طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

خورش قورمه سبزی از محبوب ترین خورش های ایرانی است که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود.

البته در برخی شهرها این خورش با مواد دیگری طبخ می شود که خیلی متفاوت نیستند مثلا به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی های معطر کوهی و محلی استفاده می شود.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت قورمه سبزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قورمه سبزی با پارسی دی همراه باشید.

برای اینکه پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ در معده نشوید و لوبیا راحت تر بپزد ، باید از شب قبل لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد باعث می شود لوبیا راحت تر و سریعتر نیز پخته شود.طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و به صورت ریز خرد می کنیم. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز نرم شود.

دوره مقدماتی php

پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات یکدست خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می دهیم تا رنگ تمام قسمت های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.

یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخلش بریزید ، حرارت را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید سپس لوبیا قرمز را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورش شود.

پس از اینکار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت می دهیم سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لوبیا با حرارت بسیار ملایم بپزند.

در مرحله بعد سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می کنیم. سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب می ریزیم و تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ تر شود در پایان کار خورش سیاه تر خواهد شد.

البته ابن کار شاید باعث زیباتر شدن خورش شود ولی باعث می شود تمام ویتامین ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزی را خوب تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه می کنیم. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و نمک به خورش اضافه می کنیم.

اگر در مراحل اولیه پخت خورش نمک اضافه کنیم باعث می شود گوشت دیرتر بپزد. لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنیم و درون یک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود و خورش را تلخ نکند. پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه می کنیم.

حالا باید اجازه دهیم تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود. هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می افتد. اگر خورش را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورش از دیگر مواد خورش جدا می شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازند باید نکاتی را رعایت کرد. یکی از این نکات این است که سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و نکته دیگر این است که در پایان پخت خورش یک تکه یخ کوچک درون خورش بیندازید. ابن کار باعث شوک به خورش می شود و به روغن انداختن خورش کمک می کند.

سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی متشکل از اسفناج ، شنبلیله ، تره ، گشنیز و جعفری است که به راحتی می توانید از سبزی فروشی ها تهیه کنید. تره زیادی در سبز خورشتی باعث تندی خورش و شنبلیله زیادی در سبزی خورشتی باعث تلخ شدن طعم خورشت می شود.

امتیاز دهید


3.8
از

254


350
کالری


40 گرم
چربی


17 گرم
کربوهیدرات

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی


25 گرم
پروتئین

خورشت قورمه سبزی یا خورش قورمه سبزی یکی از معروف ترین غذاهای لذیذ ایرانی است که محبوب همه است و به ندرت کسی پیدا میشود که دوستش نداشته باشد. اما همین غذای شناخته شده هم در نقاط مختلف کشورمان به شکل های متفاوتی تهیه میشود. خورشت قورمه سبزی را با لوبیاها و سبزی های مختلفی میتوان تهیه کرد و حتی برخی در تهیه آن به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده میکنند. رایج ترین نوع لوبیا که در قورمه سبزی استفاده میشود لوبیا قرمز است اما در بسیاری از شهرها از لوبیا چیتی و حتی گاهی از لوبیا چشم بلبلی هم استفاده میشود. در اینجا از لوبیا چیتی استفاده شده اما از میتوانید از لوبیا قرمز هم استفاده کنید. چیزی که اهمیت دارد این است که لوبیا را از چندین ساعت قبل بخیسانید تا نفخ آن کاملاً گرفته شود.

 

 

 در ادامه دستور تهیه مرحله به مرحله خورشت قورمه سبزی را با جزئیات کامل خواهید دید. اگر تا به حال این غذا را درست نکرده باشید این دستور گام به گام شما را تا تهیه یک خورشت قورمه سبزی جا افتاده خوشمزه پیش خواهد برد. اما اگر تجربه بیشتری در آشپزی دارید و روش مخصوص به خودتان را برای تهیه قورمه سبزی دارید بعد از خواندن این مراحل به بخش دیدگاه ها بروید و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

 

 

 

لوبیا را از شب قبل در آب خیس بدهید و در این مدت چند بار آب آن را تعویض نمایید. برای جلوگیری از سیاه شدن خورشت میتوانید لوبیا را 10 دقیقه در اب بجوشانید و سپس آن را ابکشی کنید.

 

 

پیاز را به صورت ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شود.

 

 

پیاز نرم شده را با قدری زردچوبه مخلوط نمایید. سپس گوشت های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند. اگر تکه های گوشت در فریزر به هم چسبیده اند آنها را به همان شکل اضافه کنید و نگران نباشید. چون طی مراحل پخت از هم جدا خواهند شد. البته استفاده از گوشت تازه خورشت قورمه سبزی شما را خوشمزه تر و سالم تر میکند.

 

 

 بعد لوبیاها را به گوشت اضافه کنید. 3 پیمانه آب اضافه کنید. بگذارید روی شعله بماند و گرم شود.

 

 

سبزی ها را پس از شستن ریز خرد کنید. سپس درون تابه چند قاشق روغن بریزید و سبزی ها را حدود 15 دقیقه تفت دهید تا عطر آن به خوبی حس شود.

 

 

سپس سبزی های تفت خورده را به خورشت اضافه کنید. لیموهای عمانی را نیز با چنگال سوراخ کنید و داخل قابلمه بیندازید و مواد را مخلوط کنید. پس از مخلوط شدن مواد 1 لیوان اب ولرم داخل قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاید.

 

 

پس از به جوش امدن خورشت حرارت زیر قابلمه را کم کنید و به مدت 2-3 ساعت اجازه دهید خورشت کاملاً جا بیفتد ( به روغن بیفتد ). در این مدت چند بار خورشت را چک کنید تا آب کافی داشته باشد ؛ 10 دقیقه اخر نمک و فلفل و در صورت تمایل گرد لیمو عمانی بریزید، سپس در قابلمه را 10 دقیقه باز بگذارید تا پخت قورمه سبزی کامل شود.

تا قورمه سبزی در حال جا افتادن است پلو را تهیه کنید. به این ترتیب که به ازای هر نفر یک پیمانه برنج بردارید (آن را از کمی قبل بخیسانید). برنج را در قابلمه حاوی آب با کمی نمک و روغن روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. سپس درب قابلمه را بردارید و چند دقیقه دیگر صبر کنید تا برنج پخته شود.طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

 

 

برنج را آبکش کنید و پس از چیدن ته دیگ کف قابلمه آن را به ظرف برگردانید و بگذارید دم بکشد.

 

 

پلو و خورشت قورمه سبزی را با مخلفات دلخواه از قبیل پیاز، ماست و خیار، سالاد شیرازی و سبزی خوردن نوش جان کنید.

 

 

نکته ها : مهمترین نکته تعیین کننده در مزه خورشت قورمه سبزی سبزی آن است. برای 500 گرم سبزی معمولاً به این صورت تقسیم بندی می شود: تره 150 گرم + جعفری 150 گرم + گشنیز 100 گرم + اسفناج 50 گرم + شنبلیله 50 گرم.

 

در صورتی که از نوع پخت لوبیا مطمئن نیستید ( دیر پز یا زودپز ) میتوانید لوبیا را نیم پز کنید سپس اضافه نمائید ؛ در زمان تفت دادن سبزی باید روغن را همزمان با سبزی اضافه کنید تا سبزی خشک و تیره نشود. راز یک قورمه سبزی خوشمزه و خوش نما ریز بودن سبزی هاست ( سبزی ها باید کاملا ساطوری و خرد شوند ، همچنین باید در روغن کافی سرخ شوند ).

 

در صورتی که از سبزی فریز شده استفاده میکنید، بدون این که یخ آن باز شود سبزی را به تابه روغن اضافه کنید تا رنگ سبزی سیاه نشود.

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

سلام پستتون خیلی مفیده ولی من چون پنج ساعت

قبل ازمثلا شام خورشمو میپزم دیگه از قبل لوبیارو

خیس نمیکنم ونمک روهم همراه ادویه های دیگه با

گوشت اضافه میکنم به نظرم اینطوری طعمش بهتر

میشه سبزی رو هم وقتی لوبیاو گوشت نیم پز شد

اضافه میکنم رب روهم یک ساعت قبل اماده شدن

خورش یعنی یک یاعت قبل اینکه زیرشو خاموش کنم

اونطور که من نظر دوستان رو خوندم هرکسی یه

شیوه پخت داره که همش منتهی میشه به خورش

خوش طعمه شوهر پسند موافقین دوستان ؟؟? ??

دست همه خانم های قورمه سبزی پز درد نکنه یک غذای خوشمزه ومورد اعلاقه همه ایرانیان می باشد.

سلام.خیلی ممنون به خاطر دستور پخت عالیتون.میخواستم بپرسم که برای 11نفر چطوری باید پخت منظورم مقدار مواد.؟؟ بعد اینکه چون میخوام مجلسی باشه غذام.گوشت مرغ خوبه ؟؟بعد ببخشید چون گوشت مرغ زود له میشه باید چیکار کنم که نشه؟

برای 11 نفر همین مواد رو دو برابر کنید کافیه.
با مرغ کمی دستورش متفاوته. براتون میذارم دستورش رو به زودی.

سلام . ی سوالی داشتم اگه اب خورست رو ب تموم شدن بود و هنوز دیت ب هم نداده بود میشه اب جوش اضافه کرد؟

بله اگه مجبور شدید آب جوش اضافه کنید فقط.

جنوبی ها از لحاظ غذایی در رده پایینی قرار دارند استانها ی هرمزگان و سیستان و بلوچستان و بوشهر وخوزستان بیشترین بیماری های لاعلاج و سرطان را به خودشون اختصاص داده اند واز ظاهر آنها هم میشه فهمید

سلام من تو خورشتم از شنبلیله خشک هم استفاده میکنم عالی میشه

خوب بود ممنون

مرسی و ممنون از برنامه خوبتون

من سبزی رو وقتی میریزم که گوشت و لوبیا نیم پز شد فرقی میکنه؟
بعد اینکه قرمه سبزی باید تیره باشه چرا میگین برای اینکن تیره نشه فلان کارو انجام بدین؟ حتا بعضیا ا رب انار یا شکلات تلخ برای تیره تر شدن استقاده میکنن

نه عزیز مشکلی نیست.
منظور این بود که بیش از حد سیاه نشه. شکلات تلخ توی قورمه سبزی؟؟ چیز جدیدی بود! نشنیده بودم.

سلام عالی هست استاد من در محیط کار برای همکاران درست کردم منتظرم جا بیفته انشاالله که عالی بشه ممنون وسپاس ازنظرات همگان

بسیار عالی…انشالله که نتیجه خوب بشه

با سلام و خداقوت و سپاس فراوان. اگر سبزی رو همراه گوشت بریزیم، ویتامین سبزیها از بین نمیره؟ آخه میگن سبزی نباید زیاد بپزه. بعضی ها میگن وقتی گوشت و لوبیا نیم پز شد سبزی رو بریزین و لیمو هم در اواخر پخت اضافه بشه

سلام…سؤالتون جالب بود. من رفتم در موردش کمی تحقیق کردم.
ظاهرا بعضی از ویتامین ها توی آب حل میشن که خب توی قورمه سبزی مشکلی نداره چون آبش هم توی خورش میمونه ولی بعضی از ویتامین ها هم هستن که در اثر حرارت زیاد از بین میرن. پس درسته. وقتی زودتر سبزی رو بریزیم احتمالا ویتامین بیشتری از دست میره ولی از طرفی هم بیشتر جا میوفته و خوشمزه تر میشه. به هر حال انتخاب با شماست.
ممنون از نظرتون.

با گوشت مرغ هم میشه درست کرد.

اره

من همه این کارارو انجام میدم چرا خوشمزه نمیشه؟؟؟

الهه جان خورشت ها یکمی احتیاج به تمرین داره درست کردنشون. مطمئنم که با یکی دو تا تغییر کوچیک میتونی یه قورمه سبزی خوشمزه درست کنی. پودر لیمو عمانی رو امتحان کن حتما. عالی میشه.

سلام من وقتی خورشتم جاافتاد پودر هل وگلاب میزنم عالی میشه

سلام عرض میکنم خدمت شما سرآشپز عزیز و هنرمند. قورمه سبزی که با این روش درست کردم متاسفانه طعم تلخی داشت و این تلخی ناشی از اضافه کردن لیمو در ابتدای پخت بود. بار دوم هسته های لیمو رو جدا کردم که ایندفعه واقعا عالی شد. ممنون از اپلیکیشن بسیار بسیار سودمندتون. موفق باشید.

سلام
خیلی ممنون. حتما روش شما رو هم باید امتحان کنیم. مطمئنم عالی میشه.

سلام،با تشکر از راهنماییها و دستورات بسیار خوبتون.ما جنوبیها سبزیو خیلی تفت میدیم،اصل قورمه باید تیره باشه.برای خوشمزه بودن در صورت تمایل قبل از سرو یک قاشق رب انار اضافه کنید عالی میشه.یا کمی لعاب تمر هند

ممنون از شما سپیده جان…باید این روش هم امتحان کنیم

اینجوری جا نمیفته به یاد داشته باشید وقتی گوشت را تفت دادید روی آن آب سرد بریزید و سبزیهای سرخ شده را وقتی داغ هستند به این آب سرد اضاف کنید تا خورش خیلی خوب جا بیفتد.

حق با شماست…بیشتر جاها قورمه سبزی رو اینجوری که شما میگید درست میکنن یا یه تیکه یخ توش میندازن که روغن بندازه. البته با این روش هم جا افتاده میشه. ولی روغن نمیندازه.

عالی بود

خوب .خوشمزه ممنون

خوب

مرسی عالی بود

*****

عاااااااااالی

موفق باشید

سلام دوست عزیز
ببینید نحوه درست کردن یک قرمه سبزی ساده رو میشه با بالا و پایین کردن مراحل کش و قوس داد. اما نکته ای که هست اینه که وقتی از روی یک دستور العمل غذا رو درست می کنید کاملا اونو رعایت کنید. افراد دیگه ممکنه غذا رو طور دیگه ای درست کنن. من حتی دیدم خیلی از افراد تمام مواد قومه سبزی رو درجا در زودپز میریزن و میپزن، طعم نهایی غذاشون هم خیلی خوبه. در هر صورت به این مسئله خوب دقت کنید.

موفق باشید!

میشه سبزی اون را به تره ۲۵۰ جعفری ۲۰۰ و شنبلیله ۵۰
تغییر بدهیم

بله استفاده از نسبت این سبزیها می تونه به دلخواه شما تغییر کنه!

یکی از بهترین غذاهاست واقعا!!!
ممنون

من از کنسرو لوبیا استفاده میکنم و سبزی رو با پیاز خیلی تفت می دم که رنگ خوبی به خورشت می دهکه خیلی بهتره ممنون از دستور پختتون.

فدااااااااااات عزیزم. چند مورد نمیدونستم در مورد قورمه سبزی الان روشنِ روشن شدم :))))))))

ممنون عزیزم ، خوشحالم این مطلب برات مفید بوده

با تشکر از زحماتتون. من از رو این دستور قرمه سبزی پختم اما باید بگم 5 تا لیمو عمانی خیلی زیاده و طعم تلخی به خورشت میده. فکر کنم 3 تا بهتر باشه. ممنون

خواهش میکنم الهام جان ، این بستگی به خودت داره و البته به اندازه لیمو ، اینجا منظور لیموی متوسط بود …

20بود

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

آرایش

مدل مو

مدل لباس

آکاایران: قورمه سبزی با لوبیا چیتی

مواد لازم برای دو نفر:

گوشت خرد شده ۱۸۰ گرم گوسفند یا گوساله سبزی مناسب خورش قورمه سبزی سرخ شده ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم لوبیا چیتی ۳/۴ پیمانه پلو پز لیمو عمانی ۳ عدد پیاز ۲ عدد متوسط نمک و فلفل و زردچوبه

رمز و راز یک خورش قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه طرز تهیه : ابتدا ۱ عدد از پیازها رو نگینی میکنیم در روغن تفت میدیم. بعد گوشت رو اضافه میکنیم با کمی زردچوبه و فلفل سیاه .اونا رو با هم تفت میدیم. بعد آب میریزیم, روش تا بپزه با زود پز ۲۰ دقیقه حاضر میشه . بعد لوبیا یی که قبلا خیس کردیم اضافه میکنیم, میذاریم اونم همراه گوشت بپزه. اگر لوبیا رو قبلا خیس نکرده باشیم و دیر پز باشه بهتره همون اول با گوشت بذاریم بپزن. وقتی هر دو پخته شدن سبزی هم اضافه میکنیم . بعد ۱ عدد پیاز باقیمانده رو تفت میدیم تا طلایی بشه ۱ قاشق رب گوجه هم اضافه میکنیم, با کمی زردچوبه, با هم یه تفت میدیم, همراه لیمو عمانیها که قبلا خیس کرده بودیم به خورشت اضافه میکنیم و میذاریم جا بیفته.

من بعضی وقتها زعفران هم اضافه میکنم با اونم خیلی طعم خوبی داره و کمی هم تندش میکنم. دستور : سمیه از آلمان

منبع : sofrehkhune.com

آموزش آشپزی ، ، آموزش پخت انواع غذای ایرانی ،غذای فرنگی و سنتی

آموزش آشپزی و دستور پخت قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

سبزی قورمه سبزی :•: یک کیلو

لوبیا چیتی یا قرمز :•: یک سوم لیوان

پیاز :•: یک عدد

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

شمبلیله خشک :•: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه :•: به میزان لازم

لیمو عمانی :•: ۴ تا ۵ عدد

گرد لیمو :•: به مقدارکافی

روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت :•: به مقدار کافی

برای تهیه خورش قورمه سبزی لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.

پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود.

سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.

در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن را سرخ می کنیم. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.

بعد از نیم پز شدن لوبیا و گوشت، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد.  در آخر نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه می کنیم .در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد. آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید. حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود.

اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است. شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود.

اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند. سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود.

نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد.ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد. نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید.

هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود. هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد. از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد.

استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش با گوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است. برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می کنند.

لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود. لیمو عمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می شود.

به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد. از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند. برخی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند

لوبیای قورمه سبزی ، لوبیای قرمز یا چیتی است. در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی در خورش قورمه سبزی استفاده می شود

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی

قورمه‌سبزی یا قُرمه‌سبزی از نامی‌ترین و مردم‌پسندترین خورش‌های اصیل ایرانی و یکی از خوراک‌های ملی ایران است و در افغانستان نیز این نوع غذا رایج و پرطرفدار می باشد. این خورش از سبزی قرمه، گوشت قرمز، لیموی عمانی و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی آماده می‌شود.

قرمه‌سبزی محبوبیت زیادی در میان مردم ایران دارد. واژه قرمه با توجه به اندازه برش گوشت به این خورش اطلاق می گردد. این خورش اصیل ایرانی با سبزی قرمه (دربرگیرنده‌ٔ: تره، جعفری، شنبلیله و گشنیز، اسفناج و یا برگ چغندر – زمستان که فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامی که برگ چغندر فراهم است٬ برگ چغندر بکار می‌رود)، لوبیا (قرمز یا چیتی یا چشم بلبلی ) و گوشت قرمز پخته می‌شود.

مزهٔ این خورشت باید کمی ترش باشد، از این رو٬ به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه می‌افزایند که پوست لیمو عمانی ، اندکی مزهٔ تلخ خوشایندی به خورش می‌دهد. برای جا افتادن قرمه سبزی زمان زیادی نیاز است.

این خورش چنانچه برای ۴ تَن پخته شود نزدیک ۱۵۵۰ کیلو کالری انرژی دارد. البته از آنجا که این خورش نیز مانند دیگر خورش‌های ایرانی همراه برنج خورده می‌شود، حدأقل، ۲۰۰ کیلو کالری دیگر به انرژی دریافتی افزوده می‌شود. در بعضی از مناطق آذری زبان از لوبیا چشم بلبلی و مقداری رب گوجه فرنگی برای تهیه این خورش استفاده می‌کنند.

برای تهیه یک قورمه سبزی جاافتاده ، به شعله کم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار می‌گذاشتند تا مواد آن کاملا پخته، آب آن کشیده و طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

سبزی خشک قورمه سبزی :•: ۳ پیمانه

لوبیا قرمز یا چیتی :•:  نصف کنسرو

لیمو عمانی :•:  ۴ عدد

رب :•:  ۱/۵ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل :•:  به میزان لازم

گوشت :•: به میزان لازم

پیاز :•:  یک عدد بزرگ

سبزی های خشک شده رو به مدت یک ساعت داخل آب قرار می دهیم . گوشت ها رو با پیاز کمی تفت می دهیم سپس روی گوشت ها آب جوش می ریزیم و یک ساعت روی شعله قرار میدهیم تا بپزد. سبزی ها رو  آب کش می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم.  وقتی گوشت ها کاملا پخته شد سبزی رو به آن اضافه می کنیم و نمک و فلفل را اضافه می کنیم.

روی لیمو عمانی ها چند تا سوراخ ایجاد می کنیم و به خورش اضافه می کنیم. سپس لوبیا را اضافه می کنیم و در صورت تمایل رب می زنیم.

تزیین قورمه سبزی به شکل گل با دانه های لوبیا و لیمو عمانی برای مجالس خاص

تزیین قورمه سبزی مجلسی به صورت کلاسیک و بسیار شیک برای زوج های جوان

سلام ممنون از مطلبتون اگه بجای روغن واسه سرخ کردن گوشت از روغن دنبه (جزغاله) استفاده کنین طعمش فوق العاده میشه

عالی بود

سلام عالی ممنون

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *