مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

دوره مقدماتی php
مقدار مصرف کراتین در بدنسازی
مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

هورمون رشد (GH) یکی از هورمون های متعددی است که توسط غده هیپوفیز مغز ترشح می شود. همچنین این هورمون به عنوان هورمون رشد انسانی (HGH) یا سموتوتروپین نیز شناخته می شود. آیا می دانید کاهش یا افزایش این هورمون در بدن چه عوارضی را به دنبال خواهد داشت؟ چگونه میتوان تشخیص داد که این سطح این هورمون در بدن چقدر است؟ در این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام در مورد آزمایش هورمون رشد صحبت خواهیم کرد. هورمون رشد (GH) چیست؟ نقش هورمون رشد …

تست ادرار معمولاً برای تشخیص عفونت یا چک کردن میزان گلوکز، خون، یا ذرات دیگر در ادرار تجویز می شود. در دوران بارداری در درجه اول پزشک تست ادرار را برای نظارت بر میزان پروتئین و میزان لکوسیت ها در ادرار تجویز خواهد کرد. در پزشکی به این مشکل پروتئینوری گفته می شود، میزان بالای پروتئین در ادرار، اختلال در عملکرد کلیه را نشان می دهد. برای درک کردن این مسئله و وجود پروتئین در ادرار در دوران بارداری این مقاله از بخش زنان و …

در مورد اختلالات مفصل فکی گیجگاهی (TMJ) چقدر اطلاعات دارید؟ آیا می دانید که این اختلال در اثر چه عواملی به وجود می آید و چه ارگان هایی از بدن را درگیر می کند؟ علائم اختلالات مفصل فکی گیجگاهی (TMJ) را می شناسید؟ آیا میتوان این اختلال را با درمان های خانگی هم معالجه کرد یا فقط با جراحی درمان می شود؟ در این مقاله از بخش دندانپزشکی و  فیزیوتراپی و ارتوپدی دکتر سلام به بررسی اختلالات مفصل فکی گیجگاهی (TMJ) می پردازیم. در این …

درمان‌ های سرطان پوست به نوع سرطان، مرحله، اندازه و محل تومور و چیزهای دیگر بستگی دارد. برای سرطان سلول پایه ‌ای و سرطان سلول سنگفرشی اغلب تراشيدن (کورتاژ) بافت سرطانی و خشکاندن الکتريکی (الکترودسیکیشن) تنها چیزی است که مورد نیاز است. عمل جراحی موس یک گزینه جانبی برای کاهش اثر زخم است. درمان ملانوما نیز شامل جراحی است. بسته به مرحله سرطان، ممکن است درمان ‌های دیگر مانند ایمنی درمانی، درمان هدفمند، شیمی‌ درمانی و پرتودرمانی مورد نیاز باشد. در این مقاله از بخش …

در مورد قرص پریناتال چه می دانید؟ آیا تا به حال از این دارو استفاده کرده اید؟ آیا با عوارض و نحوه مصرف آن آشنایی دارید؟ قطعا اگر در دوران بارداری به سر می برید یا این دوران را گذرانده اید، با این قرص مولتی ویتامین آشنایی دارید. آیا غیر از دوران بارداری هم میتوان این دارو را مصرف کرد؟ در این مقاله از بخش داروهای دکتر سلام به بررسی قرص پریناتال خواهیم پرداخت و در مورد فواید این مولتی ویتامین برای جنین و مادر …مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

یافته‌ های جدید در مورد نقش ویتامین A در میانجی گری رابطه بین باکتری ‌های روده و سیستم ایمنی ممکن است برای ابداع درمان ‌های جدید بیماری های …

دوره مقدماتی php

هورمون رشد (GH) یکی از هورمون های متعددی است که توسط غده هیپوفیز مغز ترشح می شود. همچنین این هورمون به عنوان هورمون رشد انسانی (HGH) یا سموتوتروپین …

تست ادرار معمولاً برای تشخیص عفونت یا چک کردن میزان گلوکز، خون، یا ذرات دیگر در ادرار تجویز می شود. در دوران بارداری در درجه اول پزشک تست …

حمله قلبی چیست؟ حمله قلبی زمانی رخ می دهد که یکی از عروق معمولا بوسیله لخته خون بسته شود. علائم هشدار دهنده حمله قلبی شامل موارد زیر است: …

آسنترا (ASENTRA) چیست؟ در مورد این دارو چه اطلاعاتی دارید؟ آیا می دانید این دارو برای درمان بیماری های افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد؟ سوال اکثر افراد …

در مورد کلستاز بارداری چقدر اطلاعات دارید؟ آیا تا به حال خارش پوست در بارداری را تجربه کرده اید؟ این کاملا طبیعی و شایع …

فواید ورزش در دوران بارداری چیست؟ سالم بودن در طول بارداری شامل خوردن صحیح، داشتن استراحت کافی و تحرک بدن شما می شود. ورزش …

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

چگونه میتوان باعث افزایش قد در نوجوانان شد؟ هر کسی، خواهان یک اندام متناسب با قدی ایده آل می باشد، به ویژه نوجوانان. اگرچه …

فواید ورزش در دوران بارداری چیست؟ سالم بودن در طول بارداری شامل خوردن صحیح، داشتن استراحت کافی و تحرک بدن شما می شود. ورزش …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

سفارش و پشتیبانی مرسولات –  02155447130 – 09193432106

کراتین  یک ماده طبیعی است که به مقدار قراوان در عضلات اسکلتی وجود دارد که یا توسط بدن از اسید های آمینه ساخته می شود و یا از را ماده خوراکی وارد بدن می شود  و در عضلات ذخیره می گردد .

محل ذخیره:کراتین در کبد و پانکراس از اسیدآمینه های آرژنین  ،گلیسین و‌ متیونین سنتز ساخته می شود. 95% کراتین بدن در عضله به شکل فسفوکراتین ذخیره می شود. در گوشت و ماهی یافت می شود.

کراتین فسفوریله یا کراتین فسفات نقش مهمی را در فراهم کردن سوخت برای عضلات  بر عهده دارد . یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین نقش هایی که کراتین به عهده دارد فراهم آوزدن فسفر برای بازسازی ATP  می باشد.

سیستم کراتین فسفات مهم ترین و سریع ترین  منبع سوخت در بدن  و برای حرکات انفجاری و تمرین ها و عملیات قدرتی و پر شده است  که در ده ثانیه اول انجام می شود.مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

شاید بخشی از افراد جامعه در جذب کراتین و افزایش میزان کراتین عضلات مشکل دارند و مصرف کراتین بر روی این تعداد از افراد جامعه اثر چندانی ندار دو موجب افزایش اجرا عملکرد ورزشی آن ها نمی شود

بازده و پاسخ به مصرف کراتین ممکن است به ذخایر اولیه آن در بدن بستگی داشته باشد در افرادی که مقدار اولیه موجود در عضلاتشان پایین و کم است بالاترین جواب به مصرف کراتین وجود داشته و پاسخ خوبی را به بارگیری و مصرف کراتین نشان خواهد داد.

مصرف کراتین همراه با غذا های حاوی کربو هیدرات به مقدار 50 تا 100 گرم  ممکن است جذب کراتین را افزایش دهد. یافته ها نشان می دهد که مصرف مکمل کراتین می تواند در ورزش های سریع مانند دی سرعت یا ورزش های پر تقلا مانند وزنه برداری که نیاز به تمرینات شدید و انفجاری دارند عملکرد و توان اجرایی را افزایش دهد

بنابراین در مسابقه یا برنامه های تمرینی و اردوهای ورزشی که در آن تمرینات ورزشی شدید متناوب که در بین آن ها فواصل کوتاه استراحت وجود دارد  (استراحت کوتاه ) و همچنین در برنامه  تمرینات استفامتی  کراتین  ( بارگیری)  به وضوح مشاهده می شود  ولی مصارف مداوم وطولانی  مدت کراتین  می تواند اثرات مفبد و مزایای بیشتری را برای ور زشکار در پی داشته باشد.

عوارض: بر عملکرد کلیه اثر می گذارد.به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارد که می توان آن را در رژیم غذایی از گوشت و ماهی بدست آورد. همچنین در کبد و پانکراس از اسید آمینه هاي آرژنین ، گلیسین و متیونین سنتز می شود. تقریبا 95% در عضله، اغلب به شکل فسفوکراتین ذخیره می شود. فسفو کراتین و کراتین، منبع حیاتی از انرژی را فراهم می کنند که جهت بازسازی دوباره ای تی پی در طول تمرینات با شدت بالا استفاده می شوند.

در طول فعالیت های بی هوازی با شدت بالا که 15 – 5 ثانیه به طول می انجامند، عضلات بر ذخایر فسفو کراتین جهت سنتز ای تی پی تکیه می کنند. پس از تخلیه این ذخایر، بدن مجبور است بر دیگر شکل هاي سوخت و سازی بدن برای ای تی پی تکیه کند و عملکرد شروع به کاهش می کند. مصرف  مکمل کراتین، ذخایر فسفو کراتین را افزایش داده، اجازه می دهد عضلات در شدت بالاتری براي زمان بیشتری فعالیت کنند.

کراتین چندین مزیت عملکردی را در پی دارد می تواند اثرات کوچک، اما فوری بر قدرت حداکثر و توان بگذارد این امر، به ورزشکار اجازه می دهد تا فعالیت را با شدت بالاتری در مسابقه و تمرین اجرا کند، در نتیجه عملکرد را بهبود و اثرگذاری تمرین را افزایش می دهد مصرف دراز مدت  این مکمل، می تواند اثر گذاری تمرین را 5-15% بهبود داده، کسب قدرت، توان و توده خالص بدنی را بهتر کند .

جذب کراتین در عضله زمانی بهتر می شود که کراتین در ترکیب با پروتئین و کربوهیدرات مصرف شود.

1.افزایش توانایی انفجاری

2.در بیان ژن عضله (افزایش حجم عضله ) نقش دارد

3.موحب افزایش حجم موقت عضله می شود ( اصطلاحا دم عضلانی را افزایش می دهد.) می شود.

4.باعث افزایش هورمون IGF-2 و   IGF-1  میشود.

5.باعث افزایش سلول های ماهواره ای می شود.

6.به دلیل افزایش سلول های ماهواره ای باعث هایپر پلازی می شود.

7.می تواند در ریکاوری عضله نیز نقش داشته باشد.

8.باعث سنتز گلیکوژن می شود.

9.حساسیت به انسولین را افزایش می دهد .

10.یک بافر است و باعث تعادل اسیدی و بازی عضله می شود.

11.باعث رفع خستگی مرکزی و محیطی می شود.

12.جلوگیری از تجزیه ی عضله

13.افزایش حجم تارهای انقباضی نوع دوم

14.باعث نگه داری آب در بدن می شود.

تحمل تمرین با فشار زیاد : باعث افزایش ظرفیت بدن برای تمرینات با فشار زیاد و همچنین حجم بیشتر عضلات و عملکرد بھتر در فعالیتهای روزمره می شود.

کراتین ریکاوری را بهبود می بخشد : در سال های اخیر به دلیل ویژگی ھای بی نظیرش برای بعد از تمرین بر روی عضلات بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است.نتایج این تحقیقات بسیار امید دهنده است در سال ٢٠٠۴ ، سنتوز و همکارانش اثرات کراتین بر روی سلول ماهیچه که آسیب دیده اند را مورد مطالعه قرار دادند

طی این تحقیقات ١٨ ورزشکار مرد را مورد بررسی قرار دادند . این ورزشکاران ٢٠ گرم کراتین مونوهیدرات میکس شده با ۶٠ گرم مالتودکسترین ھر روز به مدت ۵ روز ، مصرف نمودند . نتیجه تحقیقات بر روی این ١٨ ورزشکار در مقایسه با ١۶ ورزشکار دیگر که تنھا از مالتودکسترین استفاده نمودند این بود که بعد از تمرین میزان آسیب سلول ها کاھش یافته است.

آن ها نتیجه گرفتند که این مکمل باعث کاھش آسیب سلول های عضلانی بعد از تمرین  سخت می شوند . در ادامه آنھا اظھار داشتند :

(( اینگونه به نظر می رسد که این مکمل باعث افزایش ریکاوری بعد از تمرین های سخت می شود . همچنین بر روی قدرت بدنی و استقامت ورزشکاران تاثیر دارد.))

کراتین ظرفیت آنابولیک را افزایش می دھد : زیگنفوس و همکارانش در طی تحقیقات بی نظیرشان نشان دادند که مصرف این مکمل تنها به مدت ٣ روز ، باعث افزایش چشم گیر حجم عضلات و سرعت عملشان میشود.

کراتین عملکرد مغز را بھبود می بخشد : اکثرا ً کراتین را به عنوان یک عضله ساز می شناسند ، اما فواید بسیار زیاد دیگری در مصرف کراتین وجود دارد . تحقیقات نشان داده است که کراتین از سلول های مغز در برابر تهدید ھای محیطی حفاظت می کند.

متابولیسم انرژی و تولید گونه ھای اکسیژن دوباره فعال شده (مولکول های بسیار کوچکی ھستند که به ساختار سلول آسیب می زند که شامل یون های اکسیژن ، رادیکال ھای آزاد و پروکسید نیز می شود . ) تصور می شود که باعث اختلالات عصبی می شوند ، و به نظر می رسد که توانایی مغز را برای نجات از متابولیسم و آسیب های فیزیکی در اثر این شرایط افزایش می دھد.

افراد با مشکلات عصبی و مشکل کمبود (مشکل در تولید و ذخیره کراتین) به مکمل ھای کراتین نیازمند ھستند تا پیام ھا به درستی به مغز برسد.

کراتین ترمیم استخوان را افزایش می دھد : یافته ها نشانگر این است که این مکمل می تواند به عنوان یک داروی کمکی برای ترمیم شکستگی استخوان و یا پوکی استخوان به کار رود . همچنین کراتین به طور چشمگیری فعالیت الکالین فسفات را افزایش می دھد.

انرژی سلولی ( که این مکمل نقش مهمی در آن دارد ) برای حفظ استخوان ها مھم است ، بنابراین مستقیما به پوکی استخوان ربط دارد . همان طور که می دانیم کراتین تولید انرژی سلولی را افزایش می دھد.

در صورتی به عضلات سریع تر می رسد که انسولین وجود داشته باشد.ممکن است شنیده باشید که مصرف این مکمل  را با آب میوه ، مخصوصا ً آب پرتقال و انگور توصیه میکنند..

اما به یاد داشته باشید که مصرف با دکستروز ، بهتر از آبمیوه است زیرا آبمیوه دارای فراکتوز می باشد که تاثیر کمی بر روی انسولین دارد در حالی که دکستروز بیشترین تاثیر را بر روی انسولین خواھد داشت.مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

زمان مصرف کراتین در دوره بارگیری :

30 دقیقه قبل از صبحانه

30 دقیقه قبل از وعده ناهار

30 دقیقه قبل از شروع تمرین

بلافاصله بعد تمرین

زمان مصرف کراتین در دوره نگهداری :

در دوره نگھداری ٢ وعده از مکمل کراتین استفاده می کنیم :

30 دقیقه قبل از شروع تمرین

بلافاصله بعد از تمرین

مصرف کراتین دوره ی سه ماهه دارد.

به اینصورت که در ابتدا 5 روز بارگیری می کنیم.

20 گرم کراتین در چهار وعده ای که قبل تر ذکر شده مصرف می کنیم.

بعد از آن 25 روز ،روزی 5 گرم بلافاصله بعد از تمرین مصرف می شود.

5 روز استراحت می کنیم. (مصرف قطع می شود و منظور استراحت تمرینی نیست.)

30 روز ، روزی 5 گرم قبل یا بعد از تمرین مصرف می شود.

5 روز استراحت می کنیم.

سپس 30 روز ،روزی 5 گرم قبل یا بعد از تمرین مصرف می شود.

بعد از اتمام این دوره یک استراحت یک ماهه می کنیم.

اگر بلافاصله بعد از استراحت 30 روزه دوباره قصد مصرف کراتین را داشتید نیاز نیست که بارگیری کنید و میتوانید از 30 روز مصرف روزی 5 گرم شروع کنید و بعد از هر ماه 5 روز استراحت کنید.

فراموش نشود که مصرف هر دوره ی سه ماهه ی با این روش نیاز به یک ماه استراحت برای کلیه می باشد.

 چند هشدار مھم در مورد مصرف کراتین :

اگر در زمان استفاده در دوره نگهداری به ھر دلیلی استفاده صحیح و به موقع میسر نشد ، دوره مصرف را دوباره شروع کنید.

برای رسیدن به بھترین جواب کراتین را با معده خالی میل کنید.

افرادی که از ناراحتیھای کلیه رنج میبرند قبل از استفاده از ھر نوع کراتین با پزشک مورد اعتماد خود مشورت نمایند.

توصیه می شود که در دوره مصرف استفاده از مایعات را بیشتر کنید.

در دوره مصرف میزان استفاده از پروتئین را برای رسیدن به ماکزیمم راندمان افزایش دھید.

در دوره استفاده از مکمل های فولات و همچنین ویتامین های ب 6 و ب 12 ممانعتی ندارد.

می توانید استفاده از این مکمل را ۶ ماه ادامه دھید.

مصرف این مکمل با گلوتامین بسیار خوب جواب می دهد اما پیشنهاد می شود که با فاصله زمانی 45 دقیقه از هم مصرف شود.

کافيین و کراتین با هم تداخل دارند.

در دوره ی کات یک سوم دوز دوره ی حجم بدون بارگیری می توان استفاده کرد

برخی از عوارض جانبی مکمل کراتین در صورت استفاده بیش از اندازه و یا عدم سلامت مکمل عبارت اند از :

1مشکلات کبدی

2.مشکلات کلیوی

3.مشکلات دستگاه گوارش

4.گرفتگی عضلات

5.کاهش کیفیت عضلات بدن

6.افزایش فشار خون

مطالب مفید بود دستتون درد نکنه ولی غلط املایی زیاد داشت ?

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

 بله، مرا به لیست ایمیل خودتان اضافه کنید


نام کاربری یا ایمیل *


رمز عبور *


ورود به فروشگاه

کراتین بدون شک یکی از محبوب ترین و در دسترس ترین مکمل های ورزشی است که امروزه در سرتاسر جهان مورد استفاده ورزشکاران قرار می گیرد. تعداد بیشماری تحقیق وجود دارد که اثربخشی کراتین را به صورت علمی اثبات کرده است. برای اکثر ورزشکاران از افراد حرفه ای گرفته تا افراد تازه کار، مصرف کراتین باعث افزایش توده عضلانی بدون چربی شده و توان ایروبیک و غیرایروبیک بدن را بهبود می بخشد.

بهتر است نگاهی به آمار مرتبط با این مکمل خارق العاده داشته باشیم.

طی یک تحقیق که در انجمن ملی ورزش دانشگاهی آمریکا (NCAA) انجام شد مشخص گردید که بیش از %۴۰ ورزشکاران بررسی شده از کراتین استفاده می کنند، این چهل درصد شامل ورزشکاران ۲۰ رشته متفاوت می باشد. استفاده از کراتین در ورزش های قدرتی حتی از این مقدار هم بیشتر است، بیش از %۷۵ ورزشکاران بدنساز، بوکسورها، وزنه بردارها و … از مکمل کراتین استفاده می کنند. همچنین در یک نظرسنجی که بین اعضای باشگاه GYM/Health برگزار گردید مشخص شد که از بین ۲۰۰۰ فرد شرکت کننده نزدیک %۶۰ اعضا از کراتین استفاده می کرده اند.

اما چرا کراتین اینقدر بین ورزشکاران محبوب است؟ دلیل آن بسیار ساده است، کراتین نتیجه می دهد، خوب هم نتیجه می دهد! به معنای واقعای کلمه صدها تحقیق تاثیر مثبت کراتین را روی قدرت عضلانی، استقامت، اندازه عضلات و کارآیی کلی ورزشکاران اثبات کرده است.

در جالی که تاثیرات مثبت کراتین به خوبی شناخته شده است، بهترین روش دریافت آن هنوز در هاله ای از ابهام است و هر کس نظریه ای درباره آن دارد. در این مقاله جنبه های مختلف مصرف کراتین را با هم بررسی خواهیم کرد.مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

یک دانشمند فرانسوی در سال ۱۸۳۵ برای اولین بار کراتین را کشف کرد. کراتین یکی از ترکیبات طبیعی گوشت است که به صورت عمده در گوشت قرمز یافت می شود.کراتین به صورت طبیعی در بدن توسط آمینو اسیدهای گلیسین، آرژینین و متیونین تولید می شود. این فرآیند در کلیه ها، کبد و پانکراس انجام می شود.

نزدیک %۴۰ ذخایر کراتین به صورت کراتین آزاد (Cr) و مابقی به صورت کراتین فسفات (PCR یا CP) در بدن ذخیره می شود. یک مرد معمولی و بالغ در طول روز ۲ گرم کراتین را مصرف کرده و این مقدار را از طریق رژیم غذایی جایگزین می کند. کراتین برای سنتز مجدد ATP مورد استفاده قرار می گیرد. ATP یا آدنوزین تری فسفات سوخت و قدرت عضلات است. وقتی که نیاز باشد یک عضله منقبض شود، پیوندهای بین مولکول ATP شکسته شده و ADP یا آدنوزین دی فسفات را تشکیل می دهد. انرژی حاصل از این شکست باعث انقباض عضلات می شود.

وقتی که ATP درون یک سلول تخلیه می شود، سلول توانایی منقبض شدن را از دست می دهد. بدن توسط چند روش مختلف می توانید ATP را مجددا بازسازی کند. سریع ترین روش، بدون حضور اکسیژن، از طریق کراتین فسفات است. کراتین فسفات شکسته شده و برای تولید بخش فسفات مورد نیاز سلول مورد استفاده قرار می گیرد.

این فسفات مجددا با ADP پیوند برقرار کرده و آن را به ATP تبدیل می کند. وقتی که ذخایر کراتین فسفات سلول تمام شوند بدن باید از روش های دیگر برای تهیه ATP کمک بگیرد.

مکمل های حاوی کراتین مقدار کراتین آزاد و کراتین فسفات درون عضله را افزایش داده و باعث افزایش ظرفیت تولید مجدد ATP می شوند. به عبارت دیگر، کراتین قابلیت کنترل قدرت خروجی عضلات در دوره های کوتاه ورزش با شدت بالا را بهبود می بخشد. دوره ها کوتاه هستند چرا که قابلیت ذخیره سازی کراتین فسفات در سلول ها محدود است. بنابراین بدن به سرعت از روش های دیگر برای تامین ATP کمک می گیرد.

در نمودار زیر می توانید مقدار PCR را در عضلات قبل و بعد از مصرف کراتین مشاهده کنید:

بیشتر مطالعات صورت گرفته روی کراتین با استفاده از نوع کراتین مونوهیدرات بوده است، نوعی از کراتین که با یک مولکول آب پیوند دارد. برخی از مطالعات هم نشان می دهد که ترکیب کراتین با کربوهیدارت باعث افزایش جذب آن می شود. تحقیقات نشان داده است که کراتین در حالت مایع ناپایدار است، به این معنا که دریافت آن به صورت آمپول یا مایع توسط جوامع علمی توصیه نمی شود.

تعداد زیادی تحقیق نشان داده است که مصرف کراتین باعث افزایش چشمگیر یک تکرار بیشینه یا one-rep max می شود. به عنوان مثال محققان بلژیکی در سال ۱۹۹۷ گزارش داده اند که مصرف کراتین در افراد آموزش ندیده طی برنامه هشت هفته ای بدنسازی باعث افزایش ۲۵ درصدی یک تکرار بیشینه در حرکت اسکوات آن ها شده است. این در حالی است که افرادی که دارونما مصرف کرده و همان برنامه را دنبال می کرده اند رشدی در یک تکرار بیشینه آن ها مشاهده نشده است. یک تحقیق هم که در سال ۱۹۹۸ توسط دانشگاه نبراسکا انجام پذیرفته است مشخص کرده که فوتبالیست هایی که کراتین را دریافت کرده و به مدت هشت هفته بدنسازی کار کرده اند به میزان ۶ درصد مقدار یک تکرار بیشینه آن ها در تمرین پرس سینه تخت با هالتر افزایش پیدا کرده است. لازم به ذکر است افرادی که در همین تحقیق دارونما مصرف کرده بودند به هیچ عنوان مقدار ۱RM آن ها افزایش پیدا نکرد. جالب است بدانید طبق ۱۶ تحقیق که روی تاثیر کراتین بر یک تکرار بیشینه انجام شده است، به طور میانگین قدرت افرادی که از کراتین استفاده کرده اند %۱۰ بیشتر از افرادی که دارونما مصرف نموده اند افزایش پیدا کرده است (نمودار ۲).

مطالعات همچنین نشان داده که کراتین باعث می شود فرد مصرف کننده تعداد تکرار بیشتری در هر ست انجام دهد. تحقیق انجام شده توسط دانشگاه کوئینزلند گزارش داده است که مصرف کراتین در ورزشکاران وزنه برداری که برای مسابقات آماده می شده اند تعداد تکرار آن ها با %۸۵ یک تکرار بیشینه شان به اندازه %۴۰ افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که افرادی که دارونما مصرف می کردند تغییری در تعداد تکرارشان دیده نشد. طبق ۱۶ تحقیق که روی تاثیر کراتین بر تعداد تکرار هر ست انجام شده است، به طور میانگین تعداد تکرار افرادی که از کراتین استفاده کرده اند %۱۵ بیشتر از افرادی که دارونما مصرف نموده اند افزایش پیدا کرده است (نمودار ۲).

در نمودار زیر تاثیر کراتین بر روی افزایش مقدار یک تکرار بیشینه و تعداد تکرار را مشاهده می کنید.

تعداد بسیار زیادی تحقیق نشان داده است که مصرف کراتین باعث افزایش رشد عضلات می شود. محققان دانشگاه کوئینزلند دریافته اند که وزنه بردارانی که کراتین مصرف می کنند به طور میانگین ۳ کیلوگرم وزن بدون چربی شان افزایش پیدا می کند، برخی از افراد این تحقیق در مدت ۴ هفته بیش از ۵ کیلوگرم افزایش توده عضلانی را تجربه کرده اند. این در حالی است که افرادی که از دارونما استفاده کرده اند تغییری در وزنشان پدید نیامده است (نمودار ۳).

از آنجا که کراتین باعث افزایش حجم استخوانی یا حجم ارگان ها نمی شود، این افزایش وزن ناشی از افزایش توده عضلانی بدون چربی می باشد. یک مطالعه دیگر که توسط محققان دانشگاه ایلینویز جنوبی به عمل آمده است نشان می دهد وزنه بردارانی که کراتین مصرف می کردند نزدیک به ۲٫۵ کیلوگرم وزن بدون چربی شان در مدت شش هفته افزایش پیدا کرده است، افرادی که از دارونما استفاده می کردند تغییری در وزن بدنشان حاصل نشد(نمودار ۳).

در نمودار زیر تاثیر کراتین بر روی افزایش وزن بدون چربی را مشاهده می کنید.

بیشتر مطالعاتی که روی کراتین انجام شده است نشان می دهد که مکمل های حاوی آن به طرز چشمگیری باعث تقویت عملکرد ورزشی ورزشکاران می شود، چرا که مصرف این مکمل موجب تولید نیرو و قدرت بیشتر توسط عضله در مدت کوتاه می گردد. افرادی که در این تحقیقات مورد مطالعه قرار گرفته اند دارای سطح سلامتی و تجربه تمرین متفاوت بوده اند، از ورزشکاران حرفه ای گرفته تا افرادی که اصلا ورزش نکرده اند.

برخی از ورزش هایی که در آن عملکرد افزایش افزایش پیدا کرده است عبارت اند از: انواع مختلف دوچرخه سواری با تمام قدرت در زمان کوتاه، دویدن، پرش متوالی، شنا، فوتبال، قایق رانی کایاک، قایق رانی روینگ و البته وزنه برداری و بدنسازی که قبلا در مورد آن صحبت کردیم. عملکرد ورزشکارانی که کراتین مصرف کردند در این رشته ها بین ۵ تا ۲۰ درصد نسبت به افرادی که دارونما استفاده می کردند افزایش پیدا کرده است. این بدان معناست که افرادی که در رشته هایی مثل فوتبال فعالیت می کنند هم با استفاده از کراتین می توانند عملکرد خود را به شکل چشمگیری بهبود بخشند.

تحقیقات نشان داده است که کراتین از طریق راه های متفاوتی باعث افزایش قدرت و رشد عضلانی و همچنین عملکرد ورزشی می شود. پیش تر اعتقاد بر این بود که مزایای کراتین صرفا به دلیل افزایش سریع انرژی است که در نتیجه افزایش PCr در عضلات رخ می دهد. این موضوع سبب می شود که ورزشکاران با سرعت بیشتری بین تمریناتی مثل دویدن سریع و بدنسازی ریکاوری شوند، نتیجه این ریکاوری دویدن سریع تر و تعداد تکرار بیشتر در هر ست می باشد. به مرور زمان توانایی زدن تکرار بیشتر در هر ست باعث رشد عضله خواهد شد. درست است که عمده ترین روش تاثیر کراتین همین موضوع است، اما امروزه مشخص شده است که کراتین از طریق مکانیسم های دیگر هم روی بدن تاثیر می گذارد.

یکی از این مکانیسم ها از طریق افزایش حجم سلول های عضلانی است. به عبارت دیگر سلول های عضلانی با مصرف کراتین پر از آب می شوند. از آنجا که کراتین در اصل یک پروتئین است، آب را از خون و فضای دور سلول های عضلانی (که با عنوان مایع بینابینی شناخته می شود) دریافت کرده و طی فرآیند اسمز وارد عضله می کند. دلیل اصلی افزایش وزن سریع بعد از مصرف کراتین همین موضوع است. جالب است بدانید که این افزایش حجم سلول ها باعث می شود که غشای سلول ها کش آمده و سبب افزایش رشد و قدرت عضله در درازمدت با افزایش سنتز پروتئین می شود.

یک روش دیگر اثربخشی کراتین، افزایش تعداد سلول های ماهواره ای (satellite cells) در تارهای عضلانی است. سلول های ماهواره ای اساسا سلول های بنیادی عضلات هستند و یکی از راه هایی که باعث ایجاد عضلات بزرگتر و قوی تر می شود، اضافه کردن سلول های ماهواره ای ماهیچه به تارهای عضلانی موجود است. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۶ توسط دانشگاه کپنهاگن انجام شد مشخص کرد که بعد از هشت هفته تمرین بدنسازی با وزنه همراه با مصرف کراتین باعث افزایش ۱۰۰ درصدی سلول های ماهواره ای در تارهای عضلانی نسبت به افرادی که دارونما مصرف می کرده اند می شود. در نتیجه افزایش تعداد سلول های ماهواره ای باعث افزایش اندازه عضله می شود. این افزایش اندازه می تواند منجر به افزایش قدرت و استقامت عضله نیز شود.

یک مکانیسم اثر دیگر کراتین افزایش فاکتور رشد مانند فاکتور IGF-I است. IGF-I یک فاکتور مهم برای شروع فرآیندها در سلول های عضلانی است که باعث افزایش رشد و قدرت عضلات می شود. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۸ توسط دانشگاه سنت فرانسیس خاویر کانادا انجام شد مشخص کرد افرادی که با مصرف مکمل کراتین به همراه برنامه هشت هفته ای بدنسازی مورد بررسی قرار گرفتند دارای مقادیر چشمگیر بیشتری از IGF-I در تارهای عضلانی نسب به افرادی که دارونما مصرف کرده اند بودند.

روش دیگر اثربخشی کراتین توسط یک تحقیق که در سال ۲۰۱۰ توسط دانشگاه اراک ایران انجام شده است نیز کشف گردیده است. در این مطالعه افرادی که کراتین مصرف کرده و در کنار آن به مدت هشت هفته تمرینات بدنسازی انجام داده اند، دارای مقادیر قابل توجه کمتری از میوستاتین نسبت به افرادی که دارونما مصرف می کردند بوده اند. میوستاتین یک پروتئین است که رشد عضلات را محدود می کند. محققان کشورمان نتیجه گرفتند که چون سطح میوستاتین در افرادی که کراتین مصرف می کردند پایین تر است، یک راه احتمالی برای اثربخشی کراتین همین موضوع است. چرا که پایین آمدن سطح میوستاتین باعث کاهش محدودیت رشد عضلات شده و قدرت و اندازه عضلات بیشتر خواهد شد.

علاوه بر افزایش اندازه، قدرت، استقامت عضلات و بهبود عملکرد کلی ورزشکاران، کراتین تاثیرات مثبت فراوانی روی سلامتی می گذارد. به دلیل این که PCr یا همان کراتین فسفات که برای تولید انرژی بسیار مهم است و تولید انرژی با درگیری سلولهای عصبی انجام می شود، مصرف کراتین برای سلامت مغز و دستگاه عصبی بسیار مفید است. به عنوان مثال محققان دریافته اند که مکمل های حاوی کراتین باعث بهبود عملکرد شناختی و حافظه می شود، همچنین این مکمل ممکن است در درمان بیماری های پارکینسون، هانتینگتون و حتی افسردگی و جلوگیری از آسیب مغز هم مفید باشد.

یکی دیگر از مزایای مصرف کراتین بهبود سلامتی دستگاه قلبی عروقی است، به عنوان مثال بهبود علائم نارسایی قلبی و حتی کاهش سطح کلسترول از جمله تاثیرات مثبت این مکمل است. یک تحقیق که در سال ۱۹۹۶ انجام شده است نشان می دهد که مردان و زنانی که به مدت هشت هفته کراتین را دریافت نموده اند بیشتر از %۵ کاهش کلسترول کلی و بیش از %۲۰ کاهش LDL (کلسترول بد خون) را تجربه کرده اند. یک تحقیق مشابه در سال ۲۰۰۱ توسط کالج اسکیدمور نیز انجام شده است که در آن مشخص شد افراد جوانی که به مدت ۲۸ روز کراتین دریافت کرده اند کلسترول خونشان %۱۰ کاهش پیدا کرده است.

محققان دانشگاه ویرجینیا هم نشان دادند که مصرف کراتین به همراه مولتی ویتامین در مردان جوان سالم به طرز چشمگیری باعث کاهش سطح هوموسیستئین (آمینواسید مرتبط با بروز بیماری های قلبی) نسبت به افرادی که تنها مولتی ویتامین دریافت کرده اند، شده است.

این ها تنها بخشی از تاثیرات مثبت کراتین روی سلامتی است، هر روز تعداد بیشتری از این اثرات توسط پژوهشگران سراسر جهان کشف می شود. به عنوان مثال، محققان آلمانی کشف کرده اند که مکمل کراتین باعث افزایش مقاومت سلول های پوستی در برابر نور آفتاب و اشعه های مضر آن می شود. در تحقیقی دیگر مشخص شده است که عملکرد شناختی در افرادی که کراتین مصرف می کنند بیشتر است. در یک مطالعه دیگر نیز دانشمندان آلمانی به این نتیجه رسیدند که طول عمر موش هایی که کراتین مصرف می کنند نسبت به سایر موش ها %۱۰ بیشتر است!

اگر چه بر اساس تحقیقات فراوان مشخص شده که مصرف کراتین برای بیشتر افراد بی خطر است، ولی هنوز هم هستند افرادی که شایعاتی درباره این مکمل ایجاد کرده و به آن ها دامن می زنند، شایعاتی که بیشتر به افسانه شباهت دارند تا به واقعیت. یکی از این شایعات بی ریشه و مشهور، نسبت مستقیم مصرف کراتین با افزایش گرفتگی عضلانی است، جالب است بدانید که این موضوع با تعداد زیادی مطالعه که روی آن انجام شده است کاملا رد شده و ریشه علمی ندارد.

در یک تحقیق سه ساله که در سال ۲۰۰۳ توسط دانشگاه ایالت آرکانزاس انجام گرفت و نتایج آن منتشر شد، مشخص گردید که فوتبالیست هایی که به مدت سه سال کراتین مصرف می کردند نسبت به سایر افراد گرفتگی عضلانی و یا آسیب به بافت های ماهیچه ای بیشتری نداشتند. جالب است بدانید که یک تحقیق دیگر که در همان سال توسط دانشگاه بیلور انجام شد مشخص کرد که مصرف کراتین توسط فوتبالیست ها در طول یک فصل باعث کاهش چشمگیر گرفتگی عضلات و آسیب به ماهیچه ها می شود! با این حساب نه تنها گرفتگی عضلانی با مصرف کراتین ایجاد نمی شود بلکه می توان با مصرف این مکمل مقدار گرفتگی های طبیعی را هم به حداقل رساند.

یکی دیگر از شایعاتی که نسبت به کراتین وجود دارد این است که مصرف آن باعث ایجاد اختلال در عملکرد کلیه ها و کبد می شود. اولین مطالعات در این زمینه در سال های دهه ۹۰ میلادی انجام شد که نتیجه آن ها عدم تاثیر مصرف کراتین روی کلیه ها و سایر ارگان ها در دوره های کوتاه مدت در افراد بزرگسال بود. دو تحقیقی که در سال های اخیر انجام شده است نیز عدم ایجاد اثر مخرب روی عملکرد کلیه ها و کبد در فوتبالیست هایی که کراتین را به مدت ۸ هفته مصرف می کرده اند نشان داده است.

مطالعات با بازه های زمانی بیشتر هم روی تاثیرات بد احتمالی کراتین انجام شده است. محققان دانشگاه ترومن به این نتیجه رسیده اند که مصرف کراتین در فوتبالیست هایی که به مدت ۶ سال آن را دریافت می کرده اند هیچ اثر سو و دائمی روی کلیه ها و کبد و سطح کلی سلامت افراد ایجاد نکرده است. دانشمندان دانشگاه ممفیس هم گزارش داده اند مصرف دو ساله کراتین هیچ اثر منفی روی سطح سلامتی کل، عملکرد کلیه ها و یا کبد افراد نداشته است.

با این حال جا برای یک نگرانی وجود دارد، آن هم محصول جانبی مصرف کراتین در عضلات است که کراتینین نام دارد. کراتینین به صورت نرمال کاملا بی خطر است و به راحتی توسط کلیه ها دفع می شود. اگر کلیه ها درست کار نکنند هر نوع مواد اضافی و دفعی در آن ها رسوب کرده و باعث بروز مشکل می شود. پس این موضوع ربطی به خود کراتین و یا کراتینین ندارد.

اندازه گیری سطح کراتینین ادرار یک روش رایج برای تشخیص سلامتی کلیه هاست و مکمل های حاوی کراتین باعث افزایش سطح این ماده در ادرار می شوند.پس با این توضیحات افرادی که دارای مشکلات کلیوی و کبدی هستند باید قبل از مصرف مکمل با پزشک متخصص مشورت کنند.

افرادی که دارای مشکلات کلیوی و کبدی هستند باید قبل از مصرف کراتین با پزشک متخصص مشورت کنند.

بزرگ ترین خطری که هنگام مصرف کراتین وجود دارد، کیفیت و اصل بودن آن است. به هیچ عنوان از کراتین های تقلبی استفاده نکنید و گول ارزانی آن ها را نخورید. تا جایی که می توانید کراتین و سایر مکمل های مورد نیاز خود را از عرضه کننده های مجاز، معتبر و با سابقه تهیه نمایید.

کراتین هنگامی بیشترین اثرگذاری را دارد که با استراتژی تمرینی مناسب همراه باشد. مصرف کراتین و نادیده گرفتن نوع تمرینات بزرگ ترین اشتباه افراد است. بیشتر مطالعات نشان می دهد که انجام تمرینات به صورت تک ستی با حداکثر قدرت باعث اثرگذاری کراتین نمی شود.

دلیل آن هم این است که کراتین روی سنتز مجدد ATP اثر می گذارد. یک تمرین کوتاه با حداکثر قدرت باعث تخلیه شدن ذخایر ATP می شود، این در حالی است که تولید مجدد و سریع ATP در حصور کراتین صورت می گرید. همچنین کراتین باعث افزایش زمان اجرای تمرینات می شود، به عنوان مثال، کراتین موجی می شود وزنه های سنگین را در مدت زمان بیشتری بزنید که نتیجه آن افزایش تعداد تکرار یک وزنه خاص است. همه این فاکتور ها نشان می دهد که برای تاثیرگذاری حداکثری کراتین دو المان اصلی باید رعایت شود:

شدت، یا به عبارت دیگر حداکثر قدرت خروجی و تعداد تکرار، یا به عبارت دیگر انجام پشت سر هم تمرین با تکرار های متوالی. رعایت این فاکتورها باعث موفقیت یک مطالعه در زمینه اثربخشی کراتین بوده است. در این مطالعه مشخص شد که افزایش کارآیی و افزایش حجم بدون چربی با انجام “تمرینات با کیفیت بیشتر” حاصل می شود. این تمرینات باید با وزنه های نیمه سنگین و سنگین و ست های بیشتر با تکرار بالا همراه باشند.مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

کراتین ممکن است برای برخی از افراد اثربخش نباشد. با توجه به مکانیسم اثر کراتین مصرف این مکمل در ورزشکاران استقامتی خیلی توصیه نمی شود. جالب است بدانید که بخش قابل توجهی از افراد نسبت به مصرف کراتین واکنشی بروز نمی دهند و اثرات مثبت آن را مشاهده نمی کنند.

افرادی که گیاه خوار و یا خام گیاه خوار هستند و افرادی که این رژیم ها را دنبال می نمایند بیشترین نتیجه را از مصرف کراتین به صورت مکمل مشاهده می کنند، چرا که به دلیل عدم وجود کاتین در رژیم غذایی این افراد (عدم مصرف گوشت قرمز) اثر مصرف آن به شکل مکمل به وضوح دیده می شود. با توجه به همین موضوع می توان نتیجه گرفت افرادی که گوشت قرمز و پروتئین زیادی از طریق رژیم غذایی دریافت می کنند پاسخ و نتیجه چشمگیری از مصرف کراتین مشاهده نخواهند کرد.

امروزه تعداد زیادی کراتین با انواع و اقسام افزودنی ها در بازار یافت می شود. در واقع تعداد آن ها به قدری زیاد است که نمی توان همه آن ها را در این قسمت جمع آوری نمود. با این حال تعدادی از انواع رایج آن در بازار را در این قسمت معرفی کرده و به بررسی آن ها می پردازیم.

کراتین مونوهیدرات (Creatine Monohydrate): بیشتر مطالعاتی که روی اثربخشی کراتین انجام شده با استفاده از کراتین مونوهیدارت بوده است. برای بیشتر افراد این نوع کراتین یک گزینه ارزان و در عین حال موثر تلقی می شود. اگر این نوع کراتین را برای مصرف انتخاب می کنید مطمئن شوید که از نوع میکرونیزه شده (micronized) باشد. در کراتین مونوهیدارت های میکرونیزه اندازه دانه ها کوچک تر شده اند که این کار باعث می شود کراتین راحت تر در مایعات حل شده و ناراحتی کمتری برای معده ایجاد نماید. همچنین کراتین های میکرونیزه راحت تر توسط بدن جذب می شوند.

با این حال برخی از افراد با مصرف این نوع کراتین نتیجه مورد نظرخود را دریافت نمی کنند و علاوه بر آن دچار نفخ شکم و ناراحتی موقتی معده می شوند. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید پیشنهاد می کنیم از انواع دیگر کراتین های موجود استفاده نمایید.

کراتین هیدروکلراید (Creatine Hydrochloride): این نوع کراتین یکی از انواعی است که ما شخصا تحت تاثیر اثربخشی آن قرار گرفته ایم، این نوع مکمل از اتصال کراتین با هیدروکلریک اسید ساخته می شود. یک مطالعه نشان داده است که کراتین هیدروکلراید توسط بدن به میزان %۶۰ بیشتر از کراتین مونوهیدرات جذب می شود. این موضوع موجب می شود که دوز کمتری از کراتین هیدروکلراید مورد نیاز باشد و نتایج بهتری حاصل گردد. این نوع کراتین دارای عارضه ناراحتی شکم نیست و از جمع شدن آب زیر پوست نیز جلوگیری می کند.

کراتین منیزیم (Magnesium Creatine Chelate): این نوع کراتین از ترکیب آن با منیزیم تولید می شود. تحقیقات نشان داده است که منیزیم باعث افزایش توانایی جذب آب کراتین به عضله می شود. علاوه بر این افزایش سطح انرژی و جلوگیری از خستگی از جمله اثرات منیزیم می باشد.

کر-آلکالین (Kre-Alkalyn): کر_آلکالین در واقع کراتین بافر شده است. به این معنا که با انجام فرآیندهای مختلف PH آن از کراتین معمولی بیشتر شده که نتیجه آن جلوگیری از تبدیل کراتین به کراتینین می باشد. با این تفاسیر جذب ایون نوع کراین بیشتر شده و اثربخشی مناسبی دارد. این نوع کراتین در دوزهای پایین تری مصرف می شده و باعث ایجاد ناراحتی های معده و نفخ نمی شود.

کراتین مالات (Creatine Malate): این نوع مکمل از ترکیب کراتین با مالیک اسید ایجاد می شود. مالیک اسید علاوه بر اینکه باعث جذب بهتر کراتین می شود، انرژی تولید شده در عضلات را هم بیشتر می کند.

کراتین آلفا-کتوگلاترات (Creatine Alpha-Ketoglutarate): از ترکیب کراتین با آلفا-کتوگلاترات این نوع ساخته می شود. وجود این ماده در کراتین سبب افزایش جذب شوندگی کراتین نسبت به نوع مونوهیدرات آن می شود.

کراتین گلوکونات (Creatine Gluconate): این نوع از کراتین با اتصال نوعی گلوکز تولید می شود که نتیجه آن جذب بهتر توسط بدن است.

کراتین اتیل استر (Creatine Ethyl Ester): کراتین اتیل استر همان کراتین است با یک گروه استر چسبیده به آن. این نوع از کراتین با هدف افزایش جذب و عبور بهتر کراتین از غشای سلولی ساخته شده است. دو تحقیق که اخیرا انجام شده اند نشان داده اند که کراتین اتیل استر نسبت به کراتین مونوهیدارت هیچ برتری ندارد.

کراتین اروتات (Creatine Orotate): این مکمل از اتصال کراتین با اسید اروتیک ساخته می شود. اوروتیک اسید باعث بهبود ساختار کراتین فسفات در سلول های عضلانی می گردد که نتیجه آن تولید انرژی بهتر و سریع تر توسط عضلات است.

کراتین پیرووات (Creatine Pyruvate): این نوع مکمل کراتینی دارای پیرووات است، اسید آمینه ای که باعث افزایش استقامت و تجزیه بهتر اسید لاکتیک می شود. به همین دلیل با استفاده از این مکمل می توانید طولانی تر و سخت تر تمرین نمایید.

این که در روز به چه میزان کراتین نیاز دارید بستگی به نوع کراتین مصرفی تان دارد. برای کراتین مونوهیدارت، تحقیقات نشان داده است که شروع مصرف با فاز بارگذاری و استفاده از ۵ گرم کراتین ۴ تا ۶ بار در روز به مدت ۵ تا ۷ روز می توانید مقدار کراتین موجود در عضلات را تا %۴۰ افزایش دهد. با این حال تحقیقات دیگر هم نشان داده است مصرف تنها ۵ گرم کراتین در روز همین نتیجه را خواهد داشت با این تفاوت که برای رسیدن به %۴۰ باید ۳۰ روز این کار را انجام داد.

این همان دلیلی است که هنگام شروع مصرف کراتین توصیه می شود فاز بارگیری را حتما انجام دهید. فاز بارگیری باعث می شود که در کوتاه ترین زمان ممکن از تاثیرات مثبت کراتین بهره مند شوید. پس از اتمام فاز بارگیری می توانید ۵ گرم کراتین را سی دقیقه قبل از تمرین و ۵ گرم را ۳۰ دقیقه بعد از تمرین مصرف نمایید. دلیل ان هم این است که تحقیقات مشخص نموده مصرف کراتین نزدیک زمان تمرین باعث می شود ذخایر کراتین عضلات به حداکثر برسد.

برای به حداکثر رساندن جذب کراتین توسط بدن باید کراتین را به همراه کربوهیدرات های زودهضم مصرف کنید، به عنوان مثال همراه نوشیدنی های ورزشی یا پاستیل و پروتئین های زودهضم مانند پروتئین وی. دلیل مصرف این مواد همراه مکمل آن است که این مواد باعث افزایش سطح انسولین خون می شوند. این هورمون آنابولیک برای انتقال کراتین به درون سلول های عضلانی ضروری است.

بسیاری از انواع دیگر کراتین مانند کراتین هیدروکلراید و کر-آلکالین به شما این امکان را می دهد که از دوز کمتری مکمل استفاده کرده و دردسرهای فاز بارگیری را هم نداشته باشید. برای سایر انواع کراتین از دوز درج شده رویبرچسب محصول استفاده کنید. شخصا توصیه می کنم که از هر مقدار و هر دوزی که استفاده می کنید، یک دوز را ۳۰ دقیقه قبل از تمرین به همراه پروتئین شیک و یک دوز را ۳۰ دقیقه بعد از تمرین به همراه پروتئین شیک و کربوهیدرات های زودهضم مصرف کنید. در روز های استراحت هم تنها یک دوز را همراه با پروتئین شیک صبحتان مصرف نمایید.

مصرف کراتین نتیجه می دهد. درست است که این مکمل در طول یک شب شما را فوق قوی نمی کند اما مصرف آن به شما این امکان را می دهد که وزنه های سنگین تری را زده و زود تر رشد کنید. با گذشت زمان هم کراتین باعق قدرتمند تر شدن شما می شود. پس اگر دو دل هستید و نمی دانید که کراتین برای شما مفید است یا خیر همین حالا اقدام کنید و با یک شیک پروتئین حاوی کراتین وارد باشگاه شوید.

ذخیره نام، ایمیل و وب سایت من در مرورگر.

به صورت رایگان توی خبرنامه ما عضو بشید تا مطالب سایت ، به ایمیلتون ارسال بشه .

از برنامه های ورزشی گرفته تا آموزش انجام حرکات و …

مطمئن باشید توی دوران نا امیدی ، ایمیل های انگیزشی ما ، مثل یه بمب انگیزه براتون عمل می کنه .

هرگز براتون اسپم ارسال نمی کنیم  ، قول میدیم 🙂

کراتین یک آمینو اسید میباشد که به طور طبیعی در بدن تولید میشود و برای تولید انرژی ، ماهیچه سازی و قوی کردن ماهیچه کاربرد دارد . در مورد نحوه مصرف مکمل کراتین نظرهای زیادی وجود دارد که بعضی از آنها پایه علمی ندارند . در این مقاله میتوانید نحوه مصرف علمی کراتین برای داشتن بیشترین تاثیر کراتین را یاد بگیرید .

کراتین را درست انتخاب کنید :

از کراتین مایع استفاده نکنید زیرا هنگامی کراتین برای با آب مخلوط بماند مقداری از خواص خود را از دست می دهد .

بعضی از کراتین ها حاوی قند هستند که میتوانند به عنوان انرژی زا نیز مصرف شوند .مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

همیشه بعد از مخلوط کردن کراتین با آب فورا آن را مصرف کنید زیرا زیاد ماندن کراتین با آب باعث کاهش تاثیر آن خواهد شد .

بارگیری کراتین چیست ؟ بارگیری کراتین در ابتدای مصرف کراتین میباشد که با استفاده از دوزهای بالای کراتین سطح کراتین بدن را در یک وضعیت ثابت قرار میدهد .

کراتین روی انسولین خون تاثیر می گذارد بنابراین اگر مشکل قند خون دارید قبل از مصرف کراتین با پزشک خود مشورت کنید .

بارگیری کراتین باعث بزرگ و قوی شدن ماهیچه ها در عرض چند روز میشود .

کراتین را هر روز در زمان مشخصی میل کنید . در مورد زمان مصرف کراتین نظرات ضد و نقیض زیادی وجود دارد که هیچکدام نتوانستند ثابت کنند مصرف کراتین قبل یا بعد از تمرین نتیجه بهتری دارد یا خیر و فقط گفته شده که مصرف کراتین بعد از تمرین باعث تامین سریعتر کراتین از دست رفته بدن میشود . بنابراین اصلا مهم نیست که شما کراتین را چه زمانی مصرف کنید زیرا کراتین تاثیر خود را در بدن شما خواهد گذاشت ، بنابراین برای گرفتن نتیجه بهتر همیشه در ساعت معینی کراتین مصرف کنید .

بعضی از افراد قبل از ورزش کردن کراتین مصرف میکنند اما باید بدانید که هیچ سودی ندارد زیرا کراتین دارای اثر فوری نمی باشد .

۵ گرم کراتین را با ۱ لیتر آب مخلوط کنید . ۵ گرم کراتین را میتوانید با قاشق موجود در ظرف کراتین اندازه بگیرید . ۵ گرم کراتین را با ۱ لیوان آب مخلوط کنید و سریعا میل کنید . می توانید کراتین را با شربت و آبمیوه غیر اسیدی نیز مصرف کنید .

روزی ۴ بار در ۵ روز اول باید کراتین مصرف کنید . در هنگام بارگیری کراتین ، شما به ۲۰ گرم کراتین در روز نیاز دارید . وعده های مصرف را به صورت : بعد از صبحانه ، نهار ، شام و قبل از خواب تنظیم کنید .

۲ الی ۳ وعده در روز بعد از بارگیری مصرف کنید . بعد از ۵ روز اول بارگیری شما میتوانید ۲ الی ۳ بار کراتین مصرف کنید که حدودا ۱۰ الی ۱۵ گرم میشود ، البته میتوانید ۴ بار در روز هم مصرف کنید اما نتیجه آن با ۲ الی ۳ بار مصرف یکی می باشد .

مصرف کراتین نسبت به وزن بدن :

طریقه محاسبه مقدار مصرف در هفته اول نسبت به وزن : برای هفته اول شما باید ۰٫۳۵ گرم کراتین به ازای هر کیلو وزن بدن استفاده کنید . برای مثال اگر وزن شما ۶۸ کیلو گرم باشد آن را ضربدر ۰٫۳۵ کنید که نتیجه آن میشود ۲۳٫۸ گرم و این یعنی شما باید روزانه کمتر از ۶ گرم در هر وعده مصرف کنید ، یعنی ۴ وعده ۶ گرمی باید مصرف کنید .

طریقه محاسبه مقدار مصرف در هفته های بعد : برای هفته های بعد شما باید ۰٫۱۵ گرم کراتین به ازای هر کیلو وزن بدن استفاده کنید . برای مثال اگر وزن شما ۶۸ کیلو گرم باشد آن را ضربدر ۰٫۱۵ کنید که نتیجه آن میشود ۱۰٫۲ گرم و این یعنی شما باید روزانه کمتر از ۳٫۴ گرم در هر وعده مصرف کنید ، یعنی ۴ وعده ۳٫۴ گرمی باید مصرف کنید .

مهر ۲۴, ۱۳۹۷ در ۳:۲۸ ب.ظ

آقا لطفا جواب منو بدید نگرانم من ۱۶ سالمه بعد از یه هفته بدن سازی کراتین خریدم و تا هفته بعدش یعنی تا امروز بدون اطلاع روزی سه بار یک پیمونه پر داخل لیوان شیر میداختم خوب هم میزدم می خوردم بنظر شما ضرری برام داشته چون سرفه میکنم الان مصرف قطع کردم

پاسخ دادن

مهر ۱۵, ۱۳۹۷ در ۸:۲۶ ب.ظ

سلام.وقت بخیر برای اندازه گیری مصرف کراتین(۵گرم)،یک قاشقی که‌داخل کراتین‌کربوهیدرات هست چند گرم میشه؟

پاسخ دادن

شهریور ۱۱, ۱۳۹۷ در ۹:۳۲ ب.ظ

سلام خسته نباشید من یه کراتین مترکس خریدم، تو اب میریزم یکمش ته نشین میشه، میخوام بدونم کراتین اصل باید کامل حل بشه یا نه؟ جوابتون مهمه برام ممنون

پاسخ دادن

شهریور ۱۲, ۱۳۹۷ در ۶:۵۰ ق.ظ

سلام ممنون کراتین لازم نیست حل بشه موفق باشید

پاسخ دادن

مقدار مصرف کراتین در بدنسازی

مرداد ۲۶, ۱۳۹۷ در ۵:۱۶ ب.ظ

سلام ببخشید من میخواستم حدود ۱ ماه کراتین مصرف کنم اگه بدنم بزرگ بشه و دیگه مصرف نکنم بدنم دوباره کوچیک میشه

پاسخ دادن

مرداد ۲۸, ۱۳۹۷ در ۱۱:۴۳ ق.ظ

سلام بله دوباره کوچک میشه . موفق باشید

پاسخ دادن

مرداد ۲۲, ۱۳۹۷ در ۸:۳۷ ب.ظ

سلام چرا یه نظر راجع به مصرف کراتین و بارگیری داده نشده؟؟ یه جا گفتن ۴وعده در روز هر وعده ۵گرم که میشه بیست گرم در روز برای دوره بارگیری و یه جا دیگه گفتن ۳۵/. به ازای هر یک کیلو از وزن بدن که اینجوری من که وزنم ۱۰۰ کیلوگرم هست باید روزی ۳۵ گرم برای دوره بارگیری مصرف کنم که فرقش با بیست گرم خیلیه حالا سوال اینه که باید بیست گرم در روز مصرف کنیم یا باید وزن رو در نظر بگیریم

پاسخ دادن

مرداد ۹, ۱۳۹۷ در ۴:۵۹ ب.ظ

سلام من می خوام کراتین مصرف کنم .یک کراتین+ویتامین ث خریدم میخواستم طریقه مصرفش را بدانم ودر زم برای سنین ۱۷ سال ضرر ندارد اگه میشه جواب بدید

پاسخ دادن

تیر ۱۹, ۱۳۹۷ در ۶:۳۲ ب.ظ

سلام خسته نباشید یک سوالی داشتم اونم اینه ک وقتی کراتینو با اب مخلوط میکنیم بعد چند دقیقه کراتین در اب حل بشه تقلبیه ؟ یا اینکه کراتین در کف اب باقی بمونه ؟؟

پاسخ دادن

تیر ۳۰, ۱۳۹۷ در ۸:۵۵ ق.ظ

سلام ممنون کراتین در آب حل نمیشه و ته نشین میشه

پاسخ دادن

تیر ۱۰, ۱۳۹۷ در ۷:۲۰ ب.ظ

سلام من در هفته ۳ روز شنبه دوشنبه چهارشنبه بدنسازی کار می کنم در دوره بار گیری در وقت ریکاوری باید چیکار کرد؟؟؟؟ و این رو هم بگید که بعد دوره بارگیری کلا باید هر روز کراتین مصرف کنیم؟

پاسخ دادن

مرداد ۳, ۱۳۹۷ در ۳:۵۴ ب.ظ

سلام دوره بارگیری رو مثل مقاله انجام بدید و مصرف کراتین را نیز بعد از بارگیری باید به صورت روزانه انجام بدید . موفق باشید

پاسخ دادن

تیر ۷, ۱۳۹۷ در ۱۲:۰۱ ب.ظ

سلام من میخواستم حدود یک ماه کراتین مصرف کنم ایا طی این یک ماه اندام و بدنم تغیر خواهد کرد ودر ضمن من باشگاه بدنسازی هم نمیرم وفقط ورزشهای صبحگاهی و شنا و دراز نشست و …رو انجام میدم ممنون میشم از راهنمایتون.

پاسخ دادن

مرداد ۳, ۱۳۹۷ در ۳:۵۳ ب.ظ

سلام در صورتی که باشگاه بروید بدنتان در همان ۱ ماه هم بزرگ خواهد شد . در مورد ورزش های سبک نمیدونم ، ولی کراتین تاثیر موقتی داره که به عضله فشار بیارن . حتی اگر هم عضلاتتان بدون ورزش مقداری بزرگ بشه بعد از قطع مصرف به حالت اولیه برمیگرده . موفق باشید

پاسخ دادن

خرداد ۱۵, ۱۳۹۷ در ۹:۳۷ ق.ظ

سلام خسته نباشید من روزی ده ساعت کارگری میکنم کارم سخته میخام کراتین مصرف کنم چجوری باید مصرف کنم لطفا راهنمایی کنید

پاسخ دادن

اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۷ در ۶:۴۴ ب.ظ

من متوجه نشدم کراتین با آبمیوه مصرف بشه یا ن؟؟؟

پاسخ دادن

خرداد ۱, ۱۳۹۷ در ۸:۵۹ ق.ظ

سلام بهترین چیز آب هست اما میتوانید با آب میوه های غیر اسیدی نیز مصرف کنید . آبمیوه های اسیدی مثل آبلیمو و آب پرتغال مناسب مخلوط کردن با کراتین نیستند . موفق باشید

پاسخ دادن

فروردین ۹, ۱۳۹۷ در ۹:۳۶ ق.ظ

سلام در روز استراحت چجوری کراتین مصرف کنم؟ چه دوره بارگیری چه نگهداری چجوری استفاده کنم در روز استراحت منظورمه لطفا اگه میشه یه زمان مناسب بگید نگید هر وقت بخوری فرقی نداره?

پاسخ دادن

اسفند ۲۷, ۱۳۹۶ در ۶:۲۲ ق.ظ

سلام .من دوره بارگیری کراتین رو تموم کردم وچند روزه دارم مصرف میکنم.حدود یه ماه کمتر.یه کار پیش اومده که نمیتونم برم باشگاه.تا حدودا پونزده روز دیگه.نصف کراتینم مونده.چیکار کنم.مصرف کنم یا نه. اگه نه بعد پونزده روز که خواستم شروع کنم باید بازم بارگیری کنم.

پاسخ دادن

اسفند ۲۷, ۱۳۹۶ در ۷:۵۷ ق.ظ

سلام نه مصرف نکنید و در زمان استفاده کردن بعد از ۱۵ روز دوباره بارگیری کنید . موفق باشید

پاسخ دادن

اسفند ۱۰, ۱۳۹۶ در ۷:۴۸ ب.ظ

سلام و عرض ادب. ببخشید در بارگیری به من گفتن صبح ناشتا قبل تمرین بعد تمرین و قبل خواب بخورید . صبح ناشتا بخورم یا بعد صبحانه؟ در ۵ روز بارگیری یک روز استراحتم میشه در روز استراحت در چند وعده و چجوری بخورم ؟ اگه میشه راجع به خوردن گین اپ هم در یک دوره کامل راهنمایی کنید.مرسی

پاسخ دادن

اسفند ۱۱, ۱۳۹۶ در ۸:۵۹ ق.ظ

سلام زمان مصرف کراتین زیاد مهم نیست ولی خب ناشتا بخورید . در بارگیری یا بعد از اون در روزهای استراحت هم باید کراتین را مانند همیشه مصرف کنید . موفق باشید

پاسخ دادن

اسفند ۵, ۱۳۹۶ در ۱۲:۰۵ ب.ظ

سلام .وقت بخیر باو این کراتین حل نمیشه چسکار کنم همینطوری بخورم ؟ کراتینم مونوهیدرات میکرونیزه اپتیموم نوتریشنه ممنون میشم جاب بدین

پاسخ دادن

اسفند ۵, ۱۳۹۶ در ۱۲:۰۸ ب.ظ

سلام ممنون مشکلی نیست فقط هم بزنید و بخورید . موفق باشید

پاسخ دادن

بهمن ۲۱, ۱۳۹۶ در ۶:۵۴ ب.ظ

سلام من از فردا میخوام شروع کنم برم بدن سازی البته قبلانم رفتم ولی کراتین مصرف نکرده بودم رفیقم گفت:دوره بارگیریت یه هفتش،باید صبح سر ساعت معینی بخوری((مثلا اگ ساعت ۷ صبح میخوری باید کل دوره بارگیریتو ساعت ۷ بخوری))ظهر باید دو ساعت قبل تمرین بخوری((چون من ساعت ۳ تمرین میکنم مثلا ساعت ۱ میخورم))،بعد تمرین باید بخوری،شب قبل خوابم باید بخوری بعد دوره بارگیری،دیگه فقط قبل و بعد تمرین بایدبخوری میخواستم بدون این کلا روش درستشه یا نه ؟؟ لطفا جوابمو بدین.خیلی ممنون

پاسخ دادن

بهمن ۲۲, ۱۳۹۶ در ۵:۴۴ ب.ظ

سلام حقیقتش جواب تمام سوالات شما در متن مقاله و نظرات داده شده . اما به صورت خلاصه بهتر سر ساعت خاصی مصرف بشه اما ساعتش اصلا مهم نیست چه در دوره بارگیری یا بعد از اون . در مورد مصرف کراتین قبل و بعد از باشگاه یا در طول روز توافق نظر وجود ندارد اما تفاوت آن بسیار کم هستش و میتونید خودتون رو راحت کنید و هر زمانی که دوست داشتید ( هر روز همان ساعت ) کراتین را میل کنید . موفق باشید

پاسخ دادن

دی ۹, ۱۳۹۶ در ۸:۱۲ ب.ظ

در مرحله بارگیری کراتی رو باید چطور مصرف کرد . صبح باید بعد صبحانه بخوریم یا قبل صبحانه

پاسخ دادن

دی ۱۰, ۱۳۹۶ در ۶:۳۷ ب.ظ

سلام فرقی نمیکنه

پاسخ دادن

دی ۷, ۱۳۹۶ در ۲:۳۸ ب.ظ

سلام اگه باشگاه بدن سازی نریم و کراتین مصرف کنیم مشکل داره

پاسخ دادن

دی ۷, ۱۳۹۶ در ۴:۴۴ ب.ظ

سلام اگر استفاده کنید تاثیری نداره ، فقط دفع میشه و عوارضش براتون میمونه .

پاسخ دادن

مهر ۲, ۱۳۹۶ در ۲:۱۷ ق.ظ

سلام چند تا اشتباه خیلی بزرگ تو مقالتون هست اصلاح کنید ۱٫ کراتین را هر زمانی بخورید فرق نمکند !!!! ۲٫ کراتین را با ابلیمو بخورید !!!! /: واقعا نمیدونید کراتین رو با مواد اسیدی بخورید جذبشو کاهش میده و با این مواد از قبیل ابلیمو ممنوعه وووو اشتباهات بسیاری

پاسخ دادن

مهر ۲, ۱۳۹۶ در ۲:۰۷ ب.ظ

سلام ممنون از نظرتون در مورد گزینه دوم حق با شماست و مشکل ترجمه بود که تحصیح شد . در مورد گزینه اول کلی تحقیقات شده که هیچکدام شون نتونستن ثابت کنن که مصرف کراتین قبل یا بعد از تمرین تاثیر بیشتری داره زیرا نتایج همشون ضد و نقیض بودن . حتی توی همه مقالات ایرانی هم مبهم هستش . اما خوردن کراتین بعد از تمرین باعث تامین سریعتر کراتین از دست رفته میشه . نظر ۲ سایت خیلی معتبر رو هم در مورد مصرف کراتین رو هم براتون نوشتم : گفته سایت livingstrong در مورد زمان مصرف کراتین : While an intense workout depletes your body’s creatine levels, taking a supplement after your workout has little immediate impact. Although it helps to simplify your supplementation regimen, there is no physiological benefit to taking creatine after your workout as long as you take it regularly. ترجمه : چون تمرین زیاد سطح کراتین بدن را پایین می آورد، مصرف مکمل بعد از تمرین تاثیر فوری اندکی می گذارد. اگرچه این کار به ساده تر کردن رژیم استفاده از مکمل کمک میکند ولی تا وقتی که به طور مرتب از کراتین استفاده می کنید ، خوردنش بعد از تمرین هیچ سودی برای بدن ندارد. گفته سایت muscleandstrength در مورد مصرف رمان کراتین : To summarize the dosing and timing of creatine: follow a loading protocol and then maintain your creatine levels by consuming 3-5 grams per day. Timing is not really a make-it-or-break-it factor with creatine supplementation. ترجمه : به طور خلاصه دوز و زمان استفاده از کراتین بدین شکل است: از پروتوکل در حال بار گذاری پیروی کنید و سپس میزان استفاده از کراتین خود را با روزی ۳ تا ۵ گرم در روز ادامه دهید. زمان استفاده، فاکتور حیاتی ای برای مکملی همچون کراتین نیست.

موفق باشید

پاسخ دادن

دی ۴, ۱۳۹۷ در ۱۰:۳۲ ق.ظ

سلام.من از امروز میخوام باشگاهو شروع کنم و کراتین رو هم همینطور اون قاشق ک تو کراتینه پر بشه چند گرمه؟ همون پنج گرمی ک گفتینه؟

پاسخ دادن

دی ۶, ۱۳۹۷ در ۹:۱۰ ق.ظ

سلام قاشقی که تو کراتین هست اصولا درجه بندی داره

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

ساختن اسلایم عموما با بوراکس انجام میشود اما بدون بوراکس هم میتوان این کار را انجام داد . …

برای مطالعه قسمت اول مقاله روی لینک زیر کلیک فرمایید : غذاهای ممنوعه ( …

کبد دومین ارگان بزرگ بدن انسان و یکی از مهمترین آنها نیز میباشد . …

میتوانید آموزش کامل بزن قدش یا دست دادن با سگ را به همراه عکس …

در صورتی که قهوه جوش ندارید میتوانید به سادگی قهوه ترک ، عربی و …

خونریزی دماغ ، خون دماغ یا اپیستاکسی به معنی جاری شدن خون از سوراخ های …

تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند : ehow و wikihow بوده ، بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.

ورود

نام کاربری یا نشانی ایمیل

رمز

مرا به خاطر بسپار

مقدار مصرف کراتین در بدنسازی
مقدار مصرف کراتین در بدنسازی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *