علت سرد شدن پاها هنگام خواب

دوره مقدماتی php
علت سرد شدن پاها هنگام خواب
علت سرد شدن پاها هنگام خواب

تجربه پاهای سرد از زمانی به زمان دیگر معمول و طبیعی است. تغییرات دما و همچنین تغییر در سلامتی و انتخاب شیوه زندگی، بعضی از شایع ترین علت های پای سرد است و تنظیم این عوامل معمولا به کاهش علائم کمک می کند.

در این مقاله، سعی می کنیم برخی از علل پزشکی پاهای سرد را بررسی کنیم. همچنین درمان های خانگی را برای گرم کردن پاها و حس راحتی فهرست می کنیم.

دلایل مختلفی برای پاهای سرد وجود دارد، از دمای زمستان تا گردش خون و اختلالات عصبی. دلایل پاهای سرد عبارتند از:

سرد شدن پاها در دماهای سرد معمول است. با این حال، تجربه داشتن پاهای سرد در درجه حرارت طبیعی یا گرم ممکن است نشانه ای از یک مشکل پزشکی پایه باشد.

علت سرد شدن پاها هنگام خواب

دوره مقدماتی php

پاهای سرد یکی از واکنش های طبیعی بدن نسبت به دمای سرد است. هنگامی که بدن وارد یک منطقه سردتر شود، رگ های خونی در اندام هایی همچون دست ها و پاها، تنگ می شوند. این موضوع باعث می شود جریان خون به این مناطق کاهش یابد. همچنین میزان گرمای بدن را از دست می دهد.

اندام های پایین بخش هایی از بدن هستند که دورتر از اندام های حیاتی قرار دارند، بنابراین کاهش جریان خون به این اندام ها کمک می کند تا گرما و جریان خون در قسمت های مهم بدن حفظ شود. با گذشت زمان این کاهش جریان خون می تواند سبب کاهش اکسیژن در بافت ها شود و موجب بروز یک رنگ آبی در آن ها گردد. اگر این شرایط موقتی باشد معمولا زیاد جدی نیست و بدن می تواند به حالت طبیعی خود باز گردد.

برخی از افراد سندرم رینود دارند. همین امر موجب می شود قرار گرفتن در معرض دمای سرد و یا فشار زیاد باعث محدود شدن جریان خون گردد و در نتیجه به سرما یا بی حسی انگشتان دست یا پا منجر شود.

قرار گرفتن در حالت استرس یا اضطراب زیاد نیز می تواند به پاهای سرد منجر شود. یکی از پاسخ های طبیعی بدن به استرس یا شرایط عصبی، پمپاژ آدرنالین به جریان خون است. آدرنالین می تواند رگ های خونی را منقبض کند و همین امر جریان خون به نواحی دور بدن را کاهش می دهد. دنیای مدرن پر از موارد استرس زاست اما بیشتر آن ها بدن را در خطر فوری قرار نمی دهد. بنابراین پاسخ محافظتی ممکن است مضرتر باشد و دستان و پاهای شما را به طور مکرر سرد سازد. کاهش استرس و فشار می تواند به بهبود این شرایط کمک کند.

پا و دست ها احساس سردی می کنند، زیرا جریان خون در دماهای سرد محدود می شود.

مسائل مربوط به گردش خون یک علت بسیار رایج در پاهای سرد است. فردی که دارای گردش خون ضعیف است، اغلب در رساندن خون کافی به قسمت های پایین بدن دچار چالش می شود.

گردش خون ضعیف می تواند علل مختلفی داشته باشد. نشستن طولانی مدت در پشت میز یکی از این علل است. سیگار کشیدن نیز می تواند رسیدن خون به هر منطقه از بدن را دشوارتر سازد. بنابراین افرادی که سیگار می کشند ممکن است بیشتر از سایرین در معرض پاهای سرد قرار داشته باشند.

کلسترول بالا می تواند به پلاک هایی که در داخل شریان ها شکل می گیرد منجر شود. همین امر می تواند گردش خون به پاها را کاهش دهد. برخی از بیماری های قلبی نیز می توانند باعث ایجاد پاهای سرد شوند، بنابراین فرد باید با پزشک خود در مورد هر گونه مشکلات قلبی موجود یا عوامل خطر صحبت کند.

درمان های خانگی پاهای سرد

کم خونی زمانی رخ می دهد که فرد گلبول های قرمز طبیعی اندکی در بدن خود داشته باشد. این موضوع می تواند به علت بسیاری از عوامل، از جمله کمبود آهن، ویتامین B12، یا فولات، یا بیماری مزمن کلیه باشد.

موارد کم خونی متوسط تا شدید ممکن است باعث ایجاد پاهای سرد شود. کم خونی معمولا به تغییرات در رژیم غذایی و مکمل ها پاسخ می دهد.

بهتر است تشخیص کم خونی را به پزشک واگذار کنید و توصیه های درمانی را دنبال نمایید.

افرادی که مبتلا به دیابت هستند بیشتر از سایرین در معرض مشکلات گردش خون همچون پاها و دست های سرد قرار دارند. وجود سطح بالای قند می تواند به تنگ تر شدن شریان ها و کاهش منبع خونی به بافت ها منجر گردد. در برخی از افراد دیابت می تواند به نروپاتی محیطی دیابت منجر شود که شکلی از آسیب عصبی است. آسیب عصبی دیابتی معمولا در افرادی رخ می دهد که برای بازه زمانی طولانی مدت سطح قند خون خود را کنترل نکرده اند. سایر نشانه های اسیب عصبی دیابتی در برگیرنده حس سوزن سوزن شدن، بی حسی، درد سوزناک در پاهاست.

سایر اختلالات عصبی نیز ممکن است باعث سرد شدن پاها شود. آسیب عصبی ممکن است به علت آسیب مانند یخ زدگی شدید باشد، یا ممکن است به علت یک وضعیت پزشکی اصلی ایجاد گردد.

نوروپاتی محیطی ممکن است به علت بیماری کبد یا کلیه، عفونت یا ژنتیک باشد. معمولا علائم دیگر مانند بیخوابی و سوزن شدن را ایجاد می کند. درمان علائم مانند سرد شدن پاها می تواند به فرد کمک کند تا ناراحتی موجود را کاهش دهد.

کم کاری تیروئید ناشی از غده تیروئید ضعیف است که سطح هورمون تیروئید کمتری تولید می کند که تاثیر منفی بر متابولیسم بدن دارد.

متابولیسم بدن بر گردش خون، ضربان قلب و درجه حرارت بدن تأثیر می گذارد، بنابراین هر چیزی که بر عملکرد تیروئید تأثیر می گذارد و سبب کم کاری تیروئید می شود به پاهای سرد می انجامد.

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است نسبت به سرما بیشتر حساس باشند و ممکن است علائم دیگری مانند خستگی، افزایش وزن و مشکلات حافظه را تجربه نمایند.

نوروپاتی محیطی می تواند باعث ایجاد حس سوزش، بی حسی و از دست دادن توانایی درک گرما و یا سرما شود.

پاهای سرد و درمان آن

کار کردن به طور مستقیم با یک پزشک برای تشخیص هر علت زمینه ای از پاهای سرد، بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد علائم است.

با این حال، بسیاری از درمان های خانگی می توانند به گرم کردن پا و حفظ راحتی فرد کمک کنند.

حرکات منظم، ممکن است برای درمان پاهای سرد مفید باشد. این موضوع اگرچه به نظر ساده می رسد اما بالا بردن و حرکت دادن یکی از ساده ترین راه ها برای گرم کردن بدن و کمک به جریان خون در پاهاست.

افرادی که ساعت های طولانی پشت میز می نشینند باید این حرکات را انجام دهد.

استفاده از جوراب مناسب و گرم برای افرادی که پاهای سر دارند بسیار مهم است. زمانیکه داخل منزل هستید می توانید از این جوراب ها استفاده کنید.

یکی از سریع ترین روش ها برای بهبود پاهای سرد قرار دادن آن ها در آب گرم است. وان را با آب گرم پر کنید و پاهای خود را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آن شناور سازید. این موضوع قبل از خواب بسیار مفید خواهد بود.افرادی که آسیب عصبی دیابتی دارند باید از آب داغ در پاهای خود خودداری نمایند.

افرادی که به خاطر پای سرد نمی توانند به خواب بروند، می توانند از پد گرما یا بطری آب گرم زیر پای خود استفاده کنند.

اگرچه داشتن پاهای سرد به طور گاه به گاه طبیعی است، اما مواردی وجود دارد که ممکن است لازم باشد با مراجعه به پزشک از آن اطمینان حاصل کنید. هر کسی که به طور مرتب یا بدون هیچ دلیلی پاهایش سرد می شود، باید با پزشک خود در مورد علل احتمالی صحبت کند. اگر پاهای سرد با نشانه های زیر همراه بود حتما با یک پزشک مشورت کنید:

اگر پا احساس سردی درونی داشته باشد، اما با احساس پوست این سرما احساس نشود، باید به پزشک مراجعه کنید.

همانطور که قبلا نیز بیان کردیم سردی پاها به طور گاه به گاه طبیعی است اگر نشانه های مداومی داشتید به پزشک مراجعه کنید. درمان علل زمینه ای می تواند احساس بهتری ایجاد کند.

علت سرد شدن پاها هنگام خواب

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– سردی پا معمولا وضعیت طبیعی است که در نتیجه سرمای هوا یا به علت اضطراب و نگرانی روی می دهد. در سرما رگهای خونی پا و یا قسمت های دیگر بدن شما مثل بینی منقبض شده و درنتیجه آن در اثر سرما جریان خون در این منطقه کاهش می یابد. این کاهش جریان خون منجربه کاهش سطح اکسیژن در قسمت های خارجی بدن شده و باعث کبود رنگ شدن پوست  می شود که سیانوز نام دارد.

سیانوز در هوای سرد مسئله ای جدی نیست و پس از گرم شدن سریعا به حالت اولیه خود باز می گردد. در وضعیت های استرس زا و نگران کننده سردی پا پیش می آید و هنگامی که آدرنالین کاهش یابد، برای کاهش حداقل خونریزی بر اثر آسیب احتمالی، جریان خون در قسمت های خارجی بدن کاهش می یابد.

علت سرد شدن پاها هنگام خواب

در برخی موارد سرد شدن پا به علت عوامل دیگری نظیر آسیب عصبی (نوروپاتی محیطی)، دیابت به عنوان یک بیماری مزمن که توانایی جذب قند به عنوان انرژی را مختل می کند، همچنین استفاده بیش از حد مشروبات الکلی، یا کمبود بعضی از ویتامین های خاص است.

متخصص داخلی کیست؟

کمبود چه ویتامینی خطرناک است؟

علائم اسپاسم عضلانی و درمان های گیاهی آن

علائم گرمازدگی خفیف و درمان آن

همچنین سردی پا می تواند نشانه ای از جریان خون ضعیف در قسمت های خارجی بدن باشد. بیماری سرخرگ محیطی یا PAD که همچنین با نام بیماری عروق محیطی PVD شناخته می شود. این بیماری سبب باریک شدن یا مسدود شدن عروق می شود  که در نتیجه منجر به تجمع چربی و کلسترول در دیواره رگ ها شده  و در این حالت جریان خون به حداقل می رسد.

سرد شدن کف پا به ندرت نشانه ای از یک بیماری جدی است. اگر شما و یا فردی در نزدیکی شماست که دچار درد سینه و یا احساس فشار در قفسه سینه، کاهش بینایی، فلج یا ناتوانی در حرکت قسمتی از بدن، گیجی، نداشتن نبض در پا و یا نفس نفس زدن است، سریعا به پزشک و اورژانس مراجعه کنید.

اگر زخم ها و یا کبودی های پای شما به کندی خوب می شود و دچار عفونت های مداوم است به پزشک مراجعه کنید. اگر شما به علت ضعیف بودن جریان خون تحت درمان سردی پا قرار دارید اما نشانه های شما پایدار است و یا باعث نگرانی شما می شوند به پزشک مراجعه کنید.

سردی پا می تواند نشانه ای از چندین وضعیت مختلف نظیر آسیب عصبی (نوروپاتی محیطی) باشد، بعضی اوقات این مسئله در دیابتی ها، الکلی ها و یا افرادی که دچار کمبود ویتامینی خاص هستند دیده شده است.

سردی پا ممکن است همراه با دیگر علائم باشد که با توجه به بیماری و یا اختلالت قبلی متفاوت است. علائمی که مداوم سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار می دهند، ممکن است در دیگر سیستم های بدن اختلال ایجاد کند.

سردی پا ممکن است به علت بیماری سرخرگ (عروق) محیطی ایجاد شود که این بیماری نازک شدن و یا مسدود شدن عروق است که ناشی از تجمع چربی و کلسترول در دیواره ی عروق رخ می دهد که در نهایت باعث محدود شدن خون رسانی به برخی اعضای بدن می شود.

به عبارت دیگر سردی پا که بر اثر سیستم گردش خون ضعیف پیش می آید ممکن است با دیگر نشانه هایی که سیستم قلبی عروقی را تحت تاثیر قرار می دهد همراه باشد. این نشانه ها عبارتند از:

سردی پا ممکن است همراه با علائمی باشد که مرتبط با سیستم های دیگر بدن است. نظیر:

در بعضی از موارد سردی پا ممکن است نشانه ای از وضعیتی حیاتی باشد که سریعا باید در حالت اورژانسی بررسی بشود. در صورت داشتن هر کدام از علائم زیر سریعا به اورژانس مراجعه کنید.

برای بررسی وضعیت شما، پزشک سوالات مختلفی در ارتباط با سردی پایتان می پرسد. این سوالات عبارتند از:

– چه موقع سردی پا را حس کردید؟

– آیا کسی در خانواده ی شما دچار بیماری های قلبی عروقی است؟

– اگر شما همزمان با سردی پا احساس درد دارید، در کدام قسمت دقیقا احساس درد دارید؟ در حین راه رفتن و یا بالا رفتن از پله درد شما چگونه می شود؟

– آیا دخانیات مصرف میکنید؟

– آیا دچار دیابت هستید؟

– رژیم غذایی شما چگونه است؟ غذای معمولی که روزانه مصرف می کنید چیست؟

– آیا شما علائم دیگری دارید؟

– چه داروهایی مصرف می کنید؟

چون سردی پا می تواند به علت بیماری های جدی رخ دهد، نقص درمان آن می تواند باعث عوارض جدی و آسیب دائمی شود.

زمانی که علت اولیه سردی پا مشخص شد، ادامه برنامه درمان و پیروی از آن اهمیت ویژه ای دارد و پزشک این برنامه را ویژه شما برای کاهش خطرات و عوارض زیر مطرح می کند:

نبض ما– مترجم- مهدی مغازه ای

منبع:

www.healthgrades.com

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

علت سرد شدن پاها هنگام خواب

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

سزارین یا طبیعی ؟ عمل زایمان خانم های باردار+فیلم

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

درمان شگفت انگیز زانو درد

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

رفع سریع دندان درد به روش خانگی

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

مراحل لیفت صورت بدون جراحی

علل و درمان انواع جوش صورت/ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.




خانه

موبایل

اگر انگشتان پای شما همیشه سرد است، یکی از دلایل آن عبارت است از: ضعیف بودن جریان خون در پا. ضعیف بودن جریان خون می تواند علل مختلفی داشته باشد، از جمله: کشیدن سیگار، فشارخون بالا و یا بیماری قلبی.آسیب اعصاب پا در اثر عدم کنترل دیابت نیز می تواند یکی از علل سرد شدن انگشتان پا باشد.

 

علت سرد شدن پاها هنگام خواب

از علل دیگر می توان به کم کاری تیروئید و کم خونی اشاره کرد.

 

برخی افراد در فصل زمستان یا حتی فصل گرم سال از سرد بودن دست و پای خود گله می کنند. این سردی علت های زیادی دارد؛ از استرس گرفته تا انگل. در علم پزشکی به سرد بودن کف پا، سندروم «رینودز» گفته می شود. دست و پای افراد مبتلا به این سندروم، با کوچک ترین تغییر دما سرد می شود.

 

به علت تنگ شدن رگ های خون، گردش خون در اطراف دست و پا تحت تاثیر قرار می گیرد. انگشتان دست و پا سرد می شود و با جریان پیدا کردن خون، قسمت های مذکور قرمز می شود و احساس سوزش پیدا می کند. توجه نکردن به درمان این بیماری ممکن است باعث آسیب بافت ها شود.

علل سردی دست و پا :

*حساسیت به موادغذایی یا محیطی که در آن قرار دارید می تواند علت این سردی باشد. داشتن حساسیت باعث کاهش فشارخون و در نتیجه سردی دست و پا می شود.

 

*کاندیدا، نوعی قارچ است که تقریبا در بدن تمام انسان ها رشد می کند. این نوع قارچ، اختلالاتیاز جمله سردی کف پا ایجاد می کند. در بدن افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، این قارچ زنده می ماند.

 

*انگل ، به محض وارد شدن به بدن، از مواد مغذی که باید وارد سلول ها شود، تغذیه می کند این امر باعث سرد شدن دست و پا می شود.

 

*کم خونی یکی از شایع ترین علل سردی دست و پاست.

 

 

درمان سردی دست و پا :

*برای چند ثانیه روی انگشتان بایستید سپس روی پاشنه برگردید، این کار را تکرار کنید تا خون در داخل کف پا جریان پیدا کند و گرم شود.

 

*به مدت ۱۵دقیقه پای خود را در یک طشت آب ولرم و نمک خیس کنید.

 

*قبل از پوشیدن جوراب، فلفل سیاه یا قرمز در داخل جوراب بریزید.

 

*فعالیت جسمی مانند راه رفتن، شنا، دو یا دوچرخه سواری روند گردش خون به کف پا را بهبود می بخشد.

 

*رعایت رژیم غذایی متعادل، کاهش میزان چربی و کلسترول باعث بهبود جریان خون در بدن خواهد شد. کاهش مصرف گوشت قرمز، هله هوله، غذاهای آماده و افزایش مصرف میوه و سبزی های تازه، غلات سبوس دار گوشت کم چرب و ماهی های سالم مانند سالمون و تن در رفع این بیماری موثر است.

 

*غذای گرم بخورید، زیرا علاوه بر گرم کردن بدن، نسبت به غذای سرد انرژی کمتری برای هضم آن نیاز است.

 

*استعمال دخانیات باعث افزایش میزان کلسترول در رگ های خون و در نتیجه سفت شدن دیواره رگ ها و انقباض رگ های خون می شود.منبع:robabnaz21.persianblog.ir


بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید…

© تمامی حقوق این سایت برای مجله اینترنتی دلگرم محفوظ است / هر گونه کپی جزئی و کلی از مطالب دلگرم تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.

 سردی بدن گاهی باعث آزار شما می شود، اما آیا می دانید چرا همیشه دست ها یا پاهایتان سرد است و اکثر اوقات احساس سرما می کنید؟

سردی بدن، به ویژه دست و پا مشکلی است که افراد زیادی دچار آن هستند. این افراد معمولا بیشتر هم احساس سرما می کنند، حتی اگر هوا زیاد هم سر نباشد. سردی بدن به خودی خود بیماری نیست، بلکه نشانه وجود بیماری و مشکل دیگری در بدن است که در اینجا به مهم ترین علل سردی بدن اشاره می شود.

شاید برایتان سوال باشد که چرا همیشه احساس سرما می کند. این مشکل احتمالا به دلیل کم خونی بروز می کند. کم خونی زمانی اتفاق می افتد که سلول های قرمز به اندازه کافی در خون شما وجود ندارد تا اکسیژن مورد نیاز بدن را حمل کند. این عارضه باعث خستگی، ضعف، سرگیجه و تنگی نفس می شود.کم خونی همچنین باعث سرد شدن بدن به ویژه سرد شدن دست ها و پاها می شود. پزشک علت مشکل را تشخیص می دهد و تغییرات لازم در رژیم غذایی را به شما توصیه می کند و در صورت نیاز مکمل و دیگر روش های درمانی را تجویز خواهد کرد.

کم کاری تیروئید زمانی رخ می دهد که غده تیروئید که در گردن شما واقع است، به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند. کم کاری تیروئید باعث می شود به شدت در مقابل سرما حساس شوید. به علاوه دیگر مشکلاتی که کم کاری تیروئید در پی خواهد داشت عبارتند از درد مفاصل، یبوست، خشکی پوست و افزایش وزن. نشانه ها ممکن است سال ها طول بکشد تا نمایان شود. عوامل زیادی ممکن است باعث بروز کم کاری تیروئید شوند، از جمله بیماری یا درمان دیگر شرایط پزشکی. پزشک هورمون های ساخت انسان را تجویز خواهد کرد تا جایگزین هورمونی شود که بدن تولید نمی کند.

بیشتر بدانید : 10 علائم تیروئید که ممکن است حتی توسط پزشک تان نادیده گرفته شود

علت سرد شدن پاها هنگام خواب

بیشتر بدانید : غذاهای ممنوع در کم کاری تیروئید را بشناسید

بیماری رینود Raynaud’s Phenomenon باعث می شود عروق خونی در دست های شما نسبت به سرما یا استرس واکنش شدید نشان دهند. در زمان حمله رینود که ممکن است چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد، رگ های خونی تنگ می شوند و خونرسانی محدود می شود. این مسئله باعث سردی و بی حسی انگشت های دست و پا می شود و در نتیجه انگشت ها سفید یا آبی می شوند. زمانی که خون به انگشت ها برمی گردد، انگشت ها سوزن سوزن و یا حتی دچار درد می شوند. دارو به رفع علائم کمک می کند و از آسیب دیدن بافت ها پیشگیری می کند. در موارد شدید جراحی نیاز خواهید داشت.

دیابت و فشار خون بالا اغلب باعث بروز بیماری کلیوی می شود. تجمع بسیاری از مواد زائد در بدن افزایش پیدا می کند چرا که کلیه ها در امر تصفیه خون ضعیف عمل می کنند. این امر باعث کاهش دمای بدن و بروز مشکلات دیگر می شود.بیماری کلیوی با کم خونی نیز در ارتباط است که باعث می شود حتی در هوای گرم هم احساس سرما کنید. زمانی که بیماری کلیوی شما درمان می شود، مشکل قبل را نخواهید داشت.

اگر به دیابت نوع 2 مبتلا باشید، ممکن است دچار کم خونی هم باشید و کلیه ها و گردش خون شما نیز دچار مشکل شود که تمام این عوامل باعث می شوند احساس سرما کنید. آسیب عصبی ناشی از دیابت هم باعث احساس سرما می شود. کنترل قند خون همراه با تغییر در سبک زندگی و مصرف دارو به بهبود شرایط کمک خواهند کرد.

این مشکل زمانی رخ می دهد که پلاک های خون شریان ها را تنگ می کنند و در نتیجه دریافت خون کافی در پاها و گاهی دست ها سخت می شود.اگر یکی از پاها سردتر از پای دیگر باشد، به ویژه اگر مشکل سردی پا با درد، بی حسی یا ضعف نیز همراه است ممکن است نشانه های بیماری سرخرگ محیطی باشند. در صورت مشاهده هر یک از علائم بیان شده بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. تغییر در رژیم غذایی و ورزش کردن گاهی موثر خواهند بود، اما گاهی پزشک دارو و حتی جراحی را برای درمان آن توصیه خواهد کرد.

* بیماری سرخرگ محیطی Peripheral artery disease  یاPAD : به معنی تنگی عروق محیطی است (مانند سرخرگ‌های پا و دست). در این بیماری عروق مرکزی مانند سرخرگ‌های قلب یا مغز آسیب ندیده‌اند.

این بیماری نوعی اختلال خوردن است که باعث می شود فرد مبتلا میزان کالری دریافتی خود را به شدت کاهش دهد و فرد به شکل خطرناکی لاغر می شود. کمبود بیش از حد چربی بدن باعث می شود فرد اکثر اوقات احساس سرما کند، به ویژه در دست ها و پاهای خود. این شرایط کشنده است. اگر فکر می کنید شما یا یکی از عزیزانتان به این بیماری مبتلا هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

عامل آنفولانزاویروسی است که بر روی تمام بدن، از جمله بینی، گلو و ریه ها تاثیر می گذارد. در زمان ابتلا به آنفولانزا ممکن است همراه با سردرد، درد عضلانی، سرفه و ضعف، دچار تب شدید و لرز هم شوید. این شرایط می تواند خطرناک باشد، به ویژه برای بچه ها و بزرگسالان. برای حفظ سلامت خود بهتر است سالانه واکسن آنفولانزا دریافت کنید.

اگر احساس سرما می کنید، اما بدنتان سرد نیست، ممکن است دچار مشکل نوروپاتی محیطی شده باشید.نوروپاتی محیطی اغلب در انگشت های پا شروع می شود و به قسمت های بالای پا کشیده می شود. این مشکل زمانی رخ می دهد که بر اثر یک بیماری یا شرایط پزشکی عصب های شما دچار آسیب شده اند. دیابت یکی از رایج ترین علل بروز نوروپاتی محیطی است. عوامل دیگری مانند عفونت، بیماری کلیوی یا کبد، عدم دریافت ویتامین کافی یا تماس با سموم شیمیایی نیز باعث بروز این مشکل می شوند.

بیشتر بدانید : نوروپاتی دیابتی چیست؟ علل، علائم و درمان

کمبود ویتامین B12 می تواند باعث کم خونی شود که کم خونی نیز باعث احساس سرما می شود. این ویتامین در مرغ، تخم مرغ و ماهی به مقدار فراوان وجود دارد. برخی غذاها و غلات با این ویتامین غنی شده اند. به یاد داشته باشید حتی اگر غذاهای سرشار از ویتامین B12 را بخورید، باز هم ممکن است دچار کمبود این ویتامین باشید. برخی افراد به خاطر بیماری یا مصرف دارو در جذب ویتامین B12 دچار مشکل هستند.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : علائم کمبود ویتامین B12

اگر می خواهید بیشتر بدانید : بهترین منابع ویتامین B12

بدون دریافت آهن کافی ممکن است دچار کم خونی ناشی از فقر آهن شوید که باعث می شود احساس سرما کنید. کمبود آهن ممکن است بر اثر کم خونی، رژیم غذایی نامناسب یا عدم جذب آهن توسط بدن رخ دهد. بهترین منبع آهنگوشت قرمز است، اما در گوشت ماهی و مرغ نیز آهن وجود دارد. برخی دیگر از منابع آهن عبارتند از نان ها و غلات غنی شده از آهن، نخود فرنگی، لوبیای سویا و سبزیجات دارای برگ سبز.

کم کاری هیپوفیز زمانی رخ می دهد که غده هیپوفیز هورمون های خاص خود را به اندازه کافی تولید نمی کند. یکی از نشانه های کم کاری هیپوفیز حساسیت به سرماست یا اینکه فرد مبتلا نمی تواند به راحتی گرم شود.کم کاری هیپوفیز مشکلات دیگری نیز در پی دارد، از جمله کم خونی، از دست دادن اشتها و کاهش وزن. پزشک سعی می کند علت بروز این عارضه را درمان کند یا اینکه داروهایی تجویز کند که جایگزین کمبود هورمون های مورد نظر می شوند.

*غده هیپوفیز Pituitary gland :غدهٔ زیرمغزی یا هیپوفیز یک غدهٔ درون‌ریز و احتمالاً مهمترین غده درون‌ ریز بدن است و متعلق به دستگاه هورمونی است. هورمون هایی که در غده هیپوفیز ترشح می شوند عبارتند از: هورمون رشد (GH)، هورمون محرک تیروئیدی ،(TSH)، هورمون لوتئینه کننده (LH)، هورمون محرک فولیکولی (FSH)، هورمون آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH) که به همراه هورمون بتا لیپوپروتئین B-LPH ترشح می‌شود و پرولاکتین  اکسی توسین، وازوپرسین.

عوارض جانبی برخی داروها بروز احساس سرماست. به عنوان مثال مسدود کننده های بتا به تقویت قلب کمک می کنند و تولید مواد شیمیایی مضر را در بدن در پاسخ به بیماری قلبی متوقف می کنند. اما با مصرف این داروها ممکن است بیشتر احساس سرگیجه، خستگی، تهوع و سرما کنید، به ویژه در دست ها و پاهایتان. با پزشک خود مشورت کنید. در این شرایط ممکن است داروی شما یا میزان مصرف آن تغییر کند.

به نظر می رسد الکل در ابتدا شما را گرم می کند زیرا گردش خون را در رگ های خونی گشاد شده زیر پوست افزایش می دهد. اما زمانی که بدن خون را از مرکز خود دور می کند تا سطح پوست را گرم کند، دمای بدن کاهش پیدا می کند. این شرایط در هوای سرد بسیار خطرناک بوده و باعث بروز شرایطی به نام هیپوترمی* hypothermia می شود.

* هیپوترمی hypothermia :کاهش خطرناک دمای بدن است که معمولا در اثر تماس طولانی مدت با هوای سرد ایجاد می شود.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : علت سردی سر انگشتان دست و پا

بیشتر بدانید : درمان سردی دست و پا با این روش های طبیعی

بیشتر بدانید : اگر زیاد دچار احساس لرز و سرما می شوید بخوانید

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

علت سرد شدن پاها هنگام خواب
علت سرد شدن پاها هنگام خواب
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *