زیتون بندری

دوره مقدماتی php
زیتون بندری
زیتون بندری

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛این روزها در کوچه های محلات قدیمی بندرعباس عطر خوش زیتون را استشمام می کنیم درخت میوه ای که اسمش ذهن ما را به سمت شمال کشور می برد اما در حقیقت این درخت با زیتون معروف و شناخته شده در کشورمان و در جهان بسیار متفاوت است و کوچکترین شباهتی در عطر و طعم و حتی اندازه میوه ها در آن ها وجود ندارد.

زیتون بندری یکی از خوش عطرترین میوه های جنوب است که مخصوصا در بومیان هرمزگان طرفداران بسیاری دارد نام اصلی این میوه «گوآوا» معروف به سیب مناطق گرمسیری می باشد و در توضیح بیشتر آن باید گفت که درختچه‌ای همیشه سبز بوده و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است.


 


این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است و زادگاه اصلی آن برزیل می باشد اما اکنون کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هندوستان،پاکستان، و کشورهای کوبا،ایسلند و هاوایی، محدوده کشت این گیاه در ایران نیز دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان می باشد.

زیتون بندری

دوره مقدماتی php

این میوه خواص بی شمار پزشکی را در خود جای داده و دارای مقادیر زیادی فیبر،کلسیم،آهن، ویتامین ب و آنتی اکسیدان است که این خواص در درمان دیابت، سرماخوردگی ورم لثه و دهان ، بیماری های قلبی و عروقی ، کم خونی، ناراحتی های گوارشی، درد معده و بیماری های پوستی موثربوده و کاربرد دارد.

به غیر از میوه، برگ گوآوا نیز خواص فراوانی در درمان بسیاری از بیماری ها دارد و به دو صورت جوشانده و جویدن برگ خام گواوا می تواند در درمان بیماری هایی نظیر التهاب لثه ، زخم و بریدگی های جزیی و کلسترول بالای خون موثر باشد و یک ویژگی بسیار قابل توجه و اقتصادی آن کاربرد در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.


 



 

نبود صنعت فرآوری عامل گمنامی این میوه منحصر به فرد

به غیر از مصارف دارویی عطر و طعم این میوه و خاصیت بالای فرآوری آن را به یکی از میوه های اقتصادی و محبوب در جهان تبدیل کرده است اگر بخواهیم فقط چند نمونه از محصولات فرآوری شده از گوآوا را نام ببریم باید به آبمیوه،پوره ، مربا، ژله، مارمالاد،دسر،شربت،کره میوه ای اشاره کنیم.

اکنون نوبرانه های این میوه در بازار بندرعباس به فروش می رسد اما متاسفانه این میوه حتی در میوه فروشی های شهر بندرعباس هم به رسمیت شناخته نمی شود و برای خرید آن باید به سینی دستفروشان بازار روز سنتی بندرعباس رجوع کنیم.

سهم صفر درصدی هرمزگان از داشتن صنایع فرآوری این میوه سبب شده تا باغداران نیز تمایل خود را به ادامه کشت این درخت از دست بدهند چرا که سهم خام فروشی آن نیز به دلیل عدم شناخت کافی مردم و شرایط عرضه نامناسب آن بسیار پایین بوده و همچنین از  قیمت پایینی  در بازار برخوردار می باشد.


کشاورزی هرمزگان قربانی تمرکز بر مشاغل واسطه ای

تمرکز بیش از حد به مشاغل واسطه ای و ناپایدار در هرمزگان که از آن به عنوان پایتخت اقتصاد کشور سبب شده که ظرفیت های بومی این استان مخصوصا در حوزه کشاورزی مورد فراموشی قرار بگیرد و این مسئله را در بی اهمیتی به صنعت فرآوری و خام فروشی در شرایط نامناسب میوه هایی هم چون خرما، انبه،گوآوا و زیتون بندری مشاهده کرد.

با تکیه بر ظرفیت های بومی که یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی است  می توان به مشاغل پایدار و پر بازده ای دست یافت که بر خلاف وضع موجود با هر نوسان نرخ ارز دستخوش تغییرات گسترده و ورشکستگی نخواهد شد.


 


انتهای پیام/

گوآوا (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

این میوه در زبان اردو امروٹ نامیده می‌شود که در فارسی اصیل به معنای گلابی است؛ در زبان سندی به نام زیتون خوانده می‌شود و نیز در مناطق جنوب ایران، به این میوه زیتون محلی نیز می‌گویند.
نهال این گیاه بیشتر در مناطق شمالی یافت میشود

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره‌گیری نمی‌باشند، تنها شمار کمی از آن‌ها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ‌گیری بکار گرفته می‌شوند.
میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتی، کرم، سفید یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی‌مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته‌است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

گواوا سال‌ها قبل به ایران وارد شد و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران در دو استان هرمزگان و خانه ابود احمدی معروف به عبدالله ترانسپورت و سیستان و بلوچستان کاشته شده که با نام زیتون محلی نیز شناخته می‌شود. شهرستانهای بندرعباس، میناب، رودان، سیاهو، چابهار،
نودژ، سرباز، نیکشهر از بسترهای تولید محدود گواوا در ایران است.

زیتون بندری

میوه گیاه گواوا دارای ترپنوئیدها، پکتین، روغن فرار و تانن است. در ۱۰۰ گرم از این میوه، ۸۲ درصد آب، ۷/۰ درصد پروتئین، ۶/۰ درصد چربی، ۱۱ درصد هیدرات کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گونه‌های ویتامین‌های آ، ب، ایبوفلاوین و ویتامین ث هست.

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره‌گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خون‌ریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره‌گیری می‌شود.

میوهٔ گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم‌است. مزه میوه ترش و شیرین (ملس) و عطر مطبوعی دارد. از پوست میوهٔ گواوا جهت تهیهٔ سالاد و دسر بهره‌گیری می‌نمایند. مصرف میوه در مراکز تولید به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیهٔ ژله، مارمالاد، کنسرو، و پاره‌ای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین می‌توان کرهٔ گیاهی و دوشاب تهیه کرد. از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده می‌شود. گواوا در زیاد کردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراورده‌های دیگر میوه‌ها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پورهٔ گواوا است.



گوآوا (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

این میوه در زبان اردو امروٹ نامیده می‌شود که در فارسی اصیل به معنای گلابی است؛ در زبان سندی به نام زیتون خوانده می‌شود و نیز در مناطق جنوب ایران، به این میوه زیتون محلی نیز می‌گویند.
نهال این گیاه بیشتر در مناطق شمالی یافت میشود

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره‌گیری نمی‌باشند، تنها شمار کمی از آن‌ها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ‌گیری بکار گرفته می‌شوند.
میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتی، کرم، سفید یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی‌مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته‌است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

گواوا سال‌ها قبل به ایران وارد شد و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران در دو استان هرمزگان و خانه ابود احمدی معروف به عبدالله ترانسپورت و سیستان و بلوچستان کاشته شده که با نام زیتون محلی نیز شناخته می‌شود. شهرستانهای بندرعباس، میناب، رودان، سیاهو، چابهار،
نودژ، سرباز، نیکشهر از بسترهای تولید محدود گواوا در ایران است.

زیتون بندری

میوه گیاه گواوا دارای ترپنوئیدها، پکتین، روغن فرار و تانن است. در ۱۰۰ گرم از این میوه، ۸۲ درصد آب، ۷/۰ درصد پروتئین، ۶/۰ درصد چربی، ۱۱ درصد هیدرات کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گونه‌های ویتامین‌های آ، ب، ایبوفلاوین و ویتامین ث هست.

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره‌گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خون‌ریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره‌گیری می‌شود.

میوهٔ گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم‌است. مزه میوه ترش و شیرین (ملس) و عطر مطبوعی دارد. از پوست میوهٔ گواوا جهت تهیهٔ سالاد و دسر بهره‌گیری می‌نمایند. مصرف میوه در مراکز تولید به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیهٔ ژله، مارمالاد، کنسرو، و پاره‌ای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین می‌توان کرهٔ گیاهی و دوشاب تهیه کرد. از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده می‌شود. گواوا در زیاد کردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراورده‌های دیگر میوه‌ها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پورهٔ گواوا است.



گوآوا (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

این میوه در زبان اردو امروٹ نامیده می‌شود که در فارسی اصیل به معنای گلابی است؛ در زبان سندی به نام زیتون خوانده می‌شود و نیز در مناطق جنوب ایران، به این میوه زیتون محلی نیز می‌گویند.
نهال این گیاه بیشتر در مناطق شمالی یافت میشود

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره‌گیری نمی‌باشند، تنها شمار کمی از آن‌ها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ‌گیری بکار گرفته می‌شوند.
میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتی، کرم، سفید یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی‌مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته‌است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

گواوا سال‌ها قبل به ایران وارد شد و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران در دو استان هرمزگان و خانه ابود احمدی معروف به عبدالله ترانسپورت و سیستان و بلوچستان کاشته شده که با نام زیتون محلی نیز شناخته می‌شود. شهرستانهای بندرعباس، میناب، رودان، سیاهو، چابهار،
نودژ، سرباز، نیکشهر از بسترهای تولید محدود گواوا در ایران است.

زیتون بندری

میوه گیاه گواوا دارای ترپنوئیدها، پکتین، روغن فرار و تانن است. در ۱۰۰ گرم از این میوه، ۸۲ درصد آب، ۷/۰ درصد پروتئین، ۶/۰ درصد چربی، ۱۱ درصد هیدرات کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گونه‌های ویتامین‌های آ، ب، ایبوفلاوین و ویتامین ث هست.

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره‌گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خون‌ریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره‌گیری می‌شود.

میوهٔ گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم‌است. مزه میوه ترش و شیرین (ملس) و عطر مطبوعی دارد. از پوست میوهٔ گواوا جهت تهیهٔ سالاد و دسر بهره‌گیری می‌نمایند. مصرف میوه در مراکز تولید به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیهٔ ژله، مارمالاد، کنسرو، و پاره‌ای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین می‌توان کرهٔ گیاهی و دوشاب تهیه کرد. از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده می‌شود. گواوا در زیاد کردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراورده‌های دیگر میوه‌ها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پورهٔ گواوا است.



گوآوا (نام علمی Psidium guajava) نوعی گیاه گرمسیری با درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

این میوه در زبان اردو امروٹ نامیده می‌شود که در فارسی اصیل به معنای گلابی است؛ در زبان سندی به نام زیتون خوانده می‌شود و نیز در مناطق جنوب ایران، به این میوه زیتون محلی نیز می‌گویند.
نهال این گیاه بیشتر در مناطق شمالی یافت میشود

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره‌گیری نمی‌باشند، تنها شمار کمی از آن‌ها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ‌گیری بکار گرفته می‌شوند.
میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتی، کرم، سفید یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی‌مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته‌است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

گواوا سال‌ها قبل به ایران وارد شد و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران در دو استان هرمزگان و خانه ابود احمدی معروف به عبدالله ترانسپورت و سیستان و بلوچستان کاشته شده که با نام زیتون محلی نیز شناخته می‌شود. شهرستانهای بندرعباس، میناب، رودان، سیاهو، چابهار،
نودژ، سرباز، نیکشهر از بسترهای تولید محدود گواوا در ایران است.

زیتون بندری

میوه گیاه گواوا دارای ترپنوئیدها، پکتین، روغن فرار و تانن است. در ۱۰۰ گرم از این میوه، ۸۲ درصد آب، ۷/۰ درصد پروتئین، ۶/۰ درصد چربی، ۱۱ درصد هیدرات کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گونه‌های ویتامین‌های آ، ب، ایبوفلاوین و ویتامین ث هست.

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره‌گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خون‌ریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره‌گیری می‌شود.

میوهٔ گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم‌است. مزه میوه ترش و شیرین (ملس) و عطر مطبوعی دارد. از پوست میوهٔ گواوا جهت تهیهٔ سالاد و دسر بهره‌گیری می‌نمایند. مصرف میوه در مراکز تولید به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیهٔ ژله، مارمالاد، کنسرو، و پاره‌ای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین می‌توان کرهٔ گیاهی و دوشاب تهیه کرد. از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده می‌شود. گواوا در زیاد کردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراورده‌های دیگر میوه‌ها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پورهٔ گواوا است.



گواوا یا زیتون محلی (به انگلیسی : Guava) میوه‌ ی گرمسیری شیرین و خوشمزه از خانواده میرتاسه‌ است که گلابی شکل بوده و در انواع گواوا سبز، زرد، نارنجی و بنفش دیده می شود، گوشت میوه گواوا سفید، صورتی یا زرد بوده و درون آن دانه های سفت خوراکی قرار دارد.

گواوا فواید زیادی برای بدن دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص میوه و برگ گیاه گواوا را برای سلامتی، لاغری، دیابت و پوست و مو شرح داده ایم.

توجه : پیش از گذاشتن هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

میوه گواوا می تواند به عنوان یک اسکراب عمل کرده و یکی از بهترین روش های طبیعی برای پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده محسوب می شود.

ماسک گواوا برای پوست صورت

زیتون بندری

گوشت یک میوه گواوا را با یک زرده تخم مرغ ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید، این ماسک را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

گواوا مقادیر بالای لیکوپن دارد که مانند یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در بربر اشعه UV نور خورشید محافظت می کند.

گواوا یک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین A و و پتاسیم است که با افزایش تولید کلاژن و الاستیسیته پوست به درمان چین و چروم پوست صورت و چروک دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

برگ گیاه گواوا یکی از بهترین درمان ها برای آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش می باشد.

ماسک گواوا برای جوش صورت

برگ های گواوا را له کنید و بکوبید تا خمریه به دست آید، این خمیر بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند سپس با آب سرد خوب بشویید، این ماسک را هر روز استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

81 درصد میوه گواوا را آب تشکیل می دهد و به این ترتیب نقش مهمی در هیدراتاسیون و آبرسانی پوست صورت پوست ایفا می کند.

مقادیر بالای ویتامین C موجود در میوه گواوا باعث تقویت فولیکول های موی سر شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.

مطالعات نشان می دهد که میوه گواوا فواید زیادی برای مهار رشد و جلوگیری از متاستاز سلول های سرطانی داشته و به پیشگیری و درمان سرطان پروستات، پستان و دهان کمک می کند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان لیکوپن موجود در گواوا خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

مقادیر بالای فیبر موجود در گواوا به کاهش سطح گلوکز خون در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ویتامین C موجود در گواوا برای کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت فید می باشد.

گواوا منبع بسیار خوبی از ویتامین A بوده که باعث تقویت بینایی شده و از ابتلا به بیماری های چشمی از جمله آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند.

مقادیر بالای فیبر و پتاسیم موجود در میوه گواوا باعث کاهش فشار خون بالا می شوند.

مقادیر بالای مس موجود در گواوا تولید و جذب هورمون های تیروئید را بهبود بخشیده و به پیشگیری از ابتلا به پر کاری تیروئید و کم کاری تیروئید کمک می کند.

گواوا منبع خوب ویتامین C است که به درمان بیماری اسکوربوت که در اثر کمبود ویتامین C در بدن ایجاد می شود، کمک می کند، مقدار ویتامین C موجود در گواوا 4 برابر بیشتر از پرتقال می باشد.

ویتامین C، کاروتنوئیدها و پتاسیم موجود در گواوا به سم زدایی و پاک سازی دستگاه گوارش کمک می کند.

مقادیر بالای فیبر موجود در میوه و دانه های گواوا باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

یکی دیگر از خواص فوق العاده ی گواوا مقادیر قابل توجه ویتامین B3 و B6 موجود در آن می باشد؛

ویتامین B3 یا نیاسین موجود در گواوا می تواند جریان خون مغز را افزایش داده و با تقویت حافظه، عملرکد شناختی را بهبود بخشد.

ویتامین B6 یک ماده مغذی بزرگ برای عملکرد مغز و عصب ها محسوب می شود.

مقادیر بالای ویتامین C موجود در گواوا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی، سرفه، گلودرد و سینوزیت کمک می کند.

گواوا حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر رژیمی است که با کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه گواوا متابولیسم بدن را بهبود بخشیده، جذب مناسب مواد مغذی را تسهیل می کند و به این ترتیب باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

تحقیقات نشان داده که آب گواوا یکی از بهترین درمان های طبیعی برای تب دنگی محسوب می شود، توصیه می شود برای نتیجه ی بهتر حداقل سه بار در روز آب گواوا بنوشید.

زیتون بندری

در آسیا به طور سنتی از برگ گواوا برای پیشگیری و درمان دیابت استفاده می کنند، گفته می شود که دمنوش برگ گواوا مقاومت به انسولین را بهبود بخشیده و با کاهش قند خون به درمان دیابت نوع دو کمک می کند.

خواص ضد میکروبی برگ گواوا برای درمان اسهال خونی مفید می باشد.

مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در برگ گواوا به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

برگ گواوا به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی به سلامت دندان ها کمک کرده و برای درمان زخم های دهان و لثه ها مفید می باشد.

روش اول

6 برگ تازه گیاه گواوا را بردارید و خوب بشویید، این برگ ها را در 1 لیتر آب در حال جوش بریزید و بگذارید 5-8 دقیقه بجوشد.

پس از 8 دقیقه چای گواوا آماده ی نوشیدن می شود، می توانید مقداری عسل در آن بریزید تا شیرین شود و سپس بنوشید.

روش دوم

یک قاشق غذاخوری پودر برگ خشک شده گواوا را در یک فنجان آب گرم بریزید و بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش گواوا آماده است آن را از صافی رد و بنوشید.

شما می توانید روزانه یک فنجان از این دمنوش بنوشید.

  • عکس بعد از مرگ رفسنجانی
  • دقت کنید که حتما برگ های مورد استفاده ارگانیک باشند.

    حتما بخوانید : ارگانیک یعنی چه؟

    گفته می شود که زیاده روی در مصرف گواوا برای زنان در دوران بارداری و شیردهی مناسب نیست.

    گواوا منبع خوب ویتامین A، ویتامین C، نیاسین، ویتامین B6، فولات، تیامین، ریبوفلاوین، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و پتاسیم می باشد. گفته می شود که گواوا صد ها سال پیش در آمریکای مرکزی، مکزیک و برزیل کشت شده است. در ایران میوه گواوا بیشتر در دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان کاشته می‌شود.

    گواوا را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد میوه، انواه دسر، آب گواوا، ژله گواوا و به صورت گواوا پخته برای تهیه مربا و مارمالاد گواوا استفاده می کنند.

    در ادامه بخوانید : خواص آب نارگیل

    منابع : organicfacts – stylecraze – draxe

    فال حافظ

    زیتون بندری

    متن عاشقانه متن زیبا

    صفحه اصلی تبلیغات تماس با ما درباره ما

    مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

    © کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
    هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
    استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

    گواوا یا زیتون محلی میوه ای با ارزش غذایی بالا و نسبتا ارزان در مناطق تولید و دارای طعم و عطر خاص است – ” به گزارش سایت قطره و به نقل ازفانوس، زیتون از میوهای خوشمزه و محبوب همه می باشد.

    زیتون بندری نوعی متفاوت تر از زیتونی که همه با آن آشنا هستند، می باشد.

    در این مقاله در مورد زیتون بندری یا گواوا و خواص آن اطلاعات کسب کنید.

    گواوا چیست؟گواوا یا زیتون محلی میوه ای با ارزش غذایی بالا و نسبتا ارزان در مناطق تولید و دارای طعم و عطر خاص است.

    زیتون بندری

    این میوه منبع غنی ویتامین ث و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.

    میوه گواوا بسیار خوشمزه ای است که از پوست آن سالاد و دسر تولید و ژله گواوا نیز معروف است.

    ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند لذا در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا می توان کره میوه ای، شربت و آبمیوه هم تهیه کرد.

    همچنین برگ گواوا در درمان بیماری اسهال مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.

    پاک سازی پوست صورتمیوه گواوا می تواند به عنوان یک اسکراب عمل کرده و یکی از بهترین روش های طبیعی برای پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده محسوب می شود.

    ضد آفتاب طبیعیگواوا مقادیر بالای لیکوپن دارد که مانند یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در بربر اشعه UV نور خورشید محافظت می کند.

    به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، برخی گفته‌های بزرگان تاریخ انقضاء ندارد، از جمله دغدغه همیشگی مرحوم «محمد علی اینانلو» که دوم فروردین نیز تولد او بود، صدای طبیعت هر از گاهی که در کلاس‌های اکوتوریسمی شاگردانش حضور می‌یافت به این دغدغه‌هایش اشاره می‌کرد و می‌گفت: «برخی مواقع وقتی یک مکان بکر را معرفی می‌کنی مردم به آنجا هجوم می‌برند و با رفتارهای خود محیط زیست آن منطقه را نابود می‌کنند».

    با این وجود، کارشناسان گردشگری معتقدند که باید مکان‌هایی نیز به مردم معرفی شود تا انتخاب جامعه برای سفر به یک و یا چند منطقه و مکان محدود نشود بلکه باید مناطق سرشار از جاذبه‌های گردشگری علی الخصوص در زمینه تنوع غذایی نیز معرفی شود.

    بنابراین یکی از این مناطق بسیار جذاب در حوزه غذا پهناورترین استان ایران یعنی سیستان و بلوچستان است که معروف به دیار پهلوانان و اسطوره‌های ایرانی است.

    در این رابطه در یکی از نشست‌های خبری که خبرنگاران برای بازدید به این استان سفر کرده بودند، علی‌اوسط هاشمی ــ استاندار استان سیستان و بلوچستان میان ده‌ها مطلب خود که برای انگیزه بخشیدن جهت سفر مردم به این استان عنوان می‌کرد گریزی نیز به زیتون سیستان و بلوچستان زد و عنوان کرد: «زیتون‌های این استان بسیار خوشبو و به‌اندازه گلابی است».

    زیتون بندری

    همین توصیف استاندار کافی بود تا تمام خبرنگاران مشتاق دیدن و خوردن چنین میوه‌ای شوند که در نهایت نیز در یکی از روستاهای جنوبی این استان (تنگ سرحه) به‌دعوت یکی از مسئولان محلی برای صرف ناهار از جمله غذاهای خوشمزه‌ای چون «تنورچه» و «تباهگ» چشم کاروان رسانه‌ای به «گواوا» روشن شد و به‌واقع هر کسی وقتی وارد اتاق شد در بدو ورود متوجه بوی خوشی می‌شد که با دنبال کردن آن به زیتون‌هایی رسیدند به‌اندازه گلابی.

    کاربردهای دارویی «گواوا»

    از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضداسهال بهره‌گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده به‌کار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به‌شکل آنتی‌بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره‌گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده‌شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خونریزی زخم‌ها بهره‌گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره‌گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به‌شکل قاعده‌آور بهره‌گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک‌شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به‌نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره‌گیری می‌شود.

    بنابراین با وجود پایان تعطیلات نوروزی می‌توان با برنامه ریزی مناسب و به‌دور از شلوغی و گرانی سفر در ایام تعطیلات نوروز؛ به سیستان و بلوچستان سفر کرد؛ سرزمینی که شاید نسبت به استانهای دیگر از نظر هزینه کمی گرانی‌اش آزار دهد، ولی دستاورد و داشته‌ای که پس از این سفر خاص به دست هر مسافری می‌رسد آن‌قدر شیرین خواهد بود که دیگر مسافر همیشگی آن استان می‌شود، استانی که هر ایرانی اصیل باید به آن سفر کند تا روزگار خارق‌العاده نیاکان خود را به‌چشم ببیند.

    انتهای پیام/*

    این میوه‌ با همه‌ی شباهتی که به گلابی دارد، گلابی نیست! چیزی است به نام «زیتون بندری»! مزه‌اش هم نه شباهتی به گلابی دارد و نه به زیتون!

    آخه زیتون و گلابی نیست اسمش گواوا هست و زیتون وگلابی نیستش که شکل و طعم اونارو داشته باشه.

    salam,lotfan dar surate emkan darbareye zeytune bandar va khavasash bishtar benevisid.ba tashakor

    زیتون بندری

    مرا از دیدگاه‌های پس از این با رایانامه آگاه کن.

    مرا از نوشته‌های تازه با رایانامه آگاه کن.

    با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید گواوا بیشتر آشنا شوید.

    زیتون بندری

    معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشته‌های بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت می‌شد اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.گیاه گواوا درختچه‌ای همیشه سبز از خانواده میرتاس‌هاست که برگ‌های در برابر هم دراز و بیضی شکل دارد. گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده می‌شود.گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی نیز استفاده می شود.

    گواوا گیاه بسیار کم توقعی است و کاشت و پرورش آن به صورت باغ یکدست یا مخلوط با سایر درختان میوه به منظور تولید میوه ارگانیک در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا رواج دارد.کاشت و تولید گواوا در ایران بسیار محدود و کمیاب است و در برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان از جمله شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر و بخش زرآباد کنارک از بسترهای تولید محدود آن در کشور است اما قابلیت صنعتی شدن این میوه را نیز دارند.مناطق عمده کشت این محصول در دنیا کشورهای جنوب آسیا، هاوایی، کوبا و هند است.در زبان بومی جنوب سیستان و بلوچستان گواوا به ˈزیتون محلیˈ معروف است.

    گواوا یا زیتون محلی میوه ای با ارزش غذایی بالا و نسبتا ارزان در مناطق تولید و دارای طعم و عطر خاص است.این میوه منبع غنی ویتامین ث و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.میوه گواوا بسیار خوشمزه ای است که از پوست آن سالاد و دسر تولید و ژله گواوا نیز معروف است. ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند لذا در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا می توان کره میوه ای، شربت و آبمیوه هم تهیه کرد.همچنین برگ گواوا در درمان بیماری اسهال مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.

    گواوا درختچه ای است با پوست قهوه ای که در شرایط رطوبتی بالا تا ارتفاع شش تا 9 متر با تنه ای به قطر 30 سانتیمتر یا بیشتر نیز رشد کرده و گسترش می یابد.گواوا دارای ارقام دسری، ارقام مناسب فرآوری و ارقام دومنظوره است.بخش زرآباد شهرستان کنارک در جنوب غربیترین نقطه استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران که به ˈهندوستان کوچکˈ معروف است و از جمله نقاط مستعد و با ظرفیتهای فراوان کشاورزی است که به لحاظ خاک مساعد و آب فراوان به ˈزرآباد زرخیزˈ مشهور است.بخشدار زرآباد می گوید زرآباد یکی از کانونهای تولید محصولات گرمسیری مانند موز، انبه، سیتاپل، کنار، نارگیل، چیکو، تمر هندی، پاپایا و گواوا در کشور است که 30 هکتار از زمینهای آن به کشت گواوا اختصاص دارد

    ویتامین B کمپلکس (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین) در برگ های گواوا می تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و رشد آن را بهبود ببخشد.چه به صورت میوه کامل، آب میوه، یا ژله، گواوا محصولی خوشمره و مغذی است. و البته این تنها میوه گواوا نیست که برای سلامتی مفید است. برگ های گواوا نیز دارای ویژگی های خاص خود هستند و فواید سلامت جالب توجهی را ارائه می کنند. در ادامه با فواید سلامت برگ های گواوا بیشتر آشنا می شویم.

    ویتامین B کمپلکس (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین) در برگ های گواوا می تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و رشد آن را بهبود ببخشد. به عنوان درمانی برای مو و پوست سر می توانید دستور زیر را مد نظر قرار دهید:

    تعدادی برگ گواوا – حدود یک مشت – را در حدود یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه جوشانده و سپس آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شود.

    این مخلوط را از صافی عبور دهید تا برگ ها از آب جدا شوند و یا با یک قاشق این کار را انجام دهید.

    با چای گواوا پوست سر خود را ماساژ دهید و آن را به موهای خود بمالید، این کار را از ریشه موها آغاز کرده و به سمت انتهای رشته های مو ادامه دهید.

    اجازه دهید به مدت دو ساعت پوست سر و موهای شما به این ماده آغشته بمانند و سپس سر خود را شستشو دهید.

    برگ های گواوا قند خون را تنظیم می کنند، و از دیابت پیشگیری می کنند. به واسطه محتوای فیبر بالای خود و مهار تبدیل کربوهیدارت های پیچیده به قند، استفاده از برگ های گواوا به شکل چای می تواند احساس سیری را در فرد ایجاد کرده و به کاهش وزن کمک کند.

    زیتون بندری

    نتایج مطالعه ای که در سال 2013 در نشریه پژوهش بالینی و دارویی منتشر شد، نشان داد، عصاره برگ گواوا در کاهش تری گلیسیرید و لیپوپروتئین با چگالی کم (کلسترول بد یا LDL) و افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا (کلسترول خوب یا HDL) موثر است.

    عصاره برگ گواوا موجب آپوپتوز (مرگ سلولی) در سلول های سرطانی معده می شود. چای برگ گواوا به طور کلی سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و در درمان اسهال، مسمومیت غذایی، و ناراحتی معده موثر است.

    محتوای لیکوپن موجود در برگ های گواوا تولید هورمون آندروژن مردانه، یکی از عوامل مسئول در برخی از انواع سرطان پروستات را مهار می کند. در همین راستا، مواد شیمایی گیاهی مختلف پروتئین های مشخص را مسدود می سازند تا به عنوان میانجی برای تکثیر سلولی عمل نکنند.

    باروری مردان

    نتایج یک مطالعه که در نیجریه انجام شد، نشان داد، عصاره برگ گواوا به افزایش باروری مردانه در موش ها منجر شده بدون این که عوارض جانبی سمی به همراه داشته باشد و می تواند برای انسان نیز کاربرد داشته باشد.

    آلرژی

    گواوا حاوی کوئرستین، رنگدانه زرد/نارنجی آنتی اکسیدان فلاونوئید، است که یک آنتی هیستامین یا ضد حساسیت قوی محسوب می شود و واکنش آلرژیک را کاهش می دهد. این ویژگی ضد حساسیت، گواوا را به ماده ای موثر برای تسکین سوزش و خارش ناشی از نیش حشرات نیز مبدل کرده است.

    بیماری های تنفسی

  • عکس پروفایل همسر عاشق
  • کوئرستین موجود در برگ های گواوا برای تسکین آسم و بیماری های تنفسی مانند برونشیت و سرفه مزمن نیز سودمند است.

    تب دانگ بیماری ویروسی است که توسط پشه ها در مناطق استوایی پخش می شود و می تواند برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف کشنده باشد. نتایج پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند، عصاره برگ گواوا می تواند درمانی موثر برای تب دانگ باشد.

    آب برگ گواوا دارای ویژگی های ضد باکتری است. در همین راستا، جویدن برگ گواوا می تواند به بهبود سلامت دهان و دندان از جمله تسکین درد دندان و کاهش التهاب لثه کمک کند.

    هنگامی که به عنوان یک لایه بردار (اسکراب) صورت استفاده شود، برگ های گواوا می تواند دانه های سر سیاه و ناخالصی های موجود روی پوست را از بین برده و آن را با ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد باکتری خود تقویت کند. تنها کافی است تعدادی برگ خرد شده گواوا را در اندکی آب ریخته و به هم بزنید تا بافتی خمیری شکل به دست آید و از آن روی پوست صورت خود بمالید.

    به واسطه ویژگی های میکروبی خود، برگ های خرد شده گواوا می تواند برای درمان و بهبود بریدگی های جزئی و خراش ها مورد استفاده قرار بگیرد.

    زیتون بندری

    ————————————————————————————————————

    گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

    مرجان امینی

    با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید گواوا بیشتر آشنا شوید.

    این مطلب برای شما مفید بود؟

     

    زیتون بندری
    زیتون بندری
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *