مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

دوره مقدماتی php
مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی
مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

خواص بهار نارنج اینقدر متنوع و زیاد است که از دوران قدیم این عرق گیاهی در بسیاری از خانه ها وجود داشته و در طب سنتی از فواید آن زیاد صحبت شده است. خانم های شیرده هم می توانند از خواص بهار نارنج پس از دوران بارداری هم برای سلامت خود هم نوزادشان استفاده کنند البته در مصرف آن باید احتیاط کنند.

خواص بهار نارنج برای گروه های سنی مختلف چه زن و چه مرد زیاد است و می توان طبق نظر پزشک برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از این عرق خوشبوی گیاهی استفاده کرد. تانما در این مطلب بر خواص بهار نارنج در شیردهی و تأثیر مصرف بهار نارنج بر شیر مادر اشاره کرده است؛

زنان بهتر است در دوران بارداری و شیردهی به جای استفاده از داروهای شیمیایی با عوارض بالا، از داروهای گیاهی استفاده کنند تا سلامت خود و نوزاد را تضمین کنند.

اغلب زنان بعد از پایان بارداری دچار افسردگی می شوند، با توجه به خاصیت آرامش بخش و ضد افسردگی بهار نارنج می توانند با مصرف روزانه یک لیوان دم نوش یا عرق آن ضربان قلب را تنظیم کنند و اضطراب و افسردگی را به تدریج از بین ببرند تا آرامش سابق به آنها بازگردد.

مهم ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.همچنین بهارنارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می دهد.

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

دوره مقدماتی php

برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.

فواید مصرف بهار نارنج در شیردهی

اضافه وزن بعد از زایمان مشکل بسیاری از زنان است بنابراین وجود اسدرین در بهارنارنج باعث کاهش اشتها و قندخون می شود و به طبع می تواند در کاهش وزن کمک کند.

مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگ های کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است.

در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا می رود و میزان تعریق بدن زیاد می شود، خلق و خوی بسیاری از آدم ها تحت تاثیر قرار می گیرد و تند می شود. برای پیشگیری از این حالت توصیه می کنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.

زیاده روی در خوردن عرق نارنج بی خوابی ایجاد می کند.

مضرات بهار نارنج در شیردهی

تانما علاوه بر خواص بهار نارنج و مضرات آن، شرایط و روش مصرف آن را در زیر آورده است؛

عرق بهار نارنج زود فاسد می شود بهتر است دور از نور نگهداری شود.

خواص بهار نارنج بسیار است و در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مصرفی بهار نارنج وجود ندارد. اما باید بدانید که محصولات طبیعی هم نمی توانند الزاما بدون خطر باشند و ممکن است استفاده زیاد آن ها برای شما خطر آفرین باشد. به همین خاطر پیش از مصرف هر محصول به برچسب بسته بندی آن توجه و در صورت داشتن بیماری یا عارضه ای خاص، با پزشک مشورت کنید.

مصرف عرق های گیاهی مانند بهار نارنج در دوران شیردهی باید به مقدار کم و با احتیاط باشد. قبل از مصرف با پزشک خود نیز مشورت نمایید. در صورت زیاده روی در مصرف بهار نارنج می توانید اندکی گلاب میل کنید چرا که گلاب مصلح بهار نارنج است.

گیاه بهار نارنج را در قابلمه ریخته و تا نصف آن را با آب پر کنید. سپس شی سنگینی مثل سنگ را داخل قابلمه بگذارید و کاسه ای را در مرکز آن قرار دهید، توجه داشته باشید که باید در این مرحله در قابلمه را بالعکس بگذارید و روی قسمت گود آن آب بریزید، شعله را روشن می کنید تا کم کم آب روی در بخار شود و دائما با تمام شدن آب به آن آب اضافه می کنید، در نهایت با این روش عرق بهار نارنج در کاسه روی آجر جمع می شود، شما باید دائما آن را خالی کنید و مجددا در قابلمه قرار دهید. عرق بهار نارنج به مدت یک سال از تاریخ تهیه اثر درمانی خود را حفظ می کند.

برای تهیه این شربت باید شکر و آب و عرق بهار نارنج را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید، کمی قبل از قوام آمدن باید اندکی آبلیمو به آن اضافه کنید تا پس از سرد شدن شکرک نزند در هنگام جوشیدن نیز می توانید مقداری زعفران برای رنگ و همچنین طعم بهتر شربت به آن اضافه کنید، در نهایت وقتی ترکیب کمی قوام پیدا کرد باید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود، بهتر است شربت را پس از خنک شدن در ظروف شیشه ای در بسته و در یخچال نگهداری کنید.

اما اگر جزو افرادی باشید که گرم نوش ها را به سردنوش ها ترجیح دهید باید به دنبال دمنوش این گیاه باشید، که دم کرده آن نیز می تواند به جهت تازگی در هر بار مصرف بهتر باشد، برای تهیه این دمنوش دو قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک شده کافیست، گیاه را در داخل قوری ریخته و روی آن دولیوان آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد سپس می توانید آن را با عسل، نبات یا کشمش میل کنید. دم کرده بهار نارنج اندکی تلخ خواهد شد، پس اگر چندان طرفدار مایعات تلخ نیستید بهتر است با یکی از مواردی که ذکر شد آن را سرو کنید.

روش مصرف بهار نارنج در شیردهی

همچنین اگر استفاده مداوم از عرق یا دمنوش آن برایتان سخت است می توانید در هر بار استفاده از چای سیاه نیز همراه با چایی اندکی هم بهار نارنج به قوری اضافه کنید تا با هم دم بکشند و طعم مخلوط و محبوب تری را برایتان ایجاد کنند. هم چنین می توانید چای سیاه بهار نارنج بهرامن را امتحان کنید. عطر، طعم و کیفیت این محصول با یک بار امتحان در خاطرتان باقی می ماند.

برای پختن مربای این گیاه از گلبرگ های بهار نارنج استفاده می شود، پس از جمع آوری شكوفه ها به میزان لازم، گلبرگ ها از یكدیگرجدا می کنند وهمه شان را می شورند. سپس شكوفه ها را در ظرف مسی با اندازه مناسب به همراه آب زیاد یك بار جوشانده و بعد با افزودن مقداركمی از آب نارنج رنگ سفید گلبرگ ها را تثبیت خواهد کرد و تلخی آن را از بین میبرند پس از این كار مجددا گلبرگ ها را با محلول آب و شكر بجوشانید تا قوام بیابد و بعد از خنک شدن آن را درون شیشه و در یخچال قرار دهید.

گیاهان نیز به دلیل خاصیت دارویی شان ممکن است تداخلاتی با داروهای شیمایی داشته باشند، بهار نارنج ممکن است با داروهای ضد افسردگی مثل فنلزین، ترانیل سیپرومین و داروهایی مثل میدازولام، دکسترومتورفان، ایندیناویر، لووستاتین، کتوکونازول، ایتراکونازول، فکسوفنادین، آمیودارون، دیزوپیرامید، کینیدین، تیوریدازین و پروکائین آمید تداخل دارویی داشته باشد. در صورت مصرف یکی از این داروها پیش از استفاده از بهار نارنج یا مکمل های آن، با پزشک مشورت کنید.

با توجه به خاصیت افزایش فشار خون برای افرادی که دچار پرفشاری خون همراه با بیماری قلبی هستند، مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.

tanama.ads@gmail.com : تبلیغات

All Rights Reserved © Tanama 2020

tanama.ads@gmail.com : تبلیغات

All Rights Reserved © Tanama 2020



 استفاده از رازیانه در دوران شیردهی باعث افزایش شیر مادر می شود

 

تغذیه در دوران شیردهی

در دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخائر بدن مادر را مصرف می کند و اگر مادر در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور خصوصاً با زایمانهای مکرر قوایش تحلیل می رود.

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

حتی اگر جزء کسانی باشید که برای کم کردن اضافه وزن دوران حاملگی ،عجله دارند خوردن مرتب غذاهایی که انرژی را افزایش می دهند، برای کسانی که  تازه مادر شده اند، بنیه مناسب جهت انجام وظایف مادری شان به بهترین نحو را به آنها می دهد. زیرا خوردن غذاهای مملو از مواد مغذی، در طول روز ، می تواند انرژی شما را افزایش دهد.

 

در زمان حاملگی، جنین بسياري از ذخائر بدن مادر را استفاده می کند و درصورتی که مادر در زمان شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور به ویژه با زایمانهای مجدد قوایش تحلیل میرود.حتی اگر جز کسانی باشید که برای پایین آوردن اضافه وزن زمان بارداری، عجله دارند باید بدانید خوردن منظم غذاهایی که انرژی را افزایش می‌دهند ، برای افردی که تازه مادر شده اند، بنیه مطلوب جهت انجام وظایف مادری شان به بهترین شکل ممکن را به آن ها می دهد.

در زمان شیردهی تغذیه مادر از اهمیت زیادی برخوردار میباشد . باتوجه به نکته هایی که در این مقاله آورده شده است می توانید زمان شیردهی خوبی را سپری نمایید.* در حین شیردهی ميزان مصرفی مایعات مادر باید به حد كفایت باشد و دست کم ۸- ۷ لیوان در روز آب بنوشید و در صورت عدم تحمل غذایی نسبت به شیر روزانه ۴- ۳ لیوان شیر بنوشید.* در صورتی كه عدم تحمل نسبت به مصرف شیر دارید( بعد از استفاده احساس تهوع، دل درد و دل پیچه می كنید) میتوانید آنرا با ماست جایگزین كنید.* خرما: دارای تریپتوفان است. تریپتوفان یکی از 10 اسید آمینه اضطراری است که بدن برای تولید پروتئین، به آن احتیاج دارد.به طور کلی، این ماده مقوی، بعنوان تقویت کننده طبیعی سروتونین( انتقال دهنده عصبی حس خوب) عمل می کند. سروتونین هم ماده ای است که از تولید شیر مادر حمایت می کند. سروتونین نوعی ضد دوپامین است که از پرولاکتین( ماده مورد نیاز برای تولید شیر) حمایت می کند. بدین ترتیب هر چیزی که سطح پائین دوپامین را حفظ می کند، به نوبه خویش سطح پرولاکتین را بالا نگه می دارد؛ در نتیجه، شیر مادر افزایش می باید.

* سیب: هرچند خوردن این میوه زیاد سفارش می شود ولی فیبر موجود در آن میتواند سبب نفخ در کودک شود؛ درنتیجه باید از استفاده بیش از حد آن خودداری کرد.

 

مصرف گوجه در دوران شیردهی باعث افزایش شیر مادر می شود

* آناناس: مادر شیرده میتواند آناناس را در قسمتی از رژیم غذایی اش قرار دهد ولی پس از این که 5 تا 6 ماه به نوزادش شیر داد. پژوهش های مختلفی وجود دارد که نشان می دهد بعضی میوه های دارای اسید سیتریک در رژیم غذایی میتواند برای نوزاد زیان آور باشد که این شامل آناناس هم هست زیرا طعم بسیار قوی و محتوای اسیدی دارد..* گوجه فرنگی: به مادران شیرده سفارش می شود که در سبد غذایی روزانه خویش، گوجه فرنگی را فراموش نکنند چون استفاده از  آن باعث افزایش شیر و بهبود بافت آن می شود.* گلابی: جز میوه هایی هست که باعث بیماری اسهال می شود و از آنجایی که تغذیه مادر بر روی نوزاد تأثير دارد بدین ترتیب استفاده از گلابی به وسیله مادر میتواند باعث بیماری اسهال در نوزاد شود.* رازیانه: قرن هاست رازیانه بعنوان روشی برای افزایش شیر زنان مورد استفاده قرار می گیرد. رازیانه دارای خواصی میباشد که شبیه استروژن عمل می کند. این هورمون بطور طبیعی به افزایش شیر مادر کمک می کند.* از استفاده غذاهای نفخ آور بپرهیزید، چون این نفاخیت به شیر شما منتقل می گردد و موجبات ناراحتی نوزاد شما خواهد شد.* از مصرف سیر، پیاز و كلم بپرهیزید چون علاوه بر نفاخ بودن اثرات زيادي بر طعم شیر داشته تا جایی كه با بدبو و بدمزه كردن شیر موجبات امتناع شیرخوار از مصرف شیر خواهد شد.* پیش از مصرف حبوبات حتماً از قبل آنها را خیس كنید و ۲ مرتبه آب آنرا عوض كنید، بعد از صرف غذاهای این چنینی مصرف خرما، عرق نعناع، عرق رازیانه و زیره را به شما توصیه می كنیم.* در طول روز حتماً از ۲ نوع میوه دارای ویتامین« ث» مانند:توت فرنگی، مركبات، لیموترش، جعفری، بروكلی، فلفل دلمه و گوجه فرنگی و… استفاده كنید.* یك روز در میان نصف لیوان هویج رنده شده همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع( زیتون) و ۱ عدد لیموترش میل كنید كه ملغمه ای از ویتامین های A، C و E به بدن شما برسد.* در تابستان از مصرف میوه های مملو از ویتامین مانند طالبی و انگور غافل نشوید، حتی میتوانید روز خود را با میل كردن ۱ عدد میوه آغاز كنید.* استفاده جوانه گندم، گردو و گندم بوداده را در برنامه غذایی خویش داشته باشید و مصرف نان های سبوس دار را فراموش نكنید.* استفاده از عسل و خرما( با پوست) را در برنامه غذایی خویش بگنجانید و جالب است یادآور شویم كه در یونان باستان از عسل با عنوان اكسیر نامیرایی یاد می كردند و استفاده از آنرا تضمینی برای بقای عمر می دانستند.* در مبحث مواد حاوی پروتئین بهتر است حداقل ۲ مرتبه در هفته از ماهی استفاده كنیم، ماهی مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و شیر را زیاد می كنند، از پیشرفت التهاب جلوگیری می كنند و اسیدهای چرب ضروری كه بدن قادر به تولید آنها نیست را به بدن می رسانند. ۱ لیوان آب مرغ یا آب گوشت بدون چربی هم، میان وعده بسیار مفیدی است.* تخم مرغ مملو از پروتئین است پس حتماً میل كنید، ولی مصرف بیش از ۳ عدد زرده تخم مرغ در طول هفته توصیه نمی شود و آن به توانایی كبد در متابولیزه كردن كلسترول برمی گردد. ولی استفاده از سفیده تخم مرغ به هر ميزان به شكل كاملا پخته كه برترین شكل هضم را دارد و تداخلی با بیوتین( نوعی ویتامین) ایجاد نمی كند، اشكالی ندارد.*  وعده صبحانه را بسیار جدّي تلقی كنید تا در زمان روز انرژی كافی برای شیر دادن داشته باشید، هم منابع پروتئینی( شیر، پنیر، تخم مرغ) منبع های چربی( كره ۱ قاشق مرباخوری، ۲ عدد گردوی كامل) و منابع كربوهیدرات( نان های سبوس دار یا عدسی) و ویتامینها( آبمیوه ها و سبزی ها) در آن لحاظ شده باشد.* موادی مانند گردو، فندق، موز، گوجه فرنگی خام، اسفناج، گوشت گوساله و… مملو از پتاسیم هستند و به شما در بهبودی سریع در زمان نقاهت كمك شایانی می كنند.* همراه گوشت ها آبلیمو استفاده كنید تا جذب آهن را افزایش دهد.* اسفناج، چیزی كه تا قبل از یك سالگی برای كودك شما ممنوع است، مملو از اسید فولیك است( چیزی كه در صورت كمبود، نوعی كم خونی می آورد) بدین ترتیب به تمام خانم‌ها توصیه می شود كه در برنامه خویش آنرا داشته باشند!گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

 

بارداری و زایمان راحت با…

آسانترین راه خرید برنامه در کنسول ps4

دوره رایگان آموزش شنیون

شوره سر کلافت کرده؟ درمان بدون عارضه

مشاوره آنلاین پزشکی بدون صرف زمان انتظار

تهیه دسر های پنیری خوشمزه و سالم

درمان اختلالات گفتاری کودکان

طرز تهیه یک صبجانه عالی و چند دقیقه ای

دریافت پاسخ پزشکی در کمترین زمان

عدسی فتوکرومیک روبا%50تخفیف سفارش بده

تا 70% تخفیف تور کیش

دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

خوشمزه ترین پنیر خامه ای که تجربه میکنی

کالاهای پرفروش برترین برندهای لوازم خانگی

هوشمند سرمایه گذاری کنید

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

در اين مقاله از 7 گنج ، خواص و مضرات بهار نارنج را براي علاقمندان گردآوري كرده ايم. بهار نارنج ، به گل های سفید رنگ درخت نارنج گفته می شود که در فصل بهار شکوفا…

برای مصرف عرقیات تلخ مانند عرق نعناع، عرق بید یا عرق کاسنی و کم کردن میزان تلخی آن از عسل، نبات، سکنجبین یا کمی آبمیوه استفاده کنید.

نارنج میوه درختچه‌ای از خانواده مرکبات است که موطن اصلی آن را چین می‌دانند. این میوه در قرون وسطی به عنوان دارویی توسط پزشکان عرب استفاده می‌شد. رایحه نارنج که از گل آن به دست می‌آید دارای خواص ضدافسردگی، آرام‌بخش، ضداسهال، نرم‌کننده پوست و جلوگیری کننده از شکنندگی مویرگ‌هاست.

مهم‌ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.

بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب (Anxiety)  و تسکین اعصاب است.

بهارنارنج آرامش‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است. سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می‌دهد. نشاط آور است. عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی(Depression) مفید است.

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می ‌توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت. دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی مفید است.

با توجه به نتایج به‌دست آمده از یک مطالعه، از بهار نارنج می‌توان به‌عنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده کرد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر عرق بهار نارنج و دیازپام بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی انجام شد.

در این مطالعه تعداد ۶۰ بیمار ۱۴ تا ۴۸ ساله مراجعه‌کننده جهت عمل جراحی، انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه ۳۰ نفره تقسیم شدند. ۲ ساعت قبل از عمل به گروه یک ۱۰۰ سی‌سی عرق بهار نارنج و به گروه ۲ محلول یک قرص ۵ میلی‌گرمی دیازپام در ۱۰۰ سی‌سی آب به صورت خوراکی داده شد.

طرزتهیه دمنوش بهارنارنج: برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است ۱۰ گرم از گل بهارنارنج را در دو لیوان آب‌جوش به‌مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید، سپس آن را صاف کرده، ‌همراه یک قاشق سوپ‌خوری عسل میل کنید. با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.

عرق بهار نارنج دارای طبیعت گرم است.

عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.

در تسکین ناراحتی‌ های سینه مؤثر است.

برای کنترل تشنج‌ها و حمله قلبی هم مصرف شربت بهار نارنج را توصیه می‌کنند.

مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است.

چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگ‌های کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است.

مصرف عرق بهار نارنج هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه می‌شود. لذا وجود یک شیشه از آن در منزل لازم است.

نوشیدن عرق بهارنارنج می‌تواند به تسکین و دردهای ناشی از نفخ معده کمک کند.

در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا می‌رود و میزان تعریق بدن زیاد می‌شود، خلق و خوی بسیاری از آدم‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و تند می‌شود. برای پیشگیری از این حالت توصیه می‌کنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.

افزودن بهار نارنج در چای موجب کمک به هضم غذا گشته و ناراحتی های معده را کاهش می دهد.

ادرار آور است.

بهار نارنج در کاهش شدت علائم یائسگی موثر است.

موجب تنظیم سطح فشار خون از طریق افزایش گردش خون در رگ ها میشود.

کسانی که یبوست دارند آب بهار نارنج را همراه عسل شیرین کنند و بخورند.

بهار نارنج دارای آنتی اکسیدان های بسیاری است که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا فرد به بیماری های جدی و مزمن می شود و از پیری زودرس جلوگیری می کند.

آب بهار نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست می‌گردد وبخور بهارنارنج پوست چهره را باز می کند.

اسانس بهارنارنج برای نرم‌ کردن پوست‌های خشک و جلوگیری از شکنندگی مویرگ‌ها استفاده می‌شود.

از آن جایی که در دوران بارداری، زنان از نظر جسمی و روحی دچار تغییرات بسیاری می‌شوند، ممکن است بسیاری از زنان از این دوران خاطره خوبی نداشته باشند. به دلیل خاصیتهای شگفت آور عرق بهار نارنج در رفع ناآرامی های جسمی و روحی، امروزه این عرق مورد توجه بسیاری از زنان باردار قرار گرفته است. اما استفاده بیش از حد از عرق بهار نارنج ممکن است سلامتی را به خطر بیندازد. به همین دلیل مصرف آن در طی بارداری و شیردهی باید با احتیاط صورت بگیرد. از آن جایی که زنان در طول بارداری مجاز به مصرف بسیاری از داروهای شیمیایی نمی باشند، استفاده محدود از عرق بهار نارنج در این دوران مشکلی ایجاد نمی‌کند.

برای پختن «مربای بهار» از گلبرگ های بهار نارنج استفاده می شود، پس از جمع آوری شکوفه ها به میزان لازم، گلبرگ ها از یکدیگرجدا شده و همگی شسته می شوند.

سپس شکوفه ها را در ظرف (دیگ) مناسب به همراه آب یک بار می جوشانند با افزودن مقدارکمی از آب نارنج سال گذشته رنگ سفید این گل های معطر تثبیت خواهد شد و تلخی آن از بین خواهد رفت پس از این کار، گلبرگ ها را با محلول آب و شکر می جوشانند، برای جلوگیری از شکرک زدن مربا مجدداً ازمقداری آب نارنج استفاده می کنیم مربای به دست آمده هر ذائقه ای را شیفته خود خواهد کرد.مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.

بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

زیاده روی در خوردن عرق نارنج بی‌خوابی ایجاد می کند.

 

 

 

 

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عالی بودواقعاتوی بی خوابی جواب میده

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

گیاه رازیانه با نام علمی Foeniculum vulgare یکی از متداولترین گیاهانی است که در پزشکی و آشپزی کاربرد دارد. ریشه استفاده از این ادویه شیرین به  مصر باستان می رسد. در واقع بیش از 2000 سال است که رازیانه درمانی برای مشکلات گوارشی و قاعدگی به شمار می آید. همچنین خوردن عرق رازیانه در دوران شیردهی بسیار کمک کننده است و مادران شیرده برای افزایش شیر مادر از آن استفاده می کنند. رازیانه مانند هر گیاه و دارویی دیگر علاوه بر فواید متعدد عوارض جانبی دارد. در این مقاله درباره خواص عرق رازیانه در دوران شیردهی، طریقه مصرف عرق رازیانه در شیردهی، ایمنی مصرف رازیانه در دوران بارداری و نیز مکانیسم عمل عرق رازیانه در دوران شیردهی در افزایش شیر مادر گفتگو می کنیم.

رازیانه یک گیاه شیرآور است و موجب افزایش شیرمادر می شود. گیاه رازیانه دارای خواص استروژنی بوده و می توان از آن به عنوان درمان گیاهی برای کمک به مادران شیرده استفاده کرد.

نحوه استفاده از رازیانه در دوران شیردهی برای افزایش ذخیره شیر

می توان رازیانه را به عنوان دمنوش، سبزی و یا ادویه روی غذا استفاده کرد، به روشهای مصرف رازیانه توجه کنید:

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

همچنین می توان رازیانه را در ترکیب با سایر گیاهان شیرآور، مانند شنبلیله، یونجه، گزنه،گشنیز و خارمریم استفاده کرد. برخی از مکمل ها و داروهایی که برای افزایش شیر مصرف می شوند، حاوی رازیانه هستند.  

درمورد مقدار مصرف عرق رازیانه در دوران شیردهی می توانیم بگوییم که نیازی نیست زیاده روی کنید، اگر روزانه نصف فنجان عرق رازیانه در دوران شیردهی مصرف کنید تاثیر کافی را خواهد داشت. به یاد داشته باشید که یکی از نکات مهم برای افزایش شیر مادر مصرف کافی مایعات و دریافت روزانه 8 تا 10 لیوان آب است.

آیا مصرف رازیانه در شیردهی مضر است؟

از آنجا که رازیانه تاثیری بر خواص شیر مادر ندارد به طور کلی مصرف آن در شیردهی بی خطر تلقی می شود. مطمئن ترین راه استفاده از رازیانه همراه غذا است. به طور معمول می توان به عنوان دمنوش نیز از آن استفاده کرد. البته همیشه باید اعتدال در مصرف را رعایت کرد، رازیانه نیز در صورت استفاده بیش از حد با عوارض جانبی دیگری همراه خواهد بود.

اگرچه مصرف رازیانه در دوران شیردهی بی خطر است اما در دوران بارداری می تواند خطرناک باشد زیرا خاصیت قاعده آوری داشته و ممکن است سبب سقط جنین گردد. معمولا مقدار کمی رازیانه در غذاهایی مانند کالباس یا نان ایتالیایی استفاده می شود، بهتر است در دوران بارداری به همین مقدار بسنده کنید. از مصرف دمنوش یا مکمل های حاوی رازیانه در دوران بارداری اکیداً پرهیز نمائید.

رازیانه علاوه بر افزایش و تحریک شیر مادر، فواید دیگری دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

داروهای گیاهی هزاران سال است که به عنوان درمان پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند، امروزه بسیاری از داروهای شیمیایی از گیاهان دارویی تهیه می شوند. گیاهان دارویی می توانند بسیار قوی، خطرناک و حتی سمی باشند. بیشتر گیاهان دارویی عوارض جانبی دارند. به همین دلیل، همیشه قبل از بکارگیری روشهای درمانی گیاهی و استفاده از روغنهای اسانس گیاهی با پزشک یا متخصص گیاهان دارویی مشورت کنید و حتماً محصولات گیاهی را از یک منبع معتبر خریداری نمائید.

عوارض جانبی احتمالی مصرف رازیانه شامل موارد زیر است:

آیا رازیانه واقعاً در افزایش شیر مادر مؤثر است؟

مادران قرن هاست که برای افزایش شیر مادر از رازیانه استفاده می کنند. برای اثبات اثرگذاری رازیانه هیچ مدرک معتبری وجود ندارد اما شواهدی نیز در دست نیست که خلاف این را ثابت کند. برخی مادران گزارش می کنند که بعد از استفاده از رازیانه شیرشان زیاد شده است. با این حال، این روش برای همگان موثر واقع نمی شود. از آنجا که می توان به راحتی رازیانه را در برنامه غذایی گنجاند، بد نیست امتحان کنید.

کلام آخر

اگر می خواهید رازیانه را در برنامه غذایی خود بگنجانید بهتر است آن را به غذای خود اضافه کنید. آماده سازی و نوشیدن دمنوش شیرافزا یکی دیگر از راه های مصرف این گیاه دارویی است. فقط رازیانه را از فروشگاه معتبر تهیه نمائید. همیشه به خاطر داشته باشید، رازیانه اگر به مقدار زیاد مصرف شود، آب بدن را خشک می کند و شیر مادر را کاهش می دهد. بنابراین از زیاده روی در مصرف رازیانه خودداری نمائید. اگر در خصوص استفاده از عرق رازیانه در دوران شیردهی سوالی دارید بهتر است با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت کنید.

منبع: verywellfamily

 

بیشتر بدانید:

1- شیردهی با شیر مادر

2- آیا آنچه می‌‌خورید بر شیرتان اثر می‌گذارد؟

3- با فواید تغذیه نوزاد با شیر مادر آشنا شوید!

4- آیا مصرف عرق کاسنی و رازیانه در دوران بارداری بی خطر است؟

 

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

مشکلات و راه حل ها

مبانی تغذیه با شیر

مبانی تغذیه با شیر

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی

سلامت و رشد نوزادان

مبانی تغذیه با شیر

شیردهی

مبانی تغذیه با شیر

این بخش در حال طراحی می باشد

مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی
مصرف عرق بهار نارنج در دوران شیردهی
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *