علت کپک زدن نان چيست؟

دوره مقدماتی php
علت کپک زدن نان چيست؟
علت کپک زدن نان چيست؟

کپک چیست و چگونه به نان
آسیب می زند؟

سارا خواجه

مهندس صنایع غذائی

کپک نوعی قارچ است که در
محیط اطراف ما وجود دارد. روی میوه ها، در بین سفره غذا، در هوای آزاد و … کپک
با نشستن روی نان از مواد غذایی نان ( نشاسته- قند- املاح) مصرف کرده و شروع به
رشد و تکثیر می نماید.

سه عامل عمده باعث رشد
کپک روی نان می شود:

علت کپک زدن نان چيست؟

دوره مقدماتی php

1-    
گرمای به جامانده در نان

2-    
رطوبت به جا مانده در نان

3-    
غذای موجود در نان (قند- چربی)

4-    
هوا     (اکسیژن کافی)

کپکها انواع مختلفی
دارند و وقتی شروع به رشد می کنند رنگهای مختلفی روی نان تولید می‌کنند. ( رنگ
سبز، رنگ خاکستری)اگر علاقه مند به دیدن کپک نان هستید کافی است یک قطعه نان را
داخل پلاستیک جلوی نور آفتاب قرار دهید، بعد از 3 روز کپک می زند.

 

 

انواع كپكها :

 120000 هزار نوع کپک داریم که 40 مورد آن بیماری
زا هستند و قادرند در بدن مواد سمی تولید کنند و سرطانزا باشند. عده ای از کپک ها
مفید هستند و در صنایع لبنی ( ساخت ماست و پنیر و …) کاربرد دارند.

کپکی که روی میوه ها از
جمله گلابی و سیب رشد می کند روی ترشی رشد نمی کند.

کپکی که روی مربا تشکیل
می شود قدرت بیشتری دارد چون می تواند قند را تجزیه کند.

کپکی که روی نان رشد می
کند خیلی خطرناک است.

کپکی که روی  مغزگردو و پسته 
رشد می کند و به رنگ تیره است بسیار خطرناک تر از کپک های میوه هستند چون
از خود ماده ای ترشح می کنند که گاهی منجر به نقص عضو هنگام تولد شده و یا سرطانزا
می شود.

کپک نان

کپکهای نان ریشه دار
هستند و در مغز نان  شروع به رشد مي كنند و
بسیار خطرناک هستند. لذا اگر نانها روی هم دسته شده باشند و یکی از نانها کپک بزند
باید تمام نانها دور  ریخته شوند. چرا که
آلودگی به تمام قسمتهای دیگر هم نفوذ کرده است. لذا دسته کردن نان داغ روی هم سرعت
کپک زدگی را بیشتر می نماید.

مضرات نان کپک زده:

نان کپک زده قاتل خاموش
است. مصرف نان های کپک زده عامل بروز سرطان  در انسان است.

وزارت بهداشت اعلام کرده
است: مصرف نانهاي كپك زده باعث توليد مواد سرطان زا در بدن مي شوند. حتی مصرف این
نانها برای دام نیز اشتباه است. مواد بجا مانده از نان کپک زده در بدن دام، سموم
خطرناکی را تولید می کنند که شیر گاو  را
آلوده مي سازد..

لذا توصیه می شود نان
کپک زده را در هر شرایطی دور ریخته و از مصرف آن برای دام و انسان جداً  خود داري  نمایید. کپکها  سيستم ايمني بدن را تضعيف و تخريب مي نمايند. و
مقاومت ما را در برابر بيماريها كم مي نمايد.

 

راههای جلوگیری از کپک
زدگی نان

مهمترین راه جلوگیری از
کپک زدگی نان دو چیز سات:

1-    
خشک کردن نان

2-      انجماد نان در يخچال  فریزر

3-    
استفاده از افزودنيها

 

راههاي جلوگيري از كپك
زدگي نان:

1-خشک کردن نان: 

 منظور
از خشک کردن این نیست که ما نان را در آفتاب بگذاریم تا خشک شود. منظور این است که
درجه حرارت تنور را آن قدر کم کنیم که همه رطوبت نان گرفته شود. مثلاً اگر نانی به
طور معمول ظرف 1 یا 2 دقیقه پخته می شود  بايستي این زمان به 5 تا 10 دقیقه برسد نان
کاملاً خشک شده وبتوان برای چند ماه آن را نگهداری کنیم. بدون اینکه کپک بزند.
ایراد نانهای خشک شده این است که هنگام مصرف باید آنها را نم بزنيم تا نرم شودیا
با غذاهای آبکی مثل شیر ( برای صبحانه)، آب دوغ ( برای ناهار)، آب گوشت ( برای
شام) مصرف کنیم که دیگر خانواده های ما کمتر از گذشته از این غذاها میل می کنند پس
باید راه حل بهتری پیدا نماییم.

 

1-    
انجماد نان ( فریز کردن)

این روزها در خانه همه ما یک دستگاه یخچال فریزر وجود دارد که محل نگهداری
گوشت، لبنیات و میوه جات اضافی است تا کپک نزند. داخل هر یخچال نیز قسمتی وجود
دارد فریزر که درجه حرارت آن خیلی سردتر از یخچال است و همه چیز را منجمد می کند.
حال اگر شما می خواهید نانهای اضافی منزلتان کپک نزند حتما بایستی آنها را داخل
فریزر بگذارید.  سرماي زياد مانع نفوذ
قارچها و کپک ها به بافت نان شده و لذا ماندگاری نان بالا می رود.

 

 3-استفاده از افزودنیها ( مواد
نگهدارنده) در نان

همه نانهایی که ما می
خوریم افزودنی دارند. مثلا نمک- کنجد- شنبلیله –گلوتن و مخمر هر یک نوعی افزودنی
هستند که برای زيبا سازي-غني سازي-پوك سازي و لذیذ سازي نان استفاده می شوند. ولی
یک سری افزودنی هست که بنام مواد نگهدارنده معروفندو ماندگاری نان را افزایش می
دهند. مثل  اسید سیتریک، اسید پروپیونیک
.تمامی نانهای صنعتی مواد نگهدارنده دارند. كه براي سلامتي مضرند. ولي هيچ نان
سنتي مواد نگهدارنده ندارد.

علت کپک زدن نان چيست؟

فرق یخچال و فریزر چیست؟

دمای یخچال حدوداً 5
درجه زیر صفر است ولی دمای فریزر حدود 15 تا 20 درجه زیر صفر است. یخچال نمی تواند
مانع رشد کپکهای نان شود ولی فریزر می تواند مانع رشد کپکها شود. لذا فریزر بهتر
است.

نان یخ زده را چگونه
مصرف کنیم؟

کافی است به اندازه نیاز
خانواده در هر وعده غذایی (صبح- ظهر- عصر) 2 تا 3 قرص نان از فریزر خارج کنید، سپس
آن را حدود 5 دقیقه جلوی نور آفتاب یا روی بخاری یا روی سماور و یا داخل تُستر
خانه بگذارید و صبر کنید. بعد از چند دقیقه نانی گرم- پوک و نرم تناول خواهید کرد هر
چه آرد مصرفی قوی تر باشد و زمان استراحت خمیر و پخت نان بیشتر باشد کیفیت نان
فریز شده نیز بهتر خواهد بود.

 

توصیه ما به مردم هنگام
خرید نان اين است:

1-    
از دسته کردن نان داغ جداً پرهیز کنید.

2-    
قبل از سرد شدن به هیچ وجه نان را دسته نکنید.

3-      نان سرد شده را درون  سفره يا پلاستيك قرار دهید

4-    
نانهای سرد شده دیرتر از نانهای گرم کپک می زنند.

5-    
ماندگاری نان سرد شده بیشتر از نانی است که داغ به منزل برده شود.

6-    
نگهداری نان داغ داخل فریزر کپک زدگی پنهان به دنبال دارد.

7-    
دسته کردن نان داغ روی هم باعث له شدگي تاولهای نان می شود.

8-    
دسته کردن نان داغ روی هم بوی نامطبوع به دنبال دارد.

 

گزارش تصویری

علت کپک زدن نان چيست؟

در دیدنی های روز یکشنبه ۴ آذر تصاویری از تظاهرات و آشوب در پاریس تا نمایشگاه عکس در شارجه امارات و بوقلمون‌ های خوش‌ شانس و …را خواهید دید با ما همراه شوید

©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد .

آیا از پوست خشک رنج می برید و نمی دانید چه کار کنید؟ دلایل متعددی برای تهیه کرم صورت در خانه وجود دارد. فراهم کردن محصولات مراقبت از پوست در منزل، به شما این امکان را می دهد که در انتخاب نوع مواد یا اجزاء تشکیل دهنده کرم، نقش داشته باشید و از مصرف مواد شیمیایی دوری کنید. علاوه بر این، می تواند باعث پس انداز پول شما شود زیرا خرید کرم از بازار، ممکن است گران باشد. در این مقاله از بخش زیبایی، پوست …

آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که دچار گرفتگی گوش شده باشید؟ حتما جواب شما بله است. اکثر افراد برای یکبار هم که شده این گرفتگی را تجربه کرده اند. در سفرهای هوایی بیشتر دچار گرفتگی گوش می شویم. البته این مشکل در سفرهای جاده ای نیز زیاد بروز می کند. در این مقاله از بخش حلق، گوش و بینی دکتر سلام ، به بررسی گرفتگی گوش می پردازیم. در انتها به آموزش درمان گرفتگی گوش با کمک روش های خانگی و راه های …

در مورد کتون های اگزوژن چه می دانید؟ فواید و عوارض مصرف این کتون ها چیست؟ محققین بر این باورند که انسان ها و بسیاری از گونه های حیوانی در تکامل این قابلیت را کسب کرده اند که با ساخت کتون بادی ها، شانس بقای خود را در زمان گرسنگی و کمبود غذا افزایش دهند. کتون ها برای عضلات، مغز و بقیه بافت ها در زمان های استرس زا مثل هنگامی که فرد ناشتا است یا در حال انجام تمرین های مقاومتی می‌ باشد، بسیار …

در مورد سندروم پیکا چه می دانید؟ آیا تا به حال با فردی روبرو شده اید که خاک می خورد یا مدام موهایش در دهانش باشد و آنها را بجود؟ این افراد به این سندروم پیکا مبتلا هستند. آیا این سدروم با بیماری های روانی در ارتباط است؟ آیا عوارضی به دنبال دارد؟ در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به بررسی این سندروم خواهیم پرداخت و در مورد راه های تشخیص و درمان آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید. سندروم …

در مورد نیستاگموس یا دودوئک چه می دانید؟ نیستاگموس همان لرزش چشم است. گزارش شده‌ است که نیستاگموس در حدود 1 نفر در هر ۱۰۰۰ نفر را تحت تاثیر قرار می دهد و فراگیر تر از آن چیزیست که فکر می کنید. درمان های نیستاگموس چیست و به چه دلایلی ایجاد می شود؟ چه علائمی دارد و آیا از همان ابتدا میتوان این مشکل را تشخیص داد؟ در این مقاله از بخش چشم پزشکی دکتر سلام به بررسی این بیماری می پردازیم. با ما همراه …

علت کپک زدن نان چيست؟

نوتروپیک ها (که به عنوان داروهای هوشمند هم شناخته می شوند) در دهه گذشته محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. یکی از این داروها هم که ممکن است اخیرا …

چگونه میتوان باعث افزایش قد در نوجوانان شد؟ هر کسی، خواهان یک اندام متناسب با قدی ایده آل می باشد، به ویژه نوجوانان. اگرچه قد، بستگی زیادی به …

در مورد جراحی پرده گوش چه می دانید؟ آیا میتوان پارگی پرده گوش را با جراحی درمان کرد؟ این جراحی در چه سنینی قابل انجام است؟ همانطور که …

آیا از پوست خشک رنج می برید و نمی دانید چه کار کنید؟ دلایل متعددی برای تهیه کرم صورت در خانه وجود دارد. فراهم کردن محصولات مراقبت از …

آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که دچار گرفتگی گوش شده باشید؟ حتما جواب شما بله است. اکثر افراد برای یکبار هم که شده این گرفتگی را …

اختلالات گوارشی در طول دوران بارداری رایج و شایع می باشد. علاوه بر بروز یبوست، ناراحتی معده یا شل شدن مدفوع نیز مشکلات دیگری …

گوش دادن آهنگ در بارداری چه فوایدی دارد؟ گفته می ‌شود که موسیقی قابلیت‌ های شفا بخشی دارد و تاثیر آرامش ‌بخشی بر روی …

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

آمینو اسیدهای زنجیره ای (BCAAs) به تازگی به عنوان یک مکمل ورزشی که می تواند ساختار عضلانی را افزایش دهد و بهبود سریع تر …

تمرینات کگل معکوس یک تمرین کششی ساده است که به شما کمک می کند که کف لگن خود را شل و آرام کنید. انجام …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

برای خیلی از ما این مسئله پیش آمده که حتی وقتی غذا یا میوه ای را در یخچال نگه داشته ایم، باز هم کپک زده و مجبور شدیم آن را دور بریزیم. خیلی از ما نمی دانیم چه کنیم که موادغذایی در یخچال و یا محیط آشپزخانه کپک نزنند. با دکتر ابوالفتح شجاعی، فوق تخصص میکروبیولوژی مواد غذایی، در همین رابطه گفتگو کرده ایم.

 

کپک چیست و چگونه و چرا ایجاد می شود؟

عوامل قارچی فساد موادغذایی به عوامل کپکی و مخمری تقسیم می شوند. کپک ها آن دسته از قارچ ها هستند که غالبا ایجاد بیماری خطرناکی نمی کنند اما گاهی در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن می توانند بسیار خطرناک باشند. عاملی که باعث گسترش و افزایش آنها می گردد، مقدار بیش از حد رطوبت است و پخت آنها نیز نمی تواند سموم آنها را از بین ببرد. بنابراین برای امنیت و سلامت بیشتر، بهتر است که آن را دور بریزید. ۱۲۰ هزار جنس از گونه کپک وجود دارد که روی موادغذایی قادرند رشد کنند. ۴۰ عدد آنها بیماری زا هستند و مابقی می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند. حتی بعضی ها می توانند سرطان زا باشند.

 

علت کپک زدن نان چيست؟

اما عده ای از آنها مفید هم هستند و در صنایع لبنی کاربرد دارند. کپک ها در صورت مناسب بودن شرایط رشد یعنی رطوبت و حرارت به سرعت رشد می کنند و می توانند سبب تخریب و غیرقابل مصرف شدن میوه ها و غذاها شوند. کپک ها دارای رنگ های مختلفی بوده و کرکی شکل و پنبه مانند هستند و با تولید آنزیم های زیاد سبب فساد غذاها می شوند. برای فاسد شدن غذا و میوه کپک باید رشد کند و تغییرات فیزیکی و شیمیایی ایجاد کند تا با ترشح آنزیم اولا سفتی غذاها و رنگ آنها را به هم بزند و ثانیا طعم شان را تغییر دهد و آنها را ترش مزه کند.

 

آیا کپک ها با هم فرق دارند؟

بله. کپکی که روی میوه ها از جمله گلابی و سیب رشد می کند روی ترشی ها رشد نمی کند. کپکی که روی مربا تشکیل می شود، از ویژگی های بیشتری برخوردار است چون می تواند قند را تجزیه کند. کپک هایی که روی نان رشد می کنند می توانند بسیار خطرناک باشند. کپک هایی که روی گردو، پسته و انواع مغزها رشد می کنند بسیار خطرناک تر از کپک های میوه ها هستند. چون از خود ماده ای ترشح می کنند که گاه منجر به نقایص تولد و دگرگونی های ژنتیکی می شود و یا سرطان زا هستند.

 

چگونه می توان مانع کپک زدن نان شد؟

از آنجایی که کپک ها در نان قادرند ریشه دار شده و در بافت نان فرو روند بسیار خطرناک تر هستند بنابراین زمانی که نان ها لایه لایه روی هم قرار گرفته اند و یکی از لایه ها کپک زده است باید تمام نان ها دور ریخته شود چرا که کپک به همه قسمت های دیگر هم نفوذ کرده است. بنابراین پیش از سرد شدن کامل نان ها نباید آنها دسته کنید.

 

زیرا حرارت نان موجب کپک زدگی زودرس می شود. انباشته شدن نان داغ پیش از سرد شدن موجب تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس، تسریع در کپک زدگی و بیماری های گوارشی می شود. بنابراین برای جلوگیری از کپک زدن نان باید آنها را در پلاستیک های دربسته و در فریزر نگهداری کنید. حتی یخچال موجب بیات شدن و کپک زدن نان می شود. پیچیدن نان در پارچه های سفید و بی رنگ بهتر از سفره های پلاستیکی است زیرا رطوبت در پارچه وجود ندارد و ماندگاری نان بیشتر می شود.

 

درباره میوه ها چه باید کرد؟

میوه ها حتی با وجود شستن در یخچال کپک می زنند و علت آن هم آبی است که به تدریج در جا میوه ای جمع می شود و نیز رطوبت دایمی یخچال. چنانچه یک قطعه اسفنج در جامیوه ای قرار دهید، رطوبت وآبها را جذب کرده ومانع کپک زدگی می شود. بنابراین نباید به مدت طولانی میوه ها را نگهداری کرد. پس از شستن میوه ها در جای خنک آنها را کاملا خشک کنید درون یک ظرف دربسته قرار دهید تا هم ماندگاری آن بیشتر شود و هم کپک نزند.

 

در صورتی که میوه ای بسیار رسیده و لک دار است باید از سایر میوه ها جدا شود همچنین زمانی که میوه ای کپک زد باید آن را از سایر میوه ها جدا کرد و کل میوه را دور انداخت. جدا کردن بخشی از میوه که کپک زده است و مصرف سایر قسمت ها دلیل بر سلامت آن بخش نیست. بنابراین در صورت کپک زدگی میوه همه میوه را دور بیندازید. پوره کردن میوه ها یکی دیگر از روش های نگهداری میوه برای زمانی طولانی است.

 

آیا برداشتن بخشی از پنیر و کره کپک زده و مصرف مابقی اشکالی دارد؟

پنیر کپک زده خطرناک است چون میکروب های دیگری دارد که ممکن است سبب زخم معده شوند. درباره پنیر می توان بخش کپک زده را جدا کرد و مابقی را مصرف کرد. اما کره کپک زده بسیار خطرناک تر است چرا که کپک ها کره را تجزیه می کنند، کره اکسید شده و حتی خطر سکته را به دنبال دارد. به طورکلی چربی های اکسید شده بسیار خطرناک هستند.

 

با کپک رب و مربا چه باید کرد؟

یکی از دلایل کپک زدن مربا آن است که کاملا پخته نشده است. همچنین اگر قند مربا زیر ۲۷ درصد باشد به طور معمول کپک می زند. استفاده از ظروف مناسب دردار که هوا به آنها وارد نمی شود در نگهداری مربا بسیار موثر است و می تواند مانع تشکیل کپک روی آن شود. اگر مربا کپک زده باشد می توان یک لایه از روی آن برداشت و بقیه مربا را دوباره پخت. بهتر است هنگام تهیه مربا از قاشق چوبی استفاده شود.

 

روش دیگری که مانع از کپک زدن است استفاده از کاغذ پرگامان یا همان کاغذ روغنی است که می توان در سطح مربا قرار داد، با این کار مانع از رسیدن هوا به مربا می شویم و از کپک زدن آن جلوگیری می شود. برای پیشگیری از کپک رب ها نیز می توان یک لایه روغن در سطح آنها مالید که عمل اکسیژن رسانی متوقف شده و از تشکیل کپک جلوگیری می شود.

 

در این صورت حتی لازم نیست رب در یخچال گذاشته شود و می توان در محیط خارج هم از آن نگهداری کرد. برای پیشگیری از کپک آب غوره و سرکه هم باید توجه کنید که تا سر شیشه از این مواد پر شود و هوا نداشته باشد. این شیشه ها را درون ظرف بزرگی پر از آب قرار دهید و روی شعله بگذارید تا آب جوش بیاید. به مدت ۶ دقیقه این شیشه ها را بجوشانید تا تمام سلول های رویشی کپک درون آب غوره و سرکه از بین برود.

محمد قاسمی

06 آذر 97 ساعت 00:43

یک دیدگاه

مریخ نورد اینسایت (InSight) با موفقیت بر روی سیاره سرخ فرود آمد. در ادامه، ضمن آشنایی بیشتر با ماموریت این کاوشگر، می‌توانید نخستین تصویر مخابره‌شده از سیاره مریخ را مشاهده کنید.

م. معصوم‌پور

05 آذر 97 ساعت 23:45

۲ دیدگاه

علت کپک زدن نان چيست؟

سازمان فضایی ناسا هشدار داده که یک شهاب سنگ غول‌پیکر با سرعت بسیار زیاد در حال حرکت به سمت زمین است و احتمال دارد به زمین برخورد کند. در ادامه، پیش‌بینی‌های Nasa از زمان برخورد این سیارک به زمین را بررسی می‌کنیم.

محمد قاسمی

05 آذر 97 ساعت 23:07

۸ دیدگاه

بعد از سفری چند ماهه، امروز کاوشگر اینسایت بر روی مریخ فرود می‌آید. ناسا قصد دارد لحظه فرود کاوشگر InSight را بر روی مریخ، از چندین روش مختلف به صورت زنده پخش کند.

ندیم نجم آبادی

05 آذر 97 ساعت 22:25

یک دیدگاه

از دیرباز برخی اهالی علم نجوم معتقد بود‌ند که دوقلوی همسان خورشید ما، در جایی از کیهان وجود دارد. تاکنون این تصور در حد یک فرضیه باقی مانده بود؛ اما به تازگی اعضای تیمی بین‌المللی از دانشمندان، مدعی کشف خواهر دوقلوی خورشید شده‌اند.

محمد قاسمی

05 آذر 97 ساعت 21:50

دیدگاهتان را ثبت کنید

سامسونگ گلکسی اس 10 احتمالا با سوراخی بر روی صفحه برای دوربین سلفی تولید می‌شود. اما کدام‌بخش می‌تواند بهترین محول برای ایجاد حفره‌ای برای دوربین Galaxy S10 باشد؟

حسین مرادی

05 آذر 97 ساعت 21:15

۲ دیدگاه

آمار تولید خودروسازان داخلی در مهرماه 1397 منتشر شد و بر اساس آن، تولید خودرو در این ماه نسبت به مهرماه سال قبل 40 درصد کاهش پیدا کرده است. در ادامه، جزئیات آمار تولید انواع خودروهای تولید داخل را مشاهده می‌کنید.

مختار منوچهرابادی

05 آذر 97 ساعت 20:40

۳ دیدگاه

زمستان که می رسد خورشید کمتر نمایان می شود و از سوی دیگر لباس های بیشتری می پوشیم. همین امر باعث می شود تا بسیاری تصور کنند که خطر آفتاب سوختگی در این فصل وجود ندارد. در حالیکه چنین تصوری کاملا اشتباه است.

مختار منوچهرابادی

05 آذر 97 ساعت 20:05

۵ دیدگاه

نهنگ عنبر که اصطلاحا به آن شاه نهنگ هم گفته می شود، یکی از جاندارانی است که در اکثر اقیانوس ها می توان آن را مشاهده کرد. اخیرا کشف جسد یک نهنگ عنبر با معده ای مملو از زباله و پلاستیک، کارشناسان را نگران کرده …

حسین مرادی

05 آذر 97 ساعت 19:30

۴ دیدگاه

خبر حذف ایربگ و ترمز ABS از خودروهای داخلی به دلیل مشکل تامین قطعه، حواشی و واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت تا اینکه یکی از مسئولان سازمان ملی استاندارد ایران این خبر را غیرواقعی دانست.

دانیال حجاری

05 آذر 97 ساعت 18:55

۶ دیدگاه

مشاوره آنلاین پزشکی به کاربران کمک می‌کند بدون نیاز به صرف زمان زیاد، به صورت مستمر وضعیت سلامت خود را تحت کنترل داشته باشند. دکتر ساینا با ارائه خدمات مشاوره آنلاین پزشکی نیاز به مراجعه حضوری برای طرح سوالات مربوط به سلامتی را از بین …

ندیم نجم آبادی

05 آذر 97 ساعت 17:45

۸ دیدگاه

در گزارش تازه‌ای که به مشخصات خانواده گلکسی اس ۱۰ سامسونگ (Samsung Galaxy S10) پرداخته، یکی از این پرچمداران که احتمال می‌رود مدل 5G گلکسی اس 10 باشد، با فضای ذخیره‌سازی بسیار پرحجم و 12 گیگ رم توصیف شده است.

معین کریمی

05 آذر 97 ساعت 17:10

۵ دیدگاه

ناسا محل فرود کاوشگر مارس 22 (Mars 22) را در سیاره مریخ مشخص کرد. این مریخ نورد قرار است در دشتی فرود آید که گفته می‌شود میلیاردها سال پیش، یک رودخانه در آنجا جاری بوده است.


03 آذر 97 ساعت 21:50


02 آذر 97 ساعت 20:30


20 آبان 97 ساعت 18:55


19 آبان 97 ساعت 16:35


17 آبان 97 ساعت 17:10


15 آبان 97 ساعت 17:11


14 آبان 97 ساعت 20:40


11 آبان 97 ساعت 22:25

علت کپک زدن نان چيست؟
علت کپک زدن نان چيست؟
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *