لیمو خشک در خورشت

دوره مقدماتی php
لیمو خشک در خورشت
لیمو خشک در خورشت

اگرچه لیمو عمانی یک چاشنی محبوب است که در اکثر غذاهای سنتی ایران وجود دارد اما خوردن آن به نظر متخصصان خالی از اشکال نیست.

به گزارش مجله دلتا؛ لیمو عمانی به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی در بدن کمک می‌کند اما این ماده همانند اسفنج عمل‌ کرده و مواد زائد و مضر غذای در حال طبخ را به خود جذب می‌کند.

بیشترین موادی که لیمو عمانی به خود جذب می‌کند، چربی‌ها و اسیدهای چرب هستند که به شدت سلامتی را به خطر می‌اندازند؛ به‌همین سبب لیمو عمانی موجود در خورش‌ها و غذاهای چرب مثل قورمه‌سبزی، قیمه و آبگوشت، سرشار از این مواد مضر است.

اما اگر شما هم از علاقه‎مندان به ترشی‌جات و به‌خصوص این چشانی خوش‌طعم هستید، متخصصان توصیه می‌کنند که آن‌را در مراحل پایانی طبخ، به غذا اضافه کنید؛ با این ترفند، لیمو عمانی فرصت کمتری برای جذب مواد زائد  و مضر غذا خواهد داشت.

لیمو خشک در خورشت

دوره مقدماتی php

با توجه به این‎که لیموعمانی حاوی ترکیبات تلخ است و غلظت این تلخی در خشک شدن و تخمیر بیشتر می‌شود، بهتر است در زمان مصرف، تخم‌های آن جدا و دور ریخته شود؛ اما از آن‎جاکه برخی لیموها با وجود جدا کردن تخم، باز هم تلخ‎مزه هستند، بهتر است لیمو را برای مدت کوتاهی در آب خیسانده و آب آن‌را دور بریزید؛ البته با این کار بخشی از ویتامین‌های محلول در آب لیمو خارج می‌شود، اما در عوض خورش یا خوراک‌تان تلخ نمی‌شود.

لیموعمانی در مقایسه با لیمو ترش خواص یکسانی دارد و پس از خشک شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد خواص آن باقی می‌ماند، به‌جز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است. لیموعمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی ضدسرطان شناخته شده است.

لیموعمانی به دلیل دارا بودن ویتامین C به جذب بیشتر آهن غذا به‌ویژه گوشت قیمه و قورمه کمک می‌کند.


۱۹ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۰۷ ب٫ظ


بسیار عالی بود


پاسخ


۱۹ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۰۹ ب٫ظ


ممنون از لطف شما


پاسخ


۲۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۱ ب٫ظ


این موضوع کاملا درسته اما باید یادآوری کنم تمامی مشکلات لیمو عمانی درون هسته‌ ی اونه ،واگر هسته لیمو رانخوریم هیچ مشکلی
پیش نخواهد افتاد


پاسخ


۱۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۷ ب٫ظ


عالی بود


پاسخ


۱۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۶ ب٫ظ


اینحوری باشه ۳۰ساله دارم میخورم و فکر کنم کلی مریضی دارم


پاسخ


۱۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۳ ق٫ظ


لیمو خشک در خورشت

خیلی جالب بود ممنون


پاسخ


۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۱ ق٫ظ


یادگرفتم


پاسخ


۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۱ ق٫ظ


نمیدونستم که میتونه تا این حد مضر باشه


پاسخ

  • نویسنده ی کتاب پینوکیو

  • ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۵۶ ق٫ظ


    نمیشه از لیمو عمانی داخل قرمه سبزی گذشت


    پاسخ


    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۴۷ ق٫ظ


    نمیدونستم لیمو امانی در غذا اینقدر مضر است.
    متشکر


    پاسخ


    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۳۹ ق٫ظ


    لیمو خشک در خورشت

    ممنون ازتون بابت راهنمایتون


    پاسخ


    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۳۴ ق٫ظ


    چه جالب
    من نمیدونستم مضر هم میباشد
    ولی در کل مزشو دوست ندارم


    پاسخ


    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۳۲ ق٫ظ


    لیمو


    پاسخ


    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۸:۰۴ ق٫ظ


    متشکرم


    پاسخ


    ۱۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۰۱ ق٫ظ


    خیلی مفید بود. متشکرم


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۹ ب٫ظ


    جالب بود


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۶:۱۸ ب٫ظ


    چه جالب


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۰۸ ب٫ظ


    جالب بود


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۳۹ ب٫ظ


    جالب بود


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۲۱ ب٫ظ


    بی نظیربود مطالب


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۲۰ ب٫ظ


    مرسی بابت مطالب


    پاسخ


    ۱۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۳:۱۸ ب٫ظ


    خیلی عالی بود


    پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

    وب‌سایت

    اگر پلک شما گل مژه بزند، اولین کاری که باید انجام داد، تمیز کردن پلک‌ها است. با استفاده از…

    ودیعه مسکن مستاجران را دولت می پردازد، وزیر راه و شهرسازی با بیان این مطلب گفت: مبلغ تسهیلات مستأجرانی که کد رهگیری دارند، در اختیار مالک خانه قرار می‌گیرد و مستاجران فقط سود و کارمزد آن را پرداخت می‌کنند و بعد از پایان قرارداد، مبلغ ودیعه به بانک برگردانده می شود.

    * لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
    همچنین شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

    * لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
    همچنین شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

    خانما من قیمه پختم توش لیمو عمانی انداختم الان خیلی تلخ شده چیکار کنم خورشتم تلخیش بره تا مهمونام بیان کمکم کنید  

    من هر روشی رفتم جواب نداد

    الان دیگه لیمو رو میشکنم فقط اون سیاهی های توشو میندازم بدون هسته

    لیمو خشک در خورشت

    فقط 25 هفته و 2 روز به تولد باقی مونده !

    قبلش باید با چنگال سوراخ میکردی 1ساعت مینداختی تو اب الانو نمیدونم

    هسته هاش رو باید درمیاوردی

    عفونت مجاری ادرار دارید؟ عفونت شما موقتی خوب میشود و دوباره باز میگردد؟

    داروی کانفرون بیونوریکا آلمان مشکل شما را برطرف می کند.

    برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

    باید قبلش لیمو رو بذاری تو آب جوش بمونه تلخیش بره بعد بندازی تو خورشت

    شوری چاره داره تلخی نه 🙄🙄

    قبل از استفاده خیسش کنید و آبش رو چندباری عوض کنید، بهتر میشه 

    لیمو اکه اون روشنا رو انداخای تلخه کاریشم نمیشه کرد فقط سیاها تلخی نداره اونم اگه درسته بندازی

    لیمویی که تلخه رو نمیشه کاریش کرد. دیگه ازش استفاده نکنید. فکر نکنم این چاره ای داشته باشه

    شکر بریز و گریه کن😃

    الان چیکار کنم  خورشتم خیلی تلخ شده 

    من لیمو عمانیم خورشتو تلخ میکرد رفتم پسش دادم 

    همشون تلخ نمیکنن ، بعضیاش نمیدونم چرا اینطورین

    يه روش از اينجا ياد گرفتم واقعا عالي بود

    بايد ليمو سالم باشه فقط يه سرشو بزنيد

    يا اگه يه طرف ترك داره اشكال نداره

    ولي فقط يه راه باز داشته باشه

    اصلا تلخ نميكنه

    سیاهی های توش😁 همون پرک های لیمو دیگه😘

    لیمو عمانی رو اصلا با پوست نندازین تو غذا. من همیشه پوستش رو میگیرم و پره های لیمو رو میریزم اصلنم تلخ نمیشه

    لیمو خشک در خورشت

    زعفرون و یه قاشق گلاب بزن مزه اش غالب شه گلاب خیلی خوسمزه میکنه قیمه رو

    ی مقدار زعفران شکر دارچین اضاف کن

    من چنگال هما جاشو سوراخ کردم انداختم الانم اونقدر تلخ شده نمیدونم چیکار کنم بابا اگه تنها بودیم شوهرم میخورد الان مهمون دارم واسه ناهار 😭

    یه قاشق شکر و یه هویج بنداز توش‌. گلاب و زعفرانم بریز توش لیمو هارو هم در بیار

    برای گرفتن تلخی لیمو عمانی اونارو ی رب بیست مین تو آب جوش خیس کن تا هم تلخیشون بره هم تیرگیشون.خورشت قیمه باید قرمز بشه من خورشت قیمه هام محشره تکه تو فامیل اصن مث نذری ها میشه.😁😁

    کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت می‌باشید

    مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
    آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
    مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
    صفحه
    “شرایط استفاده از سایت”
    را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
    بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
    و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

    خورش قیمه یکی از خورش های محبوب ایرانی است که بیشترین مشکلی که آشپزهای مبتدی و تازه کار با ان دارند تلخ شدن قیمه می باشد. در این مطلب به مسائلی مثل علت تلخ شدن و راهکارهایی برای رفع تلخی خورش قیمه می پردازیم ، در ادامه با نکته چی همراه باشید.

    مهم ترین دلیل تلخ شدن خورشت قیمه لیمو عمانی می باشد ، البته به دلیل اینکه لیمو عمانی طعم بسیار خوبی به خورش قیمه می دهد نمی شود از خیر آن گذشت. لیمو عمانی در خورش قیمه مثل چاقوی دو لبه هست یعنی اگر درست استفاده شود خورش را خیلی خوشمزه می کند و گر به صورت اشتباه استفاده شود طعم خورش را تلخ و غیر قابل مصرف می کند.

    لیمو عمانی اگر بیش از حد در خورش قیمه بماند باعث تلخی خورش قیمه می شود و هر چقدر زودتر داخل خورش ریخته شود تلخی بیشتری داخل مزه خورش ایجاد می کند. چندین راهکار وجود دارد که شما خورش قیمه تان را با لیمو عمانی بپزید ولی خورش شما تلخ نشود ، در ادامه به این راهکارها می پردازیم.

    همچنین ببینید : طرز تهیه خورش قیمه نذری

    لیمو خشک در خورشت

    اگر در تهیه خورش خود از مقدار کمی لیمو عمانی پودر شده استفاده کنید خورش شما کمی طعم ترشی لیمو عمانی را به خود می گیرد ولی خوب این روش نقص هایی هم دارد. اول اینکه لیمو عمانی طعم بهتری نسبت به پودر لیمو عمانی دارد و دوما پودر لیمو عمانی باعث تیره شدن رنگ خورش می شود.

    در این راهکار شما می توانید لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید سپس در آب ولرم قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود سپس داخل خورش بیندازید. این راهکار هم یک نقص بزرگ دارد و ان هم این است که آب علاوه بر تلخی لیمو عمانی ، ترشی آن را هم نیز می گیرد.

    راهکار بعدی استفاده از لیمو عمانی نصف شده است که ما این راهکار را به شما پیشنهاد می دهیم. لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید سپس تخم های آنرا خارج کنید و در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش به قابلمه اضافه کنید. با این روش لیمو عمانی طعم بسیار خوبی به خورش شما می دهد.

     

    راه حل اخر این است که بیخیال استفاده از لیمو عمانی شوید که البته به نظر من واقعا حیف است طعم به این خوبی را از دست دهید. می توانید آبغوره یا تمرهندی را جایگزین لیمو عمانی کنید البته باز هم می گویم که هیچ چیزی نمی تواند جایگزین طعم لیمو عمانی در خورش قیمه باشد.

    تا اینجای کار دنبال این بودیم که کاری کنیم که غذای ما تلخ نشود اما در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که اگر خورش قیمه ما تلخ شد با چه روشی تلخی آنرا کم کنیم و یا به طور کل از بین ببریم ، در ادامه با ما همراه باشید.

    اگر متوجه شدید خورش شما طعم تلخی می دهد خیلی سریع یک سیب زمینی درشت پوست بگیرید سپس داخل خورش بیندازید. پس از اینکه خورش آماده شد سیب زمینی را از خورش خارج کنید و دور بیندازید. اگر تلخی خورش شما خیلی زیاد نباشد با این روش می توانید مشکل را حل کنید.

    اگر متوجه شدید خورش قیمه شما خیلی تلخ شده است مقداری زعفران دم کنید ، سپس به نسبت زعفران کمی شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر کمی حل شود سپس مخلوط زعفران و شکر را به قابلمه خورش اضافه کنید ، این راهکار علاوه بر اینکه تا حد زیادی تلخی خورش قیمه را می گیرد، باعث می شود خورش شما عطر زعفران بیشتری نیز بگیرد.

    امتیاز دهید


    3.2
    از

    155

    اکثر خورش های ایرانی بخشی از ترشی و طعم عالی خود را مدیون لیمو عمانی هستند. این لیموهای خشک شده به صورت کامل یا پودر شده به خورش هایی مثل قورمه سبزی یا قیمه اضافه میشوند طعم و عطری فوق العاده به آنها میدهند. تهیه لیمو عمانی در منزل کار ساده ای است. فقط باید به یک محل آفتاب گیر برای خشک کردن لیمو ترش دسترسی داشته باشید. طرز تهیه لیمو عمانی خانگی را در ادامه ببینید.

     

    لیموترش ها را بشوئید سپس روی انها نمک بپاشید و به مدت 1 روز کناری قرار دهید ، پس از 1 روز لیموها را با آب سرد بشوئید.

    لیمو خشک در خورشت

     

    درون قابلمه چند لیوان اب بریزید و سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید ، باید لیموها را در 2 مرحله به اب جوش مخلوط با سرکه اضافه کنید.

     ابتدا، دلیموها را داخل مخلوط آب جوش و سرکه بریزید و 10 ثانیه اجازه دهید بجوشند سپس لیموها را با آب سرد آبکشی کنید.

     بعد از آن  لیموهای ابکشی شده را مجدد داخل آب جوش بریزید و این بار 1 دقیقه اجازه دهید لیموها بجوشند سپس داخل آبکش بریزید اما آبکشی نکنید.

     

    پس از خنک شدن لیموها با خلال دندان سوراخ ریزی روی هر لیمو ایجاد کنید ، پارچه ای را در آفتاب پهن کنید و لیموها را به مدت 10 روز روی پارچه قرار دهید ، پس از این مدت زمان لیموها را داخل سبد بریزید و در سایه قرار دهید تا کامل خشک شوند.

     

    سلام لیمو عمانی کجا وتو چی نگه دار ی بشه بهتره وخشک می کردن؟ تو 10 ثانیه و 1 دقیقه نمی جوشه باید بیشتر بگذاریم؟.انشالله که سایت مثل قبل بگه دیدگاه منتظر تایید تا ما خیالمان راحت شود ایمیل به دست شما رسیده. ممنون

    سلام
    امیدوارم سوال رو درست متوجه شده باشم. بهتره در جای خشک و خنک در ظرف در بسته نگهداری بشه. پختش هم بله خیلی بیشتر از اینا زمان میخواد. توی ۱ دقیقه نمیشه مطمئنا.

    سلام من پارسال لیمو عمانی درست کردم نتیجه عالی شد فقط چند سوال داشتم 1 از هر سرکه ای می شود استفاده کرد ؟ 2 چه کار کنیم رنگ لیمو عمانی سیاه شود؟ 3 در انتها بعد از اینکه چند روز در سایه گذاشتم میشه لیمو تو فریزر گذاشت تا بیشتر خشک شود چون تو بوشهر رطوبت زیاد و بیرون نرم می شه. با تشکر

    سلام
    سرکه انگور باشه. رنگش فرقی نمیکنه.
    رنگ لیمو خودش در اثر خشک شدن در آفتاب عوض میشه. نگران نباشید.
    توی فریزر بعید میدونم خشک بشه. باید در معرض هوا باشه تا خشک شه. ۱۰-۱۲ روز کافیه ولی احتمالا در مناطق مرطوب بیشتر طول میکشه.

    من در محلی زندگی میکنم که رطوبت خیلی بالاست و هیچ غذایی را نمیشه خشک کرد. می‌خوام بجای خشک کردن لیموها را توی فریزر بگذارم. شما تا بحال این روش را امتحان کردید؟

    راستش من تا حالا امتحان نکردم. فکر نمیکنم فریز کردن جواب بده برای این کار.

    بلەمن 2سال کەازاین روش فریز کردن استفادە میکنم عالیە
    دستور کارمن : ابتدا لیموهارو بشوید وخوب خشک کنید کەآب نداشتە باشە بعد تقسیم میکنید وتونایلونفریزرگرە بزنید درفریزرقراردهید .حتی بعدیک سال هم استفادەکنیدلیمو تازە وخوشمزە خواهدبود . باین روش هم برای غذا وهم برای سرسفرە قابل استفادە هست .
    موفق باشید

    عالی بود ممنون

    عالی بود

    ممنون از راهنماییتون، یه سوال داشتم، واسه درست کردن لیمو عمانی چه نوع لیمو ترشی مناسبتر هست. منظورم اینه ما آیا از لیمو ترش زرد استفاده کنیم یا لیمو ترش سبز ؟

    برای خشک کردن لیموی زرد وبرای فریز کردن لیموی سبز

    اندازه سرکه چقدر بایستی باشه؟

    سلام وقت بخیر
    ببخشید سرکار خانم,میزان آب و سرکه باید چقدر باشه که طعم خوبی پیدا کنه?

    نوع سرکه بهتره چه چیزی باشه?

    خیلی خوب بود من تابحال نمی دانستم که می شود لیمو عمانی را درخانه هم تهیه کرد. دستتون درد نکنه .

    نیلوفر بانوی خوب سلام. من در کشوری هستم که آفتاب ندارد. آیا می توان لیمو را در فر خشک کرد؟

    شما میتونید روی شوفاژ یا منبعی که حرارت بسیار کمی داره قرار بدید ، حتی پشت بخاری ! گرما بخوره خشک شه 🙂

    کدوم خرابه هستی؟؟؟؟؟

    لیمو خشک در خورشت

    همونجا که تویی

    خوش به حالتون که در کشور دیگری زندگی میکنید
    ما اینجا داریم زیر بار فشارهای اقتصادی له میشیم هیچکسم نیست به دادمون برسه

    سلام روی سینی فر خاک یا ماسه بریزید تا پوست لیمو نسوزد فر را در درجه کم بزارید وهرنیم ساعت سر بزنید وقتی لیموها خشک شد فر راخاموش کنید اول از لیموی کم استفاده کنید اگه خوب شد بقیه را درست کنید

    دیدگاه

    نام (ضروری)

    ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

    وب سایت

  • عکسهای قدیمی جزیره خارک
  • برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

    آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

    | ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

    غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

    © 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

    لیمو خشک در خورشت
    لیمو خشک در خورشت
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *