طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر

دوره مقدماتی php
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر

امتیاز دهید


3.3
از

845


590 کالری
کالری


38 گرم
چربی


43 گرم
کربوهیدرات

دوره مقدماتی php

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر


20 گرم
پروتئین


320 میلی گرم
کلسترول

ته چین یکی از خاص ترین و شیک ترین غذاهای ایرانی است که همه ویژگی های منحصر به فرد غذاهای ایرانی را در خودش دارد: رنگ زیبا و عطر فوق العاده زعفران، زرشک های یاقوتی قرمز رنگ و از همه مهمتر ته دیگ برشته و عالی! تهیه ته چین مرغ کار نسبتاً ساده ای است اما درست کردن ته چین بدون عیب و ایراد نیاز به یک دستور پخت بدون نقص هم دارد. این دستور تهیه دقیق و ریز به ریز ته چین مرغ به هر کسی این امکان را خواهد داد که یک ته چین خوشمزه و زیبا درست کند، حتی کسانی که تجربه کمی در آشپزی دارند. پس همین حالا دست به کار شوید و مواد لازم برای ته چین را آماده کنید.

 

 

گرچه ته چین این روزها به شکل های مختلفی از ته چین ساده و ته چین قالبی گرفته تا ته چین بادمجان درست میشود، معروفترین نوع آن ته چین مرغ است که معمولا بدون فر تهیه میشود. برای درست کردن ته چین علاوه بر برنج و مرغ نیاز به تخم مرغ، ماست و زعفران هست. اگر به جز روغن از کره هم استفاده کنید ته چین شما خیلی خوشمزه تر خواهد شد. نکته مهمی که باعث می شود ته چین شما شکل خودش را حفظ کند و از هم نپاشد نسبت ماست و تخم مرغ در غذاست. اگر ماست زیاد باشد ته چین فرمش را حفظ نمیکند و اگر تخم مرغ زیاد باشد، غذای شما عطر خوبی پیدا نمیکند و بوی تخم مرغ میگیرد. البته کار ماست و زعفران این است که بوی تخم مرغ را در تهچین از بین ببرد ولی این نسبت ها باید حتماً به درستی رعایت شوند. در ادامه طرز تهیه ته چین مرغ را به صورت مرحله به مرحله و به دو روش خواهید دید. در روش اول ته چین مرغ در ماهیتابه دو طرفه آماده شده است. اما در روش دوم شما میتوانید از قابلمه و یا پلوپز هم استفاده کنید. هم چنین در روش دوم مرغ ها طعم دار می شوند که این روش تهیه ته چین مرغ مجلسی تر است. هر دو روش به سادگی و بدون فر انجام میشوند.

 

 

 

زرشک ها را از 1 ساعت در آب خیس کنید. برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس با آب ولرم آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد).

 

 

در این مرحله از تهیه ته چین مرغ بدون فر باید مرغ را بپزید. برای پخت مرغ، اول دو عدد پیاز کوچک یا یک پیاز بزرگ را چهار قاچ کنید. حال مرغ را همراه با پیاز، 1 لیوان آب، نمک، فلفل  و زردچوبه با حرارت ملایم بپزید تا آب ان تمام شود (در قابلمه را بگذارید تا مرغ خوب بپزد). پس از پخت مرغ را تکه تکه کنید. یک قاشق زعفران دم کرده روی تکه های مرغ بریزید و آنها را زیر و رو کنید. برای طعم بهتر ته چین، میتوانید در این مرحله مرغ ها را با کمی روغن تفت بدهید.

 

 

برنج های آبکش شده را دو قسمت کنید؛ یک قسمت از برنج را با تخم مرغ ها ، ماست چکیده ، 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و روغن خوب مخلوط کنید و یک قسمت دیگر برنج را با 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده ، کمی نمک و نصف دیگر روغن مخلوط نمائید.

 

 

 

دیواره های قابلمه را چرب کنید. نصف برنج های تخم مرغی را درون آن بریزید و با کفگیر خوب فشار دهید تا مواد خوب فشرده شوند. لایه‌ای از مرغ‌های تکه شده بریزید، بقیه برنج های تخم مرغی را روی لایه قبلی گذاشته و مجدداً با کفگیر فشار دهید تا مواد منسجم شوند. روی لایه بعدی بقیه تکه های مرغ و زرشک سرخ شده را بریزید. سپس برنج زعفرانی را روی مرغ ها بریزید و خوب فشار دهید. کره را داغ کنید و روی برنج ها بریزید، قابلمه ته چین مرغ را روی حرارت ملایم قرار دهید، بسته به شعله بین 1 – 2 ساعت برای اماده شدن ته چین زمان مورد نیاز است.

 

 

زرشک خیس خورده را یکی دو دقیقه تفت بدهید. دقت کنید که اصل تهچین به ته دیگ آن میباشد. پس از آماده شدن غذا را در ظرف برگردانید. روی ته چین را با زرشک سرخ شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید و سرو نمایید.

 

 

 

برنج 1 کیلو گرم

مرغ متوسط  1 عدد

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر

ماست  750 گرم

روغن مایع  350 گرم

تخم ‌مرغ  4 عدد

زعفران دمکرده  2 قاشق چایخوری

نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

 

مرغ را بشویید و با مقداری آب، نمک، پیاز، فلفل و ادویه های دلخواه بپزید. وقتی مرغ پخت و آب آن کم شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

 

آب مرغ را جدا کرده و گوشت مرغ پخته را از استخوان جدا کنید. گوشت مرغ را به قطعات ریز تقسیم کنید و یا ریش ریش نمایید.

 

ظرفی بردارید و در آن دو عدد تخم مرغ را با مقداری نمک و فلفل هم بزنید تا یک دست شوند. ماست چکیده و زعفران دم کرده را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در صورت تمایل میتوانید مقداری گلاب و یا یک چهارم قاشق مرباخوری هل اضافه کنید تا ته چین مرغ مجلسی شما خوش عطر شود.

 

گوشت مرغ پخته را در مخلوط تخم مرغ و ماست ریخته و به مدت سه الی چهار ساعت در یخچال قرار دهید.

 

برنج را بشویید و در ظرفی پر از آب و مقداری نمک قرار دهید تا خیس بخورد. پس از یک الی دو ساعت، قابلمه را پر از آب کنید. مقداری نمک در آب بریزید و بگذارید بجوشد.

 

آب برنج را خالی کنید و برنج را در آب در حال جوش درون قابلمه بریزید تا بپزد. وقتی برنج هنوز کمی حالت خام دارد و به اصطلاح دون یا زنده تر است باید برنج را آبکش کنید. در تهیه ته چین مرغ همیشه باید برنج را زودتر آبکش کنید تا ته چین خوب دربیاید و خمیر نشود.

 

دو عدد تخم مرغ را با نصف ماستی که مرغ پخته را در آن خوابانده اید و 150 گرم روغن مخلوط کنید. سپس این مخلوط را در نصف برنج بریزید و بهم بزنید تا کاملا برنج ها رنگی شود.

 

مقداری روغن با کمی زعفران دم کرده ترکیب کنید و کف قابلمه و دیواره های آن را به روغن آغشته کنید تا ته دیگ خوش رنگ تری داشته باشید. نصف برنج را در قابلمه بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید اما برنج ها را خیلی فشرده نکنید.

 

مرغ های پخته شده را روی برنج ها بریزید. سعی کنید مرغ ها را از دیواره های قابلمه فاصله دهید تا هنگام برگرداندن تهچین مرغ مجلسی ظاهری یک دست و زیبا داشته باشید.

 

نصف دیگر برنج را با باقیمانده ماست زعفرانی باقیمانده مخلوط کنید و روی مرغ ها بریزید. آب مرغ را با سه یا چهار قاشق روغن روی برنج بریزید و با کفگیر کمی برنج را فشرده کنید.

 

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت یک ساعت و نیم صبر کنید تا ته چین مرغ ساده شما دم بکشد. سپس آن را در ظرف سرو برگردانید و به کمک زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

 

 

 

 

 

 

ته چین خوشمزه و ساده

 

1. پیشنهاد میشود ته چین را داخل ظرفی مانند ماهیتابه که ارتفاع کمی دارد آماده کنید ، با این روش ته دیگ بیشتر و برشته تری خواهید داشت.

 

2. مرغ یا گوشتی که برای ته چین در نظر گرفته میشود باید کاملا مغز پخت شده باشد و آب گوشت به خورد گوشت یا مرغ رفته باشد ، مرغ یا گوشت پخته برای ته چین مناسب تر است و استفاده از گوشت یا مرغ سرخ شده پیشنهاد نمی شود.

 

3. در تهیه ته چین میتوانید از تخم مرغ کامل یا فقط زرده تخم مرغ استفاده کنید ؛ به ازای 1 تخم مرغ کامل 2 عدد زرده تخم مرغ جایگزین می شود.

 

4. ته چین دارای دستورهای متنوعی است اما در کل به ازای هر 1 لیوان برنج آبکشی شده 1 لیوان ماست خامه ای نیاز است ( در بعضی دستورها بسته به مقدار تخم مرغ ، مقدار ماست کمتر یا بیشتر می شود ).

 

5. برای ته چین حتما از زعفران مرغوب استفاده کنید تا عطر آن در ته چین به خوبی احساس شود ، زعفران را خوب دم کنید سپس اضافه نمایید.

 

6. به جای کره در ته چین میتوانید از روغن جامد یا روغن مایع استفاده کنید ، استفاده از روغن کرمانشاهی نیز طعم بسیار خوبی به ته چین خواهد داد.

 

7. سس زعفرانی را میتوانید با کل برنج مخلوط کنید یا نصف با برنج و نصف با گوشت یا مرغ ریش ریش شده مخلوط کنید.

 

8. ته چین باید با حرارت بسیار ملایم و یکنواخت و در مدت زمان 1 – 2 ساعت آماده شود ، البته پیشنهاد می شود برای ته چین از فر استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

 

9. برای پخت ته چین در فر ، ته چین را داخل قالبی که میخواهید بریزید و روی آن را با آلمینیوم بپوشانید ، روی آلمینیوم را با چاقو چند سوراخ ایجاد کنید و داخل فر با دمای متوسط قرار هید.

بجای روغن اگر بخواهیم کره بریزیم چقدر کره کافیه؟

میتونین به جای یک چهارم پیمانه روغن از 50 گرم کره آب شده استفاده کنید. ولی به نظرم این کارو نکنید چون بیش از حد طعم کره میگیره.

بسییییااااااااااار عاااااای و خوشمزه بود ممنونم از دستور خوبتون?????? اگه دستور کیک و شیرینی هم دارین بزارین لطفا

دستور خوب و ساده ای است فقط در نوشتن چند اشتباه دارد. تشکر

سلام خیلی ممنون عالی بود
موفق باشین

من برای بار اول ته چین رو با دستور شما درست کردم و عالی شد
خیلی ازتون ممنونم

عالی شد

سلام
عالی بود من از ته چین خوشم میاد و درستش کردم با دخترم شب ساعت 3

نوش جانتون

عالی بود بسیار خوشمزه

عالی ممنون

عالی

بسیار عالی، ممنونم

ممنون از پیج خوبتون خیلی خوب بود

توضیح روشن و عالی بود

سلام ببخشید برای 2نفر چند تاتخم مرغ باید استفاده کرد؟

بسیار عالی و خیلی واضح و ساده توضیح دادید.خیلی متشکرم

من ته چین مرغ رو پختم واقعا عالی بود
ممنونم

عالییی

❤❤❤❤❤❤

تشکر و سپاس فراوان بابت این مطلب????????????????????
????

سلام سپاسگزارم

سلام، ممنونم ?

سلام میشه لطفا از این به بعد تعداد نفرات را هم بزنید. مرسی ممنون از زحماتتون

خوب بود

لطفا طرز تهیه ته دیگ ته چینی را آموزش دهید. انواع ته دیگ را آموزش دهید.

حتما زینب جان

زعفران 5 قاشق غذا خوریییییییییییییییییییییییییی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

عزیزم زعفران خام که نگفتم ! زعفران دم کرده ( دم شده با اب ) !!!

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Subscribe: http://bit.ly/2jZKDGXSana Recipe: http://ashpazibasana.com/recipe/tahchin/Ashpazi Ba Sana Channel: https://www.youtube.com/channel/UC0IB…My Facebook Page: https://www.facebook.com/AshpaziBaSanaFollow me on Instagram: https://www.instagram.com/ashpazi_ba_…Join my Telegram Channel: https://telegram.me/AshpaziBaSanaConnect with me on Telegram: https://telegram.me/sanakitchen

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження списків відтворення…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Завантаження…

Виконується…

Завантаження списків відтворення…

ته چین مرغ یکی از مجلسی ترین غذاهای پلویی ایرانی محسوب می شود که در مجالس و مهمانی های مهم از آن استفاده می شود. ته چین مرغ قالبی را می توانید در مهمانی های مهم خود به صورت تکه ای به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر ته چین مرغ تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ته چین مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی ته چین مرغ با پارسی دی همراه باشید.

ابتدا سینه مرغ را به همراه چند لیوان آب ، پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزید و اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد. پس از اینکه مرغ پخت اجازه دهید کمی سرد شود سپس آنرا به صورت ریش ریش خرد کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی برنج را نسبت به نوع آن خیس کنید ، سپس به همراه چند لیوان آب ، نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج نیم پز شود به صورتی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان سفت باشد.

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر

پس از اینکه برنج به اندازه کافی نرم شد آنرا آبکشی کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ریش ریش شده را به تابه اضافه کنید.

در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و دارچین به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. در این مرحله می توانید در صورت تمایل مقداری زرشک هم به مرغ اضافه کنید. در مرحله بعدی زرشک را به همراه پودر قند با مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

در مرحله بعدی زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده و گلاب داخل یک ظرف جادار و مناسب بریزید و خوب هم بزنید تا بوی زهم تخم مرغ به طور کامل گرفته شود. پس از اینکه تخم مرغ را خوب مخلوط کردید ماست را به آن اضافه کنید.

ماست و تخم مرغ را خوب مخلوط کنید سپس برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کنید و با دیگر مواد خوب مخلوط کنید. یک ظرف مناسب برای پخت ته چین انتخاب کنید ( ظرف پیرکس ) و داخل آن را با کمی روغن چرب کنید.

کف ظرف نصف برنج را بریزید سپس آنرا به صورت محکم فشار دهید تا کاملا فشرده شود و به کف قابلمه بچسبد. در ادامه مرغ و زرشک را بریزید و خوب فشار دهید. در لایه آخر باقیمانده برنج را بریزید و با پشت کفگیر آنرا خوب فشار دهید تا کاملا فشرده شود.

در پایان کره را خرد کنید و در قسمت های مختلف برنج بگذارید. روی ظرف پیرکس یک فول نازک بکشید سپس آنرا در فر قرار دهید. برای پخت ته چین باید ته چین را به مدت ۱ ساعت با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا به طور کامل بپزد.

در پایان ته چین را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید سپس سرو کنید. در صورتی که فر در دسترس ندارید می توانید ته چین را در یک قابلمه تفلونی درست کنید. برای این منظور باید ته چین را به مدت ۹۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.

طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی برای 6 نفر
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *