عکس جگروز لری

دوره مقدماتی php
عکس جگروز لری
عکس جگروز لری

امتیاز دهید


3.6
از

18

جگر یا کبد گوسفند یا گاو یکی از لذیذ ترین گوشت ها برای تهیه کباب است که خوردن-به اندازه-  آن به دلیل داشتن آهن و ویتامین ب موجود در آن بسیار توصیه می شه به خصوص به کسانی که دچار فقر آهن و کم خونی هستن. روش های طبخ جگر متعدد است و هرکس با توجه به ذایقه اش می تونه نوعی از اون  رو تهیه کنه و از خوردنش لذت ببره. مثلا تهیه جغور بغور، پاته جگر، کباب جگر و … . یکی از بهترین راه های پخت جگر کباب کردن آن روی زغال است که عطر بی نظیری به این گوشت می ده که روش تهیه بسیار ساده ای هم داره. این کباب خوشمزه را در استان لرستان به این صورت درست می کنند که پس از پیچیدن جگر در لایه ای نازک از چربی  روی آتش قرار می دهند و کباب می کنند که طعم خاص تری می گیرد و به آن جگروز می گویند.

جگروز از ترکیب جگر با وُز تهیه می شه. شاید تا به حال اسم وز را نشنیده باشید و با دیدن این کلمه این سوال برایتان ایجاد شود که وز چیست؟

وز در واقع چربی نازک و پرده مانندی است که شکمبه یا سیرابی گاو و گوسفند را در بر گرفته  و  از این چربی نازک برای تهیه جگروز یا جگر کفن پیچ  می توان استفاده کرد.

دوره مقدماتی php

عکس جگروز لری

 

 

با توجه به پر طرفدار بودن این کباب خوشمزه امروز و در ادامه این نوشته مراحل تهیه جگروز سنتی را می خوانیم که امیدوارم از درست کردن و خوردنش لذت ببرید اما پبش از هر چیز شاید لازم باشه بدونیدکه استفاده بیش از حد جگر می تونه آسیب زننده باشه برای مثال مصرف جگر به بانوان باردار توصیه نمی شه چون جگر ممکن است هنگام پختن به خوبی مغز پخت نشود و در این صورت ممکنه به جنین آسیب برسونه. همینطور مصرف بیش از حد آن آن به آقایان توصیه نمی شه چرا که اصولا آقایون به فقر آهن دچار نیستند و در صورتی که مداوم جگر مصرف کنند مقدار زیادی آهن در بافت های بدن ذخیره می شه و این می تونه به سایر اندام ها آسیب برسونه. پس در مصرف جگر حد تعادل را نگه دارید تا باعث اذیت نشه.

 

 

1. جگر را به خوبی بشویید و چربی و و بخش های اضافی آن را  با چاقوی تیز از روی آن جدا کنید.

2. پس از شستن جگر را در صافی یا سبد قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

3. وز را هم پس از شستن از جایی آویزان کنید تا آب آن به صورت یکنواخت گرفته شود (وز باید کاملا خشک باشد.)

4. جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید و به سیخ بکشید.

5.وز را با توجه یه سایز سیخ برش بزنید و روی سطح کار به خوبی پهن کنید و روی آن مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل بپاشید.

6. هر سیخ جگر  را روی تکه ای از وز قرار دهید و آن را به خوبی در وز بپیچید و بعد بر روی آتش با حرارت ملایم  کباب کنید(دقت کنید آتش زبانه نداشته باشد چرا که در این صورت جگر به سرعت می سوزد و سفت می شود)

 

 

– برای تهیه جگر کفن پیچ می توان چربی دور شکمبه یا سیرابی را به بخش ها کوچک تقسیم کرد و در وسط هر برش از وز یک تکه جگر فرار داد و بعد جگر های بقچه پیچ را به سیخ کشید و کباب کرد.

-اگر دوست دارید می توان هنگام با سیخ کشیدن جگر یعنی به صورت یکی در میان یک تکه فلفل دلمه ای یا پیاز قرار دهید تا کباب خوش عطر و طعمی داشته باشید.

-وز را می توان از قصابی ها تهیه کرد.

 

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

عکس جگروز لری

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

 

آماده سازی: 1 ساعت

عکس جگروز لری

مدت انتظار: 30 دقیقه

مجموعاً: 1 ساعت و 30 دقیقه

مواد اولیه :

برای 2 نفر

جگر
(گوسفندی) 1دست

وُز 1عدد

نمک به میزان لازم

فلفل به میزان لازم

و در وسط هر وز یک عدد جگر قرار می دهیم و رول می کنیم.

سپس به سیخ کشیده و کمی هم نمک و فلفل روی آن می پاشیم. سیخ
های جگر را روی آتش تند کباب می کنیم.

1) وز یک لایه چربی است. زمانی که گوسفند را ذبح می کنند می
توان آن را از شکم گوسفند بیرون آورد. وز دقیقاً در شکم گوسفند هم به دور جگر
پیچیده شده است.
2)در صورت تمایل مقداری گوجه هم کباب کرده و با جگروز میل
کنید.
3)این غذا جزو غذاهای سنتی لرستان است.نوش جان

منبع:

http://www.ashpaziha.com/1393/08/directions-jgrvz-liver-food/

==============================================

عکس جگروز لری

 
طرز تهیه:

جگر وز

این غذا شاید برایتان عجیب و ناشناخته باشد اما جگروز یکی از محبوب‌ترین
غذاهای استان لرستان است که با نان و برنج سرو می‌شود. جگروز در واقع همان
جگر است با پوششی از یک لایه چربی که به آن وز گفته می‌شود. مشابه همین غذا
را در افریقای جنوبی هم طبخ می‌کنند.
مواد لازم:
جگر ۱کیلوگرم
وز به میزان لازم
گوجه فرنگی به میزان لازم
نمک به میزان لازم
لیموترش ۲ تا ۳ عدد
طرز تهیه:
وز پرده‌های روی دیافراگم گوسفند است که بلافاصله بعد از ذبح دام آن را از
شکم حیوان خالی می‌کنند و برای پخت جگروز به کار می‌برند. جالب است بدانید
که وز دقیقاً در شکم گوسفند هم به دور جگر پیچیده شده است. وز چرب است و
پیچیدن آن دور تکه‌های جگر طعم و عطر فوق العاده‌ای به آن می‌دهد. برای
تهیه این غذا، جگر را برش بزنید بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن برود. وز
را هم با آب گرم بشویید و آن را روی بند پهن کنید سپس به تکه‌های کوچک برش
دهید. حالا جگر را که به قطعات مناسب بریده اید با کمی نمک مزه دار کرده و
وز را دور تکه‌های جگر بپیچانید. جگرها را به سیخ بکشید و کباب کنید.
البته روش دیگر برای این کار، کباب کردن قبل از وز پیچیدن است.
در این صورت جگرها را کباب کرده و بعد از نیم پز شدن از روی حرارت بردارید
و وز را دور آن بپیچید و دوباره روی حرارت ببرید. وز کم کم آب می‌شود و
جذب جگر شده و بعد از آماده شدن غذا دیگر به چشم نمی‌آید. در پایان پخت
لیموترش‌ها را روی جگرها بچکانید. گوجه فرنگی‌ها را هم کباب کرده و سیخ‌ها
را لای نان بپیچید و آن را گرم همراه با نان یا برنج سرو کنید. بهترین
مخلفاتی که می‌توانید با این غذا سرو کنید، ریحان و فلفل و دوغ و لیمو ترش
هستند.

منبع:

http://www.ettelaat.com/etiran/?p=18837

  • نقاشی خطی ساده
  • +++++++++++++++++++

    +++++++++++++++++++++

    جگر(LIVER)

       

         جگر ( یا Jegar که از جمله لغات ایرانی وارد شده در زبان های دیگر از جمله لاتین Jecur ، ترکیciger ، مجارستانی Zsiger یونانی
    ، هندی و… می باشد )منبع قابل توجهی از پروتئین (۲۰ تا ۲۲ درصد)، آهن،
    روی، مس، منگنز،سلنیوم ، فسفر، ویتامین های گروه ب ( B6 ، B1، B2، B12) و
    ویتامین های D,C,Aو E است.

        جگر علاوه بر فواید غذایی بدلیل خاصیت کباب شدنی اش از جمله محبوبترین غذاهای ایران و البته لرستان است . نوع لرستانی کباب جگری که با پرده چربی دیافراگم شکمی گوسفند پیجیده می شود بنام جگروز مشهور است . تنها مشابه جگروز لرستان در دنیا در افریقای جنوبی با ناماسکیلپدیس ( Skilpadjies) مشاهده شده است . جالب
    است بدانیم که غذای سنتی و مشهور اسکیلپدیس افریقای جنوبی را با جگر چرخ
    شده همراه با شنبلیه و نمک و پیاز خرد شده مخلوط و پس از پیچاندن با پرده
    چربی وز، کباب می نمایند.

         نگاهی به فواید و مضرات جگر و همچنین آشنایی با نحوه پخت و تهیه سه خوراک مشهور دیگر جگر در بنام های جغور بغور زنجانی( جغول بغول) ، خوراک جگر با رب انار خوزستانی ، خوراک جگر و لوبیا سبز همدانی از
    جمله مطالب مفصل این بخش است. بغیر از مورد جگر و رب انار خوزستانی
    خوشبختانه بقیه موارد با نمایش ویدیو آشپزی استفاده شده از آرشیو فیلم صدا و
    سیما همراه خواهد بود:

    ۱- جگروز لُری

          یکی از محبوبترین غذاهای استان لرستان کباب جگر وز می باشد. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از:

    عکس جگروز لری

         طرز تهیه:
    ابتدا جگر را برش می زنیم که به دو صورت قابل کباب کردن می باشد. یکی به
    صورت نوار بلندی آنرا برش زده سپس به سیخ می کشیم و صورت دیگر آن به این
    صورت است که آن را تکه تکه برش زده سپس به سیخ می کشیم پس از آن روی آتش
    کباب می کنیم و پس از آنکه نیمه برشته شد از روی حرارت برمی داریم و کمی
    نمک به آن می زنیم سپس (وز) را که یک پرده نازکی است که روی سیرابی گوسفند
    یا گوساله است دور آن می پیچانیم. البته وز گوسفند استفاده شود بهتر است.
    توضیح اینکه وز به دلیل چربی که دارد و نازک است وقتی دور جگر پیچانده و
    روی حرارت قرار می گیرد آب می شود و به همین دلیل طعم بسیار خوشمزه ای به
    جگر می دهد. اگر جگر را به صورت نوار بلندی درآورده ایم پس وز را هم به
    همان صورت روی آن می پیچانیم و اگر به صورت تکه تکه درآورده ایم وز را هم
    به صورت تکه تکه روی جگر می پیچانیم. سپس روی حرارت گذاشته و می گذاریم
    آرام آرام کباب شود. در کنار آن گوجه را هم کباب می کنیم و سپس کباب را می
    توان با گوجه فرنگی کباب شده به همراه پلو یا نان نوش جان کرد.

    ۲- جگر و لوبیا سبز همدان

    مواد لازم :

    روش پخت:
    مقداری روغن داخل ماهیتابه می ریزیم، رب را کمی تفت می دهیم تا بوی خامی
    آن در غدا مشخص نباشد. پیاز سرخ شده را به رب اضافه می کنیم، لوبیا سبز را
    هم به آن اضافه کرده و کاملا با رب و پیاز تفت می دهیم (باید قبلا لوبیا
    سبز پخته شده باشد(. گوجه، نمک، فلفل سیاه و سیر را اضافه کرده و به هم می
    زنیم. در ماهیتابه دیگری جگرها را بصورت نواری برش داده و داخل آرد ذرت غلط
    می دهیم و داخل ماهیتابه ای جدا آن را تفت می دهیم، سپس به همراه مواد
    قبلی سرو می کنیم.

    ۳- جغور بغور زنجان

         جَغور بَغور غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند به‌علاوه آب و روغن و افزودنی‌های دیگر تهیه می‌شود. در آذربایجان و زنجان به آن جئز بئز و در شیراز گاهی توتُوِی (توتابه ای) می‌گویند. این غذا در بیشتر شهرهای استان گیلان با نام واویشکا شناخته می شود. جغور بغور در اسکاتلند غذای مشابهی وجود دارد به نام هَگیس که خوراک ملی اسکاتلند به‌شمار می‌آید.

    مواد لازم برای ۵ تا ۶ نفر

    4- خوراک جگر مرغ و رب انار خوزستان

    مواد لازم :

    طرز تهیه:
    جگر مرغ را خوب شسته و به صورت تکه‌های کوچک برش دهید. نیمی از پودر لیمو
    عمانی، دارچین، زیره و فلفل را به جیگر اضافه کرده تا کمی مزه‌دار شود.
    روغن را در ‌تابه کمی گرم کنید و سیر رنده‌شده و پیاز نگینی خرد شده را به
    آن افزوده و تفت دهید. قبل از اینکه کاملاً طلایی شود جگر مرغ را اضافه
    کنید و آن را حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.سپس در ‌تابه را بسته و حرارت
    را ملایم کرده تا جگر پخته شود. در آخر رب‌انار، آب لیمو و بقیۀ ادویه‌ها
    را اضافه کرده نمک و فلفل را میزان کنید. بعد از ۱۰ دقیقه غذا حاضر است. آن
    را بنا به سلیقه خود در ظرفی کشیده و تزیین کنید.

    نکته آشپزی: هرچه مقدار پیاز بیشتر باشد خوشمزه‌تر می‌شود.

          تا سال ۱۹۲۶ میلادی کم خونی وخیم(پرنیشز)
    یک بیماری کشنده به شمار می رفت و علت و درمان نامعلوم بود. در آن سال
    دانشمندان نشان دادند که این بیماری را می توان با مصرف زیاد جگر(۲۴۰ گرم
    در روز) درمان نمود. این دانشمندان به نام های ” مینوت و مورفی ”
    جایزه نوبل در پزشکی را به خاطر معالجه این نوع کم خونی دریافت کردند. عده
    ای از دانشمندان اثر درمانی جگر را در تغذیه بیماران مبتلا به این کم خونی گزارش
    دادند و به دنبال آن مشاهده کردند که بیماران در اثر تغذیه گوشت مخلوط شده
    با شیره معدی، سلول های جدیدی در خون تشکیل می دهند، ولی هر کدام از این
    مواد به تنهایی دارای چنین واکنشی نیستند. بدین ترتیب به عامل ناشناخته ای
    در شیره معدی و گوشت پی بردند که به ترتیب فاکتور داخلی و فاکتور خارجی
    نامیده شدند. به نظر برخی محققین، این دو فاکتور با تاثیر بر یکدیگر، عامل
    موثری که در جگر برای معالجه این نوع کم خونی وجود دارد را به وجود می
    آورند. مطالعات بعدی حتی تأثیر عصاره جگر را از طریق تزریق در مبتلایان به
    این بیماری نشان دادند و از این پس مطالعات در جهت کشف این عامل در عصاره
    جگر متمرکز گردید تا این که در سال ۱۹۴۸ ” سیانوکوبالامین ” یا ویتامین B12کشف گردید.

                 عامل دیگری که در درمان این نوع کم خونی موثر بود، تحت نام اسید فولیک شناخته
    شد. اگر چه اسید فولیک در تشکیل گلبول های قرمز موثر بود، ولی هیچ گونه
    تاثیری در برطرف نمودن اختلالات سیستم عصبی که یکی از علایم این نوع کم
    خونی است، نداشت. در صورتی که ویتامین B12 موجود در عصاره جگر، برطرف کننده این علایم بود.

    خصوصیات تغذیه ای جگر سیاه

           یکی از اجزای امعا و احشای حیوان جگر سیاه است. جگر سیاه همانکبد می باشد که دارای مقداری پروتئین حیوانی بالایی در حد گوشت قرمز کم چرب است. مقدار چربی آن پایین بوده ولی مقدارکلسترول آن
    تقریباً دو برابر گوشت قرمز کم چرب است. مقدار آهن جگر بالاتر از گوشت
    قرمز و تقریباً سه برابر آن است. به همین دلیل منبع بسیار خوب آهن به حساب می آید و در کم خونی فقر آهن توجه ویژه ای به مصرف آن می شود. همین طور جگر سیاه از منابع غنی و خوب ویتامین B12 است که کمبود آن منجر به نوعی کم خونی می شود.

          جگر سیاه از منابع بسیار غنی ویتامین A نیز هست. ویتامین A از گروه ویتامین های محلول در چربی است که در رشد، سلامت پوست، بینایی و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونت ها نقش بسزایی دارد.

          جگر سیاه یکی از مواد غذایی است که از لحاظ مقدار ویتامین Aتقریبا
    ماده غذایی شبیه به آن وجود ندارد. در افرادی که دچار کمبود این ویتامین
    هستند، مصرف کمی جگر یا عصاره آن می تواند به خوبی مشکل آنان را بر طرف
    سازد. ویتامین A موجود در جگر موجب حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و گوش داخلی نیز می شود.

          جگر، شیر، تخم مرغ و ماهی های چربحاوی ویتامین A می باشند و پیش ساز آن هم در سبزیجاتی مانند هویج و اسفناج یافت می شود. حلزون گوش به طور معمول دارای مقدار زیادی ویتامین A است که برای انجام فعالیت خود به آن نیاز دارد. کمبود ویتامین A ممکن است با اختلالات گوش داخلی ارتباط داشته باشد. اسم قدیمی ویتامین A، ویتامین ضد عفونت بوده است، زیرا اگر ویتامینA بدن تامین باشد فرد کمتر دچار عفونت و به ویژه عفونت های تنفسی می شود.

         یک وعده جگر گاو به وزن حدود ۱۲۰ گرم، بیش از ۱۰ برابر RDA (مقدار خوراکی توصیه شده روزانه) ویتامین A و ۲۵ تا ۵۰ برابر این مقدار ویتامین B12(بسته به شیوه آماده سازی آن)، ۱۰۰ درصد یا بیشتر از مقادیر مجاز توصیه شده فولات و نیاسین و افزون بر مقادیر یاد شده آهن و رویبه دست می دهد.

         وقتی فردی بیش از حد نیاز جگر می خورد، مازاد آن در بدنش انباشته می شود و به مرور زمان افزایش تدریجی ویتامین A به آسیب دیدگی کبد ، خستگیو
    ناراحتی های دیگر می انجامد. به عنوان مثال، پژوهش های به عمل آمده
    نمایانگر آن هستند که مصرف ۵ تا ۱۰ برابر مقدار مجاز خوراکی توصیه شده(RDA) ویتامین A پیش و طی دوران اولیه بارداریقادر است خطر نقایص مادرزادی را افزایش دهد، بنابراین لازم به ذکر است که در دوران بارداری در مورد مصرف جگر (و همین طور آب هویج ) که دارای مقدار زیادی ویتامین A هستند، حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید، زیرا دریافت اضافی ویتامین A (بیش از ۱۰۰۰ واحد بین المللی در روز) ممکن است با ناهنجاری های جنینی در ارتباط باشد.

       ۲۰۰     کالری موجود در یک وعده جگر به وزن حدود ۱۲۰ گرم، کمتر از اکثر قطعات دیگر گوشت گاو است، ولی زیان بارترین ویژگی جگر، فراوانی میزانکلسترول آن می باشد، به طوری که هر وعده جگر پخته گاو به وزن یاد شده، ۴۰۰ میلی گرم و همین مقدار جگر سرخ کرده ۵۰۰ میلی گرم کلسترول دارد.

     
        انجمن قلب آمریکا توصیه می کند کلسترول غذایی نباید به طور متوسط از
    روزانه ۳۰۰ میلی گرم تجاوز کند. در عین حال باید دانست که مصرف تصادفی یک
    وعده جگر همراه با غذای کم چرب و کم کلسترول احتمالا زیان بخش نیست، مگر
    این که شخص دچار بیماری قلبیبوده
    و یا کلسترول خونش خارج از اندازه باشد که در این صورت چه بسا چشم پوشی از
    مصرف جگر، عاقلانه تر است. گفتنی است مصرف زیاد جگر در پاره ای افراد باعث
    بروز مسمومیت ناشی از ویتامین A می گردد.

     
       منبع قابل توجهی از پروتئین (۲۰ تا ۲۲ درصد)، آهن، روی، مس،
    منگنز،سلنیوم ، فسفر، ویتامین های گروه ب ( B6 ، B1، B2، B12) و ویتامین
    های D,C,Aو E است.

     
     امعاء و احشاء دیگر مانند پاچه، کله، سیرابی و مغز از نظر بافت عضلانی
    فقیر، اما غنی از نظر نوکلئو پروتئین ها هستند و قابل مقایسه با ارزش تغذیه
    ای جگر نمی باشند.

        ویتامین B12 موجود
    در جگر برای رشد طبیعی، نگهداری و سلامت بافت های عصبی و برای عمل طبیعی
    تشکیل خون لازم است. این ویتامین همچنین بر ژن ها و ساختن سلول ها اثر می
    گذارد.

        در مغز استخوان نیاز به حضور ویتامین B12 می باشد(جهت ساخته شدن دستور ژنتیکی سلول یعنی DNA)، در کمبود B12،
    سلول همچنان بزرگ می شود(پروتئین ها ساخته می شوند)، ولی قادر به تقسیم
    نمی باشند، لذا سبب افزایش اندازه سلول شده و سلول های بزرگ از جمله گلبول
    های قرمز درشت تشکیل می شوند. این حالت مشخص کننده بیماران مبتلا به کم خونیوخیم (که در ابتدا به آن اشاره شد) می باشد. نقش ویتامین B12 در ساختن DNA در
    تمام سلول های بدن اهمیت دارد، ولی از همه بیشتر در گلبول های قرمز که با
    سرعتی معادل ۲۰۰ میلیون در دقیقه تولید می شوند، اثر دارد.

     
       چون گیاهان قادر به سنتز این ویتامین نیستند، بنابراین فقط در منابع
    حیوانی یافت می شود. در انسان، میکروارگانیسم های(موجودات ذره بینی) موجود
    در دستگاه گوارش قادر به ساخت B12 هستند، ولی محل ساختن، بیشتر روده بزرگ است، لذا غیر قابل جذب می باشد.

        بهترین منبع ویتامین B12 غذاهای حیوانی، جگر، قلوه، شیر و گوشت است. با محدود کردن فرآیند و حرارت دادن مواد غذایی حیوانی، می توان این ویتامین را حفظ نمود.

       بزرگسالان حتی اگر کاملاً از خوردن غذاهای حیوانی امتناع کنند، تا ۲۰ الی ۳۰ سال ذخیره B12 خواهند
    داشت، اما این حالت در کودکان صدق نمی کند. کودکان به دلیل این که زمان
    کافی برای کامل کردن ذخیره ندارند، بیشتر در خطر کمبود قرار دارند.

     
      کمبود این ویتامین موجب کم خونی کشنده می شود که به شکل کم خونی
    ماکروسیتیک (بزرگ شدن بیش از حد گلبول های قرمز)، ضایعات ستون مهره ها و
    اختلالات عصبی و گوارشی پدیدار می گردد. کمبود B12 در
    انسان (به استثنای گیاهخواران) ناشی از فقر غذایی نیست، بلکه اغلب به علت
    عوامل گوناگون دیگر از قبیل فقدان فاکتور داخلی به واسطه برداشت معده و یا
    در اثر نقص ژنتیکی، آلودگی انگلی با کرم پهن ماهی و… رخ می دهد، زیرا در
    شرایط طبیعی این ویتامین به مقدار کافی در منابع غذایی حیوانی خصوصا جگر
    وجود دارد.

          تنها منبع غذایی حیوانی که حاوی ویتامین C می باشد، جگر است. کمبود ویتامین C باعث می شود زخم ها دیرتر بهبود پیدا کنند، خون ریزی لثه هااتفاق بیفتد و خون ریزی های زیرپوستی، خستگی، ضعف و بی حالی به وجود آید. ویتامین C باعث جذب کامل آهن می شود.

          ویتامین E یک
    ویتامین محلول در چربی است که به طور طبیعی در روغن های گیاهی، برگ های
    تیره سبزی ها، جگر، تخم مرغ و انواع آجیل ها و دانه های خوراکیدیده می شود. می توان با اضافه کردن این مواد به برنامه غذایی روزانه از فواید ویتامین E نیز بهره مند شد. از این ویتامین به عنوان یک ماده مغذی حیاتی یاد شده که قوی ترین اثر آن جلوگیری از گسترش بیماری قلبی است .ویتامین E تأثیرات مثبت دیگری نیز دارد و هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی قابل مصرف است. ویتامین Eنه تنها موجب تقویت رشد مو می شود، بلکه می توان از آن برای جلوگیری از ریزش مو استفاده کرد.

         منابع غنی ویتامین D زرده تخم مرغ ، جگر و روغن کبد ماهی است. دریافت ویتامین D در زمان سالمندی که ظرفیت ساختن ویتامین D بدن و توانایی کلیه برای تبدیل این ویتامین به شکل فعال آن کاهش می یابد، بسیار حیاتی است.

         جگر گوسفند یکی از غنی ترین منابع مِس می باشد که ۲ برابر جگر گاو و ۱۰ برابر جگر سایر حیوانات دارای مس می باشد.

       ضمناً جگر محل جداسازی و نگهداری مواد سمی بدن موجودات است،
    لذا با خوردن جگر این مواد در بدن مصرف کننده افزایش می یابد. خوردن جگر
    به مقدار کم به بدن فرصت می دهد این سموم را از خود دفع کند، ولی با مصرف
    زیاد جگر، احتمال مسمومیتبالا می رود.

    http://vicey.blogsky.com/1391/12

    http://vicey.blogsky.com/1391/12

    جگر را یه به صورت نواری بلند و یا به صورت تکه ای برش بزنید و به سیخ بکشید و روی آـتش کباب کنید.

    بعد از اینکه جگر نیمه پخت شد آن را از روی حرارت بردارید و به آن کمی نمک بزنید و وز را دور آن بپیچانید و دوباره جگر را روی حرارت آتش قرار دهید تا به آرامی و در اثر گرما وز آب شود.

    ( وز به دلیل نازکی و چربی که دارد موقعه آب شدن ، طعم فوق العاده ای به جگر میدهد)

    گوجه ها را هم به سیخ بکشید و با جگر کباب شده به همراه نان یا پلو سرو کنید.

    عکس جگروز لری

    – اگر جگر را به صورت نوار بلندی درآورده اید، وز را هم به همان صورت روی جگر بپیچانید. 

    اگر هم به صورت تکه تکه درآورده اید وز را هم به صورت تکه تکه روی جگر بپیچانید.

    جگروز جزو غذای محلی – لرستان میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد . جگروز را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

    نمکستان : ما ایرانی ها علاقه بسیاری به کباب داریم. کباب جگر گوسفند یا گاو می تواند یکی از کباب های لذیذی باشد که طرفداران بسیاری دارد. جگر به علت داشتن آهن و ویتامین ب برای بدن علی مخصوصاٌ افرادی که دچار کم خونی و فقر آهن هستند بسیار مفید است. ولی در مصرف جگر باید اعتدال داشت، مصرف بیش از حد آن نیز ضرر دارد. مخصوصا زنان باردار بهتر است جگر میل نکنند چون امکان دارد خوب پخته نشده باشد و به جنین آسیب برساند.

    امروز در خدمت شماییم با طرز تهیه یک کباب لذیذ لری به نام جگروز لرستان. جگروز لری جگر وُز پیچ شده کبابی است. وُز پرده نازک چربی است که درون شکمبه یا سیرابی را در برگرفته است. این لایه نازک چربی به کباب ما طعم دلپذیری می دهید. با ما همراه باشید تا این کباب لری را تهیه و در کنار خانواده میل کنیم و لذت ببریم.

    مرحله اول: جگر را خوب شسته و پی اضافه را از آن جدا می کنیم.

    مرحله دوم: جگر را به صورت نواری یا تکه تکه برش می دهیم.

    عکس جگروز لری

    مرحله سوم: وُز را نیز خوب شسته و از جایی آویزان می کنیم تا آب آن کامل خشک شود.

    مرحله سوم: جگرها را به سیخ می کشیم.

    مرحله چهارم : وُز را به دور سیخ می پیچانیم.

    مرحله پنجم: منقل زغال را آماده کرده تا ذغال ها یک دست روشن شود.

    مرحله ششم: سیخ های جگر، وُز پیچ شده را روی منقل می گذاریم تا کباب شوند. در انتها وُز آب شده و چیزی از آن باقی نمی ماند.

    جگروز لری ما آماده است آن را لای نان قرار دهید و روی آن لیمو ترش ریخته گرم سرو کنید. ریحان و دوغ در کنار این کباب لذیذ لری ترکیب خوبی است. جگروز را با برنج نیز میل می کنند. نوش جان!

    در این مقاله قصد داریم طرز تهیه برگر بوقلمون را با شما به اشتراک گذاریم. این غذا یکی از غذاهای اصلی یونان بوده و با آویشن پخت می گردد.

    یخمه ترش از غذاهای سنتی و بومی استان اصفهان است که در قدیم پخت آن رواج بسیار داشته و امروزه هم کدبانوهای اصفهانی این غذای خوشمزه و مقوی را برای اهل منزل تدارک می بینند.

    مراکش یکی از کشورهای شمال غرب آفریقا است. این کشور به داشتن غذاهای لذیذ معروف است که یکی از آنها خوراک بادمجان و نخود است.

    اغلب ما از اینکه کیک ما خوب پف نمی کند و بافت نرمی ندارد ناراحتیم. امروز ما دستور پخت کیک اسفنجی ژاپنی را برای شما آماده کرده ایم تا دیگر نگران پف و اسفنجی نشدن کیک خود نباشیم.

    پس از همه‌ گیری ویروس کووید ۱۹، تقاضای خرید برای دستگاه‌های ضدعفونی کننده سطوح و محیط به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است در همین راستا، شرکت پایش سلامت پرنیا اقدام به تولید دستگاه‌ ضدعفونی کننده محیط و سطوح آرن 19 نمود.

    کیک ورق تگزاس به راحتی تهیه می شود و زمان کمی برای پخت نیاز دارد. کسی که تا به الان کیک درست نکرده است نیز می تواند این کیک لذیذ را با ما درست کند و از خوردن آن بسیار لذت ببرد.

    تور مشهد جزو 3 تور مسافرتی برتر کشور ایران است. آمارها نشان می دهد 90 درصد مردم ایران در هر شهری که باشند، 3 تا 10 روز از 365 روز سال خود را برای سفر به مشهد خالی می کنند!

    پنکیک صبحانه کامل و مفیدی است، حتی می توان آن را در مهمانی های دورهمی تهیه کرد و از خوردن آن را جمع صمیمی لذت برد. پنکیک زمان کمی برای آماده شدن نیاز دارد انتخاب خوبی برای مواقعی است که مهمان ناخوانده داریم. با ما همراه باشید تا امروز پنکیک بلوبری را با هم درست کنیم.

    از ابتدای اسفند 98 که ویروس کرونا وارد کشور شد توصیه‌های گوناگونی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس اعلام شد. برای نمونه پرهیز از سفر همواره جز توصیه‌های اصلی‌ برای پیشگیری از ابتلا کرونا به بوده است.

    در این مقاله قصد داریم طرز تهیه برگر بوقلمون را با شما به اشتراک گذاریم. این غذا یکی از غذاهای اصلی یونان بوده و با آویشن پخت می گردد.

    همه ما انسان ها گاهی دوست داریم تا محیط مان را تغییر دهیم و احساسات و حالات دیگر را نیز تجربه کنیم. و اولین جایی که اکثرا دست به تغییر و دگرگونی در آن می زنیم محل زندگی یا کارمان است که البته این تغییر و تحول بیشتر در محل زندگی ما رخ میدهد.

    این یک دستور العمل برای وافل بلژیکی آسان است. وافل ها شیرینی خوشمزه، مخصوص کشور بلژیک هستند. وافل ها در قسمت خارجی کاملاً طلایی هستند و در عین حال دارای بافت سبک و ترد در داخل هستند!

    گاهی اوقات برای نصب شوفاژ باید در لوله کشی تغییراتی ایجاد کنید. همیشه می توانید این کار را به متخصص بسپارید اما خودتان هم با وجود ابزار و داشتن اطلاعات کافی می توانید از پس آن بر بیایید. در اینجا می خواهیم درباره نصب شوفاژ راهنمایی تان کنیم. 

    عکس جگروز لری

    گاهی اوقات برای نصب شوفاژ جدید باید اول کمی کارهای لوله کشی انجام دهید. مسلما می توانید این کار را به متخصص بسپارید، اما چرا خودتان نباید آن را انجام دهید؟

    گرچه بخاری گازی بدون دریچه با استفاده از ویژگی سوخت تمیز گاز طبیعی یا پروپان خانه را گرم می کند، اما درباره میزان تمیز بودن آن بحث وجود دارد.

    شوفاژها یکی از قابل اعتمادترین لوازم خانه هستند اما آنها هم گاهی به دلیل خراب بودن یا به دلیل افزایش گرما تعویض می شوند.

    اسپرینگ رول یک پیش غذای بسیار خوشمزه است که متعلق به شرق دور و شمال آسیا است و در این مناطق مردم بسیار از آن در میان وعده هایشان و یا وعده های اصلی غذایی استفاده می کنند.

    اگر می خواهید معلم خصوصی ریاضی شوید و از کار تدریس خصوصی ریاضی درآمد خوبی را بدست آورید، در هر صورت ادامه این مقاله را مطالعه نمائید.

    روش های منجمد کردن سبزیجات تازه و نحوه ی فریز کردن سبزیجات تازه در خانه را از نمکستان بیاموزید.

    اگر به دنبال تحصیل در روسیه و شناخت دانشگاه‌های معتبر روسیه هستید، این مقاله از سایت روس دانش را تا انتها دنبال کنید؛ چرا که برایتان اطلاعات فوق العاده ای از سفر و تحصیل در روسیه تدارک دیده‌ایم.

    ترشی انار و لبو یکی از خوشرنگ ترین ترشی های فصل پاییز است، طرز تهیه ترشی انار و لبو خوشمزه و مجلسی بسیار آسان و سریع است. از این ترشی میتوانید برای مهمانی نهار و عصرانه استفاده کنید.

    امروزه دوربین های مداربسته با توجه به پیشرفت تکنولوژی دارای انواع مختلفی از نظر ظاهری و کارایی می باشند که هرکدام از آنها برای بمنظور بکارگیری در یک محل خاصی تولید می شو.

    یخمه ترش از غذاهای سنتی و بومی استان اصفهان است که در قدیم پخت آن رواج بسیار داشته و امروزه هم کدبانوهای اصفهانی این غذای خوشمزه و مقوی را برای اهل منزل تدارک می بینند.

  • نقاشی خانه در طبیعت برای کودکان
  • دستگاه جوجه ‌کشی، می ‌تواند فرصت‌ شغلی بسیار مناسبی را برای اقشار مختلف جامعه ایجاد کند. ایده ‌های خوبی که پیاده ‌سازی آنها کار چندان سختی نیست، همواره می ‌توانند حتی در سخت ‌ترین شرایط اقتصادی، منشأ ایجاد تغییرات مثبت باشند.

    کلاچ میان پر یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه استان گیلان است که در کنار کلوچه فومن و یا کاکا، کم کم در میان مردم سایر نقاط ایران نیز طرفداران پرو پا قرصی پیدا کرده است.

    رویای نوازندگی در یک کنسرت بزرگ یا در خلوت دنج سال‌های میان‌سالی، در بین اکثر افراد یک آرزوی مشترک است؛ اما چرا بسیاری از ما فکر می‌کنیم، برای یادگیری موسیقی دیر شده است؟

    آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه سالاد شوید بسیار خوشمزه مناسب مهمانی را در نمکستان آماده کرده ایم. نوش جانتان

    برای حفظ زیبایی و جوانی پوست‌تان از چه محصولاتی استفاده می‌کنید؟ آیا ماسک صورت و ضدآفتاب جزو روتین مراقبت های پوستی شما هستند؟ با توجه به نوع پوست‌تان اقدام به خرید ماسک صورت می‌کنید یا از هر محصولی که شد استفاده می‌کنید؟ اگر به حفظ جوانی و سلامت پوست‌تان اهمیت می‌دهید این مقاله را دنبال کنید.

    اینبار برای شما طرز تهیه ترشی بیبی کورن در خانه را اماده کرده ایم. همانطور که از اسم این ترشی پیداست در این ترشی خوشمزه از بلال های کوچک یا همان بچه بلال که بافت ریزتری دارند استفاده می شود.

    در حال حاضر سفر هوایی انقدر مسئله ی عادی شده که برای جابه جایی از هر نقطه فقط با چند کلیک بلیط هواپیما رو میخرید و بدون هیچ دردسری چند ساعت بعد در شهر، کشور یا حتی قاره ای دیگه از هواپیما پیاده میشید.

    آب زرشک یکی از نوشیدنی های بسیار مفید برای سلامت بدن می باشد. برای تهیه آب زرشک در مغازه ها از اصل بودن آن اطمینان یابید. اما تهیه آن در منزل بسیار به صرفه تر و سالم تر است و هر زمان که نیاز باشد، در کوتاه ترین زمان تهیه می شود.

    گوگل همیشه در حال بروز رسانی الگوریتم‌ های خود برای رساندن کاربران به نتایج ارگانیک و مرتبط با موضوعی است که در آن جستجو کرده اند.

    پاییز و زمستان فصل رسیدن مرکبات است و میتوانید با این مرکبات خوراکی های خوشمزه ای درست کنید. آبنات پوست پرتقال یکی از جالب ترین این خوراکی هاست که خوشمزه هم می باشد.

    عکس جگروز لری

    کودکان از گروه­های آسیب­­پذیر جامعه می­باشند که نگهداری و تربیت آنان از اصولی­ترین وظایف هر خانواده­ای است. این وظیفه ­ی سنگین بر عهده ­ی پدر و مادر کودک می­باشد.

    آموزش طرز تهیه دسر سوفله ذرت بسیار خوشمزه خانگی را از نمکستان بیاموزید. ابتدا فر را روشن کرده تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شود…

    امروزه پنکیک ها به عنوان یک کیک ساده و خوشمزه و فوری از محبوبیت زیادی در دنیا برخوردار هستند. شما می­توانید با یادگیری روش پخت پنکیک، عزیزان خود را در روز تولدشان یا روزهای مهم زندگی خود مانند سالگرد ازدواج و … خوشحال کنید. در این مقاله ما به آموزش پخت پنکیک فوری برای تولد میپردازیم.

    همه مصرف کنندگان این کرم پاکستانی که با نام کرم گوری معروف شده است دوست دارند درباره عوارض آن بیشتر بدانند و اینکه آیا واقعا استفاده از این کرم تا چه اندازه تاثیرگذار است؟

    نمکستان مربوط با ماه های تولد مختلف سال اعم از فروردین، اردبیهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند را ببینید.

    تخم شربتی به عنوان یکی از شربت های پرطرفدار در ایران شناخته شده است که برای سلامت بدن هم فایده های زیادی دارد. بیشترین کاربرد آن در ماه رمضان می باشد.

    پیشینه وافل به بلژیک برمی گردد. این دسر خوشمزه  اغلب در دستگاه وافل ساز درست می شود به همین دلیل شکل و شمایل آن ها مثل هم است. وافل در تمام جهان سرو می شود و خواهان بسیاری دارد.

    یکی از موضوعاتی که باعث می شود تا مشتریان جذب محصولات شما شوند ، وجود یک طرح ویژه ، منحصربفرد و مبتکرانه است.موفقیت شما در فروش محصولتان سبب می شود تا رقبای شما به فکر تقلید از شما بیفتند.

    نوشیدنی های خنک و خوشمزه در تابستان طرفداران بیشماری دارد که از آن ها به اسموتی هندوانه، به عنوان نوشیدنی ای که طعم های متفاوتی دارد می توان اشاره کرد که ترکیب اصلی آن از هندوانه است.

    مراکش یکی از کشورهای شمال غرب آفریقا است. این کشور به داشتن غذاهای لذیذ معروف است که یکی از آنها خوراک بادمجان و نخود است.

    تمام حقوق این وب سایت برای مجله اینترنتی نمکستان محفوظ است.

    نشر مطالب با ذکر نام “نمکستان” و لینک به مطلب بلامانع است.

    © 2020 Namakstan.net

    برای ورود یا ثبت نام شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید.

    کلمه عبور خود را وارد نمایید.

    لطفا برای تکمیل ثبت نام کد ارسال شده به تلفن همراهتان را وارد نمایید.ارسال مجدد کد

    لطفا یکی از آدرس های خود را جهت سفارش غذا انتخاب کنید

    عکس جگروز لری

    به نام خدا

    سلام به مامی فودی های عزیز … و گرامی …

    جگر و کبد گوسفند یکی بهترین گوشت ها است که می توان با آن ها خوراک های خوشمزه و کباب های لذیذی درست کرد.

    جگر و کبد گوسفند به دلیل داشتن ویتامین ب و آهن فراوان از طرف کارشناسان تغذیه بسیار سفارش شده به خصوص برای افرادی که دچار بیماری فقر آهن شدید هستند خیلی مفید است.

    اما چگونگی طبخ و تهیه خوراک جگر و کبد گوسفند بسیار متعدد و متنوع هست که هر کس بنا به سلیقه و ذائقه شخصی خودش می تواند از خوردن این خوراک ها لذت ببرد.

    یکی از راحت ترین و لذیذ ترین خوراکی که می توان با جگر و کبد گوسفند درست کرد کباب کردن آن روی ذغال داغ هست که عطر بی نظیری دارد و راه و روش تهیه کردن آن هم بسیار آسان است.

    در استان لرستان جگر گوسفند را بعد از شستن و خرد کردن در سیخ کباب فرو می برند و بعد یک لایه نازکی از چربی را دور سیخ جگر ها می پیچند و بعد روی ذغال داغ کباب می کنند که بسیار خوشمزه و مقوی هست و طعم خاصی دارد که به آن جگروز می گویند.

    شاید بپرسید جگروز یعنی چه؟

    جگروز از ترکیب دو کلمه جگر و وز درست شده که جگر کاملا مشخص است که چیست ولی وز به یک پرده و لایه بسیار نازکی از چربی است که از شکمبه و سیرابی گاو و گوسفند گرفته می شود این جگروز را برای تهیه خوراک های خوشمزه ای مثل جگروز لرستانی استفاده می کنند.

    با توجه به این که  تهیه کباب جگروز سنتی  بسیار پر طرف دار بوده و همه از خوردنش لذت می برند لازم هست که بگوییم مصرف آن در مواردی مضر هست مثلا برای آقایان که اکثر کمبود آهن ندارند مصرف مدام و روزانه توصیه نمی شود زیرا که ذخیره بیش از اندازه آهن در بدن می تواند به بعضی از بافت های بدن آسیب برساند.

    و هم چنین مصرف این کباب برای مادرانی که باردار هستند مناسب نیست چون گاهی اوقات ممکن است این کباب جگروز مغز پخت نشود در نتیجه برای جنین خطر ساز شود.

     ابتدا جگر را تمیز شسته و قسمت های اضافی و چربی آن را با چاقوی تیزی  جدا کنید.

    جگر گوسفند را بعد از اینکه تمیز شستید در داخل آبکش مناسبی بگذارید تا آب آن کاملا گرفته شود.

    وز  (لایه چربی نازک)  را هم خیلی تمیز بشویید و از جایی آویزان کنید تا کاملا وز خشک شود.

    جگر شسته شده را در اندازه های کوچک خرد کرده و به سیخ بکشید.

    حال وز را روی سطح تمیزی پهن کرده و به اندازه سیخ جگر با قیچی آشپز خانه برش بزنید و مقداری نمک و فلفل روی وز بپاشید.

    حال وز را روی سیخ جگر قرار دهید و به دور سیخ جگر بپیچید.

     

    جگر سیخ شده را روی حرارت ملایم ذغال داغ قرار دهیم و باد بزنید دقت کنید که ذغال آتش زبانه نداشته باشد زیرا جگر ها را می سوزاند و به سرعت سفت می شوند.

    سیخ ها زود به زود بچرخانید تا حرارت کاملا از همه طرف به جگر ها اثر کند و مغز پخت شوند.

    بعد از اینکه جگر ها کاملا مغز پخت و کباب شدند سیخ را لای نان تازه محکم بکشید تا جگر ها از سیخ جدا شوند بعد با سبزیجات معطر و سالاد دلخواه میل کنید.

    نوش … جان …

    عکس جگروز لری

    چند نکته:

    روش دیگری برای طبخ جگر و کبد گوسفند وجود دارد در این روش پیاز را خرد کرده و در درون تابه همراه روغن مایع تفت می دهیم بعد از اینکه از خامی درآمد و نرم شد جگر و کبد گوسفند را که شسته و خرد کرده ایم را اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد مقداری نمک و فلفل و زرد چوبه اضافه کرده و هم می زنیم بعد از اینکه جگر ها تغییر رنگ دادند و سرخ شدند داخل ظرف سرو ریخته و با سبزی خوردن و خیار و گوجه فرنگی خرد شده میل کنید. (جگر و کبد بافتی سبک و نرم دارد 10 الی 15 دقیقه روی حرارت با شعله متوسط بماند زود پخته می شود).

    دستور آشپزی بلدی بنویسی؟؟ میخوای از دستور آشپزی نویسی، پول در بیاری؟؟

    ** اگر همین غذا یا هر غذای دیگه ایی رو خواستین سفارش بدین، روی لینک های زیر کلیک کنین **

    لرستان غذاهای خوشمزه ی اینطوری زیاد داره ولی متاسفانه زیاد شناخته شده نیستند😔😔

    عالی

    ممنون

  • تصاویر گل چای ترش
  • خوبه

    عالی

    ممنون

    دهنم اب افتاد

    عکس جگروز لری

    خوب بود ممنون.

    برای دریافت رایگان کتاب “غذاهای چربی سوز و غذاهای چربی ساز” در تلگرام، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

    عکس جگروز لری
    عکس جگروز لری
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *