عوارض مصرف زياد زنيان

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی





عوارض زنیان : اگر زنیان بیشتر از سه هفته مصرف شود بسیار برای سلامتی مضر است و سبب می شود که مشکلات کبدی و همچنین افزایش صفرا برای فرد پدید آید. در کتاب دایره‌المعارف درمان خانگی نوشته شده که یکی از راه های درمانی سوءهاضمه مصرف دانه های زنیان است و دلیلش نیز خواص ضد اسیدی بودن آن است که در اصل زنیان موجب افزایش هاضمه و تحریک اشتها خواهد شد.

گیاه زنیان از جمله گیاهانی است که با نام های دیگری مانند کمون حبشی ، انیسون بری،نانخواه نیز شناخته می شود. این گیاه به صورت خودرو در برخی از نواحی ایران، مصرف و نواحی شرقی هند میروید و گل های سفیدی داشته است.طبیعت زنیان گرم و خشک می باشد و همواره در کناره عوارض زنیان می توان خواص متعددی را برای آن بیان کرد که می توان به مواردی چون ضد سرفه،مقوی قوه باه،ضد تهوع و استفراغ ، دفع کننده سموم بدن،ضد اسپاسم و ضد درد ، مقوی معده ، مفید برای کبد و معده،درمان وبا ، ضد کرم و میکروب‌کش ، خلط‌آور و تقویت‌کننده‌ی معده ، رفع گرفتگی گوش ،مفید برای ترک اعتیاد ، ضد سکسکه ،مفید برای بیماری های عصبی و اشاره کرد.

اگر می خواهید از عرق زنیان مصرف کنید باید بدانید که طعم تند و تیزی داشته و برای افرادی که طبع گرمی دارند توصیه می شود به همراه عرق کاسنی و شاتره مصرف گردد.

دوره مقدماتی php


تمامی حقوق مادی و معنوی برای وب سایت روز باتو محفوظ است. هرگونه کپی برداری از محتوا پیگرد قانونی دارد.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، به نقل از زیره سبز یکی از محبوب ترین ادویه ها نزد هندی ها و مکزیکی ها ست که در اکثر غذاهای شان به عنوان ادویه برای طعم و عطر بی نظیرش استفاده می شود. در مطلبی در نت نوشت درباره فواید زیره برای کاهش وزن و چربی سوزی صحبت کرده ایم. زیره سبز مزایای زیادی برای انواع مشکلات گوارشی از قبیل قلنج، نفخ و سو هاضمه دارد. اما مصرف بیش از حد این ادویه می تواند عوارض جانبی غیر قابل انتظاری را نیز در پی داشته باشد. بنابراین اگر مشکل خاصی دارید قبل از مصرف زیره حتما با پزشک تان مشورت کنید.

مانند هر گیاه و داروی دیگر زیره نیز می تواند در صورت مصرف بیش از حد عوارضی را به دنبال داشته باشد. در ادامه تعدادی از این عوارض جانبی احتمالی را خواهیم آورد.

زیره به عنوان یک درمان خوب برای بسیاری از مشکلات گوارشی است. زیره به عنوان یک تسهیل کننده خروج گاز معده از دستگاه گوارش شناخته می شود. اما در عین این خواص درمانی ممکن است موجب یک سری دیگر از مشکلات گوارشی گردد. سوزش سر دل یکی از این مشکلات است که ممکن است با مصرف بیش از اندازه زیره بروز کند.

اثر ضد نفخ زیره ممکن است سبب آروغ زدن نیز شود. علت آروغ زدن در بیشتر موارد به سبب ورود هوا به همراه غذا یا نوشیدنی به معده است. بنابراین گاز روده و معده از طریق دهان خارج می گردد. هرچند آروغ زدن مشکل خاصی نمی باشد اما ممکن است سبب خجالت زدگی شود!

روغن موجود در دانه زیره به شدت ناپایدار است و مصرف بیش از اندازه زیره در دوره زمانی طولانی مدت می تواند سبب آسیب به کبد و کلیه ها شود. از این روغن در حیوانات برای جلوگیری و یا درمان اسپاسم عضلانی استفاده می شود.

مصرف بیش از اندازه زیره ممکن است سبب سقط جنین در زنان باردار و یا القا زایمان زودرس شود. بنابراین زنان باردار نباید مقادیر زیادی از این دانه را استفاده کنند.

مقادیر بیش از اندازه زیره می تواند اعتیاد آور باشد چرا که زیره دارای خواص مخدر است. همچنین می تواند منجر به خواب آلودگی، حالت تهوع و مخدوش شدن ذهن شود.

مصرف مقادیر زیاد از دانه زیره منجر به خونریزی زیاد در دوران قاعدگی می گردد. در این دوران بهتر است با احتیاط مصرف شود.

مصرف مقادیر زیاده زیره موجب کاهش قند خون می گردد. در مواردی مانند اعمال جراحی که حفظ قند خون ضروری است این مساله اهمیت بیشتری پیدا می کند. اگر شما در آینده عمل جراحی در پیش دارید حداقل دو هفته قبل از عمل مصرف زیره را متوقف کنید تا در هنگام عمل جراحی دچار مشکل افت قند خون نشوید.

همانطور که گفته شد زیره به سرعت موجب کاهش قند خون می شود. افرادی که دیابت دارند باید قند خون شان همواره کنترل شود و نوسان قند خون به هیچ عنوان برای سلامتی شان خوب نیست. بنابراین دیابتی ها زیره را مصرف نکنند و یا اگر مجبور به مصرف هستند حتما اعتدال را رعایت کنند.

مصرف بیش از اندازه زیره موجب خارش پوست و آلرژی می شود. افرادی که آلرژی دارند اگر مجبور به استفاده از زیره هستند حتما در مقادیر کم از این دانه مصرف کنند.

باز هم تاکید می کنیم که زیره دارای خواص درمانی بی نظیری است. اما همه مواد طبیعی موجود در طبیعت مانند زیره در صورت مصرف مداوم و بی رویه عوارض جانبی به دنبال خواهند داشت. بنابراین نگران نباشید و فقط کافی است که اعتدال را رعایت کنید تا بدون هیچ مشکلی از خواص این ماده بی نظیر بهره مند شوید.

عرق زنیان ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف زنیان گرداوری شد

 

زنیان

زنیان گیاهی از تیره چتریان، بوته‌ای، علفی، یک‌ساله و بدون کرک به ارتفاع 30 تا 90 سانتی‌متر و پر شاخ و برگ است. زنیان میوه نوعی گیاه است که به فارسی «زنیان» و گیاه آن در کتب طب سنتی با نامهای “انیسون بری و “کمون حبشی نامیده شده است.

از خواص زنیان علاوه بر کاربرد آن در آشپزی به عنوان ادویه، خاصیت دارویی و نگه دارنده مواد غذایی بودن آن است، همچنین در تهیه پودر کاری، ترشیجات، بیسکویت و مواد خوراکی از آن استفاده می‌شود. از رایحه میوه گیاه زنیان در دهان‌شویه‌ها و خمیر دندان‌ها استفاده می‌شود. یکی دیگر از خواص زنیان به عنوان ضد کرم و ضد حشره است.

 

طبع زنیان

طبیعت گیاه زنیان گرم و خشک است.

 

طریقه و میزان مصرف

پودر: می توان روزانه 3 تا 6 گرم پودر دانه ها را به طرق مختلف یا همراه با غذا مصرف نمود. با وجودی که دانه ها ریز هستند، برای اثر بخشی بیشتر لازم است پودر شوند تا مواد آن ها در بدن بهتر استخراج گردد.

 

خواص زنیان

دانه زنیان خاصیت میکروب کشی دارد

زنیان از نظر خواص ضد اسپاسم، مقوی، محرک و بادشکن است.

زنیان برای درمان بیماری‌های معده، کبد، ناراحتی گلو، سرفه و روماتیسم تجویز می‌شود.

از زنیان به عنوان ضد اسپاسم، درمان امراض ریه، ضد سرماخوردگی، ضد تب و ضد یبوست استفاده می‌شود.

زنیان بیماری پیسی را درمان می‌کند.

از خواص زنیان معالجه سوء‌هاضمه‌هایی است که ناشی از ضعف و کمی نیرو می‌باشد.

 

مضرات زنیان

افراد گرم مزاج نباید از زنیان استفاده کنند و در صورت لزوم به مقدار کم و همراه با گیاهان دارویی سرد میل شود.

 

خواص عرق زنیان

عرق زنیان درمان کننده استئوآرتریت است
عرق زنیان خشکی شانه ها و التهاب آرنج را برطرف میکند
عرق زنیان کشیدگی و التهاب تاندونها را درمان میکند
ضد نفخ
ضد انگل و قارچ
باد شکن
ضد ترشی معده
ضد تهوع
خلط آور و تقویت معده
مقوی قوای جنسی
هضم غذا
سوء هاضمه
رفع گرفتگی گوش
مفید برای ترک اعتیاد مواد مخدر
ضد تشنج
سکسکه
مفید برای بیماریهای عصبی

 

طریقه مصرف عرق زنیان

طریقه مصرف : پس از هر غذا نصف استکان

 

طبع عرق زنیان

طبیعت عرق زنیان گرم می باشد

 

 

10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *