لیست انواع ادویه جات (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و غیره) به زبان عربی چیست؟
قائمه مفردات التوابل (البهارات): فهرست کلمات ادویه جات
۱. نمک: الملح
۲.زردچوبه: عروق الصفر
۳.فلفل سیاه: الفلفل الاسود
گلپر به عربي
۴.فلفل قرمز:الفلفل الاحمر
۵.گلپر: ورقه الملح
۶.دارچین: غرفه
۷.سماق: ساماک
۸.آویشن: زعتر
۹.زنجبیل: زنجبیل
۱۰.زنیان: کمون ملوکی
۱۱.پونه:فودنج، حبق، فلیحا
۱۲.پودر گل سرخ: ورده طحینه
۱۳.سیاه دانه (شونیز): حبه البرکه، حبه السودا، بوغنج، شونوز، شهنیز
۱۴.هل:الامومیه
۱۵.نعنا خشک:نعناع مجفف
۱۶.خرقه: بیخله، بلبن
۱۷.به دانه: حب الاس
۱۸.کنجد: السمسم
۱۹.زیره: کمون
۲۰.رازیانه: شمر، رازیانج
۲۱.میخک: قرنفله
۲۲.برگ بو: قار
۲۳.بادیان:بدیان
۲۴.تخم گشنیز: جلجلان
۲۵.پودر سیر:ثوم طحین
۲۶.لیمو عمانی:لیمون مجفف
۲۷.رزماری:اکیل الجبل
۲۸.اسطوخدوس:الخرامی
گلپر به عربي
۲۹.زعفران:الزعفران
۳۰.زرشک: بربریس
۳۱.بنگ دانه:بذر البنج
منبع: فرهنگ لغت های عربی
سلام و خسته نباشید خدمت شما، به رازیانه در زبان لبنانی و عراقی چی میگن، باتشکر
دارچین=قرفه
سماق=سُماک
هل=هیل
زرچوبه = کُرکُم
پونه= بُطنج
پودر سیر= ثوم مطحون
پودر گل سرخ =ورد مطحون
( در عراق سوریه لبنان کویت وامارات با این اسمها معروف است ).
بکشید یا این که کلیک کنید
بیشترین حجم بارگذاری تصویر 2 مگابایت می باشد.
لطفا منی اسم و انواع اسم را همراه با کاربرد ان در زبان عربی شرح و توضیح دهید ؟
سلام.
▪️ در چند سایت مطالبی راجع به انوال ال در عربی دیدم اما خیلی ثقیل صحبت شده بود و مثال هاش نامفهوم بود .
❓ امکانش هست خیلی ساده و روان
برخی از اسم ها هستند که به واسطه ی تجارت و دیگر امور، از زبان فارسی و دیگر زبانها وارد زبان عربی شده اند. که اصطلاحا بدان ها “دخیل” گفته
در زبان عربی”هل” و “ا” هردو به معنای “آیا” هستند، آیا کاربرد ان ها هم یکسان است یا تفاوتهایی در کاربرد دارند?
لیست اعضای بدن انسان (چشم، گوش، بینی، روده، معده و …) به زبان عربی چه می شود؟
فهرست رنگها (زرد، آبی، نارنجی و …) در زبان عربی کدامند؟
گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیههای نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی میروید. همهٔ گونههای سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته میشود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده میشود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده میشود.
گونههای دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.
گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفادههای فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغهای مختلف است. جوانهها، ساقهها و غنچههای نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. دانههای خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومیدارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوءهاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعمدهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویهها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.
برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، بهطوریکه این چاکها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم میکند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گلهای آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گلدهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتیمتر است.[۳]
همه گونههای سرده گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونههای دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار میروند. گلهای این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود.
رویشگاهها در ایران:
نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوههای بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.
گلپر به عربي
طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.
مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.
گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیههای نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی میروید. همهٔ گونههای سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته میشود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده میشود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده میشود.
گونههای دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.
گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفادههای فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغهای مختلف است. جوانهها، ساقهها و غنچههای نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. دانههای خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومیدارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوءهاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعمدهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویهها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.
برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، بهطوریکه این چاکها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم میکند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گلهای آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گلدهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتیمتر است.[۳]
همه گونههای سرده گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونههای دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار میروند. گلهای این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود.
رویشگاهها در ایران:
نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوههای بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.
گلپر به عربي
طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.
مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.
گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیههای نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی میروید. همهٔ گونههای سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته میشود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده میشود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده میشود.
گونههای دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.
گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفادههای فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغهای مختلف است. جوانهها، ساقهها و غنچههای نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. دانههای خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومیدارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوءهاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعمدهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویهها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.
برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، بهطوریکه این چاکها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم میکند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گلهای آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گلدهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتیمتر است.[۳]
همه گونههای سرده گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونههای دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار میروند. گلهای این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود.
رویشگاهها در ایران:
نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوههای بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.
گلپر به عربي
طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.
مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.
گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیههای نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی میروید. همهٔ گونههای سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارد. در لرستان(قسمت بختیاری نشین) تحت عنوان (کرسو)شناخته میشود و به کباب اضافه میکنند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده میشود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده میشود.
گونههای دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.
گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفادههای فراوانی میشود. این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغهای مختلف است. جوانهها، ساقهها و غنچههای نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. دانههای خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومیدارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوءهاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعمدهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویهها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود.
برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا، بهطوریکه این چاکها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم میکند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گلهای آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گلدهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتیمتر است.[۳]
همه گونههای سرده گلپران معطر هستند و برخی گونهها در به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونههای دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار میروند. گلهای این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقههای گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر میشود.
رویشگاهها در ایران:
نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران در کوه های روستای چپقلو واقع در استان زنجان شهرستان خدابنده و کوههای بختیاری.[۴] همچنین در ارتفاعات شیرکوه یزد در روستاهای ده بالا و طزرجان می روید.
گلپر به عربي
طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است.
مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.
شما واژهای در دفتر واژه ثبت نکردهاید.
ترتیب بر اساس:
برای رفع محدودیت کاربر ویژه شویدبا حذف کوکی، لیست لغات از بین خواهد رفت.
واژه: گلپر
نقش دستوری: اسم
گلپر به عربي
آواشناسی: golpar
الگوی تکیه: WS
شمارگان هجا: ۲
برابر ابجد: ۲۵۲
سکیزیدن را بخوانید.سکیله را بخوانید.سکین را بخوانید.
این ویژگی تنها برای کاربران ویژه فعال است.
متأسفانه سرور با خطا مواجه شد. مشکل را بررسی میکنیم و به زودی حل خواهیم کرد.
گلپر. [ گ ُ پ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد،واقع در 62هزارگزی شمال باختری الیگودرز و 14هزارگزی باختری راه شوسه ٔ شاه زندیه به ازنا. هوای آن معتدل و دارای 356 تن سکنه است . آب آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات ، لبنیات ، چغندر و پنبه است . شغل اهالی زراعت و گله داری است و راه مالرو دارد. در تابستان اتومبیل میتوان برد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).
شما واژهای در دفتر واژه ثبت نکردهاید.
ترتیب بر اساس:
برای رفع محدودیت کاربر ویژه شویدبا حذف کوکی، لیست لغات از بین خواهد رفت.
واژه: گلپر
نقش دستوری: اسم
گلپر به عربي
آواشناسی: golpar
الگوی تکیه: WS
شمارگان هجا: ۲
برابر ابجد: ۲۵۲
لامائیسم را بخوانید.لامپ را بخوانید.لامپا را بخوانید.
این ویژگی تنها برای کاربران ویژه فعال است.
متأسفانه سرور با خطا مواجه شد. مشکل را بررسی میکنیم و به زودی حل خواهیم کرد.
(گُ پَ) (اِمر.) گیاهی دو ساله از تیرة چتریان . این گیاه ساقه های ضخیم و برگ های بزرگ دارد و از برگ ها و جوانه ها و دانه های آن جهت ادویه استفاده می شود.
نام کاربری
رمز ورود
من را به خاطر داشته باش
خواص گلپر
نام من گلپر است.
گلپر به عربي
از نفخ معده جلو گیری می کنم . من بهترین دارو برای معالجه هیستری هستم . تحریک کننده اشتها بوده و دستگاه هاضمه شما را تقویت خواهم کرد . در ریشه من خواص بیشماری نهفته که اگر از تشنج و ناراحتیهای عصبی رنج می برید از من استفاده کنید .
از نفخ معده جلوگيري ميكنم. بهترين دارو براي معالجه هيستري هستم. تحريك كننده اشتها بوده و دستگاه هاضمه را تقويت ميكنم. در ريشه من خواص بيشماري نهفته، اگر از تشنج و ناراحتيهاي عصبي رنج ميبريد از من استفاده كنيد…فارسي من «انگدان» است ولي عدهاي آن را معرب كرده «انجدان» ناميدهاند. من دو نوع دارم، يكي خوشبو كه به آن گلپر، و كولاپر و به تركي «بالدرغان» ميگويند و اعراب به ريشه آن «محروث» نام گذاشتهاند. در كتب مختلف از آن به نامهاي انجدان ابيض، انگدان سفيد، انجدان طيب، انگدان خوشبو، گياه حلتيت طيب، گياه حلتيت سفيد و اسفندليون ياد شده است (حلتيت صمغ انجدان است كه در آخر خود را معرفي خواهد كرد). نوع دوم من انجدان بد بواست كه به آن گياه انغوزه، گياه انگژد، گياه انگشت گنده، گياه حلتيت منتن (منتن در لغت عربي به معني بد بو است) گياه حلتيت سياه ميگويند. نوع خوشبوي من در همه كوهستانهاي ايران خصوصا دامنه البرز و قسمتهاي شمالي شميران، گچسر، رودبار قصران، جاده شمشك و مغرب ايران به عمل ميآيد و نوع بد بوي من در جنوب شرقي ايران، استان فارس و كوههاي خراساس بطور خودرو به عمل آمده از صمغ آن كه انغوزه و انگژد خوانده ميشود، جهت صادرات استفاده ميكنند، ولي به صمغ نوع خوشبوي من كه مفيدتر است، در حال حاضر توجهي نميشود.بهترين نوع من در نقاط كوهستاني ايران به عمل ميآيد و انواع ديگر از من در بعضي از كشورهاي آسيايي و افريقايي ديده ميشود و يك نوع سوم به نام انجدان رومي است كه خواص زيادي داشته و در ايران ديده نشده است. ميوه نوع معطر من پس از رسيدن به شكل پولك نازكي در ميآيد كه آن را كوبيده، با انار، يا سيب زميني پخته و يا باقلاي پخته ميخورند تا از ايجاد نفخ آنها جلوگيري نمايد.با ساقه و برگ آن ترشي گلپر درست ميكنند. من بادشكن بوده، نفخ و ناراحتيهاي دستگاه هاضمه را از بين ميبرم. من ضد عفوني كننده بوده و پادزهر سموم هستم. ضد تشنج، ضد كرم و ضد حشرات ميباشم.مرا به جهت معالجه هيستري (صرع) عفونتهاي عصبي و عفونتهاي دستگاه تنفس تجويز ميكنند. ضماد نوع بد بوي من با خطمي و آرد بر سر، گرفتگيهاي دماغ را باز ميكند. خوردن من ذهن را باز و حافظه را زياد و نسيان را كم ميكند و ابلهي و حماقت را از بين ميبرد. براي فلج، لقوه و بي حسي اعضا مفيد است. من بهترين چاشني براي غذاي اين دسته از بيماران ميباشم. من غذا را نرم ميكنم و بوي دهان را بر ميگردانم، مقوي معده بوده بلغم را از بين ميبرم. اشتها را بر ميانگيزم و مقوي هاضمه ميباشم، من از ضرر غذاهاي سنگين و داروهاي سمي ميكاهم و براي بيماراني كه مبتلا به يرقان، استسقا، سكسكه و سختي ادرار هستند، مفيد ميباشم. پيشاب آور و قاعده آور بوده، شير را هم زياد ميكنم. در استان فارس گوسفند را با گياه بد بوي من ميچرانند تا فربه شده و شير آن زياد شود، ولي متأسفانه گوشت اين گوسفندان كمي بد بو ميشود. من مقوي كليه، محرك شهوت و از بين برنده بلغم هستم. براي درد سينه، سرفه، عرق النساء، مفاصل، حتي بوييدن من هم مفيد است. ضماد من باموم و روغن جهت خنازير، سياتيك و امثال آنها با روغن زيتون جهت از بين بردن سياهي زير چشم و ماليدن مطبوخ من با سركه و پوست انار جهت بواسير نافع است. پاشيدن گرد من روي زخمهاي خورهاي و جذام سودمند ميباشد. مقدار خوراك من ده كرم ميباشد. ترشياي كه با برگ و ساقه نوع خوشبوي من درست ميشود، ضد عفوني كننده معده بوده براي معالجه كم اشتهايي و از بين بردن اخلاط غليظ معده به كار ميرود.ريشه من قويتر از ساير اعضاي من بوده، ماليدن آن روي ورمها مفيد است و از بزرگ شدن خنازير جلوگيري ميكند. مقدار خوراك من نيم مثقال است. شيخ داود صاحب كتاب جامع انطاكي مينويسد كه چون بانويي پس از پاك شدن از عادت ماهانه يك هفته روزي 5/1 گرم انجدان بخورد، آبستن نميشود. ولي معين نكرده است كه مقصود او انجدان خوشبو يا انجدان بد بو است (در انجدان خواه سياه خواه سفيد، هورمونهاي ضد تخمك وجود دارد كه حتي قادرند رگل را باز و نطفه تازه منعقد شده را از بين ببرند). ريشه من قويتر از ساير اعضاي من ميباشد.صمغ انجدانبه من صمغ انجدان و انگژد گويند (ژد به معني صمغ است) عربي من «حلتيت» است (در كليه مآخذ فارسي عربي صمغ انجدان را حلتيت و در مآخذ اروپايي فارسي آن را حلتيت نوشتهاند. پس از بررسي معلوم شده مآخذ فارسي صحيح است. من هم مانند انجدان خوشبو و بد بو هستم. رنگ خوشبوي من سفيد و رنگ بد بوي من سياه ميباشد، به نوع بد بوي من انغوزه، انگشت گنده، حلتيت منتن هم ميگويند. براي به دست آوردن من ساقه انجدان را از گردنه كه بر روي ريشه قرار گرفته است قطع كرده، پايين آن را كمي گود مينمايند تا صمغ كه به صورت مايع است در آن گودي جمع شده و بسته شود و آخر روز محصول آن را كه به صورت يك گردوي كوچك است جمع آوري ميكنند و به همين جهت به آن گردوي انجدان هم ميگويند. رنگ انغوزه زرد قهوهاي و خاكستري بوده، طعم آن گس زننده و تلخ است و بوي آن شبيه بوي سير خيلي تند ميباشد. من هم مانند انجدان، ضد تشنج، ضد كرم، ضد حشرات و بادشكن بوده و تمام خواص انجدان در من بحد اعلي وجود دارد. در دامپزشكي از انغوزه زياد استفاده ميشود. در داروسازي جديد به صورت چسب و تنقيه بيشتر مصرف دارد. چون مرا در آب حل كنند به صورت مايعي شيري در ميآيم كه خوردن آن براي امراض سرد دماغي مانند فلج، رعشه، صرع، بي حسي اعضا و استسقا تجويز ميشود. با فلفل و سداب جهت درمان كزاز و با سكبينه جهت فلج و بي حسي نافع است. (سكبينه يك نوع صمغ ايراني است كه در قريه «ماه» از توابع اصفهان به دست ميآيد).سرمه من با عسل جهت تقويت بينايي و جلوگيري از آبريزش چشم و لكههاي سفيد سودمند ميباشد. چكاندن جوشانده من در گوش جهت درد گوش و سنگيني آن توصيه شده است، و مخصوصا براي رفع صدا كردن گوش تجويز ميشود. جوشانده من بازاج جهت پليپ بيني نافع است.گذاشتن كمي از من در حفره دندان كرم خورده مسكن درد آن بوده و از پيشرفت آن جلوگيري ميكند و براي اين كار «صمغ خوشبو» مؤثرتر از «صمغ بد بو» است. مضمضه جوشانده من با انجير و زوفا جهت تسكين درد دندان كرم خورده زياد توصيه شده است. غرغره من با عسل جهت ورم گلو و با سركه جهت اخراج زالو كه در گلو چسبيده باشد و با زرده تخم مرغ جهت بازشدن آواز و نرمي گلو مفيد ميباشد. نوشيدن محلول من در آب جهت باز شدن آواز و نرمي گلو مفيد ميباشد. اگر شير پستان زني كم شده يا خشك شده باشد، مقداري از مرا در سكنجبين حل كرده و به او بدهيد تا بنوشد. خوردن من با داروهاي قابض جهت اسهال رطوبي و با ادويه مناسب جهت دل پيچه و قولنج و از بين بردن نفخ شكم و اخراج انواع كرم معده و باز شدن خون بواسير و سردي معده، جگر و اسپرز و استسقا، سستي بدن مفيد است. اگر چند روزي پي در پي نيم گرم مرا در جوف خمير گذاشته و مبتلايان به استسقا آن را بلع نمايند، جهت تحليل استسقا مخصوصا استسقاي طيلي مفيد است. ضماد من با بارهنگ جهت از بين بردن دمل نافع است و خوردن آن جهت باز شدن قاعده زنان و محلول آن جهت اخراج جنين مرده سودمند ميباشد. گذاشتن من روي دملها بعد از شكافتن آنها جهت بيرون آوردن چرك و خون و التيام زخم آنها مفيد است.ضماد من با انجير خشك و سركه جهت جوشهاي عصبي و باموم و روغن جهت زگيل و داءالثعلب و با آب خاكستر و آب دريا جهت شكاف بيخ ران مؤثر است. اگر مرا در آب حل كرده، به بدن بماليد حشرات به شما نزديك نخواهد شد. در قديم براي رفع زيان پيكان زهر دار از ضماد من استفاده ميكردند و همچنين مرا در روغن زيتون حل كرده، روي نيش عقرب ميگذاشتند، خوردن من با غذا باعث بازشدن و نيكويي رنگ رخسار است، چنانچه مرا در پارچه گذاشته، در عمق آب بگذاريد از كرم گذاشتن آب جلوگيري ميكنم. گذاشتن من در مزارع باعث از بين رفتن آفات نباتي است. من بهترين وسيله براي كشتن كرم خاردار پنبه ميباشم و براي اين كار كافي است كه كمي از مرا در موقع آبياري به آن اضافه نمايند. چنانچه مقداري از مرا در ريشه درختي كه كندن آن مقدور نباشد، بگذاريد، باعث پوسيده شدن آن ميشوم و چنانچه يك دفعه كافي نباشد، ميتوان آن را تكرار كرد. مطبوخ ريشه انجدان كه عربي آن «محروث» است ميتواند در همه حال جانشين و بدل من باشد، عدهاي ريشه اشترغار را ريشه انجدان ميدانند و اين اشتباه است، با هم شبيه بوده و چندين خواص مشترك داريم ولي اشتر غار معرب اشتر خار كه خار شتر است ميبا
ما 9 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم
تمامی حقوق قانونی این وب سایت متعلق به مردم دونا می باشد.(تقدیم به روح مقدس شهدای دونا)
طراحی سایت توسط تیم طراحی سرعت.
0