مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

دوره مقدماتی php
مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی
مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

نکته‌ی دیگری که باید متذکر شد این است که معمولاً با گل گاوزبان، سنبل‌الطیب نیز مصرف می‌شود باید بدانید که مصرف زیاد سنبل‌الطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، می‌تواند باعث مسمومیت شود. مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگی‌ها، ضد اضطراب‌ها، آرام‌بخش‌ها، خواب‌آورها و آنتی‌هیستامین‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد.سیر، شوید و مریم‌گلیبیشتر این گیاهان مورد استفاده برای طعم دادن به غذا و گنجاندن در رژیم غذایی روزمره مناسب است، اما برخی از آنها که در مقادیر زیاد یا غلیظ‌شده به شکل دارویی یا در چای‌ها مصرف می‌شود، می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.

زنجبیل و سرخارگل یا اکیناسهبرخی از این گیاهان که اغلب در چای مصرف می‌شود، ممکن است برای مصرف مادران شیرده در دزهای معمول بی‌خطر باشد. اما گیاهان دارویی موجود در چای‌ها همگی غلیظ‌شده است، بنابراین در مورد مصرف تمام انواع چای‌های گیاهی محتاط باشید، به ویژه زمانی که مواد تشکیل‌دهندۀ آن را نمی‌دانید. به‌طورکلی قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی اول با پزشک خود مشورت کنید.

شنبلیله و رازیانهشنبلیله گاهی برای افزایش تولید شیر استفاده می‌شود، اما ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت بی‌خطر نباشد. گیاهانی مانند شنبلیله و رازیانه سال‌ها برای افزایش تولید شیر مادران شیرده استفاده شده‌اند، اما کارشناسان چیز زیادی در مورد میزان اثربخشی این گیاهان در تولید شیر یا چگونگی تأثیر آنها در کودکان شیرخوار نمی‌دانند، پس بهتر است از مصرف این گیاهان در دوران شیردهی خودداری کنید.

علف چای هزارچشم یا گل راعیاز این گیاه برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. در برخی پژوهش‌ها، سطح این گیاه در خون نوزادان شیرخواری که مادران آنها از این گیاه مصرف می‌کنند، قابل ردیابی نبود و هیچ عوارض جانبی گزارش نشده است. اما کارشناسان معتقدند که نوزادان شیرخوار مادرانی که علف چای می‌خورند، ممکن است بی‌حال و خواب‌آلود باشند یا دچار قولنج نوزادی شوند. بنابراین از خوردن آن در دوران شیردهی خودداری کنید. این گیاه همچنین می‌تواند با بسیاری از داروهای دیگر تداخل داشته باشد و اثربخشی قرص‌های ضدبارداری را نیز کاهش دهد.

بابونه یا بابونه‌شیرازیاین گیاه برای درمان میگرن استفاده می‌شود و مشکلی در ارتباط با خوردن آن در دوران شیردهی گزارش نشده است، اما کارشناسان می‌گویند بهتر است از خوردن آن در دوران شیردهی پرهیز کنید، زیرا اطلاعات کافی در مورد بی‌خطر بودن آن وجود ندارد.

مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

دوره مقدماتی php

پنجه‌ مریم یا نگون‌ساراگرچه این گیاه از گذشته برای افزایش تولید شیر استفاده شده است، اما به ‌طور بالقوه خطرناک است و برخی مطالعات نشان داده است که این گیاه در واقع تولید شیر را کاهش می‌دهد.

گیاهان نامناسب در شیردهیپژوهشگران توصیه می‌کنند علاوه بر خودداری از مصرف گیاهان دارویی، در دوران شیردهی از مصرف برخی گیاهان و دم‌نوش‌ها نیز خودداری کنید، زیرا برخی از آنها با تولید و ترشح شیر تداخل دارد و برخی دیگر می‌تواند برای کودک شما مضر باشد.- شنبلیله‌- رازیانه و دانۀ رازیانه- گل گاوزبان- برگ تمشک- خار مقدس- گزنه- ریشۀ ریواس- مریم‌گلی- سداب بز- ریشۀ مشعل شیطان- گل شاه‌پسند یا گل ماهور- پوست و دانۀ فرانگولا- کوهوش آبی- روغن زیرۀ سیاه یا سیاه‌دانه- ارجنگ- سنفیتون یا اذن‌الحمار- سیزاب- انجبار هندی- چای ماته- کاوا- روغن شال سنجان- دارواش- روغن پونه- روغن نعنا- عرقچین- انگور خرس

اقدام شما برای بارداری ممکن است کمی طولانی‌تر از آنچه فکر می‌کردید شده باشد و هنوز به نتیجه نرسیده باشید. یکی از راه‌های افزایش شانس بارداری و بچه…

برای شروع درمان مشکلات باروری، لازم است بدانید که چه کسانی و در چه زمانی باید برای درمان این مشکلات اقدام کنند. در این ویدیو، دکتر مهراندخت عابدینی…

ملاقات‌های منظم با پزشک در دوران بارداری از اهمیت خاصی برخوردارند. انجام منظم مراقبت‌های بارداری می‌تواند از بروز عوارض بارداری و زایمان به شکل…

از زمان شروع بارداری، بدن با ترشح هورمون‌ها، خود را برای یک زایمان طبیعی آماده می‌کند. این هورمون‌ها روی عضلاتی مانند عضلات لگن، کمر و شکم تأثیر می…

بیشتر مادران قادرند تمام شیر مورد نیاز کودک خود را تأمین کنند، اما زمان‌هایی وجود دارد که یا مادران بیش از حد در مورد گرسنگی نوزادشان نگرانند یا…

مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

تغذیهٔ خوب برای رشد ذهنی و جسمی کودک شما بسیار مهم است و پس از تولد نوزاد، لازم است افزایش وزن و وزن‌گیری او به دقت توسط یک پزشک اطفال مورد اعتماد…

از شیر گرفتن کودک به این معناست که کودک دیگر از سینۀ مادر شیر نخورد و همۀ مواد غذایی خود را از منابعی غیر از شیر سینۀ مادر دریافت کند. برای از شیر…

کتاب خواندن سن و زمان ندارد و هیچ‌وقت برای سوق دادن بچه‌ها به سوی کتاب زود نیست. اما در مورد کودکان نوپا، فعلاً هدف این است که به شکل غیرمستقیم…

بعد از دو سالگی کودک شما وارد مرحلهٔ پیش دبستانی خود خواهد شد. رفتارهای او رشدیافته‌تر از قبل می‌شود و شناختش از دنیای اطرافش همچنان در حال پیشرفت…

برای نوزادان کاملاً طبیعی است که پس از تغذیه یا حتی گاهی بدون علت مشخص یا هشداردهنده‌ای استفراغ خفیفی داشته باشند یا بالا بیاورند که به آرامی اتفاق…

در روزهای اول بعد از تولد بهتر است بدن نوزاد را با یک اسفنج نرم و مرطوب تمیز کنید. صورت و دست‌های او را با کمی آب بشویید و ناحیۀ تناسلی او را پس از…

شاید عجیب به نظر بیاید اما شرایط زندگی شما در نوع کالسکه‌ای که به آن نیاز دارید تأثیر می‌گذارد. قبل از خرید کالسکهٔ کودکتان بهتر است به شهر یا…

بسیاری از چیزهایی که می‌خورید، می‌تواند از طریق خون وارد شیر شود و به نوزادتان برسد. یکی از مواردی که در رابطه با داروها لازم است در دوران شیردهی به آن توجه ویژه‌ای کنید، غیر از داروهای بی‌خطر و خطرساز در دوران شیردهی، مصرف گیاهان دارویی است. در این مطلب می‌توانید با تعدادی از گیاهان دارویی غیرمجاز هنگام شیردهی و همچنین برخی از گیاهانی که احتمالاً با شیردهی تداخل دارند آشنا شوید.

برخی گیاهان به عنوان تقویت‌کنندۀ تولید شیر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما بی‌خطر بودن و اثربخشی آنها از نظر علمی ثابت نشده، بنابراین بهتر است قبل از مصرف هر نوع گیاهی با پزشک خود مشورت کنید. گیاهان دارویی نیز مانند فرآورده‌های داروسازی می‌تواند وارد شیر مادر شود و در تولید شیر و احتمالاً روی کودک شما تأثیر ‌بگذارد. برخلاف داروهای بدون نسخه و داروهای تجویزی، گیاهان دارویی تحت نظارت و کنترل سازمان‌های غذا و دارو نیست و هیچ تضمینی برای بی‌خطر و خالص بودن یا اثرگذاری این گیاهان وجود ندارد. همچنین مطالعات بسیار کمی در مورد تأثیر این داروها روی نوزادان شیرخوار انجام شده است و حتی کارشناسان نیز کاملاً مطمئن نیستند که کدام گیاهان بی‌خطر و کدام یک مضر است. همچنین فعل و انفعالاتی بین برخی گیاهان دارویی با گیاهان دارویی دیگر و بین برخی گیاهان دارویی با برخی فرآوردهای داروسازی وجود دارد که شما باید از آنها آگاه باشید. بنابراین شما باید با یک پزشک آگاه که از استفادۀ ایمن گیاهان دارویی در دوران شیردهی مطلع است، مشورت کنید. برخی از این گیاهان دارویی شامل موارد زیر است:

سیر، شوید و مریم‌گلی: بیشتر این گیاهان مورد استفاده برای طعم دادن به غذا و گنجاندن در رژیم غذایی روزمره مناسب است، اما برخی از آنها که در مقادیر زیاد یا غلیظ‌شده به شکل دارویی یا در چای‌ها مصرف می‌شود، می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.

زنجبیل و سرخارگل یا اکیناسه: برخی از این گیاهان که اغلب در چای مصرف می‌شود، ممکن است برای مصرف مادران شیرده در دزهای معمول بی‌خطر باشد. اما گیاهان دارویی موجود در چای‌ها همگی غلیظ‌شده است، بنابراین در مورد مصرف تمام انواع چای‌های گیاهی محتاط باشید، به ویژه زمانی که مواد تشکیل‌دهندۀ آن را نمی‌دانید. به‌طورکلی قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی اول با پزشک خود مشورت کنید.

شنبلیله و رازیانه: شنبلیله گاهی برای افزایش تولید شیر استفاده می‌شود، اما ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت بی‌خطر نباشد. گیاهانی مانند شنبلیله و رازیانه سال‌ها برای افزایش تولید شیر مادران شیرده استفاده شده‌اند، اما کارشناسان چیز زیادی در مورد میزان اثربخشی این گیاهان در تولید شیر یا چگونگی تأثیر آنها در کودکان شیرخوار نمی‌دانند، پس بهتر است از مصرف این گیاهان در دوران شیردهی خودداری کنید.

علف چای؛ هزارچشم یا گل راعی: از این گیاه برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. در برخی پژوهش‌ها، سطح این گیاه در خون نوزادان شیرخواری که مادران آنها از این گیاه مصرف می‌کنند، قابل ردیابی نبود و هیچ عوارض جانبی گزارش نشده است. اما کارشناسان معتقدند که نوزادان شیرخوار مادرانی که علف چای می‌خورند، ممکن است بی‌حال و خواب‌آلود باشند یا دچار قولنج نوزادی شوند. بنابراین از خوردن آن در دوران شیردهی خودداری کنید. این گیاه همچنین می‌تواند با بسیاری از داروهای دیگر تداخل داشته باشد و اثربخشی قرص‌های ضدبارداری را نیز کاهش دهد.

بابونه یا بابونه‌شیرازی: این گیاه برای درمان میگرن استفاده می‌شود و مشکلی در ارتباط با خوردن آن در دوران شیردهی گزارش نشده است، اما کارشناسان می‌گویند بهتر است از خوردن آن در دوران شیردهی پرهیز کنید، زیرا اطلاعات کافی در مورد بی‌خطر بودن آن وجود ندارد.

پنجه‌مریم یا نگون‌سار: اگرچه این گیاه از گذشته برای افزایش تولید شیر استفاده شده است، اما به ‌طور بالقوه خطرناک است و برخی مطالعات نشان داده است که این گیاه در واقع تولید شیر را کاهش می‌دهد.

پژوهشگران توصیه می‌کنند علاوه بر خودداری از مصرف گیاهان دارویی، در دوران شیردهی از مصرف برخی گیاهان و دم‌نوش‌ها نیز خودداری کنید، زیرا برخی از آنها با تولید و ترشح شیر تداخل دارد و برخی دیگر می‌تواند برای کودک شما مضر باشد. برخی از این گیاهان شامل موارد زیر است:

اگرچه مصرف برخی از داروها در دوران شیردهی بی‌خطر است، اما بیشتر داروها تا حدی به شیر مادر راه پیدا می‌کند و حتی ممکن است در تولید شیر تأثیر بگذارد….

مادران شیرده معمولاً می‌توانند هرچه دوست دارند را بخورند و اگرچه برخی از مواد غذایی که برای تغذیۀ روزانه استفاده می‌کنید ممکن است طعم و مزۀ شیر شما…

مواد شیمیایی زیست‌محیطی مثل آفت‌کش‌ها، حشره‌کش‌ها و دیگر مواد شیمیایی که از طریق مواد غذایی و دیگر موارد وارد بدن می‌شود، می‌تواند به شیر مادر راه…

تیم و هیئت علمی مادرشو تلاش می‌کند تا تمام مطالب کیفیت بالایی داشته باشد. اما حفظ این کیفیت بدون داشتن نظرات اصلاحی شما کاربر عزیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر ایرادی در مطلب بالا می‌بینید یا فکرمی‌کنید این مقاله مناسب نیست، نظرتان را از طریق فرم زیر با ما در میان بگذارید.

مطالب این سایت جایگزین تشخیص، تجویز و درمان نیست. برای اطلاعات بیشتر به شرایط استفاده مراجعه فرمایید.

© بازنشر و استفاده از مطالب مادرشو تنها برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع (و لینک مستقیم به مطلب در صورت استفاده آنلاین) بلامانع است. کليۀ حقوق اين سايت متعلق به شرکت دانش‌بنیان راهکارهای سلامتی پدیدار است.

فرزند من || بر اساس جدیدترین پژوهش‌های متخصصان، برخی از خوارکی‌های ساده می‌بایست در لیست خوردنی‌های ممنوعه در دوران شیردهی قرار بگیرند. این خوراکی‌های می‌تواند سلامت نوزاد را به خطر بیندازد و یا این که باعث شود تا نوزاد ار خوردن شیر مادر امتناع کند.

شیر مادران می‌بایست غنی از پروتئین، آهن، کلسیم و ویتامین باشد تا نوزاد به خوبی رشد کند. پس مصرف خوراکی‌ها را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید زیرا این مواد باید دو سوم نیاز بدن برای ترشح شیر مادر را فراهم کنند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب، محتواي تصويري و صوتي محفوظ و متعلق به سايت فرزند من مي‌باشد. پيش از استفاده جزئي يا کلي از محتوا و مطالب سايت فرزند من «سند مقررات و شرايط استفاده از محتوا» را مطالعه کرده و به طور کامل رعايت نماييد. عدم رعايت مفاد سند مذکور، با جديت مورد پيگرد قضايي قرار خواهد گرفت. مطالب اين سايت تنها جنبه اطلاع رساني و آموزشي داشته و توصيه پزشکي تخصصي تلقي نمي شوند.

همراه با فرزند من در شبکه های اجتماعی:

در اين مقاله از 7 گنج ، خواص و مضرات گل گاو زبان را براي علاقمندان گردآوري كرده ايم .با ما همراه شويد…

باعلم – درمان جوش ، علائم بارداری، زایمان طبيعی ، جلوگیری اورژانسی ، انواع پیتزا ، مجله علمی آموزشی، مشاوره ازدواج ، دارونامه، علائم بیماری ها

خرید بلیط هواپیما برای تمام مقاصد داخلی و خارجی از تمام خطوط ریلی کشور با قیمت مناسب

تیک بان سایت معتبر خرید اینترنتی بلیط هواپیما

چت روم

مشاغل و خدمات محبوب ایرانی


نشونه بزرگترین بانک اطلاعات مشاغل ایران

چند نکته در مورد گل گاوزبان

گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط‌آور، مقوی تمام بدن و آرامش‌بخش است. در معالجه تب‌های دانه‌ای مانند سرخک، آبله‌مرغان مصرف دم کرده آن با لیموعمانی اثر شفابخشی دارد.

مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

گل گاوزبان یک گیاه علفی به طول 70 – 40 سانتی‌متر است. این گیاه در مزارع و گاهی زمین‌های بایر می‌روید. منشأ اولیه آن دمشق بوده است.

از تجزیه شیمیایی این گیاه مهم‌ترین ماده‌ای که به دست می‌آید نیترات دو پتاس می‌باشد و بیشتر خواص آن مربوط به این ماده است.

گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط‌آور، مقوی تمام بدن و آرامش‌بخش است.

در معالجه تب‌های دانه‌ای مانند سرخک، آبله‌مرغان مصرف دم کرده آن با لیموعمانی اثر شفابخشی دارد. این دم کرده در درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه و دفع سنگ مثانه نیز بسیار مفید است. اگر دچار آلرژی‌های فصلی می‌باشید توصیه به مصرف دم کرده گل گاوزبان است. دم کرده گل گاوزبان برای درمان جوش‌های دهان، آفت دهانی بسیار نافذ است.

دم‌کرده گل گاوزبان، دمنوشی برای سرماخوردگی

گاهی اوقات سرفه‌های فصل سرما را هیچ قرص و شربتی درمان نمی‌کند اما تجویز یک جوشانده سنتی مانند گل گاوزبان به صورت مرهمی قوی عمل خواهد کرد.

دکتر نرجس گرجی، متخصص طب سنتی ایران، دم‌کرده گل گاوزبان را به همراه کمی لیمو عمانی ، یک دمنوش مناسب برای مقابله با سرماخوردگی دانست و گفت: این دمنوش به شرط ترش نبودن به خصوص در ابتدای شروع علائم سرماخوردگی، یک نوشیدنی مناسب برای بهبود حال بیمار است.

گل گاوزبان در درمان سرفه‌های مزمن، وقفه‌های تنفسی و آسم‌های خفیف نیز موثر است. در درمان سرفه‌های خشک می‌توان گیاه گل گاوزبان را با بابونه، سنبل‌الطیب، شقایق مخلوط نموده و دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی 3-2 بار بنوشید.

مقدار و زمان مناسب مصرف گل گاوزبان

دکتر غلامرضا امین، متخصص فارموکوگنوزی در مورد مقدار مصرف گل گاوزبان می‌گوید: به طور کلی، مصرف روزی یک وعده دمنوش گل گاوزبان برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند اما باید برای خرید گل‌ها و برگ‌هایی که می‌توان از آن‌ها دمنوش‌های گیاهی تهیه کرد، توجه لازم داشت و از مکان‌های معتبر، چنین محصولاتی را خریداری کرد چون گاهی در مخلوط کردن برگ‌ها و گل‌ها در برخی عطاری‌ها و مراکز فروش این محصولات تقلب اتفاق می‌افتد. خوردن این خوراکی‌های تقلبی هم باعث بروز مشکلاتی می‌شود. با این حال، اگر گل گاوزبان را از مراکز معتبر تهیه کنید، می‌توانید دمنوش آن را با مخلوط کردن گل و آب‌جوش و دم کردن آن به مدت حدود 10 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار کتری یا سماور آماده کنید.

در معالجه تب‌های دانه‌ای مانند سرخک، آبله‌مرغان مصرف دم کرده آن با لیموعمانی اثر شفابخشی دارد. این دم کرده در درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه و دفع سنگ مثانه نیز بسیار مفید است

افرادی که به مصرف دمنوش گل گاوزبان علاقه دارند، باید بدانند این نوشیدنی می‌تواند باعث افزایش فشارخون در برخی افراد حساس شود. به همین دلیل بهتر است دمنوش آن را با افزودن چند قطره آب‌لیمو میل کرد. بهترین شیرین‌کننده‌ای هم که می‌توان همراه این دمنوش مصرف کرد، مقداری نبات است. شما می‌توانید نبات را از همان ابتدا داخل قوری دمنوش بیندازید تا طعم آن با طعم نوشیدنی‌تان ترکیب شود. گل گاوزبان، گلبرگ خالص است و دم کردن آن بیش از 10 دقیقه، لازم نیست. از طرفی ممکن است عطر، طعم و خاصیت آن در اثر دم کردن طولانی‌مدت از دست برود. افرادی که رنگ سیاه گل گاوزبان را دوست ندارند هم می‌توانند با افزودن یک عدد لیموعمانی کوچک به قوری دمنوش یا چند قطره آب‌لیمو هنگام سرو آن، باعث ارغوانی شدن رنگ این نوشیدنی آرام‌بخش و مدر شوند. خاصیت آرام‌بخشی گل گاوزبان باعث می‌شود مصرف آن به عنوان نوشیدنی پس از شام توصیه شود.

مراقب باشید: گل گاوزبان فشارخون را بالا می‌برد

دکتر معصومه خادمی زاده، معاون گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان آنکه داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، گفت: به طور مثال گل گاوزبان فشارخون را افزایش می دهد و نباید مبتلایان فشارخون از آن استفاده کنند. اگر مبتلایان به فشارخون می خواهند گل گاوزبان مصرف کنند باید از مصلح آن یعنی لیمو هم استفاده کنند.  مصلح به ماده غذایی یا گیاه دارویی اطلاق می‌شود که عوارض گیاهان دارویی را از بین می‌برد و آن را تعدیل می‌کند. همان طور که می‌دانید به اغلب مبتلایان به فشارخون که دچار ناراحتی اعصاب می‌شوند توصیه می‌شود گل گاوزبان مصرف کنند درحالی‌که این بیماران با خوردن آن دچار عوارض می‌شوند. پس داروهای گیاهی حتماً باید از سوی متخصصان مربوطه تجویز شوند.

گل گاوزبان به علت داشتن آلکالوئید برای زنان حامله و شیرده مضر است.

مصرف بیش از 5 روز مداوم این گیاه ممکن است باعث عادت شود؛ بنابراین پس از 5 روز استفاده از آن در صورت نیاز، 3 روز فاصله انداخته و سپس دوباره مصرف کنید.

نکته‌ی دیگری که باید متذکر شد این است که معمولاً با گل گاوزبان، سنبل‌الطیب نیز مصرف می‌شود باید بدانید که مصرف زیاد سنبل‌الطیب، در کنار خاصیت آرام بخشی، می‌تواند باعث مسمومیت شود. مقدار زیاد این داروی گیاهی، علائمی مثل خستگی، احساس سبکی سر، گشاد شدن مردمک چشم و مسمومیت کبدی به دنبال دارد و مصرف آن همراه با داروهای سیستم عصبی مرکزی مثل ضد افسردگی‌ها، ضد اضطراب‌ها، آرام‌بخش‌ها، خواب‌آورها و آنتی‌هیستامین‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

طرز تهیه دم‌کرده گل گاوزبان و لیموعمانی

گل گاوزبان                        3 قاشق غذاخوری

لیموعمانی                       2 عدد

عسل                              2 قاشق مرباخوری در هر لیوان

آب جوش                          4 لیوان

طرز تهیه:

لیموعمانی‌ها را سوراخ کرده و یا از وسط نصف کنید به همراه گل گاوزبان و آب جوش در قوری چینی بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه دم بکشد. سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید عسل را بیفزایید و هم بزنید تا کاملا حل شود. حال به آرامی میل کنید.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

منابع:

منبع: tebyan.net

یکی از عجایب سلسله کوه های البرز که قله عظیمی چون دماوند دارد، پرورش چندین نوع گیاه دارویی است که اثر درمانی زیادی دارند و منحصراً در دامنه های این کوه به عمل می آیند و در کوه های دیگر اثری از آنها نیست. چندی پیش جراید ایران از یکی از این گیاهان سخن گفته و اثرات سحرآمیز آن را بیان داشتند و نوشتند که کارشناسان خارجی بذر این گیاه را به کشورهای دیگر برده اند، ولی با کوشش فراوان نتوانسته اند آن را به عمل آورند، زیرا این گیاه فقط در زادگاه اولیه خود سبز می شود.

هر چند در کتب قدیم به گل گاوزبان ” لسان الثور” می گویند، ولی در واقع نام دیگری ندارد. اسم فرانسوی، انگلیسی، آلمانی، ترکی و غیره هم ندارد، چون در هیچ نقطه ای از زمین جز دامنه کوه های البرز به عمل نمی آید و با گیاه دیگری که در آذربایجان و شهرهای دیگر ایران و کشورهای دیگر می روید و به غلط به گاوزبان مشهور شده است، نسبتی ندارد. برای اینکه این اشتباه که حدود چند قرن است پزشکان و دارو سازان را گمراه کرده است، از بین برود این را ” گل گاوزبان ” و دیگری را  گیاه گاوزبان بنامید. این دو گیاه متفاوت هستند، تنها گل هایشان کمی به هم شبیه است، هیچگونه خواص مشترکی ندارند و از نظر منافع طبی با هم متضاد می‌‌باشند. گل های گل گاوزبان درشت تر از گل های گیاه گاوزبان است.

گل گاوزبان در ایران، و گیاه گاوزبان در اروپا و امریکا شهرت زیادی دارند. پزشکان سنتی ایران در معالجه بسیاری از امراض از گل گاوزبان استفاده می کردند و نتیجه می گرفتند. پزشکان جدید هم خواص گل گاوزبان را می دانستند و برای دسته ای دیگر از امراض تجویز می نمودند و چون عطاران فرقی بین گل گاوزبان و گیاه گاوزبان قایل نبودند، آنها را به جای هم می دادند، و به همین جهت معالجه آنها نتیجه نمی داد و محققین از اینکه خواص و منافع این گیاه از بین رفته است در تعجب بودند.

یکی از مترجمین، تمام فواید گیاه گاوزبان راترجمه کرده و به گل گاوزبان نسبت داده، سپس پرسیده است: چرا ایرانیان فقط از گل گاوزبان استفاده می کنند؟… به برگ و سرشاخه های آن توجهی ندارند، در جواب ایشان باید بگوییم که گل گاوزبان ، فقط گلش فواید طبی دارد، زیرا گیاهی که  فرنگی ها به او بوراش می گویند گل گاوزبان نیست.

صاحب کتاب تحفه در شرح گاوزبان چنین می نویسد: گل گاوزبان لاجوردی و شبیه گل انار بوده و تخم آن مستدیر( حلقوی شکل )  و لعابی است و در کوه های دارالمرز(البرز) بسیار زیاد یافت می شود. گیاه دیگری که در اصفهان و بعضی از بلاد، گاوزبان می دانند “مرماخوز” است که گل آن لاجوردی و کوچک و مدور است. (“مر” نام قبیله ای از ساکنان شمال افریقاست که بذر چند گیاه دارویی را که یکی از آنها گیاه گاو زبان است به اسپانیا برده  و در آنجا پرورش داد و استعمال آنها را در طب معمول داشته‌‌اند. این گیاهان به اسامی مختلف مرماتوس، مرماهوس، مرمازا در کتب طبی قدیم وارد شده و خواص آنها تحقیق گردیده است.) بعد از جنگ های صلیبی گیاه گاوزبان را از اسپانیا به اروپا آوردند و در آنجا کاشتند و چون در کتاب قانون ابو علی سینا از گل گاوزبان زیاد تعریف شده بود و این کتاب نیز در مورد قبول و استناد استادان پزشکی اروپا بود، به همین جهت مورد توجه واقع گردید، ولی متاسفانه گیاه گاوزبان هیچ یک از خواص گل گاوزبان اصلی را نداشته و در عوض منافع دیگری داشت که کم کم محققین اروپایی به آن پی بردند. از جمله معلوم شد که سرشاخه، گل و برگ این گیاه دارای مقداری شوره بوده، عرق وادرار را زیاد می کند. در صورتی که در کتب طبی ایرانیان که در دانشگاه های اروپا تدریس می شد، چنین خواصی را به او نسبت نداده بودند.

حال اجازه فرمایید این دو گیاه را به طور جداگانه معرفی کرده و منافع آنها را شرح دهیم:

گل گاوزبان اصلی

گیاه گل گاوزبان به طور خودرو، منحصراً در دامنه ی کوه های البرز به عمل می آید و تاکنون اهلی نشده و قابل کشت نیست.

  • چکار کنم پیام تبلیغاتی اینترنتی نیاد
  • – گل گاوزبان مقوی روح و اعضای رئیسه بدن بوده، حواس پنجگانه یا بهتر بگویم، حواس هجده گانه آدمی را تقویت می کند.

    – گل گاوزبان شکم را نرم و کیسه صفرا را باز می کند، اخلاط سوخته سوداوی را از معده خارج و عوارض آن را از بین می برد.

    -از دیگر خواص گل  گاوزبان این است که جوشانده آن همراه با داروهای دیگر جهت سرسام(مننژیت)، برسام(ورم حجاب حاجز)، مالیخولیا، جنون و رفع حواس پرتی مفید می باشد.

    – جوشانده گل گاوزبان نشاط آور بوده، رنگ رخسار را باز می کند.

    – یکی دیگر از خواص گل گاوزبان این است که،سینه را نرم می کند، تنگی نفس و درد گلو را شفا می دهد.

    -یکی دیگر از خواص گل گاوزبان این است که، دلهره و وحشت را از بین می برد و غم و غصه را کم می کند و برای کسانی که با خود حرف می زنند سودمند می باشد.

    – جوشانده گل گاوزبان با عسل جهت تنگی نفس تجویز شده است.

    منبع: akairan.com

    بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

    به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی گفت: آویشن در درمان سرفه، برونشیت، رفع التهاب مخاط مجاری تنفسی موثر و خلط آور است. مصرف بیش از حد این گیاه در بعضی موارد باعث بروز حساسیت‌های پوستی شده است.

    وی با بیان اینکه در مصرف آویشن تداخل با داروی خاصی مشاهده نشده است، تاکید کرد: در دوران حاملگی مصرف این گیاه در مقادیر بالا ممنوع است و در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط مصرف شود.

    معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه گیاه دارویی بابونه به صورت دهان شویه جهت رفع التهاب مخاط دهان به کار می‌رود، افزود: این گیاه دارای خاصیت ضد نفخ و انقباض عضلات گوارش است و در درمان التهاب بافت مخاطی دهان و سایر قسمت‌های دستگاه گوارش کاربرد دارد.

    به گفته وی، تداخل با جذب آهن از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد بابونه است و این گیاه با داروهای رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین، آهن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند بروفن و دیکلوفناک، داروهای دسته بنزودیازپین‌ها مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و … تداخل دارد.

    محبی اظهار کرد: مصرف بابونه در دوران حاملگی مخصوصا در سه ماهه اول بارداری و در دوران شیردهی ممنوع است.

    مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی

    معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص گیاه دارویی پونه بیان کرد: پونه در درمان تب و آنفلوآنزا،مشکلات کیسه صفرا، فیبروم رحم (تومور خوش خیم رحمی)، مشکلات قاعدگی، نقرس مصرف دارد و توهم و بی‌قراری، افزایش فشار خون، تشنج، سقط جنین، سمیت کبد و کلیه از جمله عوارض ناشی از مصرف بیش از حد این گیاه است.

    محبی با اشاره به ممنوعیت مصرف پونه در دوران حاملگی و مصرف با احتیاط آن در دوران شیردهی، گفت : مصرف این گیاه با داروهای استامینوفن، دیازپام، دیلتیازم، پروژسترون، امپرازول و ایبوبروفن موجب تداخل دارویی می‌شود.

    وی درمان سردرد، میگرن، تهوع، کاهش چربی خون، وزن، مهار پوسیدگی دندان، ضد سرطان‌های مری، روده، سینه، ریه و پوست را از جمله خواص چای سبز برشمرد و افزود: این گیاه اثر مهارکنندگی بر رشد باکتری‌های مولد اسهال و بعضی از انواع دیگر باکتری‌ها دارد و اثرات ضد افسردگی و محرک ترشح اسید معده از دیگر خواص آن است.

    محبی با اشاره به اینکه مصرف چای سبز روزانه به طور متوسط 250 میلی لیتر باعث ایجاد نوعی کم خونی به نام «آنمی میکروسیتیک» در نوزادان خواهد شد، اظهار کرد: تحریک معده و افزایش ترشح آن و اسهال از دیگر عوارض مصرف بی‌رویه چای سبز است که در صورت مصرف با شیر این عارضه تا حدی برطرف خواهد شد اما در این صورت جذب کلسیم شیر به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

    وی مصرف بیش از 300 میلی گرم در روز چای سبز را در دوران حاملگی ممنوع دانسته و تاکید کرد: این گیاه در دوران شیردهی ترجیحا استفاده نشود.

    وی خاطرنشان کرد: چای سبز با داروهای تئوفیلین، لیتیم، داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و هپارین تداخل دارد.

    کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی – آنا می باشد

    مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی
    مصرف گل گاوزبان در دوران شیردهی
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *