خواص دارویی و گیاهی
مجله اینترنتی قرن بیست و یک
گلچین بروزترین و جدیدترین مطالب اینترنت
اصلا وقتی که صحبت از کفش به وسط میآید، توجه همهی خانمها به طور اتوماتیک جلب میشود. تقریبا همهی خانمها یک جفت کفش دارند که لای پر قو ازش نگهداری میکنند و فقط در مواقع خاص آن را میپوشند. اما هر کفش موقعیت مخصوص به خود را دارد که بهتر است در هر شرایطی از کفش مناسب با همان موقعیت استفاده کرد. مثلا بهتر است که از کفشهای اکلیلی و نگیندار تنها برای مهمانیهای شب و رسمی و برای سرکار رفتن از کفشهای پاشنه بلند سادهتر به جای آنها استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم که 15 و کاربرد هر کدام را معرفی کنیم.
این کفش را با خیال راحت میتوانید همه جا بپوشید، از رفتن به سر کار گرفته تا خرید و مهمانی. این کفش هم اسپرت است و در عین حال خانمانه. پس لازم نیست نگران باشید که حتما باید این کفش را با لباسهای رسمی زنانه بپوشید، با شلوار جین، تاپ اسپرت، شومیز، مانتوی رسمی، مانتوی راحتی، سارافون و حتی پیراهن نیز میتوانید این کفش را بپوشید.
این کفش حکم مرخصی برای پاها را دارد، بعد از چند روز پوشیدن کفشهای پاشنهدار و رسمی، این کفش را به پا کنید و بگذارید پاهایتان استراحت کنند. علاوه بر این، میتوانید هنگام پیاده روی، گردش، رفتن به پیک نیک و پارک و خصوصا زمان خرید این کفش ها را به پا کنید و ساعتها راه بروید، بدون اینکه پاهایتان خسته شود.
دیگر نیازی نیست که در مدح ورزش کردن و باشگاه رفتن بگوییم. اما این نکته را گوشزد میکنیم که استفاده از کفش مناسب برای باشگاه به غایت مهم است و رعایت نکردن این موضوع باعث وارد شدن صدمات جدی و بعضا دائمی به ستون فقرات، پاها و بدن میشود. کفش مناسب برای باشگاه همان کتانیهای به اصطلاح رانینگ است که لژ نرم و بلند دارند تا به ستون فقرات فشاری وارد نشود.
اگر به تصاویر افراد مشهور نگاهی کرده باشید، دیدهاید که این در میان آنان بسیار پرطرفدار است. کفشی که هم توان با دامن، هم شلوار جین، هم شلوار کتان و هم پیراهن بپوشید و زیبا و خوشتیپ باشید. به خودتان سخت نگیرید، این کفش را میتوانید در همهی فصلها بپوشید.
با شروع فصل گرما، همه دوست داریم که صندل بپوشیم و پاهایمان از کفش هایی که در فصلهای قبلی پوشیدهایم استراحتی بکنند و نفس بکشند. یکی از گزینههای خوب برای این کار، صندل وِج است. با مدل پاشنهای که دارد، میتوانید کفش پاشنه بلندی به پا کنید که خیلی هم رسمی نیستند.
این کفش را هم میتوان خیلی جاها پوشید، مثلا با دوستان به شام رفتن، مصاحبهی شغلی، جلسات کاری و غیره.. این کفش حالت بسیار باوقار و رسمیای دارد که میتوانید هرجایی قصد خوشتیپ شدن دارید، آن را بپوشید.
اگر دوست دارید کفش باز بپوشید که پاشنه هم نداشته باشد، این صندلها جایگزین خوبی برای وِج هستند. هنگام انتخاب این صندلها مدلی را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی و با هر لباسی بپوشید.
هر خانمی به یک جفت کفش خاص و تک نیاز دارد. یادتان است که گفتیم یک جفت کفشی که اکثر خانمها دارند و آن را درون پر قو نگه میدارند؟ این همان کفش است. کفشی که در شرایط خاص به پا کنید و پز آن را به دوستانتان بدهید و حساسیت دیگر خانمها را برانگیزانید.
این بوتها نه تنها زیبا هستند و باعث خوشتیپتر شدن میشوند، بلکه در فصل زمستان و پاییز بهترین محافظ در برابر باران و برف هستند. هم پاهایتان را گرم نگه میدارند و هم نمیگذارند خیس شوند. رنگهای مختلف این بوت را با شلوارهای مختلف ترکیب کنید و لذت ببرید. یکی از پرطرفدارترین این ترکیبها شلوار جین آبی تیره با بوت قهوهای سیر، شکلاتی و حتی عسلی است!
کفش با این رنگ هم با لباسهایی که برای عصر میپوشید هماهنگ است و هم با لباسهای طول روز. این کفش ها فصل ندارند، به همه رنگ لباسی میآیند و بسیار زیبا هستند.
این کفش ها که به تازگی به کمد لباس اکثر خانمها اضافه شده است، نیز از آن دسته کفش هایی هستند که میتوان هم با لباسها و در شرایط رسمی مانند مهمانی و کار و هم در موقعیتهای عادی مانند خرید و گشت و گذار به پا کرد. بسته به سلیقه و انتخاب خودتان میتوانید آنها را با شلوار جین، پارچهای، دامن، شلوارک و غیره به پا کنید.
این بوت بیشتر برای کسانی است که در مناطق سرد و برفی زندگی میکنند. پاها را گرم نگه میدارند و با جورابهای بلند و لگینگ و یا حتی شلوار جین لوله تفنگی بسیار زیبا هماهنگ میشوند.
حالا نه به این شدت که ما گفتیم، حرفهای! البته اگر کفش مخصوص کوهنوردی داشته باشید که نورعلی نور است، اما در کل داشتن کفشی با پاشنهی محکم که بتوانید با آن به راحتی کوهنوردی و طبیعت گردی کنید ضروری است. چرا که انجام این کارها با کفش کتانی سادهی باشگاه و یا کتانی رانینگ کار چندان صحیحی نیست و باعث آسیب رسیدن به ستون فقرات، سر خوردن و حتی پیچیدن پا میشود. کفش کوه نوردی و طبیعت گردی باید یک مقدار مچدار باشد چون با آن از جاهای صعب العبور و ناهموار عبور میکنید.
داشتن یک جفت کفش تخت با رنگ شاد و براق به ظاهرتان تنوع و هیجان میبخشد و همانطور که قبلا گفتیم میتوانید این کفش را تقریبا در اکثر موقعیتها بپوشید.
چه بخواهید لب دریا بروید و چه به سفر، این کفش بسیار راحت و زیبا است. پاهایتان در آن عرق نمیکند و میتوانید به راحتی آنها را از پا دربیاورید و دوباره بپوشید.
بند 5 ماده ی 5 قانون مطبوعات میگه خبرنگار آزادی کامل داره درباره هر موضوعی به جز مسائلی که به نیروهای مسلح و امنیتی مربوط میشه بنویسه. با خوندن درباره وبلاگ به این نتیجه رسیدم. اگه قرار باشه داخل دنیای واقعی خبرنگار خودشو سانسور کنه اینجا هم همینطور پس تفاوت چیه؟ موفق باشین.
سلام
مرسی از ردپات، همهچی داره تغییر میکنه، از قهوهخونهها تا ادما…
اصلا میوه ای نمیکشی؟خیلی سنتی بابا!!
خیلی قالب وبت باحال راستی
سلام وبلاگ قشنگی دارین.مطالبتون هم قشنگه…ممنون که به من سر زدین
اگه اولین بارت باشه .میتونی هر کدومش رو امتحان کنی .ولی اگه اهل خوانسارباشی نمیتونی میوه ای بکشی و بالعکس .
به شخصه هر دو رو امتحان کردم و میگم بوی خوانسار بهتره و یه حس خاصی به آدم میده!
سلام دوست من
خوشحالم که سر زدی و خوشحالترم که به نظرت نوشته هام مفید بوده
شاد و همیشه طناز باشی
سلام آقا آریان
ممنونم ازحضور خوب جنابعالی
مطلب وب تان زیبا و بهره مند ازتجربه برای خواننده
موفق باشی
اصلاً اهل قلیون و این چیزا نیستم…
————-
پس خودت قهاری ماشالا واسه همین تجویز کردی! 😉
خوانسار ! خوانسار كه مي گن اينه ؟!
امروزه آن چه برای فاتحان مطرح است همین ارزش های قلابی و مضحک است که از فرط تکرار و مصرف ، بی شباهت به قلیان های میوه ای نیستند و اصلن ذائقه ی استحاله شده ی آدم ،انگار راهی جز مصرف جبر آور همین مزخرفات را ندارد. دیگر مدت های آزگاری است که همه چیز جمع شده و مرده : شادی ، موسیقی و آدم ها . انهدام همه ی این ها برای انسان مدرن امروزی شاید این ایده را در آدم برسازد که : آیا انسان امروزی می تواند بدون دود زندگی کند؟
نمی دانم چرا شخصیت باقر مرا به یاد شخصیت برات در داستان فتحنامه مغان گلشیری بزرگ انداخت .
شاید سویه ی مضحک این وضعیت دوگانگی و تناقضی است که در گستره ی عمومی جای دارد …
و من هنوز وفادارم به سیگارم !!
ديگر هيچ اثري از گذشته پيدا نمي شودهر چه مردم فراموش كار تر گذشته دورتر.
دراز مدتي ست كه حتي اسمش هم نيست …
فلسفه قشنگی بود انتخاب نام ولگرد.. واقعا بعضی مواقع وقتی اسم اصلی خودمون رو می شنویم باش احساس غریبگی می کنیم.
نمیدونستم خوانسار چیه.
البته مدتةاست که که دیگه قلیون نمیکشم. هر چی هم میکشیدیم همون میوهای بود.
شاید هم به خاطر هون میوهای و بوی عجیب غریبش کنار گذاشتم.
پس باید در فکر خوانسار باشم.
salam
mamanunam az hozooret
vebloget ghashange
sabz bashi o paidar
salam
mamanunam az hozooret
vebloget ghashange
sabz bashi o paidar
salam
mamanunam az hozooret
vebloget ghashange
sabz bashi o paidar
ممنون
ببخشید می شه دقیقاٌ توضیح بدید این ها چه تفاوتی دارند. و خوانسار چیه؟
کنجکاو شدم… سر رشته ای ندارم.
ممنونم
نوستالژی اگر رهایمان کند آسانتر سفر خواهیم کرد
منم چند سال پيش معتاد خوانسار بودم
تو قهوه خونه نمونه زير پل كالج
اما الان به سيگار بسنده ميكنم.
ممنون از توضیح خوانسار… منو از ابهام در آوردی.
سال خوب و شادي را برايتان آرزومندم
خوانسار! نشنیده بودم تا به حال! یه توضیح مختصری بیشتر مرقوم بفرمایید!
نه که کلن با دودی جات میونه ی خوبی دارم، طلبه ی این خوانساره شدم ناجور!
سلام
سنجاقکهای سپید آرزویم را برای شادباش بهار نو به سویت روانه کردم، همیشه دست بر قلم و پاینده باشی.
گلناز
اسفندماه ۱۳۸۸ شمسی
سلام
سنجاقکهای سپید آرزویم را برای شادباش بهار نو به سویت روانه کردم، همیشه دست بر قلم و پاینده باشی.
گلناز
اسفندماه ۱۳۸۸ شمسی
سلام..سال نو مبارک. امیدوارم سالی بهتر از هرسال باشه.
عالی
ياالله…
دائي نم بده…
من:دائي بو كئچدي…
دائي:چكميه نه باشي گئچه ر دااا
من:دائي بو آجي دي پئين دولدورموسان؟؟؟
دائي:گله ن دفعه دن بيبرين آز ائله رم…
دائي نين دا قيلان لارينا گرك توربو موتور باغلياسان چكه سن…
1 تيكه از ديالوگ هاي من تو قهوه خونه با دائي=كسي كه سر ميده…ما توركا باش ميگيم يعني سر…
ma ye zamani miraftim oonja balanesbate shoma pehene khar mikeshidim!
خیلی از خونسارخوشم امد برای اولین بار کشیدم عالی بود
لطفا برای ثبت نظرتان، در کادر زیر بنویسید حاصل جمع دو با دو چند میشود (به عدد لطف کنید) و سپس روی submit کلیک کنید. (شرمنده! آنقدر اسپم ارسال شد تا مجبور شدم این کد امنیتی را بگذارم.) (required):
لطفا برای ثبت نظرتان، در کادر زیر بنویسید حاصل جمع دو با دو چند میشود (به عدد لطف کنید) و سپس روی submit کلیک کنید. (شرمنده! آنقدر اسپم ارسال شد تا مجبور شدم این کد امنیتی را بگذارم.)
این صفحه حاوی یک نوشته است که توسط
مهدي آريان در
March 12, 2010 1:57 AM منتشر شده
است.
اندر احوالات اخیر ما نوشته قبلی اين بلاگ بود
احسن الحال نوشته بعدی اين بلاگ است
نوشته های اخیر را می توانید در
صفحه نخست مشاهده نمایید و
یا به آرشیو مراجعه کنید تا تمامی
نوشته ها را مشاهده کنید.
آمار سایت
واسه تو قلیون چی بیارم؟
سادهترین راه برای کشیدن قلیان، رفتن به یک سفرهخونه درستوحسابی و سفارش یک قلیان دبش میباشد. با این کار، دیگر نیازی به آمادهسازی قلیان ندارید و بعد از ۱۰ دقیقه، قلیان با طعم مورد نظر خود را میکشید! اما اگر در خانه قلیان دارید و میخواهید آنرا آماده کشیدن کنید، بد نیست به مطالب زیر توجه بفرمایید.
خیلیها فکر میکنند که قلیان چیز بدی است و خلاصه هر کسی که قلیان میکشه، آدم لاابالی هستش! اما باید بدانند که سخت در اشتباهاند. قلیان مرام خاص خودش رو داره و بعضیها که با این مرام حال میکنند، میرن طرفش، دقت داشته باشید که تا قلیان با شرایط مناسب نکشید، به این مرام هیچگاه پی نخواهید برد.
قبل از هر چیز، باید یک بسته ذغال خوب تهیه کنید. ذغال درخت لیمو برای این کار، بسیار مناسب میباشد. دقت داشته باشید که از ذغالهای نامرغوب، همانند ذغالهایی که برای کبابکردن بهکار میروند، جدا پرهیز کنید. ذغال خوب ذغالیه که بعد از گداخته شدن (و یا به اصطلاح گرفتن)، وقتی که خاموش شد، کاملا خاکستر شده باشد.
سادهترین راه برای آمادهسازی ذغال، آن است که یک ظرف آهنی را برداشته و انتهای آن را با میخ سوراخ کنید. سپس ذغالهای خود را درون این ظرف ریخته و آن را بر روی گاز قرار دهید. با این کار، گاز شما به هیچ عنوان کثیف نخواهد شد. اما عیب این روش در این است که مدت زمان زیادی را برای گرفتن همه ذغالها میبایست صرف کنید. برای رفع این عیب، میتوانید از یک عدد آتشگردان استفاده کنید. بدینصورت که بعد از گذشت دو، یا سه دقیقه، ذغالها را درون آتشگردان ریخته، و درون بالکن یا حیاط خانهتان، شروع به چرخاندن ذغالها نمایید. آنقدر این کار را انجام دهید، تا تمامی ذغالها، کاملا گداخته شوند. دقت داشته باشید که قبل از گداخته کردن ذغالها، ابتدا قلیان را آماده کشیدن نمایید.
تنباکوهای مخصوص قلیان به طور کلی به دو دسته میوهای و چوب تقسیم میشوند. تنباکوهای چوب (نظیر خوانسار، عرب و مغان) کار ما جوونا نیست! قدیمیها از این نوع تنباکوها استفاده میکردند و دورهاشان کمکم دارد به اتمام میرسد. این تنباکوها را برای آمادهسازی، میبایست چندین ساعت قبل از کشیدن درون آب خیس کرد تا زهر آن گرفته شود. در این نوع تنباکوها، ذغال مستقیما بر روی تنباکو قرار میگیرد.
تنباکوهای میوهای، نیازی به خیس کردن ندارند و هر زمان که بخواهید میتوانید از آنها استفاده نمایید. اما متاسفانه ضرر این نوع تنباکوها، خیلی بیشتر از تنباکوهای چوب میباشد. برای استفاده از این نوع تنباکوها، میبایست بین تنباکو و ذغال، یک فویل آلومینیومی قرار داده و درون آن، سوراخهایی به مقدار کافی ایجاد کنید. گذاشتن مستقیم ذغال بر روی این نوع تنباکوها، سبب سوخته شدن آنها شده و انسان را به بیماری سرطان مبتلا میکند.
اگر قصد کشیدن این نوع تنباکوها را دارید، سعی کنید تنباکویی را انتخاب نمایید که بتوان آنرا به صورت طبیعی درست نمود. به عنوان مثال، تنباکوی دوسیب و یا طالبی، تماما شیمیایی میباشد، در صورتی که تنباکوی لیمو، جزء طبیعیترین تنباکوها به حساب میرود. پیشنهاد ما به شما، استفاده از تنباکوهای پرتقال و لیمو میباشد. اگر هم خواستید، میتوانید از هر دو طعم همزمان استفاده کنید تا حال بیشتری ببرید.
یکی از اصلیترین مراحل در قلیان کشیدن، آمادهسازی آن میباشد. سعی کنید از قلیانهایی استفاده کنید که سازنده آن، تمام اجزای آن را با یکدیگر هماهنگ کرده باشد. با اینکار مطمئن خواهید بود که قلیان بدون هیچ گونه عیبوایرادی کار میکند. اما اگر خودتان میخواهید یک قلیان را سرهمبندی نمایید، خیلی دقت نمایید!
پس از آنکه قلیان مورد نظر خود را سرهم کردید، میبایست تنگ آن را آب نمایید. دقت داشته باشید که میزان این آب بسیار مهم میباشد و یک میلیمتر کم یا زیاد بودن آن، تاثیر بسیار زیادی بر روی قلیان خواهد گذاشت. مقدار این آب نباید آنقدر زیاد باشد که موقع کشیدن درون شلنگ بیاید، نه آنقدر کم که صدای قلقل قلیان به گوش نرسد. بعد از دو سه بار استفاده از قلیان، مقدار دقیق آن دستتان خواهد آمد. آب قلیان را با هر بار استفاده حتما عوض کنید. زیرا آبی که مدت زیادی در قلیان بماند، سبب به وجود آمدن بیماریهای پوستی، مثل لکههای پوستی میشود. از آبهای زلال، بدون املاح و خنک استفاده کنید. میتوانید درون تنگ قلیان، چند تکه یخ نیز بیاندازید. اگر از تنباکوی نارگیل استفاده میکنید، میتوانید به جای استفاده از آب، از شیر استفاده کنید، با این کار، یک قلیان بسیار خوش طعم خواهید کشید. البته مراقب باشید، زیرا قلیان نارگیل با شیر، بسیار سنگین میباشد و ممکن است از پسش برنیایید، همچنین کمی دیرتر از قلیانهای معمولی کام خواهد داد.
اگر قلیانتان را آماده خریده باشید، موقع اتصال بدنه به تنگ، از واشرهای مربوطه استفاده کنید. اما اگر اجزای آنرا جداجدا خریداری کردهاید، ممکن است که بدنه بر روی تنگ به طور کامل جا نگیرد و لق بزند. برای سفت کردن بدنه بر روی تنگ، از پارچه خیس استفاده کنید. دقت داشته باشید که هیچگونه درزی نباید در قلیان وجود داشته باشد، چه در اتصال بدنه و تنگ، چه در اتصال سری و بدنه و چه در اتصال شلنگ و بدنه.
حال نوبت به سری قلیان میباشد. قبل از گذاشتن توتون در سری، آن را با آب شسته تا طعم تنباکوی قبلی از آن پاک شود. بنا به مدت زمانی که میخواهید قلیان بکشید، تنباکو درون سری قرار دهید. دقت داشته باشید که اگر میخواهید زیاد قلیان بکشید، تا یک حد معینی میتوانید تنباکو درون سری قرار دهید. برای اینکار، میبایست دو یا سه بار تنباکوی قلیان را عوض کنید تا شما به کام خود برسید. تنباکوها را قبل از گذاشتن درون سری، از یکدیگر باز نمایید تا موقع کشیدن، هوا به طور کامل درون آنها به جریان بیفتد.
بعد از قرار دادن تنباکو در سری، بر روی آن یک فویل بکشید. اگر فویلتان بیش از حد نازک میباشد، آن را دو لایه کنید، ولی مراقب باشید که به طور کامل به یکدیگر چسبیده باشند و بین آنها فاصله وجود نداشته باشد، در غیر این صورت موقع کشیدن قلیان، صدای نابههنجاری به گوشتان خواهد رسید. حال میبایست روی فویل سوراخ ایجاد نمایید. برای اینکار، از یک وسیله تیز مانند قیچیهای کوچک استفاده نمایید. استفاده از سوزن زیاد مناسب نیست. سعی کنید سوراخها را به صورت خطهای سه، چهار میلیمتری وارد کنید. سوراخهایی که به وسیله سوزن ایجاد میشوند، به علت ریز بودنشان، کام واقعی قلیان را به شما نشان نمیدهند.
حال، همه چیز آماده است، ذغالها را برداشته و بر روی سری بگذارید و شروع به کشیدن کنید.
به گزارش مهر ، با وجود هشدارهای متعدد به جوانان در مورد خطرات زیانبار استفاده از قلیان ، بسیاری از آنان همچنان این هشدارها را به شوخی می گیرند و بی توجهی مسئولان امر نیز داستانی تکراری شده است. شاهد مدعای آن هم سرک کشیدن به یکی از سفره خانه های گوشه گوشه شهرهای کشور و دیدن تعداد زیادی جوان قلیان به دست است.
دراین میان فرقی نمی کند چه سن و چه جسنیتی دارید، بعد از گذشتن کمتر از 6 دقیقه قلیان با طعم میوه مورد نظر در اختیار شما قرار می گیرد و شما هم برای حداقل یک ساعت از یکی از خطرناکترین تفریحات برای پرکردن اوقات فراغتتان استفاده می کنید.
طرح جمع آوری قلیان از سفره خانه و رستوران های سنتی در سال 86 آغاز شد که به دنبال اعتراض صنوف مربوطه با تصمیم و دستور رئیس جمهور اجرای آن متوقف شد. پس از آن بارها شایعاتی در خصوص جمع آوری قلیان ها مطرح شد اما هیچ اقدامی صورت نگرفت تا بالاخره مشخص شد وزارت کشور به عنوان متولی اصلی از جمعآوری قلیان از اماکن عمومی امتناع می کند.
این خبر را سید حسن امامی رضوی معاون درمان وزارت بهداشت اعلام و دلیل چنین اقدامی را از سوی وزارت کشور نامشخص ذکر کرد.
مطالعات پزشکان نشان می دهد هر بار مصرف قلیان ، دود بسیار زیادتری در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار تولید می کند به صورتی که با مصرف یک نخ سیگار بین پانصد سی سی تا یک لیتر اما با استفاده یکبار از قلیان ده تا بیست لیتر دود تولید می شود. دود استنشاق شده از قلیان نه تنها همه مواد سرطانزای دود سیگار را دارا است بلکه مونوکسیدکربن بیشتری هم دارد.
یکی از نکات حایز اهمیت این است که در تمام این سفره خانه ها از تنباکو میوه ای نه چوبی استفاده می شود که بیشترین ضرر را برای افراد دارد، تنباکوی میوه از پوست میوه های تخمیر شده که با ملاس یا گلیسیرین مخلوط می شود، به دست می آید.
انتظار می رفت هشدارهای مختلف در خصوص عوارض جسمی و روانی استعمال قلیان جوانان را به این باور برساند که از این ماده دخانی دوری کنند اما با ورود به اولین سفره خانه می توان دید که باورهای غلط سبب بی توجهی جوانان به این معضل اجتماعی شده است. رستوران ها و قهوه خانه های سنتی تبدیل به پاتوق بسیاری از جوانانی شده اند که با تکیه به پشتی در حال دود کردن عمرشان هستند.
20 درصد نوجوانان مصرف کننده دائمی مواد دخانی
بررسی ها نشان می دهد استعمال دخانیات در مردان بالای 15 سال کشور 25 درصد است که این رقم در زنان بالای 15 سال حدود پنج درصد است. همچنین نتایج آمار سال 87 نشان می دهد 20 درصد نوجوانان مصرف کننده دائمی مواد دخانی بوده اند که تنها سه درصد مصرف سیگار داشته اند و 17 درصد آنان قلیان مصرف می کنند.
بررسی های میدانی خود من هم به عنوان خبرنگار طی هفته اخیر که با سرک کشیدن به رستوران های سنتی بالای شهر تا قهوه خانه های پایین شهر شروع شد تاییدی بود بر این آمار. کافی است شما هم به یکی از مراکز تجمع جوانان سری بزنید و با محاسبه میانگین سنی آنان فاجعه را به چشم ببینید.
نسرین یکی از جوانانی است که در یکی از این رستوران های به اصطلاح سنتی دربند قلیان به دستش است.«به نظرم آدم باید عاشق باشه تا صدای قل قل قلیان بهش حال بده، با هرکس قلیان نمی کشم ، ماهی چند بار با دوستانم دور هم جمع می شویم و قلیان می کشیم».
نگاه سنتی دلیل بی تفاوتی خانواده های ایرانی به قلیان
یک جامعه شناس مسایل اجتماعی دلیل بی تفاوتی خانواده های ایرانی به اثرات زیانبار مصرف قلیان را رواج آن از قدیم الایام می داند که هیچ وقت هم با سرزنش مواجه نشده است.
دکتر غلامرضا علیزاده معتقد است که نگرش سنتی به این پدیده که بسیار سیر صعودی در میان جوانان به خصوص دختران دارد منجر به بروز ناهنجاری های بسیاری می شود. این روزها یکی از دلایلی که منجر به جذب جوانان به سوی قلیان شده ، نداشتن مکان تفریح و نداشتن برنامه برای اوقات فراغت آنهاست. سفره خانه های که قلیان هم دارند بعضا در مناطق تفریحی و خوش آب و هوا هستند و همین مساله به طور ناخودآگاه اشتیاق جوانان را برای استعمال قلیان افزایش می دهد.
علیزاده با تاکید بر اینکه باید با این مساله برخورد مناسب و منطقی انجام شود ، می گوید: یکی از دلایل گرایش و علاقه جوانان و نوجوانان به قلیان تنباکوی معطر است. در واقع بسیاری از آنها به دلیل این باور اشتباه و مقایسه آن با بوی بد سیگار ترجیح می دهند از این تنباکوها استفاده کنند در حالی که از اثرات و پیامدهای ناگوار آن ناآگاهند.
آنچه که مشخص است استفاده از قلیان به یک اپیدمی نامرئی در کشور تبدیل شده و اراده جدی برای مقابله با آن وجود ندارد، همه دستگاههای زیربط برای مقابله با این پدیده پاس کاری می کنند و جوانان نیز کشیدن قلیان را به جز عادت، ژست هم می دانند، ژستی که مسلما برای آنها کم خطر نخواهد بود.
اگر از این ژست برای جوانان بگذریم باید پرسید با همه اما و اگرهای بیان شده برای قلیان و خطرات آن، چرا جوانان از آن استفاده می کنند؟ آیا جز این است که آنها برای پرکردن اوقات فراغت خود برنامه ای ندارند.
آیا جز این است که دست خانواده ها هم برای جایگزینی تفریحات سالم خالی است. بهتر نیست دستگاههای زیربط به جای هشدارهای پیاپی وارد عمل شوند و از تولید ورود تنباکو و فعالیت اماکن ارائه دهنده قلیان جلوگیری کنند.
آیا نان شب صاحبان این مشاغل تنها باید از آسیب رساندن به سلامت مردم تامین شود، آیا نمی شود این مکانها را به پاتوقهای فرهنگی سالم تبدیل کرد و هزار و یک آیای دیگر که هر چقدر به این در و آن در زدم تا از زبان مسئول مسئولی پاسخی برای آن بیابم ثمری نداشت.
9