نحوه پخت برنج زعفرانی

دوره مقدماتی php
نحوه پخت برنج زعفرانی
نحوه پخت برنج زعفرانی

 

داشتن یک سفره با غذاهای خوش رنگ و خوشمزه می تواند میزان سلیقه کدبانوی منزل را نشان دهد، مخصوصا اینکه مهمانانی خاص داشته باشد. تمامی کدبانوها در چنین مواقعی سعی می کنند تا با تزئین برنج علاوه براینکه شکل زیبا و خاصی به سفره خود بدهند، سلیقه خود را هم به مهمانان و دیگر اعضا نشان بدهند. بعضی از کدبانوها برای تزئین برنج خود، از زعفران استفاده می کنند. برنج زعفرانی را بارها مشاهده کرده اید؛ برنج هایی روی غذاهای خورشتی مانند قیمه وقورمه یا زرشک پلو با مرغ قرار می گیرد.

تهیه برنج زعفرانی خیلی ساده است و فقط تنها ماده اضافه ای که مورد نیاز است، زعفران است که آن در هنگام پخت به برنج اضافه می کنید. اما قبل از اینکه وارد بحث چگونگی طرز تهیه برنج زعفرانی شویم، کمی در خصوص خود زعفران و خواص آن صحبت کنیم.

 

خواص زعفران

نحوه پخت برنج زعفرانی

 

دوره مقدماتی php

زعفران گیاه پیازدار است که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده غذا استفاده می شود. زعفران دارای ارزش غذایی بالایی است و ازاین رو خواص بالایی دارد. البته به این نکته دقت داشته باشید که رنگ دهنده های زعفرانی زیادی امروزه وارد بازارشده است که فقط تعدادی از آن ها دارای مجوز بهداشتی هستند و بهتراست که این نوع محصولات در مواقع محدود بودن دسترسی به زعفران، مورد استفاده قرار بگیرد. در حالت کلی زعفران دارای خواص زیر است:

– موجب کاهش کلسترول و چربی خون می شود.

– آرام بخش

– اشتها آور

– تقویت کننده حافظه

– پیشگیری بیماری های قلبی

– درمان کننده بیماری های چشمی، پوستی، رفع نفخ، معده درد و کم خونی

– کمک به هضم غذا

– ضد افسردگی

– جلوگیری از پیشرفت بیماری چشمی و مانع کم دیدی در بزرگسالان

– ضد سرطان

این ها فقط بخشی از خواص زعفران بودند که شما می توانید در تهیه برنج زعفرانی استفاده کنید.

 

 

برای تهیه برنج زعفرانی در دو مقیاس می توانید اقدام کنید:

 

– بیشتر خانم ها، برنج زعفرانی را برای تزئین بر روی برنج ساده استفاده می کنند و بیشتر مصرف آن در غذاهای خورشتی و زرشک پلو با مرغ است.

– در بعضی از مناطق، کل برنج را زعفرانی می کنند که به آن برنج کامل زعفرانی می گویند.

 

 

– زعفران را می توان در تهیه پلو ساده یا کته و تهیه برنج آبکشی استفاده کرد. روش اول، این است که شما قصد داشته باشید تا برنج زعفرانی کامل بپزید.

– ابتدا براساس تعداد چند پیمانه برنج را با آب ولرم بشویید و نمک زده و خوب به هم بزنید و اجازه بدهید که برنج به مدت 2تا3 ساعت در آب بماند. سطح آب باید 1تا 2 بند انگشت از برنج بالاتر باشد.

– درون یک قابلمه دیگر آب به مقدار دو سوم ریخته و برروی اجاق قرار می دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد، برنج خیس خورده را داخل آن می ریزید.

– بعد از حدود ده دقیقه که برنج داخل آب خوب پخت و آب موجود در برنج تبخیر شده بود و به عبارتی دیگر آب کمی داشت و برنج نرم شده بود، آن را آبکش کنید.

اینجا مقداری تفاوت در تهیه برنج زعفرانی پلویی و برنج آبکشی بوجود می آید.

– اگر قصد تهیه پلو کته داشته باشید که دیگر نیازی به آبکشی نیست. بعد از اینکه آب تمام شد و قبل از استفاده از دم کنی، زعفران را دم کرده و برروی سطح برنج بریزید. روش دم کردن زعفران هم به این صورت که مقداری از آسیاب شده آن را داخل آبجوش ریخته و بعد یک نعلبکی برروی استکان قرار داده تا دم بکشد

– اگر قصد تهیه برنج آبکش داشته باشید، بعد از اینکه برنج خود را آبکش کردید، زعفران دم کرده را برروی برنج بریزید. دقت کنید که زعفران حتما باید بعد از آبکشی اضافه شود؛ زیرا اگر در هنگام آبکشی اضافه کنید، تمام ماده زعفران همراه آب از بین خواهد رفت.

– بعد از اینکه برنج را آبکشی کردید و آن را داخل قابلمه برگردانید که البته بهتر است کف قابلمه را با روغن چرب کرده و از سیب زمینی و نان برای ته دیگ استفاده کنید، زعفران دم کرده را همراه با دیگر چاشنی ها به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا برنج کامل دم بکشد.

– اگر هم قصد تهیه برنج زعفرانی کامل نداشته باشید و هدف شما تزئین سطح رویی آن است، زعفران را همراه آب جوش با روغن داغ می ریزیم و بعد از مدتی مقداری از برنج سفید را که قبلا آماده کرده بودید، به آن ها اضافه کنید و خوب بهم می زنید. سپس می توانید از این برنج برای تزئین سطح رویی استفاده کنید.

 

 

برنج زعفرانی را می توان با مواد دیگر برای تزئین سطح رویی برنج استفاده کرد، فقط کافی است که کمی خلاقیت و ذوق هنری داشته باشید. اگر هم ایده ای به ذهنتان نمی رسد، می توانید از اینترنت یا کتاب های آشپزی ایده های مختلفی را بدست بیاورید.

برای تزئین برنج زعفرانی می توانید از مخلوط ایده های زیر کمک بگیرید:

برنج زعفرانی و زرشک (البته می توانید از برنج مخلوط شده با آلبالو هم برای تزئین قسمت های دیگر نیز استفاده کنید.)نحوه پخت برنج زعفرانی

 

 

– برنج زعفرانی با خلال بادم، زرشک، سیب زمینی

 

– برنج زعفرانی را به شکل قلب یا شکل های متنوع دیگر در بیاورید و برروی سطح برنج قرار بدهید.

 

 

 

– ترکیب برنج زعفرانی با کشمش

 

– ترکیب برنج زعفرانی با فلفل دلمه ای و رنگارنگ

 

ایده های خیلی متفاوت و زیادی برای تزئین برنج زعفرانی وجود دارد. شما می توانید هر نوع شکلی را که بیشتر به آن علاقه دارید، برروی سطح برنج ایجاد نمایید و از مواد دیگر برای تزئین و دورچین کنار آن استفاده کنید.

 

 

مراحل تهیه برنج زعفرانی با مرغ همانند مراحل قبل است. شما مرغ و برنج را باید جداگانه بپزید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، زعفران را به آن اضافه نمایید و اجازه بدهید تا کامل دم بکشد. همچنین در کنار پخت مرغ، زعفران را هم اضافه کنید.

 

روش تهیه مرغ برای برنج زعفرانی به این صورت است:

 

مواد لازم

 

مرغ ( بسته به تعداد که حداقل یک عدد است)

پیازنگینی خرد شده دو عدد

سیر خرد شده دو حبه

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

– ابتدا در قابلمه ای مقدار روغن ریخته و پیازها را زردچوبه تفت می دهیم

– سپس سیرها را اضافه کرده و تفت می دهیم.

– در هنگام پخت نمک و فلفل را هم اضافه می کنید.

– سپس مرغ را که از قبل پخته بودید، برای تفت دادن برروی آن می ریزید( البته اگر قصد تفت نداشته باشید، این مواد در هنگام پخت به مرغ اضافه نمایید.)

– زعفران را در آخر می توانید به آن اضافه کنید یا در آخر که برنج آماده شده است و بعد از کشیدن آن بر روی دیس، می توانید مقداری زعفران دم کرده و با روغن مخلوط کرده و بر روی مرغ ها بریزید.

 

 

تهیه برنج با پلوپز نیازی به آبکشی ندارد و شبیه به کته است، فقط این بار شما از دستگاه پلوپز برای این منظور استفاده کرده اید. وقتی که برنج خیس خورده را درون پلوپز ریختید و آب آن تا حدی تمام شد، می توانید قبل از دم کردن، مقداری زعفران را برروی آن ها ریخته و سپس آن را دم کنید. بعضی از افراد از دم کنی برای در این مرحله اسفاده می کنند.

 

نتیجه گیری

 

زعفران از جمله گیاهان گرانی است که از آن بیشتر در پخت و پز و برای تزئین سطح روی برنج استفاده می شود. برای استفاده از زعفران کافی است در ابتدا آن را دم کرده و سپس در مرحله دم کردن برنج به آن اضافه کنید یا زعفران دم کرده با روغن مخلوط کنید و با مقداری برنج ترکیب نمایید و برروی سطح برنج برای تزئین بریزید.

مراسم معارفه  افق کوروش پیش از عرضه اولیه سهام در بورس، با تشریح آخرین وضعیت مالی و عملکردی درباره چشم انداز، اهداف کلان، پیش بینی سود هر سهم سال 97، ریسک ها و تمهیدات برگزار شد.

در آستانه ی بلندترین شب سال، بلندترین و طولاني ترين فاكتور خريد در فروشگاه زنجيره اي افق كوروش به چالش گذاشته شد و بلندترين فاكتور با 1252 رديف كالايي و به طول 20 متر از استان خراسان رضوي توانست اين ركورد را به نام خود ثبت كند.

افق کوروش، اولین فروشگاه زنجیره ای در ایران، اولین شرکت در سطح منطقه و از بزرگترین شرکت هایی است که در این وسعت پروژه ERP را به صورت یکپارچه برای صندوق های فروشگاهی و دفترمرکزی پیاده سازی می کند؛ تعداد شرکت هایی که در این اندازه و در دنیا موفق به پیاده سازی این سیستم شده اند، انگشت شمارند.

شرکت فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش به مناسبت پنجمین سالگرد افتتاح این فروشگاه و در راستای تقویت حوزه کارآفرینی وام تجهیز فروشگاه های فرانچایز را تا سقف مبلغ 300 میلیون تومان افزایش داد.

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

نحوه پخت برنج زعفرانی

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Recipe: http://ashpazibasana.com/recipe/saffr…طرز تهیه مرغ شکم پر با خوشمزه ترین مواد، لینک زیرhttps://youtu.be/JjxziSrgFYkSubscribe: http://bit.ly/2jZKDGXSana Ashpazi Ba Sana Channel: https://www.youtube.com/channel/UC0IB…My Facebook Page: https://www.facebook.com/AshpaziBaSanaFollow me on Instagram: https://www.instagram.com/ashpazi_ba_…Join my Telegram Channel: https://telegram.me/AshpaziBaSanaConnect with me on Telegram: https://telegram.me/sanakitchen

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка плейлистов…

برنج ، پلو یا چلو زعفرانی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که به تنهایی سرو نمی شود و در کنار انواع خورش ها ، کباب ها و … سرو می شود. برنج تقریبا پر مصرف ترین غذا در بین غذاهای اصلی است. در این آموزش طرز تهیه برنج زعفرانی را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر چلو زعفرانی تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه پلو زعفرانی در ادامه با همدوره همراه باشید.

ابتدا برنج را نسبت به نوع آن باید بخیسانیم. به طور معمول این زمان حدود ۳۰ دقیقه است که باید برنج را در آب و مقداری نمک بخیسانیم. پس از گذشت این زمان برنج را بشوییم و با مقداری آب داخل قابلمه بریزیم به طوری که سطح آب ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.

۲ قاشق غذاخوری روغن به همراه مقداری نمک و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به قابلمه اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا رنگ آب موجود در قابلمه یکدست شود. حرارت را زیاد می کنیم تا آب موجود در قابلمه به جوش بیاید.

اینکار باعث می شود که آب ، روغن و زعفران جذب برنج شود. در حال جوشیدن آب چند بار برنج را هم می زنیم تا آب موجود در قابلمه کاملا جذب برنج شود. پس از اینکه آب جذب برنج شد حرارت را ملایم می کنیم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم تا برنج دم بکشد.نحوه پخت برنج زعفرانی

پس از اینکه برنج دم کشید و زیر دندان گیر نداشت آنرا از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برنج کمی حرارتش کم شود تا ته دیگ براحتی از قابلمه جدا شود سپس قابلمه را روی ظرف مورد نظر بر می گردانیم.

اگر می خواهید که پلو زعفرانی شما قالبی باشد و به راحتی از قابلمه جدا شود حتما از قابلمه نچسب استفاده نمایید. چلو یا پلو زعفرانی بیشتر به همراه غذاهای شناخته شده ای مثل اکبر جوجه ، چلو گوشت و … سرو می شود.

امتیاز دهید


4.2
از

30

   

 

 

نحوه پخت برنج زعفرانی

 

طرز تهیه : برنج را 30 دقیقه در مقداری آب و نمک خیس دهید. پس از این مدت زمان برنج را بشویید و بهمراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید ( به اندازه‌ای آب اضافه کنید که به ارتفاع 1 بند انگشت روی برنج را بپوشاند ).

 

چند قاشق روغن ، مقداری نمک و زعفران دم کرده را به برنج اضافه و خوب مخلوط کنید تا رنگ آب یکدست شود.

 

 

حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد و جذب برنج شود (در این مدت چند بار هم بزنید ). پس از اینکه آب جذب برنج شد حرارت را کم کنید و روی قابلمه را بپوشانید تا برنج دم بکشد.

 

برنج آماده را از روی حرارت بردارید و 10 دقیقه صبر کنید تا برنج کمی خنک شده و ته دیگ از قابلمه جدا شود، سپس در ظرف برگردانید و همراه با گوشت یا مرغ و … سرو کنید ( بهتر است برای داشتن ته دیگی خوب از قابلمه نچسب استفاده کنید ).

 

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

فوق‌العاده است خیلی شکیله… ممنون نیلوفر عزیز

باسلام و خسته نباشید لطفا طرز تهیه معجون های میوه ای رو هم توضیح دهید.باتشکر فراوان

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

اشتراک گذاری

دانلود

گزارش

دیدگاه

نمی پسندم

نحوه پخت برنج زعفرانی

می پسندم

برنج زعفرانی به دو طریق درست میشود اولین طریقه بشکل سریعتر میباشد برای کسانی که وقت کمترین دارند و میخوان که این غذای لذیذ را سریع آماده کنند متد زیر بسیار عالی میباشد

مواد لازم

برنج سفید ۱/۵ پیمانه

زعفران ۱/۵ قاشق غذاخوری

برای دیدن بهترین متد طرز تهیه و نگهداری زعفران لینک زیر را کلیک کنید

نمک یک قاشق غذاخوری

روغن ۵ قاشق غذاخوری

آب ۳ پیمانه – برای هر یک پیمانه برنج حدود ۱/۵ پیمانه آب مورد نیاز است

طرز تهیه

برنج را زیر آب روان شسته تا زمانیکه آب داخل برنج رشن و خالی از گرد و غبار شود

یک قابلمه را زیر حرارت ملایم قرار داده و برنج شسته شده را داخل قابلمه بریزید

سه پیمانه آب اضافه کنید

نمک را اضافه کنید

پنچ قاشق غذاخوری روغن را نیز اضافه کنید

برنجی را به آرامی هم بزنید و در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید برنج به جوش بیاید

پس از ۱۰ دقیقه که برنج شروع به جوشیدن کردن آنرا دوباره به آرامی هم بزنید. لطفا توجه کنید که برنج باید تا زمانیکه آب آن کاملا کشیده شود پخته شود. بنابراین در قابلمه را دوباره گذاشته و اجازه دهید برنج کاملا پخته شود و آب آن کاملا تبخیر شود

پس از ۱۵ دقیقه دیگر برنج آماده است. سعی کنید برنج را به آرامی هم بزنید طوریکه برنج له نشود. و آنرا از روی حرارت بردارید

برای تهیه برنج زعفرانی ۳ کفگیر از برنج پخته شده را داخل یک کاسه بریزید

زعفران را به برنج اضافه کنید

کاملا هم بزنید تا تمامی برنج به زعفران آغشته شده و تمامی برنج رنگ زعفرانی پیدا کند

برنج را به همراه برنج زعفرانی به ظرف سرو اضافه کنید و طبق سلیقه تزیین کنید

تا کنون برای این ویدئو دیدگاهی نوشته نشده است.

اشتراک گذاری ویدئو

در دیدستان شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید

با دریافت اپلیکیشن اندرویدی دیدستان، در هر زمان، هر مکان و با هر سرعت اینترنت، از تماشای آنلاین ویدئو بر روی گوشی یا تبلت خود لذت ببرید.

برنج زعفرانی

برنج زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و شناخته شده ایرانی است که به همراه انواع کباب ها ، خورش ها و غذاهای پرطرفدار ایرانی سرو می شود. این غذا به اندازه ای برای ایرانیان مهم است که درست کردن آن از اولین آموزش های آشپزی یک کدبانوی ایرانی است.

برنج زعفرانی با نام چلو زعفرانی و پلو زعفرانی هم ( بیشتر در رستوران ها ) شناخته می شود. از مهم ترین و شناخته شده ترین غذاهایی که برنج زعفرانی سرو می شوند می توان به اکبر جوجه ، خورش قورمه سبزی ، خورش مرغ و … اشاره کرد.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر برنج زعفرانی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری برنج زعفرانی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی برنج زعفرانی با پارسی دی همراه باشید.نحوه پخت برنج زعفرانی

مواد لازم برای ۴ نفر

کالری برنج زعفرانی : هر کفگیر ۲۵۰ کالری

دستور پخت

ابتدا برنج را در قابلمه ای می ریزیم و تا روی سطح برنج آب می ریزیم ، سپس مقداری نمک روی آن می پاشیم و حدودا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا برنج خیس بخورد. اگر از برنج ایرانی استفاده می کنید باید مهارت داشته باشید تا زمان پخت پلو شما له نشود.

وگرنه همان لحظه استفاده برنج را بشویید و استفاده کنید. پس از ۳۰ دقیقه برنج را می شوییم و در قابلمه می ریزیم و تا ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج آب می ریزیم و روغن را به همراه نمک،زعفران به برنج اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا هم نمک به همه جای برنج برسد

و طعم بگیرد و هم زعفران رنگش در برنج یکدست شود. حرارت شعله را زیاد می کنیم تا آب برنج بجوش بیاید و زعفران و نمک کاملا جذب پلو شوند.در حین جوش آمدن آب برنج را چندین بار هم می زنیم تا آب آن کاملا جذب برنج شود و حرارت را ملایم می کنیم

و یک دم کنی روی درب قابلمه می گذاریم تا برنج کاملا دم بکشد. پس از دم کشیدن برنج(زیر دندان گیر نداشت) حرارت را کم می کنیم تا به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزد و بعد از روی حرارت بر میداریم و ۵ الی ۱۰ دقیقه بعد صبر می کنیم

(درب قابلمه را اصلا در این زمان باز نمی کنیم) تا حرارت داخل قابلمه کم شود و ته دیگ کاملا از قابلمه جدا شود و قابلمه را روی بشقاب مورد نظر بر می گردانیم. اگر می خواهید پلو زعفرانی قالبی داشته باشید از قابلمه نچسب استفاده کنید بسیار راحت تر است.نوش جان

همچنین ببینید


“آینده در دستان شماست

زیبایی هایی که هنوز ندیده اید

میکس فوق العاده زیبا از آهنگ دل را ببین با صدای علیرضا افتخاری و سفر های مقام معظم رهبری به شهر های مخطلف کشور (زاهدان-زنجان-بم) که چیز پر مغز و قشنگی از آب در آمده حتماً ببینید…نحوه پخت برنج زعفرانی

موسسه تدوین آثار و نشر اخلاقیات شهدای شهرستان زرند

مداحی مهدی اکبری کاش بودی کرببلا برادر بی حرمم حسن جان

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.

نحوه پخت برنج زعفرانی
نحوه پخت برنج زعفرانی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *