گلپر به عربي

دوره مقدماتی php
گلپر به عربي
گلپر به عربي

لیست انواع ادویه جات (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و غیره) به زبان عربی چیست؟

قائمه مفردات التوابل (البهارات): فهرست کلمات ادویه جات

دوره مقدماتی php

۱. نمک: الملح

۲.زردچوبه: عروق الصفر

۳.فلفل سیاه: الفلفل الاسود

گلپر به عربي

۴.فلفل قرمز:الفلفل الاحمر

۵.گلپر: ورقه الملح

۶.دارچین: غرفه

۷.سماق: ساماک

۸.آویشن: زعتر

۹.زنجبیل: زنجبیل

۱۰.زنیان: کمون ملوکی

۱۱.پونه:فودنج، حبق، فلیحا

۱۲.پودر گل سرخ: ورده طحینه

۱۳.سیاه دانه (شونیز): حبه البرکه، حبه السودا، بوغنج، شونوز، شهنیز

۱۴.هل:الامومیه

۱۵.نعنا خشک:نعناع مجفف

۱۶.خرقه: بیخله، بلبن

۱۷.به دانه: حب الاس

۱۸.کنجد: السمسم

۱۹.زیره: کمون

۲۰.رازیانه: شمر، رازیانج

۲۱.میخک: قرنفله

۲۲.برگ بو: قار

۲۳.بادیان:بدیان

۲۴.تخم گشنیز: جلجلان

۲۵.پودر سیر:ثوم طحین

۲۶.لیمو عمانی:لیمون مجفف

۲۷.رزماری:اکیل الجبل

۲۸.اسطوخدوس:الخرامی

گلپر به عربي

۲۹.زعفران:الزعفران

۳۰.زرشک: بربریس

۳۱.بنگ دانه:بذر البنج

منبع: فرهنگ لغت های عربی

سلام و خسته نباشید خدمت شما، به رازیانه در زبان لبنانی و عراقی چی میگن، باتشکر

دارچین=قرفه

سماق=سُماک

هل=هیل

زرچوبه = کُرکُم

پونه= بُطنج

  • عکسهای قهوه تلخ
  • پودر سیر= ثوم مطحون

    پودر گل سرخ =ورد مطحون

    ( در عراق سوریه لبنان کویت وامارات با این اسمها معروف است ).

    بکشید یا این که کلیک کنید
    بیشترین حجم بارگذاری تصویر 2 مگابایت می باشد.

    لطفا منی اسم و انواع اسم را همراه با کاربرد ان در زبان عربی شرح و توضیح دهید ؟

    سلام.
    ▪️ در چند سایت مطالبی راجع به انوال ال در عربی دیدم اما خیلی ثقیل صحبت شده بود و مثال هاش نامفهوم بود .
    ❓ امکانش هست خیلی ساده و روان

    برخی از اسم ها هستند که به واسطه ی تجارت و دیگر امور، از زبان فارسی و دیگر زبان‌ها وارد زبان عربی شده اند. که اصطلاحا بدان ها “دخیل” گفته

    در زبان عربی”هل” و “ا” هردو به معنای “آیا” هستند، آیا کاربرد ان ها هم یکسان است یا تفاوتهایی در کاربرد دارند?

    لیست اعضای بدن انسان (چشم، گوش، بینی، روده، معده و …) به زبان عربی چه می شود؟

    فهرست رنگ‌ها (زرد، آبی، نارنجی و …) در زبان عربی کدامند؟


    گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته می‌شود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده می‌شود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده می‌شود.
    گونه‌های دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.

    گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفاده‌های فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌دارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوء‌هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.

    برگهای آن با چاک‌های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به‌طوری‌که این چاک‌ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می‌کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گل‌های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی‌متر است.[۳]
    همه گونه‌های سرده گلپران معطر هستند و برخی گونه‌‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار می‌روند. گل‌های این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل ‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌‌شود.

    رویشگاه‌ها در ایران:
    نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوه‌های بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.

    گلپر به عربي

    طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.

    مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.


    گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته می‌شود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده می‌شود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده می‌شود.
    گونه‌های دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.

    گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفاده‌های فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌دارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوء‌هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.

    برگهای آن با چاک‌های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به‌طوری‌که این چاک‌ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می‌کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گل‌های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی‌متر است.[۳]
    همه گونه‌های سرده گلپران معطر هستند و برخی گونه‌‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار می‌روند. گل‌های این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل ‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌‌شود.

    رویشگاه‌ها در ایران:
    نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوه‌های بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.

    گلپر به عربي

    طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.

    مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.


    گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته می‌شود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده می‌شود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده می‌شود.
    گونه‌های دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.

    گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفاده‌های فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌دارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوء‌هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.

    برگهای آن با چاک‌های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به‌طوری‌که این چاک‌ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می‌کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گل‌های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی‌متر است.[۳]
    همه گونه‌های سرده گلپران معطر هستند و برخی گونه‌‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار می‌روند. گل‌های این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل ‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌‌شود.

    رویشگاه‌ها در ایران:
    نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوه‌های بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.

    گلپر به عربي

    طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.

    مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.


    گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته می‌شود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده می‌شود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده می‌شود.
    گونه‌های دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.

    گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفاده‌های فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌دارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوء‌هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.

    برگهای آن با چاک‌های عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، به‌طوری‌که این چاک‌ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می‌کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گل‌های آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی‌متر است.[۳]
    همه گونه‌های سرده گلپران معطر هستند و برخی گونه‌‌ها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار می‌روند. گل‌های این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل ‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌‌شود.

    رویشگاه‌ها در ایران:
    نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوه‌های بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.

    گلپر به عربي

    طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.

    مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.

    شما واژه‌ای در دفتر واژه ثبت نکرده‌اید.

    ترتیب بر اساس:

    برای رفع محدودیت کاربر ویژه شویدبا حذف کوکی‌، لیست لغات از بین خواهد رفت.

    واژه: گلپر

    نقش دستوری: اسم

    گلپر به عربي

    آواشناسی: golpar

    الگوی تکیه: WS

    شمارگان هجا: ۲

    برابر ابجد: ۲۵۲

    سکیزیدن را بخوانید.سکیله را بخوانید.سکین را بخوانید.

    این ویژگی تنها برای کاربران ویژه فعال است.

    متأسفانه سرور با خطا مواجه شد. مشکل را بررسی می‌کنیم و به زودی حل خواهیم کرد.


    گلپر. [ گ ُ پ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد،واقع در 62هزارگزی شمال باختری الیگودرز و 14هزارگزی باختری راه شوسه ٔ شاه زندیه به ازنا. هوای آن معتدل و دارای 356 تن سکنه است . آب آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات ، لبنیات ، چغندر و پنبه است . شغل اهالی زراعت و گله داری است و راه مالرو دارد. در تابستان اتومبیل میتوان برد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).

    شما واژه‌ای در دفتر واژه ثبت نکرده‌اید.

    ترتیب بر اساس:

    برای رفع محدودیت کاربر ویژه شویدبا حذف کوکی‌، لیست لغات از بین خواهد رفت.

    واژه: گلپر

    نقش دستوری: اسم

    گلپر به عربي

    آواشناسی: golpar

    الگوی تکیه: WS

    شمارگان هجا: ۲

    برابر ابجد: ۲۵۲

    لامائیسم را بخوانید.لامپ را بخوانید.لامپا را بخوانید.

    این ویژگی تنها برای کاربران ویژه فعال است.

    متأسفانه سرور با خطا مواجه شد. مشکل را بررسی می‌کنیم و به زودی حل خواهیم کرد.


    (گُ پَ) (اِمر.) گیاهی دو ساله از تیرة چتریان . این گیاه ساقه های ضخیم و برگ های بزرگ دارد و از برگ ها و جوانه ها و دانه های آن جهت ادویه استفاده می شود.


    نام کاربری


    رمز ورود


    من را به خاطر داشته باش

    خواص گلپر

       نام من گلپر است.

    گلپر به عربي

    از نفخ معده جلو گیری می کنم . من بهترین دارو برای معالجه هیستری هستم . تحریک کننده اشتها بوده و دستگاه هاضمه شما را تقویت خواهم کرد . در ریشه من خواص بیشماری نهفته که اگر از تشنج و ناراحتیهای عصبی رنج می برید از من استفاده کنید .

    از نفخ معده جلوگيري مي‏كنم. بهترين دارو براي معالجه هيستري هستم. تحريك كننده اشتها بوده و دستگاه هاضمه را تقويت مي‏كنم. در ريشه من خواص بيشماري نهفته، اگر از تشنج و ناراحتيهاي عصبي رنج مي‏بريد از من استفاده كنيد…فارسي من «انگدان» است ولي عده‏اي آن را معرب كرده «انجدان» ناميده‏اند. من دو نوع دارم، يكي خوشبو كه به آن گلپر، و كولاپر و به تركي «بالدرغان» مي‏گويند و اعراب به ريشه آن «محروث» نام گذاشته‏اند. در كتب مختلف از آن به نامهاي انجدان ابيض، انگدان سفيد، انجدان طيب، انگدان خوشبو، گياه حلتيت طيب، گياه حلتيت سفيد و اسفندليون ياد شده است (حلتيت صمغ انجدان است كه در آخر خود را معرفي خواهد كرد). نوع دوم من انجدان بد بواست كه به آن گياه انغوزه، گياه انگژد، گياه انگشت گنده، گياه حلتيت منتن (منتن در لغت عربي به معني بد بو است) گياه حلتيت سياه مي‏گويند. نوع خوشبوي من در همه كوهستانهاي ايران خصوصا دامنه البرز و قسمتهاي شمالي شميران، گچسر، رودبار قصران، جاده شمشك و مغرب ايران به عمل مي‏آيد و نوع بد بوي من در جنوب شرقي ايران، استان فارس و كوه‏هاي خراساس بطور خودرو به عمل آمده از صمغ آن كه انغوزه و انگژد خوانده مي‏شود، جهت صادرات استفاده مي‏كنند، ولي به صمغ نوع خوشبوي من كه مفيدتر است، در حال حاضر توجهي نمي‏شود.بهترين نوع من در نقاط كوهستاني ايران به عمل مي‏آيد و انواع ديگر از من در بعضي از كشورهاي آسيايي و افريقايي ديده مي‏شود و يك نوع سوم به نام انجدان رومي است كه خواص زيادي داشته و در ايران ديده نشده است. ميوه نوع معطر من پس از رسيدن به شكل پولك نازكي در مي‏آيد كه آن را كوبيده، با انار، يا سيب زميني پخته و يا باقلاي پخته مي‏خورند تا از ايجاد نفخ آنها جلوگيري نمايد.با ساقه و برگ آن ترشي گلپر درست مي‏كنند. من بادشكن بوده، نفخ و ناراحتيهاي دستگاه هاضمه را از بين مي‏برم. من ضد عفوني كننده بوده و پادزهر سموم هستم. ضد تشنج، ضد كرم و ضد حشرات مي‏باشم.مرا به جهت معالجه هيستري (صرع) عفونتهاي عصبي و عفونتهاي دستگاه تنفس تجويز مي‏كنند. ضماد نوع بد بوي من با خطمي و آرد بر سر، گرفتگيهاي دماغ را باز مي‏كند. خوردن من ذهن را باز و حافظه را زياد و نسيان را كم مي‏كند و ابلهي و حماقت را از بين مي‏برد. براي فلج، لقوه و بي حسي اعضا مفيد است. من بهترين چاشني براي غذاي اين دسته از بيماران مي‏باشم. من غذا را نرم مي‏كنم و بوي دهان را بر مي‏گردانم، مقوي معده بوده بلغم را از بين مي‏برم. اشتها را بر مي‏انگيزم و مقوي هاضمه مي‏باشم، من از ضرر غذاهاي سنگين و داروهاي سمي مي‏كاهم و براي بيماراني كه مبتلا به يرقان، استسقا، سكسكه و سختي ادرار هستند، مفيد مي‏باشم. پيشاب آور و قاعده آور بوده، شير را هم زياد مي‏كنم. در استان فارس گوسفند را با گياه بد بوي من مي‏چرانند تا فربه شده و شير آن زياد شود، ولي متأسفانه گوشت اين گوسفندان كمي بد بو مي‏شود. من مقوي كليه، محرك شهوت و از بين برنده بلغم هستم. براي درد سينه، سرفه، عرق النساء، مفاصل، حتي بوييدن من هم مفيد است. ضماد من باموم و روغن جهت خنازير، سياتيك و امثال آنها با روغن زيتون جهت از بين بردن سياهي زير چشم و ماليدن مطبوخ من با سركه و پوست انار جهت بواسير نافع است. پاشيدن گرد من روي زخمهاي خوره‏اي و جذام سودمند مي‏باشد. مقدار خوراك من ده كرم مي‏باشد. ترشي‏اي كه با برگ و ساقه نوع خوشبوي من درست مي‏شود، ضد عفوني كننده معده بوده براي معالجه كم اشتهايي و از بين بردن اخلاط غليظ معده به كار مي‏رود.ريشه من قوي‏تر از ساير اعضاي من بوده، ماليدن آن روي ورمها مفيد است و از بزرگ شدن خنازير جلوگيري مي‏كند. مقدار خوراك من نيم مثقال است. شيخ داود صاحب كتاب جامع انطاكي مي‏نويسد كه چون بانويي پس از پاك شدن از عادت ماهانه يك هفته روزي 5/1 گرم انجدان بخورد، آبستن نمي‏شود. ولي معين نكرده است كه مقصود او انجدان خوشبو يا انجدان بد بو است (در انجدان خواه سياه خواه سفيد، هورمونهاي ضد تخمك وجود دارد كه حتي قادرند رگل را باز و نطفه تازه منعقد شده را از بين ببرند). ريشه من قوي‏تر از ساير اعضاي من مي‏باشد.صمغ انجدان‏به من صمغ انجدان و انگژد گويند (ژد به معني صمغ است) عربي من «حلتيت» است (در كليه مآخذ فارسي عربي صمغ انجدان را حلتيت و در مآخذ اروپايي فارسي آن را حلتيت نوشته‏اند. پس از بررسي معلوم شده مآخذ فارسي صحيح است. من هم مانند انجدان خوشبو و بد بو هستم. رنگ خوشبوي من سفيد و رنگ بد بوي من سياه مي‏باشد، به نوع بد بوي من انغوزه، انگشت گنده، حلتيت منتن هم مي‏گويند. براي به دست آوردن من ساقه انجدان را از گردنه كه بر روي ريشه قرار گرفته است قطع كرده، پايين آن را كمي گود مي‏نمايند تا صمغ كه به صورت مايع است در آن گودي جمع شده و بسته شود و آخر روز محصول آن را كه به صورت يك گردوي كوچك است جمع آوري مي‏كنند و به همين جهت به آن گردوي انجدان هم مي‏گويند. رنگ انغوزه زرد قهوه‏اي و خاكستري بوده، طعم آن گس زننده و تلخ است و بوي آن شبيه بوي سير خيلي تند مي‏باشد. من هم مانند انجدان، ضد تشنج، ضد كرم، ضد حشرات و بادشكن بوده و تمام خواص انجدان در من بحد اعلي وجود دارد. در دامپزشكي از انغوزه زياد استفاده مي‏شود. در داروسازي جديد به صورت چسب و تنقيه بيشتر مصرف دارد. چون مرا در آب حل كنند به صورت مايعي شيري در مي‏آيم كه خوردن آن براي امراض سرد دماغي مانند فلج، رعشه، صرع، بي حسي اعضا و استسقا تجويز مي‏شود. با فلفل و سداب جهت درمان كزاز و با سكبينه جهت فلج و بي حسي نافع است. (سكبينه يك نوع صمغ ايراني است كه در قريه «ماه» از توابع اصفهان به دست مي‏آيد).سرمه من با عسل جهت تقويت بينايي و جلوگيري از آبريزش چشم و لكه‏هاي سفيد سودمند مي‏باشد. چكاندن جوشانده من در گوش جهت درد گوش و سنگيني آن توصيه شده است، و مخصوصا براي رفع صدا كردن گوش تجويز مي‏شود. جوشانده من بازاج جهت پليپ بيني نافع است.گذاشتن كمي از من در حفره دندان كرم خورده مسكن درد آن بوده و از پيشرفت آن جلوگيري مي‏كند و براي اين كار «صمغ خوشبو» مؤثرتر از «صمغ بد بو» است. مضمضه جوشانده من با انجير و زوفا جهت تسكين درد دندان كرم خورده زياد توصيه شده است. غرغره من با عسل جهت ورم گلو و با سركه جهت اخراج زالو كه در گلو چسبيده باشد و با زرده تخم مرغ جهت بازشدن آواز و نرمي گلو مفيد مي‏باشد. نوشيدن محلول من در آب جهت باز شدن آواز و نرمي گلو مفيد مي‏باشد. اگر شير پستان زني كم شده يا خشك شده باشد، مقداري از مرا در سكنجبين حل كرده و به او بدهيد تا بنوشد. خوردن من با داروهاي قابض جهت اسهال رطوبي و با ادويه مناسب جهت دل پيچه و قولنج و از بين بردن نفخ شكم و اخراج انواع كرم معده و باز شدن خون بواسير و سردي معده، جگر و اسپرز و استسقا، سستي بدن مفيد است. اگر چند روزي پي در پي نيم گرم مرا در جوف خمير گذاشته و مبتلايان به استسقا آن را بلع نمايند، جهت تحليل استسقا مخصوصا استسقاي طيلي مفيد است. ضماد من با بارهنگ جهت از بين بردن دمل نافع است و خوردن آن جهت باز شدن قاعده زنان و محلول آن جهت اخراج جنين مرده سودمند مي‏باشد. گذاشتن من روي دملها بعد از شكافتن آنها جهت بيرون آوردن چرك و خون و التيام زخم آنها مفيد است.ضماد من با انجير خشك و سركه جهت جوشهاي عصبي و باموم و روغن جهت زگيل و داءالثعلب و با آب خاكستر و آب دريا جهت شكاف بيخ ران مؤثر است. اگر مرا در آب حل كرده، به بدن بماليد حشرات به شما نزديك نخواهد شد. در قديم براي رفع زيان پيكان زهر دار از ضماد من استفاده مي‏كردند و همچنين مرا در روغن زيتون حل كرده، روي نيش عقرب مي‏گذاشتند، خوردن من با غذا باعث بازشدن و نيكويي رنگ رخسار است، چنانچه مرا در پارچه گذاشته، در عمق آب بگذاريد از كرم گذاشتن آب جلوگيري مي‏كنم. گذاشتن من در مزارع باعث از بين رفتن آفات نباتي است. من بهترين وسيله براي كشتن كرم خاردار پنبه مي‏باشم و براي اين كار كافي است كه كمي از مرا در موقع آبياري به آن اضافه نمايند. چنانچه مقداري از مرا در ريشه درختي كه كندن آن مقدور نباشد، بگذاريد، باعث پوسيده شدن آن مي‏شوم و چنانچه يك دفعه كافي نباشد، مي‏توان آن را تكرار كرد. مطبوخ ريشه انجدان كه عربي آن «محروث» است مي‏تواند در همه حال جانشين و بدل من باشد، عده‏اي ريشه اشترغار را ريشه انجدان مي‏دانند و اين اشتباه است، با هم شبيه بوده و چندين خواص مشترك داريم ولي اشتر غار معرب اشتر خار كه خار شتر است مي‏با

    ما 9 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

    تمامی حقوق قانونی این وب سایت متعلق به مردم دونا می باشد.(تقدیم به روح مقدس شهدای دونا)

    طراحی سایت توسط تیم طراحی سرعت.

    گلپر به عربي
    گلپر به عربي
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *