طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی
طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با بادمجان تهیه می شود. حلیم بادمجان دستور پخت های مختلفی دارد و در شهرهای مختلف کشورمان با مواد متفاوتی تهیه می شود.

دلیل اینکه نام این غذا را حلیم بادمجان گذاشته اند این است که پس از آماده شدن شباهت زیادی به حلیم گندم دارد. حلیم بادمجان یک غذای کامل است ، اما در مهمانی های خود می توانید آنرا مانند کشک و بادمجان به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر حلیم بادمجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری حلیم بادمجان تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی حلیم بادمجان با پارسی دی همراه باشید.

ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود.طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در مرحله بعد گوشت را بشویید ، سپس به قابلمه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

دوره مقدماتی php

پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد. توجه داشته باشید که برای تهیه حلیم بادمجان باید از گوشت یکدست و لخم مانند گوشت سردست و فیله استفاده کنید.

نکته مهم دیگر در این مرحله این است باید مقداری آب داخل قابلمه بریزید که پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت حدود یک لیوان آب گوشت داخل قابلمه باقی بماند. اینکار باعث می شود در وسط پخت مجبور نشوید آب اضافه کنید که روی طعم غذا تاثیر منفی بگذارد.

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید ، سپس مجددا به قابلمه اضافه کنید. در مرحله بعدی بادمجان ها را پوست بگیرید و با روغن تفت دهید تا سرخ شوند سپس به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.

در مرحله بعدی برنج را به همراه عدس در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج و عدس به طور کامل بپزند. در همین حین دو پیاز باقیمانده ، سیرها و نعناع خشک را به صورت جداگانه با روغن تفت دهید.

پس از آماده شدن نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ نصف آنها را داخل قابلمه بریزید و نصف دیگرشان را برای تزیین حلیم بادمجان نگه دارید. در مرحله بعدی پس از اینکه برنج و عدس پختند آنها را بکوبید و به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.

حرارت زیر قابلمه را کم کنید و مداوم مواد را هم بزنید تا بادمجان کاملا له شود. پس  از اینکه حلیم بادمجان به روغن افتاد و تقریبا آماده شد کشک را اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. پس از ده دقیقه غذا آماده سرو است.

آموزش آشپزی و دستور تهیه حلیم بادمجان خوشمزه و مجلسی

برنج :•: 2 پیمانه

گوشت سردست یا گردن :•: 500 گرم

کشک :•: 500 گرم

طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

پیاز سرخ شده :•: 1 پیمانه

سیر رنده شده :•: 2 حبه

بادمجان سرخ شده :•: 2 کیلو

نعناع داغ :•: یک چهارم پیمانه

نمک، فلفل، ادویه جات و آب زعفران :•: به میزان لازم

آموزش آشپزی و دستور تهیه حلیم بادمجان خوشمزه و مجلسی

برنج را 2 – 3 ساعت قبل میگذاریم بپزد. برای هر 1 پیمانه برنج 7 پیمانه آب در نظر میگیریم. بعضیها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست میکنند اما رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره میشود و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت اما با برنج هم خوشمزه تر است هم رنگ خوبی دارد.

برنج باید آنقدر بپزد تا آبش کشیده شده و غلیظ شود و برنج کاملاً له شود مثل شله زرد. دقت کنید وقتی برنج را میگذاریم بپزد وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد تا وقتی کامل پخته نشده هم نمیزنیم چون اگر در این موقع قاشق داخل ظرف کنیم و هم بزنیم برنج ته میگیرد و مجبوریم مدام هم بزنیم.

گوشت را با پیاز و ادویه جات میگذاریم پخته شود زمانی که پخته شد آخر سر نمک اضافه میکنیم. گوشت کمی چربی داشته باشد بهتر است. یا بادمجان را پوست کنده از همان ابتدا به برنج اضافه میکنیم و میگذاریم با برنج بپزد یا اینکه آنها را مقداری سرخ میکنیم و سرخ شده آن خوشمزه تر است.

بادمجانها را لازم نیست ورق کنیم بلکه به صورت درسته پوست میکنیم چند ساعت میگذاریم نمک بخورد تا تلخی آنها گرفته شود و بعد با مقداری روغن سرخ میکنیم. گوشت پخته شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. مواد باید کمی سفت باشد.

اگر برنج آب داشته باشد بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند آبش خشک نمیشود. در یک ماهی تابه روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم وقتی روغن گرم شد

نصف پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم بقیه آن را برای تزئین نگه میداریم. سیر رنده شده را اضافه میکنیم تفت میدهیم. نباید سیر بسوزد فقط نرم شود کافی است.

هر چیزی که زیاد سرخ شود هم عطرش کم میشود هم خشک میشود. ادویه خورشتی و زردچوبه را به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم وقتی ادویه ها خوب تفت داده شد و عطر آنها بلند شد مواد را به حلیم اضافه میکنیم.

ادویه جات را حتماً تفت میدهیم. میتوانیم وقتی برنج را میپزیم زردچوبه هم اضافه کنیم. مقداری نعنا داغ و آب زعفران به حلیم اضافه میکنیم زمانی که همه مواد پخته شد و با هم مخلوط شد

ظرف را از روی حرارت برمیداریم مواد را با گوشت کوب برقی یا با هر وسیله دیگری کامل له میکنیم تا حالت کشدار پیدا کنند نیاز نیست مواد شل شود فقط حالت کشدار پیدا کند کافیست.

بعد کشک را که با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه جوشانده ایم اضافه میکنیم و حلیم را روی حرارت میگذاریم تا 15 دقیقه بجوشد. حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود.

برای تزئین روی حلیم میتوان از گردو هم استفاده کرد. روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم اما بعد از اضافه کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چون ته میگیرد. روی حلیم بادمجان را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین و سرو می کنیم.

برای مجلسی تر شدن حلیم بادمجان می توانیم مقداری مغز گردو هم خرد کنیم و روی حلیم بادمجان را با آن تزیین کنیم.

 

مواد لازم:

چاشنی عشق ………………………………… فراووووووووووووووووووووون

برنج …………………………………………..یک پیمانه

طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

گوشت سردست یا گردن …………………….250 گرم

کشک………………………………………… 250 گرم

پیاز سرخ شده ……………………………… به مقدار لازم

سیر رنده شده………………………………..2 حبه

بادمجان سرخ شده………………………….1/5 کیلو

نعناع داغ…………………………………… یک چهارم پیمانه

نمک، فلفل، ادویه جات و آب زعفران…… به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برنج را 2 – 3 ساعت قبل میگذاریم بپزد. برای هر 1 پیمانه برنج 7 پیمانه آب در نظر میگیریم.(بعضیها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست میکنند اما رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره میشود و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت اما با برنج هم خوشمزه تر است هم رنگ خوبی دارد.)

برنج باید آنقدر بپزد تا آبش کشیده شده و غلیظ شود و برنج کاملاً له شود مثل شله زرد.

فوت کوزه گری :یادتون باشه وقتی برنج را میگذاریم بپزد از وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد تا وقتی کامل پخته نشده هم نمیزنیم چون اگر در این موقع قاشق داخل ظرف کنیم و هم بزنیم برنج ته میگیرد و مجبوریم مدام هم بزنیم.

گوشت را با پیاز و ادویه جات میگذاریم پخته شود زمانی که پخته شد آخر سر نمک اضافه میکنیم. گوشت میتونه کمی چربی داشته باشد !

 بادمجان را پوست کنده ورقه و کمی سرخ میکنیم .

نکته : چون بادمجان روغن زیادی به خود میگیرد برای سالم تر بودن غذا میتوانیم نیمی از بادمجان ها را در روغن سرخ کرده و نیمی دیگر را مقدار کمی روغن بمالیم و در فر سرخ کنیم تا غذای سالمتری داشته باشیم

بعد از سرخ کردن با یک لیوان آب میگذاریم بپزد و سپس با گوشت کوب یا میکسر یا هر وسیله دیگه ای له میکنیم تا حالت کشدار پیدا کنند نیاز نیست مواد شل شود فقط حالت کشدار پیدا کند کافیست.

گوشت پخته شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. مواد باید کمی سفت باشد. اگر برنج آب داشته باشد بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند آبش خشک نمیشود.

در یک تابه روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم وقتی روغن گرم شد نصف پیاز سرخ شده را اضافه میکنیم بقیه آن را برای تزئین نگه میداریم. سیر رنده شده را اضافه میکنیم تفت میدهیم. نباید سیر بسوزد فقط نرم شود کافی است سپس  به مواد اضافه میکنیم .

 کشک را که با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه جوشانده ایم اضافه میکنیم و حلیم را روی حرارت میگذاریم تا 15 دقیقه بجوشد.

حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود.

روی حرارت خیلی ملایم میگذاریم اما بعد از اضافه کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چون ته میگیرد.

و در آخر :

روی حلیم را با پیاز داغ و نعنا داغ ، کشک، گردو و برش های باریک بادمجان  یا هر چیز دیگه ای که دوست داشته باشیم تزئین میکنیم.

کسایی که گوشت دوست ندارن مقدار گوشت و میتوان کم کرد یا کلاً حذف کرد.

هر چه مقدار بادمجان ها بیشتر باشد حلیم کشدار و خوشمزه تر مشود فقط مواظب باشید از اونور بوم نیفتید.

نوش جان

یه تزئین راحت برای حلیم بادمجان نذری

 

 

چقدر خوردنی شده
تزئین ها خیلی زیبان [گل]

ببخشید این موادی که توی تزئین استفاده کردین چیه ؟؟؟
اون مواد پودری و میگمطرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

واییی مامان من گشنمه
چه همه چسز خوشمزه اس
این موقع ادم دلش میخاد خو…

سلام. خسته نباشي به منم سر يزن قبلا شما رو لينك كردم اما جزو لينك هاتون نيستم اگه دوس داشتي لينكم كن.

سلام مرسی از وب باحالتون فقط کاشکی بنویسید غذا برای چند نفره من موندم حلیم بادمجون برای 20 نفر چقدر مواد لازم داره و یا این دستور مصرف برای سیر کردن چند روزه داره که بدونم برای 20 نفر چقدر لازم است. مرسی مرسی

سلام مرسی ازدستورات غذایی جالبتون من شیرازیم اما سالهاست تهران زندگی میکنم بادیدن وب زیباتون دلم هوای شیرازرومیکنه.اگرزحمتی نیست دستورآش سبزی(آش صبحانه شیرازیها)روهم بذاریدممنون ازلطفتون[گل]

سلام و خسته نباشید ببخشید این چاشی عشق که نوشتین چی هستش؟

با سلام
من داشتم توی نت سرچ میکردم برای میزان برنجی که باید به حلیم بادمجان اضاف کنیم که متوجه شدم ظاهرا فقط ما شیرازیها توی حلیم بادمجان برنج میریزیم که البته به قول شما خیلی بهتر از حبوبات هست و طعم و رنگش هم بهتر میشه
میخواستم اگه اجازه بدید یه نکته در مورد پخت برنج بگم ، میتونیم تقریبا دو یا سه برابر برنجی که داریم آب بهش اضاف کنیم و بزاریم روی شعله بزبریم و در ظرف رو بزاریم زمانی که جوش اومد شعله رو خاموش کنیم و حداقل تا نیم ساعت در ظرف رو بر نداریم اینطوری برنج تمام آب رو جذب و دانه برنج کاملا نرم میشه
ممنون از دستورات خوبتون

chashni eshghetoon fogh olade alii bood khosham oomad vaghean

خيلي ممنون

اشتراک گذاری

دانلود

گزارش

دیدگاه

نمی پسندم

طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

می پسندم

واما طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی اصفهانی یک غذای سنتی ایرانی.

اینجابهترین ویدئو کلیپهارو دنبال کنید،باماهمراه باشید عزیزان.

تا کنون برای این ویدئو دیدگاهی نوشته نشده است.

اشتراک گذاری ویدئو

در دیدستان شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید

با دریافت اپلیکیشن اندرویدی دیدستان، در هر زمان، هر مکان و با هر سرعت اینترنت، از تماشای آنلاین ویدئو بر روی گوشی یا تبلت خود لذت ببرید.

آهنگ احساسی و غمگین


“آینده در دستان شماست

طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی

زیبایی هایی که هنوز ندیده اید

میکس فوق العاده زیبا از آهنگ دل را ببین با صدای علیرضا افتخاری و سفر های مقام معظم رهبری به شهر های مخطلف کشور (زاهدان-زنجان-بم) که چیز پر مغز و قشنگی از آب در آمده حتماً ببینید…

موسسه تدوین آثار و نشر اخلاقیات شهدای شهرستان زرند

مداحی مهدی اکبری کاش بودی کرببلا برادر بی حرمم حسن جان

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.

طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی
طرز تهیه حلیم بادمجون شیرازی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *