لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

دوره مقدماتی php
لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

شما وقتی سرما می‌خورید چه کار می‌کنید؟ خودتان را گرم نگه می‌دارید؟ دکتر می‌روید؟ دارو می‌خورید؟ خودتان را می‌بندید به لیموشیرین و شلغم و سوپ؟

 واقعیت این است که برای درمان سرماخوردگی، باورهای تغذیه‌ای بسیاری وجود دارد که از برخی از آنها درست است و برخی غلط. با دکتر محمدحسین صالحی‌سورمقی، متخصص فارماكوگنوزی و استاد دانشكده داروسازی دانشگاه علوم‌پزشكی تهران، درباره همین باورهای درست و غلط درباره سرماخوردگی حرف زده‌ایم.

در سال‌های اخیر که تجربیات قدیم یکی‌یکی مورد بررسی قرار گرفته و صحت و درستی آنها آزمایش شده، ثابت شده است که اکثر این باورها صحیح هستند اما مواردی هم وجود دارند که به دلایل مختلف از این زمان به آن زمان تغییر كرده و اشتباهاتی واردشان شده است. اصولا برای هر بیماری، برخی مواد گیاهی و حتی خوراكی وجود دارد که دارای آثار مثبت یا منفی است. در طب سنتی و در کتاب قانون و مخزن‌الادویه همیشه صحبت از مصلح و مضر شده است. مصلح آن دسته از موادغذایی هستند که خواص دارویی یا غذایی یک چیز را بهتر می‌کنند یا ضررهای آن را حذف می‌کنند. برعکس، مضر یعنی با هم خوردن 2 ماده غذایی که می‌تواند عوارض آنها را زیادتر یا منافع آنها را کمتر کند.

راجع به شلغم، تحقیقات متعددی نشان داده که بیشتر باورهای رایج درباره آن صحیح است. شغلم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه، ترکیبات گوگردی دارند که ضدمیکروب و ضدویروس هستند. خوردن و حتی استنشاق بخورات ناشی از پخت شلغم به افراد سرماخورده توصیه می‌شود. علتش هم این است که مواد گوگردی شلغم هم در داخل بدن و هم در فضای دربسته می‌توانند میکروارگانیسم‌ها را تا حد بسیاری از بین ببرند. آزمایش‌هایی روی ویروس آنفلوآنزا و موش‌های آلوده به آن هم انجام و معلوم شده است که شلغم می‌تواند در تضعیف ویروس آنفلوآنزا موثر باشد.لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

این باور، پایه علمی ندارد. شاید این حرف‌ها از سر تجربه باشد اما مانند شلغم، تحقیقی روی هندوانه انجام نشده که بخواهم توضیح بدهم. قدیمی‌ها مصرف آن را توصیه می‌کردند چون مصرف مایعات زیاد برای درمان سرماخوردگی واقعا خوب است. هندوانه نیز آب فراوانی دارد اما در رابطه با اینکه هندوانه،‌چیزی شبیه به آنتی‌بیوتیک یا تركیب مفید دیگری برای درمان سرماخوردگی داشته باشد، تحقیقی به انجام نرسیده است.

دوره مقدماتی php

بیشتر بدانید : خواص هندوانه + کالری هندوانه چقدر است؟

لیموشیرین ویتامینC دارد و این ویتامین ایمنی بدن را بالا می‌برد. اصلا تمام مرکبات برای بهبود سرماخوردگی مناسبند و مصرف‌شان در تمام طول سال، به‌ویژه در فصول سرد سال، توصیه می‌شود. ثابت شده ویتامین C می‌تواند با تقویت ایمنی بدن از بروز سرماخوردگی پیشگیری کند. هر نوع میوه و سبزی دیگری هم که ویتامین C بالایی داشته باشد، می‌تواند این کار را انجام دهد. بین میوه‌ها بالاترین ویتامین C را خانواده مرکبات دارند؛ یعنی لیموشیرین، نارنج، لیموترش، پرتقال، نارنگی و گریپ‌فروت. فلفل‌دلمه‌ای هم ویتامینC بالایی دارد اما به مرکبات نمی‌رسد.البته مرکبات، ترکیبات دیگری همچون ترکیبات فلاونوییدی نیز دارند که به‌عنوان ضدمیکروب به کمک می‌آیند اما نقش ویتامین C پررنگ‌تر است. در ضمن، اشتباهی که برخی افراد می‌کنند این است که به محض سرما خوردگی‌شان مقدار زیادی موادغذایی مفید می‌خورند. این موضوع تاثیر دارد اما نه خیلی زیاد. بهتر است در طول سال مدام موادغذایی مفید را مصرف کنیم تا بدن آمادگی کافی داشته باشد و كمتر به سرماخوردگی دچار شود.

بیشتر بدانید : هر آنچه باید در مورد ویتامین C بدانید

نه! برخی افراد به‌طور تجربی دیده‌اند که برخی موادغذایی سبب طولانی‌ شدن سرماخوردگی می‌شود اما این مطلب از نظر علمی به اثبات نرسیده است.

اینها هم دلیل علمی ندارد. آبلیمو و لیموترش با وجود ترش بودن برای سرماخورده‌ها مفیدند. آبلیمو تفاوت زیادی با سرکه (از نظر فرمول و مکانیسم اثر) دارد. مصرف عسل و آبلیمو به سرماخورده‌ها توصیه می‌شود اما مصرف سرکه، نه.

کلا عسل به تنهایی و بدون هیچ ماده غذایی دیگری معادل با حداقل شربت‌های سرماخوردگی خوب است و می‌تواند سبب افزایش ایمنی بدن شود و یك ضددرد، خلط‌آور، ضدسرفه، نرم‌کننده گلو و صاف‌کننده صداست.اگر عسل با برخی مواد مخلوط شود، می‌تواند اثر سینرژیک یا تقویت‌کننده نیز داشته باشد و خواصش افزایش پیدا كند. به عنوان نمونه مصرف آویشن و عسل برای سرماخورده‌ها بسیار خوب است. آویشن از قدیم برای بهبود سرماخوردگی مصرف می‌شده و دلیل آن هم رایحه یا اسانس خاصی است که تاثیر شگرفی بر میکروب‌ها داشته و آنتی‌هیستامین خوبی است و خاصیت ضدتب و ضددرد دارد.

برخلاف تصور رایج، ادویه‌جات به درجات مختلفی می‌توانند در بهبود سرماخوردگی نقش داشته باشند. یكی از ادویه‌هایی كه از قدیم به عنوان غذا و دارو استفاده می‌شده، زنجبیل نام دارد. زنجبیل میان ادویه‌ها مناسب‌ترین و قدرتمندترین مورد برای درمان عوارض سرماخوردگی است. زنجبیل به دلیل طبیعت گرمی كه دارد، معرق و بالا برنده قوای ایمنی است. گشنیز و رازیانه نیز خاصیت خلط‌آور خوبی داشته و برای سرماخوردگی مفیدند. خلاصه، مصرف ادویه برای درمان سرماخوردگی خوب است؛ هرچند كه ممكن است از آنجا كه وقتی فردی سرما می‌خورد ایمنی بدنش كاهش می‌یابد و ادویه‌ها حساسیت‌زا هستند، توصیه ‌شود كه مصرف‌شان را به حداقل برسانیم.

بیشتر بدانید : 8 غذایی که در زمان سرماخوردگی حتما باید بخورید

بیشتر بدانید : پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با 8 مکمل موثر

بیشتر بدانید : برای سرماخوردگی چی نخوریم؟!!

گردآوری : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : salamatiran.com

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

خواص لیمو شیرین / خواص لیمو شیرین برای سرما خوردگی / خواص لیمو شیرین برای لاغری / خواص لیمو شیرین برای پوست / دلیل تلخی لیمو شیرین / بهبود زخم های گوارشی با لیموشیرین / / مبارزه با سرطان به کمک لیموشیرین / خواص لیمو شیرین برای مشکلات تنفسی / ارزش غذایی لیمو شیرین / مضرات لیمو شیرین (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)

خواص لیمو شیرین

لیموشیرین میوه ای از خانواده ی مرکبات است که بومی آسیای جنوب شرقی است. درخت آن تا ۶۰ متر رشد می کند و در سال های پنجم تا هفتم از رشد درخت، میوه می دهد؛ میوه هایی به رنگ زرد و گرد که با رشد بیشتر کاملاً زردرنگ می شوند.

این که فصل زمستان آرام آرام رخ می نماید تنها دلیل مصرف لیمو شیرین؛ این میوه ی تر و تازه و شاداب نیست، در این مقاله به چهارده خاصیت برتر این میوه ی زردپوش می پردازیم که دلایل محکم و متنوعی برای مصرف آن است.

لیمو شیرین ترکیب پرآب و شیرینی از طعم لیمو و قند دارد که از آن برای زمستان، میوه ی پرخاصیتی ساخته است. وقتی می خواهید از پالپ های زرد و خوشمزه ی یک میوه لذت ببرید و یا آن را به آرامی بجوید یا می خواهید یک لیوان آب میوه ی تازه مصرف کنید لیمو شیرین را به شما پیشنهاد می کنیم. این میوه علاوه بر تأمین آب مورد نیاز بدن می تواند حس تازگی را به شما تقدیم کند.لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

خواص لیمو شیرین برای سرما خوردگی

حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل می دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد. ضمناً آب فراوان موجود در این میوه باعث کاهش تب و دمای بدن به خصوص هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود.
مصرف لیمو شیرین در زمان سرماخوردگی و گلودرد بسیارمفید است ومصرف آن درآنفولانزا وافرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده اند توصیه می شود چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.

خواص لیمو شیرین برای لاغری

ک هفته هر روز صبح ناشتا آب یک لیموشیرین رابگیرید و با آب معدنی سالم مخلوط کنید و بنوشید و تا ظهر هیچ چیز دیگری نخورید و هفته دوم دو عدد و هفته سوم سه عدد تا هفته هفتم به هفت لیمو برسد و پس از آن به همان ترتیب که اضافه کرده اید، هر هفته یک عدد کم کنید تابه یک عدد برسد. ضمنا ممکن است پایین شکم کمی درد بگیرد ولی به آن اعتنا نکنید. چون علامت بهبودی است. این طریق خوردن لیموشیرین بدن را لاغر می کند. و اثر عجیبی بر تسکین درد کلیه دارد، دردکمر تا زانو، سیاتیک (عرق النساء)  و روماتیسم و ورم و درد شصت پا یا نقرس و تصلب شرایین را درمان می کند. اثر دیگر لیمو شیرین بر درمان زردی یا یرقان است. هر روز آب پانزده تا بیست عدد از آن را بگیرید و بخورید و اثرات درمانی آن را ملاحظه کنید.

لیموشیرین در صنایع آرایشی هم پرکاربرد است. عصاره ی لیموشیرین در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی برای تقویت مو، درمان موخوره و شوره ی سر به کار می رود. ویتامین C موجود در لیموشیرین یکی از دلایلی است که پرکاربرد بودن آن را برای درخشان کردن پوست، کاهش آکنه و لک و آب رسانی به پوست توجیه می کند.

دلیل تلخی لیمو شیرین

علت تلخی لیموشیرین وجود موادی به نام نارینجین و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، طعم میوه به سمت تلخی می‌رود مشروط بر اینکه میوه باز شده و در معرض هوا قرار گیرد. در این صورت لیمونین و نارنجین موجود در میوه با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می‌شود. در بین مرکبات نارنج و لیمو هر دو این خاصیت را دارند اما هر چه درجه شیرینی یک میوه بیشتر باشد، تلخی خود را بیشتر نشان می‌دهد. این تلخی از لحاظ سلامت، هیچ تاثیر منفی بر دستگاه گوارش ندارد و جزء ذات طبیعی میوه محسوب می‌شود.

سوء هاضمه و یبوست دو مشکل رایج در میان مشکلات دستگاه گوارش هستند که با مصرف لیموشیرین تازه از بین می روند. طعم منحصر به فرد لیموشیرین باعث تحریک غدد ترشح کننده ی بزاق می شود و آنزیم های تسهیل کننده ی عمل گوارش و هاضمه رها می شوند. به علاوه، لیموشیرین ترکیبی به نام فلا نویید دارد که میزان سطح صفرا و اسیدهای گوارشی را بالا می برد که در نهایت به همراه هم به عمل هضم کمک می کنند. لیموشیرین منبع بسیار خوبی از پتاسیم است که اسهال را بهبود می بخشد درعین حال فیبر موجود در این میوه مانع یبوست هم می شود.

زخم هتی گوارشی در مواردی بسیار دردناکند. آن ها می توانند در سراسر معده پراکنده باشند؛ دوازدهه و مری را هم درگیر کنند. لیموشیرین کمتر حالت اسیدی دارد و محیط روده و معده را قلیایی کرده؛ بنابراین مانع اسیدیته ی بالای معده می شود.

در این میوه ترکیبی به نام لیمونوئید وجود دارد که گفته می شود بر بهبود سرطان های مختلف مؤثر است

خواص لیمو شیرین برای مشکلات تنفسی

روغن گرفته شده از لیموشیرین خواص ضد احتقانی دارد که به تمیز کردن و از بین بردن مشکلات تنفسی کمک می کند. از این روغن در اسپری ها و بخورها استفاده می کنند.

لیموشیرین ترکیبی به نام فلاوونوئید دارد که میزان سطح صفرا و اسیدهای گوارشی را بالا می برد که در نهایت به همراه هم به عمل هضم کمک می کنند.(خواص لیمو شیرین)

لیمو شیرین سرشار از ویتامین ث و دارای مقادیر قابل توجهی پتاسیم، منیزیم و کلسیم است. همچنین ویتامینهای گروب به مقدار فراوان در این میوه بافت میگردد. لیمو شیرین سرشار از فلاوئوئیدهاست که باعث افزایش تولید اسیدها و شیره های گوارشی شده و باعث عملکرد بهتر سیستم گوارشی می شوند. همچنین با خنثی سازی شیره های گوارشی اسیدی از ترش کردن معده پیشگیری می کند.

جدول ارزش غذایی و خواص لیمو شیرین

توصیه میشود در صورت استفاده از کلروکین (یکی از داروهای قدرتمند ضد مالاریا) از زیاده روی در مصرف لیمو شیرین خوداری نمایید.

تمامی حقوق برای ساعت24 محفوظ استسئو سایت توسط لینک 1

آموزش سلامت, اخبار گیاهان دارویی, مشروح اخبار

پزشکان می گویند مصرف لیمو شیرین در زمان سرماخوردگی و گلودرد بسیارمفید است ومصرف آن درآنفولانزا وافرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده اند توصیه می شود چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل می دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد. ضمناً آب فراوان موجود در این میوه باعث کاهش تب و دمای بدن به خصوص هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. اسید فولیک موجود در لیمو شیرین نسبت به میوه های دیگر بیشتر است و نقش موثری در پیشگیری از کم خونی ایفا می کند. افرادی که مبتلا به کم خونی به خصوص کم خونی از نوع اسید فولیک هستند باید این میوه را مصرف کنند.

پتاسیم به مقدار قابل توجهی در لیمو شیرین یافت می شود، این عنصر از جمله ترکیباتی است که می تواند از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری کند و همچنین بین آب و الکترولیت های بدن تعادل برقرار نماید.

لیمو شیرین حاوی اسید سیتریک و ویتامین ث زیادی است. چنانچه فردی دو عدد لیمو شیرین متوسط در طول روز بخورد عملاً ویتامین ث مورد نیاز روزانه بدنش تامین شده است. نکته جالب این که در صورت مصرف میوه لیمو شیرین با پوست داخلی مقدار ۷۷ میلی گرم ویتامین ث به بدن می رسد. در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای ۵۳ میلی گرم ویتامین ث است.لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

این میوه از میوه های پر کلسیم محسوب می شود و در جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص در زنان نقش موثری را ایفا می کند.

از دیگر خواص لیمو شیرین اثر مفید روی معده، هضم دستگاه گوارش، خنثی شدن مقداری از اسید معده، جلوگیری از تخمیر غذا در معده و پیشگیری از نفخ معده است به همین دلیل پزشکان مصرف روزانه یک لیمو شیرین را به تمامی مبتلایان به ناراحتی معده توصیه می کنند.

لیمو شیرین به علت داشتن مواد آنتی اکسیدان فراوان سبب رفع تصلب شرائین و بیماری های قلبی عروقی می شود.

کسانی که یرقان دارند هر ساعت یک عدد لیمو شیرین بخورند.

مالیدن پوست لیموشیرین برای اگزما و جوش مفید است.

یک مرطوب کننده پوست: آب لیمو شیرین یک قاشق + روغن جوانه گندم یک قاشق + عسل یک قاشق. مواد را خوب بهم بزنید و روی پوست بگذراید.

کسانی که دچار حصبه شده‌اند روزی ۶ لیوان یا ۶ عدد لیمو شیرین بخورند.

کسانی که سرخک دارند روزی ۴ عدد لیمو شیرین با فاصله بخورند. اگر کودک شیر مادر می‌خورد مادر روزی ۶ عدد لیمو بخورد.

مقدار ویتامین C در لیموشیرین ۲ برابر لیمو ترش است.

کسانی که جذام دارند لیمو شیرین را در برنامه غذایی خود بگذارند.

برای درمان تنگی نفس کمی آب پیاز با آب لیمو شیرین مخلوط کرده روزانه سه نوبت بنوشید.

برای درمان کم اشتهایی لیموشیرین قبل از غذا بخورید.

این میوه به افرادی که کم‌خونی دارند پیشنهاد می‌شود چرا که حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک است. این ماده معدنی می‌تواند به بدن کمک کند تا خون بیشتری تولید شود و کم خونی بهبود یابد.

وجود مقدار بسیار زیادی آنتی‌اکسیدان در لیمو شیرین باعث می‌شود تا میزان زیادی از رادیکال‌های آزاد موجود در بدن شما از بین بروند و بسیاری از بیماری‌ها نیز در کنار آن‌ها از بین می‌ رود.

# ویتامین ب و انواع ریزمغذی های مفید مانند عنصر سلنیوم در لیمو شیرین موجب به حداقل رسیدن جمعیت رادیکال آزاد موجود در ناحیه آسیب دیده معده می شود.
# ویتامین ث موجود در لیمو شیرین باعث بهبود جذب آهن در بدن می شود و به همین علت می تواند از بروز کمبود آهن در بدن جلوگیری کند.
# مصرف لیمو شیرین تازه که حاوی ویتامین ث فراوان است در کاهش بروز حساسیت موثر هستند.
# لیمو شیرین میوه ای با طبع سرد است که برای بیماران مبتلا به سرطان معده میوه ای بسیار خوب به شمار میرود.
# بیماران قلبی لیمو شیرین را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
# برای کسانی که عرق نمی‌کنند مخلوطی از آب لیمو شیرین با عسل بنوشند صبح به صورت ناشتا.
# برای تقویت موی سر با آب لیمو شیرین سر را ماساژ دهند.
# در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی نام برده می‌شود. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین c را به بدن می‌رساند. ویتامین c موجود در لیموشیرین نقش پیشگیری کننده از بروز سرماخوردگی و سرطان‌ها را دارد.
# غنی از عناصر قلیایی است.
# لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین C می‌باشد.
# مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.
# این میوه در درمان سرماخوردگی و تب ناشی از بیماری موثر است و بدن را سم زدایی می‌کند.
# در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری می‌کند. بسیاری از پزشکان برای نتیجه‌گیری بهتر توصیه می‌کنند تا بیش‌تر از آب این میوه مصرف کنید
# لیمو شیرین همچنین کلسیم بسیار زیادی دارد که می‌ تواند بهترین میوه استخوان‌ ساز باشد. میزان بالای کلسیم در این میوه خوشمزه از پوکی استخوان‌ها جلوگیری می‌کند. البته این به شرطی است که روزانه حداقل یک لیموشیرین مصرف کنید.
# این میوه زمستانی همچنین می‌تواند در هضم مواد غذایی و همچنین تنظیم مقدار اسید معده بسیار مفید باشد و از نفخ پیشگیری می‌کند. بسیاری از پزشکان برای نتیجه‌گیری بهتر توصیه می‌کنند تا بیش‌تر از آب این میوه مصرف کنید.
# لیمو یک ماده شدیداً قلیایی است.
# مصرف لیموشیرین در آنفلوآنزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده‌اند، توصیه می‌شود. چرا که این میوه خاصیت سم‌ زدایی داخل بدن را از خود نشان داده‌ است.
# لیمو شیرین باعث حفظ کلسیم بدن می‌شود.
# لیموشیرین حالت تازه کننده داشته و اگر در چای ریخته شود طعم مطبوعی پیدا می‌کند.
# در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه‌ای خنک کننده استفاده می‌شود و برای رفع التهاب و عطش بسیار موثر است.
# در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوه‌ای خنک کننده یاد می‌کنند که برای رفع التهاب و عطش بیماران تب‌ دار توصیه می‌شود.
# حجم زیادی از لیمو شیرین را آب تشکیل می‌دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد.
# حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا می‌کند.
# عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری می‌کند.
# مرکبات و از جمله لیمو شیرین، سرگیجه را بر طرف می‌کند.

ترکیبات و ارزش غذایی لیمو شیرین

ارزش غذایی ‪ ۱۰۰‬ گرم لیمو شیرین که برابر بایک عدد لیمو شیرین بزرگ است:

۲۹/۸‬ کالری

‪ ۰/۷۴‬ گرم پروتئین

‪ ۱۰/۵‬ گرم قند

‪ ۰/۱۴‬گرم چربی

‪ ۲/۸‬گرم فیبر

‪ ۱۰‬میکروگرم اسید فولیک

‪ ۱۵۰‬میلیگرم پتاسیم

‪ ۵۳‬میلیگرم ویتامین ‪ C

لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

لیمو شیرین میوه‌ای با ۲۸ کالری انرژی است که در مقایسه با دیگر میوه‌ ها از انرژی کمتری برخوردار است اما این میوه سرشار از اسید سیتریک و ویتامین C است. لیموشیرین سرشار از پتاسیم و مواد معدنی است که برای قلب بسیار مفید هستند.

این میوه می‌تواند از بروز مشکلاتی مانند گرفتگی عروق و سکته قلبی به خوبی جلوگیری کند. علت تلخی لیمو شیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن تلخ‌تر می‌شود. لیمونین و نارنجین موجود در لیموشیرین با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می‌شود.

از مهم‌ترین ترکیبات قابل توجه لیمو شیرین، اسید سیتریک و ویتامین C است. چنانچه فردی دو عدد لیمو شیرین متوسط در طول روز بخورد عملا ویتامین c مورد نیاز روزانه‌اش تامین شده است. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال همان مقدار ویتامین c را به بدن می‌رساند.

نقش پیشگیری کننده ویتامین C موجود در این میوه از بروز سرماخوردگی و سرطان‌ ها به اثبات رسیده است. در صورت مصرف میوه لیمو شیرین با پوست داخلی، مقدار ۷۷ میلی گرم ویتامین C به بدن می رسد، در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای ۵۳ میلی‌گرم ویتامین C است.

بنابراین بهتر است افراد، لیمو شیرین را با پوست داخلی مصرف کنند. پتاسیم به مقدار قابل توجهی در لیمو شیرین یافت می‌شود. این عنصر از جمله ترکیباتی است که می‌تواند از بروز بیماری قلبی عروقی پیشگیری و همچنین بین آب و الکترولیت‌های بدن تعادل برقرار کند. اسیدفولیک موجود در لیمو شیرین نسبت به میوه‌های دیگر بیشتر است و نقش موثری در پیشگیری از کم‌خونی ایفا می‌کند. افرادی که مبتلا به کم‌خونی به خصوص کم‌خونی از نوع اسید فولیک هستند باید این میوه را مصرف کنند. این میوه از میوه‌های پرکلسیم محسوب می‌شود و در جلوگیری از پوکی استخوان به‌خصوص در زنان، نقش موثری را ایفا می‌کند. لیموشیرین بین ۵ تا ۷ درصد قند دارد.

دلیل تلخ شدن لیمو شیرین

علت تلخی لیموشیرین وجود موادی به نام نارینجین و لیمونین است. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، طعم میوه به سمت تلخی می‌رود مشروط بر اینکه میوه باز شده و در معرض هوا قرار گیرد. در این صورت لیمونین و نارنجین موجود در میوه با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می‌شود.

در بین مرکبات نارنج و لیمو هر دو این خاصیت را دارند اما هر چه درجه شیرینی یک میوه بیشتر باشد، تلخی خود را بیشتر نشان می‌دهد. این تلخی از لحاظ سلامت، هیچ تاثیر منفی بر دستگاه گوارش ندارد و جزء ذات طبیعی میوه محسوب می‌شود.

نکاتی جهت خرید لیمو شیرین

به هنگام خرید لیمو شیرین باید مراقب بود میوه سالم بوده و لک و فرو رفتگی نداشته باشد. پوست میوه نباید سفت باشد. هرچه وزنش در دست سنگین‌ تر باشد بهتر بوده و این نشان‌ دهنده آب بیشتر در میوه است.

  • عکس مدل لباس مردانه اسپرت
  • به هنگام مصرف باید ابتدا لیمو را شست تا آلودگی های خارجی قسمت داخلی میوه را آلوده نکند. به هنگام برش میوه از چاقوی تیز استفاده کنید تا ویتامین c موجود در آن از بین نرود. در ضمن توجه داشته باشید آب لیمو شیرین را پس از آبگیری سریع استفاده کنید در غیر این‌ صورت آب میوه شما فاقد ویتامین c خواهد بود.

    لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

    تحقیقات ثابت کرده است که استفاده از اسپند باعث چربی سوزی و لاغری می شود …

    اگر شما هم شکم بزرگی دارید کافی است این ترفندها را به کار بگیرید تا …

    صفحه اصلی » مقالات 🔥 » پزشکی و سلامت 🔥 » خوراکی ها و گیاهان » لیمو شیرین: مضرات و خواص لیمو شیرین برای کبد، فشار خون و سرماخوردگی و لاغری

    لیمو شیرین : یکی از میوه های معمول که همواره مورد مصرف ما بوده است اما آیا از خواص آن مطلع هستید؟

    مرکبات سرشار از ویتامین C هستند و لیمو شیرین جزو این مرکبات بی نظیر است که در سم زدایی بدن بسیار موثر عمل می کند

    و به دلیل همین ویتامین C موجود، سیستم ایمنی را تقویت و در، درمان سرما خوردگی بسیار موثر است.

    اگر عضلات گرفته ای بعد از تمرینات، نصیبتان می شود یک لیوان آب لیمو شیرین چاره ساز است.لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

    لیمو شیرین, خواص لیمو شیرین, مضرات لیمو شیرین, خواص لیمو شیرین برای کبد, لیمو شیرین و فشار خون, خواص لیمو شیرین برای کودکان, خواص لیمو شیرین برای سرماخوردگی, لیمو شیرین و لاغری, خواص لیمو شیرین در طب سنتی

    لیمو شیرین از استخوان ها محافظت می کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان و روماتیسم مفصلی را کاهش می دهد.

    انرژی شما را افزایش می دهد و از بوی بد بدن جلوگیری می کند.

    اختلالات ادراری که با دلیل التهاب مثانه و یا عفونت مجاری ادراری رخ می دهد را بر طرف می کند.

    در زمستان به دلیل سرما گاهی لب ها ترک می خورند که با دو تا سه بار در روز آغشته کردن لب هایتان به آب لیمو شیرین می توانید لب هایتان را از روز اول هم نرم تر کنید.

    در این مقاله از نایریکا به خواص و مضرات لیمو شیرین، خواص لیمو شیرین برای کبد، فشار خون و سرماخوردگی، خواص لیمو شیرین برای کودکان، لیمو شیرین و لاغری و خواص لیمو شیرین در طب سنتی می پردازیم.

    با ما همراه باشید.

    برای دسترسی سریع به محتوای مطلب از لینکهای زیر استفاده کنید:

    لیمو شیرین سرشار از ویتامین C (آسکوربیک اسید) است.

    این ویتامین در بسیاری از واکنش‌های بدن نقش اساسی دارد و برای ادامه‌ی حیات ما بسیار مهم است.

    ویتامین C از ویتامین‌های محلول در آب است و بدن نمی‌تواند مقدار اضافی آن را ذخیره بکند.

    بنابراین باید ویتامین C را به‌طور روزمره مصرف کنیم و لیمو شیرین یکی از بهترین گزینه‌ها برای جذب این ویتامین است.

    لیمو شیرین در سم زدایی بدن و دفع سموم بسیار مؤثر است.

    همچنین این میوه می‌تواند تأثیرات مضر استرس و آلودگی‌ها را خنثی بکند.

    لیمو شیرین منبع مناسبی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به کاهش التهابات، تنظیم سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

    ویتامین C موجود در لیمو شیرین با کاهش شدت و میزان علائم سرماخوردگی به بهبود آن کمک می‌کند.

    خواص لیمو شیرین

    آب لیمو شیرین به تأمین آب بدن بعد از تمرینات و کاهش گرفتگی عضلات در ورزشکاران کمک می‌کند.

    براساس بسیاری از مطالعات، لیمو شیرین از بروز پوکی استخوان و روماتیسم مفصلی جلوگیری و به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

    لیمو شیرین به‌خاطر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتری، از چشم‌ها در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند و مانع از پیشرفت آب مروارید می‌شود.

    مصرف منظم لیمو شیرین خستگی و ضعف را از شما دور کرده و به افزایش انرژی‌تان کمک می‌کند.

    حمام با آب لیمو شیرین می‌تواند از تعریق بیش‌ازاندازه‌ی بدن و بوی بد آن جلوگیری بکند.

    بیشتر افراد درباره‌ی این خاصیت لیمو شیرین چیزی نمی‌دانند.

    اما اگر شما نیز از این مشکل رنج می‌برید، حتما حمام لیمو شیرین را امتحان بکنید.

    آب لیمو شیرین برای درمان دیابت مؤثر است.

    لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

    برای برخورداری از این خاصیت لیمو شیرین، می‌توانید ۲ قاشق چای‌خوری آب لیمو شیرین را با ۴ قاشق چای‌خوری آمُله (انگور فرنگی هندی) و ۱ قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید.

    برای دریافت بهترین نتایج، این مخلوط را هر روز با معده‌ی خالی مصرف کنید.

    آب لیمو شیرین سرشار از پتاسیم بوده و به درمان اختلالات ادراری مانند التهاب مثانه یا عفونت ادراری کمک می‌کند.

    برای برخورداری از این خاصیت لیمو شیرین آن را با آب بجوشانید و سپس بگذارید چند ساعت خنک بشود.

    سپس آن را میل کنید تا دردتان التیام پیدا بکند.

    پتاسیم می‌تواند فرایند سم‌زدایی از کلیه‌ها و مثانه را تسریع و از بروز انواع مختلف عفونت‌های دستگاه ادراری جلوگیری بکند.

    یکی دیگر از خواص لیمو شیرین، کمک به کاهش کلسترول و فشار خون است.

    روزی ۲ یا ۳ بار آب لیمو شیرین را به لب‌های خود بمالید تا تیرگی لب را از بین ببرد و ترک خوردگی لب را کاهش دهد.

    استفاده از آب لیمو شیرین همراه با روغن کرچک به کاهش درد و ورم کمک می‌کند.

    برای برخورداری از این خاصیت لیمو شیرین، آن را روی نقاطی بمالید که دچار درد و ورم هستند.

  • طرز تهيه همبرگر خانگي
  • فلاونوئیدهای مختلفی در لیمو شیرین وجود دارند که خواص آنتی اکسیدانی، آنتی بیوتیک و ضدسرطانی داشته و به پاک‌سازی بدن از سموم کمک می‌کنند.

    لیمو شیرین به‌واسطه‌ی داشتن این ترکیبات به درمان زخم‌های دهان و زخم‌ معده کمک می‌کند.

    ویتامین C موجود در لیمو شیرین به کاهش دمای بدن و تنظیم آن کمک می‌کند.

    آب لیمو شیرین همراه با عسل و آب‌داغ به کاهش خارش لوزه و بهبود خشکی گلو و عفونت لوزه و گلو کمک می‌کند.

    لیمو شیرین به عملکرد کبد کمک می‌کند و موجب سلامت آن می‌شود.

    به‌همین دلیل برخی از پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به زردی مصرف لیمو شیرین را توصیه می‌کنند.

    روغن استخراج‌شده از لیمو شیرین خاصیت ضداحتقان داشته و میکروب‌ها را از دستگاه تنفسی می‌زداید.

    از لیمو شیرین در مرهم‌ها، افشانه‌ها (یکی از اشکال مصرف دارو که دارو به‌شکل گاز استنشاق می‌شود) و قرص‌ها استفاده می‌شود.

    فلاونوئیدهای موجود در لیموشیرین به خنثی‌کردن اسید شیره‌ی گوارشی کمک می‌کنند و موجب تسهیل گوارش برای انسان می‌شوند.

    بنابراین می‌توانید از لیمو شیرین به‌عنوان دارویی برای کمک به سلامت گوارش استفاده بکنید.لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

    فلاونوئیدها و لیمونوئیدهای موجود در لیمو شیرین می‌توانند در مبارزه و پیشگیری از سرطان و نابودی انواع مختلف باکتری‌های مضر در بدن انسان مؤثر باشند.

    ویتامین C موجود در لیمو شیرین در پیشگیری از بروز اسکوروی مؤثر است. بروز این مشکل ناشی از کمبود ویتامین C در بدن است.

    خونریزی لثه‌ها، کبودی، خستگی و جوش‌ ها از علائم این بیماری هستند و مصرف لیمو شیرین می‌تواند موجب توقف این پدیده بشود.

    لیمو شیرین برای زنان خاصیت مضاعفی دارد. زیرا از بروز کمبود کلسیم پیشگیری می‌کند و برای رشد مناسب جنین مفید است.

    لیمو شیرین محتوی فیبر بوده و اسید موجود در آن، سموم را از روده پاک می‌کند.

    درنتیجه لیمو شیرین به بدن کمک می‌کند تا به‌طور طبیعی مدفوع را دفع کند و مانع از بروز یبوست بشود.

    آب لیمو شیرین می‌تواند برای مبتلایان به آسم مفید باشد.

    یکی از سالم‌ترین چیزها برای محافظت از بدن در برابر گرمازدگی و جلوگیری از کمبود آب بدن لیمو شیرین است.

    لیمو شیرین محتوی مقادیر چشمگیری از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده که از بروز گرمازدگی و کم آبی بدن جلوگیری می‌کند.

    بیماری سفر عارضه‌ای در حین مسافرت است که سیستم تعادلی گوش داخلی دچار تغییر می‌شود و مشکلاتی برای فرد به‌وجود می‌آید.

    سرگیجه، تهوع، استفراغ و خستگی از نشانه‌های این بیماری محسوب می‌شوند.

    یک لیوان آب لیمو شیرین بهترین نوشیدنی برای پیشگیری از بروز بیماری سفر است.

    آب لیمو شیرین به ایجاد آرامش در دستگاه عصبی کمک می‌کند.

    از خواص لیمو شیرین کمک به کاهش وزن است.

    مصرف آب‌ِ لیمو شیرین همراه با عسل و آب‌ِ داغ راه مناسبی برای کمک به کاهش وزن است.

    در بسیاری از محصولات مو از لیمو شیرین استفاده می‌شود. لیموشیرین به رشد مو و سلامت آن کمک می‌کند.

    در زیر، برخی خواص لیمو شیرین برای مو آمده است.

    لیمو شیرین یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از موخوره و ایجاد شوره‌ سر است.

    ویتامین‌های موجود در لیمو شیرین جزء فعالی هستند که موجب تقویت مو می‌شوند.

    روغن حاصل از لیمو شیرین به‌عنوان یک ماده‌ی ضدعفونی‌کننده و ضدباکتری به سلامت مو کمک می‌کند.

    لیمو شیرین محتوی عنصر مس است. این عنصر به تشکیل رنگدانه‌ی ملانین کمک می‌کند. ملانین رنگدانه‌ی اصلی مو است.

    از جمله خواص لیمو شیرین می‌توان به تأثیر در زیبایی پوست اشاره کرد.

    ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در لیمو شیرین به طراوت و شادابی پوست کمک می‌کنند.

    لیمو شیرین می‌تواند درد ناشی از گازگرفتن حشرات را کاهش داده و موجب زیبایی رنگ پوست شود.

    لیمو شیرین می‌تواند به درمان و رهایی از انواع جوش های پوستی کمک بکند.

    لیمو شیرین خون را تصفیه می‌کند و خطر بروز بیماری های پوستی را کاهش می‌دهد.

    انواع جوش‌ها، لکه‌ها و آکنه به‌کمک لیمو شیرین از پوست پاک می‌شوند.

    درنتیجه لیمو شیرین به سفیدی و پاکی پوست هم کمک می‌کند.

    لیمو شیرین باعث جلوگیری از پیری پوست شده و به استحکام و قدرت آن کمک می‌کند.

    ترکیب‌ مقدار مناسبی از آرد نخود و آب لیمو شیرین می‌تواند به بازشدن منافذ پوست کمک کند و رنگ پوست فرد را بهبود دهد.

    برای درمان ورم و درد دست و پاها مقدار یکسان آب لیمو شیرین و روغن کرچک را ترکیب کرده و روی مناطق مورد نظر ماساژ دهید.

    برای کاهش وزن کافیست مقداری آب ولرم و آب لیمو شیرین را مخلوط کرده و ۱ قاشق چایخوری عسل را به آن اضافه کنید و هر روز صبح ناشتا میل کنید.

    نوشیدن آب لیمو شیرین به تقویت مغز، قلب و بدن کمک می کند.

    برای کودکان می توان آب لیمو شیرین را با شیر ترکیب کرد.

    برای درمان یبوست مقداری آب لیمو شیرین را با آب گرم مخلوط کرده و هر صبح زود بنوشید.

    برای درمان سرماخوردگی ۵ قطره آب زنجبیل را با ۱ فنجان آب لیمو شیرین مخلوط کرده و بنوشید.

    برای درمان تهوع کافیست مقدار مساوی آب لیمو شیرین و آب نارگیل را مخلوط کرده و بنوشید.

    نوشیدن مخلوط آب لیمو شیرین و لیمو ترش برای کاهش علائم زخم معده مفید است.

    برای درمان زخم دهان و بوی بد دهان توصیه می شود ترکیب آب لیمو شیرین را به همراه آب گرم بنوشید.

    برای از بین بردن لک صورت، جوش و لک های سیاه کافیست قبل از خواب مقداری آب لیمو شیرین تازه به مناطق مورد نظر اعمال کرده و صبح روز بعد با آب گرم بشویید.

    برای درمان اسهال دو بار در روز آب لیمو شیرین بنوشید.

    برای رفع کم آبی بدن، کافیست مقدار کمی نمک و کمی شکر را به آب لیمو شیرین تازه اضافه کرده و بنوشید.

    تاکنون عوارض جانبی برای لیموشیرین گزارش نشده اما ممکن است زیاده روی در مصرف لیموشیرین می تواند باعث حالت تهوع، استفراع و اسهال شود.

    مضرات لیمو شیرین

    لیمو شیرین از میوه های مفید برای افراد مبتلا به زردی یا یرقان است و به دلیل خاصیت خنک کنندگی به کاهش علائم زردی مانند تب کمک کرده و با سم زدایی کبد، عملکرد این اندام حیاتی را بهبود می بخشد.

    خواص لیمو شیرین برای کبد

    لیمو شیرین حاوی مقادیر زیادی پتاسیم می باشد که می تواند برای درمان فشار خون بالا مفید باشد.

    تحقیقات نشان داده که آب لیموشیرین به کاهش فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک کمک می کند.

    هر روز صبح آب لیمو شیرین بنوشید تا فشار خون را کاهش دهد.

    لیمو شیرین و فشار خون

    مصرف لیمو شیرین در رشد کودکان بسیار موثر است.

    این کارشناسان با اشاره به اینکه لیمو شیرین حاوی برخی از انرژی های مورد نیاز بدن است، تاکید کردند:

    جایگزینی مصرف یک لیوان لیمو شیرین در روز به جای تنقلات فاقد ارزش غذایی، برای سلامت کودکان بسیار مفید است

    خواص لیمو شیرین برای کودکان

    آب لیمو شیرین به رشد استخوان های کودکان کمک می کند و برای درمان زردی نوزادان مفید است.

    مصرف لیمو شیرین با تقویت سیستم ایمنی کودکان مانع بروز سرماخوردگی و آنفلوآنزا بخصوص در فصول سرد سال می شود.

    لیمو شیرین به دلیل ویتامین C فراوان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز انواع عفونت، سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیشگیری می کند.

    خواص لیمو شیرین برای سرماخوردگی

    لیموشیرین دارای مقادیر بالای فیبر بوده که باعث کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی می شود و برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.

    رژیم لیموشیرین می تواند به کاهش وزن افراد کمک کند.

    لیمو شیرین و لاغری

    نوشیدن یک لیوان آب گرم با آب لیموشیرین و عسل برای کاهش وزن و لاغری مفید می باشد.

    نوروزی: مخالفت با پروتکل‌های بهداشتی خلاف شرع است

    جوکار: نمایندگان مشکلات مردم را با رعایت اخلاق به دولتمردان منتقل کنند

    روایت سخنگوی دولت از جلسه سران قوا

    حفظ تمامیت ارضی کشورها از جمله جمهوری آذربایجان راهبرد منطقه‌ای ایران بوده و خواهد بود

    دیدار دوستانه تیم ملی فوتبال عراق و فلسطین

    چالش‌های قهرمان برای حضور در فصل آینده لیگ برتر فوتسال

    وضعیت سربازی متقاضیان کنکور ارشد و دکتری پس از تعویق کنکور

    دستگیری عامل قتل مرد ۴۲ ساله افغان در دشتستان

    رصدخانه‌های کشور شبکه‌سازی می‎‌شوند/مشارکت ایران در طرح پایش پسماندهای فضایی سازمان اپسکو

    تحقق تحول دیجیتال در بستر ۵G

    پنج گام موثر برای تقویت حافظه

    راهبردی برای تقویت جایگزین‌های باتری لیتیوم- یون

    فال حافظ آنلاین : فال حافظ روزانه نایریکا (انواع فال و طالع بینی)

    : نایریکا / طالع بینی روزانه (انواع فال و طالع بینی)

    لازمه کنترل قیمت مرغ، کنترل قیمت ارز است

    بررسی با فوریت طرح مالیات بر خانه های خالی/دولت کارت اعتباری خرید به مردم بدهد

    زمان برگزاری آزمون‌های ارشد و دکتری تغییر کرد

    کریمیان: مدعیان، قهرمانی را به پرسپولیس تعارف کردند

    شهریه مدارس فوتبال پایتخت چقدر است؟

    دولت آماده تعامل سازنده با مجلس است/ تصویب لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی در دولت

    علت دود آبی و دود سفید و دود خاکستری خودرو چیست / عیب یابی خودرو

    توضیح درباره تکلیف اعزام به خدمت مشمولان کرونایی

    مزاحمت‌های تلفنی ۳۰ درصد تماس‌های اورژانس

    نرخ تماس صوتی در پیام‌رسان‌های بومی

    بازار بزرگ نشر را به استارتاپها بسپاریم/در حوزه فین‌تک پیشرو هستیم

    دانشگاه کیوتو؛ مهد برندگان نوبل آسیایی

    شور زندگی “مریم”

    جوکار: صاحبان ساختمان‌های ناایمن باید ملزم به ایمن سازی شوند

    تکذیب خبر شایع شده در فضای مجازی از سوی نماینده شهر قدس

    جهانگیری: امروز ایران اسلامی در منطقه جزو امن‌ترین کشورها است

    خواص نارنگی برای سرماخوردگی به حدی قابل توجه است که در طب سنتی از آن با نام اکسپکتورانت طبیعی یاد می‌شود.

    به گزارش مشرق، با آمدن فصل پاییز و سرد شدن هوا، سرماخوردگی‌ها بیشتر می‌شود. اگر به دنبال یک راه حل خوشمزه برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی خود هستید، خوردن نارنگی به شما کمک خواهد کرد. خواص نارنگی برای سرماخوردگی همانند یک داروی فوق‌العاده عمل کره و به دلیل داشتن ویتامین ث فراوان، به پیشگیری و بهبود سریع‌تر شما کمک می‌کند.خواص نارنگی برای سرماخوردگی

    مهمترین فواید مصرف این میوه در هنگام سرماخوردگی به شرح زیر است:درمان سرفه‌

    نارنگی یکی از بهترین میوه‌ها برای درمان طبیعی سرفه است و در بین متخصصان طب سنتی از آن با نام اکسپکتورانت طبیعی یاد می‌شود. نارنگی خاصیت خلط‌آور دارد و خوردن آن موجب تخلیه خلط‌های زیانبار از گلو و کاهش سرفه‌های بیمار می‌شود.پیشگیری از سرماخوردگی

     میزان انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین‌های گروه ب و ویتامین ث در این میوه زیاد است و از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده، در پیشگیری از بروز بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی بسیار موثر است. کاهش دوره سرماخوردگیلیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی

    از دیگر خواص نارنگی برای سرماخوردگی، کاهش طول دوره این بیماری است. همانطور که گفته شد، نارنگی سرشار از ویتامین ث است و از مهمترین خواص ویتامین ث، می‌توان به کوتاه‌تر شدن طول دوره سرماخوردگی و بهبود سریع‌تر اشاره کرد.کاهش علائم سرماخوردگی

    میزان بالای ویتامین ث. موجود در نارنگی باعث می‌شود، مصرف این میوه به کاهش و بهبود سریع‌تر علائم سرماخوردگی مانند عطسه، آبریزش چشم و بینی کمک قابل توجهی بکند. جالب است بدانید از ویژگی‌های ویتامین ث، کاهش میزان هیستامین در خون است. هیستامین موجب گرفتگی بینی و آبریزش از چشم می‌شود. کاهش تب

     کاهش تب یکی دیگر از خواص نارنگی برای سرماخوردگی است. این میوه به دلیل داشتن ویتامین‌های آ، ث، ب ۱ و ب ۲، دارای خواص بسیار به ویژه در کاهش تب و قطع آن است. همچنین حجم زیادی از نارنگی را آب تشکیل می‌دهد که خاصیت ادرارآور و ملین به آن می‌دهد و از این رو در کاهش تب و دفع سموم بدن موثر است.کاهش عفونت

    مصرف میوه نارنگی به تحریک گلبول‌های سفید بدن برای مبارزه با عفونت کمک می‌کند و باعث تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش قدرت بدن برای مقابله با بیماری می‌شود، همچنین تحقیقات نشان داده است، نارنگی همانند خواص پرتقال، حاوی موادی است که بدن را در برابر عفونت‌های ویروسی محافظت می‌کند.ارزش غذایی نارنگی نارنگی دارای ویتامین‌های مختلفی از جمله ویتامین A، B۱، B۲، C. است. این میوه همچنین دارای مقادیری پروتیین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در استخوان‌بندی افراد موثر است.موارد احتیاطی و منع مصرف نارنگی همانند سایر خوراکی‌ها، مصرف بیش از اندازه نارنگی نیز ممکن است با عوارض جانبی و تداخلات دارویی همراه باشد. حد مجاز مصرف نارنگی به عقیده متخصصان تغذیه حداکثر ۵ عدد در روز است. برخی از مهمترین مضرات نارنگی عبارتند از:  اگرچه خواص نارنگی برای سرماخوردگی زیاد است، از مصرف نارنگی‌های ترش در دوران بیماری خودداری کنید و مراقب باشید اسانس موجود در این میوه، راه‌های هوایی را تحریک و باعث تشدید سرفه نشود.  اگر جزو بیماران مبتلا به فشار خون بالا هستید و از قرص‌های مخصوص استفاده می‌کنید، لازم است از زیاده‌روی در مصرف نارنگی خودداری کرده و از مصرف همزمان با داروهای تنظیم فشار خون پرهیز کنید. زیاده‌روی در مصرف نارنگی به ویژه در کودکان، باعث کندی حرکت روده‌ها، اسهال، افزایش نفخ و گاز شکم خواهد شد.  از مصرف همزمان شیرگاو و نارنگی خودداری کنید زیرا ترکیب این دو موجب بروز دردهای شکمی، افزایش گاز روه و مشکلات گوارشی می‌شود. خوردن بیش از اندازه نارنگی در برخی افراد باعث ایجاد آفت و تاول در داخل دهان می‌شود. امیدواریم شما هم با انتخاب رژیم غذایی سالم به عنوان بهترین راه حفظ سلامتی در فصل سرما، از آنفولانزا و سرماخوردگی که از بیماری‌ها شایع این فصل است، در امان بمانید و از این به بعد علاوه بر مصرف لیمو شیرین هنگام سرماخوردگی، نارنگی هم میل کنید. منبع: ستاره

    کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.

    لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
    لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *