علت کبودي بدن با خارش

دوره مقدماتی php
علت کبودي بدن با خارش
علت کبودي بدن با خارش


کبود شدن بدن، یک اتفاق طبیعی در زمان آسیب دیدن بدن و ضربه خوردن به آن است، اما چه زمانی یک کبودی می‌تواند خطرناک باشد و کی باید کبودی‌ها را به عنوان زنگ خطر در نظر گرفت؟




علت کبودي بدن با خارش

دوره مقدماتی php

کبودی و کوفتگی بر اثر ضربه‌های سختی که به بدن وارد می‌شود و در برخی از موارد به علت بیماری‌های مختلف به وجود می‌آیند؛ البته برای درمان این کبودی‌ها نیز راه‌هایی وجود دارد.

 

کبودی که در پزشکی آن را کوفتگی می‌‌نامند، به دلیل آسیب دیدن عروق خونی کوچک زیر پوست در اثر ضربه دیدن ایجاد می‌شود که در اثر آن  خون از رگ‌های خونی به بافت‌های مجاور نشت کرده و موجب کبود شدن بدن می‌شود. اکثر کبودی‌ها به رنگ ارغوانی در می‌آیند.

 

زیاد با میز و صندلی برخورد می‌کنید؟

اگر از گروه آدم‌های حواس‌پرت باشید یا مشغله زیادی داشته باشید، قاعدتا با لکه‌های کبودی روی دست‌ها، ران‌ها و پاهای‌تان که ناشی از برخورد با صندلی‌ها، میزها و حتی گاهی در و پنجره‌هاست، آشنا هستید.

 

کبودی یک روند طبیعی در عملکرد بدن، طی پاسخ به هر گونه آسیب و ضربه وارده است. در این روند، وقتی به نقطه‌ای ضربه می‌خورد، رگ‌های خونی کوچک نزدیک به ناحیه آسیب‌دیده پاره می‌شوند و محتویات خود را خالی می‌کنند. این گونه است که رنگ ناحیه آبی تیره تا سیاه پیدا می‌کند و بعد در روند بهبودی به حالت سبز متمایل به زرد تغییر رنگ می‌دهد.

 

بعضی کبودی‌ها تا چند ماه بهبود نمی‌یابد

جدا از تغییر رنگ، لکه‌های کبود غالبا با درد و ورم موضعی همراه هستند. کبودی‌ها می‌توانند کاملا سطحی باشند و فقط لایه‌های سطحی پوست را درگیر کنند و یا اینکه به لایه‌های زیر پوست هم برسند و یا حتی لایه عضلانی زیر پوست را هم درگیر کنند. البته گاهی شدت ضربه و آسیب آنقدر زیاد است که استخوان‌ها هم صدمه می‌بینند.

 

این گونه آسیب‌های شدید عمقی گاه تا ماه‌ها زمان لازم دارند تا بهبود پیدا کنند. تمام موارد فوق را می‌توان یک روند طبیعی بهبود در بدن دانست، اما گاهی هم کبودی‌ها می‌توانند چیزی فراتر از این باشند.


سه عامل مهم


ضرب‌دیدگی و کبودی می‌تواند ناشی از هر چیزی باشد؛ مثل آسیب‌های ورزشی، افتادن، خوردن به میز و صندلی و تصادفات رانندگی و … . اما گاهی این اتفاقات بدون علت مشخص و یا پس از یک حادثه خیلی جزئی رخ می‌دهند. این می‌تواند نشانگر یک حالت پزشکی باشد که باید به آن توجه کرد. ضرب‌دیدگی و کبودی‌های متعدد می‌تواند نشانگر اختلالات خونی و نقص در بند آمدن خون باشد.

 

در روند توقف‌ خونریزی سه عامل مهم در رگ‌ها نقش دارند: اول پلاکت‌ها که جزو سلول‌های خونی هستند و در تشکیل لخته‌های خون نقش دارند. دوم فاکتورهای انعقاد خون که پروتئین‌هایی در جریان خون هستند و روند شکل‌گیری لخته‌ها را هدایت می‌کنند و سوم خود عروق که با تنگ شدن‌شان مانع از تجمع خون و مایعات در موضع آسیب‌دیده می‌شوند.

 

اگر در هر کدام از این سه عامل مشکلی وجود داشته باشد، روند کبودی می‌تواند به طور مکرر و حتی پس از یک برخورد بسیار جزئی هم اتفاق بیفتد.

 

چه مواقعی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر به طور پی در پی دچار کبودی‌های بی‌دلیل می‌شوید، یا مناطق کبودی بدن شما بزرگ و دردناک است و بدون علت مشخص ایجاد شده‌اند، یا اینکه کبودی در بدن شما همراه با علائم بیماری در کل بدن به خصوص با تب و از دست دادن تمرکز ذهنی و حالت گیجی است، یا اینکه به طور مکرر دچار خونریزی از لثه‌ها و بینی می‌شوید، در تمام این موارد حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورت لزوم آزمایشات لازم را زیر نظر او انجام دهید.

 

خبر خوب اینکه کبود شدن حتی اگر به راحتی اتفاق بیفتد، در صورتی که مشکل زمینه‌ای دیگری نداشته باشید، حالتی نیست که بخواهد شما را نگران کند.

 

وارفارین و آسپیرین مصرف می‌کنید

شایع‌ترین مشکل در این میان اختلالات پلاکتی است.

بسیاری از داروها و برخی از عفونت‌ها می‌توانند این حالت را رقم بزنند. استفاده از داروهایی مثل وارفارین و آسپیرین هم می‌توانند باعث این حالت شود.

 

بیماری‌های کبد مانع از تولید پروتئین‌های لخته‌کننده خون می‌شود و البته بیماری هموفیلی هم می‌تواند این حالت را رقم بزند. در بیماری هموفیلی کمبود یک فاکتور مشخص (فاکتور 8) در مسیر انعقاد خون باعث بروز مشکل می‌شود.

 

اگر دیدید بیشتر از دوست‌تان دچار ضرب‌دیدگی می‌شوید و بدن‌تان پر شده از کبودی، خیلی نگران نشوید، خب شاید بیشتر از دوست‌تان به این طرف و آن طرف برخورد می‌کنید.

 

علت کبودي بدن با خارش

در ضمن حواس‌تان باشد که هر چقدر سن‌تان بالاتر می‌رود، احتمال بروز کبودی و ضرب‌دیدگی با ضربه‌ها و برخوردهای خفیف‌تر بیشتر و بیشتر می‌شود.

 

هر چقدر که سن بالاتر برود، عروق خونی شکننده‌تر می‌شود و لایه‌های پوست هم نازک‌تر می‌شوند و تمام اینها باعث می‌شود که احتمال بروز کبودی در سن بالا بیشتر باشد.

 

در ضمن بسیاری از داروها و مکمل‌هایی که افراد مسن مصرف می‌کنند هم احتمال بروز کبودی‌ها را بالا می‌برند. داروهای رقیق‌کننده جریان خون، کورتون‌ها و حتی روغن ماهی از جمله موارد پرمصرف در میان افراد میانسال و سالخورده هستند.

 

راه‌های درمان کبودی‌های بدن

1- کمپرس سرد: یخ را داخل کیسه پلاستیکی و بعد درون یک حوله یا پارچه تمیز قرار دهید و روی محل آسیب‌دیده بگذارید. گذاشتن یخ به طور مستقیم روی پوست می‌تواند اوضاع را بدتر کند و یا موجب سرمازدگی شود.

 

2- پرتقال و سایر میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین ث نیز کبودی را درمان می‌کنند. کمبود این ویتامین نیز می‌تواند دیواره رگ‌های خونی را نازک و ضعیف کند؛ به طوری که حتی با کوچک‌ترین فشار، بدن فرد کبود شود.

 

3- اگر لب‌هایتان بدون دلیل مشخصی کبود شد، نزد پزشک بروید. پزشک امکان وجود کم‌خونی یا بیماری قلبی یا ریوی را بررسی می‌کند. اما اگر کبودی لب در اثر سرما باشد، برای رفع آن حوله‌ای بزرگ یا پتویی را به سر تا پای خود بپیچید.

 

4- اگر لب‌ها ناگهان کبود شدند و ضربان قلبتان بالا رفت، عرق کردید و یا به سرفه افتادید، دچار تنگی نفس شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر لب‌ها و ناخن‌های کودکتان کبود شد و سرفه شدید، تب یا تنگی نفس داشت، فورا به پزشک مراجعه کنید.

 

5- سیگار نکشید. توجه داشته باشید سیگار بزرگ‌ترین دشمن پوست است. همچنین باعث افزایش طول درمان کبودی ها می شود.

 

6- سیاهی دور چشم، در اغلب موارد بیماری محسوب نمی‌شود و این جزو خصوصیات طبیعی پوست برخی افراد است. پس برطرف کردن و پیشگیری کردن باعث از بین رفتن کامل سیاهی دور چشم نمی‌شود.


 

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

مجله سیب سبز

مشرق نیوز

 

مطالب مرتبط:

چرا بدن کبود می‌شود؟

کبودی لب نشانه چیست؟

15 دلیل کبودی و ورم لب‌ها

بیماری برگر باعث کبودی انگشتان دست و پا می‌شود

علت خون‌مردگی و کبودی پوست چیست؟

خون‌مردگی زیر پوست، چرا و چگونه؟

 


در مبتلایان به آی تی پی یا ادیوپاتیک ترومبوسیتوپنی پورپورا، تعداد پلاکت های خون کاهش می یابد. پلاکت ها یکی از اجزای اصلی خون هستند که برای منعقد شدن آن لازم است.




علت کبودي بدن با خارش

حالش خوب بود و هیچ‌ وقت بیماری خاصی نداشت تا این‌که متوجه شد بدنش بدون این‌که ضربه بخورد، کبود می‌شود.

 

به اصرار مادرش به پزشک مراجعه کرد و نتایج آزمایش های چکاپ نشان داد پلاکت خونش پایین است. با بررسی های بعدی معلوم شد این اتفاق دلیل خاصی ندارد، اما از روزی که به او گفته اند مبتلا به آی تی پی است، ترس سراغش آمده است؛ نکند بیماری اش بدخیم باشد یا بعدها بدخیم شود، نکند اگر بچه دار شود، او هم مبتلا باشد و حتی فکر می کند آی تی پی، بیماری خونی ناشناخته ای است.

 

اما دکتر سیدرضا صفایی، متخصص بیماری های داخلی و فوق تخصص خون و سرطان که عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم است، می گوید:

این بیماری نسبتا شایع است و مخصوصا در خانم ها بیشتر دیده می شود، اما ترسناک نیست و از طریق ژنتیک هم به فرزند فرد مبتلا منتقل نخواهد شد. بیمار لازم نیست تا آخر عمر دارو مصرف کند و لازم است به نکته هایی دقت داشته باشد.

 

در مبتلایان به آی تی پی یا ادیوپاتیک ترمبوسیتوپنی پورپورا، تعداد پلاکت ها کاهش می یابد.

 

پلاکت ها یکی از اجزای اصلی خون هستند که برای منعقد شدن آن لازم است، مثلا وقتی دست شما زخم می شود و خونریزی می کند، پلاکت ها باعث انعقاد خون و بند آمدن آن می شود، ولی اگر تعدادشان کم باشد، این روند مختل می شود.

 

او درباره علائمی که باعث می شود پزشک شک کند بیمارش به آی تی پی مبتلاست، توضیح می دهد: اولین نشانه این بیماری، خونریزی است که گاهی خود به خود اتفاق می افتد و روی بدن فرد مبتلا ممکن است لکه هایی کوچک تا حدود نیم سانتی متر یا کبودی هایی دیده شود.

 

این فوق تخصص خون می افزاید: علاوه بر این ها، بیماران دچار آی تی پی ممکن است هنگام مسواک زدن دچار خونریزی لثه گردند و یا بی دلیل مدام خون دماغ شوند. معمولا خونریزی عادت ماهانه خانم های مبتلا به این بیماری هم شدید است.


چرا آی تی پی سراغ کسی می رود؟


علت اصلی ایجاد آی تی پی، مشکلات سیستم ایمنی است، اما معلوم نیست چرا بدن دچار این مشکل می شود.

 

وقتی عنصر بیگانه ای وارد بدن می شود، سیستم ایمنی پادتن هایی ترشح می کند، اما در بدن این بیماران، سیستم ایمنی، پلاکت های خون را عنصر غیرطبیعی می شناسد و به آن واکنش نشان می دهد و پادتن هایی ترشح می کند که به پلاکت ها می چسبند.

 

طحال هم که جزئی از سیستم ایمنی بدن است، ترکیب این پادتن ها و پلاکت ها را از بین می برد، بنابراین تعداد پلاکت ها کاهش می یابد.

 

البته کاهش پلاکت ممکن است دلایل دیگری مثل ابتلا به ایدز، هپاتیت، مصرف بعضی داروهای فشار خون، داروهای روانپزشکی، قلبی، عوامل ویروسی و … هم داشته باشد، ولی فقط وقتی علت آن معلوم نباشد، نشان می دهد بیمار دچار آی تی پی است.

 

ترمبوسیتوپنی مساوی است با کاهش پلاکت

برخی بیماری های روماتولوژی بخصوص لوپوس هم می توانند خود را با کاهش پلاکت ها نشان دهند و بعد علائم دیگر بروز می کند.

پس بیماری که با کاهش پلاکت خون مراجعه می کند، باید از نظر همه این بیماری ها بررسی شود.

 

اگر هیچ کدام از این مشکلات دلیل کاهش پلاکت نبود و هیچ دلیل دیگری هم پیدا نشد، آن وقت می توان مطمئن شد بیمار دچار آی تی پی است، یعنی کمبود پلاکتی که دلیل آن شناخته شده نیست.

 

آی تی پی شایع است

این فوق تخصص خون با اشاره به این که بیماری آی تی پی مخصوصا در خانم ها شایع است و خود را با خونریزی پوستی، کبودی بی دلیل، خونریزی لثه هنگام مسواک زدن، زیاد بودن خونریزی هنگام عادت ماهانه نشان می دهد، می گوید: این بیماری در سنین پایین و اطفال شیوع بیشتری دارد، اما خوشبختانه اگر علائم شدیدی نداشته باشد، با گذر زمان (تا یک ماه) کنترل می شود و پلاکت خون کودک طبیعی خواهد شد.

 

علت کبودي بدن با خارش

او می افزاید: در بزرگسالان احتمال کنترل خودبخود آی تی پی بسیار کم است و باید درمان با توجه به علائم بیمار انجام شود؛ یعنی اگر تعداد پلاکت ها از سی تا چهل هزار بیشتر باشد و بیمار بدون ضربه دچار خونریزی نشود، پزشک شروع درمان را به تعویق می اندازد تا شاید بیماری خود به خود تخفیف پیدا کند، اما اگر تعداد پلاکت ها در حدی باشد که بیمار با ضربه ای خفیف دچار خونریزی شود، اقدام درمانی لازم است.

 

درمان در چند خط

به گفته دکتر صفایی، اولین درمان بیماری آی تی پی، مصرف قرص های کورتون دار است که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و تعداد پلاکت ها افزایش می یابد.

 

معمولا حدود یک ماه و نیم بعد از تشخیص بیماری، بیمار باید کورتون مصرف کند و بعد از این مدت اگر بیماری کنترل شود، بتدریج کورتون قطع می شود.

 

او توضیح می دهد: در دوسوم موارد، معمولا با این اقدام بیماری کنترل می شود، اما در یک سوم افراد مبتلا، احتمال مقاوم شدن به کورتون ها وجود دارد. در این صورت درمان های دیگری لازم است که یکی از آنها ممکن است برداشتن طحال باشد.

 

همان طور که گفتیم در این عضو ترکیب پلاکت ها و آنتی بادی هایی که به صورت غیرطبیعی ساخته شده، از بین می رود و با خارج کردن طحال از بدن، با این که همان ترکیب غیرطبیعی همچنان ساخته می شود، اما تخریبش کند انجام می شود و تعداد پلاکت ها کمتر کاهش می یابد.

 

دکتر صفایی درباره میزان موفقیت این جراحی می گوید: معمولا در 70 درصد بیماران با این اقدام بیماری کنترل می شود، اما در حدود 30 درصد بیماران حتی خارج کردن طحال هم جواب نمی دهد و مجبور می شویم از ایمونوتراپی کمک بگیریم، یعنی تجویز داروهایی که روی سیستم ایمنی تاثیر می گذارند و عملکرد آن را تنظیم می کنند.

 

این استاد دانشگاه ادامه می دهد: متاسفانه حتی گاهی این اقدام هم جواب نمی دهد و در این صورت مجبور می شویم، بیمار را شیمی درمانی کنیم.

 

البته او در نهایت به نکته امیدوارکننده ای اشاره می کند: در چند سال اخیر دارویی جدید به بازار آمده است که سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کند و می توان به جای برداشتن طحال، از آن استفاده کرد و تا کنون موفقیت نسبی داشته است.

 

تزریق خون لازم است؟

دکتر صفایی در پاسخ به این سوال می گوید: این اقدام فقط زمانی انجام می شود که بیمار به دلیل خونریزی شدید، خون زیادی از دست داده باشد، مثلا خانمی در زمان عادت ماهانه، خونریزی شدید پیدا کند، یا فرد بر اثر یک زخم گوارشی، به علت کمبود تعداد پلاکت، دچار خونریزی شدید شود.

 

او ادامه می دهد: گاهی هم بیمار دچار خون دماغ شدید می شود. گاهی هم تعداد پلاکت بیمار خیلی هم پایین نیست و مشکلی ندارد، ولی وقتی دندانپزشکی می رود و دندانش را می کشد، خونریزی بند نمی آید. حتی گاهی تشخیص آی تی پی با همین نشانه است.

 

این استاد دانشگاه می گوید: آی تی پی هیچ درمان قطعی ای ندارد و حتی نمی توانیم بگوییم برداشتن طحال می تواند این بیماری را برای همیشه درمان کند.

 

خانم های مبتلا از زایمان نترسند

دکتر صفایی می گوید: کسی که به آی تی پی مبتلاست و از آن خبر دارد، حتی اگر بیماری اش کنترل شده است، باید بداند هر زمانی امکان دارد بیماری اش شعله ور شود، بنابراین برای هر اقدام جراحی حتی در حد اقدام های دندانپزشکی، باید آزمایش خون برای مشخص شدن تعداد پلاکت ها بدهد.

 

اگر خانم بارداری آی تی پی داشته باشد، باید با پزشک مطرح کند و معمولا تصمیم های درمانی ای که برایش گرفته می شود مثل یک فرد سالم است، مگر این که زایمان اورژانسی اتفاق بیفتد که در این صورت پزشک مجبور خواهد شد اقدام هایی انجام دهد، ولی دیگر درمان ها مثل کورتون درمانی، طحال برداری و… برایش ممکن نیست.

 

البته درباره خانم های باردار مبتلا به آی تی پی یک ملاحظه دیگر هم وجود دارد. گاهی بیماری خانم در زمان بارداری کاملا تحت کنترل است، اما به هر حال ترکیب غیرطبیعی آنتی بادی ها و پلاکت ها در خون او وجود دارد که از جفت عبور می کنند و وارد گردش خون جنین می شوند.

 

در این صورت، درست است که تعداد پلاکت خون مادر ممکن است قابل قبول باشد، اما کودکی که از او متولد می شود، پلاکت کمی خواهد داشت، بنابراین حتما باید تعداد پلاکت های نوزادش پس از تولد بررسی شود و اقدام های لازم انجام گیرد، اما این بیماری به صورت ژنتیکی به نوزاد منتقل نمی شود.

بخش سلامت تبیان


منبع: جام جم – زهرا سادات صفوی سهی

 

مطالب مرتبط:

کاهش پلاکت خون باعث خونریزی می شود

علت خون‌مردگی و کبودی پوست چیست؟

آزمایش مقدار پلاکت خون

خون چگونه منعقد می‌شود؟

کبودی بدن جزو مواردی است که همه ما بارها و بارها آن را تجربه کردیم. اما علت کبودی بدن چیست؟

 همه ما گاه به گاه شاهد کبودی ها روی بدن مان هستیم. شاید نصف شب پای تان به در گیر کند یا هنگام پیاده روی زمین بخورید. اغلب کبودی ها نیازی به نگرانی ندارند و خود به خود بهبود پیدا می کنند. ولی بعضی کبودی ها هم نشانه مشکلی جدی هستند. بهتر است تفاوت این دو را بدانید.

 

کبودی زمانی بوجود می آید که جراحتی باعث خونریزی رگ های کوچک زیر پوست شود. پوست تان دچار پارگی نشده، بنابراین خون بیرون زده از رگ ها جایی برای رفتن ندارد، بنابراین یک جا جمع شده و لخته می شود و رنگ پوست روی جراحت را تغییر می دهد. ضربات سخت تر باعث ایجاد کبودی های بزرگ تر می شوند، که به آن ها کوفتگی هم می گویند، که ممکن است حساس و بسیار دردناک باشند.

علت کبودي بدن با خارش

 اگر می خواهید بیشتر بدانید : چرا بدنم بی دلیل کبود می شود؟

 

 

کبودی صاف و بنفش رنگ هنگامی رخ می دهد که خون به لایه بالایی پوست تان رسیده باشد، به این کبودی خون مردگی (ecchymosis) گفته می شود. چشم سیاه یا کبود شده نمونه ای برای این نوع کبودی است. یک هماتوم (hematoma)  زمانی ایجاد می شود که لخته خون یک توده زیر پوستی ایجاد کند. این ناحیه معمولا متورم، برجسته یا دردناک است. برجستگی تخم مرغی شکل روی سر مثالی برای این نوع کبودی است. هماتوم را با خونریزی (hemorrhage) اشتباه نگیرید، خونریزی شدید داخل یا خارج از بدن.

 

همان گونه که بهبود پیدا می کنید، یک ماده غنی از آهن در خونی که زیر پوست تان باعث ایجاد کبودی شده (به نام هموگلوبین hemoglobin) به ترکیباتی دیگر تجزیه می شود. این فرایند باعث تغییر رنگ کبودی می شود:

– معمولا بعد از ایجاد جراحت قرمز رنگ است.

– در عرض 1 تا 2 روز بعد از جراحت به بنفش، سیاه و آبی تغییر رنگ می دهد.

– بعد از 5 تا 10 روز ممکن است سبز یا زرد رنگ شود.

– بعد از 10 تا 14 روز به قهوه ای متمایل به زرد یا قهوه ای روشن در خواهد آمد.

 

کبودی حدود 2 هفته بعد باید کاملا از بین برود.

 

سرما می تواند تورم را کم کرده و اندازه کبودی سیاه و آبی شما را کاهش دهد. همچنین می تواند جریان خون در آن ناحیه را کاهش داده و در نتیجه باعث شود خون کمتری به بافت پوست شما نفوذ کند. به محض ایجاد کبودی یک کیسه سبزیجات یخ زده یا یک کیسه پر از یخ را در حوله پیچیده و به آرامی روی ناحیه جراحت قرار دهید. اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه روی کبودی بماند، سپس نیم ساعت کیسه یخ را برداشته و دوباره همین کار را تکرار کنید.

 

اندام آسیب دیده خود را استراحت داده و در صورت امکان بالاتر از قلب خود نگه دارید. مثلا، اگر زانوی تان آسیب دیده، پاها را رو به بالا قرار دهید. این کار جلوی جمع شدن خون، زیر پوست را گرفته، باعث کم تر شدن تورم شده و جلوی بزرگ تر شدن کبودی را می گیرد. بعد از 2 روز از یک پد یا پارچه گرم روی محل کبودی استفاده کنید. در صورت نیاز می توانید مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوبروفن استفاده کنید.

 

استخوان های شما هم دارای بافت هستند، بنابراین امکان کبودی در آن ها وجود دارد. هر گونه آسیبی می تواند باعث کبودی استخوان شود، مثل آسیب های ورزشی یا تصادف اتومبیل و برخی شرایط پزشکی مانند آرتریت هم می تواند سبب ایجاد این گونه کبودی ها شود. علایم این کبودی ها هم مثل بقیه است، درد، حساسیت، تورم و تغییر رنگ، ولی معمولا بیشتر درد داشته و بیشتر طول می کشد. درمانش به هماه شکل است: استراحت، خنک کردن، بالا نگه داشتن و استفاده از مسکن.

 

کبودی ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشد، اگر:

– فکر می کنید که رگ به رگ شدن یا شکستگی در استخوان سبب ایجاد آن شده است.

– بعد از روز اول هنوز هم در حال بزرگ شدن است.

– باعث شده دست و پای شما متورم یا سفت شود.

– بیشتر از چند هفته طول کشیده یا بدون دلیل دوباره دیده می شود.

– اطراف چشم تان است و نگاه کردن به جهت های مختلف برای تان سخت شده است.

– به خاطر ضربه وارد شده به سر، بالا تنه یا شکم ایجاد شده است.

 اگر می خواهید بیشتر بدانید : وقتی کبودی پوست نشانه خطرناکی است

 

 

علت کبودي بدن با خارش

سن، جنسیت و ژنتیک شما می تواند در این مساله نقش داشته باشد. همان طور که سن تان بیشتر می شود پوست تان نازک تر شده و بخش زیادی از چربی زیرپوستی را از دست می دهد، دیگر هیچ لایه ای برای محافظت از رگ های خونی وجود ندارد، بنابراین راحت تر پاره می شوند. زنان زودتر از مردان دچار کبودی می شوند، به خصوص از آسیب های سبک در قسمت بالای بازوها، ران ها و باسن. زود کبود شدن گاهی اوقات در کل یک خانواده شایع است.

 اگر می خواهید بیشتر بدانید : پوست شما هم زود کبود می شود؟

 

 

برخی از بیماری ها می تواند منجر به ایجاد لکه هایی شبیه کبودی شود. بزرگترین آن ها پورپورا (purpura) نامیده می شود. لکه های کوچک بنفش یا قرمز پتشی (petechiae) نامیده می شوند. مشکلاتی که می تواند منجر به ایجاد لکه های خونی یا کبودی سریع شوند، عبارتند از:

– اختلالات خونریزی، مانند بیماری هموفیلی (hemophilia)  یا فون ویلبراند (von Willebrand).

– بیماری کبدی مانند سیروز (cirrhosis).

– ترومبوسیتوپنی (Thrombocytopenia) ( زمانی که پلاکت کافی در خون خود ندارید).

– سرطان مانند سرطان خون (leukemia)، بیماری هاجکین (Hodgkin) یا مولتیپل میلوما (multiple myeloma).

 

اسید فولیک (فولات) و ویتامین C ،K و B12 به لخته شدن خون شما کمک می کنند. اگر به اندازه کافی از آن ها دریافت نکنید، ممکن است خیلی راحت تر دچار کبودی شوید. اگر ویتامین C شما پایین است، سعی کنید مرکبات بیشتری مصرف نمایید. گوشت گاو و غلات صبحانه غنی شده با ویتامین B12. سبزیجات با برگ سبز نظیر اسفناج منابعی خوب برای ویتامین K و اسید فولیک هستند.

 

رقیق کننده های خون، آسپرین، کورتیکو استروئیدها (corticosteroids) و شیمی درمانی برای مقابله با سرطان، می تواند سبب ایجاد این نشانه های آبی و سیاه باشد. مصرف داروهای تان را سرخود متوقف نکنید، با پزشک تان مشورت کنید. ممکن است بتواند آن ها را با داروهایی جایگزین کند که کمتر باعث ایجاد کبودی شوند یا کلا چنین تاثیری نداشته باشند.

 

شما نمی توانید کاملا از ایجاد کبودی جلوگیری کنید، ولی می توانید شانس آسیب دیدن را کاهش دهید:

– در شب از چراغ خواب استفاده کنید تا در تاریکی پای تان به جایی گیر نکند.

– وسایلی که باعث لیز خوردن می شود را از محیط حذف کنید، مانند قالیچه .

– مسیر حرکت تان را از مبلمان یا وسایلی که پای تان به آن ها گیر می کند، خالی کنید.

– اگر ورزش می کنید از وسایل محافظتی مانند کلاه ایمنی یا ساق بند استفاده کنید.تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

پرده بکارت بافت نازکی در دهانه واژن می باشد که ار فردی به فرد دیگر فرق می کند. بعضی از زنان با پرده گوشتی بسیار کوچکی متولد می شوند. برخی دیگر از انواع پرده بکارت وجود دارند که حتی تمام دهانه واژن را می پوشانند. آیا می دانید علائم پارگی این پرده چیست؟ چگونه می توانید بررسی کنید که آیا پرده سالمی دارید یا نه؟ در این مقاله از بخش جنسی دکتر سلام به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و چند باور غلط در مور …

تغذیه کودک از اهمیت زیادی برخوردار است. بخصوص زمانی که دادن غذای کمکی به شیرخوار شروع می شود و شما باید در کنار تغذیه با شیر، غذاهای کمکی را نیز شروع کنید. آیا احساس می کنید نیاز به ایده و نمونه برنامه هفتگی برای تغذیه کودک تان دارید؟ از این برنامه های غذائی نمونه برای نوزادان 6-12 استفاده کنید تا تغذیه ای مفید برای آنها فراهم کنید. در این مقاله از بخش تغذیه و سلامت کودک دکتر سلام به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. تغذیه …

آشالازی بیماری نادری است که منجر به سختی در بلع می ‌شود. لوله ای که انتهای گلو را به معده وصل می‌کند، مری نام دارد. در آشالازی ، عضلاتی که منجر به انقباض مری و حرکت رو به پایین غذا می‌ شوند، به درستی کار نمی ‌کنند. در این وضعیت انقباضات عضلانی ضعیف و بی نظم می‌ شوند و انتهای مری منقبض باقی می ‌ماند. در برخی موارد آشالازی می ‌تواند بخاطر سوابق خانوادگی ایجاد شود. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام …

سایش شیمیایی دندان شامل از بین رفتن تدریجی و برگشت ناپذیر لایه سخت دندان است. در اکثر موارد، سایش شیمیایی دندان توسط یک فرایند شیمیایی به وجود می آید و باکتری ها نقشی در این فرسایش ندارند. سایش شیمیایی دندان نه تنها بر زیبایی دندان ها تاثیر می گذارد، بلکه موجب بروز عوارضی مانند حساسیت شدید دندان و سایش شیمیایی تدریجی دندان ها می شود. در این مقاله از بخش دندانپزشکی دکتر سلام به بررسی این موضوع می پردازیم و علائم و علل آن را …

بیماری کرون روده بیماری التهاب روده (IBD) است. این یک بیماری مزمن است که ممکن است در زمان ‌های مختلفی در طول عمر تکرار شود. این بیماری معمولا روده کوچک و اغلب قسمت پایینی به نام دراز روده را درگیر می کند. با این حال، التهاب ممکن است بر کل دستگاه گوارش، از جمله دهان، مری، معده، روده اثنی عشر، آپاندیس یا مقعد تاثیر بگذارد. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به بررسی این موضوع می پردازیم. چه چیزی موجب بیماری کرون …

علت کبودي بدن با خارش

پرده بکارت بافت نازکی در دهانه واژن می باشد که ار فردی به فرد دیگر فرق می کند. بعضی از زنان با پرده گوشتی بسیار کوچکی متولد می …

مراقب باشید، مصرف بعضی از غذاها ممکن است استخوان ‌های شما را ضعیف کند. پوکی استخوان یک بیماری است که بسیاری از ما به آن مبتلا هستیم اما …

در مورد رژیم لاغری دش (DASH) چقدر اطلاعات دارید؟ آیا می دانید با کمک این رژیم لاغری می توانید فشار خون خود را کاهش دهید؟ به نظر می رسد که …

در مورد کلستاز بارداری چقدر اطلاعات دارید؟ آیا تا به حال خارش پوست در بارداری را تجربه کرده اید؟ این کاملا طبیعی و شایع است که در زمان …

تغذیه کودک از اهمیت زیادی برخوردار است. بخصوص زمانی که دادن غذای کمکی به شیرخوار شروع می شود و شما باید در کنار تغذیه با شیر، غذاهای کمکی …

با دستگاه TENS آشنایی دارید؟ درد زایمان، یک تجربه دردناک و غافلگیر کننده است. خوشبختانه، پزشکی مدرن توانسته چندین راه حل برای مقابله با …

اختلالات گوارشی در طول دوران بارداری رایج و شایع می باشد. علاوه بر بروز یبوست، ناراحتی معده یا شل شدن مدفوع نیز مشکلات دیگری …

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

آمینو اسیدهای زنجیره ای (BCAAs) به تازگی به عنوان یک مکمل ورزشی که می تواند ساختار عضلانی را افزایش دهد و بهبود سریع تر …

تمرینات کگل معکوس یک تمرین کششی ساده است که به شما کمک می کند که کف لگن خود را شل و آرام کنید. انجام …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است




خانه

موبایل

 

هر چند وقت یک‌بار با یافتن لکه‌های بنفش رنگ یا خون مردگی زیر پوستت نگران می‌شوی، چراکه به یاد نمی‌آوری ضربه‌ای به نواحی کبود بدنت وارد شده باشد.

علت کبودي بدن با خارش

بی شک به دنبال یافتن علت بروز این خون مردگی ها که هر چند وقت یک بار، در نواحی مختلف بدنت ظاهر می شود، هستی.

 

با این حال خوب است بدانی که در بسیاری موارد اگر این خون مردگی ها همراه با عوارض و نشانه های دیگری که ناشی از بیماری های انعقادی یا داخلی است نباشد، مشکل خاصی را برای شخص به همراه نخواهد داشت.

دکتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و مو در این باره توضیح می دهد: بروز خون مردگی های ناگهانی و مکرر ابتدا باید از نظر وجود بیماری های انعقادی خون و نیز بیماری های داخلی مورد بررسی قرار بگیرد، اما در بسیاری موارد، این نوع خون مردگی ها به اشکالات ساختمانی عروق در برخی افراد و بویژه خانم ها بازمی گردد.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه با تاکید بر این که برخی افراد به طور ژنتیک عروق شکننده ای دارند و به دنبال تماس های مختصر نیز دیواره مویرگ هایشان پاره می شود، می گوید: البته علت بروز چنین خون مردگی هایی در بسیاری موارد، به کمبود ویتامین C مربوط می شود. در افراد مسن خون مردگی به علت آسیب پذیری جداره عروق، زیاد اتفاق می افتد.

خون مردگی و کبود شدن پوست شرایطی است که طی آن، خون از داخل رگ ها بیرون می آید و وارد پوست، توده مخاطی و دیگر اعضا از قبیل ماهیچه ها و استخوان ها می شود.

 

وقتی کوفتگی خون مردگی می آورداصولا کبودی زیر پوست بر اثر نشت خون و ورود آن به داخل بافت زیر پوست ایجاد می شود. گرچه در برخی موارد، مشکلات انعقادی مانع خروج خون به خارج از عروق و بروز خون مردگی زیر پوستی می شود، اما اصلی ترین عامل کبودی پوست ضربه و کوفتگی ناشی از آن است.

ضربه ها حتی ممکن است زمانی که اصلا متوجه نیستیم به بخشی از بدن مان وارد شود و آثار کبودی از خود به جا گذارد. البته نباید فراموش کنیم که برخی نقاط بدن مانند اطراف چشم نسبت به هر نوع ضربه بسیار حساس و برخی نقاط دیگر مانند کشاله ران و دیگر قسمت های گوشتی بدن نسبت به ضربه ها مقاوم تر است.

 

با این حال متخصصان پوست تاکید می کنند که بیشتر ضربه وارده به بدن باعث تخریب و بازشدن رگ های خونی در پوست، غشاهای مخاطی یا اندام های دیگر می شود و کبودی همراه با درد و ورم، پاسخ التهابی بدن به جراحت و آسیب است. زمانی که کوفتگی در پوست گسترش یابد، باعث قرمزی، سیاهی و بعد آبی یا بنفش شدن پوست می شود و هنگامی که خون از سوی بدن جذب شود، رنگ کوفتگی به زرد مایل به سبز تبدیل می شود. چنین خون مردگی هایی معمولا پس از مدت کوتاهی بهبود می یابد.

 

کبودی پوست ؛ نشانه ای خطرناکاز آنجا که اشکال در سیستم انعقادی خون یکی از دلایل مهم بروز مکرر کبودی زیر پوست تلقی می شود، دکتر داوودی توصیه می کند در صورت بروز کبودی های ناگهانی و مکرر به عنوان یکی از عوامل موثر، از طریق آزمایش خون مورد ارزیابی قرار بگیرد.

 

این متخصص پوست به بیماری های خودایمنی مثل لوپوس (بیماری خودایمنی که با درد و تورم مفاصل همراه است) و آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) به عنوان عوامل موثر در بروز کبودی زیر پوست در برخی افراد اشاره می کند و می گوید: حتی کبودی های مکرر، اگر با خونریزی از لثه ها و ابتلا به عفونت های مکرر همراه باشد، می تواند نشانه ای از ابتلا به بیماری خطرناکی چون سرطان خون تلقی شود. برخی بیماری های زمینه ای با افت پلاکت های خون، خونریزی از لثه ها و خون مردگی های وسیع همراه است.

البته در برخی موارد، مصرف داروهایی مثل آسپیرین، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، آنتی بیوتیک ها، آنتی هیستامین ها و رقیق کننده های خون، همچنین گزش حشرات می تواند کبودی به همراه داشته باشد. کمبود ویتامین C از علت های موثر در شکنندگی عروق محسوب می شود که با مصرف قرص های خوراکی ویتامین C قابل جبران است.

دکتر داوودی در پاسخ به این پرسش که آیا باید کبودی ناخن را جدی بگیریم یا خیر، می گوید: مهم ترین علت کبودی ناخن ضربه و آسیب های شغلی، ورزشی یا تفریحی است که پس از مدت کوتاهی از بین می رود، اما خون مردگی های خطی زیر ناخن که بدون علت خاصی ایجاد شود، می تواند ناشی از بیماری درماتومیوزیت باشد که نوعی بیماری التهابی است که با تغییرات تخریبی در ماهیچه ها و پوست همراه است. پس نباید فراموش کرد که کبودی مداوم و ناگهانی در پوست یا ناخن که علت خاصی برای آن پیدا نمی کنیم، نیاز به پیگیری جدی دارد.

منبع:jamejamonline.ir


بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

علت کبودي بدن با خارش
علت کبودي بدن با خارش
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *