مضرات پونه براي باردار

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

 

دوره مقدماتی php

 

یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است.یکی از اصول طبیعت درمانگران در پیشنهادهای گیاهی که برای بیماری‌های مختلف به بیماران می‌دهند این است که همه داروهای گیاهی کاملاً بی‌خطر نیستند و برای استفاده بیشتر و بهره از گیاهان باید ابتدا برخی از اطلاعات اساسی را درباره آن‌ها کسب کنیم. به عبارت دیگر اگرچه به خاطر این که ترکیبات مۆثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق‌تر و در نتیجه اثرات جانبی آن‌ها کمتر است اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد.

یکی از نخستین دستورات احتیاطی در این زمینه توجه به این مسئله است که تا وقتی کاملاً مطمئن نشده‌اید که گیاهی برایتان مناسب است آن را مصرف نکنید و در این باره هیچ‌کس مثل یک متخصص این حوزه نمی‌تواند کمک‌کننده باشد. در این میان گاهی عوارض استفاده سرخود از برخی از داروهای گیاهی می‌تواند نتایج بسیار بدی به همراه داشته باشد. یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است. مهم‌ترین دلیل این موضوع این است که برخی از گیاهان باعث سقط جنین می‌شوند. زنان آبستن در خوردن مواد زیر باید احتیاط کرده و حتی‌المقدور به مقدار کم مصرف نماید:* از نگاه برخی از متخصصان طبیعت درمانگر، زنان باردار باید از خوردن گیاهانی چون پوست ریشه زرشک، بابونه گاوی، افسنطین، پونه معطر، سداب، فلوس، کدو تلخ، جعفری فرنگی، سنبل چینی، نعناع کوهی و مینا پرهیز کنند.* از جمله ممنوعیت‌های گیاهی زنان باردار همچنین استفاده از کافئین است چرا که از نظر علمی ارتباط مستقیم بین مصرف کافئین در دوران بارداری و سقط جنین ثابت شده است. خوردن 163 میلی گرم کافئین در روز معادل یک یا دو فنجان قهوه، خطر سقط جنین را تا دو برابر افزایش می‌دهد.* زنان باردار بایستی از خوردن گیاه بولاغ اوتی خودداری نمایند چون ممکن است باعث سقط جنین شود.* برای زن آبستن افراط در کلیه خوراکی‌ها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد. تنوع بهترین روشی است که زن آبستن بکار بسته و از تمام خوراکی‌ها استفاده نماید.* زعفران، جعفری، غوره، آب‌غوره، مارچوبه، زیره، سیاه دانه، دارچین، مسهل.* غذاهای مانده مخصوصاً غذاهای گوشتی برای زن آبستن بدترین سم‌هاست. خوردن موادی مثل کالباس، سوسیس، ژامبون و ساردین و سایر کنسروها و ماهی مانده به کلی ممنوع است.* بانوان حامله چنانچه کرفس میل نمایند، ممکن است نوزادشان دچار ناراحتی‌های عصبی، مخصوصاً حملات شبه صرع گردد.* بانوان باردار نباید سیاه دانه مصرف کنند زیرا قاعده آور و سقط کننده جنین است.* خوردن جعفری برای زن آبستن جایز نیست.مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد زنان باردار به هیچ وجه نباید در غذاهای خود از زعفران استفاده کند. زرشک و زعفران برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکشان را به دنبال دارد. به گزارش گوگل هلث، در طی آزمایشاتی که روی 150 زن انجام شد دانشمندان دریافته‌اند کسانی که در سه ماهه اول بارداری زرشک و زعفران مصرف می‌کنند جان کودکشان در خطر می‌افتد و دچار زایمان زودرس نیز می‌شوند.نتایج تحقیقات پژوهشگران حاکی است که این دارو سبب انقباض عضله‌ها می‌شود و حتی مصرف آن تنفس مادران را نیز با مشکل دچار می‌کند.در 3 ماهه اول بارداری گلپر نخوریدگلپر یکی از معروف‌ترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماری‌های گوارشی به خصوص نفخ محسوب می‌شود. گلپر، هضم‌کننده غذا و تقویت‌کننده معده است. برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانه‌های این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانه‌های این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از 24 ساعت و خشک شدن دانه‌ها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند. غیر از خواص درمانی از دیگر کاربردهای گلپر در طب سنتی، تلطیف گوشت‌ها به خصوص گوشت آبزیان و ماهی است و توصیه می‌شود به عنوان ادویه در پخت ماهی از گلپر استفاده کنید.اما مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص 3 ماهه اول جایز نیست زیرا باعث سقط جنین می‌شود. گاهی مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد می‌شود، در این صورت می‌توانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.منابع:دنیای سلامت

تبیان

سلامتیران

 

 

 


منبع = هلپ کده

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا مطرح کرد؛

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی گفت: آویشن در درمان سرفه، برونشیت، رفع التهاب مخاط مجاری تنفسی موثر و خلط آور است. مصرف بیش از حد این گیاه در بعضی موارد باعث بروز حساسیت‌های پوستی شده است.

وی با بیان اینکه در مصرف آویشن تداخل با داروی خاصی مشاهده نشده است، تاکید کرد: در دوران حاملگی مصرف این گیاه در مقادیر بالا ممنوع است و در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط مصرف شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه گیاه دارویی بابونه به صورت دهان شویه جهت رفع التهاب مخاط دهان به کار می‌رود، افزود: این گیاه دارای خاصیت ضد نفخ و انقباض عضلات گوارش است و در درمان التهاب بافت مخاطی دهان و سایر قسمت‌های دستگاه گوارش کاربرد دارد.

به گفته وی، تداخل با جذب آهن از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد بابونه است و این گیاه با داروهای رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین، آهن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند بروفن و دیکلوفناک، داروهای دسته بنزودیازپین‌ها مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و … تداخل دارد.

محبی اظهار کرد: مصرف بابونه در دوران حاملگی مخصوصا در سه ماهه اول بارداری و در دوران شیردهی ممنوع است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص گیاه دارویی پونه بیان کرد: پونه در درمان تب و آنفلوآنزا،مشکلات کیسه صفرا، فیبروم رحم (تومور خوش خیم رحمی)، مشکلات قاعدگی، نقرس مصرف دارد و توهم و بی‌قراری، افزایش فشار خون، تشنج، سقط جنین، سمیت کبد و کلیه از جمله عوارض ناشی از مصرف بیش از حد این گیاه است.

محبی با اشاره به ممنوعیت مصرف پونه در دوران حاملگی و مصرف با احتیاط آن در دوران شیردهی، گفت : مصرف این گیاه با داروهای استامینوفن، دیازپام، دیلتیازم، پروژسترون، امپرازول و ایبوبروفن موجب تداخل دارویی می‌شود.

وی درمان سردرد، میگرن، تهوع، کاهش چربی خون، وزن، مهار پوسیدگی دندان، ضد سرطان‌های مری، روده، سینه، ریه و پوست را از جمله خواص چای سبز برشمرد و افزود: این گیاه اثر مهارکنندگی بر رشد باکتری‌های مولد اسهال و بعضی از انواع دیگر باکتری‌ها دارد و اثرات ضد افسردگی و محرک ترشح اسید معده از دیگر خواص آن است.

محبی با اشاره به اینکه مصرف چای سبز روزانه به طور متوسط 250 میلی لیتر باعث ایجاد نوعی کم خونی به نام «آنمی میکروسیتیک» در نوزادان خواهد شد، اظهار کرد: تحریک معده و افزایش ترشح آن و اسهال از دیگر عوارض مصرف بی‌رویه چای سبز است که در صورت مصرف با شیر این عارضه تا حدی برطرف خواهد شد اما در این صورت جذب کلسیم شیر به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

وی مصرف بیش از 300 میلی گرم در روز چای سبز را در دوران حاملگی ممنوع دانسته و تاکید کرد: این گیاه در دوران شیردهی ترجیحا استفاده نشود.

وی خاطرنشان کرد: چای سبز با داروهای تئوفیلین، لیتیم، داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و هپارین تداخل دارد.

بیشتر بخوانید

پنج‌شنبه 28 اردیبهشت 1396

دوشنبه 18 اردیبهشت 1396

چهارشنبه 17 شهریور 1395

یکشنبه 10 مرداد 1395

پنج‌شنبه 24 تیر 1395

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران:

مسئول آموزش اورژانس تهران در گفت‌وگو با آنا:

سرپرست سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛



10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *