طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی
طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی

مواد لازم:

لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه پلوپز

طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی

دوره مقدماتی php

سبزی خورشت (تره و جعفری) نیم کیلو (مقدار جعفری کمی بیشتر از تره)

گوشت (ما معمولا برای خورشتها از ماهیچه گوساله استفاده میکنیم) 300 گرم

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

آبغوره 3 قاشق غذاخوریپ

آبلیمو 1 قاشق غذاخوری یا 2 عدد لیمو عمانی 

زعفران دم کرده مقداری

روغن مایع 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه:

ما معمولا گوشت خورشتی یک ماه رو یکجا با پیاز میپزیم و بعد به همراه آبگوشت داخل نایلون فریزر برای هر باز خورش جداگانه بسته بندی میکنیم و داخل فریزر نگه میداریم و هر وقت خورشتهای مختلف درست میکنیم یک بسته از گوشت رو داخل خورش میریزیم.

شما هم گوشت رو درشت خرد کنید و بپزید.

لوبیاها رو خیس کنید، اگه از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنید دوساعت خیس کردن کافیه، اما برای لوبیا قرمز یا چیتی بهتره از شب قبل خیس کنید.

تره و جعفری رو پاک کنید و نیم سانتی خرد کنید.(گاهی وقتها مامان من به سبزی این خورش مقدار خیلی کمی گشنیز و نعنا هم اضافه میکنه) سبزی رو بشورید.

لوبیا رو بگذارید بپزه، وقتی تقریبا پخته شد(خیلی زیاد نپزه چون یه مرحله پخت دیگه هم داریم) چون رنگ آبش تیره است اون رو توی آبکش بریزید تا آبش خالی بده.

   

 

روغن رو داخل قابلمه بریزید و سبزی رو داخل قابلمه بریزید و در قابلمه رو بگذارید تا سبزی نرم بشه.(جایی نرید چون یک دقیقه بیشتر طول نمیکشه اگه بیشتر بمونه میسوزه) 

لوبیا رو اضافه کنید.

طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی

آبغوره و رب و آبلیمو و زعفران و نمک و فلفل رو اضافه کنید.

گوشت رو هم اضافه کنید و یک لیوان هم آب اضافه کنید. و در قابلمه رو بگذارید تا نیم ساعت خورش پخته و جا بیفته.

ده دقیقه آخر میتونید گوجه فرنگی رو نصف کنید و به خورش اضافه کنید. گوجه فرنگی در خورشهای تبریز خیلی استفاده میشه، یعنی در کنار اکثر خورشها گوجه فرنگی هم گذاشته میشه.

میتونید توی این خورشت آلوچه خشک هم بریزید، در صورت مصرف آلوچه اون رو خیس کنید و یک ربع آخر به خورش اضافه کنید.

من این خورش رو با رشته پلو خیلی دوست دارم، البته به همراه ماست و سبزی. که امروز هیچ کدومشون رو نداشتیم!

نکته:

ما معمولا لیمو عمانی رو می شکنیم و تخم ها و پوستش رو جدا میکنیم و فقط قسمت داخلی لیمو رو پودر میکنیم و برای خورشها ازش استفاده میکنیم. برای این خورش یک قاشق چایخوری کافیه. البته این مقدار بسته به ذائقه افراد میتونه بیشتر یا کمتر بشه، چون من دوست دارم طعم آبغوره غالب باشه مقدار لیمو رو کمتر میزنم.

اگه از لیمو عمانی درسته هم استفاده میکنید کافیه اون رو بشورید و با چنگال سوراخ کنید و توی خورش بندازید.

خورش قورمه سبزی

خورش قورمه سبزی از محبوب ترین خورش های ایرانی است که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود.

البته در برخی شهرها این خورش با مواد دیگری طبخ می شود که خیلی متفاوت نیستند مثلا به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی های معطر کوهی و محلی استفاده می شود.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت قورمه سبزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قورمه سبزی با پارسی دی همراه باشید.

طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی

مواد لازم برای ۴ نفر

دستور پخت

برای اینکه پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ در معده نشوید و لوبیا راحت تر بپزد ، باید از شب قبل لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود لوبیا راحت تر و سریعتر نیز پخته شود.

برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و به صورت ریز خرد می کنیم. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.

پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات یکدست خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می دهیم تا رنگ تمام قسمت های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.

یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخلش بریزید ، حرارت را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید سپس لوبیا قرمز را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورش شود.

پس از اینکار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت می دهیم سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا با حرارت بسیار ملایم بپزند.

در مرحله بعد سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می کنیم. سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب می ریزیم و تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ تر شود در پایان کار خورش سیاه تر خواهد شد.

البته ابن کار شاید باعث زیباتر شدن خورش شود ولی باعث می شود تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزی را خوب تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه می کنیم. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و نمک به خورش اضافه می کنیم.

اگر در مراحل اولیه پخت خورش نمک اضافه کنیم باعث می شود گوشت دیرتر بپزد. لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنیم و درون یک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود و خورش را تلخ نکند. پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه می کنیم.

حالا باید اجازه دهیم تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود. هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می افتد. اگر خورش را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورش از دیگر مواد خورش جدا می شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

نکات پخت خورش قورمه سبزی

برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازند باید نکاتی را رعایت کرد. یکی از این نکات این است که سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و نکته دیگر این است که در پایان پخت خورش یک تکه یخ کوچک درون خورش بیندازید. ابن کار باعث شوک به سبزی خورش می شود و به روغن انداختن خورش کمک می کند.

سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی متشکل از اسفناج ، شنبلیله ، تره ، گشنیز و جعفری است که به راحتی می توانید از سبزی فروشی ها تهیه کنید. تره زیادی در سبز خورشتی باعث تندی خورش و شنبلیله زیادی در سبزی خورشتی باعث تلخ شدن طعم خورشت می شود.

همچنین ببینید

طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی
طرز تهیه ی قورمه سبزی تبریزی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *