طرز تهیه شله زرد نذری عالی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه شله زرد نذری عالی
طرز تهیه شله زرد نذری عالی

در این آموزش با طرز تهیه شله زرد نذری به همراه نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل و پخت بهتر آشنا خواهید شد که امیدواریم از پخت این دسر خوشمزه نهایت لذت را ببرید.

شله زرد از انواع دسرهای خوشمزه و شیرین است که در ایام مذهبی به عنوان نذری پخته می شود. طرز تهیه شله زرد نذری دارای نکات و فوت و فن هایی است که اگر این نکات را بدرستی به کار ببرید می توانید شله زرد نذری با کیفیت و خوشمزه ای را بپزید.

شله زرد قالبی و فرنی از انواع دسرهای خوش طعم و محبوب هستند و شما می توانید این نوع دسرها را در منزل به راحتی بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.

برای پخت شله زرد نذری برنج را به مدت 24 ساعت به همراه مقداری آب درون ظرفی مناسبی خیس کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده برنج خیس خورده را به کمک دست مقداری هم بزنید تا به خوبی خرد شود. در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد نذری درون قابلمه ای بزرگ آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد توجه داشته باشید که مقدار آب باید 7 برابر برنج در نظر گرفته شود. بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید آب برنج خیس خورده را خالی کنید سپس برنج را درون آب در حال جوش بریزید و تا زمانی که آب و برنج جوش آیند شعله گاز را زیاد کنید و بعد از به جوش آمدن برنج و آب حرارت شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به مدت 2 ساعت بپزد و به خوبی مغز پخت شود.

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

دوره مقدماتی php

شکر را درون قابلمه ای مناسب بریزید و روی شکر آب بریزید تا به صورت کامل درون آب حل شود و محلول شکر را درون صافی ریزی بریزید تا ناخالصی های شکر گرفته شود سپس زعفران را درون مقداری آب جوش حل کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد نذری بعد از اینکه برنج به خوبی مغز پخت شد محلول شکر و خلال بادام را به صورت آرام آرام به برنج اضافه کنید و شله زرد را هم بزنید تا برنج و شکر به خوبی با یکدیگر با یکدیگر ترکیب شوند.

نگران رقیق بودن شله زرد نشوید زیرا با چند جوش زدن شله زرد به غلظت کافی می رسد.
اگر بعد از افزودن شکر برنج مقداری سفت شد یک تا دو لیوان آب به برنج اضافه کنید تا شله زرد بعد از پختن به غلظت دلخواه شما برسد.
بعد از اینکه شله زرد به غلظت دلخواه شما رسید زعفران خیس شده و گلاب را به شله زرد اضافه کنید.

توجه داشته باشید که از زمان افزودن شکر و سایر مواد به شله زرد نذری باید آن را به صورت مرتب هم بزنید تا شله زرد ته نگیرد.

در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد نذری بعد از اینکه شله زرد به غلظت مناسبی رسید درب ظرف را ببندید و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا شله زرد روی حرارت کم شعله گاز به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. بعد از مدت زمان ذکر شده زیر شعله گاز را خاموش کنید و درب قابلمه شله زرد را به کمک دمکنی بپوشانید و درب قابلمه را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا شله زرد خوشرنگ و خوش طعم شود. در مرحله آخر طرز تهیه شله زرد نذری بعد از اینکه شله زرد آماده شد آن را درون ظرف های مناسبی بکشید.

بعد از سرد شدن شله زردها آن ها را به کمک دارچین و پودر هل و خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید. می توانید برای تزیین شله زرد نذری از روش های تزیین شله زرد نیز استفاده کنید.

     

در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری را مشاهده کردید که امیدواریم با توجه به نکات گفته شده بتوانید شله زرد نذری خوش طعم و خوشمزه ای را در منزل بپزید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



70 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98


طرز تهیه شله زرد نذری عالی


تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا



55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98



چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟



سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی



ایده های جذاب هفت سین سال خوک

شله زرد یکی از معروف ترین و محبوب ترین دسرهای سنتی ایران است که بیشتر در مراسم های مذهبی به صورت نذری تهیه و پخش می شود. در ماه رمضان نیز این دسر برای افطار تهیه می شود. از موادی که این دسر خوشمزه را تشکیل می دهند می توان به برنج ، زعفران ، خلال بادام و شکر اشاره کرد. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر شله زرد تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه شله زرد در ادامه با هم دوره همراه باشید.

ابتدا باید برنج را با ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب بگذاریم خیس بخورد. پس از اینکه برنج خوب خیس خورد یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و ۸ لیوان آب داخلش می ریزیم. پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد مخلوط برنج و گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم.

زمانی که آب موجود در قابلمه شروع به جوشیدن کند روی سطح آب کف می کند که می توانیم با کفگیر کف ها را بگیریم. پس از اینکه کف ها را گرفتیم حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا برنج بپزد. پس از اینکه برنج نیم پز شد شکر را اضافه می کنیم.

پس از اینکه شکر را اضافه کردیم باید خوب مواد را هم بزنیم تا ته نگیرد. اگر شله زرد کمی سفت شد مقداری آب داغ به قابلمه اضافه می کنیم. خلال بادام را بهتر است یک ساعت قبل از آشپزی در آب بخیسانیم تا زمان اضافه کردن به شله زرد کمی نرم شود.

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

پس از اینکه شکر به خوبی در شله زرد حل شد نوبت اضافه کردن خلال بادام است. پس از آن زعفران دم کرده را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم. پس از اینکه پخت شله زرد کامل شد می توانیم کره را نیز اضافه کنیم.

توجه داشته باشید شله زرد هم مانند غذاهایی مثل شیربرنج و حلیم نیاز به هم زدن زیاد دارد چون خیلی زود ته می گیرد. پس از اینکه شله زرد آماده شد در ظرف مورد نظر می کشیم و با دارچین و خلال بادام تزیین و سرو می کنیم.

سلام. با این دستور شیرینی شل زرد بسیار زیاد است حتی برای کسانی که آنرا شیرین دوست دارند.

سلام و عرض ادب به صورت میانگین برای هر لیوان برنج باید حدود 2 تا 2.5 لیوان شکر اضافه شود. اگر شما می خواهید شیرینی شله زردتان کم باشد می توانید برای هر لیوان برنج 1 تا 1.5 لیوان شکر اضافه کنید. موفق باشید.

سلام آیا راهی برای این هست منظورم این هست که آیا میشود به جای کره از روغن جامد استفاده کرد ؟؟؟ چون یکی هست که از بچه گی میانه خوبی با کره نداره ممکن هست نخوره ممنون از برنامه خوب شما موفق باشید

سلام و عرض ادب بله مشکلی نیست. موفق باشید.

نمک هم اضاضه میکنن؟ خوب در میاد؟

سلام و عرض ادب بله مثل حلیم. مقدار کمی باید اضافه کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

مواد لازم:نصف پیمانه برنجیک پیمانه شکرنصف پیمانه گلابیک پیمانه زعفران دم کردهخلال بادام به مقدار کمی کره و آب

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка плейлистов…

تقویم ۹۸ pdf ، تقویم ۹۸ در یک نگاه ، تقویم سال ۹۸ در یک نگاه ، تقویم ۹۸ با مناسبت ها ، دانلود تقویم …

این روزها بحث بر سر دستمزد بازیگرها به عنوان یکی از عوامل افزایش هزینه‌های تولید سینمابالا گرفته است…

در شبکه های اجتماعی عکس های از مریم کاویانی با یک دیپلمات (رامین مهمانپرست) منتشر شده است که حکایت ا…

نام همسر جدید و دوم الهام حمیدی چیست؟ الهام حمیدی با انتشار تصویری در صفحه شخصی اش خبر از ازدواجش دا…

باران خوش اندام همسر امیرحسین صدیق کیست؟ امیرحسین صدیق بازیگر سینما و تلویزیون در صفحه اینستاگرامش و…

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

نظرات

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حکم انتصاب سید …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

پروانه مافی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب توییتری خود …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

در دقایق پایانی نیمه اول دربی ۸۹ که داور به سود استقلال …

نظرات

۱ نظر

نظرات

۱ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

با دیدن فیلم زندگی‌های لاکچری چهره‌ها و درک فاصله‌ زیادی که بین …

نظرات

۱ نظر

نظرات

۱ نظر

نظرات

۴ نظر

۲ نظر

تقویم ۹۸ pdf ، تقویم ۹۸ در یک نگاه ، تقویم سال …

نظرات

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

نظرات

۱ نظر

۳ نظر

۴ نظر

۳ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

کاتارینا سرکوویچ Katarina Sreckovic گزارشگر ۲۵ ساله شبکه فوتبال می‌گوید پس از …

نظرات

نظرات

۱ نظر

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

چه غذاهایی رو نمیشه فریز کرد؟ غذاهای فریزری برای مامان‌ها مانند نور …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

اوایل اردیبهشت ماه سال ۹۷ بود که زمزمه افزایش قیمت محصولات توسط …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

شرکت کالسیمین نشان می‌دهد مقدار فروش شمش روی این شرکت در ماه …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

در پی سانحه رانندگی که در جاده ماسوله برای کشتی گیران گیلانی …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

لوکیشن و محل تصویربرداری سریال نون خ در کدام شهر و روستا …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان …

نظرات

نظرات

نظرات

۱ نظر

۶ نظر

نظرات

نظرات

در ادامه دیدارهای هفته بیست‌وسوم لیگ برتر فوتبال و در حساس‌ترین دیدار …

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

نظرات

۴ نظر

دانشجوی ۲۱ ساله کلاله‌ای که از ۱۷ سالگی به فکر اهلی کردن …

نظرات

۳ نظر

نظرات

۲ نظر

نظرات

نظرات

۲۰ اسفند ۱۳۹۷

۱۸ اسفند ۱۳۹۷

۲ بهمن ۱۳۹۷

۲ بهمن ۱۳۹۷

۲۴ دی ۱۳۹۷

۲۴ دی ۱۳۹۷

۲۳ دی ۱۳۹۷

۱۵ دی ۱۳۹۷

۷ دی ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

۲۶ آذر ۱۳۹۷

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© Copyright 2019, All Rights Reserved. | Powered by saten

امتیاز دهید


3.3
از

263

شله زرد یکی از محبوب ترین دسرهای ایرانی است که مواد اصلی آن برنج، شکر و زعفران هستند. در تهیه شله زرد بهتر است از برنج نیم دانه یا همان برنج خرد شده استفاده کرد. اما در صورتی که برنج نیم دانه در دسترس تان نیست میتوانید برنج ایرانی معمولی را از شب قبل خیس کنید تا موقع طبخ کمی نرم شده باشد. در تهیه شله زرد معمولاً مقدار شکر بیشتر از برنج انتخاب میشود اما این بستگی به ذائقه شما دارد. در اینجا به ازای 2 پیمانه برنج از 3 پیمانه شکر استفاده شده که شیرینی متوسطی به شله زرد شما میدهد. میتوانید برای کم شیرین شدن از 2 پیمانه و برای شیرینی بیشتر از 4 پیمانه شکر استفاده کنید.

مانند حلوا و فرنی به ویژه در ایامی مثل محرم و رمضان شله زرد نذری در نقاط مختلف پخته میشود. برای تزئین آن از دارچین، خلال بادام، خلال یا پودر پسته و حتی غنچه های گل محمدی میتوان استفاده کرد. در ادامه طرز تهیه و فوت و فن شله زرد نذری خوشمزه و خوش رنگ را خواهید دید.

 

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

  

برنج را از شب قبل چند بار بشویید بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.

 

در ابتدای کار، 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.

 

 

شکر را پس از اینکه برنج پخته و به اصطلاح شکفته شد اضافه کنید. پس از اضافه کردن شکر باید مرتب هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.

 

 

زعفران سائیده را با دو سه قاشق آب جوش دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید.

 

 

پس از اینکه شکر حل شد خلال بادام را به شله زرد اضافه نمایید. خوب هم بزنید تا غلیظ شود. 

 

 

در پایان کره را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کاملاً کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید. برای رفع شلی شله زرد میتوانید این زمان را کمی بیشتر کنید.

 

 

شله زرد آماده شده را در کاسه بریزید. پس از 10 دقیقه سطح آن را به دلخواه تزیین کنید و بگذارید سرد شود.

 

 

– برای این که شله زرد آب نیاندازد بهتر است روی حرارت ملایم اجاق یا شعله پخش کن قرار دهید و بگذارید یک ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود.

– میتوانید خلال بادام را از یک ساعت قبل در گلاب خیس کنید تا خوش عطر شود.

– فراموش نکنید بعد از اضافه کردن شکر مرتب شله را هم بزنید تا ته نگیرد.

– علاوه بر گلاب میتوانید از هل هم برای عطر بیشتر استفاده کنید. میتوانید دانه های هل را بکوبید. پودر هل را در دستمالی بپیچید و یک ساعت در استکان حاوی آب جوش در بسته قرار دهید. سپس پارچه را فشار دهید. بگذارید اگر چیزی از هل وارد مایع شده ته نشین شود. سپس مایع خوش عطر را همراه گلاب اضافه کنید.

– برای رفع سفت شدن شله زرد میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید و بگذارید چند قل دیگر بخورد.

– رفع شیرینی زیاد شله زرد کار ساده ای نیست. میتوانید با اضافه کردن آب جوش کمی از شیرینی آن کم کنید. اما بهتر است از ابتدا با دقت شکر بریزید تا دچار این مشکل نشوید.

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

طرز تهیه شله زرد نذری عالی

سلام ببخشید از برنج چای که نمیشه استفاده کرد؟

برنج چای چی هست؟ من تا حالا نشنیدم نگین جان.

سلام دستوذ پخت عالییی بود من با نصف مواد درست کردم فقط نگفته بودید نمک رو چه زمانی باید. اضافه کرد.خیس کردن برنج و بادوم تو گلاب برام خیلی جالب بود. ک از اول عطر. شله زرد رو تو خونه پخش کرد سلامت و پایدار باشید نیلوفربانووووی عزیز

خیلی مفید بود، برنج معمولی(دانه بلند) هم میشه استفاده کرد؟

سلام ممنونم
بله میتونید از برنج معمولی هم استفاده کنید اما در کل با خرده برنج بهتر میشه. میتونین بعد از اینکه برنجتون خوب خیس خورد بین دو کف دست بسابید تا خرد بشه.

عالیه دستورتون،چندین بار با همین روش درست کردم،ممنونم

سلام،ببخشید این دستوری که گذاشتین برای چند نفره?

برای 8 نفر هست

بسیار سپاس بابت دستورهای آشپزی خوبتون.
این مقدار شکر خیلی زیاد نیست؟! من برای دونفر صدگرم برنج و صدوهفتاد گرم شکر میزنم که به مذاق ما عالیه!
درضمن زعفران رو قبل از شکر می ریزم چون که قدما میگن بعداز ریختن شکر، رنگ زعفران باز نمیشه،باید قبلش ریخت ??

عاجقم

بسیار عالی

خوبه عالیه ممنون

عالیه ممنون

محشر ?

فوق‌العاده بود ممنونم

عالی بود دستورش…تشکر فراوان…التماس دعا

ممنون

سلام خسته نباشید..میشه طرز تهیه ی لازانیا رو هم اموزش بدید

ممنون رها جان ، چند دستور لازانیا در بخش پاستا و ماکارونی هست که میتونی استفاده کنی

بسیار زیبا بود

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

طرز تهیه شله زرد نذری عالی
طرز تهیه شله زرد نذری عالی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *