تغذیه در مورد برخی از این گیاهان توضیح می دهد.

دارچین یکی از محبوب ترین ادویه ها در سراسر جهان است که اگر دارچین بصورت خام در مقادیر بسیار زیاد استفاده شود میتواند باعث سقط جنین میشود. مصرف دارچین سبب منقبض شدن ماهیچه های رحم می شود و سرانجام انقباض رحم به سقط جنین منجرمی گردد.

جعفری از سبزی های پر مصرفی است که اگر به مقدار کم خورده شود برای خانم باردار مشکل ایجاد نمی کند . ویتامین سی موجود در جعفری سطح استروژن را بالا میبرد و جریان خون ورودی به اندام های تولید مثل را کاهش میدهد. روغن آلی فراری موجود در جعفری منجر به نازک شدن دیواره رحم میشود و دهانه رحم را نرم کرده و موجب اسپاسم (گرفتگی) رحم میگردد.

دانه کنجد سرشار از خواص مختلف برای سلامتی دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیوم، آمینو اسید، پروتئین، آهن، ویتامین B، C، E است . انقباض ناگهانی رحم یکی دیگر از کار های دیگری که دانه های کنجد میتوانند انجام دهند، میباشد.

سرماخوردگی به درمانهای گیاهی از جمله استفاده از پونه روی می آورند در حالی که استفاده از آن در مقدار زیاد به شدت سقط آور است و می تواند به عنوان یک سم قدرتمند عمل کند و لذا باید با دقت فراوان مصرف شود. پونه شامل ماده ای به نام پولگان است که موجب خونریزی و انقباض رحم میشود و مصرف زیاد آن به سقط جنین می انجامد.

خانم های باردار در دوز های بسیار کم میتوانند از بابونه استفاده کنند اما استفاده زیاد از بابونه به علت دارا بودن ترکیبی در بابونه به نام “تاهونِی” باعث انقباض رحم میگردد و ممکن است سبب سقط جنین گردد.

مصرف آناناس در مقادیر کم نمیتواند سبب سقط جنین در بارداری شود اما مصرف آناناس به مقدار خوردن یک کاسه آناناس تازه پس از بارداری به علت بالا بودن ویتامین سی و بروملاین در آن میتواند برای زنان باردار خطرناک باشد و باعث سقط جنین گردد.

مصرف آناناس در مقادیر بالا در سه ماهه اول بارداری دهانه رحم را نرم کرده و باعث خونریزی و در نهایت سقط جنین میشود.پیش از این هم در بخش نکات باداری در نمناک گفتیم که آناناس سبز تر و یا نارس تر دارای آنزیم پروتئولیتیک بیشتری است که نقش مهمی در شکستن پروتئینی دارد که جنین در مراحل ابتدایی بارداری از این پروتئین تشکیل شده است.

مصرف دو نوع کوهوش آبی و کوهوش سیاه باهم به علت دارا بودن دارای موادی به نام اکسایتوسین و کولوساپونین میتواند باعث انقباض رحم شود.

پاپایای کال و نرسیده حاوی آنزیم هایی مانند پاپائین است که این آنزیم ها به عنوان پروستاگلاندین و اکسی توسین عمل می کنند که در واقع منجر به زایمان زودرس و سقط جنین می شود. این میوه می تواند باعث اختلالاتی در جنین شود.

این ماده بسیار خطر است و مصرف پاپایا منجر به انقباضات رحم و در نتیجه سقط جنین می شود. پاپاین موجود در پاپایا خام سبب افزایش میزان تولید استروژن و مانع تولید پروژسترون میشود که رشد آندومتر را تحریک میکند.

سطح پایین پروژسترون ادامه بارداری را مختل می کند و در نهایت منجر به سقط میشود.پاپایا خام حاوی مقادیر بالایی از لاتکس میباشد که منجر به آزاد سازی پروستاگلاندین ها و اکسیتوسین شده و در نهایت به انقباض دیواره های رحم ختم میشود. هرگونه مصرف پاپایا در مراحل اولیه بارداری باعث سقط جنین میشود.

در زمان قدیم از سداب در درمان مشکلات باروری، تحریک رحم و سقط جنین استفاده می شده است زیرا سداب حاوی پیلوکارپین و راتینز میباشد که ماهیچه های دیواره رحم را تحریک میکند و راتینز سطح آدرنالین در بدن را افزایش میدهد. پس مصرف این ماده در بارداری خطرناک است و موجب سقط جنین می گردد.

گوجی بری

گوجی بری حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است که خوردن آن در بارداری سبب سقط شدن جنین می شود. گوجی بری همچنین حاوی بتائین است که باعث انقباض رحم و منجر به سقط جنین می شود. مصرف گوجی بری به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد در طول بارداری ممنوع نیست اما مصرف 10 گرم گوجی بری در طول دوران بارداری بی ضرر است و مصرف زیاد آن مضر می باشد.

ریشه آنجلیکا

استفاده از ریشه آنجلیکا در دوز بالا میتواند منجر به سقط جنین شود.

دکمه طلایی

دکمه طلایی از گیاهان دیگری است که اگر در بارداری مصرف گردد سبب سقط جنین می شود اما نمیتوان بصورت دقیق مقدار دکمه طلایی که میتواند باعث سقط جنین شود را گفت . قبل از استفاده از دکمه طلایی باید بدانید که این گیاه دارویی سمی و خطرناک است.

روغنی که از گل های گیاه دکمه طلایی استخراج میشود هرگز نباید خورده شود. این روغن حتی در مقادیر خیلی کم هم سمی است.

روغن گل مغربی

روغن گل مغربی یکی از محبوب ترین روغن ها در رایحه درمانی است که خواص آرامبخش دارد و بدن را تسکین میدهد. از روغن گل مغربی همچنین برای ریلکس کردن ماهیچه های رحم و آماده شدن جهت زایمان نیز استفاده می شود. استفاده از روغن گل مغربی در اطراف رحم باعث سقط جنین ناگهانی میشود.

درمنه

درمنه جهت درمان مشکلات باروری ، مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آنفلونزا، صرع، برونشیت، انواع انگل ها، سیاتیک و سفتی ماهیچه ها استفاده میگردد. این گیاه دارویی حاوی روغن های فرار، فلاونوئید ها و تانن میباشد که رحم را تحریک میکند و موجب سقط جنین، می شود.

مصرف زعفران در ماه های اول بارداری برای خانم های باردار بسیار خطرناک است ومصرف 2 -1 گرم از ان سبب سقط جنین می شود؛ بنابر این اگر در مصرف زعفران تعادل را رعایت کنید و کمتر از مقدار ذکرشده از ان مصرف کنید، منجر به سقط جنین نخواهد شد.

زرشک

زرشک از گیاهانی است که دارای آلکالوئیدها و همچنین ترکیبات فنلی از قبیل آنتوسیانین هاستو وجود این ترکیبات در آن سبب انقباضات عضلانی صاف رحم شده و هر گیاهی که شانس انقباض عضلات مختلف بدن را افزایش دهد می تواند سقط جنین را هم تحریک کند.

گلپر

در بارداری چه چیزهایی نخوریم

گلپر درمان کننده بیماری های گوارشی به خصوص نفخ و هضم کننده غذا و تقویت کننده معده است. در دوران بارداری به خصوص 3 ماهه اول مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز باعث سقط جنین می شود. اما مصرف مقدار کم این گیاه به سقط جنین منجر نمی شود.

تخم شوید

تخم شوید خواص فراوانی دارد و می تواند باعث کاهش چربی بدن و لاغری شود و ضد نفخ است. اما مصرف تخم شوید در بارداری به علت تحریک تولید هورمون های مؤثر در سیکل قاعدگی و افزایش انقباضات رحمی از خطرات سقط جنین در ماه اول بارداری محسوب می شود.

گل پامچال

برخی از خانم ها از روغن گل پامچال بدلیل خواص ضد عفونی کننده در دهانه رحم استفاده میکنند و بعضی هم آن را به صورت خوراکی مصرف میکنند. در صورتی که مصرف آن در دوران بارداری خطر سقط جنین را به همراه دارد.

استفاده از چای بابونه خواص زیادی برای سلامتی دارد اما مادران باردار باید از خوردن چای بابونه در دوران بارداری خودداری کنند زیرا نوشیدن چند فنجان چای بابونه که حداقل 4 دقیقه دم کشیده باشد، با خطر سقط جنین همراه خواهد بود.

سنبل ختایی

سنبل ختایی گیاهی دارویی است که استفاده بیش از حد ازآن منجر به تحریک قاعدگی ،شل کردن عضلات و کمک به افزایش انقباضات رحم می شود و باعث سقط جنین در ماه اول بارداری می گردد.مصرف سنبل ختایی در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند و یا ان هایی که قبل از مصرف نیز خون ریزی های شدید داشته اند، خطر سقط جنین را دوچندان میکند.

کرفس

استفاده از کرفس در سه ماهه نخست بارداری ممنوع است و خوردن خورش کرفس یا سالادی که حاوی کرفس باشد منجر به سقط جنین می شود. این ممنوعیت استفاده از کرفس باید در تمام دوران بارداری رعایت شود زیرا کرفس می تواند روی سیستم عصبی جنین آنها اثرات سوء بگذارد و باعث ناراحتی های عصبی مخصوصا حملات شبه صرع بعد از تولد نوزاد شود.

گل بنفشه و گل ختمی

مصرف گل بنفشه و گل ختمی موجب سقط جنین می شود. ختمی باز کننده انتهای عروق رحم و سقط کننده است و زنان باردار نباید از این گیاه و گل بنفشه استفاده کنند.

غوره، آب غوره، بابونه

این مواد قاعده آور هستند و باعث سقط جنین می ‎شوند و مصرفشان برای زنان باردار مفید نیست.

آویشن

آویشن دارای طبیعتی گرم و خشک است که از آن به عنوان ادویه برای طعم دار کردن انواع غذاها و بعضی خوراک هااستفاده می کنند. آویشن سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب می شود بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.

آلوئه ورا

آلوئه ورا خواص زیادی برای زیبایی زنان دارد ، زیرا دارای مواد طبیعی است که به مراقبت و تقویت انواع پوست کمک کند و اثرات زیادی در کاهش چین و چروک و وزن دارد. اما زنان باردار نباید غذا های فرآوری شده ،با آلوئه ورا مصرف کنند و یا آب آلوئه ورا را بنوشند ،زیرا ممکن است خون ریزی لگن را ایجاد کند و حتی باعث سقط جنین شوند.

به این گیاهان اعتماد نکنید

بابونه، افسنطین، سداس، کدوی تلخ، نعنای کوهی و مینا از جمله گیاهانی هستند که در کتب طب سنتی بر سقط آور بودن آنها تأکید شده است.

زعفران، جعفری، غوره، آب غوره، مارچوبه، زیره، سیاه دانه، دارچین، مسهل.

سیاه دانه در بارداری به علت قاعده آور بودن آن مضر است و موجب سقط جنین می شود.

 

از بزرگترین نگرانی هایی که زنان در دوران بارداری دارند ، این است که جنین سالمی را به دنیا آورند اما متاسفانه در برخی از بارداری ها عواملی سبب مرگ جنین می شود بنابر این لازم است مادر باردار تحت نظر پزشک باشد و تمامی علائم او کنترل شود تا در صورت مشاهده علائم غیر طبیعی که منجر به مردن جنین می شود، اقدامات لازم انجام شود و از این حادثه ناگوار جلوگیری شود.

علامت های مردن جنین را بشناسید

اگر جنین قبل از 20 هفته یا به عبارتی قبل از 5 ماهگی یعنی زمانی که جنین امکان زنده ماندن در خارج از رحم مادر را ندارد از بین برود، به آن سقط جنین می گوییم که البته تعداد زیادی از بارداری ها به سقط ختم می شوند. در این زمان سطح پروژسترون ترشح شده از جسم زرد کاهش می یابد و هورمون جفتی برای حفاظت از جنین کافی نمی باشد اما این تنها علامت نیست و علائم دیگری از جنین مرده در شکم مادر وجود دارد که در ادامه این بخش از نوزاد و بارداری در نمناک گفته شده است.

پیچیدن بند ناف دور گردن

شاید شنیده باشید که برخی از زنان به علت پیچیدن بند ناف دور گردن جنین ، کودک مرده به دنیا می آورند اما باید بدانید در بسیاری از بارداری ها بند ناف دور گردن جنین وجود دارد و معمولا جنین به این دلیل خفه نمی شود ودر این مشکل معمولا خطری نوزاد را تهدید نمی کند.در بارداری چه چیزهایی نخوریم

مدفوع کردن جنین از علائم جنین مرده 

وقتی جنین به طور کامل رسیده می شود توانایی مدفوع کردن را به دست می آورد ، هنگامی که جنین به طور طبیعی مدفوع می کند نیاز به زایمان سریع دارد و خطری او را تهدید نمی کند اما اگر مدفوع کردن جنین به علت کمبود اکسیژن باشد باید سریعا برای زایمان سزارین اقدام شود زیرا جنین در خطرقرار دارد.

لانه گزینی در رحم از علائم جنین مرده 

اگر در کاشت جنین در رحم مشکلی ایجاد شود یعنی به طور مناسب درون بافت مخاط رحم جایگزین نشده یا رحم فرم غیرطبیعی داشته باشد هم جنین سقط می شود. 30 درصد حاملگی ها پس از لانه گزینی و قبل از تشخیص بارداری و 50 درصد بارداری ها پیش از لانه گزینی در رحم از بین می روند.

ناهنجاریهای کروموزوم از نشانه های جنین مرده 

ناهنجاریهای کروموزومی یکی دیگر از علل سقط جنین به شمار می روند . ممکن است سقط تا چند هفته بعد زمانی که خونریزی مختصر یا درد قاعدگی مانندی رخ دهد اتفاق افتد.

 

سن مادر از علائم جنین مرده در شکم 

با افزایش سن مادر خطر سقط نیز افزایش می یابد به طوری که زنان جوان (25-24 ساله) احتمال سقط جنین 12درصد است درحالی که این رقم در زنان بالای 35 سال افزایش چشمگیری دارد و بعد از 45 سالگی نیز احتمال سقط جنین به 50درصد می رسد.

دیابت بارداری در نشانه های جنین مرده 

یکی از مهم ترین دلایل سقط جنین دیابت بارداری است . در صورتی که دیابت بارداری کنترل نشود، درست مثل سم عمل می کند و سبب سقط جنین می شود زیرا در این بیماری اکسیژن رسانی به جنین مختل می شود. بنابراین باید برای جلوگیری از مرگ جنین قند خون مادر کنترل شود و مادر باردار هر دو هفته یک بار سونوگرافی شود.

اختلالات رشدی از نشانه های جنین مرده 

یکی دیگراز عواملی که سبب مرگ جنین می شود اختلالات رشدی است که به علت فشار خون و مشکل ژنتیکی جنین رخ می دهد. اختلالات رشدی سبب کند و یا متوقف شدن رشد جنین می شود که این علائم در سونو گرافی ها مشهود است.پزشک در این موارد با مشاهده شکم و میزان رشد جنین مادر باردار را برای تشخیص دقیق به سونوگرافی می فرستد و اگر از اختلالات رشدی جنین آگاهی یافت با وجود نارس بودن جنین اقدام به زایمان کودک می کند.

 

مادران چاق از علت های جنین مرده 

یکی از علت های مرگ جنین وزن بالای مادر در دوران بارداری است که در پی این اضافه وزن مادر دچار چاقی، فشار خون، دیابت یا بیماری های قلبی و کلیوی می شود و به همین چاقی یکی از عوامل خطرناک برای جنین محسوب می شود. همچنین زنانی که همراه با اضافه وزن و پریودهای نامرتب، علایم افزایش هورمون مردانه به صورت موهای زاید و تغییر رنگ پوست در آنها دیده می شود،سقط های اولیه آن ها 3 تا 5 برابر خانم هایی است که مشکل چاقی ندارند.

دو یا چند قلوزایی از علت های مردن جنین

در بارداری های های دو یا چند قلو یا زمانی که جنین بیش از حد درشت است یا از تاریخ زایمان بیش از یک هفته گذشته است، احتمال فوت جنین بیشتر است، پس این مادران نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

عوامل دیگر…

از عواملی که سقط جنین را افزایش می دهند سیگار کشیدن، داروهای خاص (تجویز شده یا ممنوع)، اختلالات خود ایمنی مانند لوپوس می باشند.

اختلالات انعقادی مانند ترومبوفیلی یکی دیگر از عواملی است که منجر به مرگ جنین می شود زیرا در این بیماری خون رسانی به جنین به علت ایجاد لخته های کوچکی داخل عروق جفتی کند می شود و تأخیر رشد به وجود می آید.

عوامل ژنتیکی، آلودگی محیطی،تماس طولانی مدت با مواد شیمیایی و همچنین کمبود اسید فولیک و تاحدی ویتامین C از عواملی هستند که سقط جنین را افزایش می دهند.

1- خونریزی رحمی:

در آغاز سقط ، لکه بینی دیده می شود اما با گذشت چند دقیقه لکه بینی شدید می شود و تبدیل به لخته ها ی بزرگ و خونریزی می گردد . خونریزی به علت باقی ماندن تکه ای از جفت و یا قسمتی از جنین در داخل رحم ایجاد می شود و تا زمانی ادامه می یابد که جنین به طور کامل از رحم خارج شود.

 

2- درد در ناحیه زیر شکم از دلایل هنگام سخت:

اکثر خانم ها هنگام سقط جنین زیر شکمشان درد می گیرد که علت این درد ها انقباض عضله رحم برای خارج ساختن خون و یا لخته داخل آن است . این دردها اغلب متناوبندو برخی از اوقات قولنجی می شوند و تا زمانی ادامه می یابند که جنین به طور کامل از رحم خارج شود.

اگر جنین درون شکم مادر مرده باشد هر گونه تلاش برای نگه داشتن بارداری بی ثمر است اما اگر جنین زنده باشد امید قطع خونریزی و نگه داشتن بارداری وجود دارد و خونریزی ممکن است با استراحت و درمان توسط پزشک قطع شود و بارداری ادامه یابد.

اگر جنین مرده باشد و دهانه رحم کاملا باز وخونریزی شدید و غیر قابل کنترل باشد سقط جنین حتمی است و اگر جنین مرده خود به خود سقط نشود عمل کورتاژجنین انجام می شود.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

مامان خوشلا اگردنبال یه آتلیه متفاوت و هیجان انگیز 

با کلی کارای خاص هستین حتما یه سر به ما بزنید

در بارداری چه چیزهایی نخوریم

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است



مطالب پر بازدید

با بروز اولین علائم بارداری در شخص ، شاید او در ابتدا شوکه شود ، اما بعد از این شوکه شدن تنها چیزی که ذهن مادر را به خودش مشغول می کند ، حفظ سلامت جنین است. یکی از مهم ترین مسائل که در حفظ سلامت جنین نقش دارد ، رژیم غذایی مناسب است.


در بارداری چه چیزهایی نخوریم

بارداریتان مبارک! بدون شک اولین آرزویتان این است که یک فرزند سالم به دنیا بیاورید. برای همین حتماً کلی مراقب خودتان و فرزند در راهتان هستید. احتمالا توصیه های غذایی مختلفی از اطرافیانتان دریافت می کنید و حتماً می دانید که علاوه بر مصرف مواد غذایی مفید و سرشار از ویتامین که برای رشد جنین و سلامت خودتان مفیدند، باید حواستان باشد که در مصرف بعضی از خوردنی ها احتیاط کنید. به خاطر اینکه به جنین آسیب می زنند. توجه داشته باشید که مصرف بعضی از مواد غذایی با وجود اینکه به مادر آسیبی نمی زند اما می تواند خطر سقط جنین را بالا ببرد و برای رشد جنین مشکل ایجاد کند. با ما باشید تا با مواد غذایی ممنوعه در دوره بارداری بیشتر آشنا شوید.

 

 

سوسیس و کالباس

 

کلاً دور و بر فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و غیره را خط بکشید به خاطر اینکه حاوی نیترات هستند. این ماده نگه دارنده که باعث پیشگیری از رشد باکتری ها می شود خطر ابتلا به سرطان کولون را بالا می برد. وجود باکتری لیستریا در این فراورده های گوشتی بزرگ ترین تهدید برای خانم های باردار محسوب می شود. باید بدانید که خانم های باردار به دلیل تغییرات هورمونی به میزان ۱۳ تا ۱۵ مرتبه بیشتر در معرض آسیب این قبیل باکتری ها هستند. البته توجه داشته باشید که وجود این باکتری برای هیچ کس خوب نیست اما در این میان، خانم های باردار به دلیل شرایط ویژه شان بیشتر از بقیه آسیب می بینند. توصیه می کنیم برای سلامت جنینتان از مصرف این مواد غذایی به شدت بپرهیزید.

 

تخم مرغ، گوشت و ماهی خام

در دوره بارداری با تخم مرغ، گوشت و ماهی خام خداحافظی کنید. به خاطر اینکه این مواد غذایی به صورت خام حاوی باکتری هایی به نام های سالمونلا، توکسوپلاسموز و کالیفرم ها هستند. سالمونلا می تواند باعث بروز عوارضی در سلامت نوزادان بشود. درست است که می شود به راحتی از مصرف گوشت و ماهی خام پرهیز کرد اما در مورد تخم مرغ خام کمی دشوارتر است. چون از این ماده غذایی به صورت خام در تهیه سس ها و بستنی های غیرپاستوریزه و برخی از شیرینیجات مانند شیرینی پفکی و غیره استفاده می شود. حواستان باشد که قبل از مصرف این مواد غذایی آن ها را به طور کامل بپزید.

 

 

 

چای به اندازه

 

اگر عادت دارید و تمام روز در حال چای خوردن هستید بدانید که امکان دارد دچار کم خونی شوید. به خاطر اینکه چای مانع از جذب کامل آهن مواد غذایی می شود. از این گذشته چای نیز همانند قهوه یک نوشیدنی تحریک کننده مغز است. برای همین توصیه می کنیم در نوشیدن آن زیاده روی نکنید. درست است که انواع دمنوش ها مفید هستند اما نباید در مصرف آن ها دچار افراط شوید. به عنوان مثال گیاه جینسنگ چینی خاصیت محرکی دارد و می تواند اثر داروها را تغییر دهد و بابونه باعث تحریک رحم می شود. توجه داشته باشید که نوشیدن جوشانده پوست مرکبات، زنجبیل، بادرنجبویه اگر به میزان دو تا سه فنجان باشد اشکالی ندارد.

 

 

 

کافئین به میزان کم

 

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که مصرف ۶۰۰ میلی گرم کافئین در روز می تواند باعث شود که نوزاد کم وزنی به دنیا بیاورید. اگر این میزان به ۸۰۰ میلی گرم در روز برسد خطر آسیب به جنین جدی می شود. توصیه می کنیم در

 

مصرف قهوه و نوشیدنی های کافئینه زیاده روی نکنید. از نوشیدن قهوه غلیظ بپرهیزید. مصرف نوشابه ها که حاوی کافئین هستند را محدود کنید. کلاً در این دوره هر چه طبیعی تر غذا بخورید بیشتر به نفعتان خواهد بود.

 

 

 

شیرین کننده ها با احتیاط

 

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که خطر آسپارتام در طول بارداری جدی است. آسپارتام نوعی شیرین کننده است که در تهیه نوشیدنی های گازدار استفاده می شود. نتایج یک پژوهش دانمارکی که در اواخر سال ۲۰۱۰ انجام

 

شده است نشان می دهد که با مصرف روزانه نوشیدنی های گازدار که حاوی این شیرین کننده هستند خطر زایمان زودتر از موعد به میزان ۷۸ درصد افزایش می یابد. توصیه می کنیم از مصرف این قبیل نوشیدنی ها بپرهیزید.

 

 

 

مغز و جگر

در بارداری چه چیزهایی نخوریم

 

مغز حیوانات نیز حاوی باکتری لستریا هستند که روی خانم های باردار تأثیر منفی می گذارند و باید از مصرف آن بپرهیزید. جگر حاوی میزان زیادی ویتامین A می باشد که حتی بیش از نیاز روزانه خانم های باردار است. جذب میزان زیاد ویتامین A می تواند به رشد جنین آسیب بزند. برای جذب ویتامین A می توانید از سبزیجاتی مانند هویج یا میوه ها و سبزیجات رنگی دیگر، شیر، ماهی های چرب و تخم مرغ (البته پخته شده) استفاده کنید.

 

 

 

شیر غیرپاستوریزه

 

توجه داشته باشید که نباید در دوره بارداری لبنیات را از برنامه غذاییتان حذف کنید. فقط باید از مصرف محصولاتی مانند پنیر بز و همچنین محصولات لبنی غیرپاستوریزه مانند شیر خام بپرهیزید. این محصولات حاوی باکتری لیستریا هستند که برای سلامت جنین خوب نیست.

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

شرکت حسابداری

ماه عسل

سیکس پک

متخصص تغذیه گفت: استفاده از سیر، پیاز و کلم محرک ویار بوده و زنان باردار باید در مصرف آن دقت لازم را داشته و موقع آشپزی درب‌های پنجره را بازگذارند تا سبب بروز ویار بارداری نشود.

سیدعلی کشاورز در ارتباط با تغذیه در دوران بارداری اظهار داشت: زنان باید حد اقل چهار ماه قبل از بارداری باید رژیم غذایی خود را متعادل کرده و به هیچ عنوان براساس هوا و هوس هله هوله‌خوری نکنند. در بارداری چه چیزهایی نخوریم

وی گفت:‌در این زمان، مصرف 3 وعده اصلی غذایی اهمیت داشته و استفاده از لبنیات باید به میزان لازم و تا بیشتر مورد توجه قرار گیرد، به طوری که پس از بارداری هر سه ماه یکبار به واحد لبنیات اضافه شود. 

این متخصص تغذیه استفاده از گوشت و مرغ را منبع اصلی پروتئین برای زنان باردار برشمرد و عنوان کرد: در ماه‌های آخر بارداری به دلیل فشار بر روی معده مادر و کاهش حرکات دودی روده، مشکل یبوست برای زنان باردار ایجاد شده، بنابراین خوردن سبزی و میوه به ویژه توت و انجیر ملین طبیعی به شمار می‌رود و در این زمان بسیار برای بدن مورد نیاز است. 

کشاورز گفت: مادران چاق در زمان بارداری نباید بیش از 7 تا 9 کیلوگرم بیشتر اضافه وزن پیدا کنند، بنابراین در این زنان تعادل غذایی و رژیم مناسب بسیار حائز اهمیت است. 

وی در مورد تهوع بارداری و یا ویار گفت: این مسئله از هفته چهار تا چهاردهم بارداری ایجاد شده و 70 درصد زنان در اولین بارداری با این مشکل مواجه می‌شوند، به طوری که استفاده از مقدار اندکی بیسکوئیت یا نان خشک هنگام بیدار شدن از خواب می‌تواند در پیشگیری از این مسئله مؤثر واقع شود، همچنین توصیه می‌شود نیم ساعت قبل و بعد از هر وعده غذایی آب نوشیده نشده و غذاهای چرب نیز استفاده نشود. 

این متخصص تغذیه گفت: استفاده از سیر، پیاز و کلم محرک ویار بوده و زنان باردار باید در مصرف آن دقت لازم را داشته و موقع آشپزی درب‌های پنجره را بازگذارند تا سبب بروز ویار بارداری نشود. 

 

پایگاه خبری افکارخبر توسط سرورهای

گروه نرم افزاری آسام

میزبانی می شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، تقریبا بیشتر خانم‌ها از بایدها و نبایدها دوران بارداری مطلع هستند ولی ممکن است هنوز هم تعدادی از خانواده‌ها دانش کافی در این زمینه نداشته باشند و خطاهای جبران‌ناپذیر از آنها سر بزند.

قبل از نوشیدن کمی فکر کنید
برخی از نوشیدنی‌ها، جزو نوشیدنی‌های سالم محسوب می‌شوند اما صرفا سالم بودن آنها باعث نمی‌شود که تصور کنید مصرف‌شان در دوران بارداری بلامانع و بی‌خطر است مثل چای سبز، چای یخی، نوشابه‌های رژیمی، قهوه‌ و…الکل
مصرف الکل در دوران بارداری مانع از رشد جسمی و ذهنی جنین می‌شود. حتی برخی نارسایی‌ها در ظاهر جنین و در روح و روان او را نیز ایجاد می‌کند.
کودکانی که از مادران الکی و یا حتی مادرانی که گاهی الکل مصرف می‌کنند به دنیا می‌آیند، در آینده دچار مشکلات جدی در تکلم،‌یادگیری، تمرکز، زبان و بیش فعالی می‌شوند.چای سرد
ممکن است که این چای واقعا به شما حس نشاط و انرژی بدهد اما کافئین آن بسیار بالا است و نباید مورد مصرف قرار بگیرد.کافی (قهوه)
اگر نمی‌توانید یک روز را بدون قهوه سر کنید بهتر است مصرف آن را در این دوران بسیار کاهش دهید. به‌طور ایده‌آل حذف قهوه از برنامه غذایی‌تان لازم است اما اگر چنانچه نمی‌توانید اینکار را انجام دهید.
لااقل در مقدار مصرفی آن تجدیدنظر کنید. مصرف زیاد کافئین خصوصا در سه ماه نخست بارداری می‌تواند منجر به سقط جنین شود و می‌تواند سلامتی جنین را به خطر بیندازد.
مصرف مداوم قهوه باعث تنگ‌تر شدن عروق خونی می‌شود و در نتیجه جریان خون در بدن کاهش می‌یابد و از همین طریق جریان خون در بدن جنین نیز کم می‌شود.
ترکیبات موجود در کافئین باعث کم‌تر جذب شدن آهن که برای رشد جنین بسیار مهم است،‌می‌شوند خانم‌های باردار نباید روزانه بیشتر از 150 میلی‌گرم کافئین مصرف کنند پس عاقلانه است که مصرف قهوه را بسیار کم کنید و خودتان را از این خطرات دور نگاه دارید.شیر و آب میوه‌های پاستوریزه نشده
حتما به برچسب محصولات توجه کنید. از انواع شیر و آب میوه‌های پاستوریزه نشده کاملا پرهیز کنید چرا که ممکن است حاوی باکتری‌های باشند که به سیستم عصبی جنین آسیب می‌رسانند.نوشابه‌ها
می‌دانیم که نوشیدن نوشابه‌ها از لذت‌بخش‌ترین چیزها در تمام دنیا هستند، اما نوشابه‌ها حاوی کافئین و برخی مواد شیمیایی دیگر هستند.
مصرف نوشابه‌‌ها باعث بروز مشکلاتی مثل زایمان زودرس می‌شود. مواد مصنوعی به کار رفته در نوشابه‌ها باعث تغییراتی در رحم می‌شود.
طعم‌دهنده‌های مصنوعی موجود در نوشابه مثل ساکارین مواد شیمیایی هستند که مردم به جای شکر، آنها را جایگزین کرده‌اند تا کالری کمتری دریافت کنند.

این مواد به طور مستقیم روی تخمک‌ اثر می‌گذارند
نوشابه‌ها برای رفع تشنگی خوش طعم‌ترین و دلچسب‌ترین انتخاب هستند ولی مواد شیمیایی آنها مثل کوئینین اثرات مخرب زیادی دارند هر زنی که به بارداری سالم و داشتن برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری اهمیت می‌دهد، باید از مصرف نوشابه‌‌ها پرهیز کند.نوشابه‌های رژیمی: نوشابه‌های رژیمی پر از کافئین نیستند اما شیرین کننده‌های غیر طبیعی دارند مثل ساکارین.
این طعم دهنده‌ها باعث بروز برخی نارسایی‌ها در جنین می‌شوند البته اگر در مقادیر زیاد وارد بدن شوند. نوشابه‌ها در طعم‌های مختلف و متفاوت همگی کافئین دارند و باید در اندازه‌ای که مصرف می‌شوند بسیار دقت شود نوشیدن این نوشابه‌‌ها، ‌بدترین و مضرترین مواد غذایی نیستند و اگر خانم بارداری میل به نوشیدن آن را داشته باشد می‌تواند کنترل شده و متعادل گاهی نوشابه نیز بنوشد.نوشیدنی‌های گاز‌دار: کولا، لیموناد، تانگو و… همگی گوارا هستند و با نوشیدن مقدار کمی از آنها اتفاق خطرناکی نمی‌افتد ولی اگر عادت کنید که هر روز یک نوشیدن مقدار کمی از آنها اتفاق خطرناکی نمی‌افتد ولی اگر عادت کنید که هر روز یک نوشیدنی گازدار بنوشید، احتمال آنکه در هفته 37 ام دچار وضع حمل شوید تا 38 درصد افزایش می‌یابد.
نوشابه‌های انرژی‌زا و نوشیدنی‌های گازدار‌ حاوی کافئین هستند و خطر زایمان زودرس را به همراه دارند.
بهترین قانون در دوران بارداری این است که از هر چیزی که دوست دارید و هوس خوردنش را می‌کنید در حد متعادل و متناسب مصرف کنید.

لیست ممنوعه غذایی زنان باردار

آیا می‌دانید از چه موادغذایی باید دوری کنید؟ توصیه‌های اینچنینی هر سال تغییر می‌کنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانم‌های باردار اشکالی نداشت الان در لیست مواد غذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است. در اینجا عنوان می‌کنیم که در 9 ماهه دوران بارداری از مصرف چه موادغذایی اجتناب کنید.در بارداری چه چیزهایی نخوریم

کافئین در بارداری

سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز (چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابه‌های انرژی‌زا) در طول دوران بارداری با خطر سقط‌جنین همراه است و تحقیقی که در سال 2008 انجام گرفت، آن را تایید می‌کند. در این تحقیق مشخص شد، زنانی که 200 میلی‌گرم یا بیشتر در روز کافئین مصرف کردند (به اندازه 2 فنجان یا بیشتر قهوه یا 5 قوطی نوشابه) تا دو برابر بیشتر از زنانی که اصلاً کافئین مصرف ننمودند، دچار سقط‌ جنین شدند. خیلی خوب است که در این دوران از نوشیدنی‌های بدون کافئین استفاده کنید، به‌ویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقط‌ جنین بیشتر است.

پنیر نرم در بارداری

بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید. اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیستریا باشند، باکتری که می‌تواند موجب مسمومیت غذایی شود. این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری باکتری‌هایشان به طور طبیعی کشته نشده است و چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض بیماری‌های مربوط به مواد غذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقط‌ جنین یا زایمان زودرس شود.

گوشت در بارداری

موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید. محصولات فریز شده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند. به همین دلیل، گوشت‌ها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتری‌های آن کشته شود و موقع پخت حتماً انواع گوشت را کامل بپزید. این گوشت‌ها ممکن است آلوده به توکسوپلاسموز باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت می‌شود و با اینکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود.

ماهی در بارداری

احتمالاً می دانید که جیوه که در بسیاری از ماهی‌ها وجود دارد برای بچه خطرناک است. جیوه یک سم عصبی است که رشد مغز جنین را مختل می‌کند. زمانیکه جیوه از آلودگی وارد آب دریا می‌شود، زنجیره غذایی خود را از گیاهان، به ماهی‌های کوچک و بعد به ماهی‌های بزرگ طی می‌کند و آنها را آلوده می‌سازد. ماهی‌هایی که بیشتری مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند، ماهی‌هایی مثل: کوسه، شمشیر‌ماهی، ماهی تن آلباکور و شاه‌ماهی، خال‌مخالی. اما همه انواع ماهی‌های تن بد نیستند. اگر عاشق ساندویچ ماهی‌تن هستید، بهتر است از ماهی‌تن‌های کنسروی استفاده کنید که مقدار جیوه آن بسیار کم است و آن را به حداکثر یک یا دو بار در هفته محدود کنید. اشتباهی که بسیاری زنان باردار مرتکب می‌شوند این است که به کلی از خوردن ماهی خودداری می‌کنند. بعنوان مثال ماهی سالمون یا ماهی آزاد حاوی جیوه نیست و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا3 به حساب می‌آید که در طول بارداری نیاز دارید. اما صرفنظر از نوع ماهی که می‌خورید، بهترین راهکار این است که از خوردن هر چیز خام و نپخته خودداری کنید.

تخم‌مرغ در بارداری

هیچکس نمی‌گوید تخم‌مرغ که منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است، نخورید. اما تخم‌مرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه خطرناک‌تر است. بنابراین دقت کنید که نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید: فقط تخم‌مرغی را خریداری کنید که در یخچال گذاشته شده است و هر کدام که شکستگی یا ترک داشت را دور بیندازید. از خوردن تخم‌مرغ عسلی خودداری کنید (بهتر است کاملاً آب‌پز شوند تا نیمرو) و همچنین چاشنی سالاد سزار اگر حاوی تخم‌مرغ خام باشد نیز برای شما مناسب نیست. یادتان نرود خمیر پخته‌نشده کیک و شیرینی را هم مزه نکنید!

4 ماده‌غذایی که باید در بارداری مصرف کنید

حالا که همه موادغذایی بد و مضر را برایتان توضیح دادیم لیستی از موادمغذی لازم برای زنان باردار را عنوان می‌کنیم که باید در راس سبد خرید روزانه خود قرار دهید.

• امگا3‌: این اسیدهای چرب برای رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی حیاتی هستند و می‌توانند خطر افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد. بهترین منابع: ماهی سالمون، ماهی کولی، بذرکتان، روغن بذرکتان و گردو.

• کولین: این ترکیب شبه ویتامین B نقش مهمی در رشد مغز جنین داشته و از بروز نقص‌های مربوط به نخاع جلوگیری می‌کند. بهترین منابع: گوشت قرمز (به استثنای جگر که زنان باردار نبایند بخورند)، جگر مرغ، تخم‌مرغ، دانه سویا و گیاهک گندم.

• فیبر: یک رژیم پرفیبر نه تنها از بروز مشکلات متداول بارداری مثل یبوست و هموروئید جلوگیری می‌کند بلکه به آزادسازی گلوکز در خون نیز کمک کرده و باعث می‌شود تعادل انرژی بیشتری داشته باشید. بهترین منابع: غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات.• کلسیم: برای استخوان‌هایتان خوب است و زنانی که در رژیم‌غذایی خود به اندازه کافی کلسیم مصرف نکنند، بیشتر دچار مشکلات بارداری مثل فشارخون بالا و پره‌اکلامپسی می‌شوند. بهترین منابع: شیر‌کم چرب، پنیرهای سفت، ماست.

ارسال نظر

پنج شنبه 14 دی 1396 10:10

ضمیمه این هفته

همیشه مصرف موادغذایی مناسب مهم است، اما وقتی حامله هستید، مهم تر است. مواد مغذی ضروری، ویتامین ها، و مواد معدنی وجود دارند که نوزاد به آن ها نیاز دارد. مصرف اکثر غذاها در بارداری مجاز است اما از برخی از غذاها باید در دوران بارداری اجتناب کرد.

به علت خطر آلودگی با باکتری های کولیت، توکسوپلاسموز و سالمونلا (توکسوپلاسموز در بارداری، تشخیص و درمان)، باید از مصرف غذاهای دریایی خام و گوشت گاو یا گوشت مرغ پخته نشده اجتناب کرد.

باید از مصرف ماهی هایی که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند اجتناب شود. جیوه مصرف شده در دوران بارداری با تاخیر رشد و آسیب مغزی ارتباط دارد. نمونه ای از این گونه ماهی ها شامل: کوسه، اره ماهی، ماهی خال مخالی و تاج ماهی است. ماهی کنسرو شده، مقدار کمتری جیوه دارد، اما باز هم باید به مقدار کم مصرف شود (بالاخره زنان باردار باید ماهی مصرف کنند یا نه؟) . بعضی از انواع ماهی مورد استفاده در سوشی نیز دارای مقدار زیادی جیوه است بنابراین باید از مصرف آن ها پرهیز کرد. 

از مصرف غذاهای دریایی دودی و فریز شده نیز باید اجتناب کرد زیرا ممکن است آلوده به لیستریا باشند.  مصرف غذاهای دریایی دودی کنسرو شده مشکلی ندارد.در بارداری چه چیزهایی نخوریم

اکثر بیماری های ناشی از غذاهای دریایی به خاطر پخته نشدن می باشد. پختن باعث می شود عفونت از بین برود اما از عفونت های مرتبط با جلبک جلوگیری نمی کند. صدف خام برای تمام انسان ها ضرر دارد اما در دوران باید حتما باید از مصرف صدف خام پرهیز کرد.

حتما بخوانید: بهترین تغذیه در دوران بارداری

از مصرف تخم مرغ خام باید اجتناب کرد. برخی از ادویه های خانگی، سس مایونز، بستنی خانگی و سس هولندایز با تخم مرغ خام تهیه می شود. اگر تخم مرغ پخته شود احتمال قرار گرفتن در معرض سالمونلا کاهش می یابد. بستنی و سس های صورت تجاری با تخم مرغ پاستوریزه تهیه می شود بنابراین خطر ابتلا به سالمونلا را افزایش نمی دهند.

رستوران ها نیز باید در تهیه سس ها و سالادها از تخم مرغ پاستوریزه استفاده کنند.

برخی از پنیرهای نرم حاوی لیستریا هستند. مصرف پنیرهای نرم که با شیر پاستوریزه تهیه شده اند مجاز است.

شیر غیر پاستوریزه ممکن است دارای لیستریا باشد. اطمینان حاصل کنید که شیری که می نوشید پاستوریزه است (مصرف شیر در ماه های آخر بارداری: کمک کننده رشد و زیبایی جنین) .

سبزیجات بی خطر هستند و بخش مهمی از یک رژیم متعادل هستند. با این وجود، برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض توکسوپلاسموز باید سبزی به خوبی شسته شود. توکسوپلاسموز ممکن است خاکی را که سبزیجات در آن رشد می کنند را آلوده کرده باشد.

جگر یا موادغذایی تهیه شده از آن مانند سوسیس جگر را مصرف نکنید، زیرا ممکن است حاوی مقدار زیادی ویتامین A  باشند. مصرف بیش از حد ویتامین A می تواند به کودک شما آسیب برساند.

مکمل های مولتی ویتامین، مکمل های روغن جگر ماهی یا هر مکمل حاوی ویتامین A را مصرف نکنید.

اگر میخواهید در طول بارداری بادام زمینی یا غذای حاوی بادام زمینی (مانند کره بادام زمینی) بخورید، می توانید این ماده غذایی را به رژیم متعادل خود اضافه کنید، مگر اینکه به این ماده حساسیت داشته باشید. 

حتما بخوانید: تغذیه مادر در هفته به هفته بارداری

سالاد میوه یا سبزیجات بسته بندی خطر آلودگی به لیستریا دارند.

هیچ سطح ایمنی از الکل در طول بارداری وجود ندارد. بهترین کار این است که در طول تلاش برای بارداری، بارداری و شیردهی از مصرف الکل بپرهیزید زیرا الکل به فرزند شما آسیب می رساند.

سطح بالای کافئین می تواند خطر بروز سقط جنین، وزن کم هنگام تولد و درد زایمان را افزایش دهد. کافئین به طور طبیعی در بسیاری از غذاها مانند قهوه، چای و شکلات یافت می شود. برخی از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا هم حاوی کافئین هستند. قبل از مصرف این داروها با ماما، پزشک یا داروساز صحبت کنید. لازم نیست کافئین را به طور کامل از رژیم خود حذف کنید اما بیش از 300 میلی گرم در روز مصرف نکنید. مقادیر تقریبی کافئین موجود در غذاها و نوشیدنی ها عبارتند از:

بنابراین اگر یک تکه شکلات و یک لیوان قهوه فیلتر شده مصرف کنید، 200 میلی گرم کافئین دریافت کرده اید. برای کاهش کافئین، به جای چای، قهوه و نوشابه معمولی از چای و قهوه بدون کافئین، آب میوه یا آب معدنی استفاده کنید.

حتما بخوانید: آیا مصرف قهوه و مواد کافئین دار در بارداری محدودیت دارد؟

نوشیدنی های انرژی زا در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا ممکن است حاوی مقادیر بالای کافئین باشند.

میوه ها، سبزیجات و سالادها را برای حذف همه آثار خاک و گرد و غبار بشویید. 

آب میوه تازه در رستوران ها و آبمیوه فروشی ها ممکن است حاوی باکتری های مضر از جمله سالمونلا و E. coli باشد. بعضی از فروشگاه ها نیز آبمیوه یخ زده و غیر پاستوریزه به فروش می رسانند. خانم های باردار باید آبمیوه های پاستوریزه مصرف کنند. 

هر گونه جوانه خام، از جمله یونجه، شبدر و تربچه، نخورید. ممکن است پیش از رشد این مواد، باکتری ها وارد دانه شده باشند و این میکروب ها قابل شستشو نیستند. 

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع: americanpregnancy.org  و www.pregnancybirthbaby.org.au 

در بارداری چه چیزهایی نخوریم
در بارداری چه چیزهایی نخوریم
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *