مصرف موز در بیماران دیابتی

دوره مقدماتی php
مصرف موز در بیماران دیابتی
مصرف موز در بیماران دیابتی


العالم- گوناگون

آیا میوه برای افراد دیابتی ممنوع است؟ میوه برای افراد دیابتی ممنوع نیست اما قند برخی میوه‌ها زیاد می‌باشد که استفاده از این میوه‌ها می‌تواند برای افراد دیابتی خطرناک باشد.

اگر دچار دیابت هستید احتمال دارد که تصور نمائید که شما مجاز به خوردن میوه نمی‌باشید.

این فرضیه درست نمی‌باشد، چرا که افراد مبتلا به دیابت می‌توانند بخشی از برنامه تغذیه سالم خود را بخورند.
میوه‌ها حاوی کربوهیدرات می‌باشند

مصرف موز در بیماران دیابتی

دوره مقدماتی php

با توجه به اینکه میوه یک کربوهیدرات است، قند خون را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شما نمی‌توانید مقادیر نامحدود از انواع میوه‌ها مصرف نمائید.

اما باید به این نکته توجه نمایم که افراد پاسخ‌های متفاوتی به خوردن انواع میوه‌ها از نظر افزایش قند نشان می‌دهند

و آزمایش قند خون قبل و بعد از خوردن میوه می‌تواند به شما کمک نماید تا مشخص شود کدام میوه برای شما بهتر است.

از خوردن بیشتر از ۲ تا ۳ میوه در روز که معادل ۱۵ گرم کربوهیدرات است اجتناب نمائید.

در این مقاله به معرفی میوه‌های مضر برای افراد دیابتی می‌پردازیم که دارای شاخص گلیسمی بالاتری هستند و یا اینکه افراد از آنها در حد سیر شدن استفاده می‌نمایند که منجر به افزایش قند خون می‌شوند.

۱) انگور
یک انگور کوچک حاوی یک گرم کربوهیدرات است.

این بدان معنا است که با خوردن ۱۵ دانه انگور واحد کامل میوه خود در روز را دریافت نموده‌اید.

برای خوردن کمتر آن بهتر است انگو را دانه نموده و در یک کاسه کوچک قرار دهید.

اما به طور کلی در صورتی که دیابت دارید در خوردن انگور دقت زیادی نمایید.

۲) گیلاس
بسیاری از افراد یک ظرف را پر از گیلاس می‌نمایند و در هنگام شروع به خوردن دست از آن نمی کشند.

که این امر این میوه باعث افزایش قند خون می‌گردد.

همانند انگور یک گیلاس حاوی یک گرم کربوهیدرات است و افراد دیابتی از مصرف زیاد آن باید پرهیز نمایند.

۳) آناناس
آناناس تازه خوشمزه و شیرین است، به ویژه هنگامی که بسیار رسیده باشد.

که باعث می‌شود شاخص گلیسمی بالایی داشته باشد.

برای کاهش مقدار قند مصرفی می‌توانید ضخامت برش‌های خود را کاهش دهید.

از مصرف آناناس‌های کنسرو شده که با شکر شیرین شده‌اند نیز اجتناب نمائید.

۴) انبه
انبه حاوی فیبر و دیگر مواد مغذی مورد نیاز بدن است.

اما این میوه حاوی قند طبیعی نیز هم می‌باشد که تا حدی میزان قند آن بیشتر از سایر میوه‌ها است.

یک انبه حدود ۳۰ گرم کربوهیدرات و حدود ۲۶ گرم قند دارد.

۵) موز
ممکن است شنیده باشید که موز خیلی شیرین است.


یک موز متوسط حاوی ۱۴ گرم قند است.

با توجه به اینکه موز از جمله میوه‌های مضر برای افراد دیابتی می‌باشد بهتر است نصف یک موز را در وعده صبحانه مصرف نمائید.

۶) میوه‌های خشک شده
کالری و کربوهیدرات موجود در میوه‌های خشک نسبت به میوه‌های تازه (با وزن برابر) چهار تا پنج برابر بیشتر است.

چنانچه مقدار کربوهیدراتهای موجود در آنها به درستی شمارش نشود، می‌توانند باعث افزایش قند خون گردند.

سعی کنید میوه‌های خشکی را انتخاب کنید که به آن شکر اضافه نشده یا مقدار بسیار کمی شکر افزوده شده باشد.

مصرف موز در بیماران دیابتی

زغال اخته ی خشک و کشمش معمولاً بالاترین محتوای کربوهیدرات را دارند، در حالی که نارگیل خشک حاوی حداقل مقدار کل کربوهیدرات است.

۷) آب میوه
گرفتن آب‌میوه‌ها باعث غلیظ شدن میوه می‌شود.

یک فنجان آب پرتقال حاوی ۳۰ گرم کربوهیدرات، ۳۰ گرم قند و بدون فیبر است.

در هنگام مصرف آب میوه بدن لازم نیست کار زیادی انجام دهد تا شکر را در آب حل کند، بنابراین به سرعت متابولیزه می‌شود و ظرف چند دقیقه باعث افزایش قند خون می‌شود.

درمان دیابت در طب سنتی

درمان دیابت با استفاده از مقطر شلیور
با توجه به اینکه یکی از علل ایجاد دیابت کبد چرب می‌باشد و هنوز درمان قطعی برای بیماری‌های کبد و خصوصاً کبد چرب در طب نوین وجود ندارد، تاکید پزشکان برای درمان این بیماری‌ها اغلب بر رعایت مواردی از قبیل کاهش وزن و چربی خون و کنترل دیابت است. از طرف دیگر مصرف بسیاری از داروهای شیمیایی در طولانی مدت سبب ایجاد بیماری‌های کبدی می‌گردد. اما در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان دارویی و فرآوری آنها محصولاتی تهیه شده که از این طریق به آسانی و با موفقیت زیادی کبد چرب درمان می‌شود. از جمله این محصولات می‌توان به شلیور اشاره نمود. اما باید توجه داشت که تنها مصرف دارو کافی نیست و برای تنیجه بهتر باید پیش نیازهای درمانی نیز رعایت شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله شلیور را مطالعه کنید و یا از مشاورین ما بهره گیرید.



میوه های مفید برای دیابت

 

خوردن میوه روشی دلپذیر برای رفع گرسنگی و رفع نیازهای روزانه غذایی است. با این حال ، بیشتر میوه ها حاوی قند هستند. این سوالاتی را ایجاد کرده است که آیا میوه برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند مناسب است یا خیر.

مصرف موز در بیماران دیابتی

 

دیابت یک بیماری مزمن اما قابل کنترل است که در آن بدن برای کنترل سطح قند خون تلاش می کند. 

 

افراد مبتلا به دیابت می توانند میوه بخورند:

طبق گزارشات انجمن دیابت آمریكا (ADA) خوردن هر نوع میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است ، تا زمانی كه آن فرد به میوه خاصی حساسیت نداشته باشد.

با این وجود تهیه میوه می تواند بر قند خون تأثیر بگذارد. میوه های تازه یا یخ زده بهتر از میوه های فرآوری شده و کنسروی هستند. میوه های فرآوری شده همچنین شامل میوه های خشک شده و آبمیوه هستند.

 

افراد مبتلا به دیابت باید مصرف میوه های فرآوری شده خودداری کنند. بدن میوه های فرآوری شده را با سرعت بیشتری جذب می کند و منجر به افزایش قند خون می شود. فرآوری میوه ها همچنین سطح برخی از مواد مغذی کلیدی از جمله ویتامین ها و فیبر را از بین می برد و یا کاهش می دهد.

 

موسسه ملی بیماریهای دیابتی و گوارشی و کلیوی (NIDDK) توصیه می کند افراد مبتلا به دیابت از مصرف آب میوه یا کمپوت میوه های حاوی قند اضافه شده خودداری کنند.

مخلوط میوه مانند اسموتی ها نیز قند بالایی دارند و سریعتر جذب می شوند که منجر به افزایش قند خون می شود.

 

خوردن هر نوع میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است

 

شاخص گلیسمی چیست؟

روش انتخاب میوه های سالم و مناسب و دیگر مواد غذایی با کربوهیدرات بالا برای فرد مبتلا به دیابت، بررسی شاخص گلیسمی (GI) است. GI امتیاز مواد غذایی در مقیاس 1 تا 100 است. این مقیاس نشان می دهد چقدر سریع مواد غذایی می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. غذاهایی که GI بالا دارند سریعتر از مواد غذایی با GI متوسط یا کم جذب می شوند.

 

بار گلیسمی(GL) مواد غذایی را با تعداد کربوهیدرات ها در غذا در نظر می گیرد .ممکن است یک روش دقیق تر برای ارزیابی چگونگی تاثیر غذا بر قند خون در طول زمان باشد. غذاهای کم GI و کم GL برای کنترل قند خون بهتر هستند.

 

شاید تعجب کنید اما بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. معمولاً سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی و دانه ها سریع تر هضم می شوند بنابراین شاخص  GI بالاتری دارند. هر چقدر یک غذای غنی از کربوهیدرات پخته شود، ارزش GI آن بالاتر می رود.

 

بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند

 

میوه های مناسب برای دیابت:

در زیر لیستی از میوه های تقسیم شده براساس شاخص GI قرار داده ایم ، همانطور که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) گزارش شده است.

مصرف موز در بیماران دیابتی

 

میوه های با GI و GL کم :

برخی از میوه ها دارای GI زیر 55 و یک GL زیر 10 هستند.

سیب

آووکادو

موز

انواع توت ها

گیلاس

گریپ فروت

انگور

  • ضرب المثلهای ایرانی به زبان انگلیسی
  • کیوی

    شلیل

    پرتقال

    هلو

    گلابی 

    آلو

    توت فرنگی 

     

    میوه های با ​​GI متوسط (56 تا 69) :

    میوه ای با ​​GI بین 56 تا 69 یک غذا با ​​GI متوسط است. تمام میوه های ذکر شده در زیر هنوز سطح GL زیر 10 دارند.

    مصرف موز در بیماران دیابتی

    خربزه عسلی

    انجیر

    پاپایا

    آناناس 

     

    میوه های با GI بالا :

    میوه هایی که دارای GI بالاتر از 70 هستند، دارای GI بالا هستند و GL بیش از 20 GL بالا را نشان میدهد.در حالی که خوردن این میوه ها برای افراد دیابتی بی خطر است ، اما بهتر است به جای اینها از میوه های با GI پایین تر مصرف کنید.

    خرما (GL بالا)

    هندوانه (GL کم) 

     

    میوه نقش اساسی در کمک به افراد مبتلا به دیابت دارد

     

    فواید میوه برای افراد دیابتی :

    میوه نقش اساسی در کمک به افراد مبتلا به دیابت دارد و قند به آرامی جذب می کند.

    خوردن مقدار کافی فیبر نقش مهمی در مدیریت دیابت دارد.

    یک رژیم غذایی پر فیبر محلول می تواند جذب قند را کند کرده و میزان آن را در خون کنترل کند. بسیاری از میوه ها از نظر فیبر سرشار هستند ، به ویژه آنهایی که پوست یا پالپ مصرف می شوند. 

    بسیاری از میوه ها به دلیل داشتن فیبر و آب زیاد سیر کننده هستند.

     

    رژیم های غذایی حاوی میوه و سبزیجات کافی می توانند خطر چاقی ، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهند . چاقی به دیابت نوع 2 مرتبط بوده است.

    میوه ها از نظر فیبر و مواد مغذی سرشار هستند ، بنابراین در برنامه غذایی انتخاب خوبی هستند. میوه هایی که فرآوری شده اند مانند آب سیب و آب میوه ها باعث شده اند که فیبر آنها از بین برود و باید مصرف آنها محدود شود.

     

    سایر مزایای میوه برای سلامتی :

    به گفته NIDDK ، خبر خوب این است که میوه برای افراد مبتلا به دیابت سالم است.

    مبتلایان به دیابت باید یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنند که انرژی کافی را فراهم می کند و به حفظ وزن سالم کمک می کند. بعضی از میوه ها از نظر قند، مانند انبه سرشار از قند هستند اما می توانند در مقادیر متوسط ​​بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند.

     

    میوه ها همچنین می توانند نیاز یک فرد، شیرینی دوست را بدون خوردن آب نبات و سایر غذاهای دارای ارزش غذایی کم ، برآورده کنند. بیشتر میوه ها از نظر مواد مغذی سرشار از چربی و سدیم کم هستند. میوه ها همچنین غالباً حاوی مواد مغذی هستند که در غذاهای دیگر یافت نمی شوند. 

    موز حاوی پتاسیم و تریپتوفان ، یک اسید آمینه مهم است. مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت حاوی ویتامین های A و C هستند که آنتی اکسیدان قدرتمندی هستند.

     

    رژیم های غذایی حاوی میوه و سبزیجات کافی می توانند خطر چاقی را کاهش دهند

     

    افراد دیابتی چه مقدار میوه مصرف کنند؟

    اکثر رهنمودها توصیه می کنند بزرگسالان و کودکان روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات میل کنند. این مقدار برای افراد مبتلا به دیابت تغییر نمی کند.

    دستورالعملهای ایالات متحده توصیه می کند که مردم نیمی از بشقاب خود را در هر وعده غذایی با میوه و سبزیجات پر کنند.

     

    افراد مبتلا به دیابت به جای اینکه به میوه وابسته باشند ، باید بیش از 50 درصد وعده غذایی خود را روی سبزیجات غیر نشاسته متمرکز کنند. نیم دیگر غذا باید دارای پروتئین و نشاسته های پر فیبر مانند لوبیا یا غلات کامل باشد. بسیاری از متخصصان همچنین توصیه می کنند که چربی سالم را در هر وعده غذایی قرار دهید تا جذب کامل آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها را تقویت کنید.

    افراد برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود و همچنین برای لذت بردن از طعم های متنوع بهتر است که میوه های مختلفی بخورند.

     

    میوه های مضر برای دیابت

     

    نکات مربوط به رژیم غذایی :

    برای مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات در روز، باید میوه یا سبزیجات را در طول روز مصرف کنید. در اینجا چند ایده برای کمک به برنامه ریزی منوی غذایی وجود دارد:

     

    میوه های خانواده مرکبات :

    مرکبات بسیار متنوع و آسان برای اضافه کردن به وعده های غذایی هستند. لیمو را به غذاهای دریایی ، سس ها ، چای یا آب اضافه کنید.

    مردم می توانند با اضافه کردن برش مرکبات به پارچ آب ، آب میوه خود را تهیه کنند. بگذارید آب یک شب بماند تا نوشیدنی خوشمزه ای میل کنید.

     

    انواع توت ها :

    انواع توت ها به صورت خام خوشمزه است. توت تازه یا یخ زده را با یک یا دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید. آن را در دمای متوسط یا کم بپزید، تا زمانی که توت ها به سس غلیظی تبدیل شوند.در هر وعده نصف فنجان مناسب است.

     

    سیب :

    سیب یک میوه خوشمزه و محبوب است. سیب خام برای میان وعده یا دسر مناسب است. سیب پخته دارای طعم قوی تری است که باعث می شود دسر مناسبی همراه با دارچین یا زنجبیل باشد.

     

    آووکادو:

    آووکادو دارای چربی زیاد است اما حاوی چربی اشباع نشده ، نوع چربی ای است که برای بدن مفید است. 

    آنها به صورت خام خورده می شوند و به صورت خرد شده ، در سالاد یا به عنوان سس گواکامول سرو می شوند. تهیه برش آووکادو به راحتی با برش دادن آنها در وسط اطراف هسته. هسته را دور ریخته و آووکادو را خرد کنید.

     

     

    گردآوری:بخش سلامت بیتوته

     

    برای خرید این ست 3تکه دخترونه کلیک کن

    درمان گیاهی حیوانات خانگی

    تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند

    درخواست وکیل طلاق و مشاوره تلفنی رایگان

    سینما رو به خونت بیار!

    ماشین لباسشویی با آبکشی شرعی

    این بار دیگه میتونی راحت ازسیگارخلاص بشی

    رسیدن به اوج لذت جنسی با این محصولات

    اختلالات دفعی را جدی بگیرید!

    محصولات معجزه آسا طبیعی برای پوست

    سفارش کیک های تازه و خوشمزه خونگی

    واسه همه چی جا هست!

    مشاور و راهنمای خرید دمنوش و جوشانده

    الان بهترین فرصت برای بازسازی پوستته!

    Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

    برای تمام اعضای بدن فایده بسیاری دارد و به حفظ شادابی و تسریع در متابولیسم بدن کمک زیادی می کند.برخیبرخی بر این باورند که مخلوط موز و شیر برای بیماران دیابتی و افراد چاق مضر است.اما اگر از طرفداران همیشگی شیرموز هستید و به علت چاقی و یا رژیم نمی توانید شیرموز بخورید باید بدانید که مصرف موز با شیر کم چرب، چاق نمی کند.

    یک متخصص متابولیسم انرژی و پروتئین تاکید کرد:برخی از افراد گمان می کنند مصرف موز با شیر موجب بروز چاقی می شود.اما باید گفت موز میوه ای است که چربی بسیارناچیزی داشته و ضمن انرژی زایی خوبی که دارد موجب بروز چاقی در فرد نمی شود چون که کالری تولیدی ناشی از مصرف این میوه، در اثر فعالیت بدنی در مدت زمان کوتاهی سوخته و تبدیل به انرژی مصرفی می شود.

     


    محمد رضا حاجی حیدری، پزشک متخصص طب سنتی درباره طبع میوه موز گفت: موز از نظر گرمی و سردی دارای مزاج معتدل و از نظر تری و خشکی دارای طبع تر است.

    او افزود: موز با تولید خلط صفرا باعث افزایش حرارت بدن و کاهش سردی مزاج می شود. 

    موز دارای چه مضراتی است؟

    این پزشک متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات موز بر معده اظهار کرد: از آنجایی که موز یک میوه پرکالری است هضم آن برای معده کمی سنگین است و در مصرف آن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث سنگینی و ثقل سر دل خواهد شد.

    مصرف موز در بیماران دیابتی

    حاجی حیدری درباره فواید موز گفت: با توجه به وجود آهن و املاح معدنی در موز، برای افراد بسیار مفید است و همچنین می تواند تأثیر زیادی در نرم کردن سینه، کاهش خشونت صدا، سرفه، تحلیل و آتروفی کلیه ها شود.

    او افزود: ترکیب موز با سرکه به صورت موضعی می تواند تأثیر زیادی در کاهش خارش پوست و گال در افراد باشد و مانند یک داروی مفید عمل کند.

    بهترین راهکار برای از بین بردن سیاهی پوست با استفاده از موز

    حاجی حیدری ادامه داد: افراد می توانند برای رفع تیرگی پوست خود و رسیدن به پوستی شفاف، خوشرنگ و شاداب از موز استفاده کنند. کسانی که دارای زخم پوستی هستند با استفاده از مالیدن خاکستر پوسته موز روی قسمت زخم شده پوست خود می توانند باعث قطع خونریزی و بهبود زخم آن شوند.

    این متخصص طب سنتی بیان کرد: موز برای درمان بیماری های قفسه صدری، سوزش حلق و گلو، بهبود و در درمان بیماری های مثانه بسیار مفید بوده و باعث افزایش ادرار در افراد می‌شود.

    ورزشکاران حتماً موز بخورند

    حاجی حیدری درباره فواید خوردن موز برای افراد ورزشکار گفت: موز منبع عالی پتاسیم و مواد معدنی مثل منیزیم و انواع ویتامین های A و B بوده و می تواند با توجه به وجود آنتی اکسیدان و ویتامین C و فیبر در خود باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن ورزشکاران شود.

    این متخصص طب سنتی با اشاره به تأثیر موز در کاهش ابتلا به تصریح کرد: وجود اسید آمینه تریپتوفان در موز برای افسردگی و بیمارانی که خُلق افسرده دارند، مفید بوده و می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و از پارکینسون و آلزایمر پیشگیری کند.

    حاجی حیدری ادامه داد: موز همچنین برای پاکسازی روده ها بسیار مفید است االبته قسمت نارس موز می تواند باعث ایجاد یبوست در افراد شود.

    این متخصص طب سنتی درباره مصرف موز برای افراد دیابتی گفت: با توجه به وجود کربوهیدرات در موز و تاثیر متوسط بر افزایش قند خون ( ضریب گلیسمی) و مواد مغذی سرشار در این میوه، بیماران نیز می توانند با احتیاط در روز از یک موز کوچک تا متوسط (بسته به واکنش بدن افراد بر افزایش قند خون) استفاده کنند.

    حاجی حیدری در پایان گفت: با توجه به مواد معدنی مانند روی و منگنز در موز، این میوه مغذی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود اما درصورتی که افراد سیستم گوارش و معده ضعیفی دارند بهتر است در مصرف این میوه زیاده روی نکنند.


    محمد رضا حاجی حیدری، پزشک متخصص طب سنتی درباره طبع میوه موز گفت: موز از نظر گرمی و سردی دارای مزاج معتدل و از نظر تری و خشکی دارای طبع تر است.

    او افزود: موز با تولید خلط صفرا باعث افزایش حرارت بدن و کاهش سردی مزاج می شود. 

    موز دارای چه مضراتی است؟

    این پزشک متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات موز بر معده اظهار کرد: از آنجایی که موز یک میوه پرکالری است هضم آن برای معده کمی سنگین است و در مصرف آن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث سنگینی و ثقل سر دل خواهد شد.

    حاجی حیدری درباره فواید موز گفت: با توجه به وجود آهن و املاح معدنی در موز، برای افراد بسیار مفید است و همچنین می تواند تأثیر زیادی در نرم کردن سینه، کاهش خشونت صدا، سرفه، تحلیل و آتروفی کلیه ها شود.

    او افزود: ترکیب موز با سرکه به صورت موضعی می تواند تأثیر زیادی در کاهش خارش پوست و گال در افراد باشد و مانند یک داروی مفید عمل کند.

    بهترین راهکار برای از بین بردن سیاهی پوست با استفاده از موز

    حاجی حیدری ادامه داد: افراد می توانند برای رفع تیرگی پوست خود و رسیدن به پوستی شفاف، خوشرنگ و شاداب از موز استفاده کنند. کسانی که دارای زخم پوستی هستند با استفاده از مالیدن خاکستر پوسته موز روی قسمت زخم شده پوست خود می توانند باعث قطع خونریزی و بهبود زخم آن شوند.

    این متخصص طب سنتی بیان کرد: موز برای درمان بیماری های قفسه صدری، سوزش حلق و گلو، بهبود و در درمان بیماری های مثانه بسیار مفید بوده و باعث افزایش ادرار در افراد می‌شود.

    مصرف موز در بیماران دیابتی

    ورزشکاران حتماً موز بخورند

    حاجی حیدری درباره فواید خوردن موز برای افراد ورزشکار گفت: موز منبع عالی پتاسیم و مواد معدنی مثل منیزیم و انواع ویتامین های A و B بوده و می تواند با توجه به وجود آنتی اکسیدان و ویتامین C و فیبر در خود باعث افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن ورزشکاران شود.

    این متخصص طب سنتی با اشاره به تأثیر موز در کاهش ابتلا به تصریح کرد: وجود اسید آمینه تریپتوفان در موز برای افسردگی و بیمارانی که خُلق افسرده دارند، مفید بوده و می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و از پارکینسون و آلزایمر پیشگیری کند.

    حاجی حیدری ادامه داد: موز همچنین برای پاکسازی روده ها بسیار مفید است االبته قسمت نارس موز می تواند باعث ایجاد یبوست در افراد شود.

    این متخصص طب سنتی درباره مصرف موز برای افراد دیابتی گفت: با توجه به وجود کربوهیدرات در موز و تاثیر متوسط بر افزایش قند خون ( ضریب گلیسمی) و مواد مغذی سرشار در این میوه، بیماران نیز می توانند با احتیاط در روز از یک موز کوچک تا متوسط (بسته به واکنش بدن افراد بر افزایش قند خون) استفاده کنند.

    حاجی حیدری در پایان گفت: با توجه به مواد معدنی مانند روی و منگنز در موز، این میوه مغذی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود اما درصورتی که افراد سیستم گوارش و معده ضعیفی دارند بهتر است در مصرف این میوه زیاده روی نکنند.

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    24

    پنج شنبه ۱۳ آذر۱۳۹۹

    وقتی یک شخص مبتلابه دیابت باشد؛ این افراد با دقت محتوای هر وعده غذایی را بررسی کنند. به‌خصوص مواد حاوی کربوهیدرات که نه تنها در محصولات شیمیایی بلکه در مواد طبیعی مانند میوه‌ها نیز یافت می‌شود. یکی از میوه‌هایی که به نوعی از افراد دیابتی دورنگه داشته می‌شود؛ موز است. بااین‌حال افراد دیابتی گاهی می‌توانند از قسمت متعادلی از محتوای موز لذت ببرند.

    مصرف موز در بیماران دیابتی

    اگر مصرف موز به‌صورت متعادل صورت گرفته و در صورت وجود مشکل حاد ابتدا نظر پزشک خود را خواسته باشید؛ نیازی به خارج کردن آن از برنامه غذایی وجود ندارد. موز مقدار کمی از سدیم و کلسترول را در خود جای‌ داده و از طرفی دیگر حاوی ویتامین B6، منیزیم و پتاسیم است. البته موز حاوی شکر مرتبط با کلسترول است و بهتر است در صورت تمایل به مصرف، ابتدا پزشک متخصص خود را مطلع نمایید.

    واحد تأثیر گلیسمی نرخی است که به تغییر در قند خون بر اثر مصرف یک ماده غذایی گفته می‌شود. معمولاً مقدار کمتر از 10 را پایین و بیش از 20 را مازاد و بالا در نظر می‌گیرند و موز در این میان دارای واحد 11 است.

    حتما بخوانید: تاثیرات مصرف میوه‌ها و سبزیجات بر سلامت ذهنی

    سیب، انگور و گلابی را می‌توان به‌عنوان میوه‌های کم شکر و آناناس را می‌توان به‌عنوان یک میوه با شکر بالاتر در نظر گرفت. مصرف این میوه‌های کم شکر و یا با قند بالا را نمی‌توان به طور قطع از برنامه غذایی یک فرد دیابتی در هر شرایطی حذف و در صورت موافقت پزشک و در مصرف متعادل ، می‌توان همچنین از خواص میوه‌ها نیز بهره برد. میزان مصرف نیز توصیه می‌شود تا به قسمت‌های کوچک‌تر از میوه‌ها تقسیم شود.

    نکته دیگری نیز که باید در نظر بگیرید؛ نوع و حالت میوه است که ممکن است برخی، میوه‌هایی مانند موز را خشک کرده تا به‌عنوان میان وعده از آن استفاده نموده و یا دیگر میوه‌ها را به شکل مربا درآورند که به طور معمول در این روش‌ها، شکر بیشتری به محصول افزوده‌شده تا طعم بهتری به آن دهد. از این رو مصرف نمونه‌های خشک‌شده یا مربا شده میوه‌ها می‌تواند قند خون شما را بالاتر ببرد.

    یک موز با حجم متوسط حاوی 30 گرم کربوهیدرات است که به‌عنوان یک میان وعده می‌تواند خوب باشد اما حجم بیشتری از موز می‌تواند مشکل‌ساز باشد از این رو بهتر است مقدار کربوهیدرات دریافتی از مواد غذایی را شناخته و از حد مجاز فراتر نروید. بهتر است از مواد غذایی استفاده کنید که برای مدت طولانی‌تر به شما احساس سیری می‌دهد و بدین منظور می‌توانید از ماست یونانی در کنار موز استفاده نمایید. اما اگر قصد مصرف موز با دیگر مواد مانند غلات را دارید؛ توجه داشته باشید که ممکن است کربوهیدرات بیشتری را دریافت کنید که در این صورت بهتر است حجم مصرف را کاهش دهید.

    مصرف موز بهتر است در کنار دیگر گزینه‌های چربی‌های غیر فرآوری شده باشد که آجیل‌ها می‌توانند گزینه مناسب و لذیذی برای ترکیب با موز به‌حساب بیایند.

    موزهای رسیده و تیره مقدار بیشتری از قند در خود جای‌داده‌اند که این می‌تواند، قند خون شما را بیشتر افزایش دهد از این رو بهتر است از نمونه‌هایی با تیره‌گی و زردی کمتر استفاده کنید. موزهای نرسیده همچنین نشاسته مقاوم‌تری در خود دارند که بدن کمتر می‌تواند آن‌ها را جذب کند.

    حجم و اندازه میوه می‌تواند در میزان شیرینی آن دخیل باشد و ممکن است با مصرف میوه‌های حجیم‌تر، قند بیشتری جذب شود که بهتر است از اندازه‌های کوچک‌تر بود برای دریافت کربوهیدرات کمتر استفاده کنید.

    پاسخ به این سؤال بستگی به فعالیت فرد، حجم دریافتی و نحوه تأثیر آن بر خون دارد. برخی افراد حساسیت بیشتری نسبت به دریافت قند خون از طریق موز نشان می‌دهند و ممکن است به مقدار کمتری نیاز داشته باشند درحالی‌که این مقدار در فرد دیگر متفاوت باشد. هیچ تعداد دقیق و استانداردی وجود ندارد اما حداقل می‌توان از یک موز در روز در صورت موافقت پزشک، استفاده نمود.

    حتما بخوانید: آنچه باید از کمبود ویتامین K بدانید!

    مصرف متعادلانِ موز برای افراد دیابتی در بسیاری از شرایط امکان‌پذیر است که البته باید میزان و حساسیت به نسبت مصرف را در نظر گرفت. فرد دیابتی نیز نباید غنی بودن برنامه غذایی خود را فراموش کند. تنها نیاز به مراقبت و ایجاد تعادل بیشتری نیاز است و شاید مصرف نمونه‌هایی با کالری کمتر و حاوی مواد مفید، بتواند در حفظ سلامتی وی مؤثر باشد. اما این مقدار مجاز در هر فرد متفاوت بوده و بهتر است با نظر پزشک متخصص تغذیه مصرف شود.

    منبع: medicalnewstoday

    شما هم می توانید نظر خود را ارسال کنید.


    نظرات کاربران

    همه می‌دانند خوردن نمک زیاد می‌تواند باعث فشار خون و سایر بیمار‌ی‌های قلبی شود اما بسیاری از شما نمی‌دانید که خوردن زیاد نمک می‌تواند باعث ایجاد سرطان معده شود.

    کلیه حقوق این وبسایت متعلق به خانه پزشکان می باشد. طراحی سایت حرفه ای توسط وب 24 و سئو توسط سئو 24

    مصرف موز در بیماران دیابتی
    مصرف موز در بیماران دیابتی
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *