عوارض خوردن عدس خام

دوره مقدماتی php
عوارض خوردن عدس خام
عوارض خوردن عدس خام




خانه

موبایل

دوره مقدماتی php

برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید

 

به گفته کارشناسان تغذیه، عدس یکی از بهترین راه های تامین پروتئین کم چربی برای بدن ماست که سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، آنتی اکسیدان و فیبر است و خوردن روزانه آن می تواند به تقویت و بهبود قوای جسمانی ما منجر شود.

خواص درمانی انواع عدس:

۱- عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است. بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد.

 

۲- عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند.

 

۳- عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است.

 

۴- عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامین‌های گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنی‌ای همچون آهن، کلسیم و فسفر است.

 

۵- عدس منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش دهنده کلسترول‌اند که نه تنها کمک به کاهش کلسترول می‌کنند بلکه خاصیت تنظیم قندخون هم دارند زیرا فیبر بالای آنها از افزایش قندخون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری می‌کنند.

 

۶- عدسها همچنین حاوی ۶ ماده معدنی مهم، ۲ ویتامین B و همچنین پروتئین بدون، چربی می‌باشند.

 

۷ـ عدس به علت داشتن آهن، برای رفع کم‌خونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است.

 

۸ـ عدس، لعاب‌دار است و به همین علت مصرف آن برای ناراحتی‌های روده‌ای توصیه می‌شود.

 

۹- عدس را در کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند.

 

۱۰- برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید.

 

۱۱- برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید.

 

۱۲- عدسها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب،یک ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند که سبب دفع صفرا (حاوی کلسترول ) می‌گردد و آن را به خارج از بدن می‌برد.

 

۱۳- فیبر غیر قابل جذب عدس نیز نه تنها کمک به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست می‌کند بلکه کمک به جلوگیری از بیماری های گوارشی مانند سندرم روده‌ای تحریک پذیر و التهاب روده‌ای نیز می‌کند.

 

۱۴- مصرف عدس در سلامتی قلب نقش به سزایی دارد. این نقش نه تنها به دلیل فیبرهای موجود در عدس بلکه بعلت مقادیر قابل ملاحظه‌ای از فولات ( Folate) و منیزم آن است.

 

۱۵- عدس به شما انرژی برای سوزاندن می‌دهد در حالی که قندخون را تثبیت می‌کند. فیبر قابل جذب علاوه بر تأثیرات مفید روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون نیز کمک می‌کند. اگر شما مقاومت به انسولین، کاهش قندخون یا دیابت دارید، گیاهان بُنشنی مثل عدس برای تنظیم قند خون مؤثر هستند که انرژی پایداری را باعث می‌شوند.

 

۱۶- آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.

 

۱۷- مصرف عدس مخصوصاً برای خانمهایی که در سنین باروری و دوران بارداری هستند و در معرض کمبود آهن هستند، ایده بسیار مناسبی است. فراموش نکنید که کمبود آهن باعث کم خونی می شود که برای مادر خوب نیست چون نوزاد بعد از بدنیا آمدن از شیر مادر تغذیه می کند.

 

۱۸- پماد در عدس با سرکه برای رفع ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است.

 

۱۹- عدس را می توان به عنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است.

 

۲۰- عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد.

 

۲۱- آرد عدس بوداده تشنگی را قطع می کند، معده را نیرو می بخشد صفرا را خاموش و هیجان خون را فرو می نشاند و حرارت را خاموش می کند.

 

عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد

خواص تغذیه ای و درمانی عدس

* عدس بهترین منبع پروتئین است که کلسترول مضر مانند گوشت قرمز ندارد، و به همین دلیل باعث مرگ ناشی از سرطان و بیماری قلبی نمی‌شود. * فیبر موجود در عدس هضم غذا را آسان می کند، و جلوی یبوست را می گیرد و خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. * عدس بخاطر مقادیر زیاد فولیک اسید و منیزیوم قلب را تقویت می کند، کار رگها را آسان کرده و جلوی بیماریهای قلبی را می گیرد و جریان خون را بهبود می بخشد.* خوردن روزانه یک فنجان عدس آهن بدن را تامین می کند، خطر کم خونی را کاهش می دهد، و باعث تقویت تمرکز می‌شود.

عدس یکی از حبوباتی است که طبیعت آن معتدل ولی خشک است و پوست آن گرم و مغزش سرد می باشد. عدس دارای مواد مغذی، الیاف گیاهی، کربوهیدرات پیچیده و اسیدفولیک است. همچنین سرشار از مواد غذایی مفید به ویژه پروتئین و اسیدآمینه های مختلف و غنی می باشد. کم کالری و کم چربی بوده و کلسترول ندارد و در کنار این موارد لازم است متذکر شویم که عدس بسیار ارزان است (البته در مقایسه با مواد مغذی دیگر).همان گونه که یادآور شدیم دارای مقدار زیادی اسیدفولیک است. مطابق توصیه های انجمن سلامتی ایالات متحده، مصرف 400 میکروگرم اسیدفولیک برای خانم هایی که باردار هستند ضروری است و اکثر بانوان این مقدار را مصرف نمی کنند.یک دوم لیوان عدس پخته، 90 درصد از مقدار توصیه شده را تأمین می کند. در ضمن عدس منبع خوبی از آهن و برای خانم هایی که کم خونی ناشی از فقر آهن دارند مناسب می باشد.مصرف عدس همراه با غذاهای غنی از ویتامین «ث» مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز، کلم بروکلی، مرکبات و عصاره آنها موجب افزایش جذب آهن موجود در عدس می شود. عدس از لحاظ پروتئین غنی است و فقط یک اسیدآمینه کم دارد و نام آن «میتونین» است. اضافه کردن مقداری جو یا تخم مرغ، آجیل، دانه ها، گوشت و یا پنیر سبب کامل شدن پروتئین عدس می شود و می توان گفت کیفیت پروتئین غذایی را بالا می برد.همچنین عدس دارای الیاف گیاهی محلول است که همانند یک برس برای دستگاه گوارش عمل می کند و باعث تمیز شدن دستگاه گوارش می شود. این نوع الیاف گیاهی موجب کاهش قند و کلسترول خون شده و به کاهش انسولین مصرفی در بیماران مبتلا به مرض قند می انجامد.آبی را که عدس در آن پخته می شود اگر تناول کنید، لینت مزاج می دهد.

 

مضرات عدس:

عدس نفاخ، دیرهضم و کاهش دهنده میل جنسی است.

 

زیاده روی در مصرفش، غلیظ کننده خون است و جریان خون را در رگ های باریک کُند می کند و ممکن است موجب کم شدن قوه بینایی، سوزش ادرار، قولنج، ناراحتی های عصبی، بند آمدن قاعدگی و درد و شدت بواسیر شود. به همین جهت معمولاً عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر طبخ کرده و می خورند.

 

هشدار:زیاده روی در خوردن عدس، قدرت دید چشم را کم کرده و باعث خواب های آشفته می شود.

نقل شده پیغمبر اکرم (ص) فرمود: «عدس بخورید زیرا عدس، دانه مبارک و مقدسی است که رقّت قلب می آورد و اشک را زیاد می کند و هفتاد پیامبر که آخرین شان عیسی بن مریم است، آن را مبارک دانسته اند.»و نیز نقل شد امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: «خوردن عدس، دل را نازک می کند و اشک را جاری می سازد.»یکی از بنی اسرائیل از سنگدلی و کمی اشک خود به خداوند متعال شکایت کرد. خداوند به وسیله پیغمبری برای او وحی فرستاد که عدس بخور. او نیز چنین کرد. دلش نازک شد و اشکش جاری گردید.دانه عدس دارای ویتامین های «آ»، «ب»، «ث»، «پ پ»، «6B» ،«2B» ،«1B» و فلزاتی چون آهن و کلسیم و از همه بیشتر فسفر می باشد و از آلبومین، هیدرات دوکربن، چربی، آب، سلولز، پتاسیم، منیزیم، ترکیب پروتئین، تریپتونان، ترهئونین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، میتونین، سیستین، فنیل آلانین، نیروزین و والین برخوردار است.عدس از آن دسته دانه های خوراکی و مغذی است که خیلی زود می پزد. لعابدار است و در موارد ناراحتی های روده مفید می باشد. عدس پخته را در هر مرهمی برای پاک کردن زخم های بدن به کار می برند. مسواک زدن با سوخته گرد عدس برای سفید کردن دندان مفید است.بهترین طریقه خوردن عدس، جوانه آن است که ضمن اینکه معایب فوق را ندارد، محسّنات خوب آن را به مقدار فوق العاده بیشتری نیز به همراه دارد.مصرف عدس موجب فعالیت کلیه، تقویت عضله قلب، تقویت خون، عضلات و رشد و نمو کودکان و فعالیت یاخته ها (سلول ها)ی مغز و هوش و حافظه را افزایش می دهد. علاوه بر این، سوخت و ساز بدن را تنظیم و از کمی خون جلوگیری می کند. درمان کننده تکرر ادرار و خونریزی قاعدگی است. آب عدس پخته مسکن سرفه، درد سینه و ملین است.

 

ضماد عدس پخته با سرکه، ورم و آب را درمان می کند. گرد سوخته عدس سفیدکننده دندان ها و درمان بخش زگیل است. ضماد پخته آن با برگ کلم جهت ورم پستان که بر اثر انعقاد شیر به هم رسیده باشد، مفید است. خون و ترشحات داخلی را ترش می کند. مادرانی که آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت عدس می توانند استفاده نمایند.

 

گردآوری : بخش آشپزی بیتوته

 

منابع : 7ganj.ir

nargil.ir

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

  عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد . عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غنی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد . عدس نوعی محصول کشاورزی است که از سال های بسیار دور تاکنون در آشپزی استفاده می شود. عدس به خانواده ی حبوبات تعلق دارد و از این نظر، به عنوان قدیمی ترین عضو خانواده ی حبوبات شناخته می شود که تاکنون توسط انسان کشت شده است.

 

1- عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .

جوانه ها دارای انواع ویتامین همچون ویتامین B12 بوده و برای کم خونی حاد مصرف جوانه بسیار موثر است.

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

کوکا : عدس (به انگلیسی lentils)به رنگ های عدس سیاه، سبز و نارنجی یا دال عدس یافت می شود و یکی از مواد غذایی خوشمزه و کم کالری می باشد.

عدس سیاه : عدس سیاه (به انگلیسی Black lentil)یکی از انواع عدس است که ریز بوده و مقادیر بالایی آنتی اکسیدان آنتوسیانین دارد.

عدس سبز : عدس سبز (به انگلیسی Green lentil)دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان و مواد معدنی به خصوص آهن و منیزیم می باشد.

عدس نارنجی یا دال عدس : عدس نارنجی یا قرمز (به انگلیسی Red lentil)که در ایران دال عدس نامیده می شود یکی از انواع عدس بوده که پروتئین زیادی دارد و شامل اسید آمینه هاس ایزولوسین و لیزین، همچنین فولات، ویتامین B1، مواد معدنی و فیبر رژیمی می باشد.

مقاله مرتبط : طرز تهیه سوپ دال عدس

طبع عدس سرد و خشک است. عدس از خانواده ی حبوبات بوده و یک منبع غنی از فیبر، ویتامین B و پروتئین است و به کاهش کلسترول خون کمک می کند.

عدس یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مردم در هند، سریلانکا، پاکستان، بنگلادش و نپال می باشد، بیشتر عدس های دنیا در کانادا، هند و استرالیا تولید می شوند.

انواع عدس سرشار از پروتئین می باشند بنابراین می توان گفت عدس جایگزین گوشت برای افراد گیاهخوار محسوب می شود.

عدس برای شادابی و رفع خستگی پوست صورت مفید می باشد.

2 قاشق عدس خیس خورده را له کنید و با عسل و آب لیموترش تازه ترکیب کنید، بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید تا خشک شود سپس بشویید.

عدس می تواند به درمان آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش کمک کند.

عدس را پودر کرده و با آب ترکیب کنید تا خمیری ایجاد شود، همیر را بر روی صورت خود بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند سپس با آب بشویید.

مقاله مرتبط : خواص روغن جوجوبا برای پوست و مو

عدس موهای نازک را ضخیم تر و درخشان تر می کند، مقدار بالای آهن موجود در عدس اکسیژن را به فولیکول های مو انتقال داده و باعث افزایش رشد مو می شود.

عدس می تواند برای داشتن ناخن های سالم و قوی مفید باشد.

دو روش مختلف استفاده از عدس برای ناخن؛ عدس را طبخ کرده و مصرف کنید و یا عدس خیس شده را له کرده و بر روی ناخن بمالید، اجازه بدهید خشک شود و سپس آن را بشویید.

عدس شامل تمام مواد مغذی مفید مانند فیبر، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها می باشد، کالری کمی دارد و تقریبا چربی ندارد و یک فنجان عدس پخته به خوبی شما را سیر نگه می دارد.

عدی به تنظیم سطح قند خون افراد دیابتی کمک می کند، این می تواند به ویژه برای کسانی که مبتلا به دیابت، مقاومت به انسولین یا هیپوگلیسمی هستند مفید باشد.

زنان باردار برای تامین پروتئین مورد نیازشان می توانند عدس استفاده کنند، عدس دارای فیبر بالا بوده که از یبوست پیشگیری می کند و علاوه بر این عدس نیاز روزانه فولات زن باردار و جنین در دوران بارداری را تامین می کند.

مقاله مرتبط : خواص انجیر در دوران بارداری

عدس یکی از منابع غنی پروتئین و فیبر می باشد که برای کودکان و نوزادان در حال رشد بسیار مفید است. عدس یک غذای کم چرب بوده و دارای مواد معدنی مانند آهن، فسفر، فولات و پتاسیم است.

عدس به پیشگیری از یبوست در کودکان و نوزادان کمک می کند، عدس یک منبع عالی از ویتامین B و غنی از آهن است و سوخت و ساز و انرژی بدن کودک و نوزاد را بهبود می بخشد.

فیبر موجود در عدس به جلوگیری از یبوست و سایر اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و دیورتیکولوز کمک می کند.

همچنین عدس برای درمان اسهال مفید می باشد.

مطالعات متعدد نشان داده که خوردن عدس باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی می شود. عدس ها منبع عالی از فولات و منیزیم هستند، منیزیم جریان خون اکسیژن و مواد مغذی را در سراسر بدن بهبود می بخشد و به سلامت قلب کمک می کند.

عدس غنی از فیبر است که به فرایند پاکسازی و سم زدایی کبد کمک می کند، عدس می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.

عدس دارای مقادیر بالای آهن بوده که می تواند به درمان کم خونی و آنمی کمک کند.

عدس ها حاوی فیبر، پروتئین بالا و کربوهیدرات کم هستند و به عنوان یک وعده غذایی پر انرژی برای بدنسازان و ورزشکاران محسوب می شوند.

انواع عدس سیاه، سبر و نارنجی برای عضله سازی سریع و آسان در بدنسازی مفید هستند. همچنین عدس به دلیل وجود فیبر و کربوهیدرات های پیچیده به عنوان یک منبع انرژی عالی در بدنسازی محسوب می شوند. عدس همچنین منبع خوبی از آهن است که اکسیژن را در تمام بدن حمل کرده و برای تولید انرژی و سوخت و ساز بدن مهم است.

مقاله مرتبط : خواص کره بادام زمینی در بدنسازی

عدس برای درمان خارش و سوزش چشم مفید می باشد.

عدس به کاهش کلسترول و چربی خون کمک می کند، زیرا حاوی مقادیر بالای فیبر محلول می باشد. کاهش میزان کلسترول خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد.

خوردن عدس باعث فکر و خیال، افسردگی و وسواس فکری می شود، پس زیاده روی در مصرف عدس برای افسردگی مضر می باشد.

مصرف زیاد عدس در طب سنتی موجب افزایش سودا در بدن و در نتیجه غلظت خون می شود.

مصرف زیاد عدس باعث ایجاد نفخ شده و برای زخم معده مضر می باشد.

عدس پتاسیم زیادی دارد و تحقیقات نشان داده که مصرف آن به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

مقدار کم عدس در دوران قاعدگی برای درمان اختلالات قاعدگی و درد پریود مفید می باشد.

جوانه حبوبات از جمله جوانه عدس حاوی مواد معدنی و ویتامین C و ویتامین های B، تیامین، نیاسین و ریبوفلاوین فراوان می باشد. ویتامین C موجود در جوانه عدس به کاهش علائم پیری و پیشگیری از سرطان های خاص کمک می کند و همچنین برای نگهداری از دندان ها و استخوان ها لازم است.

جوانه ها سریع تر هضم می شوند، بدن را قلیایی می کنند و غنی از پروتئین هستند.

– مصرف زیاد عدس می تواند باعث گرفتگی شکم و اسهال شود.

عدس برای کلیه ضرر دارد؟

– مصرف بیش از حد عدس ممکن است خطر ابتلا به بیماری کلیوی را افزایش دهد.

عدس تلخ نوعی گیاه دارویی است که با نام عدس الملک شناخته می شود و برای درمان دیابت و کاهش کلسترول خون مفید می باشد.

در ادامه بخوانید : خواص نخود برای مو

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.

محل لینک سایت شما – مجله اینترنتی ریموژ

البته عدس یکی از آن مواد غذایی معروف و پرطرفداری است که همه کمابیش از خواص آن مطلع هستند. می‌خواهیم در این مطلب چند دلیل خوب بیاوریم که یادتان باشد در تهیه‌ی انواع غذاها از سوپ و آش گرفته تا رشته‌پلو و غیره از آن استفاده کنید. لطفاً با ما همراه باشید.

عدس اساسی سیرتان می‌کند

عدس نیز مانند اعضای دیگر خانواده‌ی حبوبات شاخص گلیسمی پایینی دارد. یعنی اینکه قند خون را با جهش ناگهانی مواجه نمی‌کند. در واقع اینکه به کندی هضم می‌شود و سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند. همین هم باعث می‌شود از پرخوری و ریزه‌خواری دور باشید. عدس: با یبوست مقابله می‌کند

هر 100 گرم عدس 5 گرم فیبر دارد که حدود یک چهارم نیاز روزانه‌ی ما را تامین می‌کند. اگر از مشکل یبوست رنج می‌برید می‌توانید به این ماده‌ی غذایی اعتماد کنید. البته حواستان باشد که عدس حاوی میزان قابل‌توجهی فیبرهای غیر محلول در آب می‌باشد که مصرف زیاد آن باعث تحریک روده‌ها می‌شود. اگر زیاد نفخ می‌کنید نیز در مصرف حبوبات احتیاط کنید. برای کاهش این مشکل می‌توانید قبل از مصرف آن‌ها را در آب بخیسانید.

عدس: آهن بزنید

هر 100 گرم از این ماده‌ی غذایی حاوی حدود 3 میلی‌گرم آهن است. شاید به نظر زیاد نیاید اما برای همه به ویژه خانم‌های جوانی که در سن باروری هستند و به دلیل عادت ماهیانه خون از دست می‌دهند بسیار مفید است به خاطر اینکه کمک می‌کند تا آهن بیشتری جذب کنند.

توجه داشته باشید که آهن موجود در عدس آهن گیاهی محسوب می‌شود که کمتر از آهن حیوانی جذب بدن می‌شود. توصیه می‌کنیم برای جذب حداکثری آهن آن ویتامین C هم مصرف کنید. به عنوان مثال عدس را پخته و به سالاد سبزیجاتتان اضافه کنید و آن را با سرکه و لیموترش میل کنید.

عدس خوش‌اخلاقتان می‌کند

عدس حاوی تمام ویتامین‌های خانواده B می‌باشد. این ویتامین‌ها ضداسترس‌های فوق‌العاده‌ای هستند. برای همین اگر استرستان زیاد است هر چه بیشتر از این مواد غذایی بهره ببرید. خوشبختانه ویتامین‌های گروه B مانند منیزیم موجود آن در برای بهبود خلق و خوی ما مفید است. در واقع همکاری منیزیم و ویتامین B6 برای اینکه استرس را ناکار کند و خلق و خویتان را بهتر کند فوق‌العاده است.

عدس برای مقابله با کلسترول بد خون

عدس نیز مانند چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های خانواده‌ی کاتچین‌ها می‌باشد. میزان این آنتی‌اکسیدان‌ها زمانی که عدس‌ها را خیس کرده و بپزید بیشتر می‌شود. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این آنتی‌اکسیدان‌ها با کلسترول بالا مقابله کرده و به این ترتیب خدمت زیادی به قلب می‌کنند.

به عقیده‌ی متخصصان عدس نیز به اندازه‌ی میوه‌های قرمز یا چای (و حتی بیشتر از آن‌ها) منبع آنتی‌اکسیدان‌های محافظ قلب می‌باشد. پس برای تنظیم کلسترول خون و حفظ سلامت قلبتان عدس میل کنید.

عدس: منبع پروتئین‌هایی ارزان‌تر از گوشت

عدس نیز مانند بقیه‌ی حبوبات منبع خوب پروتئین‌ها محسوب می‌شود. 100 گرم عدس به اندازه‌ی 100 گرم گوشت پروتئین دارد با این تفاوت که چربی‌های مضر وارد بدنتان نمی‌کند. برای همین هم عدس یک انتخاب سالم برای محدود کردن پروتئین‌های حیوانی و کاهش اسیدهای چرب اشباع شده است که درعین‌حال هوای جیب را دارد.

می‌توانید شب‌ها به جای گوشت از عدس استفاده کنید. 40 تا 50 گرم عدس خام به همراه سبزیجات دیگر بهترین انتخاب است. توجه داشته باشید از آنجایی که عدس حاوی اسیدآمینه‌ی ضروری متیونین نیست لازم است که آن را به همراه غلات کامل میل کنید.

منبع: تبیان

خواص عدس در دیابت خواص عدس برای کودکان خواص عدس برای معده خواص عدس برای یبوست خواص عدس در طب سنتی خواص عدس پخته شده عدس نوعی محصول کشاورزی است که از سال‌های بسیار دور تاکنون در آشپزی استفاده می‌شود. عدس به خانواده‌ی حبوبات تعلق دارد و از این نظر، به عنوان قدیمی‌ترین عضو خانواده‌ی حبوبات شناخته می‌شود که تاکنون توسط انسان کشت شده است. گیاه عدس با نام علمی لنس کیولیناریس مدیک، جزء خانواده‌ی باقلاییان است که در نواحی مختلف جهان به ویژه کشورهای جنوب شرق آسیا بسیار محبوبیت دارد.


 


 


 


خواص عدس برای پوست و مو


 


شادابی پوست صورت

عدس برای شادابی و رفع خستگی پوست صورت مفید می باشد. 2 قاشق عدس خیس خورده را له کنید و با عسل و آب لیموترش تازه ترکیب کنید، بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید تا خشک شود سپس بشویید.


 


آکنه و جوش صورت

عدس می تواند به درمان آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش کمک کند. عدس را پودر کرده و با آب ترکیب کنید تا خمیری ایجاد شود، همیر را بر روی صورت خود بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند سپس با آب بشویید.


 


فواید و خواص عدس برای موی سر

عدس موهای نازک را ضخیم تر و درخشان تر می کند، مقدار بالای آهن موجود در عدس اکسیژن را به فولیکول های مو انتقال داده و باعث افزایش رشد مو می شود.


 


فواید و خواص عدس برای ناخن

عدس می تواند برای داشتن ناخن های سالم و قوی مفید باشد. دو روش مختلف استفاده از عدس برای ناخن؛ عدس را طبخ کرده و مصرف کنید و یا عدس خیس شده را له کرده و بر روی ناخن بمالید، اجازه بدهید خشک شود و سپس آن را بشویید.


 


 


خواص عدس برای مقابله با کلسترول بد خون


 

عدس نیز مانند چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های خانواده‌ی کاتچین‌ها می‌باشد. میزان این آنتی‌اکسیدان‌ها زمانی که عدس‌ها را خیس کرده و بپزید بیشتر می‌شود. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این آنتی‌اکسیدان‌ها با کلسترول بالا مقابله کرده و به این ترتیب خدمت زیادی به قلب می‌کنند. به عقیده‌ی متخصصان عدس نیز به اندازه‌ی میوه‌های قرمز یا چای (و حتی بیشتر از آن‌ها) منبع آنتی‌اکسیدان‌های محافظ قلب می‌باشد. پس برای تنظیم کلسترول خون و حفظ سلامت قلبتان عدس میل کنید.


 


خواص عدس از نظر طب سنتی


 

– عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .


 

– عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .


 

– عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در 15گرم عدس، بسیار بیشتر از 15 گرم گوشت گاو است.


 

– برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید .


 

– برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .


 

– عدسها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب،یک ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می کنند که سبب دفع صفرا (حاوی کلسترول ) می گردد و آن را به خارج از بدن می برد.


 

– فیبر غیر قابل جذب عدس نیز نه تنها کمک به افزایش مقدار مدفوع و جلوگیری از یبوست می کند بلکه کمک به جلوگیری از بیماری های گوارشی مانند سندرم روده ای تحریک پذیر و التهاب روده ای نیز می کند.


 

– مصرف عدس در سلامتی قلب نقش به سزایی دارد. این نقش نه تنها به دلیل فیبرهای موجود در عدس بلکه بعلت مقادیر قابل ملاحظه ای از فولات ( Folate) و منیزم آن است.


 

– عدس به شما انرژی برای سوزاندن می دهد در حالی که قندخون را تثبیت می کند. فیبر قابل جذب علاوه بر تأثیرات مفید روی سیستم گوارشی و قلب، به تنظیم مقدار قندخون نیز کمک می کند. اگر شما مقاومت به انسولین، کاهش قندخون یا دیابت دارید، گیاهان بُنشنی مثل عدس برای تنظیم قند خون مؤثر هستند که انرژی پایداری را باعث می شوند


 

– عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد .


 

– آرد عدس بوداده تشنگی را قطع میکند ، معده را نیرو میبخشد صفرا را خاموش و هیجان خون را فرو مینشاند و حرارت را خاموش میکند.


 


 


پیشگیری از دیابت با خواص عدس


 

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد،‌ شاخص گلوکز در عدس‌ پایین است؛ و این خبر می‌تواند برای آدم‌هایی که از دیابت رنج می‌برند، خوشحال کننده باشد. دیابت بیماری شایعی است که به دلیل ایجاد مقاومت در برابر انسولین و افزایش سطح قند خون به وجود می‌آید. هم‌چنین این بیماری ششمین عامل اصلی مرگ‌ومیر در دنیا لقب گرفته است. برای آدم‌هایی که از بیماری دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ رنج می‌برند، توصیه می‌شود مواد غذایی با شاخص گلوکز پایین نظیر عدس‌ مصرف کنند. عدس هم‌چنین حاوی فیبر است که می‌تواند سرعت جذب قند را در خون کاهش دهد. از این رو،‌ می‌توان عدس را یک اَبَر خوراکی لقب داد که می‌تواند از هایپرگلیسمی و ایجاد دیابت پیشگیری کند.


 


بهبود وضعیت سلامت دستگاه گوارش با خواص عدس


 

عدس‌ سرشار از فیبر غذایی است که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و دفع مواد زائد از آن بسیار مهم است. فیبر موجود در عدس که شامل فیبر غیر محلول نیز می‌شود، می‌تواند حرکت غذاها را در مجاری گوارشی بهبود ببخشد و عمل جذب مواد مغذی را نیز آسان‌تر کند.


 


 


بهبود سلامتی در دوران بارداری با خواص عدس


 

عدس‌ منبعی خوب برای اسید فولیک محسوب می‌شود که می‌تواند سلامتی مادر را در دوران بارداری حفظ کند. وجود اسید فولیک برای رشد جنین درون رحم ضروری است. اسید فولیک هم‌چنین در کاهش خطر نقص‌های لوله‌ی عصبی جنین نظیر شکاف مهره در نوزادان نقشی مهم ایفا می‌کند.


 


خواص عدس برای بدنسازی


 

 عدس در فرآیند عضله سازی ، نقش بسیار مهمی را بازی نمی کند ، اما می تواند به تهیه یک میان وعده مناسب پروتئینی بپردازد. در حقیقت ، یک فنجان عدس ، حاوی 18 گرم پروتئین ، 40 گرم کربوهیدرات ، کمتر از یک گرم چربی و 230 کالری می باشد همچنین عدس یک منبع خوب از کربوهیدرات های مرکب کندهضم است. عدس نباید به صورت خام مصرف شود ، شما می توانید هم خشک شده و هم نوع کنسر شده آن را در فروشگاه ها پیدا کنید . بستگی به تنوعی که دارد ( انواع سبز ، قهوه ای ، سیاه یا قرمز ) نیاز به خیس شدن و پخت به مدت 15 الی 45 دقیقه دارد.در هر وعده مصرفی به دریافت میزان مناسبی فیبر ، فولات ( اسید فولیک یا همان 9B ) ویتامین 1B و سایر مواد معدنی مهم به جهت رشد عضله و کسب انرژی می پردازد . این مواد معدنی شامل آهن ، مس ، فسفر و پتاسیم می باشد.


 


 


 


 


 


خواص عدس بو داده , خواص عدس در بارداری


خواص عدس بو داده , خواص عدس در بارداری


خواص عدس بو داده , خواص عدس در بارداری


خواص عدس بو داده , خواص عدس در بارداری


 

نظر

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد.

عدس یکی از بهترین حبوبات محسوب می‌شود که 20 درصد پروتئین دارد و حاوی مقداری آهن است که البته از نوع آهن گیاهی است و لابد می‌دانید که آهن‌های گیاهی به خوبی آهن‌های حیوانی جذب بدن نمی‌شوند، اما به هر حال اگر عدس را با مواد غذایی ای که ویتامین C و یا بتاکاروتن دارند (مثل گوجه‌فرنگی یا انواع مرکبات) مصرف کنید، جذب آهن آن به شدت بالا می‌رود.

در کل، به دلیل آهن و پروتئین موجود در آن، عدس را گوشت فقرا هم می‌نامند. البته بر خلاف پروتئین‌های حیوانی، عدس فاقد ویتامین B12 است که در گوشت وجود دارد. بنابراین نمی‌توان تنها از این ماده غذایی استفاده کرد، زیرا گوشت دارای مواد مغذی‌ای است که در عدس یافت نمی‌شود.

 

این ماده غذایی به شکل عدسی به عنوان یک صبحانه مغذی تهیه شده و تکمیل‌کننده پلو در عدس ‌پلو است و باز هم می‌گوییم که یکی از بهترین نوع حبوبات به حساب می‌آید.

 

مساله‌ای که باید به آن توجه کرد این است که حبوبات به طور کلی نفاخ هستند و باید کاملا پخته شوند.

بر خلاف سایر حبوبات که نفخ آنها با خیساندن تا حدی از بین می‌رود، نفخ عدس با خیساندن چندان از بین نمی‌رود و با این که نفخ آن کمتر از نخود و لوبیاست، اما به هر حال باید خیلی خوب بپزد تا کاملا هضم شود.

متاسفانه بسیاری از افراد عدس را به اندازه ی کافی نمی‌پزند و این موضوع سبب هضم نشدن آن به ویژه در کودکان می‌شود، به ‌طوری که دانه‌های عدس موقع خوردن زیر دندان‌ حس می‌شوند.

 

پس فراموش نکنید که عدس فواید بسیاری دارد، به شرط آن که صحیح پخته شود تا به طور کامل هضم شده و فرد بتواند از آهن و پروتئین آن بهره ی کامل را ببرد.خواص درمانی:

– عدس زیاد کننده شیر مادران است.

 

– برای درمان زخم های دهان و گلو، عدس را بپزید و آب آن را غرغره کنید.

 

– برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده، عدس پخته را با سرکه میل کنید.

 

– آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بیماری ها بهترین غذاست.

 

– عدس را می توان به عنوان مسهل هم مصرف کرد، چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است.

 

– عدس پخته را به عنوان مرهم برای زخم می توان بکار برد.

 

* هشدار :

عدس با تمام مزایایی که دارد نباید زیاد مصرف شود ، زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می کند. ثانیا قابض است و جریان خون را در رگ ها آهسته می کند.

البته می توان برای جلوگیری از این عوارض، عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد.

در ضمن عدس به علت داشتن میکروپروتئین برای افرادی که ناراحتی کلیه دارند مضر است.

فرآوری : نیره ولدخانی

بخش تغذیه و سلامت تبیان

 

عوارض خوردن عدس خام
عوارض خوردن عدس خام
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *