طرز پخت اکبر جوجه شمال

دوره مقدماتی php
طرز پخت اکبر جوجه شمال
طرز پخت اکبر جوجه شمال

اکبر جوجه

اکبر جوجه یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوکاه در استان مازندران می باشد. البته امروز با توجه به محبوبیت این غذای خوشمزه ، آنرا در تمام شهرهای کشورمان می توانید بیابید.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۲ نفر اکبر جوجه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری اکبر جوجه تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه اکبر جوجه با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر

طرز پخت اکبر جوجه شمال

دوره مقدماتی php

دستور پخت

رستوران های اکبر جوجه برای تهیه این غذا از مرغ استفاده نمی کند و به دلیل استفاده از جوجه های کمتر از یک کیلوگرم این غذا در رستوران های اکبر جوجه خوشمزه تر می شود. به همین دلیل ابتدا ما نیاز داریم به جوجه ی ۸۰۰ یا ۹۰۰ گرمی که پوست روی آن گرفته نشده باشد.

در صورتی که جوجه پیدا نکردید می توانید از مرغ های کوچک هم استفاده کنید. مرغ را تمیز می کنیم ، مخصوصا بال ها را با دقت تمیز می کنیم و داخل شکم را کاملا خالی می کنیم و سپس مرغ را می شوییم و از وسط نصف می کنیم

و در ظرفی قرار می دهیم و ۲ عدد از لیمو ترش ها را از وسط نصف می کنیم و هسته های آن را با قاشق جدا می کنیم و با دست محکم آبشان را در کاسه ای می گیریم و سپس کمی نمک و فلفل سیاه روی آب لیمو ترش می ریزیم

و فلفل دلمه ای را خرد می کنیم و یا رنده می کنیم و با ۱ قاشق مربا خوری روغن زیتون و ۱ قاشق زعفران دم کرده به مواد اضافه می کنیم و با قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم و روی تمام نقاط مرغ می ریزیم و یک سلفون روی آن می کشیم

و به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا با مواد طعم دار شود.یک نکته مهم در این نوع غذا دست دلباز بودن در مصرف زعفران است چون تاثیر زیادی در طعم دلپذیر آن دارد.هویج را با پوست کن پوست می گیریم و آبکش می کنیم

و حلقه حلقه برش می دهیم و کنار می گذاریم. داخل قابلمه ای آب سرد می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم و زردچوبه،زنجبیل،فلفل سیاه و نمک را به آب می افزاییم و پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و به ۴ قسمت تقسیم می کنیم

و با هویج خرد شده به آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب بجوش بیاید. تا جوش آمدن آب سس جوجه را آماده می کنیم.گردو ها را رنده ریز می کنیم بخاطر اینکه لای دندان بیاد ولی اگر تمایل ندارید در سس احساس شود می توانید آسیاب کنید.

بعد سیر را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و در کاسه ای رب انار را می ریزیم و بعد ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن می افزاییم و سیرو گردو رنده شده نیز اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم

و برای رقیق شدن سس ۱ الی ۲قاشق زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم و اگر دوست داشتید می توانید کمی گلپر نیز به سس بزنید و مجددا مواد را مخلوط می کنیم و سس آماده شده را کنار می گذاریم.طعم رب انار به دلخواه شماست

ولی بهترین گزینه که همه می پسندند رب انار ملس است که استفاده می کنیم. سپس به قابلمه آب سر می زنیم اگر در حال جوش بود ۲ قاشق غذاخوری زعفران داخل آن می ریزیم و مرغ را از یخچال خارج می کنیم و در آب در حال جوش قرار می دهیم تا بپزد.

زمانیکه مرغ را در آبجوش می گذاریم آب از جوش می افتد و صبر می کنیم تا مجددا آب بجوش بیاید و زمان می گیریم از لحظه ای که آب مجددا در حال جوش است ۱۰ دقیقه که گذشت مرغ را با چنگال از قسمت داخلیش (استخوان سینه مرغ) می گیریم

و از آب خارج می کنیم تا پوست روی مرغ خراب نشود و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن کاملا گرفته شود. در قابلمه ای روغن سرخ کردنی به مقداری می ریزیم که مرغ در آن کاملا شناور باشد و حرارت را کم می کنیم تا روغن داغ شود.

آن وقت مرغ را از قسمت پوستش در روغن قرار می دهیم تا مغز پخت و سرخ شود. اصلا حرارت را تغییر نمی دهیم چون ما می خواهیم مرغ به مرور زمان پخته و برشته شود.کف های روی روغن را با یک قاشق در می آوریم.زمانی که مرغ طلایی شد

اگر دوست داشتید مرغ کاملا سرخ شود می توانید مرغ را از روغن خارج کنید و در سینی فر قرار دهید و به مدت ۵ الی ۶ دقیقه بگذارید در فر تا سرخ شود. اکبر جوجه آماده شده را در ظرف می گذاریم و با پلو زعفرانی و سس رب انار که آماده کردیم نوش جان کنید.

همچنین ببینید

اکبر جوجه یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه شهر گلوگاه از شهرهای استان مازندران است. به دلیل اینکه این غذا طعم بسیار خوبی دارد در تمام کشورمان فراگیر شده است. در این آموزش می توانید با دستور پخت اکبر جوجه اصل آشنا شوید. البته اگر می خواهید بهترین نوع این غذا را میل کنید به شعبه اصلی اکبر جوجه در شهرستان گلوگاه مراجعه کنید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۲ نفر اکبر جوجه تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه اکبر جوجه در ادامه با همدوره همراه باشید.

در رستوران های اکبر جوجه برای تهیه این غذا از جوجه های حدودا یک ماهه استفاده می شود. اگر نتوانستید جوجه پیدا کنید می توانید از یک مرغ کوچک استفاده کنید. ابتدا باید مرغ را مزه دار کنیم برای این منظور مرغ را خوب می شوییم.

و در یک ظرف مناسب قرار می دهیم. آب ۲ لیمو ترش را می گیریم و به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به مرغ اضافه می کنیم. توجه داشته باشید باید تمام نقاط بدن مرغ را با آب لیمو ترش آغشته کنید تا بعد از آماده شدن غذا نتیجه مطلوبی بگیرید.

پس از اینکه مرغ را طعم دار کردیم یک سلفون روی ظرف حاوی مرغ می کشیم و آنرا به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مرغ بخوبی طعم دار شود. پس از گذشت این زمان مرغ را از وسط نصف می کنیم و در یک قابلمه مناسب قرار می دهیم.

طرز پخت اکبر جوجه شمال

۱ لیوان آب گرم به همراه ۱ لیوان روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم. حرارت را زیاد می کنیم تا آب و روغن به جوش بیایند ، سپس حرارت را ملایم می کنیم تا مرغ به آرامی سرخ شود و تغییر رنگ بدهد. در مرحله بعد کره را اضافه می کنیم.

کره باعث می شود اکبرجوجه ما در پایان پخت طعم بهتری داشته باشد. در مرحله بعدی پیاز را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. سپس آب لیمو ترش باقیمانده را می گیریم و به همراه زعفران دم کرده به قابلمه اضافه می کنیم.

حدودا ۱ تا ۲ ساعت برای پخت اکبر جوجه زمان نیاز است. در میانه پخت غذا مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه هم اضافه می کنیم و جوجه ها را در قابلمه می چرخانیم تا هر دو سمت شان کاملا سرخ و طلایی رنگ شود.

در این مرحله باید سس اکبر جوجه را آماده کنیم. برای این منظور رب انار را با کمی کره یا روغن تفت می دهیم تا غلظتش کم شود و نرم شود. پس از آماده شدن اکبر جوجه ، آنرا به همراه سس رب انار و پلو زعفرانی سرو می کنیم.

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

طرز پخت اکبر جوجه شمال

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження списків відтворення…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

طرز پخت اکبر جوجه شمال

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

جامع ترین پایگاه دستور آشپزی* اطلاعات جامع رستورانی* سفارش آنلاین و تلفنی غذا* Chashnik.com.

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження списків відтворення…

طرز پخت اکبر جوجه شمال
طرز پخت اکبر جوجه شمال
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *