طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

دوره مقدماتی php
طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو
طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

دلمه برگ مو از مجلسی ترین و محبوب ترین دلمه های ایرانی محسوب می شود. جالب است بدانید که دلمه برگ مو علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل سرو می شود در بعضی مجالس به عنوان پیش غذا هم سرو می شود.

دلمه برگ مو در شهرهای مختلف کشورمان با روش های متفاوتی طبخ می شود. در برخی شهرها به غیر از مواد اصلی دلمه موادی مانند زرشک ، ماست و رب انار به آن اضافه می کنند. مثلا در این دستور به جای سرکه می توانید از رب انار هم استفاده کنید.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر دلمه برگ مو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری دلمه برگ مو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی دلمه برگ مو با پارسی دی همراه باشید.

لپه را از دو ساعت قبل به همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد. این کار باعث می شود علاوه بر اینکه نفخ لپه برطرف شود ، لپه زودتر بپزد. لپه را پس از خیساندن با مقداری آب و نمک در یک قابلمه کوچک بریزد تا بپزد.طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

در مرحله بعد برنج را خیس کنید و به صورت جداگانه به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد. برنج را باید زمانی آبکشی کنید که دانه های برنج نرم شده باشند ولی مغز برنج هنوز سفت باشد. پس از آبکشی برنج را کنار بگذارید.

دوره مقدماتی php

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.

تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا به خوبی با ادویه ها مخلوط شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید.

سبزی دلمه را پس از شستشو به صورت ساطوری خرد کنید و پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز خنک شد به آن اضافه کنید. لپه را هم پس از اینکه پخت به همراه برنج به دیگر مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.

در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد برگ های مو را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شوند سپس خارج کنید و با آب ولرم آبکشی کنید.

برای پیچاندن دلمه مقداری از مایه دلمه وسط برگ مو قرار دهید و لبه های برگ مو را مانند بقچه برگردانید تا دلمه به طور کامل بسته شود. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با مقداری روغن آنرا چرب کنید سپس دلمه ها را با دقت داخل قابلمه بچینید.

دلمه ها را باید به صورتی داخل قابلمه بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام دلمه ها را پیچیدید دو لیوان آب به همراه مقداری روغن مایع و سرکه داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب موجود در قابلمه سریع به جوش بیاید.

سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا دلمه ها با حرارت ملایم مغز پخت شوند. توجه داشته باشید که باید آب موجود در قابلمه به طور کامل تبخیر شود و دلمه ها در پایان بدون آب سرو شوند. پس از اینکه دلمه ها آماده شدند آنها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و سرو کنید.

 

 

برگ مو : ۱ کیلو
سرکه : ۷۵۰ گرم
فلفل قرمز : ۱ قاشق چای خوری
سیر : ۱۵۰ گرم
موسیر : ۱۵۰ گرم
فلفل تند قلمی : ۱۰۰ گرم
فلفل سیاه : ۱ قاشق چای خوری
فلفل دلمه ای (رنگی) : ۱۰۰ گرم

برگ موهای لطیف و جوان را در ظرفی که حاوی یک و نیم لیتر آب و یک قاشق چای خوری جوش شیرین است، چند جوش بدهید تا نرم شوند. اگر برگ موها پیر و درشت باشند، مدت جوشاندن کمی بیشتر می شود(حدود ۱۰ دقیقه). سپس آن ها را در یک صافی ریخته و بعد روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها به طور کامل گرفته شود.
سبزیجات را ساطوری خرد کرده و سیرها را پوست کنده و خرد کنید.
موسیرها را نیز اگر خشک هستند، به مدت ۴- ۳ ساعت خیسانده، سپس پاک کنید.
فلفل های قلمی تند را به صورت قطعاتی درشت خرد کنید؛ اگر فلفل تازه در دسترس نبود، می توان از مخلوط پودر فلفل سیاه و قرمز و یا یکی از آنها به تنهایی استفاده کرد.
در ظرف مخصوص ترشی چند عدد از برگ موها را کف ظرف پهن کرده و روی آنها مقداری از مخلوط موسیر، سیر، سبزی ترشی و فلفل قراردهید.
مجدداً چند عدد دیگر برگ مو روی این مخلوط قرار داده و به همین ترتیب عمل کنید تا ظرف پر شود. در صورت تمایل می توانید گوجه فرنگی خلال شده، هویج حلقه حلقه شده و فلفل دلمه ای های رنگی ( قرمز، زرد، سبز، ارغوانی، نارنجی) خرد شده هم لابه لای آن ها قرار دهید.طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

موسیر، فلفل تازه و سیر را چرخ کرده یا همان طور که قبلاً گفته شد از پودر فلفل استفاده کنید. سبزیجات معطر را ریز خرد کرده و یا چرخ کنید. سپس تمام مواد را باهم مخلوط کرده، مقداری از مواد مخلوط شده را درون برگ مو قرار داده و به صورت دلمه، پیچیده یا لوله کنید و داخل شیشه به صورت مرتب بچینید.
سرکه، نمک و زردچوبه را باهم در ظرفی مخلوط کرده و روی دلمه ها بریزید. برای هر لیتر سرکه یک قاشق سرخالی نمک در نظر بگیرید که بسته به ذائقه می توان مقدار آن را بیشتر کرد. در صورت تمایل می توان مقدار کمی نعنا خشک روی آن بپاشید.
در این جا نیز مانند روش اول می توان از هویج و گوجه فرنگی استفاده کرد، با این تفاوت که در این روش باید گوجه فرنگی و هویج را نگینی خرد کرد و با سایر مواد مخلوط کرده و داخل برگ قرار دهید.

 

 

++++++++++++++

++++++++++++++

++++++++++++++

دیدگاه

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دلمه برگ مو یکی از معروف ترین انواع دلمه است. تقریبا در اواسط فصل بهار می توانید بهترین نوع برگ مو را برای درست کردن دلمه برگ مو در بازار پیدا کنید. دلمه برگ مو هم به عنوان پیش غذا سرو می شود هم به عنوان غذای اصلی. در این آموزش کامل ترین روش پخت دلمه برگ مو را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر دلمه برگ مو تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه دلمه برگ مو در ادامه با همدوره همراه باشید.

بهتر است لپه را از شب قبل در آب بخیسانیم تا نفخش برطرف شود و در زمان پختن سریعتر بپزد. لپه را با مقداری آب می پزیم و کنار می گذاریم. برنج را نیم ساعت در آب می خیسانیم و پس از گذشت این زمان با چند لیوان آب و کمی نمک می گذاریم برنج نیم پز شود.

باید برنج طوری پخته شود که اطراف دانه های برنج نرم و مغز سفت باشد. پس از پختن برنج آن را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. حالا در یک تابه بزرگ پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.

پس از نرم شدن پیاز ، گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه می کنیم. تفت دادن را ادامه می دهیم تا گوشت رنگش تغییر کند و تقریبا پخته شود. پس از اینکار تابه را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم تا مخلوط گوشت سرد شود.طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

سبزی دلمه را یا باید به صورت ساطوری ریز خرد کنیم یا اینکه چرخ کنیم. وقتی مخلوط گوشت سرد شد سبزی ساطوری شده را به همراه ماست ، لپه و برنج به آن اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

حالا برگ موها را می شوییم. اگر برگ موها تازه باشد باید ۱ یا ۲ دقیقه در آب جوش قرار داده شوند تا زمان پیچاندن دلمه نشکنند. برگ مو باید به پشت روی سطح کار قرار گیرد و با قاشق مقداری از مایه دلمه را روی برگ مو می ریزیم.

دلمه ها را می توانیم به دو صورت بپیچانیم . روش اول به صورت بقچه ای است که از یک سمت شروع می کنیم و تمام قسمت های خارجی دلمه را به سمت وسط جمع می کنیم و دلمه ها را به ترتیب در یک ظرف می گذاریم تا باز نشوند.

روش دوم پیچاندن لوله ای است که بعد از قرار دادن مایه دلمه برگ را مانند لوله جمع می کنیم و سر و ته برگ را به داخل دلمه برمی گردانیم. به همین صورت تمام دلمه ها را می پیچانیم. حالا کف قابلمه ای را با روغن چرب می کنیم.

و تمام دلمه ها را با دقت در قابلمه می چینیم. اگر احتمال باز شدن دلمه را می دهید یک کاسه کوچک روی دلمه ها قرار دهید تا از باز شدن آنها جلوگیری کند. پس از اینکه تمام دلمه ها را در قابلمه چیدیم ۲ لیون آب به قابلمه اضافه می کنیم.

حدود ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری هم روغن به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و تقریبا تبخیر شود سپس حرارت را کم می کنیم تا دلمه ها به آرامی پخته شوند. پس از آماده شدن غذا در ظرف مورد نظر می چینیم و سرو می کنیم.

همانظور که می دانید معروف ترین دلمه برگ مو متعلق به شهرهایی مثل اردبیل و تبریز است که در این مناطق اکثرا دلمه را با سبزیجات معطر و کوهی تهیه می کنند. سبزی دلمه مرسوم در اکثر شهرهای کشورمان شامل نعناع ، ترخون ، مرزه ، شوی ، پیازچه و جعفری می شود که به سلیقه خود می توانید از سبزیجات کوهی و دارویی هم در سبزی دلمه خود استفاده نمایید.

دلمه همه جای ایران هست کردستان و لرستان بهترین و خوشمزه ترین دلمه هارو دارن پس بیخود ربطش ندید به اردبیل و تبریز.

دلمه فقط برای تبریز است و بس .

دقیقا مننم موافقم روش تبریزی هاروهم نمی پسندم ما چاشنی اون رو شیره انگور میزنیم وباسرکه ملس وعالی میشه ماست هم نمیزنیم

دلمه تقریبا همه جای ایران درست میکنن…و هرکس یه چیزی داخل دلمه میکنه…مثلا ما پیاز سرخ کرده،کشمش،شوید تازه،برنج،نخود ولوبیا،عدس میریزیم و بعدشم داخل برگ مو میپیچیم و روی آن شیره انگور میریزیم

سلام‌ خسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون من با افتخار اصالتا لر هستم و مادرم همیشه برای ما دلمه برگ مو درست کرده و مادربزرگم هم به گفته مادرم از قدیم بهترین دلمه های برگ‌ مو رو درست کرده و خوده استان لرستان دارای بهترین برگ مو هست.

حالامهم نیس مال کجاس همه ایران سرای ماست منم ک از روستام درست میکنیم همتون درپناه حق باشین

البته که ایرانی بودنمون مهمه. اما یه دلیل اینکه میگن دلمه غذای ترکی هست اینه که اصلا خود کلمه « دلمه» یه کلمه ترکی هست و در واقع با تلفظ محلی «دولاما» هست یعنی «پیچاندن، چیزی که می پیچونند».

دلمه فقط ماله قمیاست ولا غیر

آخه از اسم دلمه معلومه ترکی هست من ترک نیستم ولی اینکه میگن ترکی هست حتما یه دلیلی داره خوب میرزا قاسمی رو هم همه جا درست میکنن ولی همه میدونه مال شماله تازه غذا تبریزیا واقعا یه چیز دیگس خود فالوده رو شیراز و یزد هم خوردیم تبریز هم خوردیم تازه فهمیدیم فالوده یعنی چی در حالی که فالوده مال شیرازه

به نظرم دلمه باید یه کم ترش باشه که خوشمزه بشه ما توی لرستان علاوه بر ماست، آبلیمو هم به مواد داخل دلمه میزنیم و برای دلمه برگ مو از باقلا به جای لپه استفاده میکنیم. مادر من حتی توی آب روغنی که رو ی دلمه ها میریزه هم آبلیمو اضافه میکنه معرکه میشه

سلام و عرض ادب تشکر از به اشتراک گذاشتن تجربیاتتون با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

ترشی برگ مو

طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

مواد لازم:    

توجه :

– سبزی معطر شامل نعنا، ترخون، مرزه، گشنیز، جعفری و شوید می باشد.

– سركه به اندازه ای باشد كه روی برگ ها را بپوشاند.

– می توان به جای مخلوط پودر فلفل قرمز و سیاه، از 3-2 عدد فلفل سبز قلمی استفاده كرد.

طرز تهیه:

الف – روش اول

1- برگ موهای لطیف و جوان را در ظرفی كه حاوی یك و نیم لیتر آب و یك قاشق چای خوری جوش شیرین است، چند جوش می دهیم تا نرم شوند. اگر برگ موها پیرو درشت باشند، مدت جوشاندن كمی بیشتر می شود( حدود 10 دقیقه) .

2- سپس آن ها را در یك صافی ریخته و بعد روی پارچه ای تمیز پهن می كنیم تا آب اضافی آنها به طور كامل گرفته شود.

3- سبزیجات را ساطوری خرد می كنیم.

4- سیرها را پوست كنده و خرد می كنیم.

5- موسیرها را هم اگر خشك هستند، به مدت 4- 3 ساعت خیسانده، سپس پاك می كنیم.

6- فلفل های قلمی تند را به صورت قطعاتی درشت خرد می كنیم؛ اگر فلفل تازه در دسترس نبود، می توان از مخلوط پودر فلفل سیاه و قرمز و یا یكی از آنها به تنهایی استفاده كرد.

7- در ظرف مخصوص ترشی چند عدد از برگ موها را كف ظرف پهن كرده و روی آنها مقداری از مخلوط موسیر، سیر، سبزی ترشی و فلفل قرار می دهیم.

مجدداً چند عدد دیگر برگ روی این مخلوط قرار داده و به همین ترتیب عمل می كنیم تا ظرف پر شود. در صورت تمایل می توانیم گوجه فرنگی خلال شده، هویج حلقه حلقه شده و فلفل دلمه ای های رنگی ( قرمز، زرد، سبز، ارغوانی، نارنجی) خرد شده هم لابه لای آن ها قرار دهیم.

ب- روش دوم

1- موسیر، فلفل تازه و سیر را چرخ می كنیم یا همان طور كه قبلاً گفته شده از پودر فلفل استفاده می كنیم.

2- سبزیجات معطر (ترخون، مرزه، نعنا، شوید، گشنیز و جعفری) را ریز خرد كرده و یا چرخ می كنیم.

3- تمام مواد را باهم مخلوط می كنیم.

4- مقداری از مواد مخلوط شده را درون برگ مو قرار داده و به صورت دلمه، پیچیده یا لوله می كنیم و داخل شیشه به صورت مرتب می چینیم.

5- سركه، نمك و زردچوبه را باهم در ظرفی مخلوط كرده و روی دلمه ها می ریزیم. برای هر لیتر سركه یك قاشق سرخالی نمك در نظر می گیریم كه بسته به ذائقه می توان مقدار آن را بیشتر كرد. در صورت تمایل می توانیم مقدار كمی نعنا خشك روی آنها بپاشیم. در این جا نیز مانند روش اول می توان از هویج و گوجه فرنگی استفاده كرد، با این تفاوت كه در این روش گوجه فرنگی و هویج را نگینی خرد می كنیم و با سایر مواد مخلوط كرده و داخل برگ قرار می دهیم.

ج- روش سوم

برگ موها را چرخ می كنیم و با سایر مواد ذكر شده در بالا( مو سیر، سیر، فلفل، هویج و…) كه همگی به صورت چرخ شده هستند مخلوط می كنیم. در آخر هم نمك، زردچوبه و سركه را می افزاییم.

لازم به ذكر است كه این روش، بیشتر برای برگ موهای درشت و پیر استفاده می شود.

تبلیغات کلیکی گوگل در مقایسه با تبلیغات کلیکی سایت های ایرانی

بسیاری از کارشناسان حوزه دیجیتال مارکتینگ بر این واقعیت اذعان دارند که گوگل ادز بهترین و موثرترین نوع تبلیغات اینترنتی است. اما سیستم‌های تبلیغاتی دیگری نیز وجود دارند، که مانند گوگل ادز در خانواده سیستم‌های تبلیغات کلیکی قرار می‌گیرند.

در این پست می‌خواهیم درباره این سوال مهم کسب و کارهای ایرانی بحث کنیم که:

تبلیغات کلیکی گوگل موثرتر است یا سیستم‌های تبلیغات کلیکی ایرانی؟

پاسخ به برخی از سوال ها به قدری واضح و شفاف است که حقیقتا جایی برای توضیح و تفسیر باقی نمی گذارد. بهترین مقیاس برای ارزیابی موفقیت و محبوبیت هر کمپین تبلیغاتی تجربیات کاربران مختلف در استفاده از سیستم‌های تبلیغاتی مختلف است. ما روزانه زیر بمباران انواع مختلف تبلیغات هستیم که در بسیاری از مواقع، هیچ نیازی به آنها نداریم! این تبلیغات از پیامک های مزاحم گرفته تا بنرهای بی کیفیت، برای تبلیغ محصولاتی که هرگز علاقه ای به خرید آن نداشته ایم؛ گسترده است!طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو

در دنیای آنلاین، البته اوضاع تبلیغات اجباری به مراتب گرم تر و قطعا آزار دهنده تر است. ارائه­ی تبلیغاتی غیر واقعی، وارد شدن به وب سایت های بی ارتباط با موضوع جستجو و در نهایت ورود به وب سایت هایی مملو از تبلیغات آزار دهنده برای محصولاتی بی کیفیت؛ تنها بخشی از نشانه های ناکارآمدی سیستم های تبلیغات کلیکی وب سایت های ایرانی است. البته که این وضعیت با کمی تفاوت در وب سایت های خارجی نیز صادق است.

مزایای گوگل ادز در مقایسه با تبلیغات کلیکی وب سایت های ایرانی چیست؟

 

آژانس تبلیغاتی جی ادز از چندین سال گذشته فعالیت در زمینه تبلیغات گوگل ادوردز را شروع کرده است و سعی کرده این خدمات را با بهترین کیفیت و منصفانه ترین قیمت، به کسب و کارها و صاحبین وب سایت های ایرانی، ارائه دهد. جی ادز همچنین گام‌های خوبی در زمینه آموزش تبلیغات در گوگل برداشته است. پس شما می‌توانید با خیال راحت با شماره ۶۶۵۶۵۰۰۰ تماس حاصل نمایید و کارشناسان جی ادز را در جریان نوع کسب و کار خود قرار دهید تا مناسب ترین پلن‌های تبلیغات گوگل را به شما پیشنهاد دهیم.

کسب و کارهای ایرانی می توانند با دریافت مشاوره های تخصصی، از مزایای گوگل ادوردز بهره مند گردند. در شرایط سخت اقتصادی برای کسب و کارهای نو پای ایرانی، قطعا گوگل ادز موثرترین، کاربردی ترین و اقتصادی ترین راهکار تبلیغاتی است.

Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو
طرز تهیه ترشی دلمه برگ مو
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *