کشت دیم سرخارگل

دوره مقدماتی php
کشت دیم سرخارگل
کشت دیم سرخارگل

داراب- برداشت برخی از گیاهان دارویی چون «سرخارگل» در شهرستان داراب فارس آغاز شد.

معاون باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان داراب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: داراب به لحاظ برخورداری از پتانسیل های کاملا مناسب، یکی از مناطق مستعد در زمینه کشت و توسعه گیاهان دارویی بوده که با آغاز نیمه فصل پاییز برداشت برخی از گیاهان دارویی چون «سرخارگل» در این شهرستان آغاز شده است.

علی صوابگر افزود: با توجه به خشکسالی های اخیر، کاهش منابع آبی و تغییر الگوی کشت در شهرستان، توسعه کشت گیاهان دارویی رو به افزایش است به همین دلیل بیش از پنج هکتار از ارضی آبی شهرستان زیر کشت گیاه سرخارگل رفته است.

وی در خصوص شرایط کشت این گیاه گفت: این گیاه به نور فراوان نیاز داشته و در انواع خاکهای سبک و متوسط، رشد کرده و خشکی را به خوبی تحمل می کند.

این کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان داراب تکثیر این بذر را بوسیله بذر و نشاء بعد از رفع یخبندان در اسفندماه اعلام کرده و افزود: در هر هکتار متوسط ۶۰ تا ۷۰ هزار نشاء کشت می شود و متوسط برداشت از هر هکتار ۴ الی ۵ تن محصول خشک است که هر کیلو بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار ریال به فروش می رسد.

کشت دیم سرخارگل

دوره مقدماتی php

صوابگر کاربرد این گیاه دارویی را مقابله با عفونت ها و تقویت سیستم ایمنی بدن عنوان کرد و گفت: این گیاه غیر از موارد ذکر شده برای درمان مارگزیدگی، بیماریهای لثه و دهان، سرماخوردگی، برونشیت و ضد سرطان نیز توصیه می شود .

وی از مهمترین مشکلات گیاهان دارویی در شهرستان داراب را بی ثباتی خرید و فروش و همچنین عدم تحقیقات لازم در خصوص کشت انواع گیاهان دارویی در این منطقه اعلام کرد.

در شهرستان داراب بیش از ۶۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی قرار دارد، که سالیانه بیش از ۱۵ میلیارد ریال عاید کشاورزان دارابی می شود.

All Content by Mehr News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

نام انگلیسی:

Purple coneflower

نام علمی:

Echanacea purpurea

خانواده:

کشت دیم سرخارگل

Asteraceae

 

مقدمه

گونه‌های مختلف سرخارگل گیاهانی هستند که در گذشته نزد بومیان آمریکایی  از اهمیت فراوانی برخوردار بوده‌اند.آن‌ها از این گیاهان برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند مار گزیدگی، بیماری‌های دهان ودندان، معالجه انواع مسمومیت‌ها، بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش،مخملک، سفلیس و مالاریا استفاده می‌کردند.

نام جنس اکیناسه از کلمه یونانی اکینو به معنی خارپشت گرفته شده که نشان دهنده خاردار بودن گل‌های این گیاه می‌باشد. این نام برای اولین بار، اواخر سال1700 توسط کنرادمانخ گیاه شناس معروف آلمانی به این گیاه اطلاق شد.

نسخ پزشکی بجا مانده از مردم بومی امریکا بین سال‌های 1850 تا 1900 نشان می‌دهد که سرخار گل از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی نزد آن‌ها بوده است. به طوری که مردم قبیله چینی از سرخارگل برای معالجه زخم‌های دهان و لثه، مردم قبیله چوکتانز برای مداوای سرفه و سوءهاضمه، اهالی قبیله کراو برای درمان سرماخوردگی ،دندان درد و قولنج، مردم قبیله داوار برای معالجه سوزاک، بوکیان قبیله اوماها برای معالجه بیماری‌های عفونی و بالاخره مردم قبیله هیداستا به   بیماری‌های عفونی و بالاخره مردم قبیله هیداستا به بیماری‌های عفونی و بالاخره مردم قبیله هیداستا به عنوان ماده‌ای تقویت کننده استفاده می‌کردند.

در 50 سال اخیر تحقیقات زیادی روی خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی بدن توسط گونه‌های مختلف سرخارگل، متمرکز شده است. بیشترین مطالعه و تحقیقات در این زمینه بر روی گونه پورپورآ انجام شده است. در حال حاضر در اکثر منابع معتبر از پیکر رویشی گونه‌های پورپورآ، آنگوستی فولیا و پالیدا و همچنین از ریشه‌های هر یک از گونه‌های مذکور به عنوان دارو یاد شده و خواص درمانی آنها به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است. مصرف گونه پالیدا در صنایع داروسازی از دو گونه دیگر کمتر است.

مواد موثره موجود در ریشه و پیکر رویشی گ.نه‌های مختلف سرخارگل خاصیت ضد قارچ، ضد باکتری و ضد ویروسی داشته و از آن‌ها داروهای پیشگیری کننده و همچنین معالجه کننده سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی تهیه می‌شود. مواد موثره گونه‌های مختلف سرخارگل همچنین با افزایش تولید ایمونوگلوبولین ج در خون سبب تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شوند. از مواد موثره گیاه سرخار گل (گونه پورپورآ)توسط مولف، دارویی با نام تجاری ایمونوفین برای استفاده در صنعت پرورش طیور تهیه و به بازار دارویی  کشور عرضه شده است. مصرف این دارو(به مقدار یک لیتر در1000لیترآب) سبب تقویت سیستم ایمنی بدن طیور شده و از ابتلای آنها به بیماری‌های عفونی، قارچی و ویروسی به شدت جلوگیری می‌کند.

گونه‌های مختلف سرخارگل در بعضی کشورهای اروپایی و آمریکایی به عنوان گیاهان زینتی در پارک‌ها و باغ‌ها کشت می‌شوند.

سرخارگل در فلور گیاهی کشور ما وجود نداشته و بذر آن (گونه پورپورآ) برای اولین بار در سال1372 توسط مولف به ایران وارد شده و نام سرخارگل برای آن انتخاب گردیده است.هم اکنون این گیاه در سطوح وسیعی در برخی نقاط کشور کشت می‌شود.

مشخصات گیاه

گونه‌های مختلف سر خار گل، گیاهانی علفی و چند ساله هستند. این گیاهان متعلق به تیره کاسنی (گل ستاره‌ای‌ها) بوده و منشاء آن‌ها شمال آمریکا گزارش شده است. این گیاهان در شمال رودخانه میسوری آمریکا به صورت خودرو می‌رویند.

گونه آنگوستی فولیا و پالیدا از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به یکدیگر دارند.

در حالیکه شباهت گونه پورپورآبا دو گونه مذکور کمتر است.

برخی از مشخصات گیاه شناسی گونه‌های مختلف سر خارگل

اندام گیاه

گونه پورپورآ

گونه آنگوستی فولیا

گونه پالیدا

ارتفاع بوته

80تا 150سانتی متر

40تا60سانتی متر

60تا 90 سانتی متر

ریشه

ریشه مستقیم است و به طور عمیق در خاک فرو می‌رود، ریشه دارای انشعاب‌های فراوانی است. رنگ ریشه بین سرخ تا سفید مات متغیر است. ریشه دارای ریزوم کوتاهی است که در قسمت فوقانی آن جوانه‌های رویشی قرر گرفته‌اند.ریشه کم وبیش معطر است.

کشت دیم سرخارگل

ریشه مستقیم و به طور عمیق در خاک فرو می‌رود. انشعاب‌های ریشه از گونه پورپورآکمتر است.ریشه معطر می‌باشد.

مشابه ریشه گونه آنگوستی فولیا می‌باشد ولی از آن کمی ضخیم‌تر است.

ساقه

استوانه‌ای، مستقیم و محکم است.ساقه دارای انشعاب‌های فراوانی است. رنگ ساقه سبز و یا گاهی به علت وجود آنتوسیانین ها به رنگ آبی یا قرمز مشاهده می‌شود. ساقه پوشیده از کرک‌های زبر است. قسمت تحتانی ساقه ضخیم، تو خالی و فاقد کرک است. اواخر دوره رویش(پاییز) انتهای ساقه پهن و کم وبیش توخالی می‌شود.

ساقه مستقیم، ساده و بدون انشعاب است. هنگام گلدهی ساقه ضخیم و توخالی می‌شود.

ساقه مستقیم و معمولا” ساده است. دارای انشعاب‌های کمی (در حدود دو تا سه انشعاب) است. به لحاظ داشتن آنتوسیانین ها ساقه معمولا” رنگی است. ساقه پوشیده از کرک است و در مرحله گلدهی زخیم،چوبی و توخالی می‌شود.

برگ

برگ پهن، کم وبیش نیزه‌ای یا بیضوی شکل و به ندرت دندانه دار است. هر دو سطح برگ پوشیده از کرک‌های زبر و خشن است. رنگ برگ سبز تیره و سطح آن ناصاف است. برگ‌های پایینی نسبت به برگ‌های بالایی دمبرگ بلندتری دارند. طول برگ‌های پایینی 25 تا35 و عرض آن‌ها 7 تا 12 سانتی متر است. برگ‌های بالایی از نظر اندازه از برگ‌های پایینی کوچک‌ترند و ناحیه میانی برگ کمی خمیده است.

برگ طویل،نیزه‌ای یا طویل و بیضوی است. هر دو سطح برگ کرکدار است. رنگ برگ سبز تیره است. برگ‌های پایینی نسبت به برگ‌های بالاییدمبرگ بلندتری دارند. طول برگ‌های پایینی15 تا30 و عرض آن‌ها 1تا5/1 سانتی متر است. برگ‌های بالایی کوچک‌ترند و طول آنها5/0 تا 5/1 سانتی متر است. ناحیه میانی برگ کمی خمیده است.

برگ طویل، نیزه‌ای و یا طویل و بیضوی است. هر دو سطح برگ سبز تیره است. طول برگ‌های پایینی 15 تا30 و عرض آن‌ها 1 تا5/3 سانتی متر می‌باشد. برگ‌های بالایی کوچک‌ترند و طول آن‌ها 4 تا 14 و عرض آن‌ها 1 تا 5/1 سانتی متر می‌باشد. ناحیه میانی برگ کمی خمیده است.

  • عکس گل برای پروفایل خاص
  • گل

    گل فنجانی شکل بوده و در انتهای ساقه‌های اصلی و فرعی ظاهر می‌شوند. گلچه های زبانه‌ای بلند و به طول 4 تا6 و عرض آن‌ها 5/0 تا6/0 سانتی متر است. انتهای گلچه های زبانه‌ای بنفش تیره یا ارغوانی است. گل‌ها از خرداد تا شهریور ظاهر می‌شوند.

    گل فنجانی شکل بوده و در انتهای ساقه اصلی ظاهر می‌شوند. گلچه های زبانه‌ای کشیده به طول 2 تا 5/3 و عرض 3/0 تا 8/0 سانتی متر است. انتهای گلچه های زبانه‌ای کمی خمیده و به طرف پایین است. رنگ گلچه های زبانه‌ای بنفش است. گل‌ها از خرداد تا شهریور ظاهر می‌شوند.

    گل فنجانی شکل بوده و در انتهای ساقه‌های اصلی و فرعی ظاهر می‌شوند. گلچه های زبانه‌ای بلند و به طول 4 تا9 و به عرض 5/0 تا 8/0 سانتی متر است. انتهای گلچه های زبانه‌ای به شدت به طرف پایین خمیده است. رنگ گلچه های زبانه‌ای بنفش است. گل‌ها از خرداد تا شهریور ظاهر می‌شوند.

    میوه

    میوه فندقه و چهار وجهی است. ضخامت قسمت فوقانی 2 تا 5/2 میلی متر است . قسمت انتهای میوه خاکستری با خطوط قهوه‌ای است. وزن هزار دانه 8/3 تا 5/4 گرم است.

    میوه فندقه و چهار وجهی است.ضخامت قسمت میانی 3 تا 4 میلی متر و قسمت فوقانی آن2 تا 5/2 میلی متر است. در قسمت انتهای میوه دارای پاپوسهای بلند به طول 1 میلی متر و به رنگ قهوه‌ای است. رنگ میوه خاکستری مایل به قهوه‌ای تیره است.

    تمام اختصاصات میوه شبیه گونه آنگوستی فولیا می‌باشد و فقط از حیث ابعاد میوه گونه پالیدا پهن‌تر است.

    پیکر رویشی و ریشه این گیاهان حاوی مواد موثره ارزشمندی هستند. این مواد از نظر شیمیایی به گروه‌های مختلفی تعلق دارند. مهم‌ترین این ترکیب‌ها اسید کافئیک و مشتقات آن ،ترکیب‌های آلکیل آمیدی،پلی ساکارید ها و اسانس‌ها می‌باشند. مشتقات اسید کافئیک مانند اسید شیکوریک و اکیناکوزید در ریشه و پیکر رویشی گونه‌های مختلف سرخار گل وجود دارند. وجود اسید شیکوریک به مقدار زیادی در ریشه و پیکر رویشی گونه پورپورآ گزارش شده است. در ارقام اصلاح شده گونه پورپورآ، مقدار اسید شیکوریک به 5/4 درصد نیز می‌رسد. مقدار اکیناکوزید که از مشتقات دیگر اسید کافئیک می‌باشد، در ریشه دو گونه آنگوستی فولیا و پالیدا بیش از گونه پورپورآ گزارش شده است.

    پیکر رویشی و ریشه هر سه گونه سرخار گل حاوی ترکیب‌های آلکیل آمیدی است. تحقیقات نشان می‌دهد که مقدار و تنوع این ترکیب‌های در گونه پورپورآ بیش از د. گونه دیگر است. تا کنون11 ترکیب مختلف آلکیل آمیدی در پیکر رویشی و ریشه گونه پورپورآ شناسایی شده که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از ایزوبوتیل آمید، متیل بوتیل آمید، و 2-متیل بوتیل آمید. پلی ساکاریدها نیز از ترکیب‌های دیگری هستند که در اندام‌های هوایی گونه‌های مختلف سرخارگل وجود دارند. از بین پلی ساکاریدها مقدار اکیناسئین و اکینولون در دو گونه آنگوستی فولیا و پالیدا بیش از گونه پورپورآ است.

    کشت دیم سرخارگل

    در ریشه هر سه گونه مذکور اسانس وجود دارد. مقدار اسانس در ریشه گونه پورپورآ2/0 درصد و در پیکر رویشی (در مرحله گلدهی)1/0 تا6/0 درصد است. مقدار اسانس در ریشه و پیکر رویشی گونه آنگوستی فولیا 1/0 درصد گزارش شده است.

    مقدار اسانس در ریشه گونه پالیدا بیشتر از گونه‌های دیگر بوده و بین 2/0 تا2 درصد گزارش شده است. مهم‌ترین ترکیب‌های اسانس گونه‌های مختلف سرخارگل (اعم از اسانس ریشه یا پیکر رویشی)را هومولن،کاریوفیلن و اکسید کاریوفیلن تشکیل می‌دهد.

    ریشه و پیکر رویشی گونه‌های مختلف سرخارگل همچنین حاوی فلاونوئید،پلی استیلن و آلکالوئید می‌باشد. در پیکر رویشی این گیاهان وجود مقادیری از آلکالوئید پبرولیزیدین (مانند توسیلاگین و ایزوتوسیلاگین ) گزارش شده است.

    نیازهای اکولوژیکی

    بذور گونه‌های مختلف سرخارگل در دمای 18 تا26 درجه سانتی گراد سبز می‌شوند. رطوبت کافی نقش مهمی در سبز شدن بذرهای سرخارگل دارد. هرسه گونه سرخارگل در طول رویش به نور و هوای نسبتا گرم نیاز دارند. البته گونه‌هایی که به اروپا منتقل شده و کشت می‌شوند، به سرما مقاوم شده‌اند. به عنوان مثال ریشه گونه پورپورآ در زمستان دمای زیر صفر (تا30-درجه سانتی گراد)را به خوبی تحمل می‌کند. با این حال کشت گونه‌های مختلف سرخارگل در مناطق سرد و مرطوب مناسب نبوده و علاوه بر تاثیر منفی در رشد و نمو گیاه سبب کاهش کمیت و کیفیت مواد موثره آنها می‌شود.

    نیاز آبی گونه‌های آنگوستی فولیا و پالیدا متوسط است ولی نیاز آبی پورپورآبیش از دوگونه مذکور می‌باشد. چنانچه مقدار و پراکنش بارندگی سالانه مناسب باشد (300تا800 میلی متر) می‌توان این گیاهان را به صورت دیم کشت نمود. آبیاری مناسب گیاهان (به خصوص گونه پورپورآ) در مناطقی که میزان بارندگی مناسب نباشد،ضرورت دارد. آبیاری منظم و به موقع نقش مهمی در افزایش عملکرد محصول و همچنین افزایش مقدار مواد موثرا آن‌ها دارد.

    هر سه گونه سرخارگل به شرایط خاک یکسان نیاز دارند. خاک‌هایی با بافت متوسط، ضخامت زیاد،حاوی ترکیب‌های هوموسیو همچنین ازت کافی برای کشت گونه‌های مختلف سرخارگل توصیه می‌شود. ترکیب‌های آهکی نیز نقش مهمی در افزایش عملکرد ریشه و پیکر رویشی این گیاهان دارد.

    گزارش‌های متعددی در رابطه با«پی اچ » مناسب خاک برای کشت گونه‌های مختلف سرخارگل وجود دارد.

    در نیوزلند«پی اچ» برای گونه پورپورآو پالیدا5/5 تا 5/6 ولی برای گونه آنگوستی فولیا 5/7 گزارش شده است.

    تناوب کشت

    گونه‌های مختلف سرخارگل دو تا سه و حتی چهار سال در یک زمین باقی مانده و قابل برداشت هستند. از این رو باید با گیاهانی به تناوب کشت شوند که نه تنها زمین را از مواد و عناصر غذایی تهی نکرده بلکه از دوره رویشی کوتاهی نیز برخوردار باشند تا پس از برداشت فرصت کافی برای آماده سازی زمین وجود داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد، غلات گیاهان مناسبی برای تناوب کاشت با گونه‌های مختلف سرخارگل هستند. چرا که پس از برداشت آن‌ها زمین از کیفیت مناسبی برای کاشت سرخارگل برخوردار می‌باشند.

    مواد و عناصر غذایی مورد نیاز

    گونه‌های مختلف سرخارگل (به خصوص گونه پورپورآ)از گیاهانی هستند که در طول رویش به مواد و عناصر غذایی کافی نیاز دارند. کشت این گیاهان در خاک‌های فقیر و نامناسب علاوه بر کاهش عملکرد ریشه و پیکر رویشی موجب کاهش کمیت و کیفیت مواد موثره آن‌ها نیز می‌گردد. تحققات انجام شده روی گونه پالیدا نشان می‌دهد، اگرچه افزایش ازت در خاک سبب افزایش عملکرد ریشه در این گونه می‌شود ولی به طور بارزی موجب کاهش مقدار اکینوزید آن می‌گردد.

    هنگام آماده ساختن زمین، افزودن مواد و عتاصر غذایی مورد نیاز گیاه به خاک ضرورت دارد. اضافه کردن مقدار 30 تن در هکتار کودهای حیوانی قبل از کشت و افزودن این کودها به گیاهانی که با سرخارگل به تناوب کشت می‌شوند، در بهبود رشد و افزایش عملکرد محصول موثر است. از سال دوم رویش نیز، اضافه کردن مواد و عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان بر اساس وضعیت خاک، به خصوص ازت به صورت سرک علاوه بر بهبود رشد ونمو، عملکرد پیکر رویشی و ریشه، موجب بهبود کمیت و کیفیت مواد موثره گونه‌های سرخارگل می‌گردد. محققین معتقدند ازت، فسفر و پتاس باید به ترتیب به نسبت‌های 1:1:2 در اختیار گونه‌های مختلف سرخارگل قرار داده شوند.

    آماده سازی خاک

    فصل پاییز، پس از برداشت گیاهانی که با گونه‌های مختلف گیاه سرخارگل به تناوب کشت شده‌اند، می‌بایست کودهای حیوانی و شیمیایی مورد نیاز به خاک اضافه شده و سپس شخم مناسبی (به عمق 35 سانتی متر) زده شود. اوائل بهار و قبل از کاشت نیز کلوخ‌ها شکسته و پس از تسطیح باید بستر خاک را برای کشت آماده نمود.

    تاریخ و فواصل کاشت

    زمان مناسب برای کاشت مستقیم بذر در زمین اصلی اواخر پاییز است. بذرها در ردیف‌هایی به فاصله 40تا50 سانتی متر کشت می‌شوند. عمق کاشت بذر گونه‌های سرخارگل باید یک تا دو سانتی متر باشد.

    اواخر پاییز(آذر) زمان مناسبی برای کاشت بذر در خزانه هوای آزاد و اوائل اسفند ماه نیز زمان مناسب برای کشت بذر در خزانه زیر پلاستیک است.

    در محیط خزانه (اعم از خزانه هوای آزاد یا زیر پلاستیک) بذرها در ردیف‌هایی به فاصله 20 تا 35 سانتی متری کشت می‌شوند. عمق کشت بذر باید5/1 تا 2 سانتی متر باشد.

    فاصله ردیف‌های کشت نشاء (حاصل از خزانه) در زمین اصلی 40 تا 50 سانتی متر و فاصله دو بوته روی ردیف نیز 25 تا 30 سانتی متر مناسب می‌باشد.

    زمان مناسب برای تکثیر رویشی سرخارگل فصل پاییز(اوائل مهر) یا اوائل بهار (اواسط اردیبهشت) می‌باشد. در تکثیر رویشی فاصله مناسب برای انتقال بوته‌ها به زمین اصلی 40 تا 60 سانتی متر و فاصله دو بوته در طول ردیف 25 تا 30 سانتی متر می‌باشد.

    روش کاشت

    سرخارگل را می‌توان به وسیله بذر و یا از طریق رویشی تکثیر کرد.

    بذرهای تازه برداشت شده سرخارگل از دوره خواب فیزیولوژِک برخوردارند، از این رو چند هفته پس از برداشت، بذرها برای کشت مناسب خواهند شد. اگرچه بذر گونه پورپورآ در مقایسه با دو گونه دیگر از قوه رویشی مناسب‌تری برخوردار است ولی تیمار چینه سرمایی به مدت یک تا چهار هفته در دمای صفر تا پنج درجه سانتی گراد سبب افزایش قوه رویشی بذر این گیاه می‌شود. بذرهای گونه آنگوستی فولیا در مقایسه با سایر گونه‌ها به دوره طولانی‌تر سرمادهی (3 تا 12هفته) نیازمند است.

    کشت توسط بذر به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌گیرد.

    کشت مستقیم :در این روش بذرها را در زمان مناسب و به صورت ردیفی در زمین اصلی کشت می‌کنند. از آنجا که رشد اولیه این گیاهان بسیار کند است و بذرها برای سبز شدن به مقدار زیادی رطوبت نیاز دارند، لذا از این روش به ندرت استفاده می‌شود.

    کشت غیرمستقیم: در این روش بذور را در خزانه هوای آزاد و یا خزانه زیر پلاستیک (که بستر آن‌ها برای کشت کاملا” آماده شده است) کشت می‌کنند.در خزانه برای هر متر مربع به پنج گرم بذر با کیفیت مناسب نیاز است. بذرها با آبیاری منظم و وجین علف‌های هرز سطح خزانه پس از 10تا14 روز سبز می‌شوند. هنگامی که نشاءها چهار تا شش برگی شدند، می‌توان آن‌ها را به زمین اصلی منتقل کرد. انتقال نشاءها درمساحت های کوچک با دست و در سطوح وسیع کشت توسط ماشین نشاءکار انجام می‌گیرد. آبیاری نشاءها پس از انتقال به زمین اصلی ضروری است.

     

    تکثیر رویشی: تکثیر رویشی از طریق تقسیم بوته انجام می‌گیرد. در این روش بوته‌های دو یا سه ساله سالم و عاری از هر گونه آلودگی را انتخاب کرده و از خاک خارج می‌کنند. هربوته را برحسب اندازه آن به پنج تا ده قسمت تقسیم و سپس آن‌ها را در زمین اصلی کشت می‌کنند. هر قطعه ریشه باید حداقل دارای یک جوانه رویشی باشد.از آنجا که این روش وقت گیر بوده و هزینه زیادی نیز در بر دارد، لذا در مواقع ضروری و در سطح کوچک کشت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    در بعضی از کشورها برای تکثیر گونه پورپورآ از روش ریزازدیادی استفاده می‌شود.

     

    مراقبت و نگهداری

    آبیاری منظم و وجین علف‌های هرز نقش مهمی در رشد و نمو گونه‌های مختلف سرخارگل دارد. علف‌های هرز را می‌توان به صورت مکانیکی با دست (در سطوح کوچک کشت و یا در سطح خزانه) و یا توسط کولتیواتور (در سطوح وسیع کشت) وجین کرد.

    با استفاده از علف کش‌های شیمیایی مانند ترباسیل، پندیمتالین و اوریزالین می‌توان به صورت پیش رویشی علف‌های هرز سرخارگل را کنترل کرد.

    اگرچه آفت یا بیماری خاصی روی گونه‌های سرخارگل گزارش نشده است، ولی بعضی آفات و بیماری‌ها می‌توانند صدماتی را در طول رویش گیاهان به محصول وارد کنند.

    شته‌ها (متعلق به زی خانواده آفیدینه، جنس آفیس) مانند شته سبز هلو می‌تواند خساراتی را به گونه‌های مختلف سرخارگل وارد کند. این شته توسط خرطوم خود از شیره گیاه تغذیه کرده و گیاه میزبان به شدت ضعیف می‌شود و عوارض مختلفی مانند زردی، پیچیدگی برگ‌ها و ریزش گل و میوه را به وجود می‌آورد. این آفت این آفت روی برگ‌ها و سایر اندام‌های گیاه میزبان از خود مایع چسبناک و شیرینی به نام عسلک ترشح می‌کند. عسلک در واقع مدفوع شته است که بیش از 60 درصد آن را مواد قندی تشکیل می‌دهد. عسلک ها محیط مناسبی را برای تکثیر قارچ‌های ساپروفیت به وجود می‌آورند. با حذف علف‌های هرز میزبان شته و با استفاده از کفشدوزک‌های هفت نقطه‌ای و زنبورهای پارازیتوئید می‌توان این آفت را کنترل کرد. با استفاده از سموم مناسب مانند پریمور، و سایر سموم فسفره مانند اکامت و متاسیستوکس (5/1در هزار) می‌توان جمعیت شته‌ها را نیز کنترل کرد.

    سفیدک سطحی یا پودری از بیماری‌هایی است که در آن قارچ عامل سفیدک به صورت لکه‌های سفید رنگی در سطح ساقه و برگ ظاهر شده و اواخر فصل به صورت لکه‌های قهوه‌ای دیده می‌شود. این بیماری موجب پوک شدن دانه‌های گیاهان آلوده می‌گردد. با استفاده از عملیات به زراعی و همچنین استفاده از برخی سموم شیمیایی مناسب می‌توان این بیماری را کنترل کرد.

    گونه‌های مختلف جنس فوزاریم نیز باعث ایجاد پوسیدگی گونه‌های مختلف سرخارگل می‌شوند. این قارچ‌ها موجب پوسیده شدن طوقه بوته‌ها گردیده و میسیلیوم آن‌ها د محل فساد کاملا” نمایان است. برخی گونه‌های فوزاریوم، باترشح مواد شیمیایی خاصی، سبب بروز هیپرتروفی در بوته می‌گردند. بوته‌های جوان بر اثر حمله این قارچ‌ها از بین می‌روند.

    برگ‌های بالایی بوته‌های سرخارگل در صورت ابتلا به این بیماری خشک شده و پس از مدتی می‌افتند. برگ‌های پایینی نیز به مرور پوسیده و زرد رنگ شده و در نهایت خشک می‌شوند.

    رعایت نکات زیر در کنترل این بیماری‌ها بسیار موثر است.

    الف) استفاده از بذرهای سالم و عاری از هرگونه آلودگی

    ب) تیمار بذرها با قارچ کش‌های مرکوریک مانند آگروسان یا هگزاسان به مقدار دو گرم برای هر کیلوگرم بذر

    ج) عدم کشت سرخارگل در زمین‌های آلوده به عوامل بیماریزای قارچی حداقل به مدت دو تا سه سال

    د) انجام شخم عمیق در تابستان (امکان ابتلای گیاه را به بیماری کاهش می‌دهد).

    برداشت محصول

    روش و زمان برداشت اندام‌های مختلف گونه‌های سرخارگل بستگی به زمان کاشت، سن گیاه، روش و هدف کاشت دارد.

    مناسب زمان برای برداشت پیکر رویشی سرخارگل مرحله گلدهی کامل است. چرا که در این مرحله محصول از مناسب‌ترین کمیت و کیفیت مواد موثره برخوردار می‌باشد.

    احتمال گلدهی گیاهانی که در فصل بهار کشت شده باشند، با توجه به شرایط اقلیمی محل کشت، کم است. ولی در صورت گلدهی، امکان برداشت پیکر رویشی وجود دارد. بدیهی است چنانچه گیاهان زودتر کشت شده باشند، احتمال گلدهی آن‌ها در سال اول زیادتر بوده و محصول قابل برداشت خواهد بود. به طور کلی، از آنجا که میزان محصول پیکر رویشی در سال اول رویش اقتصادی نیست، توصیه می‌شود برداشت محصول از سال دوم رویش به بعدصورت گیرد. پیکر رویشی گیاهان در یک مرحله و در سطوح کوچک با دست (توسط داس) و در سطوح وسیع کشت با ماشین‌های مخصوص برداشت می‌شوند.

    ریشه گونه ههی سرخارگل را نیز می‌توان در سال دوم و ترجیحا” در سال سوم برداشت کرد. از آنجا که رشد و نمو گونه پورپورآ در مقایسه با سایر گونه‌ها سریع‌تر است، لذا در شرایط اقلیمی مناسب می‌توان ریشه گیاهان را در سال دوم برداشت نمود.

    زمان مناسب برای برداشت ریشه گونه‌های مختلف سرخارگل فصل پاییز و اواخر دوره رویشی گیاهان (مهر و آبان) می‌باشد. پس از برداشت پیکر رویشی و ریشه گیاهان بلافاصله باید آن‌ها را خشک کرد. از آنجا که ریشه‌ها به گل ولای آلوده می‌باشند، لذا می‌بایست پس از اینکه به قطعات مناسبی (سه تا شش قطعه) تقسیم شدند، توسط آب جاری شسته شده و بلافاصله خشک شوند. خیساندن ریشه‌ها و یا قرار دادن آن‌ها برای مدتی در آب موجب خارج شدن مواد موثره ریشه و حل شدن آن‌ها در آب شده و از کیفیت دارویی ریشه‌ها به شدت کاسته می‌شود.

    پیکر رویشی و ریشه گونه‌های سرخارگل را می‌توان در سایه و یا با استفاده از خشک کن‌های الکتریکی خشک کرد. خشک کردن اندام‌های مورد نظر گیاهان در نور مستقیم آفتاب مناسب نمی‌باشد، زیرا نور سبب تجزیه مواد موثره آنها می‌شود.

    خشک کردن محصول در دمای مناسب نقش مهمی در حفظ کیفیت مواد موثره آن‌ها دارد. تحقیقات انجام شده روی ریشه گونه پورپورآ نشان  می‌دهد چنانچه برای خشک کردن از دمای بیش از 40 درجه سانتی گراد استفاده شود، از مقدار اسید شیکوریک و همچنین ترکیب‌های آلکیل آمیدی آن به شدت کاسته می‌شود.

    به هر حال دمای مناسب برای خشک کردن پیکر رویشی و ریشه گونه‌های سرخارگل 40 تا 45 درجه سانتی گراد گزارش شده است.

    ریشه‌های خشک شده سرخارگل به شدت جاذب رطوبت می‌باشند. از این رو آن‌ها را پس از بسته بندی باید در مکان کاملا” خشک نگهداری نمود.

    میزان عملکرد رویشی خشک گونه پورپورآ از سال دوم رویش سه تا پنج تن و میزان عملکرد ریشه خشک 5/1 تا 5/2 تن در هکتار می‌باشد.

    عملکرد محصول در دو گونه آنگوستی فولیا و پالیدا، معمولا” 40تا60 درصد کمتر از کونه پورپورآ می‌باشد.

    توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی توسط شرکت زرین گیاه، توانایی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی را داریم.

    تولید طبق نیاز و سلیقه شما. بصورت ریشه لخت، کیسه ای، گلدانی و …

    تماس با بخش فروش شرکت زرین گیاه 09147297295 ( تهیه نشاء و قلمه )

     

    برای آگاهی از جزئیات یا خرید هر محصول بر روی آن کلیک کنید.

    مجموعه پاورپوینت آماده رشته کشاورزی

    آشنایی با پرورش گل گلخانه ای

    کاملترین مجموعه کاشت زعفران

    جامع ترین و کاملترین آموزش آبیاری تحت فشار و قطره ای

    آموزش پرورش خیار گلخانه ای

    آموزش کاشت گوجه

    آموزش کاشت خربزه

    پرورش و نگهداری گل و گیاهان زینتی

    توليد و فروش انواع نشا گياهان دارویی توسط شرکت زرین گیاه، توانایی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی را داریم، طبق نیاز و سلیقه شما. بصورت ریشه لخت، کیسه ای، گلدانی و …

    پرفروش ترین نشاء گیاهان دارویی. برای خرید یا آشنایی با هر کدام بر روی آن کلیک کنید یا

    با شرکت زرین گیاه تماس بگیرید 09147297295 ( تهیه نشاء و قلمه )

    شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشا انواع گیاهان دارویی می باشد.

    شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر پايه دانش فني روز و تجربه چندين ساله در عرصه تولید نشا گياهان دارويي توانسته است تا با توليد کيفي انواع نشا گیاهان دارویی گامي بزرگ در نهادينه کردن فرهنگ جايگزيني روش هاي کشت سنتي با کشاورزي مدرن روز جهان بردارد. لذا از متقاضیان عزیز تقاضا می گردد نسبت به دادن سفارش با شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه تماس گرفته و جهت هماهنگی بیشتر اعلام آمادگی فرمایند. شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بعد از عقد قرارداد، در هر میزانی توانایی تولید نشاءهای گیاهان دارویی مانند نعناع فلفلی، مریم گلی دارویی، بادرنجبویه، آویشن باغی، سرخارگل، سنبل الطیب، خار مریم، زوفا، به لیمو و بسیاری از گیاهان دارویی دیگر را دارا می باشد.

    برای ورود به سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر روی همین متن کلیک کنید.

    لطفاً برای اطلاع از قیمت به روز نشاء گیاهان دارویی با شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه تماس بگیرید.

    لیست بعضی از نشاء های تولیدی شرکت زرین گیاه ( توانایی تولید نشاء انواع گیاهان دارویی را داریم )

    ردیف

    نوع نشاء تولیدی

    روش تکثیر

    نام انگلیسی

    نام علمی

    قیمت (تومان)

    1

    اسطوخودوس

    بذر

    Lavender

    Lavandula officinalis

    قیمتهای به روز و روزانه در خود سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه وجود دارد. لطفاً برای ورود به سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر روی همین متن کلیک کنید

    2

    گل راعی

    بذر

    St. John̕ s wort

    Hypericum perforatum

    3

    بادرنجبویه

    بذر

    Balm

    Melissa officinalis

    4

    زوفا

    بذر

    Hyssop

    Hyssopus officinalis L.

    5

    شیشا

    بذر

    Tansy

    Tanacetum vulgare L.

    6

    مریم گلی

    بذر

    sage

    Salvia officinalis

    7

    آویشن باغی

    بذر

    Thyme

    Thymus vulgaris

    8

    سرخارگل

    بذر

    Purple coneflowers

    Echinanaceae purpurea

    9

    آرتیشو

    بذر

    Artickoke

    Cynara scolymus

    10

    خار مریم

    بذر

    Holy thistle

    Silybum marianum

    11

    سنبل الطیب

    بذر

    valerian

    Valeriana officinalis

    12

    گاو زبان ایرانی

    بذر

    viper̕ s bugloss

    Echium amoenum

    13

    به لیمو

    قلمه

    Lippia

    Lippia citriodora

    14

    ریزوم نعناع فلفلی

    ریزوم

    Pepper mint

    Menthea piperita

     

    آماده دریافت سفارش شما جهت تولید نشاء انواع گیاهان دارویی هستیم.

    برای ورود به سایت اینترنتی اختصاصی شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه بر روی همین متن کلیک کنید.

    لطفاً برای اطلاع از قیمت به روز نشاء گیاهان دارویی با شرکت تعاونی زرین گیاه ارومیه تماس بگیرید.

    كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به سايت گل و گياه ميباشد

    © www.gologiah.ir 2009-2019


    به آموزشگاه زراعت یار خوش آمدید.

    سرخارگل با نام علمی (Echinacea purpurea ) گیاهی است علفی ، چندساله و از خانواده Asteracaeae و متعلق به تیره کاسنی می باشد.ساقه این گیاه مستقیم، به رنگ سبز و قرمز رنگ، پوشیده از کرکهای زبر می باشد . برگها پهن، نیزه ای وبیضوی شکل ودر هر دو طرف پوشیده از کرکهای زبرمی باشند . بطور کلی سرخارگل یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع داروسازی بیشتر کشورهای توسعه یافته بکار می رود.

    سرخارگل با نام علمی (Echinacea purpurea ) گیاهی است علفی ، چندساله و از خانواده Asteracaeae و متعلق به تیره کاسنی می باشد.ساقه این گیاه مستقیم، به رنگ سبز و یا قرمز، پوشیده از کرکهای زبر می باشد . برگها پهن، نیزه ای وبیضوی شکل ودر هر دو طرف پوشیده از کرکهای زبرمی باشند . بطور کلی سرخارگل یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع داروسازی بیشتر کشورهای توسعه یافته بکار می رود.

    کاشت و تکثیر  گیاه سرخارگل معمولاً به دو طریق انجام می‌شود: ۱- کاشت از طریق بذر و یا نشاء. بذرها از اواسط اسفند تا اوایل فروردین در گلخانه پخش می شوند. بوته‌های قوی تر در پاییز به زمین اصلی منتقل می‌شوند. و زمان مناسب جهت انتقال نشاء هاي سرخارگل به زمین اصلی اواسط مرداد تا اواسط  شهريورماه مي باشد.

    ۲- کاشت به روش تقسیم بوته (تکثیر رویشی).در این روش معمولاً از گیاهان 2 یا 3 ساله استفاده می‌شودو در اواسط پاییزبوته از خاک خارج و تقسیم شده و کاشته می‌شوند.

    کشت دیم سرخارگل

     بذور گونه‌های مختلف سرخارگل در دمای 18 تا26 درجه سانتی گراد بعد از 10- 14 روز سبز می‌شوند.

    گیاه سرخارگل تا سال چهارم کاشت نیز بازدهی اقتصادی داردبنابراین به مدت 3 یا 4 سال این گیاه را می توان برداشت کرد. 

    در گونه های مختلف سرخارگل، ارتفاع بوته ها بین 40 تا 150 متغییر می باشد.

    رنگ گل های سرخارگل، بنفش و در برخی موارد ارغوانی، صورتی، زرد، قرمز ارغوانی و نارنجی می باشد.

    خاک‌هایی با بافت متوسط،و حاوی هوموس و آهک برای رشد گیاه سرخارگل مفید می باشند. PH مناسب بین 5 الی 6 می باشد. 

     در فصل بهار در مرحله گلدهی،  پیکر رویشی گیاه سرخارگل از ارتفاع 15 تا 20 سانتیمتری سطح زمین برداشت می شوند.بلافاصله پس از برداشت با آبیاری و توزیع کود ازت سرک می توان 2 تا 3 چین در سال از گیاه سرخارگل برداشت کرد.

    سرخارگل برای درمان مار گزیدگی، بیماری‌های دهان ودندان، مسمومیت‌ها، بیماری‌های گوارشی درمان جوش،  آبسه و سرماخوردگی، بیماری ها عفونی ،گلودرد، سرفه،و … بکار می رود.

    نام

    آدرس پست الکترونیکی

    مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

    در میان بیش از دو هزار مطلب آموزشی منتشر شده در زراعت یار جستجو کنید …

    برای افزایش چشمگیر در برداشت و عملکرد، یک قانون مثلثی وجود دارد و آن این است که با انتخاب یک کود مناسب و مصرف آن کود در زمان مناسب و برای زراعتی مناسب می توانید براحتی به برداشت چشمگیری دست پیدا کنید.

    مشاورین ما در این راه در کنار شما هستند.

    مهمترین نکته در یک برداشت موفق و عالی بعد از خاک و آب، انتخاب یک بذر مناسب می باشد
    پس سعی کنید هزینه های سنگین کاشت داشت و برداشت را روی یک بذر مطمئن انجام دهید.

    مشاورین ما برای انتخاب یک بذر مناسب در کنار شما هستند.

    هنگام خرید سم به تاریخ انقضا و دامنه استفاده از سم‌ دقت کنید و مهمتر اینکه با توجه به زمان برداشت محصول، به دوره کارنس و یا همان ماندگاری سم در گیاه نیز توجه فرمایید.
    توصیه میکنیم با استفاده از بذر خوب و کنترل به موقع، از سمپاشی های اضافی و غیر ضرور جلوگیری کنید.

    برای داشتن یک مزرعه خوب، نیازمند ابزار و ادوات هستیم
    انتخاب یک ابزار خوب و با کیفیت در پیشرفت و راندمان کاری بسیار مهم و کلیدی است
    در صورت تردید در انتخاب، مشاورین گروه کشاورزی آنلاین با توجه به نیاز شما ابزاری با کیفیت را به شما معرفی خواهند کرد.

    در مرحله اول با تهیه بذرهای مرغوب و کودهای مخصوص گل و گیاه که صرفا برای این محصولات ساخته شده اند با تماس با ما و مشاوره گرفتن از کارشناسان این شرکت می توانید از
    تمامی مراحل تکثیر و نگهداری آن ها مطلع شوید.

    کشت دیم سرخارگل

    بهترین راه برای داشتن یک زندگی سالم و تولید محصولات ارگانیک روی آوردن به مصرف محصولات بیولوژیک می باشد که باعث آلودگی محیط زیست و محصول نمیگردد و همچنین عاری از هرگونه باقیمانده سم می باشد.

    با خرید این محصولات آینده فرزندانمان را تضمین کنیم

    باغبانی برای کودکان در سنین مختلف فواید زیادی دارد. محققان باغبانی را روش مناسبی برای فراگیری مسئولیت پذیری، فراگیری طبیعی صبر و شکیبایی ، تحریک خلاقیت در کودکان و در عین حال یک سرگرمی مفرح عنوان کردند.

    نکته مهم:     
    اکثر بذرهای خانگی از بذرهای درجه دوم بسته بندی می شوند و به همین دلیل قیمت پایینی نیز دارند و در اکثر دنیا بعنوان هابی و یا سرگرمی نامیده می شوند چنانچه به دنبال بذر با کیفیت هستید از بذرهای اورجینال و یا باز شده از بسته های اورجینال استفاده کنید.

    حاوی 6 گرم بذر

    بذر داخل پاکت بذری استاندارد با قوه نامه 95٪ می باشد.

    سرخارگل گیاهی 2 ساله، علفی و مقاوم به سرما و خشکی است. 

    زمان کاشت این گیاه اواسط اسفند تا نیمه فروردین می باشد و در تابستان گل می دهد.

    معرفی سرخارگلسرخارگل گیاهی است علفی ، چندساله و از خانواده Asteracaeae. ارتفاع این گیاه بسته به محل رویش بین 80 تا 150 سانتیمتر می باشد .از ریزوم کوتاه ریشه های بسیاری منشعب می شوند.ریشه های این گیاه مستقیم و کمو بیش منشعب و رنگ آن قهوهای تیره تا سفید مات است . ساقه این گیاه قایم، مستقیم، به رنگ سبز روشن و یا حتی قرمز رنگ، پوشیده از کرکهای زبر و دارای انشعابهای فراوانی می باشد . برگها پهن، نیزه ای ویا بیضوی شکل ودر هر دو طرف پوشیده از کرکهای زبر و خشن می باشند . گلها مخروطی شکل و در انتهای ساقه های اصلی و فرعی پدیدار می شوند .نحوه کاشت بذر سرخارگلساده ترین ترکیب خاک مناسب برای کاشت بذر اکثر گلهای فصلی و زینتی  :خاک باغچه ۶۰ درصد – ماسه ۲۰ درصد – کود حیوانی ۲۰ درصد این موارد با هم خوب ترکیب شود.اگر قصد کاشت زیاد و تولید این گل را دارید بهتر است در زمین یک کرت با این ترکیب خاک آماده کنید ، سطح خاک را خوب صاف کنید قبل از پاشیدن بذرها سطح خاک را خوب آب بدهید و بعد بذرها را روی خاک بپاشید سپس بهتر است روی آن حدود نیم سانت کود دامی کاملا پوسیده سرند شده بریزید و مجدد با آبپاش آب بدهید.اما اگر مقدار کمی از این بذر را تهیه کردید و برای باغچه خود و یا به مقدار چندتا گلدان میخواهید پرورش بدهید از این روش زیر استفاده کنید.در این روش خزانه شما باید کوچک باشد.ابتدا یک سبد پلاستیکی میوه یا گلدانی با دهانه بزرگ ولی عمق کم تهیه کنید.گلدان و یا سبد را از خاکی که در بالا ترکیب آن گفته شد پر کنید و خاک را خوب آب بدهید تا خاک نشست خود را بکند. حالا بذرها را روی سطح خاک بپاشید سپس حدود نیم سانت روی بذرها کود دامی کاملا پوسیده سرند شده بریزید و مجدد به آرامی با آبپاش آب بدهید.اگر کود دامی در دسترس شما نبود میتوانید از ورمی کومپوست استفاده نمایید و اگرم هر دو اینها در دسترس نبود از همان خاکی که ترکیب کردین برای روی بذرها استفاده نمایید ( اما بهتر است از کود دامی استفاده کنید تا جوانه ها به خوبی رشد کرده و قوی شوند) حتما کود دامی ای که استفاده میکند چند ساله، کهنه، پوسیده، خشک و سرند شده باشد. به هیچ عنوان از کود دامی تازه استفاده نکنید.بعداز اینکه جوانه های گیاه مورد نظر به حدود ۵ تا ۸ سانت رسیدند آنها را از خزانه در آورده و در جای اصلی بکارید.برخی ها بذر را روی محلی که مورد نظرشان هست میپاشند تا همان جا سبز بشود اما این روش درست نیست دلیلش این است که زمان بذر پاشی بذرها نامنظم روی زمین میافتند و وقتی سبز میشوند خیلی از آنها ممکن است کنار هم سبز بشن اما زمانی که بذرهارو درون خزانه بکارید بعد میتوانید به صورت منظم بوته های این گل را به هر طریقی و به هر فاصله ای که میخواهید بکارید.در صورت عدم موفقیت در خرید آنلاین و یا تمایل به خرید تلفنی و یا همکاری، می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.۰۱۷۳۲۱۲۰۴۸۰-۸۱  ۰۹۱۲۰۹۷۹۸۹۲

    چرا خرید از فروشگاه اینترنتی کشاورزی آنلاین؟ ۱- تخصصی ترین و بزرگترین فروشگاه آنلاین کشاورزی در سطح کشور ۲- طراحی بسیار ساده و کاربرپسند ۳- سریع ترین سیستم خرید آنلاین با دریافت کمترین اطلاعات نسبت به رقبا ۴- دارا بودن پایگاهی ثابت همراه با مجوزهای لازم ۵- برخورداری از مشاوره رایگان کارشناسان جهت خریدی دقیق تر ۶- ارسال رایگان کالا به درب منزل ۷- ارائه مقالات علمی و کارآمد ۸- دارا بودن چندین خط ثابت و همراه برای پشتیبانی در ساعات اداری و غیر اداری ۹- قابلیت خرید از طریق کامپیوتر، لپ تاب،تبلت و موبایل ۱۰- فروش محصولاتی خاص و با کیفیت از معتبرترین کمپانی های معروف دنیا ۱۱- وجود تیمی مجرب در مجموعه کشاورزی آنلاین، متشکل از افراد کارآزموده در زمینه های کشاورزی، بازرگانی، کامپیوتر و گرافیک و در نهایت فروشگاه اینترنتی کشاورزی انلاین سعی می نماید محصولاتی را به شما عرضه نماید که تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد محصول شما داشته و هزینه های شما را کاهش دهد. پس برای پیش رو بودن و متفاوت بودن همین الان اقدام کنیدچرا که ما میخواهیم شما به خریدتان افتخار کنید.

    شماره حساب جهت خرید کارت به کارت
    حساب شرکت زیما گیتی خاک آب
    6104337914384753
    لطفا پس از واریز مراتب را به یکی از شماره های نامبرده اطلاع دهید.
    ۰۱۷۹۱۰۱۱۱۵۹ ساعت ۸:۰۰ صبح الی 15:00 بعد از ظهر
    ۰۹۱۲۰۹۷۹۸۹۲ ساعت ۴ بعد از ظهر الی ۱۱ شب

    به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از صدای خرامه، چند
    سالیست که خشکسالی های متوالی، مردم شهرستان خرامه را به سمت و سوی تغییر
    شغل و یک چرخش 180 درجه ای از کشاورزی پرآب به سمت کشاورزی کم آب کشانده
    است.

    اگرچه در ابتدای کار، این نوع نگرش با استقبال خوبی مواجه نشد اما با تلاش مسئولین و همت مردم، سالن های متعدد تولید قارچ و بیش از هزار هکتار نهال انجیر و پسته، پای مردم را به رکاب اشتغال گذاشته و در آینده ای نزدیک شاهد موفقیت های چشم گیری خواهیم بود.

    اما در این بین، جای خالی یک گیاه دارویی پرفروش
    که هم به خشکی و هم به سرما مقاوم باشد احساس می شد؛ سرخارگل نوعی گیاه
    دارویی ارزشمند است که برای تولید دارو از آن استفاده می شود چرا که خاصیت
    های مختلفی چون ضد عفونت، ضد التهاب و افزایش قوای ایمنی را دارد.

    کشت دیم سرخارگل

    بهرام قوهستانی رییس اداره فنی و
    حرفه ای شهرستان خرامه اظهار داشت: این اداره با همکاری دانشگاه پیام نور،
    جهاد کشاورزی و شرکت گیاه دارو گستر آریا یک مزرعه هزار متری سرخارگل را
    به زیر کشت برد.

    وی افزود: این زمین، با 30 هزار
    تومان هزینه شخم، 140 هزار تومان هزینه آبیاری قطره ای و 400 هزار تومان
    نشاء شروع به کار کرد که نهایتا در چین اول 200 کیلوگرم سرخارگل از آن
    برداشت شد و به قیمت هر کیلو 20 هزار تومان به فروش رفت.

    قوهستانی ادامه داد: این گیاه، 6
    ساله است و در هر سال 2 بار برداشت می شود، دوره اول آن از اواخر فروردین
    ماه آغاز شده و در مردادماه به پایان می رسد، برداشت ها در سال سوم و چهارم
    به اوج خود می رسد که نهایتا در سال ششم، ریشه گل که گران ترین بخش آن است
    به فروش می رسد.

    رییس اداره فنی و حرفه ای خرامه
    بیان داشت: دانشجویان رشته کشاورزی دانشگاه پیام نور خرامه با ورود به این
    پروژه و همکاری با این ادارات، ضمن گذراندن دوره تحصیلی خود، از نزدیک با
    اجرای یک پروژه کشاورزی آَشنا شدنده و گواهی نامه فنی و حرفه ای دریافت
    نمودند.

    وی در پایان گفت: کلیه
    متقاضیان اجرای مزرعه سرخارگل می توانند جهت دریافت پاسخ سوالات و مشاوره
    به اداره فنی و حرفه ای خرامه واقع در انتهای بلوار خاتم الانبیاء، جنب
    اداره هلال احمر مراجعه نموده و یا با شماره 32727240 تماس بگیرند.

    4

    سرخارگل (Echinaceae purpurea) يکي از مهم ترين گياهان دارويي مورد استفاده در صنايع داروسازي بيشتر کشورهاي توسعه يافته است. مواد موثره اين گياه خاصيت ضد ويروسي داشته، هم چنين تقويت کننده سيستم دفاعي بدن (Immunostimulant) مي باشند. از آن جا که سرخارگل در فلور ايران وجود ندارد، هدف از انجام اين پژوهش بررسي سازگاري اين گياه در شمال تهران (منطقه زردبند) است، که با استفاده از نتايج آن بتوان آن را در مقياس گسترده کشت و نياز صنايع داروسازي را به آن برطرف کرد. براي مقايسه ميانگين هاي حاصل در صفات مختلف از آزمون t در سطح احتمال پنج درصد استفاده شد.

    نتايج نشان داد که گياه سرخارگل به منطقه مورد پژوهش سازگار است، و مي توان آن را در سطح گسترده کشت نمود. مناسب ترين زمان براي انتقال نشانه ها به زمين اصلي از 15 مرداد تا 15 شهريور است. گياه سرخارگل تا سال چهارم بازدهي اقتصادي دارد (از نظر عملکرد و ميزان مواد موثره) و از سال چهارم به بعد نه تنها از عملکرد پيکر رويشي گياه کاسته مي شود، بلکه به لحاظ چوبي شدن ساقه ها، از کميت و کيفيت مواد موثره آن نيز کاسته شده و ارزش دارويي خود را از دست مي دهد.

    کشت دیم سرخارگل

    نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

    کدپستی: 1461965381

    تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

    کارگاه های آموزشی

    اخبار

    JCR

    خبرگزاری سیناپرس

    پیوندهای مرتبط

    اکیناسه یا سرخارگل گیاهی چند ساله با گل‌هایی زیبا شبیه به گل آفتابگردان از تیره کاسنی است.

    نام اکیناسه از کلمه یونانی اکینو به معنی خارپشت گرفته شده، که نشان دهنده خاردار بودن گل‌های این گیاه است. گل‌ها معمولاً به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز ارغوانی، زرد و نارنجی دیده می‌شوند و مرکز آنها سبز تیره، قهوه‌ای تیره و سیاه رنگ است.

    آبیاری

    نیاز آبی گونه‌های مختلف اکیناسه با هم متفاوت است، نیاز آبی گونه‌های آنگوستی فولیا و پالیدا متوسط بوده ولی نیاز آبی پورپورآ بیشتر از دوگونه دیگر است. چنانچه میزان بارش سالیانه زیاد باشد این گیاه را می‌توان به صورت دیم نیز کشت کرد. آبیاری منظم و به موقع نقش مهمی در افزایش عملکرد محصول و همچنین افزایش مقدار مواد موثره آن‌ها دارد.

    نور

    کشت دیم سرخارگل

    سرخارگل به نور فراوان احتیاج دارد. مکان پرورش این گیاه باید کاملا آفتابی باشد. کاشتن گونه‌های مختلف این گیاه در مناطق سرد و مرطوب مناسب نبوده و علاوه بر تاثیر منفی در رشد و نمو گیاه سبب کاهش کمیت و کیفیت مواد موثره آنها می‌شود.

    تغذیه

    گونه‌های مختلف اکیناسه از دسته گیاهانی هستند که در طول رویش به مواد و عناصر غذایی کافی نیاز دارند. کشت این گیاهان در خاک‌های فقیر و نامناسب علاوه بر کاهش عملکرد ریشه و پیکر رویشی، موجب کاهش کمیت و کیفیت مواد موثره آن‌ها نیز می‌شود. هنگام آماده ساختن زمین برای کشت، افزودن مواد و عناصر غذایی مورد نیاز گیاه به خاک ضروری است.

    خاک

    خاک‌هایی با بافت متوسط، تراکم و ضخامت زیاد، حاوی ازت کافی برای کشت گونه‌های مختلف اکیناسه مناسب است. ترکیب‌های آهکی نیز نقش مهمی در افزایش عملکرد ریشه و پیکر رویشی این گیاهان دارد.  

    سرخارگل از طریق بذر و هم از طریق رویشی تکثیر می‌شود. بذرهای تازه برداشت شده سرخارگل از دوره خواب فیزیولوژیک برخوردارند، از این رو چند هفته پس از برداشت، بذرها برای کشت مناسب خواهند شد. بذر گونه پورپورآ در مقایسه با دو گونه (آنگوستی فولیا و پالیدا) دیگر از قوه رویشی مناسب‌تری برخوردار است ولی سرمادهی به مدت یک تا چهار هفته در دمای صفر تا پنج درجه سانتی گراد سبب افزایش قوه رویشی بذر این گیاه می‌شود. بذرهای گونه آنگوستی فولیا در مقایسه با سایر گونه‌ها به دوره طولانی‌تر سرمادهی (3 تا 12هفته) نیازمند است.

    کشت مستقیم

    در این روش بذرها را در زمان مناسب و به صورت ردیفی در زمین اصلی کشت می‌کنند. از آنجا که رشد اولیه این گیاهان بسیار کند است و بذرها برای سبز شدن به مقدار زیادی رطوبت نیاز دارند، لذا از این روش به ندرت استفاده می‌شود.

    کشت غیرمستقیم (کشت در خزانه)

     در این روش بذرها را در خزانه هوای آزاد و یا خزانه زیر پلاستیک کشت می‌کنند. در خزانه برای هر متر مربع به پنج گرم بذر با کیفیت مناسب نیاز است. بذرها با آبیاری منظم و وجین علف‌های هرز سطح خزانه پس از 10 تا 14 روز سبز می‌شوند. هنگامی که نشاءها چهار تا شش برگی شدند، می‌توان آن‌ها را به زمین اصلی منتقل کرد. انتقال نشاءها در مساحت‌های کوچک با دست و در سطوح وسیع کشت توسط ماشین نشاءکار انجام می‌گیرد. آبیاری نشاءها پس از انتقال به زمین اصلی ضروری است.

    تکثیر رویشی از طریق تقسیم بوته انجام می‌گیرد. در این روش بوته‌های دو یا سه ساله سالم و عاری از هر گونه آلودگی را انتخاب کرده و از خاک خارج می‌کنند. هر بوته را برحسب اندازه آن به پنج تا ده قسمت تقسیم و سپس آن‌ها را در زمین اصلی کشت می‌کنند. هر قطعه ریشه باید حداقل دارای یک جوانه رویشی باشد. از آنجا که این روش وقت‌گیر بوده و هزینه زیادی نیز در بر دارد، لذا در مواقع ضروری و در سطح کوچک کشت مورد استفاده قرار می‌گیرد

    اخبار و مقالات موجود در گلباران مگ توسط تیمی از کارشناسان و افراد متخصص در حوزه و زمینه باغبانی و کشاورزی گرد آوری و منتشر می‌شود. 

    از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

    11 شهریور, 1397 مطالب خواندنی

    وجود گیاه در محیط خانه و یا محل کار به…

    یکی از سبزی‌هایی که باید در خانه خود بکارید تربچه…

    درخچه یاس زرد نیز مانند سایر یاس‌ها از خانواده زیتون‌سانان…

    پاپیتال گیاهی پوششی، رونده و چندساله است. ساقه‌های پاپیتال دائمی…

    اشتراک در خبرنامه برای دریافت آخرین اخبار سایت



    26 فروردين, 1397 نرخ: 0.00

    26 فروردين, 1397 نرخ: 0.00

    کشت دیم سرخارگل

    26 فروردين, 1397 نرخ: 0.00

  • عکس پروفایل روز مادر
  • کشت دیم سرخارگل

    mag[at]golbaranesabz.com

    مزرعه گیاهان دارویی تولید کننده انواع گیاهان دارویی، بذر و نشا در ایران

    مزرعه گیاهان دارویی تولید کننده انواع گیاهان دارویی، بذر و نشا در ایران

    تماس بگیرید

    گیاه دارویی سرخارگل، گیاهی چند ساله می باشد و از طریق بذر و نشا تکثیر می شود. بذور گیاه دارویی سرخارگل بسیار سبک بوده و برای تولید هزار نش به 5 گرم بذر خالص نیاز داریم. در هر گرم از بذر سرخارگل 700 عدد بذر شمارش می شود. کاشت نشا بهترین روشی می باشد که میتوان برای کاشت گیاهان دارویی در زمین اصلی از آن استفاده کرد. سعی کنید زمانی که نشای سرخارگل را دریافت کردید آن را در محیطی سایه و خنک همچنین مرطوب نگهداری کنید تا زمین برای کاشت آماده شود. بهتر است زمان دریافت نشا را با زمان آبیاری و کاشت هماهنگی کنید تا به محض دریافت نشا سریعا کاشته شوند.

    نام کسب و کار: مزرعه گیاه دارویی سرخارگل

    کشت دیم سرخارگل

    بازدهی کاملا اقتصادی: از سال دوم و با درآمد پایین

    هزینه اولیه کسب و کار: 15 میلیون تومان

    نشای گیاه دارویی سرخارگل: سرخارگل Cone Flower با اسم علمی Echinacea purpurea یکی از ارزشمندترین گیاهان دارویی شناخته شده در دنیا می باشد. سرخارگل گیاهی چند ساله و مقاوم به سرما می باشد. به صورت چند ساله کشت و کار شده و اندام دارویی سرخارگل عبارتند از ساقه، برگ، گل و ریشه می باشد. سرخارگل گلهای درشتی داشته و علاوه بر جنبه دارویی بعنوان یک گیاه زینتی نیز در فضای سبز استفاده میشود.

    بازار و فروش مهمترین بخش در تولید گیاهان دارویی می باشد. سرخارگل نیز مانند به لیمو در سال های گذشته دچار نوسنات شدیدی شد و به سرعت قیمت آن به بالای ۲۰ هزار تومن در هر کیلوگرم رسید. بعد از سال ۹۴ بعلت کاشت بیش از اندازه عرضه به شدت زیاد شده و محصول تولید شده در انبارهای کشاورزان بفروش نرفت و قیمت از بالای ۲۰ هزار تومن در کمتر از یکسال به زیر ۱۰ هزار تومن کاهش پیدا کرد. اکنون که در زمستان سال ۹۷ هستیم هنوز شرایط سرخارگل بهبود نیافته و آخرین فروشی که ما داشتیم ۱۲ هزار تومن بود. امید است در سالهای ۹۸ و ۹۹ قیمت مناسبتری پیدا کند. البته این در صورتی هست که تولید کنندگان برای کسب سودهای بیشتر به کشت وسیع روی نیاورند. در سرخارگل ۳ نوع محصول در بازار ایران خرید و فروش میشود.

    تراکم کاشت نشای گیاه دارویی سرخارگل به فاصله کاشت، شرایط آبیاری و برخی فاکتورهای دیگر بستگی دارد. در ایران بهترین تراکم کاشت در هکتار ۶۰ هزار بوته  در هکتار می باشد.

    روش کاشت در گیاه دارویی سرخارگل بسیار ساده می باشد. برای کاشت در زمین اصلی به نشای گیاه دارویی سرخارگل نیاز دارید. حتما به کیفیت نشا توجه کنید. اغلب مشاهده شده است که کیفیت ناناسبی از نشا در اختیار مشتریان قرار داده شده است. برای کاشت نشای سرخارگل به دو روش زیر میتوانید اقدام کنید.

    شما میتوانید بدون هیچ نگرانی سرخارگل را در بیشتر نقاط ایران کشت و کار کنید. سرخارگل به سرما مقاوم می باشد ولی نسبت به دماهای بالای ۶۰ درجه سانتیگراد حساسیت نشان میدهد. بهترین ph برای سرخارگل ۶ تا ۷ می باشد. سرخارگل مقاوت نسبی در برابر کم آبی دارد بنابراین اگر خاک سبک نباشد رشد بهتری خواهد داشت از طف دیگر برای افرادی که به دنبال تولید ریشه سرخارگل می باشند بایستی توجه کنند که ریشه در خاک های سنگین رشد کمی خواهد داشت. بنابراین ما به شما خاک لوم یا آبرفتی جهت کاشت سرخارگل پیشنهاد می کنیم.

    سرخارگل در بیشتر نقاط ایران قدرت رشد و نمو دارد. در مناطقی که دارای بارندگی های سالیانه خوبی هستند میتوانید سرخارگل را به صورت دیم یا نیمه دیم کشت و کار کنید. سرخارگل آب دوست بوده و در شرایط تنش آبی پژمرده میشود. در تابستان ها گرم توصیه میکنیم حتما آبیاری به صورت منظم انجام گیرد.

    همانطور که در مبحث کاشت توضیح دادیم آماده سازی زمین به شرایط آبیاری بستگی دارد و شما با توجه به اینکه چه روشی برای آبیاری انتخاب کرده اید زمین را آماده میکنید. بیایید یکبار دیگر شرایط آماده سازی زمین در دو روش آبیاری غرق آبی و قطره ای را بررسی کنیم. روش آبیاری بارانی را به دلیل ماهیت شستشویی که دارد توصیه نمی کنیم. ضمن اینکه روش آبیاری بارانی باعث شیوع بیماری ها و آلودگی های قارچی نیز می گردد. در گیاهان دارویی بهتر است آب مستقیما با برگ و اندام هوایی گیاه تماس نداشته باشد.

    سرخارگل در حالت نشا به شدت برای دام خوشمزه بوده و ممکن است خزانه شما را کاملا نابود کنند. اما با گیاه بالغ و چوبی شده مشکلی نداریم. از مهمترین آفات و مشکلات سرخارگل میتوان به مینوز برگ (Leaf miners)، سفیدک پودری، لکه های باکتریایی، Vine weevil و بوتریتیس (Gray mold) اشاره کرد.

    سرخارگل گیاهی است که همه اندام آن دارویی می باشد و شما میتوانید این گیاه دارویی ارزشمند را برای تمامی اندام رویشی و زایشی برداشت کنید. اما بخاطر داشته باشید برداشت ریشه بهتر است در سالهای دو و به بعد انجام گیرد تا عملکر وزن خشک ریشه اقتصادی باشد.

    سرخارگل نیز مانند سایر گیاهان دارویی چند ساله دارای عملکرد پایین در سال اول و عملکرد بالا در سالهای ۲ تا ۴ می باشد. با توجه به شرایط اقلیمی ایران عملکرد های زیر را میتوان برای سرخارگل بدست آورد.

     

    هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نام *

    ایمیل *

    دیدگاه شما *

    مطمئنا شما زمانی که میخواهید محصولی خریداری کنید تمایل دارید اطلاعات کامل تری از محصول و شرایط خرید و ارسال و باقی موارد بدست بیاورید. ما در این بخش از سایت بعد از آموزش روش کاشت نشا و برخی آموزش های دیگر، خصوصیاتی از شرایط خرید نشا در جدول زیر آورده ایم که به مشتری در خرید مطمئن کمک خواهد کرد. مطمئنا ما پاسخگوی سوالات شما در این زمینه به صورت تلفنی 09380626822 می باشیم.

    اگر نکته یا سوالی به ذهن شما رسیده است که در این مطلب به آن پرداخته نشده است آن را با ما درمیان بگذارید تا در سریعترین زمان کارشناسان هربال مارکت پاسخگو باشند.

    در انبار موجود نمی باشد

    در انبار موجود نمی باشد

    در انبار موجود نمی باشد

    کشت دیم سرخارگل

    در انبار موجود نمی باشد

    در انبار موجود نمی باشد

    بذر گیاه دارویی مرزنجوش در صورتی که در معرض رطوبت قرار گیرد به سرعت جوانه زنی میکند. البته منظور از مرطوب خیس بودن نمیباشد. دمای مناسب برای جوانه دار کردن بذور مرزنجوش 17 درجه سانتیگراد می باشد. بذور باید با لایه نازکی از خاک پوشانده شود. سعی شود از تراکم بذر کمی در پخش و کشت استفاده شود و بعد از پاشیدن بذر آن را بکمک غلطک به خاک بستر چسباند تا در معرض رطوبت قرار گیرد. بعد از جوانه دار شدن میتوانید دمای خزانه را کاهش دهید. بذر مرزنجوش بسیار ریز بوده و در هر گرم آن بیش از 3 هزار عدد بذر وجود دارد. مرزنجوش گیاهی حساس به سرما بوده و در ماطق سردسیری بایستی یکساله کشت و کار گردد.

    نام کسب و کار: مزرعه گیاه دارویی مرزنجوش

    بازدهی کاملا اقتصادی: از سال دوم و با درآمد خوب

    هزینه اولیه کسب و کار: 15 تا 20 میلیون تومان

    شرایط فروش و بازاریابی: خرید تضمینی توسط هربال مارکت

     

    در انبار موجود نمی باشد

    در انبار موجود نمی باشد

  • دانلود عکس پر معنا برای پروفایل
  • گیاه دارویی گل محمدی، گیاهی چند ساله می باشد و از طریق نهال تکثیر می شود. در ایران میتوانید نهال گل محمدی را در دو زمان پاییزه و بهاره کشت کنید. کشت پاییزه مخصوص مناطق گرمسیری و کشت بهاره در مناطق سردسیری مانند خراسان و آذربایجان مقدور می باشد. گل محمدی در سال سوم وارد فاز گادهی اقتصادی میشود. سعی کنید زمانی که نهال گل محمدی را دریافت کردید آن را در محیطی سایه و خنک همچنین مرطوب نگهداری کنید تا زمین برای کاشت آماده شود. بهتر است زمان دریافت نهال را با زمان آبیاری و کاشت هماهنگی کنید تا به محض دریافت نهال سریعا کاشته شوند. بعد از کاشت نهال را از ارتفاع 30 سانتیمتری هرس کنید.

    نام کسب و کار: مزرعه گیاه دارویی گل محمدی

    بازدهی کاملا اقتصادی: از سال سوم و با درآمد مناسب

    هزینه اولیه کسب و کار: 15 میلیون تومان

    در انبار موجود نمی باشد

    دوستان و همراهان هربال مارکتی عزیز بعلت مشغله زیاد کاری خواهشمندم قبل از هر گونه تماس تلفنی جهت کسب اطلاعات، مطالب و اطلاعات ارائه شده در توضیحات محصول و بخش جدول مشخصات محصول را حتما مطالعه کنید.

    کشت دیم سرخارگل

     

    هربال مارکت مکانی برای یادگیری و آموزش در زمینه کشاورزی مخصوصا گیاهان دارویی می باشد. حوزه ی اصلی فعالیت ما تولید گیاهان دارویی، بذر و نشا می باشد. مشاوره احداث مزرعه، مشاوره در زمینه فروش و بازاریابی گیاهان دارویی از مهمترین بخش فعالیت های هربال مارکت می باشد.

    دوستان و همراهان عزیز هربال مارکت تمام حقوق هربال مارکت به صورت قانونی متعلق به آقای مهندس مهدی قنبری می باشد.

    فعلا هیچ گونه فروش محصول یا مشاوره نداریم. میتوانید از مشاوره صوتی گیاهان دارویی استفاده کنید.

    کلیه حقوق سایت شامل محتوا، تصاویر، طراحی و الگوها برای مزرعه هربال مارکت محفوظ است.

    با عضویت سریع و رایگان از امکانات زیر بهره مند شوید:

    کشت دیم سرخارگل
    کشت دیم سرخارگل
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *