طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی

مواد لازم

تمبر هندی                      یک بسته 150 گرمی

بادمجان ریز                      سیصد گرم

موسیر خشک                 صد گرم

سیر رنده شده                یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی

دوره مقدماتی php

سبزی معطر                   8 قاشق غذاخوری

فلفل تند                          یک عدد

نمک                                یک قاشق غذاخوری

سرکه سفید                   نیم کیلوگرم

 با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه دو ظرف یک لیتری از «ترشی بادمجان با تمبرهندی» خواهیم داشت.

 مواد لازم برای ترشی بادمجان و تمبر هندی

یک قاشق غذاخوری نمک. هشت قاشق غذاخوری سبزی معطر خردشده، حدود 200 گرم سبزی پاک نکرده نیاز می‌باشد. سبزی معطر شامل: نعناع، ترخون، مرزه، شوید و جعفریترشی کلم قرمزسبزی معطر

یک بسته تمبر هندی، معادل 150 گرم. یک بوته کوچک سیر برای تهیه یک قاشق غذاخوری سیر رنده شده.تمبر هندیسیر

سیصد گرم بادمجان ریز. صد گرم موسیر خشک، معادل یک کاسه ماست‌خوری.بادمجانموسیر

یک عدد فلفل تند. نیم کیلوگرم سرکه سفید حدود دو لیوان سر پر به حدی که ظرف پر شود.فلفل تندسرکه سفید

طرز تهیه

حدود 200 گرم سبزی ترشی را پاک کرده، شسته، ریز خرد می‌کنیم و هشت قاشق از آن را جدا کرده، برمی‌داریم. یک بوته کوچک سیر را پوست کنده، رنده می‌کنیم و یک قاشق غذاخوری از آن را برمی‌داریم. یک عدد فلفل تند را نیز ریز خرد می‌کنیم و مخلوط مواد اخیر می‌کنیم.ترشی

حدود 300 گرم بادمجان ریز را شسته، پوست‌کنده و یا پوست‌نکنده، خرد می‌کنیم. (اگر بخواهیم ترشی زودتر جا بیفتد و بادمجان ترشی‌ها نرم شوند، در این مرحله، بادمجان‌های خردشده را با یک لیوان آب و یک لیوان سرکه ده دقیقه می‌جوشانیم)ترشی

یک بسته تمبر هندی 150 گرمی را با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده، از صافی رد می‌کنیم تا هسته‌های آن جدا شود.ترشی

سبزی و فلفل خردشده، موسیر رنده شده، بادمجان خردشده و موسیر خشک را لا به لا در ظرف ترشی ریخته و روی آن را با آب تمبر هندی و دو لیوان سرکه پر می‌کنیم. در ترشی را بسته، برای یک هفته در دمای اتاق نگهداری می‌کنیم (اگر بادمجان‌ها پخته نباشد، حدود سه الی چهار هفته زمان لازم است) تا ترشی آماده استفاده شود.ترشی

ترشی آماده پذیرایی می‌باشد.ترشی

نوش جان

 کالری موجود در ترشی بادمجان و تمبر هندی

مقدار کالری موجود در کل ترشی حدود 400 کیلوکالری می‌باشد.

مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست‌خوری از ترشی حدود 100 کیلوکالری می‌باشد.

منبع: تبیان

.

تمامی حقوق برای پاسخگویان محفوظ می باشد. نقل قول و کپی مطالب با ذکر سند و آدرس سایت آزاد است + این سایت به صورت جهادی اداره می گردد و تبلیغات های موجود جهت تامین بخشی از هزینه هاست.

برای تهیه ترشی بادمجان با تمر هندی به مواد زیر نیاز داریم:

تمرهندی 400 گرم

 

سركه 500 میلی‌لیتر (2 پیمانه)

طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی

 

نمك 1/5 قاشق سوپخوری

 

بادمجان دلمه‌ای 6 عدد

 

هویج 100 گرم

 

سیر 50 گرم

 

پیاز 1 عدد

 

گل‌كلم 150 گرم

 

فلفل تند 50 گرم

 

ترخون خشك 2 قاشق سوپخوری

 

پودر گلپر ‌یك‌دوم قاشق سوپخوری

 

پودر تخم گشنیز 1 قاشق سوپخوری

 

سیاه دانه 1 قاشق سوپخوری

آشپزباشی- پوراندخت نميرانيان

 طرز تهیه ترشی بادمجان با تمر هندی

ابتدا تمرهندی را با سركه مخلوط كنید و از صافی عبور دهید. حالا این سس را با یك‌دوم قاشق سوپخوری نمك، به مدت 5دقیقه بجوشانید. آن‌گاه بادمجان را بشوئید، خشك كنید و شكافی در آن ایجاد نمائید.

 سپس قدری داخل آن را به كمك قاشق خالی كنید. حالا در قابلمه مناسبی آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. باقیمانده‌ نمك و بادمجان‌ها را در آن بریزید و به مدت 5 تا 8دقیقه بپزید.

سپس آنها را در صافی بریزید تا خنك شوند. آن‌گاه روی پارچه‌ای قرار دهید تا رطوبتشان گرفته شود. اینك هویج، سیر، گوشته بادمجان، پیاز، گل كلم و فلفل را پس از تمیز كردن، خرد كنید و همراه با نیمی از ترخون، گلپر، پودر تخم‌گشنیز، سیاه‌دانه و نیمی از سس تمرهندی مخلوط نمائید.

 اكنون داخل بادمجان‌ها را با این مواد پر كنید و در شیشه مناسبی قرار دهید. حالا باقیمانده‌ سُس تمر هندی و ترخون را مخلوط كنید و روی بادمجان‌ها بریزید. در ظرف را ببندید و ترشی را در یخچال نگهداری كنید تا پس از یك هفته قابل مصرف شود.

 

طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته با تمر هندی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *