طرز استفاده قرص ريتالين

دوره مقدماتی php
طرز استفاده قرص ريتالين
طرز استفاده قرص ريتالين

برجسته کردن لب در سال ‌های اخیر به طور فزاینده ‌ای محبوب شده ‌است، به طوری که مردم سراسر دنیا به دنبال راه ‌هایی برای پرتر و برجسته تر کردن لب هایشان هستند. در حالی که برجسته سازی لب معمولا به وسیله پر کننده اسید هیالورونیک انجام می ‌شود، اما بوتاکس روش دیگری برای آن ‌هایی است که به دنبال حجم دهی بیشتر هستند. در این مقاله از بخش زیبایی، پوست و موی دکتر سلام به بررسی بوتاکس لب می پردازیم و عوارض و فواید …

روزه داری متناوب و رژیم غذایی کتوژنیک، دو الگوی پرطرفدار در میان علاقه مندان به سلامتی و افرادی است که دارای رژیم غذایی هستند. با این حال، در حالی که تفاوت‌ های زیادی بین روزه گرفتن متناوب و کتو وجود دارد، در واقع آنها می توانند با هم ترکیب شوند تا به تقویت نتایج کمک کنند و حتی سریع‌ تر به حالت کتوز برسید. در حقیقت، با تمرین روزه داری متناوب در کتو، شما می توانید از مزیت ‌های منحصر به فردی که هر دو …

پنیر لبنه ، دارای طعمی تند، خامه ای و فوق‌ العاده مغذی است و یک جزء ضروری مورد استفاده در غذاهای خاورمیانه برای هزاران سال است. در واقع، در برخی از مناطق، این پنیر را میتوان در هر چیزی پیدا کرد، از پیش غذا و دسر گرفته تا چیزهای دیگر. نه تنها دارای تنوع زیادی است بلکه با چند دستور ساده، می توانید آن را در آشپزخانه خود تهیه کنید. این پنیر، همچنین در لیست غذاهای پروبیوتیک قرار می گیرد که برای سلامتی روده مفید …

در مورد لیپوساکشن چقدر اطلاعات دارید؟ آیا می دانید فرق این روش با تامی تاک چیست؟ هر دو روش به برگرداندن زیبایی شکم پس از بارداری یا کاهش وزن زیاد، کمک می کنند. ولی آیا اطلاع دارید که کدام یک بهتر چربی های اضافی شکم را خارج می کنند؟ با عوارض آنها آشنایی دارید؟ آیا میتوان هر دو روش را با هم مورد استفاده قرار داد؟ در این مقاله از بخش پزشکی دکتر سلام به بررسی دو تکنیک لیپوساکشن و تامی تاک می پردازیم. لیپوساکشن شکم …

زخم اثنی عشر که به عنوان زخم معده نیز شناخته می شود، شامل یک زخم بر روی پوشش داخلی معده یا اثنی عشر (ابتدای روده کوچک) است. زخم های دردناکی روی سطح معده وجود دارند و می توانند تاثیر بدی بر روی معده و روده کوچک شما داشته باشند. این مشکل به دلیل عدم تعادل آنزیم های گوارشی اتفاق می افتد. این ضایعات زمانی رخ می دهد که پوشش معده، دوازدهه و بافت زیرین، بدون محافظ باقی می مانند. زخم معده چهار برابر بیشتر از …

طرز استفاده قرص ريتالين

دوره مقدماتی php

آیا به دنبال راهکارهایی برای کوچک کردن سینه هایتان هستید؟ داشتن سینه هایی در اندازه نرمال، تناسب اندام بهتری برایتان به ارمغان خواهد آورد. آیا می دانید افزایش …

آیا با درمان زخم به کمک روش های خانگی آشنایی دارید؟ زخم ‌ها و خراش‌ های زیادی که اغلب ما در اینجا و آنجا تجربه می کنیم، زخم …

آیا شما دلایل اصلی اینکه چرا روغن نارگیل از فواید و مزایای قابل ‌توجه زیادی برخوردار است را می دانید؟ این به لطف یک جزء کلیدی به نام …

در مورد گلوکزامین چه می دانید؟ این مکمل را چه کسانی می توانند مصرف کنند و در چه زمینه هایی کاربرد دارد؟ آیا عوارض خاصی شما را تهدید …

برجسته کردن لب در سال ‌های اخیر به طور فزاینده ‌ای محبوب شده ‌است، به طوری که مردم سراسر دنیا به دنبال راه ‌هایی برای پرتر و برجسته …

ویار یکی از شایع ترین نشانه هایی است که اکثر زنان در سه ماهه اول دوران بارداری خود آن را تجربه می کنند. حالت …

در مورد کلستاز بارداری چقدر اطلاعات دارید؟ آیا تا به حال خارش پوست در بارداری را تجربه کرده اید؟ این کاملا طبیعی و شایع …

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی بیشتر را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و … تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

چگونه میتوان باعث افزایش قد در نوجوانان شد؟ هر کسی، خواهان یک اندام متناسب با قدی ایده آل می باشد، به ویژه نوجوانان. اگرچه …

فواید ورزش در دوران بارداری چیست؟ سالم بودن در طول بارداری شامل خوردن صحیح، داشتن استراحت کافی و تحرک بدن شما می شود. ورزش …

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

مطب الکترونیکی دکتر بهروز مصلحی

ریتالین

نوشته: دکتر بهروز مصلحی

مقدمه:

ریتالین یا همان متیل فنیدیت یک داروی شبه آمفتامینی محرک سیستم عصبی است که برای درمان اختلال توجه در بزرگسالان ( ADD ) و کودکانی که دچار بیش فعالی و کم توجهی هستند ( ADHD ) بکار می رود. همچنین از این دارو در درمان اختلالات خواب مانند نارکولپسی یا علاقه شدید به خواب، استفاده می شود. هنگامی که از این دارو برای درمان کودکان بیش فعال استفاده می شود، حتمأ بایستی در کنار استفاده از آن، درمانهای غیر دارویی مانند مشاوره، حمایت و غیره نیز مد نظر قرار گیرند.

تاریخچه:

ریتالین اولین بار در سال 1944 میلادی سنتز شد و در آن زمان به آن ام پی اچ می گفتند که مخفف نام متیل فنیدیت می باشد. این دارو در سال 1950 میلادی تغییراتی پیدا نمود و در سال 1954 میلادی بر روی انسان آزمایش شد. در سال 1957 میلادی، شرکت داروسازی سیبا بازاریابی داروی ام پی اچ را بعنوان ریتالین برای درمان خستگی مزمن، افسردگی، روان پریشی مرتبط با افسردگی، حمله خواب و برای جبران اثرات خواب آور داروهای دیگر، آغاز نمود. در سال 1960 میلادی ریتالین در ترکیب با داروهای تقویتی و بعضی از ویتامین ها به مدت کوتاهی تحت عنوان ریتونیک برای بهبود خلق و خو و حفظ نشاط به بازار عرضه شد. از سال 1970 میلادی تا کنون ریتالین بعنوان داروی مؤثر در درمان بیش فعالی و کم توجهی کودکان ( ADHD ) ، روند رو به رشدی داشته و همواره مورد استفاده قرار گرفته است. بین سالهای 1991 میلادی تا سال 1999 میلادی فروش ریتالین در ایالات متحده آمریکا، 500 درصد افزایش نشان داده و سازمان ملل متحده گزارش می دهد که 85 درصد از تولید و مصرف کل ریتالین جهان در ایالات متحده آمریکا اتفاق می افتد.

مکانیزم اثر ریتالین:

ریتالین همانند داروهای محرک دیگر مانند کوکائین و آمفتامین، اثر خود را با افزایش انتقال دهنده عصبی دوپامین که با بالا بردن لذت و قدرت همراه است، اعمال می نماید، اما برعکس آمفتامین که آزاد شدن دوپامین را تحریک می کند، ریتالین با جلوگیری از بازجذب دوپامین باعث بالا رفتن این انتقال دهنده عصبی می شود. یکی از نظریه هایی که باعث می شود که ریتالین را برای درمان بیش فعالی و کم توجهی کودکان ( ADHD ) بکار ببرند این است که معتقند این کودکان در حمل و نقل و بازجذب دوپامین مشکل دارند. هنگامی که ریتالین بصورت خوراکی مصرف می شود به آرامی در طول یک تا دو ساعت سطح دوپامین خون را افزایش می دهد، در حالی که کوکائین که بصورت استنشاقی یا تزریقی استفاده می شود در کمتر از چند ثانیه سطح دوپامین خون را بالا می برد.

اثرات کوتاه مدت ریتالین:

• سرکوب اشتها

• بیداری

• افزایش هوشیاری

• شادی و سرخوشی

• اختلال در حرکات ارادی

• سردرد

• بالا رفتن ضربان قلب

• بی نظمی در ضربان قلب

• تهوع و استفراغ

• بثورات پوستی

• خواب آلودگی در بعضی از موارد در دوزهای بالا

• تحریک و نشاط

• کشش عضلات

• گیجی

• توهم و بدبینی پارانوئیدی

• فلاشینگ یا گر گرفتگی

• افزایش فشار خون

• خشکی دهان

• تب

• تعریق زیاد

• تشنج و کما

• اضطراب و بی قراری

• انجام حرکات تکراری بی معنی

• فرمیکاسیون یا احساس مورچه در زیر پوست

اثرات بلند مدت ریتالین با دوز درمانی:

اثرات طولانی مدت با دوز درمانی ریتالین به وضوح شناخته شده نیست. برخی از مطالعات نشان داده که ممکن است استفاده طولانی مدت ریتالین باعث به تأخیر افتادن رشد قد و وزن کودک شود، در حالی که برخی از مطالعات دیگر این ادعا را رد می نماید و معتقدند که این ریتالین نیست که رشد کودک را به تأخیر می اندازد بلکه خود بیش فعالی و کم توجهی ( ADHD ) است که رشد کودک را به تأخیر می اندازد.

سوء استفاده از ریتالین:

بعنوان یک داروی ایجاد کننده شادی و سرخوشی، ریتالین پتانسیل بالایی برای سوء مصرف دارد. در حالیکه قرص ریتالین بصورت خوراکی تولید می شود، اما بعضی از افراد آن را پودر نموده و استنشاق می نمایند و یا در آب مقطر حل نموده و بصورت وریدی تزریق می کنند تا بتوانند هر چه زودتر به آثار شادی آور آن دست بیابند. گزارشات اولیه در مورد سوء استفاده از ریتالین در کشور سوئد، به حذف این دارو از بازار سوئد در سال 1986 میلادی منجر شد. افزایش چشمگیر ریتالین در نسخه ها در ایالات متحده آمریکا در دهه اخیر باعث افزایش سوء استفاده از این دارو در جوانان و نوجوانان شده است. بارها گزارش شده که کودکانی که برای آنها ریتالین تجویز شده، داروهای آنها توسط برادر یا خواهر بزرگترشان و یا حتی والدین آنها به کسان دیگری بسرقت رفته و فروخته شده و یا اینکه آنها خودشان بصورت استنشاقی از ریتالین کودک، استفاده نموده اند و یا آن را با مواد مخدر دیگر تعویض نموده و مصرف نموده اند. ریتالین در بین دانشجویان به داروی بیداری معروف است، زیرا آنها در شب امتحان برای بیدار مانند از آن استفاده می نمایند. در یک نظر سنجی از دانشجویان مشغول تحصیل در دانشکده ای در ایالات متحده آمریکا، مشخص شده که بیش از 16 درصد آنها از ریتالین بعنوان داروی بیدار ماندن شب امتحان استفاده نموده اند. متأسفانه در مورد آمار سوء مصرف ریتالین در کشور عزیزمان ایران، اطلاع دقیقی در دست نیست.

عوارض جانبی ریتالین:

• عصبانیت

• ایجاد اختلالات خواب رفتن و در خواب ماندن

• سرگیجه

• تهوع و استفراغ

• از دست دادن اشتها

• معده درد

• اسهال

• سوزش معده

• خشکی دهان

• اسپاسم عضلات

• سردرد

• پرش غیر ارادی بعضی از قسمتهای بدن

• پریاپیسم یا نعوذ دردناک

• سوزن سوزن شدن دست و پا

• طپش قلب

• بی نظمی قلب

• تنگ نفس

• خستگی مفرط

• اختلال در سخن گفتن

• غش

• ضعف و بی حالی

• تشنج

• اختلال در بینایی و تاری دید

• تحریک پذیری زیاد

• توهم

• تیک های عصبی حرکتی و گفتاری

• بدبینی و پارانویا

• خلق و خوی غیر طبیعی و هیجان زدگی

• بی حسی، درد یا حساسیت به گرما و سرما در دست وپا

• تاول های پوستی

• کهیر

• ورم دور چشم، صورت و لبها

• خشونت صدا

• اختلال در بلع و گوارش

• مرگ ناگهانی بخصوص در بیماران قلبی

عوارض سوء مصرف ریتالین:

علاوه بر عوارض شناخته شده ای که برای دوز دارویی ریتالین گفته شد و همچنین مرگ ناگهانی، سوء مصرف ریتالین در دراز مدت منجر به ایجاد وابستگی شدید فیزیکی و عاطفی به این دارو می شود. افرادی که در دراز مدت از

ریتالین استفاده می کنند، اقرار می نمایند که هر چند وقت یکبار مجبور می شوند برای اینکه به حالتهای سرخوشی کاذب قبلی خود دست پیدا نمایند، دوز دارو را بالا ببرند و با بالا بردن دوز دارو، خود را یک قدم به مرگ نزدیک تر می نمایند.

هشدار در مورد ترک ناگهانی ریتالین:

ترک ناگهانی ریتالین بسیار خطر ناک است و بایستی حتمأ تحت نظر پزشک و بطور کاملأ تدریجی صورت گیرد. بهترین راه برای کاهش تدریجی ریتالین به این صورت است که بیمار هر 14 روز یکبار 10 درصد از داروی مصرفی خود را کم نماید. از آنجاییکه نیمه عمر ریتالین در خون انسان حدود سه ونیم ساعت است و اثر سرخوش کنندگی این دارو از یک تا چهار ساعت، بیشتر طول نمی کشد، با کم کردن تدریجی داروی ریتالین، این دارو را می توان کنار گذاشت.

موارد منع مصرف ریتالین:

• حساسیت به داروی متیل فنیدیت

• مصرف داروهای مهار کننده آنزیم مونو آمین اکسیداز ( MAO )

• آب سیاه یا گلوکوما

• سابقه خانوادگی بیماری تورت

• تیک های عصبی حرکتی

• سابقه داشتن اضطراب بیش از حد

• سابقه پریاپیسم یا نعوذ دردناک

• کودکان زیر 6 سال

اشکال دارویی ریتالین:

• قرص 10 میلی گرمی

مقدار مصرف ریتالین:

• در کودکان بالای 6 سال با دوز 5 تا 10 میلی گرم 3 بار در روز شروع شده و هر هفته 5 تا 10 میلی گرم به دوز روزانه افزوده می شود. حداکثر مقدار ریتالین مصرفی در روز نباید از 60 میلی گرم تجاوز نماید.

• دوز درمانی ریتالین در بالغین برای درمان افسردگی و نارکولپسی 20 تا 30 میلی گرم در روز می باشد.

نامهای تجاری ریتالین:

Ritalin

Ritalin SR

Ritalin LA

Methidate

Stimdate

Concerta

Metadate

Methylin

Methylin ER

Quillivant XR

صفحه اصلی
|
درباره ما
|
دستاوردها
|
ورزش
|
مقالات
|
تماس با ما
|
قوانین مطب الکترونیکی
|
نقشه سایت

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دکتر بهروز مصلحی بوده و استفاده از مقالات آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.

Copyright © 2000 – 2018 moslehi.ir All Rights Reserved

ریتالین (متیل فنیدات) یک دارو محرک دستگاه عصبی مرکزی است. این دارو وری برخی مواد شیمیایی موجود در مغز و اعصاب اثر میگذارد که در بیش فعالی و کنترل تکانه مشارکت دارند.

ریتالین برای درمان اختلال کم توجهی، بیش فعالی-کم توجهی و حملات خواب بکار میرود.

درصورت داشتن گلوکوما، تیک های عصبی، اضطراب، تنش و آشفتگی شدید نباید از ریتالین استفاده کنید.

ریتالین میتواند سبب وابستگی شود. این دارو قابلیت اعتیاد زایی دارد. درصورت داشتن سابقه اعتیاد به الکل یا سوءمصرف دارو پزشک را در جریان بگذارید.

مصرف ریتالین در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری و یا نقص قلبی میتواند سبب بروز سکته مغزی، حمله قلبی و یا مرگ ناگهانی شود.

طرز استفاده قرص ريتالين

اگر در طول 14 روز گذشته از داروهای مهار کننده مونو آمین اکسیداز (ایزوکربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، فنلزین، راساژیلین، سلژیلین یا ترانیلسیپرومین) استفاده کرده اید نباید از ریتالین استفاده کنید. زیرا احتمال وقوع تتداخلات دارویی خطرناک وجود دارد.

ریتالین میتواند سبب بروز اختلالات روانی( افکار و رفتار های غیر معمول) جدید یا بدتر شوند شود. به ویژه اگر دارای سابقه بیماری های روانی، افسردگی یا اختلال دوقطبی (بای پولار باشید)

احتمال بروز مشکلات گردش خون وجود دارد (بی حسی، درد یا تغییر رنگ انگشتان دست یا پا)

درصورت داشتن علایم بیماری قلبی (درد قفسه سینه، احساس از حال رفتن، تنگی نفس)، علایم اختلال روانی (پارانویا، پرخاشگری، مشکلات رفتاری جدید، شنیدن و یا دیدن چیزهایی که واقعی نیستند) و علایم مشکلات گردش خون (زخم های غیر معمول در انگشتان دست یا پا) فورا به پزشک مراجعه کنید.

درصورت داشتن آلرژی نسبت به متیل فنیدات یا داشتن هریک از موارد زیر نباید از ریتالین استفاده کنید:

داروهای محرک میتوانند سبب بروز حمله مغزی، سکته مغزی و مرگ ناگهانی در برخی افراد شود. درصورت داشتن هریک از موارد زیر پزشک را مطلع سازید:

برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف ریتالین درصورت داشتن هریک از موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

مضر بودن یا نبودن ریتالین برای جنین تا کنون مشخص نشده است. درصورتی که باردار هستید و یا تصمیم به باردار شدن دارید پزشک را مطلع سازید.

اینکه آیا ریتالین وارد شیر مادر میشود  و یا به نوزادی که از شیر مادر تغذیه میکند مضر است یا نه تا کنون مشخص نشده است.توصیه میشود پیش از شیر دادن به نوزاد با پزشک مشورت شود.

مصرف ریتالین برای کودکانی که کمتر از 6 سال دارند مجاز نیست.

ریتالین را دقیقا مطابق با نسخه تجویز شده پزشک خود مصرف کنید. راهنمای مصرف دارو را به دقت مطالعه کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید.

ریتالین میتواند موجب وابستگی شود. از قرار دادن این دارو در اختیار سایر افراد به ویژه اشخاصی با سابقه سوءمصرف دارو یا الکل خودداری کنید. دارو را در مکانی امن نگهداری کنید. خرید و فروش این دارو خلاف قانون است.

جهت جلوگیری از بروز مشکلات خواب دارو را هنگام صبح مصرف کنید.

قرص های ریتالین دست کم باید 30 الی 45 دقیقه پس از یک وعده غذایی مصرف شوند. کپسول های ریتالین میتوانند با یا بدون غذا مصرف شوند. دستورات موجود در بسته بندی دارو را دنبال کنید.

از شکستن، جویدن یا خرد کردن قرص های انتشار پایدار ریتالین خودداری کنید. قرص را بصورت کامل ببلعید. شکستن قرص میتواند سبب آزاد شدن بیش از مقدار معین دارو در یک بازه زمانی شود.

برای سهولت در بلعیدن، میتوان کپسول ریتالین را باز کرد و آن را دریک قاشق پر از پودینگ یا سس سیب ریخت. مخلوط بدست آمده باید فورا و بدون جویدن بلعیده شود. از نگهداری مخلوط برای استفاده های بعدی خودداری کنید.

درطول درمان با ریتالین لازم است تا در نوبت های منظم جهت بررسی روند درمان به پزشک مراجعه نمایید. درصورت دریافت هرگونه خدمات درمانی پزشکان را از مصرف ریتالین مطلع سازید.

درصورت داشتن هرگونه عمل جراحی، پیش از انجام عمل، جراح را از مصرف ریتالین آگاه کنید. ممکن است لازم باشد مصرف ریتالین برای مدت کوتاهی متوقف شود.

ریتالین میتواند تفکر و واکنش های بدن را مختل سازد. درصورت انجام رانندگی یا کارهایی که به هوشیاری و دقت نیاز دارند احتیاط کنید.

ریتالین را در دمای اتاق و دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

تعداد داروهای خود را تحت نظر داشته باشید. ریتالین یک داروی اعتیاد آور است و باید مراقب باشید تا افراد دیگر بصورت نادرست و بدون تجویز پزشک از داروهای شما استفاده نکنند.

در صورت فراموش کردن مصرف دارو:

به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر ساعت از 6 عصر گذشته است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.

درصورت مصرف بیش از حد (اووردوز) فورا به اورژانس مراجعه کنید. اووردوز با ریتالین میتواند مرگبار باشد.

درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.

درصورت داشتن هریک از موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

ریتالین میتواند روند رشد کودک را تحت تاثیر قرار دهد. اگر کودک شما از ریتالین استفاده میکند و احساس میکنید بطور طبیعی رشد نمیکند به پزشک اطلاع دهید.

عوارض جانبی شایع ریتالین میتواند شامل موارد زیر باشد:

پیش از مصرف داروهای مرتبط با اسید معده با پزشک مشورت کنید (آلکا سیلتزر، سدیم بی کربنات). برخی از این دارو ها میتوانند نحوه جذب ریتالین توسط بدن را تحت تاثیر قرار دهند و موجب افزایش عوارض جانبی شوند.

داروهای زیادی میتوانند با ریتالین تداخل ایجاد کنند این موارد میتواند شامل داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک، ویتامین ها و داروهای گیاهی باشد. پزشک را از تمام داروهایی که مصرف میکنید مطلع سازید.

اگر هنوز سوالی در رابطه با ریتالین دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم:
فرهاد نامدار

نوشته شده در 06 بهم 1396

مرجع : www.drugs.com

دیدگاهی در رابطه با ریتالین ثبت نشده است.

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.

طرز استفاده قرص ريتالين

اپلیکیشن موبایل داروی

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت داروی محفوظ میباشد و استفاده از محتوا و امکانات آن وابسته به رعایت قوانین آن میباشد.

قرص ریتالین برای درس خواندن در برخی از دانشجویان و دانش آموزان سال آخر دبیرستان استفاده می شود که عوارض قرص ریتالین بسیار زیاد است و فرد را نابود خواهد کرد به منظور افزایش میزان هوشیاری در برخی از دانشجویان دیده شده است که در زمان امتحانات از قرص ریتالین استفاده می کنند که تاثیرات منفی بسیاری دارد. قرص ریتالین یکی از داروهایی است که برخی افراد به منظور افزایش هوشیاری مخصوصا در شب‌های امتحان که نیاز به دقت و تمرکز بالاتری دارند اقدام به تهیه آن می‌کنند بدون اینکه درباره مضرات آن آگاهی کافی داشته باشند.

 

طرز استفاده قرص ريتالين

قرص ریتالین (Ritalin) از مشتقات گروه امفتامین‌ها است. در ابتدا قرار بود این دارو برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن استفاده شود؛ اما به تدریج با پیشرفت علم و تجربه‌های گوناگون مشخص شد می‌توان از این دارو در درمان كودكانی كه دچار اختلال بیش فعالی و كم توجهی هستند (ADHD) نیز استفاده كرد.

 

قرص ریتالین خواصی شبیه آمفتامین (قرص مشهور اکستازی) دارد و دانشجویان کالج‌های آمریکا و استرالیا به دلیل تأثیر آن در درمان خواب آلودگی در طول روز، برای درس خواندن و یا مهمانی‌های شبانه‌شان چند عدد از این قرص‌ها را مصرف می‌کردند. در سال‌های اخیر مصرف خودسرانه این دارو در کشورها رو به افزایش گذاشت و گزارش‌های متعددی وجود دارد که برخی از افراد برای بیدار ماندن در شب‌های امتحان از قرص‌های ریتالین استفاده می‌کنند.

قرص ریتالین 10 میلی گرم در داروخانه ها موجود است و مصرف کنندگان تصور می‌کنند ریتالین بی‌خطر است در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص‌ها می‌تواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد و پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام می‌کنند ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اکستازی، بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از سایر مواد مخدر است. لازم به ذکر است که تاکنون در چند مورد سوء مصرف ریتالین منجر به مرگ شده است.

 

تاکید می‌شود مصرف این دارو تنها با نظر پزشک متخصص صورت گیرد. مدت اثر این دارو چهار تا شش ساعت است؛ بنابراین باید این دارو را یک یا دو بار در روز مصرف کرد. بین کودکان از نظر پاسخ‌هایشان به این داروها تفاوت‌های زیادی وجود دارد، برخی کودکان سریعا و به مقدار کم دارو پاسخ می‌دهند، در حالی که کودکان دیگر فقط به مقدار زیاد دارو پاسخ می‌دهند. در صورت عدم تاثیر این دارو در مورد فرزندتان، باید با پزشک مشورت کنید تا علت را بیابد.

 

توجه: برای افراد دارای اضطراب زیاد، فشار عصبی، عصبانیت همراه با بی‌قراری، حساسیت مفرط نسبت به دارو، فشار خون بالا، گلوکوم، افسردگی‌های قابل درمان با داروهای ضد افسردگی رایج، تیک‌های حرکتی و کودکان زیر ۶ سال مصرف این دارو منع می‌شود.

 

توجه: دارو درمانی برای کودکان بیش فعال دارای تاثیر فوق‌العاده اما کوتاه مدتی بر علائم رفتاری آنان است. به محض قطع مصرف دارو نشانه‌های بیش فعالی با همان شدت قبلی ظاهر می‌شود. بسیاری از والدین نیز در مورد استفاده از این داروها دچار تردیدند و رغبت چندانی به استفاده از این داروها برای درمان فرزندشان نشان نمی‌دهند.

بسته به میزان، نحوه مصرف و فرد استفاده کننده احتمال وابستگی به دارو و سوء استفاده از دارو وجود دارد.
این دارو فقط برای افرادی تجویز می‌شود که سابقه کامل آنها به طور دقیق ارزیابی شود.
این دارو برای بیمارانی با واکنش حاد استرس نباید تجویز شود.
در صورت عدم بهبودی پس از یک ماه مصرف، باید دارو را قطع کرد.

 

در مصرف طولانی مدت دارو، بهتر است آزمایش‌های منظم شمارش سلول‌های خونی، شمارش افتراقی و شمارش پلاکت‌ها نیز انجام شود.

این دارو نباید برای درمان حالت‌های خستگی مفرط طبیعی، افسردگی و سایکوزها استفاده شود.

نیاز به ادامه مصرف دارو باید مرتب ارزیابی شود و در زمان تعطیلات و زمان‌هایی که مصرف آن نیاز نیست ، مصرف کاهش یافته یا قطع شود.

 

قرص ریتالین برای درس خواندن داروی مناسبی نیست و دانش آموزان و دانشجویان باید به جای استفاده از داروها در هنگام درس خواندن از مواد غذایی مفید طبیعی استفاده کنند تا دچار صدمات ناشی از این دارو نشوند.

ریتالین یا متیل فنیدیت 
ریتالین از مرسوم ترین داروهای مخصوص کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی بوده و نام دارویی آن «متیل فنیدیت» و نام تجاری آن نیز «ریتالین» می باشد.

این دارو معمولا در شکل قرص مورد مصرف قرار می گیرد. ریتالین بر قشر مغز و تالاموس تاثیر گذاشته و به این ترتیب مانع از بازجذب مجدد دوپامین در سلول های عصبی می شود. دوپامین ، نوعی پیام رسان عصبی می باشد که در انتقال نورون های مراکز عصبی ، نقش موثری دارد.

 معمولا والدین کودکان بیش فعال ، نگرانی های زیادی در مورد مصرف داروها به خصوص ریتالین دارند. مخصوصا درمورد کودکان بیش فعالی که این دارو را مصرف می کنند.. این والدین می خواهند بدانند که تاثیر ریتالین بر روی چه قسمتی از مغز می باشد. میزان اثرگذاری آن ، مفید بودن آن برای همه کودکان و یا برخی از کودکان ، عوارض احتمالی ریتالین ، چگونگی مقابله با عوارض داروی ریتالین ، مدت زمان مصرف ریتالین ، و بسیاری از موارد دیگر …

مدت اثر گذاری این دارو حدودا چهار تا شش ساعت می باشد. به همین دلیل بهتر است که مصرف این دارو یک یا دو بار در روز باشد.


واکنش هر کودکی نسبت به این دارو تقریبا متفاوت می باشد. میزان اثر گذاری این دارو ، در بعضی از کودکان سریع بوده و معمولا نسبت به مقدار کمی از این دارو پاسخ مثبت نشان می دهند. در صورتی که برخی از کودکان با مصرف زیاد این دارو واکنش نشان داده و پاسخ مناسب می دهند. اگر به هر دلیلی این دارو تاثیری بر روی کودک نگذاشت ، بهتر است که با پزشک مشورت شود.

طرز استفاده قرص ريتالين

این موضوع کاملا ثابت شده است که مصرف داروی محرک ریتالین ، باعث کاهش بیش فعالی، کاهش رفتارها و حالت های منفی ، افزایش توجه ، کاهش تکانشگری ، بهبود در روابط و تعامل اجتماعی و افزایش چشمگیر موفقیت تحصیلی می شود ( البته باید ذکر کرد که دارو تاثیری بر هوش کودکان بیش فعال ندارد اما کمک موثری در نشان دادن قابلیت های اصلی کودکان پیش فعال دارد تا بتوانند به صورت کارآمد تری آن را اجرا کنند.
میزان اثر بخشی ریتالین در تحقیقات و مطالعات ، کاملا ثابت شده است ، پس باید عنوان کرد که هیچ شکی نیست که استفاده از داروی ریتالین سودمند ترین و تاثیر گذارترین دارو برای کودکان بیش فعال می باشد.

به بیانی کاملا واضح و دقیق باید گفت که ، ریتالین از دسته داروهایی است که توسط پزشک ، به منظور درمان کودکان بیش فعال در خط اول درمان بوده و اهمیت مصرف آن را می توان تا این اندازه عنوان کرد.

به هر حال باید عنوان کرد که این دارو ممکن است دارای عوارض احتمالی باشد ، هر چند این نکته کاملا واضح است که کلیه داروها ممکن است دارای عوارضی باشند ، ولی در هنگامی که دارویی توسط پزشک تجویز می شود، مطمئنا فایده و اثر و مزیت آن حتما با احتمال عوارض ، در نظر گرفته شده و پس از سنجیدن تشخیص کاملا قطعی ، دارو توصیه شده و تجویز می شود. به عنوان مثال می توان انسولین را ذکر کرد که مخصوص بیماران دیابتی می باشد. ، در صورتی که در فردی که بیماری دیابت ندارد ، تزریق انسولین انجام شود ، به طور حتم آن فرد دچار شوک خواهد شد و ممکن است نیاز به بستری شدن باشد. ؛ ریتالین هم دارویی است که توسط پزشک ، تنها در صورت تشخیص قطعی بیش فعالی تجویز می شود و پس از تشخیص ، مصرف آن برای این کودکان توصیه می شود.

باید گفت که عوارض احتمالی داروی ریتالین کاملا قابل کنترل می باشد. به طور معمول ، پیش از تجویز این دارو ، پزشکان به بررسی و ارزیابی مواردی در بیمار می پردازند که پیش از درمان صورت می گیرد.

این ارزیابی ها و بررسی شامل مواردی مانند : بررسی موارد اختلالات حرکتی و کارکرد کبد و کلیه ها ، عملکرد و فعالیت قلبی بیمار، و همچنین اگر مشکل خاصی در این ارگان ها و اعضاء وجود داشته باشد و نقایص و اختلالاتی در متابولیسم مشاهده شود ، بر طبق این موارد ، توسط پزشک ، میزان مصرف داروها کاهش یافته و در صورت نیاز ، داروی دیگری تجویز می شود.
پیش از بیان روش های کنترل داروی ریتالین و عوارض احتمالی آن ، باید گفت که تاثیر گذاری روش دارو درمانی در مورد کودکان بیش فعال بسیار بالا می باشد اما باید گفت که ممکن است تاثیرات کوتاه مدتی بر علائم رفتاری فرد داشته باشد. مصرف این دارو بدون تجویز پزشک نباید قطع شود زیرا در صورت قطع کردن مصرف دارو ، ممکن است اثرات و نشانه های بیش فعالی دوباره ظاهر شود. به همین دلیل و به سبب رفتار اشتباه و تصمیم گیری های نادرست ، اکثر والدین تردید زیادی در مورد مصرف داروی ریتالین داشته و ترجیح می دهند که مصرف این دارو را برای فرزندانشان قطع کنند. به دلیل اثبات این موضوع در مورد علت بیش فعالی کودکان به سبب عدم تعادل مواد شیمیایی مغز و ارثی ، بهتر است که مصرف این دارو به صورت طولانی مدت باشد. باید گفت که به سبب اینکه اثرات این دارو تقریبا کوتاه مدت بوده و نیاز به مصرف طولانی مدت می باشد ، ممکن است والدین کودکان نگرانی های خاصی در رابطه با مصرف ریتالین در کودکان شان داشته باشند ، به همین منظور توصیه می شود که در کنار مصرف این دارو ، به منظور کنترل و هدایت کودکان و همچنین اطمینان خاطر والدین ، مداخلات روانشناختی و رفتاری و مشاوره نیز استفاده شود.

از معمول ترین عوارض جانبی مصرف داروی ریتالین می توان مواردی را به صورت زیر نام برد که شامل : بی خوابی ، بی قراری کودک ، بی اشتهایی، تهوع، کاهش وزن، تحریک پذیری ، کج خلقی، می شوند . البته این عوارض کاملا احتمالی بوده و تحت نظر پزشک به طور کامل قابل کنترل می باشند.

بهرحال باید گفت که در مورد مصرف این دارو برای هر کودکی که بیش فعال می باشد ، توصیه می شود که تحت نظر پزشک صورت گیرد. این دارو ممکن است سبب بروز وابستگی کودک شود اما باید گفت که تمام این موارد تحت نظر پزشک بدون اشکال بوده و قابل کنترل است.

راه هاي مصرف:
ـ خوراکي: به صورت قرص و گاهي نیز همراه با نوشيدني ها.
ـ استنشاقي: از راه بيني
ـ تزريق

مصارف پزشکی
قرص هاي ريتالين معمولا و در اولویت اول ، به منظور درمان انواعی از اختلالات و بيماري هاي رواني در دوران کودکي به نام “بيش فعالي ” مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی از مواقع نیز از طریق تجویز پزشک ، و به منظور درمان بيمارانی که به حمله خواب دچار هستند ، مصرف می شود. همچنين داروی ريتالين در درمان بیماری افسردگی نیز تاثیر گذار است.

اثرات مصرف :
هر نوع دارویی در کنار اثرات مثبت آن دارای عوارض احتمالی نیز می باشد البته در صورتی که بدون تجویز و راهنمایی های پزشک مصرف شوند. باید در نظر داشت که زمانی که پزشک دارویی را تجویز می کند ، بدون شک تمام عوارض احتمالی آن را در نظر گرفته است و مطمئنا اثربخشی آن بسیار بیشتر از عوارض آن است.
قطع کردن ناگهانی داروی ریتالین بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود . در برخی از موارد بطور خودسر پس از مصرف دوز های پایین داروی ریتالین ، فرد به مصرف دارو با دوز های بالاتر روی می آورد. اين دارو خیلی سریع از طریق دهان جذب شده و تقریبا در طی يک ساعت تاثیر گذاری دارد. در صورت قطع دارو و یا مصرف سرخود و بدون تجویز و یا استفاده از دوز پایین یا بالا بدون تجویز پزشک ، ممکن است سبب عوارضی از قبیل موارد زیر شود :

1. وابستگی زیاد به دارو
2. ایجاد برخی از مشکلات رفتاري همانند بی خوابی و یا پرخاشگر
3. ایجاد حالت تهوع و استفراغ
4. احساس سرگيجه و یا سردرد
5. تغييرات احتمالی در میزان ضربان قلب و فشار خون که در برخی موارد افزایش یافته و در برخی موارد کاهش می یابد.
6. ایجاد جوش و یا خارش های پوستی
7. ایجاد درد در شکم، اختلال در کارکرد معده و کاهش وزن
8. ایجاد علائمی مانند روان پریشی
9. حس افسردگی

بازی همانند یک ریتالین است
از جمله مسائلی که متخصصان در مورد درمان و کاهش علائم اختلالات بیش فعالی و نقص توجه تاکید زیادی بر روی آن دارند ، انجام فعالیت های حرکتی ، ورزشی و تفریحی برای این گونه کودکان می باشد.

متخصصان بر این باورند که ، ورزش کردن باعث بهبود در قدرت تمرکز فرد شده و باعث افزایش جریان انتقال دهنده های عصبی می شود. می توان گفت که ورزش کردن می تواند به صورت نوعی درمان مناسب به منظور کاهش اختلالات بیش فعالی نقص مورد توجه واقع شود. تاثیرات زیاد حرکات و فعالیت های بدنی ، بر روی مغز تشابه زیادی با داروی ریتالین و یا دیگر داروهای تحریک زای روانی دارد . تاثیرات مثبت ورزش در کودکان بیش فعال بسیار واضح و غیر قابل انکار است .
باید در نظر داشت که به طور کلی فعالیت های بدنی و ورزش های تفریحی می تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر انواع بیماری ها داشته باشد .

در حقیقت می توان گفت که فعالیت های فیزیکی و حرکتی در درمان کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی مفید و موثر است. همچنین باید گفت که ورزش کردن و ایجاد انرژی باعث تخلیه انرژی های اضافه در کودک بیش فعال شده و در نتیجه آن ، فعالیت مغز بیشتر شده و باعث کاهش تحریک آن می شود. به همین ترتیب ، مشارکت در بازی ها و کار های گروهی سبب تقویت مهارت های اجتماعی کودک شده و حس پیروی از ایجاد انظباط را در او بالا می برد . در برخی از موارد که کودکی کمی خجالتی است ، پیشنهاد بازی های فردی همانند شنا و یا دوچرخه سواری بسیار موثر است. در این راستا ، ایجاد سرگرمی های ذهنی و هنری همانند هنر های دستی ، کاردستی ، موسیقی و نقاشی کشیدن هم بسیار مفید است. این گونه کار ها سبب ایجاد حس خلاقیت در کودک می شود.

البته نظارت بر فعالیت های کودکا ن و پیشرفت او نیز مهم می باشد. مثلا ممکن است کودکی در انجام برخی امور استعداد و یا پیشرفتی نداشته باشد ، در این زمان جایگزین کردن فعالیت های دیگر توصیه می شود . زیرا آگاهی کامل در مورد توانایی ها ، خواسته ها و انگیزه ها و همچنین محدودیت های کودک بیش فعال ، کمک موثری در حل و رفع مشکلات مربوط به کودکان بیش فعال از طرف خانواده ها می باشد.

مكانيسم اثر داروی ریتالین
تاثیر گذاری داروی ریتالین به صورت اثر گذاری بر قشر مغز و تالاموس بوده و سبب جلوگيري از جذب مجدد دوپامین در سلول هاي عصبي می شود.

این موضع به اثبات رسیده است که واکنش ناحیه استریاتوم مغز ، به متیل فنیدیت به صورت کاملا مثبت بوده و می تواند تاثیر مثبتی بر این فرایند و همچنین بهبود کودکان بیش فعال داشته باشد.

موارد مصرف ریتالین
1- تجویز داروی ريتالين به صورت یکی از اولویت های درمانی در جهت تاثیر گذاری مستقیم و مناسب در كودكان با سندروم رفتاري پيچيده (كه به صورت سندرم فعاليت های مفرط در كودكان نيز عنوان شده است ) ، همچنین تاثیر گذاری بر آسيب جزيي مغز و يا اختلالات جزيي يا غير اصلی كار مخ می باشد. در کنار مصرف ریتالین می توان از دیگر برنامه های درمانی که شامل درمان روانشناسي آموزشي و اجتماعي است، نام برد.

2- مصرف اين دارو به منظور كنترل علايم ناركولپسي ( یعنی بیماری خواب زیاد ) صورت می گیرد. می توان گفت که یکی دیگر از مصارف جانبي اين دارو در جهت كمك رسانی در كاهش اختلالات رفتاري ( مانند كاهش خشم و بهبود حافظه) و همچنین چاقي می باشد.
تاثیرات این دارو در افراد بزرگسال به صورت افزايش هوشیاری های فکری ، افزایش فعاليت های حركتي، كاهش احساس خستگي و همچنین سرحال شدن و شادابي روحيه و احساس سرخوشي خفيف می باشد. تاثیر این دارو در مورد سندرم فعاليت بسیار زیاد كودكان، به صورت آرام كننده متناقض بوده و باعث كاهش فعاليت های بیش از حد و همچنین افزایش قدرت تمرکز کودکان می شود.

روش مصرف
باید در نظر داشت که مقدار مصرف دارو تنها از طریق پزشك معالج تعيين شده و توصیه می شود که پیش از صرف غذا مصرف شود . درصورتی که پس از تجویز و تنظیم میزان مصرف دارو در طی یک ماه تغییری در وضعیت فرد مشاهده نشد ، توصیه می شود که با پزشک متخصص مشورت شود.

موارد منع مصرف ریتالین
در برخی موارد بهتر است که این دارو مصرف نشود به عنوان مثال در شرایطی مانند : فشارهای روانی خیلی زیاد ، حساسیت داشتن به دارو ، اضطراب و استرس شدید، افسردگي رواني بسیار شديد، سندرم Tourette و یا ناریخچه خانوادگي ابتلا به آن، ‌بیماری گلوكوم ( یعنی بیماری آب سیاه چشم)، تيك های حركتي و در كودكان زير شش سال .

موارد احتياط مصرف دارو
در صورت وجود سابقه تشنج و يا بي ثباتي عاطفي همانند سابقه اعتياد به داروها و یا اعتیاد به الکل ، اعتياد، افزايش فشار خون، ECG (الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلب) به صورت غیرطبیعی از جمله مواردی هستند که درمورد مصرف آن باید احتیاط قابل ذکر است که درمان مداوم و همیشگی این دارو برای کودکان بیش فعال توصیه نمی شود ، معمولا مصرف این دارو بعد از آغاز سن بلوغ متوقف می شود.
 در طول مصرف این دارو ، اندازه گيري و کنترل فشارخون به صورت دوره ای به ویژه در بیمارانی که دارای پرفشاری خون هستند توصیه می گردد. بررسی و کنترل میزان رشد و میزان افزایش وزن و قد کودکان و همچنین شمارش کامل پلاکت ها و سلولهای خون نیز بهتر است انجام گیرد.
 همچنین باید گفت که بررسی و کنترل مجدد سندرم رفتاري پيچيده دركودكان ضروری می باشد. این کارمی تواند به صورت قططع دوره ای درمان در طی فواصل منظم باشد. و پس از آن پزشک تصمیمات لازم را می گیرند.

مصرف نامناسب
در صورتی که مصرف این دارو به طور نامناسبی صورت گیرد همانند مصرف بدون تجویز و یا دوز بالا یا پایین ، احتمال این می رود که باعث ایجاد وابستگي جسمي يا رواني فرد نسبت به دارو شود. همچنین در مصرف این دارو در دوران بارداري و شيردهي نیزبايد جانب احتیاط را پیش گرفت.

عوارض جانبي دارو ریتالین
همانطور که ذکر شد در برخی موارد این دارو نیز همانند داروهای دیگر بر اثر استفاده نادرست ممکن است دارای عوارض جانبی باشد مانند : ایجاد درد قفسه سينه در بعضی موارد ، درد در مفاصل بدن ، حركات غيرارادي بدن همراه با ضربان سريع يا نامنظم قلب ، تحریکات پوستي يا كهير، تب بدون دليل يا كبودي های جزیی به سبب حساسیت به داروی با دوز بالا .
از جمله عوارض بسیار نادر این دارو نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد : مثلا تشنج ، گلودرد و تب ، خستگی و یا بی حالی غیر عادی به سبب کم خونی ، تاري در ديد يا هرگونه تغيير در بينايي و تغييرات در رفتار و تغییرات رواني.
از جمله عوارضی که در صورت ادامه و یا شدت آن توصیه می شود که مراقبت های پزشکی انجام شود ، مواردی مانند : خشم و عصبانیت ، خواب آلودگی شدید ، سردرد های طولانی ، كاهش اشتها يا اختلال در خواب ، سرگيجه، حس ‌تهوع ، درد معده و همچنین كاهش غيرعادي وزن بدن.
قطع مصرف داروی ریتالین به طور ناگهانی و بدون نظر پزشک نیز باعث بروز عوارضی می شود که می توان مواردی همچون : رفتارهای غیر عادی ، خستگی و ضعف شدید و افسردگی های روانی شدید را نام برد که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد.

تداخل دارويي دارو ریتالین
از موارد مخل و تداخلات دارویی با ریتالین می توان مواردی همچون داروهای ضد تشنج ، داروهای پایین آورنده فشار خون ، كافئين،‌ داروهاي محرك مغزي مانند آمانتادين ، داروهاي کاهش اشتها،‌ داروهاي خوراكي ضد انعقاد، داروهای ادرار آور ، داروهاي ضد افسردگي و همچنین داروهای تنگ كننده عروق را نام برد که امکان دارد تداخل دارویی به وجود آورد.

توصیه های لازم
1- بهتر است به منظور احتمال بروز بي خوابي، مصرف این دارو تا پیش از ساعت شش بعد از ظهر صورت گیرد.
2- توصیه می شود که میزان دارو بیشتر از میزان تجویز آن مصرف نشود به این دلیل که امکان دارد سبب وابستگی شدید شود.
3-چنانچه یک نوبت از مصرف فراموش شد ، در اولین فرصت مصرف آن انجام شده و نوبت های بعدی هم بر طبق تجویز صورت گیرد. به همین دلیل هیچ گاه در این حالت مصرف آن دوبرابر نشود.
3- به طور مرتب برای بررسی و کنترل به پزشک متخصص مراجعه شود.
4- چنانچه در هنگام مصرف سرگیجه صورت گرفت با پزشک مشورت شود.
نکات مهم از دید پزشکی و عملکرد پزشک
1- قطع داروی ریتالین ، در صورت بروز علائم شدید .
2-كنترل منظم و دقيق نشانه های حياتي و پرهيز کردن از تجويز دارو پیش از خواب
3-كاهش میزان تشنج در افراد مبتلا به تشنج
4-قطع دارو به صورت مرحله اي در اواخر هفته و در هنگام كاهش استرس
5-داوریی با اثرات وابستگی بالا
5- زمانی که كاهش توانايي در انجام كارهاي نيازمند به هوشياري باشد.
7-خطرات مربوط به کنترل رشد كودكان و نوجوانان
8-پرهيز از جويدن دارو به ميزان كافي
9-استراحت به اندازه كافي

علايم مسموميت دارو ریتالین

برخی از علائم وجود دارند که نشانگر مسمویت فرد بر اثر مصرف ریتالین می باشد مانند :
گیج شدن ، سرخوشي بیش از حد ، روان پريشي فرد ، حالت کما ، آشفتگي، سردرد شدید ، تهوع و استفراغ، خشكي دهان، گشادي مردمك چشم ، آسیب به خود، تب، تعريق، لرزش، پرش عضلانی ، تشنج، گر گرفتگي زیاد ، تپش قلب بالا ، پرفشاري خون . این علایم ناشی از مسمویت نسبت به این دارو می باشند.
باید تاکید کرد که کاربرد اصلی ریتالین در جهت درمان پیش فعالی در کودکان همراه با نقص بوده و مصرف ریتالین در این گونه کودکان سبب افزایش قدرت تمرکز و توجه، بالا رفتن توانایی جسمی و کنترل بیشتر رفتار ها و همچنین کاهش در احساس پرخاشگری ، خستگی، و تقویت روابط اجتماعی کودکان می شود.

تاثیرات مصرف ریتالین

از تاثیرات دیگر این دارو میتوان مواردی همچون : اجتماعی‌تر شدن و افزایش میل و توان جنسی ، کاهش احساس به خواب ، و پرحرفی، افزایش هشیاری فرد ، احساس اعتماد به نفس زیاد و همچنین افزایش احساس قدرت می باشد.
 برخی از دانشجویان به منظور جبران درس های عقب مانده به داروهایی مانند ریتالین روی می آورند و با این تفکر که این دارو از طرف شرکت های دارویی ساخته و تجویز شده ، بنابراین در مصرف آن احتیاط نکرده و تصور می کنند که مصرف بی رویه آن آسیبی به بدن نمی زند .
باید گفت که این تصور بسیار غلط بوده و مصرف خودسرانه این دارو سبب بروز خطرات زیادی می شود.
این موضوع قابل ذکر است که پزشک متخصص در زمان تجویز یک دارو برای بیمار بدون شک با توجه به میزان سود و ضرر آن تمام موارد را سنجیده و بعد از تشخیص انتخاب دارو با توجه به شرایط هر بیمار و درمان مناسب آن ، این کار را انجام می دهد.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید …

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.

طرز استفاده قرص ريتالين
طرز استفاده قرص ريتالين
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *