مضرات زيتون در بارداري

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

باشگاه خبرنگاران: زیتون جزو خوش خوراک ترین و مفید ترین خوردنی های همراه با غذا است .زیتون علاوه بر این که لذت غدا خوردن را چندین برابر می کند، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخودار است که حفظ سلامتی انسان را در برابر برخی ناخوشی ها تضمین می کند.

 

همانطور که می دانید خداوند متعال در قرآن کریم به میوه زیتون قسم خورده است و این نشانه ای برای ما انسانهاست که به راحتی از کنار این میوه قرآنی گذر نکنیم.در ادامه این گزارش مطالبی مفید در رابطه با زیتون و فواید آن در اختیار شما قرار می دهیم.

 

دوره مقدماتی php

 

 

 

البته سیاه کردن زیتون به صورت صنعتی به معنی غیرمجاز بودنش نیست. برخی از زیتون‌های سیاه که در بسته‌بندی‌های استاندارد هستند، به همین شیوه سیاه شده‌اند که البته استفاده از ترکیبات آهن برای تیره کردن زیتون‌ها، روی بسته‌بندی‌شان درج شده است. این نوع زیتون‌ها در صورت استفاده موقت، مشکلی برای فرد ایجاد نخواهند کرد اما بعضی‌‌ها اعتقادی به افزودنی‌ها و دستکاری‌های انسانی در مواد غذایی ندارند و این کار را نمی‌‌پسندند و ترجیح می‌دهند از نوع اصیل خوراکی‌ها استفاده کنند.باشگاه خبرنگاران – زیتون جزو خوش خوراک ترین و مفید ترین خوردنی های همراه با غذا است .زیتون علاوه بر این که لذت غدا خوردن را چندین برابر می کند،از ارزش غذایی بسیار بالایی برخودار است که حفظ سلامتی انسان را در برابر برخی ناخوشی ها تضمین می کند.

 

انسانی در مواد غذایی ندارند و این کار را نمی‌‌پسندند و ترجیح می‌دهند از نوع اصیل خوراکی‌ها استفاده کنند.


 

یکی از امتیازات بزرگ روغن زیتون نسبت به دیگر روغن‌ها،‌ استفاده از آن به صورت خام و تصفیه نشده است. از اینرو، این روغن سرشار از ویتامین E, D, C, B2, B1, A و K است.

روغن زیتون تنها روغنی است که توسط معده بسیار خوب تحمل می شود. در واقع روغن زیتون عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب محافظت می‌کند.

در طب قدیم بیشتر از روغن زیتون به عنوان ملین و همچنین برای معالجه دردهای عصبی استفاده می شده است.
روغن زیتون به عنوان یک عامل ضدپیری و ضدسرطان، کمی ملین، یک عامل ضد انعقاد خون و انسداد شریانی، ضد برخی بیماری های قلبی و کاهنده کلسترول خون، رفع کننده قولنج، دل پیچه، خارج کننده کرم معده، خرد کنده سنگ مثانه، دفع کننده سنگ های صفراوی، رفع کننده یبوست مزمن، افزایش ترشحات ادرار، حیض، عرق، تسکین دهنده درد مفاصل و سیاتیک می باشد.

این گیاه و روغن آن میزان قند خون را تنظیم می کنند و خاصیت ضد سرطان و ضدالتهابی دارد تا جایی که ممکن است از التهاب روده نیز پیشگیری کنند.

خاصیت زیتون برای پیشگیری و درمان آسم و آرتروز نیز شناخته شده است
در روغن زیتون ترکیبات شیمیایی وجود دارد که تمایل خون به لخته شدن را متوقف می کند. از رسوب کلسترول در شریان جلوگیری می کند و مانع از رسوب کردن کلسترول بر دیواره عروق و سرخرگ ها و تنگ شدن آن ها می شود. روغن زیتون برای پیشگیری از حمله های قلبی، حتی بعد از وقوع اولیه حمله برای جلوگیری از حملات بعدی قلب توصیه می شود.

پزشکان همچنین معتقد هستند که مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را در زنان کاهش می دهد. آن ها می گویند اسید اولئیک موجود در روغن زیتون اثر ژن سرطان زای این بیماری را کاهش می دهد.

روغن زیتون به موها نرمی و لطافت خاصی می بخشد و باعث تقویت مو می شود.
پزشکان تأکید دارند که روغن زیتون سالم ترین روغن است که علاوه بر محافظت در برابر امراض قلبی از بروز انواع بیماری ها مانند دیابت نیز جلوگیری می کند.

خواص دارویی روغن زیتون
روغن زیتون طبیعی بدلیل ترکیبات معدنی، آلی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدانت‌ها دارای حداقل خواص زیر است؛
کاهش LDL کلسترل بد خون
جلوگیری از سرطان سینه (در صورت استفاده مستمر در رژیم غذایی)
جلوگیری از سرطان کولون (بدلیل ملین بودن با استفاده مستمر در رژیم غذایی)
جلوگیری از سرطان پوست (در صورت استفاده از پوشش موقت قبل از حمام آفتاب)
پایین آوردن فشار خون (با خوردن روزانه دوسوم قاشق غذاخوری بصورت خام)
جلوگیری کننده از گرفتگی عروق و بروز سکته قلبی و کمک به تسریع در بهبود بیمارانی که جراحی قلب نموده‌اند
پیشگیری از پوکی استخوان و کمک به رشد کودکان (بدلیل دارا بودن کلسیم بالا)
پیشگیری از آرتروروماتوئید (در صورت مصرف مستمر در رژیم غذایی)
بدلیل داشتن مواد معدنی متعدد
مصرف مستمر روغن زیتون در رژیم غذایی بدلیل تنظیم عملیات گوارش و آثار مثبت متعدد پیری را به عقب می‌اندازد


مصرف زیتون در بارداری

وجود آنتي اکسيدان‌هاي موجود در زيتون مثل ويتامين E که در روغن آن بيشتر است سبب افزايش ايمني بدن مي‌شود.

در بارداري و شيردهي ميوه و نيز روغن آن به دليل داشتن اسيدهاي چرب که براي تکامل جنين لازم است بسيار توصيه مي‌شود و همچنين بعضي از عوارض دوران بارداري مانند يبوست را برطرف مي کند.

زيتون و روغن آن به خاطر داشتن کالري بالا مي‌تواند منجر به اضافه وزن شود پس بهتر است به صورت کم اما مداوم مصرف شود.

همچنين به دليل اين که بيشتر زيتون ها به صورت زيتون شور استفاده مي‌شود حتما قبل از مصرف 10-15 دقيقه در آب جوشيده سرد شده قرار دهيد تا مقداري از نمک‌هاي آن گرفته شود تا باعث افزایش فشار خون حاملگی نشود.

روغن زیتون را روغن زیبایی هم می‌نامند، چون از طریق اسیدهای چربی که دارد سلول‌ها را به صورت یکدست در کنار هم قرار داده و موجب ساخت عروق بیشتر در کنار سلول‌های پوستی می‌شود. افزایش خونرسانی به این سلول‌ها، پوست را صاف‌تر و درخشنده‌تر می‌کند. مصرف زیتون از نظر طب سنتی باعث صاف و روشن شدن پوست جنین می شود.

استریا یا ترک​های پوستی زمان بارداری درمان اختصاصی و قطعی ندارند، اما با استفاده از برخی کرم​ها و پمادهای مخصوص و البته تحت نظر پزشک، تا حدودی می​توان آثار آن را کمتر کرد. همچنین با ماساژ پوست در زمان بارداری از 5 ماهگیبه وسیله روغن​های گیاهی مانند روغن زیتون یا بادام می‌توان از افزایش آن پیشگیری کرد.

همچنین مصرف زیتون می تواند از دیابت بارداری پیشگیری کند و قند خون را تنظیم نماید.

زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بـارداری نیـاز بدن به آهن افزایش چشمگیری می‌یابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافت‌های بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین می‌گردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌ها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.

لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید. نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.




خانه

موبایل

 سبک زندگی و رژیم غذایی شما در طول دوران بارداری می‌توانند روي سلامت نوزاد شما تاثير بگذارند و به تناسب‌اندام شما پس از زایمان کمک کنند. در این مطلب درباره مواد غذایی که برای مادر شدن مناسب هستند، بیشتر اطلاعات کسب می‌کنید. شاید بعضي از این مواد غذایی شما را متعجب کنند. ما برای شما در این رژیم غذایی صبحانه ناهار و شام را پوشش داده‌ایم!براي مغز كودكماهی سالمون یا قزل‌آلااین ماده غذایی بهترین منبع DHA ، اسید چرب مفید و امگا3 است که به رشد مغزی کودک و سیستم عصبی او کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد اگر در طول دوران حاملگی زیاد ماهی بخورید، می‌توانید قدرت مغزی نوزادتان را افزایش دهید. با این که میزان جیوه سمي موجود در ماهی سالمون بسیار ناچیز و کم است، مصرف مقدار کم آن به طور روزانه می‌تواند تبدیل به خطر شود، بنابراین حداکثر میزان مصرف آن در هفته به صورت پخته حدود 400 گرم یا 12 اونس است. يعني يك يا دو بار در هفته.براي آنكه بچه لب شكري نشودمارچوبهاين گياه سرشار از آهن است؛ آهن تنها در جگر گاو، غلات غنی شده به مقدار فراوانی موجود است. این گیاه نیزه‌ای از نقص‌های مادرزادی مثل شکاف در ستون فقرات جلوگیری می‌کند. در ضمن، این گیاه سبزرنگ یکی از خوشمزه‌ترین گیاهان فصل بهار است.نيمرو به خاطر فرزندتانتخم‌مرغمقدار ذخیره کولین، نوعی از ویتامین B که رشد مغزی و ذهنی جنین را افزایش می‌دهد، در طول دوران بارداری کاهش پیدا می‌کند. از این‌رو دریافت مقدار کافی از این ماده بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه نيمرو یکی از دسترس‌ترين مواد خوراکی است که بسیار آسان آماده می‌شود و نیز مهم‌ترین منبع کولین است. تخم‌مرغ را کامل استفاده کنید نه اینکه فقط سفیده آن را بپزید که تنها 4 گرم پروتئین دارد زیرا کولین در زرده تخم‌مرغ قرار دارد. همچنین آن را به صورت متعادل مصرف کنید. برای نمونه، روزی یک عدد تخم‌مرغ آبپز یا املتی که با 3عدد سفیده و یک عدد زرده درست شده بخورید.براي هيكلي شدن فرزندتانماستاین محصول لبنی خامه‌ای، منبعی عالی از زینک، ماده معدنی مفید برای رشد و ترمیم بافت‌هاست. زینک به ساخت بلوک‌های دیاگرام ژنتیکی که DNA نام دارد، کمک می‌کند. ماست غنی از کلسیم است که به رشد استخوان‌های جنین و استحکام او کمک ‌مي‌كند. همچنین حاوی باکتری‌های پروبیوتیک خوب برای تسریع عمل هضم و افزایش ایمنی است. حتما به موارد ذکر شده روی برچسب آن که بیانگر «کشت زنده میکروب فعال» برای فواید بیشتر است، توجه کنید.

  براي آنكه عفونت بدن‌تان را نگيردمرکباتاگر در زمان بارداری سرما خوردید یا دچار آنفلوآنزا شدید، پنج‌برابر بیشتر در معرض عوارض جدی‌ای چون سينه پهلو و ذات‌الریه یا برونشیت قرار می‌گیرید. مرکبات منبعی ایده‌آل از ویتامین C هستند که ایمنی بدن را افزایش می‌دهند و مانع از گسترش بیماری  ميشوند.پايه اوليه رشد کودک شماپنيرپروتئین پایه‌گذار رشد نوزاد است و سلول‌های شما را همینطور که بدنتان درحال تغییر است، بازسازی مي‌كند. در طول دوران بارداري، پروتئین مصرفی روزانه شما باید از 46 گرم به 71 گرم برسد. پنیر سفید منبع عالی و سریع این ماده غذایی است و مقداری کلسیم اضافی نیز دارد.براي فشارخون‌تانسیربا اینکه این ماده غذایی دهان را بدبو می‌کند اما ارزش غذایی بالا و فواید بسیاری دارد. سیر خطر ابتلا به بيماري پره اکلامپسیا (بیماری جدی که با  فشارخون بالا در دوران بارداری شناخته می‌شود) را از بین می‌برد. حدود یک چهارم از خانم‌هایی که در دوران بارداری فشارخون دارند، دچار پره اکلامپسیا می‌شوند و آنهایی که این بیماری را از قبل داشته‌اند، بیش از دوبرابر در آینده استعداد ابتلا به بیماری‌های قلبی را دارند.براي اينكه آلرژي نگيردباداماین ماده غذایی گرانبها پر از منیزیم، دارای ویتامین E و همچنین حاوی میزان مناسبی از پروتئین است. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که نوزادان مادرانی که در طول بارداری با رژیم غذایی مدیترانه‌ای تغذیه کرده‌اند، که دارای مغزها و آجیل‌هاست، ریسک کمتری در ابتلا به بیماری آسم و آلرژی‌ها دارند.این توصيه‌ها را جدي بگيريداکنون که این غذاهای عالی را شناختید آنها را به رژیم غذایی خود بیفزایید اما برای به‌کار‌گیری یک برنامه غذایی سالم، پیش از آن نیاز به کمی فکر کردن خواهید داشت. از این نکات استفاده کنید تا مطمئن شوید این مواد غذایی که دارای ارزش غذایی فراوان و در ضمن متعادل شده هستند، به نوزاد شما می‌رسند. به هر وعده غذایی مانند یک پازل فکر کنید. این پازل کامل نمی‌شود مگر اینکه حاوی موادی چون غلات سبوس‌دار، پروتئین بدون چربی و چربی‌های سالم باشد. حتی خوراکی‌های میان وعده در زمانی که شما کمبود وقت دارید می‌توانند جای غذای اصلی را بگیرند. مانند یک نان کوچک سبوس‌دار همراه با هوموس، هویج‌های کوچک، پنیرسفید بدون چربی مخلوط شده با آناناس یا پنیر رشته‌ای با یک مشت کراکر سبوس‌دار، یک عدد سیب و یک مشت بادام.وعده‌های غذایی خود را با خوراکی‌های ساده پر کنید.گزینه‌های بسیار خوب عبارتند از کنسرو تن ماهی، کنسرو لوبیای کم سدیم، میوه‌ها و سبزیجات یخ‌زده بدون مواد افزودنی، برنج قهوه‌ای و جوی دو سر زودپز، ترتیلای ذرت کامل، ماست بدون چربی، پنیر سفید، آجیل‌ها و روغن زیتون مخصوص سالاد. در طول دوران بارداری، حجم خون شما تا حدود 50 درصد بیشتر می‌شود و کلیه‌های شما به اندازه کافی کار نمی‌کنند. ضعف کلیه‌ها از بین بردن آب اضافی را برای بدن مشکل می‌سازد، تا جایی که به صورت غیرقابل اجتنابی منجر به پف کردن و ورم پاها می‌شود. اما نوشیدن آب کافی می‌تواند به شما کمک کند تا ماندن آب در بدن، رساندن رطوبت و جلوگیری از یبوست برطرف شود. با نوشیدن 3/2 لیتر یا حدود 10 فنجان آب در روز می‌توانید برخی مشکلات ایجاد شده را از بین ببرید.به محض اینکه از خواب بیدار شدید و با هر وعده غذایی خود یک لیوان آب بنوشید.

منبع:مجله زندگی ایده آل


بارداری و زایمان راحت با…

جلوگیری از ریزش مو

منبع = هلپ کده

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

زیتون علی‌رغم اندازه‌ی کوچکش، سرشار از ویتامین E و سایر آنتی‌اکسیدان‌های مفید است. خواص زیتون تنها به این دو مورد محدود نمی‌شود. مطالعات گوناگون، فواید زیتون و تأثیر مثبت آن را بر سلامت قلب نشان داده‌اند. همچنین زیتون می‌تواند در پیشگیری از پوکی استخوان و سرطان مفید باشد. همراه ما باشید در این مقاله می‌خواهیم به بررسی خواص زیتون بپردازیم.

چربی‌ سالمی که در روغن زیتون خام وجود دارد، یکی از اَرکان رژیم غذایی سالم در کشورهای حوزه‌ی مدیترانه است. از زیتون می‌توان در سالادها، ساندویچ‌ها و برخی سُس‌ها استفاده کرد.

زیتون بیضی شکل است و حدود ۳ تا ۵ گرم وزن دارد. بعضی از گونه‌های زیتون در حالت نارس، رنگی سبز دارند و وقتی که کاملا می‌رسند، رنگ‌شان تیره (سیاه) می‌شود. گونه‌ی دیگری از زیتون‌ها حتی زمانی که کاملا می‌رسند، باز هم سبزرنگ هستند. ۹۰٪ زیتون تولیدی در کشورهای حوزه‌ی مدیترانه صرف تولید روغن زیتون می‌شود.

هر صد گرم زیتون محتوی ۱۱۵ تا ۱۴۵ کالری انرژی است، یعنی به‌طور میانگین هر ده عدد زیتون نزدیک به ۵۹ کالری انرژی دارند. ۷۵ تا ۸۰ درصد زیتون را آب، ۱۱ تا ۱۵ درصد آن را چربی و ۴ تا ۶ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد. زیتون محتوی مقدار ناچیزی پروتئین است. هر صد گرم زیتون ۳٫۲ گرم فیبر دارد.

زیتون با داشتن چربی نسبتا بالا، میوه‌ای غیرمعمولی محسوب می‌شود. زیتون محتوی ۱۱ تا ۱۵ درصد چربی است. ۷۴٪ از چربی موجود در زیتون از نوع اسید اولئیک است که جزو اسیدهای چرب تک‌‌سیرنشده است. اسید اولئیک جزو مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی روغن زیتون است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. کاهش التهابات، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و مبارزه با سرطان، جزو خواص روغن زیتون برای سلامتی هستند.

مقدار کربوهیدرات زیتون نسبتا کم است. تنها ۴ تا ۶ درصد زیتون را کربوهیدرات‌ تشکیل می‌دهد که بیشتر آن به شکل فیبر است. فیبر ۵۲ تا ۸۶ درصد کربوهیدرات زیتون را تشکیل می‌دهد. میزان کربوهیدرات قابل گوارش موجود در زیتون بسیار کم است. این مقدار تقریبا معادل ۱٫۵ گرم در ۱۰ عدد زیتونِ معمولی است. با اینکه بیشتر کربوهیدرات موجود در زیتون به شکل فیبر است، ولی باز هم زیتون جزو خوراکی‌های با فیبر بالا محسوب نمی‌شود.

زیتون منبع خوبی برای تأمین برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. برخی از این مواد معدنی در طول فرآوری زیتون به آن اضافه می‌شوند.

ویتامین E: میوه‌هایی که چربی بالایی دارند، معمولا سرشار از این آنتی‌اکسیدان قدرتمند هستند.

آهن: زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است. آهن برای جابه‌جایی اکسیژن در خون ضروری است.

مس: در رژیم غذایی غربی، معمولا کمبود مس دیده می‌شود. فقر مس می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های قلبی را افزایش بدهد.

کلسیم:‌ کلسیم فراوان‌ترین ماده‌ی معدنی در بدن انسان است. وجود کلسیم برای استخوان‌ها، عضلات و عملکرد دستگاه عصبی ضروری است.

سدیم: معمولا زیتون به‌علت بسته‌بندی در آب‌نمک، محتوی مقدار زیادی سدیم است.

زیتون بسیاری از ترکیبات مغذی گیاهی و آنتی‌اکسیدان‌ها را داراست.

زیتون‌ها انواع مختلفی دارند. به‌خاطر تلخی زیتون، مصرف زیتون تازه چندان مرسوم نیست. معمولا زیتون به‌صورت شور یا تخمیرشده به بازار عرضه می‌شود. در طول فرآوری زیتون، اجزای تلخ آن مانند اولئوروپین که در زیتون نارس فراوان است، از بین می‌رود. زیتون‌های رسیده و زیتون سیاه تلخی کمتری دارند. البته برخی از انواع زیتون وجود دارند که برای تلخی‌زدایی نیازی به فرآوری ندارند. این زیتون‌ها وقتی کاملا برسند تلخی چندانی ندارند و به‌ همان صورت قابل مصرف‌اند.

فرآوری زیتون براساس روش مورد استفاده، می‌تواند بین چند روز تا چند ماه طول بکشد. معمولا روش‌های فرآوری زیتون در هر منطقه متفاوت است. روش‌های مختلف فرآوری می‌تواند بر طعم، رنگ و بافت زیتون تأثیر بگذارد. اسید لاکتیک در فرایند تخمیر نقش مهمی دارد. این ماده یک نگهدارنده‌ی طبیعی است که از زیتون در مقابل باکتری‌ها محافظت می‌کند.

به‌تازگی پژوهشگران دریافته‌اند که اگر زیتون‌های تخمیری در بدن خاصیت پروبیوتیک داشته باشند، می‌توانند سلامت دستگاه گوارش را افزایش بدهند.

زیتون بخش جدانشدنی رژیم‌ مدیترانه ای است. خواص زیتون برای سلامتی بی‌شمار است. کمک به سلامت قلب و پیشگیری از سرطان از مهم‌ترین فواید زیتون برای سلامتی‌اند.

تحقیقات نشان داده‌اند وجود آنتی اکسیدان‌ در رژیم غذایی می‌تواند خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها را کاهش بدهد. زیتون سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. درمان التهاب و کاهش رشد میکروارگانیسم‌های مضر از جمله خواص زیتون است.

مطالعه‌ای نشان داده است که مصرف زیتون می‌تواند گلوتاتیون موجود در خون را افزایش بدهد. گلوتاتیون یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بدن است.

همچنین زیتون می‌تواند در مبارزه با باکتری‌های عفونت‌زایی که در دستگاه تنفسی و معده وجود دارند، مؤثر باشد.

کلسترول و فشار خون بالا از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی‌اند. اصلی‌ترین اسید چرب زیتون (اسید اولئیک) در سلامت قلب مؤثر است. این ماده از کلسترول بد خون (LDL) در برابر اکسیداسیون محافظت و سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند. علاوه‌ بر این، برخی از مطالعات نقش زیتون و روغن زیتون را در کاهش فشار خون نشان داده‌اند.

پوکی استخوان از طریق کاهش حجم و کیفیت استخوان ارزیابی می‌شود. این اتفاق احتمال شکستگی‌های استخوان را افزایش می‌دهد. میزان پوکی استخوان در کشورهای حوزه‌ی مدیترانه‌ کمتر از سایر کشورهای اروپایی است. دانشمندان تصور می‌کنند که «زیتون» عامل این اتفاق است.

تحقیقات نشان داده‌اند که برخی از ترکیبات گیاهی موجود در زیتون و روغن زیتون از کاهش حجم استخوان در حیوانات جلوگیری کرده‌اند. متأسفانه در این زمینه تحقیقات کافی بر روی انسان‌ها انجام نگرفته است، ولی ارتباط بین رژیم مدیترانه‌ای و کاهش شکستگی‌ها، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی تأثیر مثبت زیتون بر روی استخوان‌ها باشد.

یکی دیگر از خواص زیتون پیشگیری از سرطان است. زیتون و روغن زیتون به‌طور گسترده‌ در منطقه‌ی مدیترانه مصرف می‌شوند. نکته‌ی جالب این است که آمار سرطان و سایر بیماری‌های مزمن در این مناطق کمتر از سایر نقاط اروپاست. احتمالا دلیل این امر، مصرف زیاد زیتون در این نواحی است.

این پدیده تا حدی به‌علت وجود مقدار بالای آنتی‌اکسیدان و اسید اولئیک در زیتون است. در مطالعات آزمایشگاهی مشاهده شد که این ترکیبات می‌توانند چرخه‌ی زندگی سلول‌های سرطانی در سرطان سینه، سرطان روده‌ بزرگ و سرطان معده را به‌هم بریزند. برای اثبات این تأثیر، مطالعات بیشتری بر روی انسان موردنیاز است چون در حال حاضر تأثیر زیتون در مقابله با سرطان واضح نیست.

معمولا افراد با مصرف زیتون دچار مشکل خاصی نمی‌شوند. اما ممکن است نمک بالای موجود در زیتون شور، برای برخی افراد مشکل ایجاد کند.

حساسیت به درخت زیتون امری شایع است، اما حساسیت به خودِ زیتون به‌ندرت مشاهده شده است. بااین‌حال افرادی که به زیتون حساسیت دارند، ممکن است واکنش‌های آلرژیک را در دهان و گلوی خود تجربه کرده باشند.

ممکن است زیتون حاوی برخی فلزات سنگین و مواد معدنی مانند بور، گوگرد، قلع و لیتیم باشد. مصرف زیاد فلزات سنگین می‌تواند منجر به بروز سرطان شود. در بیشتر اوقات فلزات سنگین موجود در زیتون کمتر از حد مجاز است، بنابراین زیتون ماده‌ی غذایی سالمی است.

برخی از مطالعات از ارتباط آکریل آمید با بروز سرطان‌ها حکایت دارند، درحالی‌که برخی دیگر از مطالعاتی که به‌تازگی صورت گرفته‌اند، این ارتباط را زیر سؤال برده‌اند. با‌این‌حال متخصصان توصیه می‌کنند مصرف آکریل آمید در رژیم غذایی افراد محدود شود. در بعضی گونه‌های زیتون از جمله زیتون سیاه کالیفرنیا، با رسیدن زیتون مقدار آکریل آمید افزایش می‌یابد.

برگرفته از: authoritynutrition

به من بگو چه می‌خوری تا به تو بگویم که هستی

15000تومان

8900تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
var = ”;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
var = ”;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
.async=true;
var = ‘https://cdn.yektanet.com/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();

با سلام استدعا دارد ترتیبی داده شود که ارسال مقاله برای دوستان فرهم باشد.

سلام دوست گرامی
ممنون از علاقه‌مندی شما. با استفاده از آیکون‌هایی که در سمت راست یا زیر عکس اول مقالات ملاحظه می‌فرمایید، می‌تونید مطالب رو از طریق تلگرام، فیسبوک، لینکدین، توئیتر و با دوستان‌تون به اشتراک بگذارید.

رژیم و تغذیه

نحوه سم زدایی بدن با استفاده از سرکه سیب و عوارض احتمالی آن

پروتئین وی چیست؛ فواید، مضرات و نحوه مصرف آن

چگونه لاغر شویم؛ ۱۵ روش کاهش وزن سریع اما مطمئن

۶ رژیم غذایی عالی برای داشتن پوستی زیبا و شاداب

بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم‌کاری تیروئيد

چطور مهارت قاطعانه رفتار کردن را به‌دست بیاوریم؟

کاردرمانی چیست و چه کسانی به کاردرمانی نیاز دارند؟

جاهای دیدنی آلمان؛ ۱۵ جاذبه گردشگری غول اقتصاد اروپا

چطور به خوشحالی دیگران واکنش مثبت نشان دهیم؟

اشتهای کاذب؛ ۶ راهکار سریع برای رفع گرسنگی کاذب

نام‌نویسی در وبسایت چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

بگذارید غذایتان نخستین پزشک شما باشد

توصيه هايي در خصوص شكايات شايع دوران بارداري

 سوزش سر دل     سوزش سردل به علل هورموني ، افزايش حجم رحم ، رشد جنين و فشار آن به معده و دستگاه گوارش مادر و در نتيجه ريفلاكس اسيد معده به قسمت تحتاني مري ايجاد مي شود. براي كاهش سوزش سردل رعايت نکات زير  توصيه  مي شود: 1)     بجاي 3 وعده غذاي اصلي و با حجم زياد، 5-4 وعده غذاي سبك ميل كنيد. 2)    بجاي استفاده از مواد غذايي سرخ كرده، از غذاهاي آب پز و بخار پز استفاده كنيد. 3)    غذا را بخوبي جويده و به آرامي ميل كنيد. 4)    بعد از صرف غذا كمي پياده روي كنيد. 5)    از غذاهاي چرب و ادويه دار بخصوص ادويه تند كمتر استفاده كنيد. هر چه غذا ادويه كمتر و طعم ملايمتري داشته باشد ترشح اسيد معده را كمتر تحريك مي كند. 6)    مصرف شكلات، قهوه، چاي، نوشابه هاي گاز دار و ساير نوشيدني هاي حاوي كافئين را قطع كرده و بجاي آن آب بنوشيد. 7)    از مــــصرف سركه همراه سالاد پرهيز كنند و از غذاهايــــي كه اضافه اسيد معده را جذب مي كنند مانند شير، ‌تخم مرغ يا غذاهاي نشاسته اي استفاده كنيد. 8)    بعد از صرف غذا يا آشاميدن از دراز كشيدن يا خم شدن به جلو پرهيز كنند. 9)    در هنگام استراحت زير سر را بالاتر از سطح بدن قرار دهيد. در صورتي كه با رعايت همه اصول فوق، سوزش سر دل همچنان ادامه داشت مي توان از آنتي اسيدها استفاده كرد. تهوع صبحگاهي ايــن حــالت در50  تا 70% موارد ديده مي شود. معمولا در ابتداي صبح ايجاد شده و بعد از گذشت چند ساعت بر طرف مي شود. موارد زير به خانم باردار توصيه مي شود: 1)    صبحها قبل از برخواستن از رختخواب يك تكه نان يا بيسكويت ميل كنيد. 2)    در طول روز بجاي 3 وعده غذا 5-4 وعده غذا در حجم كم ميل كنيد. 3)    در زمان آشپزي، پنجره آشپزخانه را باز بگذاريد تا بوي شديد و تند غذا آزار دهنده نباشد. 4)    از مصرف غــذاهاي چـــرب، سرخ كرده و پر ادويه يا هر غذايي كه معده را تحريك مي كند پرهيز كنيد. 5)    در صورت بروز ناراحتي معده همراه با تهوع نيز مي توان از يك تكه نان يا بيسكويت براي بهبود اين حالت استفاده كرد. 6)    از مايعات بين وعده هاي غذايي استفاده كنيد و نه همراه غذا. 7)    از آنجا كه غذاها و مايعات سرد بيش از نوع گرم آنها قابل تحمل مي باشند، ترجيحا مايعات و غذاها را سرد ميل كنيد. 8)    به آرامي غذا بخورند و بعد از صرف غذا استراحت كنيد. 9)    به مدت طولاني گرسنه نمانيد. 10)    از رايحه هاي آزار دهنده و بوي تند برخي غذاها اجتناب كنيد. 11)    هر زمان كه احساس خستگي كردند، استراحت كنيد. 12)    بايد به اطرافيان خانم باردار خصوصا همسر او توصيه شود حمايت روحي و رواني خود را از خانم باردار ابراز كنند. در صورتي كه رعايت توصيه هاي فوق منجر به بهبودي بيمار نگرديد تجويز ويتامين B6 به روش عضلاني مي تواند به درمان كمك كند. استفاده از ويتامين ها توسط مادر قبل از شروع حاملگي نيز مي تواند باعث كاهش تهوع و استفراغ حاملگي شود. ادم بارداري     در اكثر خانم هاي باردار، ورم مختصري در ساق و قوزك پا مشاهده مي شود. اين حالت در نتيجه فشار رحم و محتويات آن روي وريدهاي لگني و مختل شدن بازگشت وريدي خون از پاها ايجاد مي شود. توصيه هاي تغذيه اي در اين مورد، شامل محــدود كـــردن مصــرف نمك و اغذيه شور مي باشد. براي پيشگيري از بروز ادم بايد توصيه شود از افزودن نمك اضافي به غذاها و يا استفاده از مواد خوراكي نمك دار از جمله چيپس سيب زميني، آجيل شور ، ماهي شور، بيسكويت هاي شور، شورها و ترشيجات خودداري شود.     افزودن نمك در حد متعارف به غذاهايي همچون برنج، در زمان طبخ آن لازم است و قطع كامل مصرف نمك توصيه نمي شود. مصرف نمك نبايد بيش از 5 گرم در روز باشد (مگر در صورت وجود بيماريهاي قلبي و فشارخون بالا كه محدوديت شديد مصرف نمك در رژيم غــذايي توصــيه مي شود). در صورتي كه ادم کلي همراه با افزايش فشارخون باشد و بعد از هفته بيستم حاملگي رخ دهد، بايد به وجود پره اكلامپسي شك كرد و اقدامات تشخيصي لازم (مانند اندازه گيري پروتئين ادرار و …) توسط پزشک انجام شود. به طور كلي در صورت بروز ورم توصيه مي شود خانم باردار 5-4 بار در روز به پهلو دراز بكشد. دراز كشيدن به پهلو (خصوصا به پهلوي چپ) در همه خانم هاي باردار باعث خون رساني بهتر به اعضاي لگني از جمله رحم و جنين و همچنين پــاهــا مي شود. اين كار از پيشرفت ادم نيز جلوگيري مي كند. توصيه ديگر اين كه بهتر است زن باردار به مدت طولاني از ايستادن و يا نشستن روي صندلي با پاهاي آويزان خودداري كند. دراز كشيدن متناوب در طول روز در حالي كه پاها در سطحي بالاتــر از بـــدن قـــرار گيرد (مثلا با گذاشتن بالش زير پاها) به بازگشت وريدي خون از پاها كمك مي كند.   ويار حاملگي     منظور از ويار خوردن مواد غير غذايي مانند خاك، يخ، گچ، كبريت سوخته، مــو، سنگ، ماسه، زغال چوب و … مي باشد.     بيشترين شيوع ويار در افرادي  است كه در نواحي روستايي زندگي مي كنند و يا تاريخچه ويار در كودكي يا در خانواده خود داشته اند.     در برخي افراد ويار براي كنترل تهوع يا استرس هاي عصبي، لذت از جويدن برخي مواد، يا به علل وراثتي (تمايل ارثي به مصرف برخي مواد) و يا تشويق اطرافيان يا خانواده فرد مي باشد.     خطرات احتمالي ويار شامل مشكلات خوني (به شكل آنمي) و گوارشي (رقابت در هضم و جذب مواد مغذي) مي باشد. بايد مشاوره با بيماران مبتلا به ويار انجام گيرد و نوع ماده مصرف شده و علت مصرف آن تعيين شود و خطرات مصرف آن بايد مطابق با فرهنگ فرد به روشي صحيح به خانم باردار تذكر داده شود. در مورد ويار توصيه مي شود شمارش كامل خون براي بررسي وجود كم خوني درخواست شود. ويار حاملگي حالتي است كه در آن، خانم باردار به مصرف يك ماده غذايي تمايل زيادي پيدا مي كند. نمونــه هايي از ويـار حاملگي شامل تمايل زياد به مصرف قره قــورت، تــرشي ها، شيريني ها و …  مي باشد. در مورد ويار ذكر اين نكته ضروري است كه تا زماني كه مصرف اينگونه غذاها تنوع رژيم غذايي را برهم نزند و تغذيه مادر خوب باشد مشكلي ايجاد نمي كند. اما اگر در مصرف اين مواد بگونــه اي افراط شود كه از خوردن غذاهاي اصلي سرباز زند، ممكن است دچار كمبودهاي تغذيه اي شود و در اين مورد بايد آموزش هاي لازم در رابطه با رعايت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذايي (طبق مطالب فصل اول كتاب) به خانم باردار داده شود.   يبوست       در دوران بارداري بعلت تاثير هورمونها، حركت طبيعي روده ها كاهش يافته و يبوست ايجاد مي شود. براي كمك به تنظيم حركت روده ها رعايت موارد زير توصيه مي شود: 1.    در طول روز به مقدار زياد مايعاتي همچون آب، آب ميوه و سوپ مصرف كنيد. 2.    در برنامه غذايي روزانه حتما سالاد و سبزي خوردن گنجانده شود. 3.    غذاهاي پرفيبر مانند حبوبات و غلات به همراه مايعات فراوان و سبزيهاي خام (سبزي خوردن) وپخته، ميوه هاي تازه و سالاد مصرف كنيد. 4.    از نان هاي سبوس دار مانند سنگك و نان جو استفاده كنيد. 5.    روزانه آلوي تازه، برگه و يا آب آلو استفاده كنيد. 6.    در وعده صبحانه نان و عسل ميل كنيد. 7.    همراه سالاد از روغن زيتون يا سايرروغنهاي مايع استفاده كنيد. 8.    روزانه ورزشهاي سبكي مانند پياده روي انجام دهيد. 9.    حتي الامكان از ملين هاي دارويي استفاده نكنيد. در يبوست شديد كه به مجموعه اقدامات فوق پاسخ ندهد لازم است ملين هاي ملايم دارويي مانند هيدروكسيد منيزيم تجويز شود. در صورت ابتلاء به يبوست تجويز روغن كرچك توصيه نمي شود زيرا جذب ويتامينهاي محلول در چــربي را مخـتـل مي كنند. همچنين تجويز ملين هاي قوي با روش تنقيه توصيه نمي شود.   افزايش بزاق دهان     پيتاليزم عبارت است از ترشح بيش از حد بزاق در طي بارداري كه ممكن است ناشي ازتحريك غدد بزاقي بعلت مصرف مواد غذايي نشاسته اي مثل نان، برنج، سيب زميني، نشاسته و … باشد. اين حالت گذرا مي باشد و نياز به درمان خاصي ندارد.

 

منبع: راهنمای کشوری تغذیه دوران بارداری و شیردهی9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *