کاشت سبزی جعفری در خانه

دوره مقدماتی php
کاشت سبزی جعفری در خانه
کاشت سبزی جعفری در خانه

سلام در این مطلب نحوه کاشت جعفری در خاک باغچه و همچنین کاشت جعفری در منزل و باغچه را به شما آموزش میدیم (شما میتونید جعفری را در آپارتمان خود بکارید) و برای آشنایی با گیاه و نیاز های آن اینجا کلیک کنید. جعفری یکی از گیاهان دو ساله است و در واقع از خانواده شوید می باشد. این گیاه در سوپ،سالاد،دسر و … استفاده می شود. راستی گیاه جعفری  به حالت وحشی می روید و در بعضی نواحی پرورش داده می شود.

جعفری در مقابل خشکی حساس ولی در مقابل سرما بسیار مقاوم است. کشت گیاه جعفری در هر نوع آب و هوایی امکان پذیر است ولی در آب و هوای خشک بهترین نتیجه را می دهد. جعفری یک گیاه سایه دوست است. زمین مورد کشت جعفری باید نرم مرطوب و دارای مواد غذایی کافی باشد. زمین های نیمه سنگین با هوموس ، لومی و شن لومی بهترین زمین های کشت گیاه جعفری می باشند.

گیاه جعفری در خاکهای عمیق و قوی به علت وفور مواد غذایی خوب رشد می کند. نظر به اینکه معمولاً از برگ این گیاه استفاده می شود، بنابراین احتیاج آن به کودهای ازته بیشتر است ،PH مناسب خاک برای این گیاه 6 تا 7 است.

زمین مورد کشت جعفری باید نرم ، مرطوب و دارای مواد غذایی کافی باشد. کود دامی نپوسیده برای رشد و نمو گیاه مناسب نیست و باعث اختلال رشد در گیاه جعفری می شود. میزان کودهای شیمیایی با توجه به نوع و مواد غذایی موجود در زمین حدود 90 تا 100 کیلوگرم ازت (در دو مرحله)، 80 کیلوگرم p2o5 و 160 تا 130 کیلوگرم K2O در هکتار است. اگر بخواهند عمل برداشت را در چند مرحله اجراء کنند، بهتر است پس از هر بار برداشت مقداری کودازته به زمین بدهند (25 تا 30 کیلوگرم در هکتار).

یک نقطه آفتابگیر و یا نیمه سایه را برای کاشت این گیاه انتخاب کنید. خاک آن باید آب را به خوبی رد کند. برای تقویت خاک، به آن کود آماده گیاهی و یا حیوانی اضافه کنید. می توان این گیاه را در گلدان نیز کاشت. در آخر زمستان، زمانی که سرمای هوا کاهش یافت و احتمال یخ زدگی از بین رفت و زمانی که دمای خاک به 25 درجه سانتیگراد رسید، بذر را بپاشید.

کاشت سبزی جعفری در خانه

دوره مقدماتی php

بذرها را با فاصله 8 تا 10 سانتیمتر از هم و در عمق نیم سانتیمتری قرار دهید. می توانید هشت هفته قبل از پایان سرما و یخبندان، بذرها را داخل یک گلدان کاشته و در منزل نگهداری کنید و پس از زمان سرما و یخبندان آن را به بیرون منتقل کنید. پس از کاشت، آنها را آبیاری کنید. زمانی که ارتفاع گیاه به 10 سانتیمتر رسید، فاصله آنها را به 15 تا 20 سانتیمتر برسانید. می توانید برای حفظ رطوبت خاک، از کود در پای آن استفاده کنید.

کاشت جعفری در آپارتمان فوایدی داره که شما میتوندی هر روز سبزی تازه داشته باشید ولی باید توجه کنید که برای پرورش جعفری و افزایش محصول، برگهای رسیده خارجی گیاه را مدام برداشت کنید.

کاشت جعفری در خانه نگهداری از این گیاه رو طلب میکنه که برخی از بیماری های آن عبارت اند از فاسد شدن ساقه اصلی، ایجاد خالهایی بر روی برگها و همین طور کرمهای پشه هویج و کرفس نیز از آفات این گیاه می باشند. برای کنترل خالهای روی برگها و فاسد شدن ساقه اصلی، برگهای مبتلا را بچینید و از میزان آبیاری آن بکاهید. کرمهای پشه را نیز با دست بردارید.

گیاه را در زمان رشد اصلی تحت نظر بگیرید. اجازه دهید در میان آبیاری ها، خاک خشک شود. ماهیانه با تقویت کننده هایی که آرام آرام عمل می کنند آن را تغذیه کنید.

می توانید بذرها را پیش از کاشتن، یک شب تا صبح در آب غوطه ور کنید. کاشت مستقیم بذر، باعث رشد گیاه به طور رونده می شود. کاشت بذرها و رشد دادن نشاها، در سرعت عمل گیاه تأثیری ندارد. جابجایی گیاه فقط رشد آن را به تعویق می اندازد.

اول از همه باید بگم که اگر قصد کاشت گلدانی را دارید در هر فصلی می توانید این کار را انجام دهید زمان کاشت جعفری در سبزیکاریهای بزرگ و در مناطق معتدله در بهار و گاهی نیز در پائیز است ، جعفری را در ردیفهایی به فاصله 15 تا 20 سانتی متر روی ردیف میکارند. فاصله بین ردیفها در کشتهای مکانیزه 25 سانتی متر است.

تکثیر جعفری به سهولت از طریق کاشتن دانه صورت می گیرد. مقدار بذر با توجه به نوع کشت و جنس خاک حدود 5/3 تا 6 و گاهی اوقات بین 8 تا 10 کیلوگرم در هکتار است. عمق کاشت 2 تا 3 سانتی متر است. بذر گیاه جعفری را از اسفند تا فروردین در ردیفهایی به فاصله 15 تا 25 سانتی متر روی ردیف می کارند فاصله بین ردیف ها در کشت های مکانیزه 25 سانتی متر است.بخاطر ظرافت بذرها و طولانی بودن مدت جوانه زدن آنها (حدود 3 هفته) در هر هکتار 4 کیلوگرم بذر مخلوط به آن می افزایند.

سمپاشی قبل از کشت با دورینول (Deurinol) هکتاری 4 تا 5/6 لیتر- با تنوران (Tenoran) هکتاری 8 کیلوگرم و بعد از کشت با آفالون (Afalon) هکتاری 5/1 کیلوگرم با پوتابلان (Potablan) هکتاری 8 کیلوگرم در 400 تا 600 لیتر آب و 2 تا 3 بار دیسک و چنگک زدن ماشینی ضروری است.

جعفری بحالت خودرو و نیمه خودرو و در نواحی مختلف یافت می شود. جعفری در اکثر نقاط کشور پرورش داده می شود.

می توانید آن را با دیگر بوته های خوراکی و قابل طبخ ترکیب کنید. مانند رازیانه، ریحان، پیازچه، شوید، گل لادن و غیره.

دیدگاه

نام

ایمیل

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

همه اتفاقات مجله اینترنتی گل من و تو از گل و گیاه شروع شد (آموزش و نگهداری گل و گیاه آپارتمانی) اما حالا به محلی برای اشتراک گذاشتن تجربیات و ایده ها تبدیل شده.

تمامی حقوق محفوظ است . در گل من و تو ما با ♥ برای شما


“>

تماس بگیرید

09122395094

سبزیجات مناسب برای کاشت در فصل سرد

آموزش کاشت گوجه گیلاسی

کاشت سبزی جعفری در خانه

چگونه در آپارتمان سبزی ارگانیک بکاریم؟ ( سبزیکاری خانگی )

گیاهانی که هوای خانه را تصفیه می کنند .

میکروگرین چیست و چرا باید میکروگرین بکاریم؟

آموزش کاشت خیار در گلدان

کاشت و پرورش کاهو در منزل:

میکروگرین چیست ؟ آموزش کاشت و پرورش ریزسبزی

راهنمای کاشت و پرورش بذر شنبلیله

راهنمای کاشت و پرورش بذر اسفناج

راهنمای کاشت و پرورش بذر تره

جعفری دارای نام علمی Petroselinum sp بومی غرب و جنوب اروپا است. که دارای گونه های مختلفی میباشد. در ایران معمولا دو گونه جعفری وجود دارد. یکی با برگ های چروکیده، که دارای مقاومت بالایی است. ولی زیاد طرفدار ندارد. گونه دیگر جعفری با برگ های صاف است که بسیار محبوب است و در سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد.

ابتدا برای کشت بذر ریحان در گلدان، گلدانی با زهکشی مناسب تهیه کنید سپس خاکی مناسب ( خاک مخصوص سبزیکاری  ) را درون گلدان بریزید و بذرهار را روی خاک بپاشید و روی آن حدود نیم سانت کود ورمی کومپوست استفاده کنید  یا خاک بریزید و خوب آب بدید بهتر است روی آن نایلون فریزر بکشید و بگذارید کنار پنجره جنوبی یا بالکن

حتما به نور توجه شود چون که به نور زیادی نیاز دارن در کل بهتر است در بالکن در مکانی با نور مستقیم آفتاب نگهداری شود . درصورت کمبود نور ساقه ها بلند شده و سبزی ها کیفیت خوبی نخواهند داشت.

برای این که جوانه های بذر جعفری شوند، باید رطوبت خاک بالا باشد. در این هنگام میزان آبیاری را زیاد کنید.

جعفری گیاهی است که سایه را دوست دارد. فراهم کردن شرایط سایه و نیمسایه برای گیاه ضروری است.

قبل از کاشت، بذرها را به مدت ۸ تا ۲۴ ساعت در آب ولرم قرار دهید تا متورم شوند.

این گیاه به نور زیاد و مستقیم خورشید نیاز دارد.

رطوبت خاک تا جوانه زدن بذرها باید حفظ شود.

آبیاری بیش از اندازه هم موجب خفه شدن گیاه می شود.

بذر ها رو خیلی متراکم نکارید چون در هم پیچیده و رشد ضعیفی خواهند داشت .

روی بذرها را نباید به مقدار زیاد خاک بریزید.

آبیاری: روزی یکبار.

زمان کاشت: اواسط اردیبهشت.

زمان جوانه زنی: ۸ تا ۱۴ روز.

ابتدا باید زمینی را که میخواهید بذر سبزی در آن بکارید را شخم بزنید و به خاک آن کود دامی اضافه کنید و خاک را خوب به هم بزنید تا کود با خاک ترکیب شود سپس خاک را خوب خورد کرده و سطح خاک را صاف کنید.

بذرها را بر روی بستری که آماده کردین بپاشید ، توجه کنید که بذرها خیلی نزدیک هم و فشرده پاشیده نشوند زیرا بعداز اینکه بزرگ تر شدن توی هم رفته و رشد خوبی نخواهند داشت.

کاشت سبزی جعفری در خانه

حالا کافیست بر روی بذرها حدود نیم سانت کود دامی یا خاک بپاشید و به آرامی خوب آب بدید ، بهتر است ۱۰ روز اول با آبپاش آبیاری بکنید تا بذرها جابجا نشوند.نکته : اضافه کردن کود دامی کهنه به خاک باعث رشد بهتر سبزی میشود. 

به دلیل وجود روغن های فرار در این سبزی، سرکوب کننده سلول های سرطانی می باشد.

دارای آنتی اکسیدان قوی است.

با رادیکال های آزاد بدن مقابله می کند.

در تقویت بینایی موثر است.

تقویت قلب را بر عهده دارد.

سرشار از ویتامین C می باشد.

بوی بد دهان را از بین می برد.

در درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • عکس زیباترین گیتار


  • فروشگاه اینترنتی کشت شهر ( کشاورزی شهری) در تلاش است با آموزش و ارائه ملزومات سبزیکاری به تمامی شهروندان ایرانی که علاقه مند به مصرف سبزیجات تازه و ارگانیک در آپارتمان های شهری خود هستند کمک نمایید . بهبود سلامت با مصرف سبزیجات تازه و ارگانیک
    🌱🌹🌾🌻🌼🍅🍓🍉🥦🌶🌽
    صاحب امتیاز فروشگاه اینترنتی کشت شهر : مهندس مهدی شاه محمدلو کارشناس کشاورزی شهری

    آدرس انبار فروشگاه اینترنتی کشت شهر : تهرانپارس ، فلکه سوم ، خیابان 194 غربی آدرس دفتر فروشگاه اینترنتی کشت شهر : تهران-خیابان آزادی-خیابان استادمعین-خیابان ۲۱ متری جی – کوچه اخوان -پلاک ۶

    09122395094 – 02166010943

    info@KeshtShahr.ir

    پاسخگویی 24 ساعته در تمام ساعات روز

    کاشت سبزی جعفری در خانه

    ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    برای آگاهی از جدیدترین اخبار برندها و دریافت تخفیف‌ها و پیشنهادات ویژه، در خبرنامه سایت عضو شوید

    فروشگاه اینترنتی کشت شهر

    بذر هر نوع سبزی مانند تره، شاهی، شنبلیله، ریحان، جعفری، گوجه‌فرنگی، فلفل رنگی، حتی کدو و بادمجان را در هر زمان و هر فصلی می‌توان در آپارتمان چه در بسترهای خاکی و چه غیرخاکی کاشت که برای این منظور روش‌های مختلفی وجود دارد.

    بذر هر نوع سبزی مانند تره، شاهی، شنبلیله، ریحان، جعفری، گوجه‌فرنگی، فلفل رنگی، حتی کدو و بادمجان را در هر زمان و هر فصلی می‌توان در آپارتمان چه در بسترهای خاکی و چه غیرخاکی کاشت که برای این منظور روش‌های مختلفی وجود دارد.

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اگر در بهترین خاک و زمین حاصلخیز بذر نامرغوب کاشته شود و همه‌ مراقبت‌های لازم نیز رعایت شود، نتیجه‌ای عاید نمی‌شود به همین دلیل باید نهایت دقت در تهیه و انتخاب بذر مرغوب و اصلاح شده صورت گیرد؛ به طوری که بذر انتخاب شده باید دارای مشخصات کامل جنس و رقم مورد نظر و عاری از آفات و بیماری‌ها و گرد و خاک و تخم علف هرزه باشد و قوه‌ نامیه بیش از ۸۰ درصد را داشته باشد.

    کاشت سبزی جعفری در خانه

    با توجه به اینکه روی پاکت‌های بسته‌بندی شده‌ بذرها، مقدار مصرف در هر متر مربع و تاریخ انقضای مصرف آن نوشته شده باید قبل از استفاده و در هنگام خرید به این دو نکته دقت شود.

    بذر، خاک استاندارد، گلدان مناسب، دستکش، آبپاش کوچک، بیلچه و الک تنها ابزارهای کاشت سبزی در آپارتمان هستند.

    نکته مهم این است که در انتخاب بذر مناسب و خاک استاندارد از راهنمایی فروشندگان محصولات کشاورزی استفاده کنید تا به مرور زمان قدرت تشخیص آنها را به دست آورید و در واقع خودتان باغبان خبره‌ای شوید.


    چگونه از سلامت بذر مطمئن شویم؟

    با تمام این احوال پس از خرید بذر با در نظر گرفتن کلیه‌ نکات ذکر شده باز هم برای اطمینان بیشتر از سالم بودن بذر، دو یا سه عدد بذر خریداری شده را در دستمال کاغذی یا پارچه‌ آستری قرار داده و برای دو یا سه روز دستمال را با اسپری کردن آب مرطوب نگه دارید. اگر در این مدت بذرها جوانه زدند بنابراین بذر سالم است.

    چنانچه در مراحل بعدی کاشت، بذرهای خریداری شده سبز نشدند، اشتباهی در کار بوده است. بدیهی است بذرهایی که در دستمال سبز نشده قابلیت کاشتن را ندارد و باید بذر مرغوبی جایگزین آن شود.

    در صورت سالم بودن بذر آنها را یک تا چند روز با توجه به نوع بذر در داخل آبی که هوای کافی وارد آن شود خیس کنید تا پوسته‌ آن کمی نرم شود.

    قدم اول در کاشت سبزی انتخاب بذر مناسب و استاندارد است؛‌ بذر اصلاح‌شده‌ای که روی پایه مادری رسیده باشد. بذرهای خریداری شده را با توجه به بزرگی، کوچکی و نیز ضخامت پوست آن به مدت دو تا چهار ساعت در آب قرار داده تا کمی پوست آن نرم شود؛ به عنوان مثال بذر شاهی و جعفری به مدت دو ساعت و باقلا و لوبیا به مدت چهار ساعت باید در آب برای آماده شدن جهت کاشت قرار گیرند.


    کاشت سبزی در باغچه چگونه است؟

    حدود یک یا دو متر مربع از فضای باغچه داخل حیاط را برای این کار در نظر گرفته و با بلوک سیمانی یا سنگ یا قلوه سنگ یا آجر محدوده‌ آن را مشخص و پس از شخم آن قسمت، با بیل کاملا خاک این قسمت را پشت و رو و کلوخ‌ها را با پشت بیل خرد و با شن‌کش سطح خاک را کاملا صاف و تراز کنید تا آبیاری پس از رشد بذرها به آسانی انجام گیرد.

    آن وقت بذرهای خیس کرده و مورد نظر را به‌طور یکنواخت روی خاک بپاشید و به اندازه‌ دو برابر قطر بذر روی آن را با خاک برگ الک کرده بپوشانید و با سر آبپاشی که آب را کاملا پودر می‌کند آن را آبیاری کنید.

    چنانچه این بستر با شلنگ و اصطلاحا به‌طور “شره” آبیاری شود بذرهای کاشته شده، در اثر فشار آب بیشتر از حد معمول در داخل خاک پایین رفته و جوانه‌ی بذرها قادر نخواهند بود سر از خاک بیرون آورند و تمام زحمت‌های بی‌نتیجه خواهد ماند.

    سه عامل مهم حرارت، رطوبت و هوای مساعد موجب سبز شدن بذرها می‌شوند. به همین دلیل برای کشت در منزل حتی‌الامکان از کاشت ردیفی استفاده کنید تا عملیات زراعی نظیر وجین، سمپاشی، کنترل علف‌های هرز و چیدن محصول آسان‌تر و راحت‌تر انجام شود.

    کاشت سبزی جعفری در خانه


    کاشت سبزی در گلدان چگونه است؟

    هنگام کاشت بذر در گلدان یا فلاورباکس و یا یک جعبه‌ چوبی نیز باید به نکاتی توجه کرد. به این گونه، از گلدان‌هایی که به شکل مکعب مستطیل هستند و با عمق کمتری ساخته می‌شوند استفاده می شود چرا که بسیار مناسب‌تر و راحت‌تر برای کاشتن بذر در خانه است.

    در این روش نیز ابتدا بذرها را روز قبل از کاشت در آب ولرم ریخته و بین هشت ساعت تا سه روز مجازیم آنها را در آب نگه داریم تا متورم شوند. سپس خاک مناسبی را انتخاب و الک کرده و به ارتفاع حداقل 15 سانتی‌متر در یک گلدان که زهکش داشته باشد می‌ریزیم. بذرها را از آب خارج و به روی یک پارچه یا روزنامه قدیمی منتقل می‌کنیم تا نم آنها گرفته شود. سطح خاک را می‌کوبیم و صاف می‌کنیم و بذرها را به صورت فاصله‌دار روی سطح خاک می‌پاشیم و روی بذرها را با کمی خاک می‌پوشانیم.

    نکته قابل توجه این است که اگر سایز بذر دو میلی‌متر باشد، حداکثر دو میلی‌متر باید روی آن با خاک پوشانده شود. در مرحله بعد، سطح مقطع گلدان را با یک برگ روزنامه پوشانده تا بذرها دقیقا زیر روزنامه قرار بگیرند و با یک آبپاش کوچک و روزانه دو تا چهار بار روی روزنامه آب ریخته تا سطح آن کاملا خیس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم‌ترین جای ممکن قرار دهید.


    میزان دمای سبزی چقدر باشد؟

  • مدل کلاه بافتنی بچه گانه پسرانه
  • می‌توان گلدان آماده شده را دور از نور و در جای تاریک نگه داشت تا سبزی‌ها دو تا سه میلی‌متر رشد کنند و روزنامه آرام‌آرام بالا آید. ایده‌آل‌ترین درجه حرارت برای کاشت بذر سبزی، به‌طور اعم و کلی بین ۸ تا ۱۶ درجه‌ی سانتیگراد است ولی در بذرپاشی تاریخ تقویم ملاک عمل نیست.

    وجود زغال در گلدان سد بیمار شدن سبزی خانگی

    هر چه نور بیشتری به سبزی‌ها برسد بهتر است اما اگر چنین فضایی در آپارتمان وجود نداشت، می‌توان از لامپ‌های فلورسنت استفاده کرد. بعد از الک کردن خاک، مقداری زغال در خاک بریزید تا وجود کربن مانع از بیمار شدن گیاه شود.

    تفاله خشک‌شده چای، پودر استخوان و خاکستر چوب کودهای ارگانیک سبزی خانگی

    تفاله خشک‌شده چای، پودر استخوان و خاکستر چوب هم جزو کودهای ارگانیک محسوب می‌شودبعد از گذشت حدود دو هفته به گیاه کود داده و ترجیحا از کود طبیعی استفاده شود اما اگر این کود در دسترس نبود، سراغ کودهای شیمیایی استاندارد بروید.

    کاشت سبزی جعفری در خانه

    اگر تمام این مراحل به درستی انجام شود بعد از گذشت حدود دو هفته سبزی‌ها آماده خوردن می‌شوند.

    مخلوط آب و الکل سم مورد نیاز سبزی خانگی

    برای جلوگیری از آفت زدن گیاهان هر از چند گاهی باید مقداری آب را با الکل مخلوط کرده و به جای سم، روی سبزی‌ها پاشید. حتی اگر این سبزی‌های ما مورد حمله شته‌ها هم قرار گرفته باشند با این کار، آنها از بین می‌روند. از طرف دیگر، چون طی مراحل رشد از هیچ سمی هم استفاده نشده است، سبزیجات کاملا ارگانیک (طبیعی) هستند.

    البته راه‌های زیادی برای پیشگیری از آفت‌زدگی گیاهان وجود دارد؛ مثلا می‌توان یک گلدان گیاه جعفری یا همیشه‌بهار را کنار گلدان سبزیجات گذاشت چراکه با این روش تا 60 درصد از بیمار شدن گیاه و حمله شته‌ها کاسته می‌شود. حتی پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که موزیک هم می‌تواند تاثیر بسزایی بر سلامت گیاهان و جلوگیری از برخی آفت‌های آنها داشته باشد.

    شرایط قطعه زمین یا جعبه و گلدان انتخابی برای سبزی‌کاری

    خاک آن نباید سخت و کاملا رسی باشد که آب در آن جمع شود و نه خیلی هم ماسه‌ای و که آب به سرعت در آن فرو رود یا از زیر جعبه یا گلدان بلافاصله خارج شود.

    خاکی برای سبزی‌کاری مناسب است که در آن نشای گل به خوبی عمل می‌آید، در این خاک سبزی هم به خوبی رشد می‌کند.

    خاک باغچه‌هایی که هر ساله کشت می‌شوند و معمولا سیاه رنگ هستند، بهترین خاک برای کشت سبزی هستند.

    خاک آوار که مخلوطی از کود حیوانی پوسیده و خاک برگ است، خاک مناسبی است که حدود دو بیل کود حیوانی پوسیده نیز برای یک متر مربع این ترکیب کفایت می کند. پس از سبز شدن بذرها، پاشیدن یک لایه کود حیوانی پوسیده و پودر شده روی خاک یا دادن کود شیمیایی مناسب است.


    انتهای پیام

    جعفری یک گیاه محبوب است که برای طعم دادن به بسیاری ازغذاها مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا به عنوان تزئین در کنار بشقاب غذا دیده می شود . جعفری به عنوان یک خوشبو کننده دهان هم شناخته می شود . شما می توانید با جویدن یک شاخه کوچک جعفری ، که در کنار بشقابتان به عنوان گارنیش قرار دارد ، نفس خود را تازه و خوشبو کنید . جعفری گیاه دو ساله ای است که در آب و هوای معتدل به راحتی رشد می کند ، اما در هوای سرد گیاهی یکساله است .

    مرحله اول :  آماده شدن برای کاشت

    1 –  یک نوع جعفری را انتخاب کنید . جعفری در دو واریته اصلی وجود دارد : برگ مجعد و برگ صاف ( که به عنوان جعفری ایتالیایی شناخته می شود) . جعفری برگ صاف طعم قوی تری نسبت به جعفری برگ مجعد دارد ، هر چند هر دو نوع دارای طعم  ملایم و دلپذیر هستند . شما همچنین باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید جعفری خود را از دانه ( یا بذر ) به وجود بیاورید ، یا از طریق نشاء گیری .

    کاشت سبزی جعفری در خانه

    الف) کاشت مستقیم بذر جعفری : می توانید بذر جعفری را مستقیم در بستر اصلی (باغ و یا گلدان) کشت کنید. برای این منظور، شرایط آب و هوایی باید مناسب باشد و اگر آب و هوا بسیار سرد باشد، نتیجه نخواهید گرفت . بنابراین کشت مستقیم جعفری باید بعد از آخرین یخبندان انجام شود.

    ب) نشاء گیری جعفری: می توانید بذرهای جعفری را در محیط خانه و در سینی کشت ، آماده کنید و بعد ازظاهر شدن 3 برگ ، جوانه ها یا نشاءها را به بستر اصلی منتقل کنید. در واقع یکی از مهمترین مزیت های نشاء گیری این است که شما می توانید بذرها را در شرایط کنترل شده آماده کنید و بعد از مساعد شدن آب و هوای بیرون ، به زمین اصلی منتقل کنید و به این ترتیب در زمان صرفه جویی کرده اید و محصولتان نیز سریع تر آماده خواهد شد.

    2- یک منطقه مناسب را انتخاب کنید . جعفری به خوبی در باغ یا گلدان رشد می کند، چرا که گیاه سخت گیری نیست ، اما در شرایط نا مناسب رشد خوبی نخواهد کرد . محلی را برای کاشت جعفری انتخاب کنید که حداقل در بخشی از روز ، نور خورشید را دریافت کند . اگر تصمیم دارید جعفری را در گلدان بکارید ، آن را کنار پنجره ای قرار دهید که آفتاب صبح را بگیرد ، مانند یک پنجره ی شرقی .

    3- خاک را آماده کنید . خاکی که نسبتا پوک و نرم و پر از کمپوست و مواد مغذی است و سطح pH آن بین 6 تا 7 است مناسب برای کاشت جعفری می باشد . اگر احتمال می دهید که خاک بیش از حد اسیدی است ، pH آن را آزمایش کنید و در صورت نیاز مقداری آهک به آن اضافه کنید. برای ساختن خاک مناسب ، 50 درصد خاک گلدان را با 50 درصد کمپوست مخلوط كنید . این ترکیب مخلوطی است که نور و هوا به راحتی در آن نفوذ می کند و پیوند ریشه های کوچک جعفری با این خاک ساده تر خواهد بود .

    مرحله دوم : تکثیر دانه ها

    1-   دانه ها را در آب صابون بخیسانید . یک کاسه بزرگ را با آب ولرم (نه زیادگرم) پر کنید . مقدار بسیار کمی از مایع  ظرفشویی به آب اضافه کنید و مخلوط را تکان دهید تا مایع ظرفشویی کاملا در آب حل شود . بذر های جعفری را در این مایع ریخته و اجازه دهید برای مدت یک ساعت خیس بخورند . گرمای آب و همچنین وجود مایع ظرفشویی داخل آن باعث می شود تا پوشش سخت بیرونی بذرها شکافته شوند . این کار به بذرها کمک می کند تا بسیار سریعتر از بذرهای خیس نخورده رویش کنند .

    2-  بذرها را بشویید و آنها را به یک کاسه آب دیگر منتقل کنید .  با استفاده از یک صافی کوچک ، آب حاوی مایع ظرفشویی را دور بریزید و دانه ها را در آب آشامیدنی ولرم بگذارید . در این مرحله باید بذرها را از مایع ظرفشویی پاک کنید و آنها را برای مرحله بعدی آماده کنید . یک کاسه را با آب گرم (نزدیک به 40 درجه سانتی گراد) پر کنید و دانه ها را در آب قرار دهید . برای ادامه روند جوانه زدن ، آن را به مدت یک شب بخیسانید .

    3-  بذر ها را خشک کنید . پس از 24 ساعت غوطه ور شدن در آب ، دانه ها را در یک صافی بریزید و روی یک قطعه کاغذ قرار دهید تا خشک شود . هنگامی که آنها کاملا خشک شدند ، آماده کشت می شوند.

    4-  بذر های خود را در داخل خانه بکارید . اگر می خواهیدکار خود را سریعتر شروع کنید و بذرهای جعفری را زودتر از موقع بکارید ،  می توانید بذرها را در گلدانهای کوچک بکارید و بعدا آنها را به محل اصلی خود منتقل کنید . 6 -12  هفته قبل از آخرین یخبندان و سرمای قبل از بهار، دانه های جعفری خود را در گلدانهای کوچک بکارید و روزانه آنها را آبیاری کنید. این کار فرصت کافی برای شروع جوانه زدن را به آنها می دهد و زمان بیشتری برای رشد و نمو خواهند داشت نسبت به وقتی که آنها را در فضای باز  یا در گلدانهای بزرگتر می کارید .

    مرحله سوم : کاشت دانه ها

    1– بذرها را در زمان مناسب بکارید . اگر بذرها را از قبل در فضای داخل منزل و در گلدانهای کوچک نکاشته اید ، صبر کنید تا زمانی که احتمال سرما و یخ زدگی کاملا برطرف شود و آنگاه بذر ها را به طور مستقیم در باغ بپاشید . به طور معمول، بذر ها باید در ابتدای بهار، در حدود اسفند یا فروردین ماه کاشته شوند .

    2- برای کاشت بذرها حفره و ردیف ایجاد کنید .  با استفاده از یک بیلچه کوچک ، در باغ خود ردیف های کاشت با فاصله تقریبی 25 تا 30 سانتی ایجاد کنید و در هر ردیف ، به اندازه کافی بین حفره های کاشت فاصله بگذارید . ( حدود 7 – 8 سانتی متر فاصله بین بذر ها مناسب است ) بذر ها فقط باید با 1 – 1.5 سانتیمتر خاک پوشانده شوند ، بنابراین حفره های کاشت نباید بسیار عمیق باشند .

    3- جعفری ها را در فضای باز بکارید . اگر برای پرورش جعفری از نشاء استفاده می کنید ،  بعد از آخرین یخبندان و هنگامی که گیاهان حداقل 8 سانتی متر ارتفاع دارند ، آنها را از گلدانها ، به داخل باغ انتقال دهید . نشاها را در ردیف های کاشتی که 15 سانتی متر از هم فاصله دارند و فاصله بین نشاها در هر ردیف هم حداقل 20 تا 25 سانتی متر است ، بکارید . این باعث می شود که جعفری ها فضای کافی برای رشد داشته باشند و در اواخر بهار، رشد آنها کامل شود .

    4– جعفری ها را آبیاری کنید . جعفری های خود را به طور عمیق و حداقل یک بار در هفته آبیاری کنید تا بتوانند ریشه ها خود را توسعه دهند و یک ریشه عمودی بلند تولید کنند. ممکن است در طول دوره های بسیار گرم و خشک مجبور شوید آبیاری بیشتری داشته باشید. اگر شما جعفری های خود را در داخل گلدان کاشته اید ، آنها را به اندازه کافی آبیاری کنید ، به اندازه ای که خاک همیشه مرطوب باشد. اگر نمی توانید جعفری را به طور منظم آبرسانی کنید ، یک سیستم آبیاری قطره ای تهیه کنید .

    توجه: آبیاری قطره ای یکی از روش های پیشرفته آبیاری در کشاورزی است که در آن آب با فشار کم و بصورت قطره ای ، با قطره چکان، پای گیاهان ریخته می شود و فقط منطقه اطراف ریشه را بطور مرتب و منظم آبیاری می کند. با این روش در مصرف آب هم صرفه جویی می شود .

    کاشت سبزی جعفری در خانه

    5- علف های هرز را از بین ببرید . علف های هرز می توانند به راحتی با جعفری ترکیب شوند و مواد مغذی ارزشمند را جذب می کنند و مانع رسیدن نورخورشید به جعفری ها شوند. پاشیدن مالچ در اطراف گیاهان ، برای کمک به حفظ رطوبت خاک و جلوگیری از رشد علف های هرز ، بسیار مفید خواهد بود . علاوه بر این، هر گونه علف هرزی که بین بوته های جعفری دیدید از بین ببرید .

    6- گیاهان جعفری را هرس کنید . در طول فرآیند رشد ، بوته های اضافی باید از بین بروند. تا جایی که نهایتا فقط یک گیاه در هر 20 الی 25 سانتی متر وجود داشته باشد . هنگامی که بذرها شروع به رشد کردند ، با استفاده از یک قیچی ، اقدام به هرس و از بین بردن برخی از گیاهان کوچکتر یا ناسالم تر کنید و آنها را از خاک بیرون بکشید . اگر می خواهید این نهال ها را به محل دیگری برده و بکارید، می توانید با استفاده از یک بیلچه کوچک آنها را با دقت از خاک بیرون بیاورید .

    7 – اضافه کردن مواد مغذی به خاک را ادامه دهید . بوته های جعفری را یکبار در هر ماه با استفاده از کود عمومی و به منظور حفظ تولید گیاه در همه فصل ها ، تقویت کنید. شما همچنین می توانید کمپوست به خاک اضافه کنید و با این کار آن را با مواد مغذی غنی کرده و جعفری های خود را تقویت کنید.

    8- جعفری را برداشت کنید . هنگامی که جعفری ها ، مجموعه ای از سه برگ کاملا رشد یافته شدند ، آماده برداشت هستند . جعفری ها را به آرامی در طول فصل ، با برش ساقه های بیرونی گیاهان، درست از روی سطح زمین برداشت کنید . جمع آوری برگها از بالای گیاه عملکرد محصول شما را کاهش می دهد ، پس جعفری ها را با ساقه برداشت کنید . همچنین مراقب باشید ریشه ها را از خاک بیرون نکشید تا بوته ها بتوانند به تولید محصول خود ادامه دهند .

    برگ ها را برای استفاده های بعدی منجمد یا خشک کنید و آنها را در ظروف دربسته نگهداری کنید. استفاده از جعفری های ذخیره شده بمدت یک سال، طعم مطلوب خواهند داشت.

    9- برگ ها را برای استفاده های بعدی منجمد یا خشک کنید و آنها را در ظروف در بستن نگه دارید . شما می توانید از جعفری های ذخیره شده خود به مدت یک سال استفاده کنید و از طعم مطلوب آن لذت ببرید .

  • چیکار کنم برای بارداری استرس نداشته باشم
  • سوالات متداول

    1- چرا جعفری من به جای تولید برگ ، بذر داده است؟

    پاسخ : جعفری یک گیاه دوسالانه است ، به این معنی که در سال دوم زندگی خود ، بذر تولید می کند و سپس از بین می رود . شما می توانید گل های ایجاد شده را جدا کنید تا گیاه به تولید برگ ادامه دهد ، اما به طور کلی بیشترین برگ را در سال اول دریافت خواهید کرد.

    2- بوته جعفری چقدر رشد می کند؟

    پاسخ : به طور معمول، جعفری برگ مجعد ، تا حدود 30 سانتی متر بلند می شود.

    3- چگونه می توان جعفری را در یک گلدان روی بالکن رشد داد؟

     پاسخ : شما می توانید جعفری را در یک گلدان بزرگ و در خارج از ساختمان نگهداری کنید و زمانی که سرما و یخبندان فرا می رسد، گلدان را به داخل ساختمان بیاورید . یک که روزانه چند ساعت نور خورشید را دریافت می کند گزینه مناسبی است .

    4- آیا می توانم جعفری را در آب ریشه دار کنم و سپس در باغ بکارم ؟

    پاسخ : این کار را نکنید ، زیرا جعفری هایی که در آب تولید ریشه می کنند ، هنگامی که آنها را به یک محیط رشدی دیگر مانند خاک یا کمپوست انتقال می دهید ، می میرند . پس بهتر است گیاه را از همان ابتدا در خاک بکارید .

    5- چرا جعفری من زرد رنگ شده است؟

    کاشت سبزی جعفری در خانه

    پاسخ : یا آبیاری کافی نیست یا نور خورشید بسیار داغ و سوزان است. آبیاری را بیشتر کنید و در صورت امکان از زمان آفتاب گیری جعفری ها بکاهید . اگر در گلدان هستند آنها را به محل سایه تری انتقال دهید .

    6- گیاه جعفری من گل داده است . آیا باید گلها را قطع کنم ؟

    پاسخ : بله قطع کردن گل ها ضروری است ! اگر گل ها را نگه دارید ، گیاه تمام مواد مغذی و انرژی خود را برای رشد گل ها تمرکز می کند .

    7- از کجا می توان دانه های جعفری خریداری کرد؟

    پاسخ :  آنها را از گلخانه های محلی و یا فروشگاه های لوازم کشاورزی خریداری کنید . از فروشگاه اینترنتی ما هم می توانید بذرها را تهیه کنید .

    نکات

    – جعفری در مناطق آفتابی نیز به خوبی در داخل خانه رشد می کند. اگر جعفری را درون گلدان می کارید ، حتما از گلدان های عمیق استفاده کنید تا گیاهان بتوانند ریشه های طولانی خود را توسعه دهند.

    – ریشه گیاه جعفری نیز خوراکی است . بسته به نوع جعفری که کاشته اید ، ریشه ها ممکن است شبیه به هویج باشند. خام یا پخته شده ، ریشه ها در سوپ ها ، سبزیجات و سالاد ها عالی هستند.

    منبع


    چرا جعفریهای لکه لکه زرد میشند و میپوسند

    نشانی دفتر: اصفهان – خیابان مشتاق اول – خیابان ابوالحسن اصفهانی – کوی 16 – بن بست قصری انتها سمت راست طبقه اول

    کاشت سبزی جعفری در خانه
    کاشت سبزی جعفری در خانه
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *