عکس گل سرخارگل

دوره مقدماتی php
عکس گل سرخارگل
عکس گل سرخارگل

سرخارگل (اکیناسه، اکیناشا) یک گیاه دارویی است که استفاده آن در آمریکای شمالی و اروپا بسیار معمول است و به عنوان دارویی برای بهبود سرماخوردگی فروخته می‌شود.

سرخارگل گیاهی علفی و چند ساله از تیرهٔ کاسنی می‌باشد که ارتفاع آن حداکثر به ۱ تا ۱٫۵ متر می‌رسد. برگ‌های پایین ساقه تخم مرغی تا نیزه‌ای شکل هستند که حداکثر ۳۰ سانتی‌متر طول و ۲۰ سانتی‌متر عرض دارند. ساقه از انشعابات فراوانی برخوردار بوده و دارای پرزهای زبر و خشن است. گل‌ها معمولاً به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز ارغوانی، زرد و نارنجی دیده می‌شوند و دیسک مرکز آن‌ها (گلهای لوله‌ای) سبز تیره، قهوه‌ای تیره و سیاه‌رنگ می‌باشد.

سرخارگل به نور فراوان احتیاج دارد و خاکهای سبک (شنی) و متوسط (لومی) را تحمل می‌کند. قادر است خشکی را به خوبی تحمل نماید. این گیاه به سرما مقاوم بوده و تا دمای منفی ۱۰ درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل می‌کند.

سرخارگل بومی آمریکای شمالی است ولی امروزه در اکثر نقاط اروپا و آسیا و حتی برخی نقاط ایران هم به‌طور انبوه کشت می‌شود. سرخارگل به صورت خودرو در جلگه‌های شمال شرقی تگزاس، میسوری و میشیگان یافت می‌شود.

سرخارگل معمولاً به دو طریق تکثیر می‌شود: ۱- تکثیر با بذر. بذرها از نیمهٔ دوم اسفند تا نیمهٔ اول فروردین در خزانه یا گلخانه پاشیده شده و با خاک تا عمق حداکثر ۲ سانتی‌متر پوشیده می‌شوند. بذور سرخارگل معمولاً از قوه رویشی پایینی برخوردار هستند و برای جوانه زنی نیازمند رطوبت بالا می‌باشند. بوته‌های قوی تر و پرپشت تر در پاییز به زمین اصلی منتقل می‌شوند و سایر بوته‌ها تا بهار سال آینده در گلخانه نگهداری می‌شوند. در طی تحقیقاتی که در منطقهٔ شمال شرق تهران (زردبند) توسط امید بیگی و همکاران صورت گرفته‌است، ۱۵ تیر تا ۱۵ مرداد زمان مناسبی برای انتقال نشا عنوان شده‌است. ۲- تکثیر به وسیلهٔ تقسیم بوته. در این روش معمولاً از گیاهان ۳ ساله استفاده می‌شود. در اواسط پاییز ابتدا شاخ و برگ‌های اضافی و مزاحم حذف گردیده و سپس بوته از خاک خارج می‌شود. بوته را به چهار تا پنج قسمت که هر کدام دارای مقداری ریشه باشند تقسیم کرده و کشت می‌کنند. ریشه گیاهان تا زمان کاشت بایستی به صورت مرطوب نگهداری شود.

عکس گل سرخارگل

دوره مقدماتی php

سرخارگل گیاه کم توقعی است و نیاز زیادی به عملیات کود دهی ندارد ولی اگر در حین داشت به‌طور ماهیانه آن را با یک کود متعادل تغذیه کنیم نتیجهٔ بهتری خواهیم گرفت.

در مرحله گل دهی کامل پیکره رویشی از ارتفاع ۲۰ سانتی‌متری برداشت می‌گردد. سرخارگل تا سال چهارم دارای بازده اقتصادی می‌باشد.

تمام پیکر این گیاه اعم از ریشه و پیکر رویشی حاوی مواد ارزشمندی از قبیل ترکیبات آلکیل آمیدی، ایزوبوتیل آمید، اسید شیکوریک و … است. همچنین دارای اسانس هم می‌باشد که مهم‌ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس سرخارگل را هومولن، کاریوفیلن و اکسید کاریوفیلن تشکیل می‌دهند.

اثرات فارماکولوژیکی عصاره اکیناسه به چند دسته از مواد موجود در آن شامل آلکامیدها، مشتقات کافئیک اسید، پلی آلکن‌ها، پلی آلکین‌ها و پلی ساکاریدها نسبت داده می‌شود.[۱] این تأثیرات عموماً با تحریک سیستم ایمنی غیراختصاصی صورت می‌گیرد.[۲]
آرابینوگالاکتان موجود در عصاره این گیاه سبب آزادسازی فاکتورهای TNF-α‏، TNF-β‏ و تولید سایتوکاین‌هایی مانند IL-‎‎۱‎‏، IL-6 و IL-10 به وسیله ماکروفاژها می‌گردد.[۱]
ترکیبات آمیدی لیپوفیلیک، آلکامیدها و مشتقات کافئیک اسید از جمله شیکوریک اسید موجود در عصاره گیاه سرخارگل سبب افزایش فعالیت فاگوسیتوزی به ویژه در سلول‌های پلی مورفو نوکلئو نوتروفیل گرانولوسیت می‌گردند.[۱][۳]
مواد مؤثر موجود در این گیاه تحرک سلول‌های دندریتی و فیزیولوژی سلولی مربوط به این فرایند را تحت تأثیر قرار می‌دهد به نحوی که سلول‌های تیمار شده در مقایسه با سلول‌های کنترل به نحو مؤثرتری به گره‌های لنفاوی و طحال مهاجرت می‌نمایند.[۴]
ترکیبات آلکلیل آمیدی با اثر بر گیرنده‌های کانابینوئیدی-۲ و از طریق مسیرهای پیام‌رسان از جمله cAMP سبب القای رونویسی mRNAفاکتور TNF-α در ماکروفاژهای انسانی می‌شوند.[۵]

عصاره گیاه اکیناسه خاصیت ضد ویروسی قوی بر علیه ویروس‌های گونه‌های A و B آنفلوآنزای انسانی، پرندگان و همچنین ویروس سینسیشیال تنفسی دارد.[۶][۷]
عصاره این گیاه با مهار اتصال هماگلوتینین ویروس آنفلوآنزا به گیرنده میزبان و مهار فعالیت نورآمینیدازی ویروس از ورود آن به داخل سلول و ایجاد عفونت جلوگیری و از گسترش آن ممانعت به عمل می‌آورد.[۲][۷] به نظر می‌رسد که عصاره اکیناسه با تحت تأثیر قرار دادن فاکتورهای رونویسی که مسئول رونویسی ژن‌های سایتوکاین‌ها به ویژه کموکاین‌ها هستند در مدولاسیون کموکاین‌ها و سایتوکاین‌ها مؤثر است.[۸][۸][۹]
با توجه به عدم مشاهده مقاومت ویروسی در نسل‌های بعدی ویروس‌های تیمار شده با عصاره اکیناسه می‌توان انتظار داشت که استفاده مداوم از این عصاره برخلاف داروهای ضد ویروس موجود موجب تولید گونه‌های مقاوم ویروس نگردد.[۶]
عصاره اکیناسه تأثیر زیادی علیه ویروس‌های درون سلولی ندارد از این رو این عصاره می‌تواند طی تماس‌های اولیه با ویروس اثر خود را اعمال نماید به این معنی که در آغاز و شروع عفونت یا طی انتقال ویروس از سلول‌های آلوده به سلول‌های دیگر می‌تواند بر ویروس اثر کند.[۱۰] بنابراین مصرف این فرآورده به عنوان پیشگیری‌کننده قبل و در ابتدای ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا می‌تواند بیشترین تأثیر خود را داشته باشد.

مواد مؤثر موجود در عصاره اکیناسه با خاصیت آنتی باکتریال قوی بر باکتری‌هایی مانند Stereptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae, Legionella pneumophila و Clostridium difficile که از مهم‌ترین عوامل ایجاد عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی مانند سینوزیت، برونشیت، تونسیلیتیس و پنومونیا هستند، تأثیر می‌گذارند.[۱۱]
از آنجاییکه آلوده شدن سلول به ویروس‌هایی مانند راینوویروس‌ها، ویروس سینسیشیال تنفسی و ویروس آنفلوآنزا امکان آلوده شدن به باکتری‌های خاصی مانند هموفیلوس آنفلوآنزا و استافیلوکوکوس پنومونیا (و نیز برعکس) را افزایش می‌دهند، عصاره اکیناسه با قابلیت غیرفعال‌سازی ویروس‌ها و باکتری‌ها و جلوگیری از ورود آن‌ها به درون سلول میزبان، از عفونت‌های هم‌زمان ویروسی و باکتریایی جلوگیری می‌نماید.

بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه پزشکی نیو انگلند منتش شده‌است، گیاه اکیناسه برخلاف باور عموم تأثیر معنی داری در پیشگیری از سرماخوردگی یا بهبود علائم آن ندارد، به‌طوری‌که تأثیر آن با دارونما برابری می‌کند.[۱۲]

البته در بعضی مطالعات اظهار شده‌است که اکیناسه و ترکیبات فعال آن روی سیستم ایمنی فاگوسیتی اثر دارد ولی روی سیستم ایمنی اختصاصی اثر ندارد. اما این مطالعات اغلب از سوی منابع مروج داروهای گیاهی منتشر شده‌اند. امروزه محصولات دارویی اکیناسه برای عفونت‌های باکتریایی، ویروسی، پروتوزوایی و قارچی به کار می‌رود. همچنین به عنوان ماده ضد التهاب و احتمالاً پیشگیری‌کننده مصرف می‌شود. (منبع ۳) اگر چه تعداد زیادی از ترکیبات فعال اکیناسه شناسایی شدند ولی مکانیسم عمل آن ناشناخته است.

بومیان آمریکا از اوایل قرن ۱۷ میلادی از این گیاه برای درمان مار گزیدگی، بیماری‌های لثه و دهان، سرماخوردگی و … استفاده می‌کرده‌اند. (منبع ۱)

مطالعات و تجارب علمی متعدد نشان دهنده اثر بخشی گیاه اکیناسه پورپوره آ به عنوان یک محرک ایمنی به دلیل چندین مکانیسم شناخته شده می‌باشد. ۱- فعال کردن عمل فاگوسیتوز و تحریک گرانولوسیتها ۲- افزایش فعالیت متابولیکی و باکتری‌خواری ماکروفاژها ۳- افزایش تولید لمفوکین‌ها توسط لمفوسیت‌ها. شیرابه اندام هوائی گیاه اکیناسه پورپوره‌آ به‌طور چشمگیری درصد عمل فاگوسیتوزی گرانولوسیت‌های انسانی را افزایش داده و فاگوسیتوز ذرات مخمری را در شرایط این ویترو بالابرده است، همچنین بعد از درمان با این گیاه افزایش تولید اینترفرون گزارش شده‌است. فعالیت فارماکولوژیکی گیاه اکیناسه را نمی‌توان تنها به یک ترکیب واحد نسبت داد بلکه گروهی از ترکیبات شامل آلکامیدها، مشتقات اسید کافئیک، پلی‌ساکاریدهاو آلکن‌ها درگیر هستند. اثر محرک ایمنی این گیاه مربوط به آمیدهای لیپو فیلیک، الکامیدها و مشتقات اسید کافئیک است که از طریق تحریک فاگوسیتوز گرانولوسیت‌های چند هسته‌ای انجام می‌شود. پلی‌ساکاریدهای با وزن مولکولی زیاد شامل هتروکسیلان موجب فعال شدن فاگوسیتوز وآرابینوگالاکتان که آزاد شدن عامل نکروزکننده تومورها را سرعت بخشیده نیز در فعالیت تحریک سیستم ایمنی مؤثر هستند، همچنین تولید اینترلوکین -۱ واینترفرون بتا بعد از مصرف خوراکی این گیاه گزارش شده‌است. مطالعات بالینی انجام شده روی این گیاه به شرح زیر است.

اخیراً ۲۶ بررسی بالینی کنترل شده (۱۸ مورد اتفاقی راندم و ۱۱ مورد به صورت دو سو کور) به صورت سیستماتیک در آلمان به شرح زیر انجام شده‌است.[۱۳] در ۱۹ مورد مطالعه اثر پیشگیری‌کننده یا درمان عفونت‌ها، ۴ مورد اثر کاهش دهنده عوارض جانبی داروهای ضدسرطان و درسه مورد اثر تعدیل‌کننده ایمنی مورد بررسی قرارگرفته‌است. در این بررسی نتیجه گرفته شده که فراورده‌های محتوی گیاه اکیناسه دارای اثر مسلم و قطعی تحریک‌کننده قدرت دفاعی و ایمنی بدن است. ورزش به‌طور کلی عملکرد ایمنی بدن را تحریک می‌کند ولی ورزش سنگین برخی پاسخ‌های ایمنی را مهار می‌کند و سبب افزایش خطر ایجاد عفونت می‌شود. گزارش شده‌است که عصاره اکیناسه تغییرات ایمونولوژیکی ناشی از شرکت در مسابقه دو را به وضوح تنظیم می‌کند. گیاه مهر طلائی هم با داشتن آلکالوئیدهای بربرین، هیدراستین و کانادین دارای اثر بارز وازوکنستریکتور بوده و از داروهای مقوی، ضد تب نوبه‌ای و مدر محسوب می‌گردد. در مراکز گیاه درمانی آمریکای شمالی از این گیاه برای درمان عفونتهای باکتریایی، قارچی و انگلی به عنوان یک آنتی‌بیوتیک استفاده به عمل می‌آورند. آلکالوئید بربرین موجود در این گیاه اغلب باکتریهای مولد اسهال را از بین برده و بر ضد موجودات تک سلولی عامل بیماری‌ها بسیار مؤثر می‌باشد. بربرین افزون بر از بین بردن میکروب‌ها در تقویت سیستم دفاعی بدن نیز از طریق فعال کردن گلبول‌های سفید (ماکروفاژ) مؤثر می‌باشد. مطالعات جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده‌است که مصرف مهر طلائی برای کوچک کردن تومورها مؤثر بوده و اخیراً آن را در ردیف داروهای ضد سرطان نیز طبقه‌بندی نموده‌اند.

* 7 Tips on Fighting Off a Cold

کاسنیان (نام علمی: Asteraceae) یا مرکبان (Compositae) تیره‌ای از میناسانان (Asterales) با گل‌آذین کپه و پراکندگی گسترده در جهان است. کاسنیان گیاهانی آوندی و گلدار و دولپه‌ای هستند.

تیرهٔ گل مینا یا تیرهٔ کاسنی یا تیرهٔ مرکبیان یا تیرهٔ اسطراطیقوس یا تیرهٔ گل آفتابگردان یا تیرهٔ آستراسه (Asteraceae) یا تیرهٔ کومپوزیته (Compositae) نام‌های دیگر این تیره هستند.

بسیاری از گیاهان تیره کاسنیان علفی بوده ولی تعداد قابل توجهی از آنها به صورت بوته، پیچان یا درخت هستند. گیاهان این تیره در تمام جهان پراکندگی دارند. آنها به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری (به ویژه آمریکای مرکزی، شرق برزیل، مدیترانه، بخش لوانت خاورمیانه، جنوب آفریقا، آسیای مرکزی و جنوب غربی چین) بسیار زیاد هستند.

از گیاهان تیره کاسنی، فراورده‌هایی حاصل می‌شود که اهمیت اقتصادی دارند؛ مثل روغن‌های آشپزی، تخم آفتابگردان، کنگر فرنگی، مواد شیرین‌کننده و چای‌های گوناگون.[۱]

Barnadesioideae: 9 genera, 93 species. آمریکای جنوبی، mainly the آند (رشته‌کوه).

عکس گل سرخارگل

Stifftioideae: آمریکای جنوبی and آسیا.

Mutisioideae: 58 genera, 750 species. آمریکای جنوبی.

Wunderlichioideae: 8 genera, 24 species, mostly in ونزوئلا and گویان

Gochnatioideae: 4 or 5 genera, 90 species.

Hecastocleidoideae: Only Hecastocleis shockleyi. ایالت‌های جنوب غربی آمریکا.

Carduoideae: 83 genera, 2,500 species. Worldwide.

Pertyoideae: 5 or 6 genera, 70 species.

چشم زمین (سرده): Only چشم زمین (سرده). آفریقای شمالی.

Cichorioideae: 224 genera, 3,200 species. Worldwide.

Corymbioideae: Only the genus Corymbium, with 9 species.

کاسنیان آستروئیده: 1,130 genera and 16,200 species. Worldwide.

میناسانان یا کاسنی‌سانان یا راستهٔ گل مینا (Asterales) یکی از راسته‌ها در طبقه‌بندی گیاهی است.

برخی از گیاهان این راسته عبارت‌انداز:

سرخار گل گونه ای گیاه گلدار بیشتر با مصرف دارویی است که از جنس Echinacea در خانواده این گیاه برای اولین بار در سال ۱۳۷۲ توسط دکتر رضا امیدبیگی به ایران آورده شد و توسط آقای دکتر سید محمد فخر طباطبایی به نام سرخارگل نامگذاری گردید. سرخارگل امروزه در اکثر نقاط اروپا و آسیا و حتی برخی نقاط ایران هم به طور انبوه کشت می شود. سرخارگل بصورت خودرو در جلگه های شمال شرقی تگزاس، میسوری و میشیگان یافت می گردد. سرخارگل گیاهی علفی و چند ساله است که ارتفاع آن حداکثر به ۱ تا 1.5 متر می رسد. برگ های پایین ساقه تخم مرغی تا نیزه ای شکل هستند که حداکثر ۳۰ سانتی متر طول و ۲۰ سانتی متر عرض دارند. ساقه از انشعابات فراوانی برخوردار بوده و دارای پرزهای زبر و خشن است. گلها معمولاً به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز ارغوانی، زرد و نارنجی دیده می شوند و دیسک مرکز آنها (گلهای لوله ای) سبز تیره، قهوه ای تیره و سیاه رنگ می باشد. سرخارگل به نور فراوان احتیاج دارد و خاکهای سبک (شنی) و متوسط (لومی) را تحمل می کند. قادر است خشکی را به خوبی تحمل نماید. این گیاه به سرما مقاوم بوده و تا دمای منفی ۱۰ درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل می کند. به طور کلی شرایط مساعد برای رشد این گیاه عبارتست از خاک لومی ویا شنی، نور آفتاب کامل با سایه جزئی، رطوبت متوسط، مقاوم به سرما منفی ده درجه سانتیگراد بومیان از این گیاه دارویی برای درمان عفونتهای مجاری تنفسی و مارگزیدگی استفاده می کردند. اروپایی ها پس از کشف قاره آمریکا، با این گیاه آشنا شدند و از اواخر قرن هجدهم این گیاه به عـنوان یک گـیاه دارویی شـناخته شـده در اروپا مصرف می شد. سرخارگل از اواسط قرن بیستم در آلمان مورد توجه قرار گرفت به صورتیکه امروزه بیشتر مطالعات صورت گرفته بر روی این گیاه در کشور آلمان انجام شده است. تمام پیکر این گیاه اعم از ریشه و پیکر رویشی حاوی مواد ارزشمندی از قبیل ترکیبات آلکیل آمیدی مانند ایزوباتیل آمید(Isobatylamide)، متیل بوتیل آمید (Methylbutylamide)، اسید شیكوریك (Cichoricacid)، تركیبات پلی ساكاریدی مانند اكیناسئین (Echinacein)، اكیناكوزید(Echinacoside)و اكینولون (Eshinolone)، ایزوبوتیل آمید، اسید شیکوریک و … است. همچنین دارای اسانس هم می باشد که مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس سرخارگل را هومولن، کاریوفیلن و اکسید کاریوفیلن تشکیل می دهند. در حال حاضر در بیشتر فارماكوپه های معتبر از سرخارگل به عنوان گیاه دارویی مهمی یاد شده و خواص آن مورد بررسی قرار گرفته است. تاکنون از این گیاه برای درمان سرماخوردگی، سیفلیس، مالاریا، مسمومیت خونی و دیفتیری استفاده شده است. امروزه مردم از سرخارگل برای کوتاه کردن دوره سرماخوردگی و کاهش علایم آن مانند گلودرد، سرفه و تب استفاده می کنند. علاوه بر این متخصصان طب گیاهی این گیاه را برای تقویت سیستم ایمنی توصیه می کنند.

09358504040

اکیناسه بومی شرق آمریکای شمالی بوده و از آن جا به سایر مناطق پراکنده شده و در ایران عمدتا به عنوان گیاه زینتی و دارویی کاشته می­شود.

دارای طبع سرد است و ترکیباتی نظیر اسانس٬ گلیکوزیذها٬ آمیدها٬ پلی استیلن­ها٬ آنتی بیوتیک٬ ترکیبات آلکالوئیدی٬ کافنیک و فورلیک اسید٬ گلیکو پروتئین و اینولین را دارد.

گول تیکان Echinacea purpurea (L.) moench از خانواده­ : کاسنیان asteraceae

(N.D یافت نشد)

عکس گل سرخارگل

اکیناسه به عنوان داروی منتخب سازمان بهداشت جهانی است که برای آن اثر ضد سرماخوردگی و درمان عفونت­های دستگاه تنفسی و مجاری ادراری مطرح شده است. بومیان آمریکا این گیاه را برای درمان مارگزیدگی, تب و التیام زخم­های مزمن استفاده می­کنند. مهاجرین به زودی به ارزش دارویی آن پی بردند و در درمان بیماری­هایی نظیر سرماخوردگی از آن استفاده می­شود. اکیناسه در بین پزشکان آمریکایی قرن نوزدهم, دارای شهرت و مقبولیت زیادی بوده است و در 50 سال گذشته, به دلیل خواص ضد ویروسی, قارچی و باکتریایی خود شهرت جهانی داشته و حتی در درمان ایدز نیز از آن استفاده شده است.

عمده­ استفاده­ دارویی اکیناسه مربوط به ریشه­ این گیاه است و گل­های آن کاربرد کمتری دارند. ریشه­ ها تقریبا در درمان هر نوع عفونت و التهاب استفاده می­شوند. در درمان عفونت­های کلیوی فوق العاده موثر است و همچنین در درمان سرماخوردگی و آبریزش بینی استفاده می­شود. ریشه­ های اکیناسه را باید در زمان گلدهی جمع آوری و خشک کرد.

برای مطالعه مقاله خواص درمانی فلفل قرمز کلیک کنید .

گیاه اکیناسه (سرخارگل)

دمکرده اکیناسه (سرخارگل) : برای تهیه­ دمکرده از ریشه­ های خشک شده­ی این گیاه استفاده می­شود. در عفونت­های حاد هر یک تا دو ساعت 10 میلی لیتر مصرف شود.

تنتور اکیناسه (سرخارگل) : برای درمان آنفلوانزا ، لرز و عفونت­های ادراری در چند روز اول بروز علایم حاد هر دو الی سه ساعت به میزان 3 تا 5 میلی لیتر مصرف کنید.

جوشانده اکیناسه (سرخارگل) : از جوشانده­ ریشه­ این گیاه برای شستشوی زخمها استفاده می­شود و نیز برای درمان درد گلو درد می­توانید آن را غرغره کنید. برای غرغره می­توان از محلول رقیق شده­ تنتور نیز استفاده کنید.

پودر ریشه اکیناسه (سرخارگل) : ریشه­ های خشک شده را می­توانید پودر کرده و برای درمان ناراحتی­های پوستی نظیر اگزمای ترشح دار روی محل عارضه بپاشید. برای درمان عفونت­های حاد نظیر آنفلوانزا ، سرماخوردگی و عفونت­های کلیوی می­توان پودر ریشه­ اکیناسه را روزانه در سه وعده به میزان 200 میلی گرم به شکل کپسول استفاده کنید.

احتیاط در مصرف اکیناسه (سرخارگل) : مصرف بیش از حد ترکیبات اکیناسه ممکن است موجب ایجاد حالت تهوع و سرگیجه شود.

برای خرید انواع گیاهان دارویی می تونید از این لینک استفاده نمایید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید محصولات عطاری با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌ سایت

ارسال با پست 72 ساعته

کلیه کارت های شتاب

از ساعت 9 تا 17

فقط 7 روز

بالای دویست هزار تومان خرید

(فقط تا وزن 200 گرم)

poponik Email address:

عکس گل سرخارگل

شما در حال حاضر دسترسی به اینترنت ندارید.


کلمه کاربری یا ایمیل *


گذرواژه *

لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:


ورود

خواص اکیناسه (سرخارگل) بسیار زیاد و ناشناخته است و این گیاه یک گیاه درمانی قوی و بومی امریکای شمالی است. درحال‌حاضر خواص سلامتی و زیبایی متعدد اکیناسه برای تمام افراد تقریبا شناخته شده است. این گیاه درمانی قوی، به‌طور گسترده‌ای برای جلوگیری و درمان سرماخوردگی معمولی به‌کاررفته‌است. هر بخش از اکیناسه مانند ریشه، برگ‌ها و گل‌ها می‌توانند برای ساخت دارو به‌کارروند. دانشمندان، مطالعات زیادی برای بررسی موادشیمیایی موجود در ریشه اکیناسه و همچنین قسمت‌های بالایی گیاه انجام‌داده‌اند. آنها دریافتند که ریشه گیاه اکیناسه حاوی غلظت بالایی از روغن‌های فرار است.

قسمت‌های بالاتری که بیرون از خاک رشدمی‌کنند،  پلی‌ساکارید بیشتری دارند که ممکن‌است باعث عملکرد ایمنی شود. به همین دلیل ریشه اکیناسه (سرخارگل) در درمان‌های دارویی خیلی از بیماری‌ها و دردها به‌کار رفته‌است. مواد شیمیایی متعدد موجود در گیاه اکیناسه مانند تحریک‌کننده‌های فوق‌العاده سیستم ایمنی عمل‌می‌کنند و خواص درمانی مفیدی دارند. بیشتر فواید سلامتی و زیبایی گیاه اکیناسه (سرخارگل) به دلیل وجود فلاونوئیدها، روغن‌های معطر، پلی‌ساکارید، اینولین و ویتامین C است. به استناد مرکز درمانی دانشگاه مریلند، آن بخش از گیاه اکیناسه که در بالای خاک رشدمی‌کند دارای فواید بسیار مفید و قوی برای سلامتی و زیبایی است. در آلمان، گیاه اکیناسه (سرخارگل)، یک درمان گیاهی طبیعی برای عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، زخم‌های با روند درمانی کند و عفونت‌های دستگاه ادراری محسوب‌می‌شود. فواید سلامتی و زیبایی اکیناسه خیلی بیشتر از این‌هاست که قصددارم آنها را در این مقاله معرفی‌کنم.

مطلب مرتبط: خواص تخم کرفس: ۳۳ فایده تخم کرفس که بسیار شگفت انگیز هستند

بهبود سیستم ایمنی یکی از مزیت‌های مفید اکیناسه است که من قصد‌دارم در این مقاله به شما معرفی‌کنم. همه ما می‌دانیم یک سیستم ایمنی سالم، نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر بیماری‌های و سرماخوردگی معمول ایفامی‌کند. نوشیدن چای اکیناسه نیز فرآیند درمان را تسریع‌می‌کند.

عکس گل سرخارگل

با استناد به تحقیقات چاپ‌شده توسط موسسه ملی سلامت، استفاده از اکیناسه (سرخارگل) می‌تواند خطر سرطان مغز را کاهش‌دهد. این یکی از فواید سلامتی شگفت‌انگیز اکیناسه است که قصد معرفی آن را در این مقاله داریم. فوتوکمیکال‌های موجود در اکیناسه دارای خواص دارویی هستند. مطالعات زیادی دریافتند که گیامایه‌های اکیناسه توانایی مبارزه با تومورها را دارند.

اکیناسه فواید سلامتی متعددی دارد و عجیب نیست که یک مسکن درد طبیعی قوی محسوب‌می‌شود. نوشیدن چای اکیناسه در تسکین دردها و بیماری‌های مختلف مانند سردرد، تبخال، سرخک، سوزاک، گلودرد، مارگزیدگی، ورم لوزه، شکم‌درد و دندان‌درد موثر است.

مطلب مرتبط: تاثیر شگفت انگیز مصرف روزانه کرفس فقط در یک هفته

اکیناسه با داشتن خواص ضدالتهاب می‌تواند در رفع التهاب ناشی از عوامل مختلف مانند سم‌ها، اضطراب و کم‌خوابی موثرباشد. برای کاهش التهاب، فقط باید اکیناسه (سرخارگل) را منظم مصرف کنید. نوشیدن گیاه اکیناسه به افرادی که باید با شرایط التهابی مزمن مانند روماتیسم مفصلی مبارزه‌کنند توصیه‌می‌شود. بنابراین، کاهش التهاب در فهرست فواید سلامتی اکیناسه قرارمی‌گیرد.

اکیناسه نیز مانند خیلی از گیاهان می‌تواند وضعیت‌های مختلف مربوط به دستگاه گوارش و معده را تسکین‌دهد. اکیناسه با داشتن خواص ملین و آرام‌بخش، می‌تواند به‌عنوان یک درمان خانگی برای یبوست به‌کاررود. اگر شما به وضعیت‌های مزمن‌تری دچارید، باید روزانه دو فنجان چای اکیناسه بنوشید تا به‌میزان قابل‌توجهی تسکین‌یابید. هرگز، روزانه بیشتر از دو فنجان چای اکیناسه ننوشید زیرا مصرف بیش‌ازحد آن، نتیجه عکس دارد.

گیاه اکیناسه نه تنها دارای فواید سلامتی برای جسم است بلکه فواید سلامتی روانی متعددی نیز دارد. اکیناسه (سرخارگل) برای درمان دردهای خاص مربوط به ADHD/ADD توصیه‌می‌شود. کودکان و بزرگسالان مبتلا به ADHD/ADD معمولا اختلالات عاطفی مانند افسردگی، اضطراب و فوبیای اجتماعی را تجربه‌می‌کنند. اکیناسه یک درمان گیاهی برای ADHD محسوب‌می‌شود. برای بهبود قابل‌توجه، مصرف ۲۰ میلی‌گرم اکیناسه توصیه‌می‌شود.

اکیناسه درمانی عالی برای عفونت‌ محسوب‌می‌شود. به استناد موسسه ملی سلامت، نوشیدن اکیناسه، خوردن آن یا استفاده از کرم دارویی اکیناسه می‌تواند خطر پیشرفت عفونت‌های واژن را تا ۱۶ درصد کاهش‌دهد. اکیناسه در درمان تبخال دستگاه تنفسی، عفونت‌های خونی، مالاریا، بیماری لثه، حصبه، سیفلیس، عفونت قارچی واژن و عفونت‌های دستگاه ادراری موثر است.

ویروس‌ها و باکتری‌ها عامل ایجاد خیلی از بیماری‌ها در بدن ما هستند. فواید شگفت‌انگیز اکیناسه شامل مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود. مصرف منظم اکیناسه می‌تواند با افزایش تولید سلول‌های سفید خون، سیستم ایمنی شما را تقویت‌کند. همچنین، اکیناسئین فراوان موجود در اکیناسه توانایی جلوگیری از حمله ویروس‌ها و باکتریها به سلول‌های سالم را دارد. برای کشتن ویروس‌ها و باکتری‌ها، اکیناسه باید به صورت طبیعی یا به‌شکل مکمل مصرف‌شود.

اکیناسه برای سلامت دهان و دندان نیز مفید است. مصرف منظم اکیناسه می‌تواند خطر ورم لثه که یک عفونت باکتریایی است را کاهش‌دهد. همچنین، نوشیدن چای اکیناسه یا مصرف مکل‌های اکیناسه می‌تواند به حفظ سلامتی و قدرت دندان‌های شما کمک‌کند. این کاربرد مفید اکیناسه را، در هنگام صحبت از فواید شگفت‌انگیز گیاه اکیناسه، نباید از قلم انداخت.

مطلب مرتبط: خواص تخم شربتی: ۱۳ فایده تخم شربتی که حتما باید بدانید

زمانی که از زخم و جراحت رنج‌می‌برید، باید برای تسریع زمان بهبود و فرآیند درمان از اکیناسه استفاده‌کنید. استفاده از اکیناسه می‌تواند به خلاصی بدن از باکتری و فرآیند درمان زخم‌ها کمک‌کند. بنابراین، در صحبت از فواید سلامتی شگفت‌انگیز اکیناسه، نباید توانایی‌اش در درمان زخم‌ها را نادیده‌بگیرید.

درمان آنفولانزا و سرماخوردگی یکی از فواید سلامتی گیاه اکیناسه است. استفاده از اکیناسه می‌تواند علائم آنفولانزا و سرماخوردگی مانند آبریزش بینی را کاهش‌دهد. این فایده اکیناسه به دلیل خواص ضدباکتری آن است. به محض اینکه متوجه علائم آنفولانزا و سرماخوردگی شدید، باید چای اکیناسه بنوشید یا دوز تجویزشده اکیناسه را برای تسریع فرآیند بهبود مصرف‌کنید.

اگر علائم حساسیت فصلی دارید، نوشیدن چای اکیناسه می‌تواند تسکین‌تان ‌دهد. برای مثال، چای اکیناسه می‌تواند خیلی از علائم تب یونجه مانند آبریزش چشم، مشکلات تنفسی و آبریزش بینی را درمان‌کند. خیلی از داروهای تجویزی معمول برای حساسیت‌های فصلی ممکن است باعث خواب‌آلودگی شوند. چای اکیناسه، به‌خاطر خواص شگفت‌انگیز گیاه اکیناسه، جایگزینی مناسب برای این داروهاست.

اکیناسه به دلیل داشتن خواص تقویت‌کننده سیستم ایمنی و خواص ضدالتهابی، درمان خانگی موثری برای گلودرد محسوب‌می‌شود. همچنین، نوشیدن اکیناسه در درمان خیلی از مشکلات تنفسی مانند سینوزیت، آنفولانزا، سرماخوردگی، خناق، سیاه‌سرفه و دیفتری موثر است. در صحبت از فواید اکیناسه برای سلامتی باید به این ویژگی اشاره‌کرد.

آیا اغلب اوقات سردرد و میگرن دارید؟ نگران نباشید. مصرف مقداری مکمل اکیناسه یا نوشیدن چند فنجان چای اکیناسه می‌تواند باعث تسکین شما شود. آلکیلامید موجود در اکیناسه به دلیل داشتن خواص آرام‌بخش، فشار عصب مغز را کاهش‌ می‌دهد. اکیناسه می‌تواند با تسکین رگ‌های خونی، درد را کاهش‌دهد.

نمی‌توان درباره فواید سلامتی اکیناسه صحبت‌کرد اما از توانایی آن در درمان گزیدگی حیوانات سخنی به میان نیاورد. این مزیت به دلیل خواص ضدالتهابی اکیناسه است. تعجب‌آور نیست که سرخپوستان اکیناسه را یک درمان گیاهی طبیعی موثر برای گزش سمی حشرات و مار می‌دانند.

دندان‌درد دردناک و آزاردهنده است مگراینکه آن را فورا درمان کنید. خوشبختانه، خیلی از درمان‌های طبیعی برای دندان‌درد می‌توانند باعث تسکین شما شوند. تسکین دندان‌درد یکی از مزیت‌های اکیناسه است که باید در این مقاله ذکرشود. مصرف اکیناسه یا نوشیدن چای آن می‌تواند درد دندان را تسکین‌دهد.

هاری یک بیماری التهابی در مغز انسان است و توسط ویروس هاری ایجادمی‌شود. مطالعات دریافتند که گیاهان زیادی قادر به درمان هاری نیستند. به‌هرحال، مصرف مکمل‌های اکیناسه یا نوشیدن چای آن می‌تواند به ازبین‌بردن علائم هاری کمک‌کند.

به گزارش سازمان سلامت جهانی، وبا یک بیماری اسهال خطرناک است که ممکن است در صورت درمان‌‌نشدن، در عرض چندساعت باعث مرگ شود. نوشیدن روزانه چای اکیناسه به کاهش خطر وبا کمک‌می‌کند و این یکی از فواید سلامتی اکیناسه است که باید آن را در خاطر داشته‌باشید. گیاه اکیناسه توانایی حفظ تعادل مایع را در بدن دارد.

آکنه یک وضعیت پوستی رایج است که معمولا در جوانان و نوجوانان دیده‌می‌شود. زنان، برای درمان آکنه و جلوگیری از بروز آن، از کرم‌های آکنه که حاوی عصاره ارگانیک اکیناسه هستند استفاده‌می‌کنند. در صحبت‌کردن از فواید زیبایی شگفت‌انگیز اکیناسه، باید از آن به عنوان یک درمان خانگی آکنه و جلوگیری از بروز آن یادکنیم. اکیناسه می‌تواند به کاهش آکنه با از بین‌بردن باکتری و کاهش ورم بافت‌های پوست کمک‌کند.

اکیناسه می‌تواند مانند یک ضدعفونی‌کننده موضعی عمل‌کند. درمان سوزش پوست یکی از فواید شگفت‌انگیز اکیناسه است. به همین دلیل است که تنتور، پودر یا کرم اکیناسه در درمان جوش، دانه، زخم‌های کوچک، بریدگی و سوختگی به‌کار می‌روند. استفاده از اکیناسه در نواحی آسیب‌دیده پوست می‌تواند بازسازی سلولی را بهبودبخشد و بنابراین سرعت فرآیند درمان را بیشترکند. استفاده از اکیناسه در کاهش قرمزی، التهاب و ناراحتی پوست موثر است. کرم اکیناسه به افراد مبتلا به اگزما و پسوریازیس توصیه‌می‌شود.

عصاره‌ اکیناسه در کاهش چین‌وچروک مفید است که این یکی از فواید زیبایی شگفت‌انگیز اکیناسه به‌شمارمی‌رود. تانین‌های موجود در اکیناسه به دلیل داشتن خواص سفت‌کننده، این ویژگی را در اکیناسه به وجود می‌آورند. برای اینکه پوست تان جوان و زیبا به‌نظر برسد، فقط باید عصاره اکیناسه را به پوست‌تان بزنید یا چای اکیناسه بنوشید.

اکیناسه نه تنها برای پوست بلکه برای مو نیز مزایای شگفت‌انگیزی دارد. برای مثال، اکیناسه یک درمان خانگی موثر برای شوره است زیرا دارای خواص ضدمیکروبی است. استفاده از اکیناسه، خارش پوست و سوزش ناشی از شوره را نیز خنثی می‌کند. شما می‌توانید از چای اکیناسه به‌عنوان یک پاک‌کننده موی طبیعی استفاده‌کنید یا برای خلاصی از شوره، شامپوی حاوی اکیناسه را بخرید.

اکیناسه در تقویت رشد و کنترل ریزش مو موثر است. مصرف یا استفاده منظم گیاه اکیناسه می‌تواند موی‌تان را ضخیم‌تر کند. توصیه‌می‌شود زمانی که چای اکیناسه را بر مو و پوست سرتان می‌گذارید، برای افزایش جریان خون در پوست سر و تقویت فولیکول‌های مو، مو و پوست سرتان را ماساژدهید.

ما داریم درباره فواید شگفت‌انگیز زیبایی اکیناسه برای مو صحبت‌می‌کنیم و براق کردن مو یکی از این فواید است که می‌خواهم درموردش صحبت‌کنم. ترکیب مقداری روغن درخت چای و تنتور اکیناسه می‌تواند یک ماسک مو عالی بسازد. علاوه‌بر روغن درخت چای، تنتور اکیناسه می‌تواند با چند قطره ژل آلوئه‌ورا نیز ترکیب‌شود. هم روغن درخت چای و هم ژل آلوئه‌ورا دارای خواص مرطوب‌کنندگی هستند. اکیناسه در مبارزه با باکتری عامل شوره یا عفونت‌های پوست سر موثر است. استفاده از اکیناسه، جلایی سالم را به موی‌تان هدیه‌می‌کند.

عکس گل سرخارگل

آیا به فواید شگفت‌انگیز سلامتی و زیبایی اکیناسه (سرخارگل) علاقه‌مندید؟ به‌هرحال، قبل از مصرف اکیناسه، بیایید عوارض جانبی ناخواسته اکیناسه (سرخارگل) را بشناسیم. خوشبختانه، بیشتر افراد، بعد از مصرف اکیناسه، عوارض جانبی شدیدی را تجربه‌نمی‌کنند. به‌هرحال، درصورت حساسیت داشتن به گیاهانی مانند گل‌همیشه‌بهار، کهنه‌واش، گل مروارید، گل داوودی، مصرف اکیناسه ممکن‌است باعث واکنش حساسیتی در شما شود. عوارض جانبی مصرف زیاداکیناسه شامل مشکلات گوارشی، گیجی و تهوع است. برای اطمینان، می‌توانید قبل از مصرف اکیناسه با پزشک خود یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

زنان باردار و مادران شیرده نباید گیاه اکیناسه را مصرف‌کنند.

اکیناسه توانایی تقویت سیستم ایمنی را دارد؛ بنابراین، چای اکیناسه یا مکمل آن برای افرادی که داروی سرکوب‌کننده‌های ایمنی مصرف‌می‌کنند توصیه‌نمی‌شود.

اکیناسه (سرخارگل) را می‌توان در بیشتر داروخانه‌ها و فروشگاه‌های سلامت طبیعی به شکل تنتور، عصاره، پماد و قرص یا کپسول پیداکرد.

۲۴ فایده سلامتی و زیبایی برای اکیناسه وجوددارد که در این مقاله به شما معرفی‌کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید و آکاهی‌دهنده بوده باشد.

منبع: allremedies

 

برچسب ها allremediesاکیناسهخواص اکیناسهخواص خوراکی‌ها و آشامیدنی‌هاسرخارگلسلامتیفواید اکیناسه

متاسفانه شرکتهایی که دمنوش تهیه میکنن به اولیه ترین اصول ایمنی و سلامت غذایی توجه نمیکنن و مشتریها رو گمراه میکنن. دمنوش اکیناسه رو مال شرکت «مهر گیاه» گرفتم تو فروشگاه فکر کردم نوشته کیسه ابریشم اما وقتی تو منزل بازش کردم متوجه شدم نوشته «ابریشم گونه» یعنی ابریشم نیست و همون مواد پلاستیکیه که در معرض آب داغ منومرهای سرطان زا رو آزاد میکنه. چسبی هم که برای وصل کردن نخش استفاده کردن احتمالاً همین مشکل رو داره. به نظر من از عطاری تهیه کنید و خودتون با دقت قبل از استفاده با آب سرد بشورید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • عکس اسم فاطمه محمد
  • دیدگاه

    وب‌ سایت

    © تمام حقوق متعلق به شرکت دارویی زردبند می باشد.

    طراحی و توسعه: آبانگان

    او شما را از زمین به وجود آورد و از شما خواست که در آن آبادانی کنید (سوره هودآیه ۶۱)

    زردبند شرکتی دانش بنیان و جوان گراست که ضمن پذیرش مسئولیت های اجتماعی خود در چهارچوب مدیریتی متکی بر فرهنگ ایرانی در پی ایجاد الگویی جهانی از یک سازمان زیبا و هوشمند با هدف تولید و عرضه محصولاتی طبیعی و گیاهی در راستای ارتقاء سلامت جامعه و توسعه عمران و آبادانی کشور است.

    by fatahi | Jan 16, 2019 | گیاهان دارویی, گیاهان فصلی،باغچه ای و فضای باز | 0 comments

    سرخارگل با نام علمی Echinacea گیاهی علفی و چند ساله از تیره کاسنی می‌باشد که ارتفاع آن حداکثر به ۱ تا ۱.۵ متر می‌رسدبرگ‌های پایین ساقه تخم مرغی تا نیزه‌ای شکل هستند که حداکثر ۳۰ سانتی‌متر طول و ۲۰ سانتی‌متر عرض دارند. ساقه از انشعابات فراوانی برخوردار بوده و دارای پرزهای زبر و خشن است. گل‌ها معمولاً به رنگ ارغوانی، صورتی، قرمز ارغوانی، زرد و نارنجی دیده می‌شوند و دیسک مرکز آن‌ها (گلهای لوله‌ای) سبز تیره، قهوه‌ای تیره و سیاه‌رنگ می‌باشد.

    سرخارگل یک گیاه گلدار بیشتر با مصرف دارویی است که بومی شرق آمریکای شمالی است و در حال حاضر به صورت وحشی در بسیاری از نقاط شرق، جنوب شرقی و میانه ایالات متحده دیده می شود. منشأ تمامی گونه های سرخارگل، آمریکای شمالی است و این گیاه نزد بومیان این مناطق از اهمیت فراوانی برخوردار است و به عنوان دارویی برای بهبود سرماخوردگی فروخته می‌شود.


     سرخارگل به نور فراوان احتیاج دارد. در نور آفتاب کامل با سایه جزئی بهترین رشد را دارد.

    عکس گل سرخارگل


    خاکهای سبک (شنی) و متوسط (لومی) بهترین خاک برای سرخارگل می باشد.


     این گیاه به سرما مقاوم بوده و تا دمای منفی ۱۰ درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل می کند.


    رطوبت متوسط در سبز شدن بذرهای سرخارگل نقش مهمی دارد.


    سرخارگل گیاه کم توقعی است و نیاز زیادی به عملیات کود دهی ندارد ولی اگر در حین داشت بطور ماهیانه آن را با یک کود متعادل تغذیه کنیم نتیجهٔ بهتری خواهیم گرفت


    سرخارگل معمولاً به دو طریق تکثیر می‌شود

    تکثیر با بذر : بذرها از نیمه دوم اسفند تا نیمهٔ اول فروردین در خزانه یا گلخانه پاشیده شده و با خاک تا عمق حداکثر ۲ سانتی‌متر پوشیده می‌شوند. بذور سرخارگل معمولاً از قوه رویشی پایینی برخوردار هستند و برای جوانه زنی نیازمند رطوبت بالا می‌باشند.

    تکثیر به وسیله تقسیم بوته :در این روش معمولاً از گیاهان ۳ ساله استفاده می‌شود. در اواسط پاییز ابتدا شاخ و برگ‌های اضافی و مزاحم حذف گردیده و سپس بوته از خاک خارج می‌شود. بوته را به چهار تا پنج قسمت که هر کدام دارای مقداری ریشه باشند تقسیم کرده و کشت می‌کنند. ریشه گیاهان تا زمان کاشت بایستی به صورت مرطوب نگهداری شود.


    تمام پیکر این گیاه اعم از ریشه و پیکر رویشی حاوی مواد ارزشمندی از قبیل ترکیبات آلکیل آمیدی، ایزوبوتیل آمید، اسید شیکوریک و … است. همچنین دارای اسانس هم می‌باشد که مهم‌ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس سرخارگل را هومولن، کاریوفیلن و اکسید کاریوفیلن تشکیل می‌دهند.


     شهرت اصلی این گیاه برای مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی است.سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. برای درمان عفونتهای مجاری ادراری، عفونتهای گوش، سینوزیت و بهبود زخمها توصیه می شود. عصاره گیاه اکیناسه خاصیت ضد ویروسی قوی بر علیه ویروس‌های گونه‌های A و B آنفلوآنزای انسانی، پرندگان و همچنین ویروس سینسیشیال تنفسی دارد. اگر دچار التهاب مثانه شده‌اید نیز می‌توانید به گیاه سرخارگل اعتماد کنید. این گیاه حاوی «آلکامیدهایی» است که برای مقابله با باکتری‌ها و قارچ‌ها موثر است. خواص این گیاه پر سود به صورت زیر میباشد :

    ۱- ضد عفونت:

    با اثر مستقیم و غیر مستقیم منجر به مسدود شدن مسیر متابولیسم (سیستم هیالورونیک/ هیالورونیداز) می‌شود و بدین ترتیب رشد باکتری‌ها را متوقف می‌کند.

    ۲- ضد التهاب بدلیل وجود الکیلامید‌ها و پلی ساکارید‌ها اثر ضد التهابی موضعی دارد.

    ۳- افزایش قوای ایمنی
    با افزایش میزان گلبول‌های سفید، افزایش بلع عوامل خارجی (فاگوسیتوز) منجر به افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود.

    ۴- بهبود عفونت‌های ویروسی با بالا بردن توان سیستم ایمنی بدن از بروز عفونت‌های ویروسی مخصوصا ” سرماخوردگی” پیشگیری می‌کند.

    ۵- بهبود عفونت‌های مکرر تنفسی تعداد موارد بروز عفونت‌های تنفسی را کاهش می‌دهد.

    ۶- بهبود عفونت‌های مکرر ادراری
    تعداد موارد بروز را کاهش می‌دهد.

    نکته : در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بدلیل تحریک سیستم ایمنی و شعله ور شدن بیماری مصرف سرخارگل ممنوع است.در بیماران ایدزی به دلیل افزایش میزان ترشح اینترفرون آلفا و فاکتور نکروز توموری آلفا علی الرغم افزایش گلبول‌های سفید که برای این بیماران مفید است، به طور متناقضی منجر به افزایش وخامت بیماری می‌شود و منع مصرف دارد.

    در بیماری‌های خود ایمنی (آرتریت روماتوئید، لوپوس) بدلیل تحریک سیستم ایمنی منجر به افزایش آسیب بیماری می‌شود
    در فرم حاد و پیشرفته بیماری سل بدلیل مشابهت ترکیبات سرخارگل (آرابینوگالاکتانی) با دیواره سلولی مایکوباکتریوم منجر به تضعیف پاسخ‌های گلبول‌های سفید (لنفوسیت) می‌گردد و منع مصرف دارد.

    عکس گل سرخارگل

    در سرطان‌های خون که با افزایش گلبول‌های سفید خون تظاهر می‌کنند، مصرف سرخارگل ممنوع است.در مواردی که بصورت تزریقی استفاده می‌شود عوارضی کوتاه مدتی، چون تب، استفراغ و تهوع گردد.

    سرخارگل برای مقابله با سرماخوردگی

    آشنایی با اکیناسه

    سرماخوردگی و آنفلوآنزا از شایع ‌ترین علل مراجعه به پزشک و غیبت از کار و مدرسه است. گرچه تا کنون 200 نوع ویروس سرماخوردگی معمولی شناخته شده ‌اند، هنوز ویروس‌ های عامل 30 تا 50 درصد موارد سرماخوردگی افراد بالغ ناشناخته باقی مانده و پیش گیری و درمان این بیماری‌ ها از دغدغه‌ های همیشگی جامعه پزشکی است.

    به رغم پیشرفت ‌های علمی در زمینه ایمنی ‌سازی علیه بسیاری از بیماری‌ های عفونی واگیردار، در مورد سرماخوردگی و آنفلوآنزا، به علت تنوع زیاد ویروس‌ های ایجاد کننده ی این دو بیماری، بروز سو‌ش‌ های جهش یافته جدید در شروع هر فصل سرما و نیز متفاوت بودن ویروس ‌های غالب بیماری‌ زا در مناطق جغرافیایی مختلف، نمی‌ توان با ساخت یک واکسن خاص در سطح بین‌المللی یا حتی منطقه‌ ای علیه آن ها ایمنی‌ ایجاد کرد. به نظر می ‌رسد با شروع هر فصل جدید از سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیاز به تولید و ارایه یک واکسن جدید در هر منطقه جغرافیایی است! این امر بسیار دشوار بوده و هزینه‌ های هنگفتی نیز در پی دارد. بنابراین باید برای مقابله با این بیماری ‌ها چاره ی دیگری اندیشید.

    تحقیقات نشان داده ‌اند که تعدیل و تقویت سیستم ایمنی بدن با روش ‌هایی غیر از واکسیناسیون نه تنها می ‌تواند شانس ابتلا به برخی بیماری ‌های عفونی واگیردار را کاهش دهد، بلکه در کاهش شدت علایم و دوره بیماری نیز بسیار موثر است.

    عکس گل سرخارگل

    در راستای تحقق این هدف و با توجه به گرایش عمومی به سمت مصرف فرآورده‌ های طبیعی، بسیاری از ترکیبات طبیعی مورد آزمایش قرار گرفته و نقش تعدادی از گیاهان به عنوان محرک و مقوی سیستم ایمنی در مقیاس آزمایشگاهی و نیز کارآزمایی ‌های بالینی مشخص شده است.

    یکی از گیاهانی که اثر آن به عنوان تعدیل ‌کننده و تقویت ‌کننده ی قدرت دفاعی و ایمنی بدن به ‌طور مسلم و قطعی به اثبات رسیده است گیاه دارویی اکیناسه است که بومی آمریکا بوده و در ایران با نام سرخارگل شناخته می ‌شود.

    اکیناسه گیاهی علفی و چندساله، از تیره کاسنی با گل ‌های مخروطی شکل و ارغوانی رنگ است.

    اکیناسه از گیاهان دارویی منتخب سازمان بهداشت جهانی و به‌ عنوان یکی از مهم ‌ترین گیاهان دارویی مطرح در جهان است که کشت آن به‌ طور فزاینده ‌ای در حال افزایش است.

    از معروف ‌ترین گونه‌ های این گیاه، اکیناسه پورپورا(Echinacea purpurea) است که به خوبی در شرایط آب و هوایی شمال ایران قابل پرورش است.

    مستندات علمی متعددی مبنی بر اثر بخشی قسمت ‌های مختلف این گیاه به‌ عنوان ضد باکتری، ضد ویروس، ضد التهاب، تعدیل کننده و تقویت کننده سیستم ایمنی، ترمیم کننده زخم، ضد نئوپلاستیک و ضد عفونی کننده در دسترس است.

    در مطالعات بالینی و آزمایشگاهی مختلف، متعاقب مصرف فرآورده‌های حاوی اکیناسه، افزایش فعالیت فاگوسیتوزی گرانولوسیت ‌های انسانی، افزایش تعداد سلول‌ های سفید خون، افزایش تعداد و فعالیت لکوسیت‌ ها و افزایش تولید IgM و اینترفرون ‌بتا گزارش شده است که این آثار را می ‌توان در ایمنی ‌زایی این گیاه دخیل دانست.

    در اروپا و آمریکا، فرآورده‌ های دارویی حاصل از قسمت ‌های مختلف اعم از ریشه و اندام ‌های هوایی اکیناسه پورپورا به‌ طور گسترده ‌ای برای پیشگیری و درمان عفونت ‌های باکتریایی و ویروسی به ویژه سرماخوردگی و آنفلوآنزا و نیز به عنوان تقویت‌ کننده سیستم ایمنی و افزایش دهنده قدرت دفاعی بدن استفاده می ‌شود.

    ویژگی ‌های مذکور عمدتا به وجود آلکامیدها، گلیکوپروتئین‌ ها، مشتقات کافئیک اسید (چیکوریک اسید) و پلی ‌ساکاریدها در گیاه مربوط می ‌شوند.

    مطالعات بالینی متعدد حاکی از آن است که مصرف فرآورده‌ های دارویی حاوی اکیناسه می‌ تواند احتمال ابتلا به سرماخوردگی را به نصف تقلیل دهد.

    همچنین مشخص شده مصرف این فرآورده‌ ها به همراه ویتامین” C ” خطر ابتلا را بیش از 80 درصد کاهش می ‌دهد.

    تحقیقات دیگر نشان‌ داده ‌اند که مصرف فرآورده‌ های حاوی اکیناسه در شروع نشانه ‌های سرماخوردگی، نه تنها شدت علایم بیماری مانند سرفه، سردرد و سرماخوردگی بینی، بلکه تعداد روزهای علامت‌ دار یعنی دوره بیماری را نیز به طور چشم‌ گیری کاهش می ‌دهد.

    این فرآورده ‌ها همچنین به عنوان درمان کمکی در عفونت‌ های راجعه دستگاه ادراری آثار خوبی نشان داده‌ اند.

    استعمال موضعی فرآورده‌ های حاوی اکیناسه به طور سنتی در تسریع التیام زخم‌ ها و ترمیم بافت ‌ها کاربرد داشته است که این اثر مربوط به مهار فعالیت آنزیم هیالورونیداز بافتی و میکروبی توسط مواد موثره این گیاه است.

    همانند هر فرآورده‌ دارویی در مورد مصرف فرآورده ‌های دارویی حاوی اکیناسه نیز نکاتی را باید مورد توجه قرار داد.

    * به جز مواردی نادر از واکنش‌ های آلرژیک نسبت به اکیناسه، عارضه جانبی دیگری متعاقب مصرف فرآورده ‌های آن گزارش نشده است.

    * مصرف هم‌ زمان این فرآورده‌ ها با داروهایی که توسط آنزیم‌ های کبدی متابولیزه می‌ شوند، داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی و کورتیکواستروئیدها توصیه نمی ‌شود.

    * مصرف فرآورده ‌های اکیناسه در کودکان باید با احتیاط و با نظر پزشک صورت گیرد.

    * زنان باردار و شیرده و افرادی که نسبت به فرآورده‌ های گیاهی حساسیت نشان می ‌دهند باید از مصرف فرآورده‌ های اکیناسه خودداری کنند.

    * مصرف فرآورده‌ های اکیناسه در بیماری‌ هایی مانند سل، ام اس، کلاژنوسیس، ایدز یا عفونت‌ های اچ ‌آی ‌وی و دیگر بیماری‌ های خود ایمنی ممنوع است.

    * مصرف فرآورده‌ های دارویی حاوی اکیناسه در فصل زمستان و با تجویز پزشک به منظور پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا به ویژه برای افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند یا به‌ طور مکرر دچار سرماخوردگی می‌ شوند، توصیه می‌ شود.

    * در عین حال مصرف مداوم این فرآورده‌ ها بیش از 8 هفته منع شده است.

    * افراد سالم نباید به مدت طولانی از این فرآورده‌ ها استفاده کنند.

    * بهتر است این فرآورده‌ ها به صورت مقطعی به مدت یک یا دو هفته مصرف شده و سپس برای مدتی مصرف آن ها متوقف شود تا فعالیت طبیعی سیستم ایمنی بدن مختل نشود.

    * ذکر این نکته لازم است که فرآورده‌ های دارویی تولید شده توسط شرکت‌ های داروسازی مختلف لزوما از نظر نوع و مقادیر ترکیبات موثره یکسان نیستند؛ لذا توصیه می ‌شود برای اطلاع از دوز مصرف دارو به برگه راهنمای مربوط به شرکت سازنده توجه کرده و در این زمینه از توصیه ‌های داروساز یا پزشک نیز بهره‌ مند شوند.

    عکس گل سرخارگل

    برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید. 

     

    *مطالب مرتبط:

    چگونه از سرماخوردگی مصون بمانیم؟

    نسخه گیاهى براى سرماخوردگی

    سرماخوردگی را جدی بگیریم

    امان از سرماخوردگی

  • عکس طناب دار واقعی
  • گیاهان دارویی مفید در سرماخوردگی

    درمان و پیشگیری از سرماخوردگی با محصولات نعنا

    ضدسرفه هاى طبیعى

    سرماخوردگى، بیمارى فصل

    سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا آلرژی؟

    10باور غلط درباره سرماخوردگی(1) و(2)

    باورهای غلط درباره سرماخوردگی كودكان

    سرماخوردگی و مكمل های تغذیه ای

    فردی که سرماخورده چه باید و چه نباید بخورد؟

    13روش مبارزه با سرماخوردگی

    عکس گل سرخارگل

    تفاوت سرماخوردگی و حساسیت

    بخش تغذیه و سلامت تبیان

     

    عکس گل سرخارگل
    عکس گل سرخارگل
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *