طرز تهيه ي حليم نذري

دوره مقدماتی php
طرز تهيه ي حليم نذري
طرز تهيه ي حليم نذري

 

حلیم یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به مدل ها و سلیقه های مختلفی برای نذری درست می شه. فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌ شه. در ادامه این مطلب به روش تهیه حلیم نذری اشاره می کنیم.

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری

 

گوشت ران گوسفند یا نرمه گوساله حدودا ۹ کیلو
بلغور گندم حدودا ۱۷ کیلو
نمک حدودا ۳۰۰ گرم
دارچین به کمی لازم
شکر به کمی لازم
روغن کرمانشاهی به کمی لازم

طرز تهیه حلیم نذری

 

۱٫ در ابتدا گوشت را با کمی نمک بذارید تا کاملا پخته پخته می شه. در بین پخت گوشت کف گوشت را مرتب بگیرید. در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم را که پاک کرده و شسته اید را بریزید و حدود ۴۰۰ پیمانه یا تقریبا۱۰۰ لیتر ( هر یه نفر را ۳ تا ۴ پیمانه حساب کنین) آب روی آن بریزید و بذارید تا بلغور کاملا پخته می شه.

دوره مقدماتی php

طرز تهيه ي حليم نذري

 

۲٫ بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می می شه به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانه های آن زیاد هم ریز نباشه.

۳٫ بلغور را صاف کنین و با پشت کفگیر و کمی آبجوش کمک کنین تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی دیگه آبجوش روی بلغور بریزید که دیگه لعابی در آن باقی نماند البته آبجوش را خیلی کم استفاده کنین.

۴٫ بعد قابلمه را مجدد روی شعله گذاشته و گوشت را که از پختنش مطمئن شده ایم بیرون آورده و کاملا ریش ریش کرده و داخل بلغور صاف شده می ریزیم. زیر شعله را متوسط کرده و نمک حلیم را بدان اضافه کرده و مدام تا جا افتادن حلیم با قاشق چوبی به هم می زنیم.

۵٫ بعد از آماده شدن سریع داخل ظرف های مورد نظر کشیده با روغن محلی و شکر و دارچین تزیین می نمائیم.

ارزش غذایی:
– گندم از گروه غلات است. غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستن.

– فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی می می شه که به دلایل زیر است:
کاهش کلسترول خون کاهش فشار خون کنترل قند خون و کاهش احتمال لخته شدن خون
– همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای جلو گیری از یبوست، سرطان مثل سرطان روده بزرگ خوب است. غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستن و هم از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می کنن.

 

 

دستور آشپزی و طرز تهیه حلیم گندم خوشمزه و مجلسی در خانه

گندم :•: 300 گرم

 

طرز تهيه ي حليم نذري

 

گوشت یا مرغ :•: 300 گرم

 

پیاز :•: 1 عدد

 

زردچوبه :•: نصف قاشق چایخوری

 

نمک :•: 1 قاشق چایخوری

 

روغن یا کره :•: مقدار لازم

 

آب :•: 10 لیوان

 

شکر و دارچین :•: به مقدار لازم

 

 

 

دستور آشپزی و طرز تهیه حلیم گندم خوشمزه و مجلسی در خانه

برای تهیه حلیم گندم ابتدا گندم را در کاسه ای بریزید و روی آن آب بگیرید

و یک شبانه روز و یا حداقل 6تا 7 ساعت اجازه دهید تا خیس بخورد

و آب جذب گندم ها شود.اگر گندم شما دارای پوست بود آن را در قابلمه ای بریزید و روی آن آب بگیرید و روی شعله بگذارید

تا با حرارت ملایم بجوش بیاید و نرم شود سپس زیر شعله را خاموش کنید و کمی تامل کنید تا سرد شود

و در صافی یا آبکش بریزید تا پوست ها از گندم جدا شود.

در قابلمه ای کوچک 2 لیوان آب بریزید و گوشت را در آن قرار دهید

و روی شعله بگذارید و حرارت آن را ملایم کنید تا گوشت خوب مغز پخت و نرم شود.

پس از پخت گوشت آب آن را در کناری بگذارید و گوشت را روی تخته آشپزخانه بگذارید

و کمی صبر کنید تا گوشت خنک شود و با چاقو برش دهید تا رشته رشته شود و یا میتوانید دستتان را تمیز بشورید

و با دست گوشت را ریش ریش کنید. در قابلمه ای بزرگ 8لیوان آب باقی مانده را بریزید و روی شعله بزرگ اجاق بگذارید

و گندم خیس خورده در کاسه را به آب بیفزایید و با شعله ملایم بگذارید تا بپزد،هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنید

 

تا ته نگیرد اگر در اواسط پخت گندم نیاز به آب بود کمی آب گرم به آن اضافه کنید.

پس از آنکه دانه های گندم بشکل پوره نرم نرم و له شدند

و به صورت مایع تقریبا سفت در آمد گوشت ریش ریش شده و آب گوشت را به گندم اضافه کنید و مداوم هم بزنید

تا ته نگیرد حلیم باید نه سفت باشد و نه شل و آبکی بلکه چیزی مابین این دو.

در آخر زیر شعله را خاموش کنید و1 قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید

و روغن یا کره به هر میزان که دوست دارید بیفزایید و حلیم را در کاسه ای بکشید

و با دارچین تزئین کنید و با شکر یا نمک و نان سنگک نوش جان کنید.

طرز تهيه ي حليم نذري
طرز تهيه ي حليم نذري

9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرز تهیه کیک ساده فر x بخوانید...