طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

دوره مقدماتی php
طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای
طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت قرمز 

مواد لازم برای تهیه غذا 

گردو ۵۰۰ گرمگوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرمپیاز ۱ عدددارچین ۳ قاشق چایخوریرب انار ۵ قاشق غذاخوریشکر ۲ قاشق غذاخورینمک و فلفل به مقدار لازم

پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل و یک قاشق چایخوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند. سپس با دست کوفته های کوچکی از این مواد درست کنید و داخل روغن سرخ نمائید و کنار بگذارید.

گردوها را چرخ کنید. درون قابلمه ۲ لیوان اب بسیار سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید سپس حرارت را زیاد کنید تا اب جوش بیاید . پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۳ ساعت گردوها با آب بجوشند و کاملا به روغن بیافتند.

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

دوره مقدماتی php

پس از پختن گردوها باید رب انار و دو قاشق چایخوری دارچین اضافه کنید ( رنگ تیره خورشت از پخت گردو بدست میاید و رب انار برای طعم ترش و ملس کاربرد دارد ). شکر و کمی نمک اضافه کنید سپس به مقدار لازم آب بریزید و چاشنی غذا را تنظیم نمائید.

گوشت های قلقلی که از قبل اماده کرده بودید به خورشت اضافه کنید و حدود ۱ ساعت دیگر بگذارید گوشت های قلقلی درون فسنجان با حرارت کم بجوشند. پس از این مدت فسنجان آماده سرو میباشد.

نکته ها : در ابتدای کار گردوها را با اب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها آزاد شود ؛ مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد؛ فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.

طرز تهیه فسنجان با مرغ برای ۴ نفر همانند آموزش بالا هست و برای اندازه کردن مواد کافی هست تعداد تکه های مرغ را براساس تعداد نفرات در نظر بگیرید اگر می خواهید خورش فسنجان مجلسی درست کنید باید چند تکه بیشتر از تعداد مهمان ها در نظر بگیرید که وقتی غذای خوشمزه شما آورده شد همه با رضایت از سر سفره رنگین شما بلند شوند.

در صورتی که گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورشت خارج کرد تا با شعله ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد( کم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد.

طرز تهیه فسنجان شمالی : در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورشت، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یک استکان آب خنک به آن اضافه می کنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند. شما هم می توانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این کار را انجام دهید.

خورش فسنجان مجلسی یکی از غذاهای محبوب مجالس شادی در شهرهای مختلف است و می توان از آن در مراسم های عروسی استفاده کرد، چراکه طرفداران زیادی دارد.

چربی گردو از نوع گیاهی و غیر اشباع است. بنابراین مصرف آن، خطر مصرف چربی های اشباع را ندارد. – گردو یکی از مغزهای روغنی است که املاح گوناگونی مثل مس، آهن، کلسیم و فسفر دارد. گردو منبع خوبی از بیوتین است بنابراین برای پوست و ریزش مو مفید است.

خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود. افرادی که دچار آلرژی (حساسیت)، ناراحتی کبدی و ناراحتی معده هستند، باید در خوردن گردو احتیاط کنند.

خورش یا خورشت فسنجان


دو تا از دوستان طرز تهیه این خورشت را خواسته بودن که یکیش با قلقلی

بود. در مورد همه نوع گوشتی اینجا توضیح میدم که دوستان با هر سلیقه

ای در صورت تمایل بتونن درست کنن.

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

فسنجون یک خورشت قدیمی هست که بیشتر مادربزرگ هامون برامون

درست میکردن و از خوردنش خیلی لذت میبردیم یاد اون دوران به خیر.

روش های پخت زیادی برای این خورشت وجود داره تو هر شهری به

طریقی پخته میشه مثلا توی شیراز بیشتر گوشت پخته را به صورت کوبیده

 یا ریش ریش شده به مواد اضافه می کنند و شما گوشت درسته یا

قلقلی توی خورشت نمی بینید یا در بعضی از شهرها این خورشت کاملا

ترش درست میشه و در بعضی شیرین و …

بریم سراغ درست کردن فسنجون .


مواد لازم :

گردو خرد شده یا چرخ شده 300 گرم

رب انار 4 تا 6 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط یک عدد در صورت استفاده از گوشت چرخی یک عدد پیاز

متوسط هم برای اون لازم داریم .

زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری

گوشت گوسفند یا گوساله یا مرغ یا گوشت چرخی  300 گرم

طرز تهیه :

قبل از هر کاری یک توضیح در مورد گوشت بدم عده ای دوست دارن که

گوشت به صورت درسته و تکه ای تو فسنجون باشه که ممکنه از گوشت

گوسفند یا گوساله یا مرغ استفاده بشه اگر این را می پسندین گوشت را با

کمی پیاز تفت بدین و بهش کمی زردچوبه بزنین و آب جوش روی اون

بریزین و بذارین که بپزه .


عده ای دوست دارن که قلقلی درست کنند و تو فسنجون بریزن این عزیزان

گوشت چرخی را با یک پیاز متوسط که آبش را گرفتن و رنده کردن خوب

مخلوط کنند و نمک بزنند و قلقلی کنند و کمی تفت بدن و بذارن کنار .

بریم سراغ بقیه کارها .

بعضی از خانواده ها از گردوی چرخ کرده تو فسنجون استفاده می کنند و

بعضی ها دوست دارن که موقع خوردن فسنجون گردو را زیر دندون حس

کنند پس یا گردو را بنا به ذائقه خودتون چرخ کنید یا خیلی ریز خردشون

کنید طوریکه تو تصویر می بیند .

یک پیاز را خیلی خیلی ریز خرد کنید بهتره که رنده نشه چون بوی پیاز تو

فسنجون پخش میشه و دیگه نمیتونید هیچ جوری اون را از بین ببرین پیاز را

با یک قاشق چایخوری روغن تفت بدین تا کمی نرم بشه گردو را بهش

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا نسوزه کاملا حس می کنید که مواد

شروع کرد به چرب شدن در این موقع زردچوبه را بهش اضافه کنید و با

مواد مخلوط کنید کمی تفت بدین .



موقع اضافه کردن آبه برعکس تمام خورشتها که باید آب جوش به مواد

اضافه بشه که گوشت کف پس نده اینجا باید از آب سرد استفاده کنید به

اندازه کافی آب سرد روی مواد می ریزین و به هم میزنین.

اگر بخواین میتونید همین الان رب انار را اضافه کنید ولی بهتون توصیه می

کنم بذارین اواسط پخت این کار را بکنید چرا ؟

چونکه همین ابتدا که رب را می ریزین چون مواد رنگشون روشنه متوجه

نمیشین چقدر باید رب اضافه کنید ولی وقتی که گردو چند ساعت میپزه

خودبخود یک رنگ تیره مایل به قهوه ای پیدا می کنه و دیگه مشکل میزون

کردن رنگ را ندارین .

پخت فسنجون باید 7 تا 8 ساعت طول بکشه با حرارت خیلی ملایم اینکه

غذاهای امروزی دیگه مزه غذاهای مادربزرگ هامون را نمیده بخاطر همین

سریع درست شدنشون هست اون موقع ها که گاز نبوده روی چراغ های

نفتی یا هر چیز دیگه ای که استفاده میشده قابلمه را می گذاشتند تا غذا

آروم بپزه و جا بیفته که واقعا مزه هاشون محشر میشد .

بنابراین قابلمتون را روی یک شعله خیلی ملایم یا با شعله پخش کن بذارین

آبش هم به اندازه باشه که هی نخواین وسط کار آب اضافه کنین (که

همین کار مزه غذا را باز تغییر میده ) تا ملایم بپزه و به روغن بیفته .

یک تا دو ساعت مونده به اتمام پختتون گوشت پخته شده که میتونه

گوشت قرمز یا سفید یا کوفته قلقلی باشه را به مواد اضافه کنید و رب را

بهش بزنید که میزان رب هم به خودتون بستگی داره که دوست داشته

باشین خورشت تیره یا روشن یا ترش و کم ترش داشته باشین .من

معمولا از رب ملس استفاده می کنم و بعد هم بنا به ذائقه خودمون بهش

مقدار دلخواه شکر اضافه می کنم شما در اواخر پخت فسنجون را بچشین

و بنا به دلخواهتون مزه اش را با شکر یا رب بیشتر میزون کنید .

عده ای  هم عادت دارن که به فسنجون رب گوجه هم میزنند که من  این

کار را نمی کنم این فسنجون به اندازه کافی خوشرنگ هست که احتیاج به

رب گوجه نداشته باشه .

روغنهائی که می بیند روغن گردو هست که بعد از پخت ملایم و طولانی

بیرون اومده و خیلی خوشرنگه چون ما به جز همون یک قاشق چایخوری

روغن از روغن دیگه ای استفاده نمی کنیم .




اینم پلو با ته دیگ کنجدی که یادم رفت در کنار خورشت ازش عکس بگیرم .


در بین انواع خورش یا خورشت‌ها، فسنجان (آغوز خوروش) یکی از مقوی‌ترین و لذیذترین هاست که بیشتر آن را خورشتی مجلسی به حساب می‌آورند. خورشت فسنجان در واقع غذای سنتی و اصیل گیلکی است ولی در بیشتر مناطق ایران طبخ می‌شود. این خورش از جمله خورش‌های پرکالری است به خصوص اگر آن را با گوشت قرمز تهیه کنیم پس…

خورش فسنجان از خوشمزه‌ترین و قدیمی‌ترین‌های خورشت‌ها می‌باشد و طرفدارن بسیار زیادی دارد. خورشت فسنجان اصالتا یک خورشت شمالی و گیلانی می‌باشد و در طبخ آن از گوشت، مغز گردو و رب انار استفاده می‌شود….

مغز گردو را از پشت الک سیمی متوسط دست مالیده یکدست نرم شود بعد در آب سرد ریخته بطوریکه خوب به هم زده حل شود گوشت را قطعه قطعه بریده باز نمایید پس از پختن گوشت، گردوی خیس کرده را در آب گوشت ریخته ر…

و یا اینکه آنها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت خورشت به مواد اضافه کنید. خورشت فسنجان هم مثل خورشت قورمه سبزی ترش بودن مزش خیلی مهم هست. ولی دو قاشق سر صاف رب انار برای فسنجان ملس کافیه پس اگر تر…

خ ورشت فسنجان , یک خورشت فسنجان روغن انداخته و جا افتاده مجلسی همیشه بهترین انتخاب برای سفره رنگین مهمانی‌های شما می‌باشد. خورشت فسنجان را هم با گوشت مرغ و هم با گوش گوسفندی طبخ و تهیه می‌کنند. …

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

ف وت و فن‌های پخت یک خورشت فسنجان خوشمزهReviewed by Nosrat on Jan ۱۸Rating: خورش فسنجان از خورش‌های خوشمزه و سنتی ایران است. خورشی که از گردو یا مغزهای دیگر مثل فندق، پسته و بادام تهیه می‌شود. در …

واقعیت رو بخوام بگم خورشت‌های اصیل ایرونی، همشون برای من خوشمزه و دلچسبن ولی فسنجون یه چیز دیگه اس. اغراق نکردم اگه بگم خورشتی نیست که به اندازه فسنجون دوست داشته باشم. دراین مطلب طرز تهیه خورشت ف…

۴- در این فاصله یک عدد پیاز رو رنده کرده و با گوشت چرخ کرده و نمک و زردچوبه حسابی ورز می‌دیم، هرچی بیشتر ورز بدیم باعث میشه گوشت وا نره.

خورشت فسنجان یکی از خورشت‌های خوشمزه و لذیذ ایرانی است که مورد پسند بسیاری از ذائقه هاست. این خورشت را هم با گوشت گوسفند و گوساله و هم با گوشت مرغ می‌توان تهیه کرد. در اینجا خورشت فسنجان با مرغ را…

خ ورشت فسنجون از خورشت‌های اصیل ایرانی است که اکثر ایرانی‌ها آن را می‌شناسند. به‌طور مثال عده‌ای از گوشت چرخ‌کرده به‌جای مرغ استفاده می‌کنند. شیرین یا ترش بودن این خورشت نیز با توجه به سلیقه افراد…

قارچ‌ها را خرد کرده تفت می‌دهیم سینه مرغ را با زردچوبه و پیاز و نمک می‌پزیم سیب زمینی را هم آب پز می‌کنیم. مرغ پخته شده را ریز خرد می‌کنیم بقیه مواد را هم ریز خرد می‌کنیم و اضافه می‌کنیم سیب زمینی…

ک روکت مرغ غذای شیک و خوشمزه‌ای است که می‌توانید به عنوان فینگر فود در مهمانی‌ها سرو کنید یا به عنوان یک وعده غذایی هیجان انگیز و خوشمزه برای خود و خانواده تان تهیه کنید. کروکت یا کراکت غذایی لقمه…

مطلب زیر درست کردن ناگت مرغ را برای شما قرار داده در این ناگت برای خوشمزه‌تر شدن آن از پنیر استفاده شده است در این ناگت بهتر است از جعفری تازه و سیر خشک در این ناگت بگذارید. سینه‌های مرغ را پس از …

گوشت چرخ شده مرغ ۵۰۰ گرم پیاز رنده شده ۱ عدد پودر سیر و موسیر ۱ قاشق غذا خوری پنیر پیتزا رنده شده ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم سیر رنده شده ۱ حبه آرد سوخاری به میزان لازم نمک و زردچوبه به مقدار کافی روغ…

طرز تهیه ناگت مرغ , معمولا ناگت‌ها را در اکثر مغازه‌ها می‌توان پیدا کرد. اما توصیه‌ای که به این عزیزان می‌کنیم این است که حدالمقدور ناگت‌ها را در منزل تهیه کنند. با این تفاسیر با می‌خواهیم در این…

برنج را با مقدار زیادی نمک و آب سرد به مدت حداقل ۵ ساعت بگذارید خیس بخورد. قبل از خیس کردن برنج بهتر است برنج را بدون اینکه زیاد با دست هم بزنید چند بار با آب سرد کامل بشوئید تا آب روی آن کاملا زل…

نمکستان» برای این پست آموزش طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه و لذیذ را آماده کرده‌ایم، برای مشاهده این آموزش آشپزی این پست را دنبال کنید. با آموزش طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی از سری آموزش‌های آش…

امروز طرز تهیه‌ی یک نوع کالباس خانگی رو می‌گذاریم که می‌توانید با گوشت قرمز و یا مرغ درست کنید. ۳ دستور مختلف تهیه سوسیس کالباس در منزل را برای شما عزیزان گردآوری نموده‌ایم. د ستور ۱: مواد لازم: گ…

سینه مرغ یک عدد زرده تخم مرغ ۱عدد نمک یک قاشق مربا خوری سر پر پودر هل نصف قاشق مربا خوری پودر زنجبیل یک قاشق مربا خوری سر خالی فلفل قرمز نصف قاشق مربا خوری ارد ذرت یا سفید یک قاشق غدا خوری روغن ما…

مرغ درشت یک عدد مغز نان ساندویچی خرد شده ۳قاشق غذا خوری سیر ۳ الی ۴ حبه درشت نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم سایر ادویه‌ها در صورت تمایل باقلا یامغز پسته ۱ قاشق غذا خوری هویج قطعه …

طرز تهیه: برنج را با نمک و آب خیس کنید. اسفناج پاک کرده و شسته شده را خرد کنید و بدون آب روی حرارت گذاشته و نمک و زردچوبه و ۲ قاشق روغن زیتون اضافه کنید و صبر کنید تا پخته شود و بعد از تبخیر شدن…

ته چین‌های متفاوت غیر از مرغ تازگی‌ها خیلی باب شده است. یکی دیگر از انواع ته چین، ته چین اسفناج است. این ته چین به خاطر داشتن اسفناج طعم متفاوتی با دیگر ته چین‌ها دارد. اسفناج را پاک کرده و درشت خ…

در آشپزی ۴ آذر ۱۳۹۵ ۰ 59,896 بازدید

آموزش و فوت و فن کوزه گری یک خورشت فسنجان شمالی جا افتاده و خوشمزه ،طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت مرغ برای ۱۰ نفر ۴ نفر فسنجون با مرغ مجلسی

یک خورشت فسنجان خوشمزه باید پرملاط و غلیظ باشد . گردو و رب انار از ویژگی های یک خورشت فسنجان اصیل است . خورشت فسنجان را با مرغ و مرغابی و اردک و گوشت چرخ کرده به صورت قلقلی تفت داده شده تهیه میکنند برخی نیز با گوشت شترمرغ میپزند . گوشت چرخ کرده مورد استفاده بهتر از کم چرب و در صورت امکان گوشت گوساله باشد . اگر میسر نیست مخلوط گوشت گوساله و گوسفند بهتر است . گوشت گوساله طبیعت سردی دارد و برای این منظور بهتر است . برخی نیز از این خورش را مخلوط مرغ و گوشت تهیه میکنند .

گردو باید خوب سابیده شود و ریز باشد, خام نماند و تفت داده شود . رنگ گردوی تفت خورده نقش تعیین کننده ای در رنگ این خورش دارد . پس مراقب باشید تیره نشود . رب انار باید با گردو ها کمی تفت داده شود . در این خورش پیاز داغ بهتر است رنده شده باشد که داخل خورش به چشم نیاید . برخی پر گردو تر می پسندند .

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

در تهیه این خورش زردچوبه و زعفران معمولا کافیست ولی اگر لازم میبینید میتوانید مقدار کمی از ادویه مخلوط خورشی ( سفره خونه ای )داخل آن استفاده کنید .

از انجایی که گردو طبع بسیار گرمی دارد برای خنثی کردن آن از کدوحلوایی تفت داده و آلو تفت داده و لواشک استفاده میکنند . رب انار هم به صورت ترش و ملس و هم شیرین استفاده میشود . مزه این خورش به سلیقه و ذایقه افراد بستگی دارد . برخی این خورش را شیرین و برخی ملس و برخی ترش میپسندند . برای مزه شیرینی از شکر یا شیره خصوصا شیره انگور میتوان بهره گرفت . خورش فسنجان با کدو حلوایی و خورش فسنجان با کدو حلوایی.

رنگ خورش از رب انار صاف و یکدست و صاف شده است و بعضا با مقدار کمی رب گوجه فرنگی و نیز کدوحلوایی و آلو ( بخارا و قطره طلا و …. ) میتواند روشن تر شود که این نیز به سلیقه و ذائقه بستگی دارد . زعفران لازمه یک خورش خوش رنگ است که برای این خورش نیز جز رمز و رازهاست .

در تهیه یک خورش جا افتاده معمولا کم آب بودن و به روغن افتادن خورش مهم است . مدت زمان و حرارت ملایم میتواند خورش را به خورش جا افتاده تبدیل کند . برخی در دو نوبت به فواصل داخل خورش یخ میندازند تا خورش به روغن بیفتد . البته اینکار زمان به روغن افتادن خورش را تسریع میکند . در وقاع شوک حرارتی و برودتی داده میشود . البته اگر در مدت طولاتی و حرارت ملایم خورش بپزد نیازی به اینکار هم نیست .

چون این خورش به واسطه گردو و تفت دادن بسیار چرب میشود برخی در پی کم کردن مقدار گردو از مواد دیگری مانند سیب و به و گوجه فرنگی نیز استفاده میکنند که طبیعتا از مقدار گردو کاسه میشود و هم مقرون به صرفه تر میشود و هم چربی کمتری پیدا می کند و طبیعتش هم معتدل تر میشود  . خورش فسنجان با مرغ و گوشت و به ,  خورش فسنجان با سیب گلاب

این خورش بهتر است در تابستان تهیه نشود . ولی برای زمستان و فصول سرد ایده ال است . برخی توصیه میکنند که هنگام کشیدن این خورش در ظرف حدودا ده دقیقه قبل از کشیدن غذا دو تا تکه یخ به خورشت اضافه کنید و حرارت زیرش رو خاموش کنید تا روغن خورش رو جمع شود .

رمز و راز خورش های جا افتاده و خوشمزه

برخی به تنهایی و یا همراه با گردو از :  پودر بادام با بادام هندی و بادام زمینی نیز برای تهیه این خورش استفاده میکنند که اگر نکات دیگر رعایت شود خوشمزه خواهد شد .

حتی برخی با بادنجان و سبزی هم همراه با گردو فسنجان تهیه میکنند . خورش سبزی فسنجان یا طلاکوله غورابه , خورش فسنجان بادمجان ( تیل قاتق )

به هرحال این خورش خیلی سنگین است و بهتر است همراه با دسر و خوراکی های خنک و سبک تر استفاده شود .

مغز گردو نیم کیلو مرغ به مقدار لازم پیاز دو عدد رب انار دو قاشق غذا خوری آب یک و نیم لیتر

طرز تهیه فسنجان

قبل از هرچیز باید گردوهارو چند باری چرخ کنیم چرا که هرچی بیشتر آسیاب بشن خورشتمون روغن بیشتری میندازه. پیازهارو رنده میکنیم و در ظرفی همراه گردو های آسیاب شده با مقدار کمی روغن تفت میدیم. بعد آب رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم گردوها بپزه. مرغها رو هم میتونیم بپزیم و نیم ساعت آخر اضافه کنیم یا اینکه فقط تفت بدیم و یک ساعت آخر اضافه کنیم. گردوها که کمی غلیظ تر شدن میتونیم رب انار رو اضافه کنیم.اضافه کردن نمک هم فراموش نکنین.

مقدار رب انار و ترشی  فسنجان

این خورشت در نقاط مختلف کشور عزیزمون به شکلهای مختلف پخت میشه و بعضیها ترش و بعضیها شیرین و بعضیها ملس دوست دارن. رب انار انواع مختلفی داره که بعضیها خیلی ترش و بعضی ها ملس هستن و به نسبت این ترشی باید در خورشت اضافه بشن ولی دو قاشق سر صاف رب انار برای فسنجان ملس کافیه پس اگر ترش دوست دارید میتونید یکی دو قاشق بیشتر استفاده کنین و اگر شیرین دوست دارین میتونین یک قاشق رب اناز اضافه کنین و دو سه قاشق شکر.فوت کوزه گریش اینه که وقتی رب انار اضافه میشه و بلافاصله خورشت رو بچشین احساس میکنین ترشیش خیلی کمه و این در حالیه که اگر بیست دقیقه بعد همون رو بچشید متوجه میشید اصلا کم نبوده و ترش شده و این به خاطر اینه که ترشی رب انار خودش رو بعد از دقایقی نشون میده و همین باعث میشه بعضیها به اشتباه بیفتن و ترشیش رو زیاد کنن.

رنگ خورش فسنجان

رب انار باعث تیره شدن رنگ گردوها میشه. نکته دیگه اینه که اضافه کردن شکر رنگ فسنجان رو به قهوه ای تیره و سیاهی میبره. همچنین خیلی ها برای خوشرنگتر شدن فسنجان در اون یک قاشق رب گوجه میریزن. نکته برای روغن انداختن

اگر غذاتون آماده شده بود و دیدید روغن ننداخته میتونید در آخر نصف لیوان آب سرد اضافه کنین.این به روغن انداختن خورشتتون کمک میکنه.

به طور کلی فسنجان غذایی هست که با تجربه میشه فوت و فن هاش رو یاد گرفت ولی رعایت کردن موارد بالا، مقدار آب و به اندازه ریختن رب انار خیلی بهتون کمک میکنه.

فسنجان غذای خورشتی ایرانی است که ماده اصلی آن مغز گردو است. در طبخ این غذا (خورشت) از گوشت و رب انار هم استفاده می شود. این خوراک از قدیمیترین غذاهای ایرانی محسوب می‌شود و در دوران ساسانیان، به مناسبت پایان زمستان و شروع بهار در ماه اسفند و مراسم نوروز پخته می شده است. نام فسنجان عربی شده نام باستانی اسپندگان است.

فسنجان غذای سنتی ایرانی است و در اکثر مناطق ایران درست می شود. جدای مغزگردو که ماده اصلی فسنجان است، سایر مواد با توجه به سلیقه آشپز و یا ذائقه آن اقلیم انتخاب می شود. به طور مثال در شمال کشور و به خصوص در گیلان در طبخ فسنجان از گوشت پرندگان شکار استفاده می شود. در مرکز ایران در طبخ فسنجان از گوشت قرمز چهارپایان به صورت رنده شده و قل قلی ریز استفاده می کنند.

برای پخت فسنجان مغز گردو را آسیاب کرده و در خورشت بکار می برند. خورشت فسنجان به طور کل غذای پر هزینه است و گاها دیده شده جهت به صرفه بودن از سایر مغزها (مغز کنجد) هم استفاده شده است.

فسنجان در مناطق مختلف کشور به روش های گوناگون پخت می گردد که برخی از آنها شیرین و برخی ملس است و در تهیه آن از شکر یا قیسی و یا حتی خرما هم استفاده می شود.

فسنجان شمالی ترش و ملس است ولی فسنجانی که در نواحی مرکزی ایران تهیه می شود شیرین است. مردمان آذربایجان فسنجان را ملس می پسندند و برای ملس کردن آن از قیسی استفاده می کنند ولی فسنجان آذری ها ترش نیست.

فسنجان شمالی مزه ای ملس (ترش و شیرین) دارد و معمولا با گوشت پرندگان تهیه می شود. برای ملس کردن در کنار رب انار از قیسی استفاده می کنند. فسنجان شمالی معمولا مملو از گردو و غلیظ است و مزه اش شیرین نیست بلکه ترش و شیرین یا ملس است

فسنجان مازنی مزه ای ملس دارد و معمولا با گوشت پرندگان تهیه می شود. برای ملس کردن در کنار رب انار و آب نارنج از مقدار کمی شکر استفاده می کنند. این فسنجان به رنگ قهوه ای است و معمولا روشن تر از سایر فسنجان ها است.

فسنجان گیلکی که به صورت سنتی تهیه شده باشد ، مزه ای ملس دارد و رنگ آن سیاه است. معمولا مغزگردو را بسیار آسیاب کرده به حالت خمیر در می آورند. فسنجان گیلکی را در گمج (ظرف سنتی و سفالی گیلان) تهیه می کنند.

در فصل پاییز و زمستان گوشت پرنده شکار (مرغابی یا غاز) یا گوشت اردک یا غاز محلی را با رب انار ترش بر اجاق گذاشته و در ادامه خمیر مغزگردو (که بسیار ریز آسیاب شده) را به آن اضافه می کنند. در ادامه جهت ملس کردن خورشت از میوه قیسی خشک شده استفاده می کنند. در ادامه و برای سیاه تر شدن خورشت تیکه آهنی را که بر آتش گذاشته شده و حسابی داغ (سرخ رنگ) شده را در گمج خورشت می اندازند. در ادامه مقداری از آهن به خورد خورشت رفته و رنگ خورشت کاملا سیاه می شود. تیکه آهن به کار گرفته شده در طبق فسنجان گیلکی معمولا نعل اسب است ولی هر نوع وسیله آهنی تمیز دیگر می تواند استفاده شود. امروزه نو عروسان شهری بعضا از قرص آهن هم ممکن است استفاده کنند که مورد پسند نیست و عمومیت ندارد.

گاها در مراحل پخت به خورشت آب سرد اضافه می کنند که باور دارند باعث میشود روغن مغزگردو تماما استخراج شده و روی خورشت رو بگیرد.

در فصل های بهار و تابستان که معمولا فصل شکار نیست از گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده می کنند.

به این خورشت در گیلکی آغوز خوروش هم گفته می شود. آغوز در گویش کیلکی به معنی مغز گردو است. در گیلان از گذشته مهم بوده است که رنگ فسنجان کاملا مشکی باشد.

 

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

۱۶ اسفند ۱۳۹۷

۱۵ اسفند ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

دیدگاهdocument.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “0f8bf8e4a53984c5176ee52bc702cdba” );document.getElementById(“df5c2c5d5c”).setAttribute( “id”, “comment” );

نام *

ایمیل *

وب سایت

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© Copyright 2019, All Rights Reserved. | Powered by saten

ورود | عضویت

● مواد لازم :
▪ مغز گردو ۵۷۰ گرم
▪ گوشت نیم کیلو
▪ رب انار۳۰۰ گرم
▪ رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری
▪ پیاز ۱۰۰ گرم
● طرز تهیه :
مغز گردو را از پشت الک سیمی متوسط دست مالیده یکدست نرم شود …

مغز گردو را از پشت الک سیمی متوسط دست مالیده یکدست نرم شود بعد در آب سرد ریخته بطوریکه خوب به هم زده حل شود گوشت را قطعه قطعه بریده باز نمایید پس از پختن گوشت، گردوی خیس کرده را در آب گوشت ریخته رب انار را با ۱ پیاز ۱۰۰ گرمی رنده ریز کرده با قدری نمک و زردچوبه و فلفل در آب ریخته تا گردو پخته و روغن پس دهد البته نباید نه زیاد رقیق و نه زیاد غلیظ باشد بعد ۱ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی را در قدری روغن سرخ کرده داخل نمایید تا جوش زند در آخر وقت که خورشت جا افتاد یعنی روی گردو که روغن زیاد آمد۱ قاشق مربا خوری سرخالی گلپر کوبیده نرم در فسنجان ریخته بهم زنید و جوش که زد برداشته در ظروف کشیده سر سفره ببرید. می توانید در این خورشت گلپر هم نریزید.

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

kho۰o۰o۰oshmazze.mihanblog.com

مصاحبه با امیر همایون کاشانی کیا

مصاحبه با محبوبه شادروان

مصاحبه با رعنا مستعلمی بازیگر تلویزیون و تئاتر

مصاحبه با آقای جواد انصافی بازیگر تئاتر،سینما و تلویزیون

جاجو اپلیکیشن رزرو آنلاین اقامتگاه و هتل

تزریق ژل در کلینیک پوست و مو رز

با بلیط هواپیما و انواع آن آشنا شوید!

اپلیکیشن مدیریت عروسی | فیلم

تور استانبول

هشت راه برای اینکه در دوران بارداری زیباتر به نظر برسیم

ارائه مدرک بین المللی , آموزش تخصصی آشپزی،شیرینی پزی , کافی شاپ و تشریفات و … تلفن: بهرامي 2 22878670 ?

آموزشگاه آشپزی،شیرینی،کبابی , فست فود،سفره آرائی،کافی شاپ، , دسر،گردشگری،بامدرک بین المللی تلفن: 09126707837 66880011 ?

آموزشگاه کلبه میترا , مدرک‎بین المللی آشپزی،شیرینی‎ , نان، کافی‏شاپ میترامینایی تلفن: 09192039003 22927758 ?

کسب درآمد از آشپزی در , منزل خودتان ، ویژه خانمها , باتوانایی کاربا گوشی هوشمند تلفن: 28429915 ?

موقعیت شغلی عالی , بدون پورسانت , خانم 25 الی 55 سال , با تجربه جهت کار , شبانه روزی امور منزل و آشپزی تلفن: داخلي 500 و 235 27630 021 ?

آموزشگاه آشپزی،شیرینی،کبابی , فست فود،سفره آرائی،کافی شاپ، , دسر،گردشگری،بامدرک بین المللی تلفن: 09126707837 66880011 ?

ارائه مدرک بین المللی , آموزش تخصصی آشپزی،شیرینی پزی , کافی شاپ و تشریفات و … تلفن: بهرامي 2 22878670 ?

آموزشگاه کلبه میترا , مدرک‎بین المللی آشپزی،شیرینی‎ , نان، کافی‏شاپ میترامینایی تلفن: 09192039003 22927758 ?

کسب درآمد از آشپزی در , منزل خودتان ، ویژه خانمها , باتوانایی کاربا گوشی هوشمند تلفن: 28429915 ?

جهت مشاوره رایگان درباره تبلیغات، با ما تماس بگیرید:

۰۲۱ – ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

آفتاب وبسایت مرجع فارسی زبانان سراسر دنیا، از سال ۱۳۸۰ تا کنون است

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۳۳۳

تلگرام آفتاب

اینستاگرام آفتاب

+۹۸ ۲۱ ۲۳۰ ۴۴ ۱۰۳

ایران، تهران، میدان نوبنیاد ، کوهستان سوم ، پلاک ۳

مواد لازم:
گردو ………………………. 400 گرم
پیاز ……………………….. 2 عدد
رب انار ……………………. 4 قاشق غذاخوری
شکر ………………………. اختیاری
گوشت چرخ کرده ………… 300 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

ابتدا یک عدد پیاز را همراه با گردو، با خرد کن خرد کنید

( یا هر کدام را جدا رنده و با هم مخلوط کنید)

به این شکل

سپس آن را در کمی روغن حدود 5 دقیقه تفت دهید تا آب پیاز گرفته شود

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای

کمی به آن دارچین اضافه کرده و هم بزنید

سپس در آن آب بریزید

و حدود نیم ساعت روی اجاق بگذارید تا گردوی آن کاملا بپزد

در این فاصله پیاز و گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده

آن را حسابی ورز دهید و سپس به صورت گلوله های کوچک ( کوفته ریز) درست کنید

به این شکل

بعد آن را در روغن تفت دهید

سپس کوفته ها را به خورشت اضافه کنید

به این شکل

سپس رب انار را اضافه کرده و زیر اجاق را کم کنید تا خورشت جا بیافتد ( حدود یک ساعت)

یکی از نشانه های جا افتادن خورشت این است که روغن گردو روی سطح خورشت به وضوح دیده می شود.
همراه برنج سرو کنید
نوش جان

پنج‌شنبه، 23 مهر 1388 – ارسال شده توسط: گورمند

همیشه از درست کردن این غذا میترسیدم . فکر میکردم کار هر کسی نیست

ولی با دستور شما واسه ی اولین بار درست کردم و عالی شد

ممنون از اعتماد به نفسی که بهم دادید

يخ انداختن باعث جلوگيري از جا افتادن خورشت مي شود من موافق نيستم خورشت اگر خودش جابيفتد روغن مي اندازد

خيلي خوشمزه است مخصوصا اگه با بال ترش سرو بشه من امتحان كردم عالي ميشه

mer30 azin sayte khobeton  vaghean kargoshast

برای به روغن افتادن فسنجان قبل از اینکه قلقلی ها را اضافه کنیم بهتر است هر از گاه یه تکه یخ  یا کمی آب سرد در گردوی در حال جوش بریزیم این کار باعث وارد شدن شوک به گردو شده و کاملا” روغن گردو بیرون می آید.

نكته جالبي بود  حتما امتحان مي كنم مرسي

تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود 1 دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم کنده می شود.

طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای
طرز تهیه فسنجان با گوشت قرمز تکه ای
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *