عرق کاسنی و گلاب

دوره مقدماتی php
عرق کاسنی و گلاب
عرق کاسنی و گلاب

 

عرق کاسنی و گلاب

● گلاب (طبیعت معتدل):
▪ مقوی اعصاب و قلب، معده، معطر، نیکوی رخسار، رفع خلط خونی و سخت کننده لثه، با خوردن یک استکان گلاب نیم گرم با مقداری نبات دل درد رفع می شود، برای بد بوئی دهان غرغره گلاب با قدری سرکه مفید است، خوردن گلاب از میل جنسی می کاهد.
ـ نوع مصرف: در شیرینی جات و شربت استفاده می شود، بصورت شربت میل شود.

● بیدمشک (طبیعت خنک):
▪ تقویت قلب، آرام بخش، افزاینده نیروی بدن، ملین و تقویت کننده معده
ـ نوع مصرف: به صورت شربت همه وقت قابل استفاده است.

● خارشتر (طبیعت خنک):
▪ شستشوی کلیه ها و مفید برای سنگ کلیه و مثانه، مدر قوی،تصفیه خون و کبد،سیاه سرفه و تب های نوبه ای گرم، ضد سرفه و تب و لرز
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سردیا به صورت شربت بعد از غذا میل شود.

● نعناء (طبیعت گرم):
▪ باد شکن و ضد تشنج، معالج بواسیر، دل پیچه، سکسکه، رفع اسهال و استفراغ، رفع سوء هاضمه، تقویت کننده معده، رفع تپش قلب، ضد عفونی کننده، ضد درد، ضد گرفتگی عضلانی، تب بر، چای و روغن آن در حالات عصبی، بیخوابی، سرفه، میگرن، تهوع و دردهای شکم کار برد دارد
ـ نوع مصرف: نصف لیوان آب با یک استکان بعد از غذا میل شود.

● کاسنی (طبیعت خنک):
▪ تصفیه کننده خون، تب بر، درمان یبوست و بیماری های کبدی و کلیوی، مسکن حرارت خون، بیماری های اعصاب، تب های نوبه ای، تقویت پوست، ورم مفاصل، ورم طحال، ضد کلسترول، یرقان، ملین،وجود خون در ادرار، مقوی معده، طراوت چهره
ـ نوع مصرف: دو فنجان هر روز صبح مصرف شود.

دوره مقدماتی php

● بید (طبیعت خنک و خشک):
▪ درمان تبهای شدید و دردهای تناسلی، زردی پوست( یرقان) خواب آور، آرام بخش، مدر، ضد تشنج، استعمال خارجی: برطرف کننده شوره، برای دراز کردن موی سر و لطیف کردن مو مفید است. برسر بمالند درد سر را تسکین میدهد
ـ نوع مصرف: به صورت شربت همه وقت قابل استفاده است .

● شاطره (طبیعت خنک):
▪ رفع جرب و خارش بدن، تصفیه کننده خون، رفع کمبود ویتامین ث، مقوی، صفرا بر، اشتها آور، مسهل اخلاط ثلثه، ضد یرقان و نارسائی کبد، از غلظت و چسبندگی خون می کاهد، در بیماری جذام وبرخی غددسرطانی(با منشاء اپی تلیوم) موثراست، مفید جهت زنبورزدگی و تقویت قوه بینائی
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● شوید (طبیعت گرم):
▪ کم کننده چربی خون، زیاد کننده شیر، مسکن درد معده و مقوی معده، نیرو دهنده، باد شکن، هضم غذا، ضد تشنج، آرام کننده، رفع استفراغ، ضد سکسکه، رفع بی خوابی
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● شنبلیله (طبیعت گرم):
▪ کاهش دهنده کلسترول و قند خون، مفید برای مسلولین و اشخاص ضعیف و لاغر، تقویت قوای جسمی و روحی نیروبخش و بسیار مقوی، باد شکن،چربی خون، استعمال خارجی: معالج زخم ها، ضد قارچ های پوستی و ضد التهاب گلو
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● چنار (طبیعت خنک):
▪ چاق کننده اشخاص لاغر، معالج تنگی نفس، تب بر، مفید برای امراض عصبی رعشه، مفید برای جریان خون
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد میل شود.

● زیره (طبیعت گرم):
▪ ضد چاقی است، برای لاغر شدن به جای آب مصرف شود، تصفیه کننده خون، ضد تنگی نفس، نیرو دهنده، هضم کننده غذا، زیاد کننده شیر مادران، باد شکن، رفع ناراحتی های روده
ـ نوع مصرف: بعد از غذا با نصف لیوان آب مصرف شود.

● هل (طبیعت گرم):
▪ قابض و ضد نفخ و برای درمان سنگ کلیه و تقویت معده و دفع استفراغ و معالج بیماریهای صرع و سنگ کیسه صفرا مورد استفاده قرار می گیرد.
ـ نوع مصرف: همراه با چای، شربت و شیرینی مصرف می شود.

● پونه (طبیعت گرم):
▪ برای گریپ و تسکین سرفه و قاعدگی زنان و سکسکه و استفراغ و دل پیچه و درد معده و سنگ کلیه و بی اختیاری ادرار مفید است.همچنین باد شکن ، صفرا بر و مشهی و ضد تشنج و محرک اعمال هضم و ضد اسهال هم است .
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب بعد از غذا یا همراه آن میل شود.

● آویشن (طبیعت گرم):
▪ مسکن،ضدسرماخوردگی،برای سرفه های تشنجی،سیاه سرفه،زکام،گلودرد، مقوی بدن و معده،معالج بیماریهای قارچی پوست، تقویت بینایی، ضد نفخ،ضدعفونی کننده دستگاه تنفسی،ضد صرع و تشنج، رفع تشویش، درمان سرفه، تنگی نفس، درد مفاصل، ورم بینی و گلو، سمپاتیک، نقرس، خون ریزیهای رحمی، ترشحات زنانگی، کوفتگی عضلات، رقیق کردن خون، خلط آور، این گیاه در سوءهاضمه، اسهال، آسم و بی اختیاری ادرارکودکان نیز کاربرد دارد.
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب ۲تا۳ بار در روز بعد از غذا( بخور اکالیپتوس،بخورطبی دینه و تیمیان داروهای ساخته شده از این گیاه هستند)

● اترج (طبیعت گرم):
▪ معالج تهوع و اسهال، رفع عطش و سکسکه، صفراوی، مقوی قلب و دماغ و کبد و روده ها، تأمین ویتامین ث بعنوان نوشیدنی، ضد درد و گرفتگی اسپاسم
ـ نوع مصرف: با نصف لیوان آب یا غلیظ تر در صورت اسهال میل شود و یا به صورت شربت صبح و شب مصرف شود.

● اسطوخودوس:
▪ مسکن، ضد عفونی کننده، مدر، ضد تشنج، مفید برای بیماریهای ریوی، برای تنظیم رگل خانم ها، رفع سردرد، بیماریهای عصبی، پایین آورنده تب، نیرو بخش و معرق، رفع اضطراب و افسردگی
ـ نوع مصرف: یک استکان از آنرا با کمی قندصبح و شام میل نمائید.

● بومادران (طبیعت گرم ):
▪ ضد تشنج، قابض، تب بر، قاعده آور، درمان اختلالات بینائی و قولنج های کبدی و سنگ کلیه و درمان ورم مقعد و روده و بواسیر و تنظیم رگل خانم ها و دفع سوء هاضمه مفید است. درمان ضعف عضله قلب، احساس گرفتگی و درد در ناحیه قلب، خواب رفتن دست ها، خون روی، وجود خون در ادرار، رفع خستگی اعصاب، صرع و جنون های خفیف و جلو گیری از خون ریزی
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح و عصر میل شود.

● بهار نارنج (طبیعت گرم و معتدل):
▪ مقوی اعصاب و قلب، آرام بخش، درمان بی خوابی، ضد تشنج، ضد سکسکه، رفع تهوع و استفراغ
ـ نوع مصرف: مصرف یک لیوان از این عرق شب ها هنگام خواب به شما خواب راحتی خواهد داد. همراه با چای و شربت نیز مصرف می شود.

● برگ گردو (طبیعت گرم):
▪ درمان درد مفاصل، ضد دیابت(قند) بثورات جلدی را درمان می کند و اثر خاصی در خون دارد.
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد میل شود.

● بابونه (طبیعت گرم):
▪ ضد تورم،مرطوب کننده و سفید کننده پوست، مدر، مقوی معده، هضم کننده غذا، ضد درد هنگام دندان بندی کودکان، با غرغره کردن بوی دهان و جوش دهان را از بین می برد، قاعده آور، استعمال خارجی: حمام با آن اثر قاطع در رفع بیماری ها دارد مخصوصا برای محفوظ نگه داشتن زخم از آلودگی و بهبود آن خصوصا زخم های عمیق فیستولها، زخم انگشتان، رفع التهاب و درمان ورم چشم و ترکها و برای خارش های پوستی و اگزما والتهابات واریستی شستشو با آن بسیار مؤثر است از عصاره بابونه جهت تقویت موی سر استفاده می شود.
ـ نوع مصرف: در مورد خوراکی تا نصف لیوان آب مخلوط و بعد از غذا میل شود همچنین به عنوان طعم دهنده و چای نیز مصرف می شود. داروهای(آلتیب ،آنتی میگرن، قطره بابونه، بخور پروستاتان،شیرین وش، کارامین و کامیل)ساخته شده از این گیاه هستند.

● بادرنجبویه (طبیعت گرم):
▪ آرام بخش،خواب آور، ضد نفخ، ضد ویروس و در صنایع آرایشی بهداشتی به عنوان نرم کننده کار برد دارد.مقوی قلب واعصاب،از بین برنده سردردهای عصبی، استفراغ های دوران بارداری
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد میل شود.

● چهل گیاه (طبیعت گرم):
▪ با ترکیب چهل گیاه از ریشه، ساقه و گل دارای خواص داروئی برای اعصاب و معده ، هضم غذا، مقوی و مسکن دردهای ماهانه خانم ها و دارای اثر آرام بخش است
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● دارچین (طبیعت گرم):
▪ برای اعصاب، وسواس، جنون، خفقان، استسقا مفید است.جهت رفع بد بویی دهان عالی است،شیخ الرئیس ابو علی سینا در کتاب قانون می گوید: دارچین گرمی بخش، باز دارنده و زداینده عفونتها، لطیف، جذب کننده وعلاج همه نیروهای تباه کننده است.محلول آنرا بر لکه ها و نقطه های عدسی مالند، با سرکه علاج جوش های شیری است، در مداوای اگزما مفید است، برای زکام خوب است و دماغ را می پالاید و رطوبت را بر می چیند، مسکن درد گوش است و ضمن داروهای آن است، خوردن و به چشم کشیدنش تم و تیرگی چشم را می برد، رطوبت غلیظ چشم را می زداید، داروی سرفه است، سینه را می پالاید ورم هارا می رساند، بند آمدنی کبد را توان بخشد، رطوبت معده را بر می چیند و معده را قوی می کند، داروی استسقاست، بول و حیض را براند، برای تب و لرز مفید است، اگر با زبره سیاه باشد علاج بواسیر است، ضد حشرات موذی است و حکیم مؤمن صاحب کتاب تحفه نیز می گوید: دارچین بغایت لطیف و مدر بول است، مفتح، مصلح عفونت و اخلاط و سموم است، حافظ قوت های نفسانی و طبیعی است، جلا دهنده چشم است، چکاندن در چشم جهت قوه باصره و مالیدن آن بر چشم جهت اختلاج آن مفید است، برای گرم مزاج ها مضر است، مضر مثانه است، جهت یرقان، فالج، رفع دل مالش و ریاح داخل خوب است.
ـ نوع مصرف: در چای، شربت، خوراک، چلو و پلو و سایر غذاها بریزید و از خواص دارچین و طعم لذیذ و بوی خوش آن میهمانان خود را غافلگیر کنید.

● رازیانه (طبیعت گرم):
▪ زیاد کننده شیر مادران، اشتها آور، قاعده آور، دافع سنگ کلیه، مفید برای دردهای پهلو و تخلیه رحم، معطر کننده، محرک، باد شکن، درمان بواسیر، نقرس، این گیاه دارای آنیتول استروگولی، متیل اوژنول، کامفن، دیپانتن و غیره است
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد به صورت شربت میل شود.

● زنیان (طبیعت گرم):
▪ رفع سموم بدن و مؤثر برای رفع اعتیاد مواد مخدر، ضد عفونی کننده بسیار قوی، ضد انگل مخصوصا انگل( انگبلو ستوم) ضد قارچ از نوع اکتینو میکوز، باد شکن، ضد سکسکه، معرق، تب بر، قاعده آور، بیماریهای پیسی( پری وینملیگو) رفع گرفتگی گوش، درمان لاغری شدید، ضد تشنج، فلج اندام ها، رعشه، امراض عصبی، هضم غذا، مقوی قوای جنسی
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب بعد از غذا میل شود، در صورتی که طبع گرم دارید با عرق شاتره و کاسنی میل کنید.

● سرخ ولیک(زالزالک یا کیالک) (طبیعت خنک):
▪ کاهش فشار خون و تنظیم گردش خون، معالجه سستی اعصاب، تصلب شرائین، تشنج، ورم آئورت، آنژین دوپواترین، ضد چاقی، اضطراب، استرس، رفع ناراحتی های قوای تناسلی زن و مرد، ناراحتی گوش، احساس صدای مبهم
ـ نوع مصرف: یک تا۵/۱ فنجان در روز میل شود.

● سنبل الطیب:
▪ داروی خواب آور، آرام بخش، ضد افسردگی، ضد دلپیچه
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان۳ بار در روز میل شود.

● شیرین بیان:
▪ معالج زخم اثنی عشر و معده، خلط آور بسیار قوی، درمان سرفه و گرفتگی صدا،مفید در امراض ریوی دستگاه گوارش،اعصاب، مسهل، رطوبت، التهاب پوستی اورام چشم و گلو و بینی(کسانی که فشار خون دارند با پزشک مشورت کنند.
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد صبح قبل از ناشتا میل شود.

● طارونه (طبیعت گرم):
▪ بسیار آرام بخش و مسکن اعصاب و خواب آور است، مفید جهت رماتیسم و درد مفاصل، بسیار قوی و برای تقویت اعصاب نافع است. مخلوط آن با عرق بهار نارنج خواب آور بسیار قوی آست.(کسانی که فشار خون دارند با پزشک مشورت کنند)
ـ نوع مصرف: هنگام خواب یک یا نصف لیوان مصرف شود.
● عناب :
▪ تصفیه کننده بزرگ خون، درمان تنگی نفس، بیماریهای کلیه و مثانه، پایین آورنده فشار خون، یبوست، امراض مقعد، ضد سودا و رفع خارش پوست و بیماریهای کبد قابل استفاده است.

● گل گاو زبان (طبیعت گرم):
▪ نشاط آور، مقوی، نیکو کننده رخسار، خشونت سینه، گریپ، یرقان، در نزله های دستگاه تنفس خفقان و تنگی نفس، معالجه ورم کلیه(نفریت) تب های دانه ائی، ضد تهوع
ـ نوع مصرف: همه وقت قابل استفاده است.برای افزودن خاصیت درمانی و مزه ی آن گاه سنبل الطیب و یا بابونه به آن می افزایند .

● گل ختمی:
▪ گرفتگی صدا، درمان آسم، برونشیت، نرم کننده پوست، ضد ناراحتی های عضلانی و عصبی، رفع التهاب مثانه و ادرار، مفید جهت سرفه و دردهای گلو و زکام و بیماری های سینه، در بیماری های چشم شستن چشم ها با محلول فوق مفید واقع می شود
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● گزنه:
▪ درمان بالارفتن فشار خون، چربی خون، کبد و کلسترول، ضد قند، محرک غدد هاضمه، مدر، جلوگیری از خونروش، ضد اسهال، مقوی، ضد عفونی کننده، مصرف گزنه برای درمان رماتیسم و رفع خستگی عضلات و حتی بعضی اقسام فلج ها تجویز شده، خاصیت این گیاه در ترشحات گزنده آن یعنی اسید فرمیک است که در واقع نوعی دارو برای افراد بیمار میباشد، جوشانده گزنه مواد زائدی که در مجرای ادرار جمع شده دفع کرده و اخلاط ریه را از بین می برد. همچنین جوشانده آن یک داروی بسیار موثر برای تصفیه خون است و استسقاء را درمان میکند.

● لپوره(مریم نخودی)( مریم گلی) (طبیعت گرم):
▪ ضد جوش و خارش و رفع سوء هاضمه، ضد سرفه،آرام بخش، ضد اسهال و پیچش شکم، ضد ضعف و لاغری، پاک کنده کبد، ضد فشار خون، تصفیه کننده خون،در استعمال خارجی ضد عفونی کننده دهان و دندان و التهابات اندامهای تنفسی
برای کسانی که مزاج گرم و دموی دارند توصیه نمی شود.
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● مرزه (طبیعت گرم):
▪ مقوی قوای جنسی، درمان نقرس، فلج، اسهال، ضد نرمی استخوان، ضد انگل، مقوی نیروی هاضمه، هضم غذا، تصفیه کننده، جلو گیری از نفخ شکم، ضد کرم، مدر، ضد انگل(کرم کدو) تقویت کودکان ضعیف، ورم معده،تسکین آسم، ناراحتی های دهان، گلو و ریه، مقوی عمومی دستگاه گوارش، توقف عادت ماهانه، رماتیسم
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

● نسترن (طبیعت گرم):
▪ تقویت کننده قلب و اعصاب،رفع کمبود ویتامین ث، معالج بیماریهای سنگ کلیه، درد معده و اسهال
ـ نوع مصرف: بصورت شربت همه وقت قابل استفاده است.عرق کاسنی و گلاب

● یونجه( اسپست) (طبیعت گرم):
▪ سرشار از ویتامین های A-C-D-K ، چاق کننده و تصفیه کنننده خون، معالجه نرمی استخوان، زیاد کننده شیر مادران، نرم کننده سینه و نافع برای سرفه، قابض، تقویت اعصاب، معالج رعشه، از خونریزی جلو گیری می کند.
● چهار عرق سرد (طبیعت سرد دارد):
▪ تصفیه کننده خون، تب بر، شستشوی کلیه و کبد و خنک برای کسانی که طبیعت گرم و آویشن دارند
ـ نوع مصرف: یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذامیل شود.

● چهار عرق گرم (طبیعت گرم دارد):
▪ مفید برای هضم غذا، تقویت کننده معده، مفید بحال مبرودین
ـ نوع مصرف: مخلوط با آب بعد از غذا ظهر و شب میل شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خواص عرق کاسنی

 

کاسنی از جمله گیاهانی است که مصرف آن به سلامت شما کمک می کند. عرق این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند. گیاه دارویی کاسنی، گیاهی با گل های آبی است که بیشتر در فصل بهار رشد می کند و در هوای مرطوب نیز رشد آن دوچندان می شود.عرق کاسنی و گلاب

 

 

 

 

 

 کاسنی در طب سنتی

 

ابن سینا، پزشک بزرگ مسلمان در مورد گیاه کاسنی و خواص آن گفته است:

* عرق کاسنی بازکننده است و سموم کبد را دفع می کند.

* عرق کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری مۆثر است.

* مالیدن عرق کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.

* غرغره عرق کاسنی گلودرد و تورم مفصلی را از بین می برد.

* اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم است.

* ریشه کاسنی در باز کردن و روان شدن اخلاط بسیار مۆثر است.

* ریشه کاسنی، مجاری گوارشی را پاک می کند و بهترین تصفیه کننده خون است.

* ریشه کاسنی در از بین بردن ورم احشا خیلی مۆثر است.

* ریشه کاسنی بهترین دارو برای آب آوردن شکم است و در نفخ و تحلیل مواد بسیار نافع است.

* ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل و یرقان مفید است و مشکلات صفراوی را بر طرف می کند.

* کاسنی در ازدیاد نطفه موثر است و انسان را از ابتلا به قولنج محفوظ نگه می دارد و توان و نیروهای بدنی را تجدید می کند.

* کاسنی  در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفید است.

* عرق کاسنی  قلب، کلیه و کبد را فعال و با نشاط می کند.

* عرق کاسنی رحم را به وظیفه طبیعی خود وا می دارد و برگ آن دارای مقداری ویتامین C است لذا در حفظ جوانی مۆثر است

 

گلاب (به ضم گاف) عرقی است که از گل به خصوصی به نام گل محمدی و یا «گل گلاب» می گیرند.

گياه گل گاوزبان به طور خودرو، منحصراً در دامنه ي کوه هاي البرز به عمل مي آيد و تاکنون اهلي نشده و قابل کشت نيست

آلوئه ورا یا آلوورا که در کشورهای دیگر با نام های “گیاه جاودانگی” و “گیاه ملکه” از آن ها یاد می شود

دارچین یا cinnamon از ادویه‌ جات بسیار پرکاربرد در تعداد زیادی از خوراکی ها می باشد.

طبیعت نعنا گرم است،درمان سردرد و دل درد، باد شکن و ضد تشنج، معالج بواسیر است.

کاسنی از جمله گیاهانی است که مصرف آن به سلامت شما کمک می کند.

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است

بیدمشک گیاهی است از نژاد بید سنبله‌های آن دارای اسانس معطر است.

 

 

کاسنی معمولی گیاهی است از راسته گل مینا تیره گل ستاره ای ها از رده کاسنی ها . از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت کننده کبد ، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک کننده مجرای ادرار و کلیه ها است.خواص کاسنی

کاسنی گیاهی علفی و یک ساله است. ساقه های آن گرد و قطور با گل های آبی آسمانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است.

اگرچه این گیاه بومی کشورهای آفریقای شمالی، آسیا و اروپاست امروزه در سراسر جهان کشت می شود. مصری های باستان از این گیاه برای تصفیه خون و دفع سموم کبد استفاده می کردند. ریشه کاسنی به عنوان جایگزین قهوه و قسمت های دیگر نیز در پخت و پز و به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

 

عرق کاسنی و گلاب

▪ ریشه کاسنی با افزایش جریان زردآب، به بدن کمک می کند تا مواد غذایی و مایعات موجود در بدن بهتر هضم شوند.

▪ پماد تهیه شده از برگ های له شده آن برای درمان التهاب و ورم چشم استفاده می شود.

▪ کاسنی در پیش گیری از پوکی استخوان، سرطان روده و سینه موثر است.

▪ مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری، غذایی مغذی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی به حساب می آید.

▪ این گیاه که خاصیت طبیعی رونده دارد، با یبوست حاد مقابله می کند.

▪ آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری خاصیت تقویت کنندگی دارد و برای بیماران کم خون بسیار مفید است.

▪ مصرف پودر ریشه خشک آن همراه با عسل برای درمان برونشیت حاد مفید است.

▪ مصرف خوراکی کاسنی سردرد را برطرف می کند در حالی که مصرف موضعی آن به عنوان کمپرس، التهاب ایجاد شده بر اثر آرتروز را کاهش می دهد.

▪ این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند.

 

▪ مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.

▪ ریشه کاسنی خلط آور است.

 

▪ ریشه کاسنی برای تقویت معده، زیاد کردن ادرار و رفع درد مفاصل مفید است و ضدیرقان می باشد.

▪ برگ کاسنی دارای مقداری ویتامینc است و در نتیجه در حفظ جوانی موثر است.

▪ ریشه کاسنی ورم و التهاب لثه را از بین می برد.

 

▪ اثر میکروب کشی آن از آنتی بیوتیک ها بیشتر است.

▪ کاسنی برای رفع بیماری زردی و یرقان توصیه می شود.

▪ کاسنی از ابتلا به قولنج پیش گیری می کند.

 

 

 

 

 

 

می توان به دو روش کلی این عرق شفابخش را استفاده کرد

میزان مصرف عرق کاسنی برای بزرگسال : هر وعده یک لیوان عرق کاسنی را مانند آب میل کنید.

میزان مصرف عرق کاسنی برای درمان زردی نوزاد :

 

۱-    مادر شیرده باید روزانه به جای آب از عرق کاسنی استفاده کند.

۲-     می توان با استفاده از پنبه بدن نوزاد را با عرق کاسنی ماساژ و پس از آن لباس پوشاند به این معنی که نیاز به شستشو وجود ندارد.

 

 

باخرید 6 الی 36 بطری، ارسال محصولات به صورت رایگان ،درب منزل خواهد بود.

درخواست نمایندگی گلاب طوبی در سراسر ایران

 

گلاب دارای طعمی بی‌نظیر است و به مقدار زیادی در غذاهای خاورمیانه و فارس استفاده می‌شود، به خصوص در شیرینی‌هایی مانند نان بادامی ، راحت‌الحلقوم و باقلوا.

یکی از مهم ترین کاربردهای گلاب، جهت مواظبت از پوست است. گلاب برای انواع پوست ها به خصوص پوست های خشک و حساس مناسب است.

بدون شک گلاب ایران به خصوص گلاب کاشان یکی از ممتازترین گلاب ها در دنیا بوده که علاوه بر خواص دارویی دارای ویژگی های بهداشتی و خوراکی نیز می باشد.

 

 

عرقیات گیاهی
هر یک به تنهایی می تواند منشا اثرات درمانی برای چندین عارضه و بیماری
باشند، میزان تاثیر آن ها در رفع اختلالات و بیماری ها بستگی به خلوص و
سلامت و غلظت عرقیات گیاهی دارد. اما گاهی شرایط اقتضا می کند برای درمان
موثر از عرقیات ترکیبی استفاده شود یعنی چند عرق گیاهی با هم ترکیب شوند که اثراتی به مراتب شدید و قوی تر خواهند بخشید.

عرق های گیاهی ترکیبی در درمان بیماری ها،
راهنمای خوبی برای علاقه مندان گیاه درمانی هستند. مصرف درست و به موقع
این ترکیبات در بهبود و درمان بیماری ها در بسیاری از هزینه های بی مورد
درمانی صرفه جویی و موجب کاهش بیماری ها و دیگر عوارض جانبی خواهد شد.

ترکیبات :  ۵ /۱ لیوان عرق اترج، ۱ استکان عرق آویشن، ۱ لیوان آب، ۱ استکان عرق زیرهعرق کاسنی و گلاب

عرقیات فوق را درون یک پارچ ریخته و خوب
هم بزنید، سپس آب را نیز به آن اضافه کرده و روزی دو مرتبه (ناهار و شام)
هر مرتبه نصف استکان آن را نیم ساعت بعد از صرف غذا میل کنید.

ترکیبات : ۱ استکان عرق مرزنجوش، ۱ استکان عرق رازیانه، ۱ لیوان آب، ۵/۱ استکان عرق مرزه .

عرقیات فوق را درون یک پارچ ریخته و خوب
هم بزنید، سپس آب را نیز به آن اضافه کرده و روزی دو مرتبه (ناهار و شام)
هر مرتبه نصف استکان آن را نیم ساعت بعد از صرف غذا میل کنید.

از خواص این عرق می توان به باز شدن عادت ماهانه بانوان اشاره کرد.

ترکیبات : نصف لیوان سوسنبر(نعنا فلفلی)، یک چهارم لیوان عرق زیره، یک چهارم لیوان عرق انیسون، یک چهارم لیوان عرق رازیانه، یک چهارم لیوان عرق بومادران و کمی شکر.

عرقیات فوق را مخلوط کرده و صبح و ظهر و شب بعد از غذا یک استکان در هر وعده میل کنید.

برای درمان بی خوابی و تقویت قلب مفید است.

 

نصف لیوان عرق بید مشک، نصف لیوان عرق بهار نارنج مخلوط شود و یک ساعت قبل از خواب عرق ترکیبی را مصرف کنید.

این عرق ترکیبی برای درمان اختلالات تنفسی مفید است.

یک سوم لیوان عرق رازیانه، یک سوم لیوان عرق شیرین بیان، یک سوم لیوان عرق پونه مخلوط شود در هر وعده بعد از ناهار و شام نصف لیوان میل شود.

برای درمان بیماری های کبدی و پوستی نافع است.

 

سه استکان عرق کاسنی و سه استکان عرق شاه تره
را مخلوط کرده صبح و ظهر و شب قبل از غذا در هر وعده یک استکان میل کنید،
مصرف دو بار در روز (صبح و عصر) یک استکان به میزان یک قاشق مرباخوری
ترنجبین را در آن خیس کنید پس از ته نشین شدن گل و خاک، آب ترنجبین میل
شود.

برای درمان بیماری های قلبی و تپش قلب مفید است.

 

نصف لیوان عرق سنبل الطیب و نصف لیوان عرق گل گاو زبان را مخلوط کرده و صبح و ظهر و شب بعد از هر وعده غذا آن را میل کنید.

شربت سکنجبینزکریای
رازی گفته است: نوشیدن شربت سکنجبین منافع بسیار دارد. یکی از منافع
سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند، صفرا را می‌برد و از
التهاب حرارت معده می‌کاهد، و آن چه بلغم در معده و روده‌ها باشد، خارج
می‌کند.

اگر سکنجبین (از سرکه و نعناع به دست می‌آید) را با ریشه و
تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابه‌ای پرسود و
شگفت‌آور می‌شود، به خصوص برای کسانی که جگر و معده‌ای گرم داشته و یا دچار
گرفتگی معده شده‌اند و نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ می‌باشند منافع
زیاد دارد، اما برای مبتلایان به زخم معده و روده، مضر است.

شربت سکنجبین – خیاراین
شربت به دلیل داشتن سکنجبین اثرات ضددل‌درد و ضدنفخ دارد و خیار آن اثرات
خنک‌کننده و ضدتشنگی دارد. برای تهیه آن می‌توانید مقداری خیار رنده شده را
به مخلوط آب و شربت سکنجبین اضافه کنید و سرد بنوشید. نوشیدن شربت سکنجبین
به دلیل خاصیت و طبع سرد و خنکی که دارد موجب کاهش حرارت بدن و از بین
رفتن گرمای درونی می‌شود. به این ترتیب فرد بعد از نوشیدن این شربت احساس
راحتی و خنکی می‌کند. بهتر است این شربت را به صورت خنک در کنار یخ سرو
کرده و مقداری خیار رنده شده نیز در آن بریزید تا علاوه رفع تشنگی،
التهاب‌های ناشی از گرما را در بدن تسکین دهد.

عرق کاسنی و مقاومت بدن در مقابل گرماعرق
کاسنی از جمله داروهای گیاهی محسوب می‌شود که علاوه بر افزایش میزان تحمل
بدن در برابر گرما، نوشیدن روزی 2 فنجان از این عرق گیاهی در فصل‌های گرم
سال به پاک‌سازی اخلاط نامناسب از بدن به ویژه کبد کمک کرده و میزان تعریق
بدن را نیز افزایش می‌دهد.

نعناعهم
نعناع و هم قرص نعناع خواص خنک‌کنندگی بسیار بالایی دارند و رایحه تند آن
می‌تواند تنبلی که در فصل گرما در همه ما ایجاد می‌شود را از بین ببرد.
علاوه بر این‌ها، نعناع به گوارش و التهاب نیز کمک می‌کند که در فصل
تابستان کمک بسیار خوبی است. افرادی که در فصل تابستان به دلیل گرمی هوا
دائم در حال نوشیدن انواع نوشیدنی‌ها و مصرف میوه‌های مختلف تابستانی به
ویژه هندوانه هستند بهتر است در طول روز یک بار شربت نعناع که ضد نفخ و درد
معده است بنوشند. برای تهیه این شربت می‌توانید مقداری عرق نعناع و اندکی
سکنجبین را در نصف لیوان آب بریزید و به صورت روزانه میل کنید.

شربت آویشن تسکین کوفتگی‌هاشربت
آویشن اگر چه طعم چندان شیرینی ندارد، اما می‌تواند عرقی گیاهی و بسیار
مفید برای کاهش خستگی‌ها و کوفتگی‌های شما باشد. این نوشیدنی اگر با کمی آب
و سکنجبین ترکیب شود، می‌تواند مفیدترین نوشیدنی روزهای تابستان شما باشد.

اگر خیلی گرمایی هستید حتماً یک لیوان شربت عرق شاتره بنوشیداگر
خیلی گرمایی هستید و زیاد بیرون منزل و در آفتاب کار می‌کنید حتماً یک
لیوان شربت عرق شاتره بنوشید. شاتره اثر بسیار قوی ضدعطش و گرمازدگی دارد،
خون را تصفیه می‌کند و صفرابر است. به این جهت که نشاط‌آور، خنک‌کننده و
صفرابر است می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای پذیرایی از مهمانانتان
باشد. می‌توانید این شربت را به تنهایی یا همراه خاکشیر آماده نمایید. در
صورتی که از این عرق گیاهی به صورت روزانه مصرف کنید، می‌توانید عملکرد کبد
را تقویت کرده و از خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری آن نیز بهره‌مند شوید.

شربت آب لیموآب‌لیمو
را به تنهایی نباید مصرف کرد! زیرا آب‌لیموی رقیق نشده روی مینای دندان
تأثیر می‌گذارد و باعث تخریب آن می‌شود، بنابراین بهتر است چه در غذا و چه
در سالاد حتماً قبل از استفاده، آب‌لیمو را رقیق کنید. جالب است بدانید که
شربت آب‌لیمو جلوی گرمازدگی و عطش را می‌گیرد و مصرف آن در ماه‌های گرم و
در مسافرت‌ها، به خصوص مسافرت‌های دریایی، بسیار مناسب است. شربت آب‌لیمو
زیانی ندارد و مصرف آن در هر سنی توصیه می‌شود. آب‌لیمو خواص متعدد دیگری
هم دارد که عبارت‌اند از ضد تصلب شرایین، کاهش‌دهنده کلسترول، ضد برخی سموم
از جمله تریاک، ضد تب و ضد کمبود ویتامین ‌C.

خاکشیرنوشیدن
شربت خاکشیر که با مقداری گلاب و شکر طعم دار شده باشد تأثیر زیادی در کاهش
حرارت بدن، تسکین سردرد، بی‌حالی و سرگیجه ناشی از گرما دارد. این شربت
علاوه بر این مقوی معده و هاضمه بوده و در رفع التهاب‌های کلیه و مجاری آن
بسیار موثر است، البته باید توجه داشت برای جلوگیری از اسهال، خاکشیر باید
به شکل یخ زده یا همراه خرده یخ مصرف شود. در غیر این صورت ملین و اسهال
آور است.

 عرق بیدمشک پر طرفدارترین نوشیدنیگاهی از عرق بیدمشک بدون رقیق کردن استفاده می‌شود که خواصی نظیر تقویت‌کننده، آرام‌بخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب دارد. گاهی نیز به صورت شربت آن را رقیق و مقداری شکر به آن اضافه می‌شود. این عرق تقویت‌کننده قلب و معده، خون‌ساز و ضد سردرد است.تخم شربتیتخم شربتی دانه گیاه ریحان خوراکی است. این دانه‌ها درشت‌تر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند. وقتی تخم شربتی داخل آب ریخته می‌شود، روی آن لایه‌ای ژله‌ای تشکیل خواهد شد. شربت آن ضدگرمازدگی و ضدعطش است و می‌توان گفت تخم شربتی و خاکشیر تقریباً خواص یکسانی دارند. در ضمن، خاکشیر و تخم شربتی خاصیت مسهل و ملین داشته و مصرف آن‌ها برای جلوگیری از یبوست که در تابستان شایع می‌شود، مناسب‌تر است.

گلابگلاب
در حقیقت نوعی عرق گیاهی است که از گلبرگ‌های چند نوع گل محمدی تهیه
می‌شود. گلاب ایرانی که به ویژه در ناحیه قمصر کاشان تهیه می‌شود، بسیار
معروف است. گلاب خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله می‌توان به ضداسهال،
ضدالتهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، ضدنفخ، مقوی قلب، خلط، مقوی معده و
اشتهاآور بودن آن اشاره کرد. در ضمن، گلاب به برخی محصولات مثل فالوده،
بستنی یا برخی شربت‌ها افزوده می‌شود. گاهی نیز خود گلاب به شکل رقیق به
حالت شربت به مصرف می‌رسد.

 بهارنارنج و تقویت اعصابشربت بهارنارنج برای افرادی که مشاغل پراسترس دارند و گرمای تابستان آن‌ها را عصبی می‌کند، بسیار مناسب است. بهارنارنج آرامش‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است، سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش می‌دهد و تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می‌برد.عناب و رفع گرمازدگیبرای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که می‌توان آن را با کمی شکر میل کرد.

 

 

 

کاسنی معمولی گیاهی است از راسته گل مینا تیره گل ستاره ای ها از رده کاسنی ها . از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت کننده کبد ، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک کننده مجرای ادرار و کلیه ها است.

 

کاسنی گیاهی علفی و یک ساله است. ساقه های آن گرد و قطور با گل های آبی آسمانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است. اگرچه این گیاه بومی کشورهای آفریقای شمالی، آسیا و اروپاست امروزه در سراسر جهان کشت می شود. مصری های باستان از این گیاه برای تصفیه خون و دفع سموم کبد استفاده می کردند. ریشه کاسنی به عنوان جایگزین قهوه و قسمت های دیگر نیز در پخت و پز و به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

▪ ریشه کاسنی با افزایش جریان زردآب، به بدن کمک می کند تا مواد غذایی و مایعات موجود در بدن بهتر هضم شوند. ▪ پماد تهیه شده از برگ های له شده آن برای درمان التهاب و ورم چشم استفاده می شود. ▪ کاسنی در پیش گیری از پوکی استخوان، سرطان روده و سینه موثر است. ▪ مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری، غذایی مغذی برای اعصاب، چشم و سیستم عضلانی به حساب می آید. ▪ این گیاه که خاصیت طبیعی رونده دارد، با یبوست حاد مقابله می کند. ▪ آب کاسنی همراه با کرفس و جعفری خاصیت تقویت کنندگی دارد و برای بیماران کم خون بسیار مفید است. ▪ مصرف پودر ریشه خشک آن همراه با عسل برای درمان برونشیت حاد مفید است. ▪ مصرف خوراکی کاسنی سردرد را برطرف می کند در حالی که مصرف موضعی آن به عنوان کمپرس، التهاب ایجاد شده بر اثر آرتروز را کاهش می دهد. ▪ این گیاه قلب، کبد و کلیه را فعال می کند.

عرق کاسنی و گلاب

یکی از مهم ترین خواص عرق زیره سیاه ، کمک بسیار خوب به لاغر شدن و کاهش وزن است که با وجود مقدار زیادی فیر ، باعث کاهش اشتها و افزایش متابلیسم بدن می شود

خواص دارچین و فواید این ادویه پرخاصیت

در یک دوره ای دارچین حتی بیشتر از طلا ارزش داشت ؛ این ادویه، یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده است در واقع این ادویه محبوب پر از مزایا برای سلامتی است که شما را متعجب خواهد کرد. دارچین، این ادویه خوش طعم دارای خواص و فواید بسیاری میباشد، مخلوطی از دارچین عسل درمان بسیاری از بیماری ها میباشد

گل گاو زبان و هزار و یک خاصیت

گل گاو زبان از گیاهان دارویی بسیار مهمی است که دارای خواص درمانی فراوانی می باشد. از گذشته تا کنون ایرانی ها به خواص گل گاو زبان آشنا هستند و برای بهره بردن از خواص درمانی این گیاه گل ها و برگ های گل گاو زبان را خشک می کنند و از آن برای تهیه چای و دمنوش و عرق گل گاو زبان استفاده می کنند. اگر شما از خواص این گیاه فوق العاده بی خبرید ، با مطالعه این بخش از نمناک با فواید بی نظیر آن آشنا شوید.خواص گل گاو زبان

کاسنی معمولی گیاهی است از راسته گل مینا تیره گل ستاره ای ها از رده کاسنی ها . از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت کننده کبد ، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک کننده مجرای ادرار و کلیه ها است.

گیاه بابونه گیاهی دائمی و کوچک است و به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که بصورت خودرو در مزارع و کنار جاده ها می روید. بابونه دارای طبع گرم و خشک و از خانواده کاسنی و بومادران است .این گیاه خواص دارووی بسیاری داشته و به آن داروخانه سیار نیز اطلاق می شود.

طبیعت معجره گر می باشد و هیچ چیز در طبیعت بدون کاربرد نیس…..

پس اگر خوابتان دچار اختلال شده است، شب هنگام جهت رفع مشکل بی‌خوابی‌تان گلاب مصرف کنید، هم چنین جالب است بدانید که این نوشیدنی سنتی خوش بو در رفع خستگی نیز موثر و کاربردی است.

عرق کاسنی و گلاب
عرق کاسنی و گلاب

0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لونگان چیست x بخوانید...